На живо

Коронавирусът в България: Заразените нараснаха до 1024, още двама души са починали

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Заразените нараснаха до 1024, още двама души са починали

© Юлия Лазарова"Дневник" следи в реално време ситуацията в страната.
Заради пандемията от коронавируса е ограничен достъпът до 80 % от обектите на световното културно наследство в света, съобщи генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле по време на видеоконферентна връзка на министрите на културата на страните от Организацията на ООН за образование, наука и култура. Министрите са поискали от ЮНЕСКО не само да направи оценка на въздействието на кризата, а също да изработи препоръки за всички участници в процеса на запазване и съхранение на културния живот, се разбира от съобщение на българското Министерство на културата.


Министър Боил Банов е запознал колегите си с част от мерките, които България предприела за помощ на сектора. Според него следва да се мисли за финансовото и ресурсно осигуряване на културните програми на ЮНЕСКО, се казва в съобщение на ведомството. Във форума днес, който е и първата дигитална среща на ЮНЕСКО, се включиха повече от 100 министри на културата от целия свят. Те са се обединили около мнението, че е необходима международна подкрепа за съживяване на културата след пандемията.

Напрежение в кв. "Филиповци"

За напрежение в столичния ромски кв. "Филиповци" този следобед съобщава БНР. Жители на квартала се събраха на един от контролно-пропускателните пунктове, недоволни от ограниченията и засиленото полицейско присъствие в района. Те настояваха да бъдат пропускани по-лесно през КПП-тата и изразиха недоволство от високите цени в магазините, от които били принудени да пазаруват.


Напрежението спадна, след като на място дойде част от ръководството на Столичната дирекция на МВР и говори с хората. Полицейското присъствие остава, на изходите от квартала има жандармерия. "Хоризонт" цитира свои източници, че част от протестиращите нямат адресна регистрация в квартала и дори лични карти и затова няма как да излязат от "Филиповци".

Плевенското село Буковлък най-вероятно няма да бъде поставено под карантина, съобщи "Нова телевизия" по неофициална информация. Очаква се по-късно днес да се разбере дали селото ще бъде поставено под карантина, както поиска кметът му. Причината - четири жени от селото, работещи в местна шивашка фабрика, са с положителни проби за коронавирус. Тази сутрин обаче от оперативния щаб коментираха, че няма причина за налагане на карантина, тъй като заболелите са малко на фона на общия брой жители (около 4 хил. души).


От всички взети на случаен принцип днес проби, плюс тези от контактувалите с четирите заразени жени, само една е с положителен резултат за COVID-19, съобщи Нова. Желанието на кмета да изолира селото стана повод за спонтанен протест. Жители на селото се събраха в центъра с викове "Оставка" и се наложи намеса на полицията. Двама са с актове заради липса на предпазни маски.

Заразените вече са 1024, още двама души починаха

Общо 1024 са потвърдените случаи на COVID-19 към 17.00 часа днес по данни на Националния оперативен щаб. В рамките на деня са доказани още 9 случая, като три са в област София, по два - в Пловдив и Кюстендил, и по един в областите Пазарджик и Перник.


Броят на починалите нарасна до 49 души, т.е. с четирима повече за денонощието. Днес във ВМА е починала 87-годишна жена, което е била на апаратна вентилация. Жената е страдала от остра бъбречна недостатъчност, остра дихателна недостатъчност и артериална хипертония. В областната болница в Смолян е починал мъж на 53 г., който е имал заболяване на дихателната система.Под лекарско наблюдение в болници са 262 души, от които 37 са в интензивни отделения и клиники. Заразените с коронавирус медицински лица са общо 83. По отношение на общата картина, към 22 април 522 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 502 на жени.

"Демократична България" призова компаниите с неизвестен краен собственик или тези, които умишлено не плащат данъци в България, да бъдат изключени от държавното подпомагане заради загуби от епидемията с коронавируса.


"Смятаме това за недопустимо спрямо коректните български данъкоплатци. Настояваме фирми с неизвестен краен собственик, регистрирани в държави от списъка за наблюдение на ЕС, да бъдат изключени от бенефициентите на преференциални заеми от Банката за развитие и всякакви други схеми за подпомагане в бъдеще. Същото да се отнася и за фирми, чиито крайни собственици са едностранно декларирани, но не могат да бъдат проверени в публичен регистър", се казва в позиция на формацията. Предлага се също от финансово подпомагане да бъдат изключени и фирми с установено избягване на данъчно облагане в страната или злоупотреба със средства от европейските фондове.

От първо лице: за предпазните средства в болницата във Видин

Медиците в болницата във Видин са получили много късно предпазни шлемове и очила и разполагат с ограничен брой маски и ръкавици и по една еднократна престилка - това разказа пред БНР една от заразените с коронавирус медицински сестри Диана Богомилова. Тя работи в отделението по неврология на болницата в областта с най-много заразени медици след София-град.


Богомилова увери, че персоналът е ползвал всички налични предпазни средства. "На много късен етап получихме шлемове и очила, когато вече бяхме заразени. По принцип предпазните средства се състоят от еднократни престилки и облекла", каза сестрата и обясни, че медиците са получили по една предпазна престилка за многократна употреба. "Нямаме място за събличане, държим си ги в шкафчетата с чистите дрехи, т.е. ходим при пациентите, обслужваме ги, след това, тъй като са ни единствени - перем и отново ги обличаме", разказа Диана Богомилова.

Децата и учениците могат да получат еднократно полагащите им се доставки за периода 13 март-13 май по схемите "Училищно мляко" и "Училищен плод", обяви Държавният фонд "Земеделие". Прилагането на европейските схеми се възобновява след като доставките бяха временно прекратени заради пандемията и затварянето на училищата.


Продуктите ще се доставят в училищата и ще се раздават от директорите на родителите по предварително изготвени списъци. Ако директорите не могат да създадат нужната организация, семействата ще получат продуктите чрез Държавните горски предприятия. Пакетите ще съдържат плодове, зеленчуци, сирене и кашкавал.


Повече информация вижте тук.

Софийският районен съд отмени гаранцията от 20 хил. лева, наложена на председателя на Българския фармацевтичен съюз (БФС) проф. Асена Стоименова. Решението е окончателно и не подлежи на протест, предаде Би Ти Ви.


Гаранцията бе определена на Асена Стоименова, след като на 10 април прокуратурата я обвини заради нейни интервюта пред БНР и БНТ, в които говори за ситуацията на презапасяване с лекарства и възможен недостиг през последните седмици. Според прокуратурата изказванията ѝ са "будещи неоснователна тревога у гражданите, в условията на въведено извънредно положение". Повече четете тук.

БСП сезира Конституционния съд за следенето през телефона

БСП сезира Конституционния съд заради текстове в закона за извънредното положение, с които се дава възможност Министерството на вътрешните работи да получава достъп до местоположението на телефоните на поставените под карантина граждани заради коронавируса. Става въпрос за промени, направени през преходни и заключителни разпоредби на извънредния закон в закона за електронните съобщения, с които мобилните оператори ще трябва да дадат на полицията информация за местоположението на телефоните без съдебен контрол.


Повече по темата - тук

Държавните органи няма да плащат мита и ДДС при внос на стоки за борба с COVID-19

Държавните органи, които осигуряват логистично стоки, необходими за борбата с последиците от пандемията от COVID-19, ще бъдат освободени от вносни мита и от ДДС, реши днес правителството. Това се прави като част от решение, прието от Европейската комисия. Също днес министрите приеха и промяна в постановления, с които се разширява обхватът на забраната за износ без разрешение на дезинфектанти и техни производни и на предпазните средства.


Още по темата - тук

Обединението "Бъдеще за туризма" е сезирало няколко еврокомисари за очаквани масови фалити в сектора в България. Това се казва в съобщение на обединението, което бе формирано след разразяването на кризата, в която секторът вече пострада много. По данни на организацията тя обединява над 700 неправителствени организации, физически и юридически лица, които представляват над 300 хил. заети в сектора.


Организацията е изпратила писма до Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия, както и до комисарите по икономика, бюджет, транспорт, право и потребителска защита, ценности и прозрачност.


Още по темата - тук

Местната администрация във Варна е приела пакет от пет спешни мерки за първоначално компенсиране на загубите, които бизнесът в общината търпи, след въвеждане на извънредното положение в страната. Те са основно в две насоки – административни облекчения и финансова подкрепа. Какво включват мерките - тук.

С гривни ще се контролират хора под карантина

Дарение от 50 смарт гривни, предназначени за хора под домашна карантина, получи председателят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров, съобщиха от пресцентъра на организацията. Вграден GPS модул ще алармира в случай на нарушаване на карантината, а функцията за гласово повикване ще улесни ползвателите за бърз контакт при необходимост от медицинска помощ или връзка с отговорните службите. Гривните ще се дадат на РЗИ-София, където се изпълнява пилотен проект, чиято цел е при модифициране на гривните да се отчита здравният статус на гражданите по време на извънредното положение.
Коронавирусът в България: Заразените нараснаха до 1024, още двама души са починали

© БЧК

"Демократична България" отправи три призива към управляващите - спешно да бъде възстановена нормалната работа на парламента и той да започне да контролира пълноценно действията на изпълнителната власт, извънредното положение да не бъде удължавано след 13 май и правителството да обяви своята визия за поетапно възстановяване на важните икономически и обществени дейности и гъвкаво прилагане на противоепидемични мерки.


В съобщение до медиите се казва, че осуетяването на парламентарното изслушване на премиера Борисов от страна на ГЕРБ вчера представлява недопустимо подриване на българския парламентаризъм. "Това действие показва голямата опасност, в която се намират демокрацията и свободата в родината ни днес", се казва в позицията (пълният текст - тук).

За помощ от 3 хил. до 10 хил. лв. ще могат да кандидатстват специализираните предприятия и кооперации на хора с увреждания по специална процедура в рамките на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност". ТЯ е обявена за обществено обсъждане до 22 април. Очаква се общо по нея да бъдат отпуснати 173 млн. лв. Фирмите не трябва да са имали финансови затруднения към края на 2019 г., да имат спад от поне 20% на оборота, да са регистрирани преди 2019 г. И др.


В процедурата ще могат да участват само предприятия, които не могат да кандидатстват за финансиране по други европейски програми. Повече вижте тук.

Мутафчийски: Трудно е отсега да говорим за Гергьовден

За последните 7 дни имаме почти 300 случая, което е 30% от всички пациенти досега. Докато вървяхме по една умерена парабола, сега по-отчетливо се изкачваме нагоре в заболеваемостта. Процесите са динамични и спрямо тях ще се вземат навременни решения. Трудно е да говоря отсега какво ще се предприеме за Гергьовден", каза днес председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски на традиционния брифинг.


България вече е в пика на заразата от коронавирус, а до няколко дни ще се види дали кривата на заболяваемостта ще започне да слиза надолу или заради пътуванията по Великден ще се върви към нов пик. Това обяви пред "Дневник" математикът от БАН проф. Николай Витанов, който е част от оперативния щаб за противодействие на коронавируса у нас.


Цялото интервю - тук

Онлайн кандидатстване за първи клас в София

Цялото кандидатстване за записване на дете в първи клас в София тази година ще става онлайн, съобщи днес по Би Ти Ви заместник-кметът на столицата Тодор Чобанов. За целта трябва да се свали декларация от сайта на общината, която да се попълни и изпрати на съответното учебно заведение. Всички обстоятелства, които се вземат предвид при класирането, ще се проверяват по служебен път.


Подробности - тук

Безработните вече са 82 хиляди

Останалите без работа от началото на кризата са с малко повече от тези, които са запазили работното си място чрез мярката за подпомагане от държавата "60/40", изчисли пред "Нова телевизия" социалният министър Деница Сачева. Тя обясни, че от началото на кризата, предизвикана от коронавируса, 82 хил. души са се регистрирали като безработни, а 15 хил. са успели да си намерят нова работа. За първите 13 дни от прилагането на мярката 72 хил. души не са били освободени от длъжността си, защото работодателите им са се възползвали от мярката "60/40", каза още Сачева.


Социалният министър добави, че в последната седмица се отчита спад на регистрираните безработни, като отдаде това именно на започналото прилагане на мярката. Тя уточни, че в момента средно на ден се регистрират по около 2300 безработни.

Безплатни консултации за хронично болни

Националната пациентска организация, съвместно с няколко организации на лекари на медицински сестри, пускат безплатна телефонна линия, на която ще се дават консултации на пациенти с хронични заболявания във връзка с коронавируса. На телефон 0800 14 515 от 9 до 18 часа всеки работен ден ще дежурят лекари доброволци от различни специалности, които ще дава съвети, а при нужда ще правят и виртуални прегледи по документи. Повече за горещата линия - тук.

Дрон следи за спазването на ограниченията в Кърджали

Полицията в Кърджали използва дрон, за да контролира спазването на противоепидемичните мерки. В реално време се подава сигнал до най-близкия полицейски патрулиращ автомобил, когато се установи нарушение, уточняват от МВР. До момента в Кърджали са съставени 16 акта заради посещения в паркове и липса на предпазни маски. Започнати са и 5 проверки за нарушаване на задължителната карантина и е образувано едно досъдебно производство.

Валери Симеонов: Липсва подкрепа за бизнеса

Съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов заяви пред "Нова телевизия", че предприетите от властта мерки за справяне с икономическата криза, предизвикана от коронавируса, са по-скоро синдикални. По думите му реална подкрепа за бизнеса липсва. Той дори намекна, че мерките са били гласувани, без да бъдат обсъдени в управляващата коалиция.


"Държавата трябва да предлага пазар и тогава бизнесът ще се оправи. Каквито и кредити да дава държавата, каквито и мерки за запазване на работни места предприема, никой нормален бизнесмен няма да се възползва от тях, ако няма къде да реализира продукцията си", добави Симеонов.

Няма основания Буковлък да е под карантина

Няма основания плевенското село Буковлък да се постави под карантина, каза ръководителят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски. Той уточни, че при около 4000 души население има четирима заразени.


Според оперативния щаб това е малко. Това мнение е изпратено на регионалния оперативен щаб и областната управа. Мутафчийски уточни, че може да се вземе решение за изолация на местно ниво от директора на Регионалната здравна инспекция. На местните власти е препоръчано да разшири търсенето на заразени и контактни, включително и чрез срезово проучване на други популации.

Още двама починали

За изминалото денонощие са установени 49 нови случая на болните от коронавирус в България, като увеличението в сравнение с понеделник е с 5.1%, съобщи ръководителят на националния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. До момента са направени 27 хил. проби.


Най-голям ръст на новозаразени отново има в Плевен - 17 случая, като за първи път това е повече от област София-град, където са 16.Така общо случаите на заразени в страната са 1015. Активните случаи са 795. Има два нови смъртни случая - жена на 77 години в Сливен и 49-годишен мъж, който е бил в "Пирогов" 11 дни на интубация. За новите починали няма данни за придружаващи заболявания. Общият брой на починалите е 47.


В страната има 291 души в болница, от тях 40 - в интензивни отделения.


Излекуваните до момента са 174. Сред медиците има 3 нови случая, с което общият брой заразени лекари и медицински персонал достига 83 души.

Подробности за вариантите за тестове четете - тук

Пресконференцията на щаба на живо:


Горанов: Помощта е като в държавите от нашата черга

Икономическата помощ, която България през бюджета дава на засегнатите от кризата заради коронавируса, съпоставима с БВП, е на нивата, които страните от нашата черга предлагат, каза днес пред Би Ти Ви министърът на финансите Владислав Горанов. Той уточни, че не може да се мисли за вариант помощи за всички, както се прави в САЩ или Германия.. Министърът уточни, че мерките обхващат широк кръг засегнати - безработни, малки и микрофирми, по-големи фирми и т.н.


Нали не очаквате да вземем хеликоптер на авиототряда и да разпръскваме пари над жълтите павета.


Владислав Горанов,

министър на финансите


Горанов посочи, че по-подборен план за действия за възстановяване на икономиката ще дойде тогава, когато ситуацията позволи да се разхлабят ограничителните мерки. "Денят, в който се върнем в ситуацията преди появата на вируса, тогава ще е ясно всичко, което е нужно да се направи, за възстановяване на нормалния живот, допълни той.


Подробности - тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (107)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4682 Гневно

  "Държавните помощи са като в страните от нашата черга, смята Горанов"

  Значи самия министър смята и го заявява публично, че България е от "друга черга"? Тоест втора ръка? Европа на две, три, четри скорости? Това е УНИЗИТЕЛНО изказване.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 3. 3 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1300 Весело

  Сега да затворят Плевен и да не ги пускат до София. Да види и провинцията, какво е. Ааа-ма ха!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 4. 4 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 19 Весело

  Явно Албания е от по-арна черга, че там държавната помощ е сякаш наистина помощ.

 5. 5 Профил на Julius
  Julius
  Рейтинг: 281 Любопитно

  Хеликоптера Бен - така му викаха на Бен Бернанке (бившия шеф на ФЕД) - оттам тръгна израза "хеликоптерни пари" - само че това могат да си го позволят първо: 1. Държави със собствена печатница (а не като нас - с вал. борд) и 2. Държави със стабилна валута.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7 Профил на Julius
  Julius
  Рейтинг: 281 Неутрално

  "България е от "друга черга"? Тоест втора ръка? Европа на две, три, четри скорости? Това е УНИЗИТЕЛНО изказване.
  —цитат от коментар 2 на padrino


  За съжаление такава е реалността.
  Унизителна или не...

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4325 Неутрално

  Добре де, толкова ли е трудно да се показват и журналистите, задаващи въпроси?!
  Сега ги слушам, те вече дори и не се представят от коя медия са, разговарят си като на сутрешна седянка...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 9. 9 Профил на Mushichka
  Mushichka
  Рейтинг: 140 Неутрално

  За хората помощи "като в Германия и САЩ" не можело. За колекторска фирма, от тези дето тормозят хората, без никаква връзка с възстановяването на икономиката, 75 мил. лв МОЖЕЛО!

 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3518 Неутрално

  Борисов/Горанов казват , че БГ няма да тегли кредити за да ги раздава безвъзмездно и в същото карат хората да теглят кредити за да оцелеят. И на това му викат помощ. Нагло

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на so
  so
  Рейтинг: 319 Неутрално

  За Буковлък и интересния му кмет може да видите едно предаване в ютюб. Една серия от "Ничия земя". Фатмакът от снимката ако го изгледа, може би ще му светне ламБата, защо точно в това определено село ще има голям проблем :-) Той сигурно знае, ама се прави на ударен. Както и знае, защо в любимия му Сингапур има такъв скок на болните. Жокер - не е заради разходките в парка. Втори жокер - КПП-тата няма да помогнат. И моля ви, стига се делили на провинция и столица, червени и зелени и т.н. Когато ни насъскват един срещу друг, те разделят и владеят.

 13. 13 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 950 Неутрално

  4 заразени са малко, затова чакаме да станат много.

  И разбира се, вие сте виновни за селото, щото се разхождате безцелно, а не само на прибежки за базови храни.

 14. 14 Профил на canu
  canu
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Нямало основание за карантина на с.Буковлък, защото били само 4 заразени...
  А някои тествал ли е всичките 4000 души население, за да твърди че са само 4?
  Наскоро имаше интервю с кмета на селото, в което се спомена че стотици са се прибрали от чужбина, все от дестинации с много на брой заразени, но никой не ги спря или постави под карантина. Хайде сега се чудете, къде е огнището!

 15. 15 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Тези двамата починали да не са и те със съпътстващо заболяване "тежка черепно мозъчна фрактура"? :-)

 16. 16 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 19 Весело

  До коментар [#12] от "so":

  Това беше и целта с лаенето срещу "плюскачите" по Великден.

 17. 17 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  Като слушам журналистите какви въпроси го питат... Това е загуба на време, защо просто не се пращат тия данни към медиите и толкова. Буквално дебилни въпроси се задават, той им казва, че няма данни, те питат пак същото. Ама ваксината която тествали в ГБ знаело ли се нещо? Тая да разбере първо какво значи клинични тестове и колко време още има до влизане на ваксината в реална употреба.

  Журналистите в България са едноклетъчни...

 18. 18 Профил на Alan Blackmore
  Alan Blackmore
  Рейтинг: 968 Неутрално

  До коментар [#7] от "Julius":

  " Реалност " е чуждица без място в езика. Българската дума е "действителност"

 19. 19 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Любопитно

  "Няма основания Буковлък да е под карантина
  Няма основания плевенското село Буковлък да се постави под карантина, каза ръководителят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски. Той уточни, че при около 4000 души население, има четирима заразени.

  Според оперативния щаб това е малко. Това мнение е изпратено на регионалният опертивен щаб и областната управа."

  Хм...
  Оперативния щаб затвори Банско за един заразен, а сега се чуди, че на местно ниво началниците повтарят действията.
  А са прави началниците, местните. Страх лозе пази. Ако утре началниците на началниците попитат чрез Божията ръка нещо...
  А?

  "Мутафчийски уточни, че може да се вземе решение за изолация на местно ниво от директорът на Регионалната здравна инспекция."
  Мутафчийски, гледай си щаба, дето е едно голямо правно нищо. Нула е, и ти с него.
  Местните началници си прилагат закона за защита при бедствия. Правлино, бих казал, поради аргументите на ръката Божия...
  Що началниците на началниците не изпълняват Закона за защита при бедствия е въпрос към ръката, но одговор едва л ище дойде...
  Явно Господ не му шепне за правото.

  Ecrasez l’infâme
 20. 20 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  .......Няма основания плевенското село Буковлък да се постави под карантина, каза ръководителят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски. Той уточни, че при около 4000 души население, има четирима заразени......."

  На този принцип и при с 600 заразени в София няма основнание да правиш тъпотиите (карантина), които правиш, но ги правиш.
  Имам приятели във ВМА. Упорито се говори, че от медицинска гледна точка, няма никакво основание да се гооври за пандемия. Смятат, че всичко е с политическа цел, като една от тях е друагярт майор - генерал да му помпат политическото реноме за изборите до година. Търсят майстора на Радев.

 21. 21 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всеки който е гледал внимателно новините е видял, че виновници за плевенското огнище отново са цигани.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  "Държавните помощи са като в страните от нашата черга, смята Горанов"Значи самия министър смята и го заявява публично, че България е от "друга черга"? Тоест втора ръка? Европа на две, три, четри скорости? Това е УНИЗИТЕЛНО изказване.
  —цитат от коментар 2 на padrino


  Много те докачлив:).
  Без въобще да съм фен на Горанов, в случая е прав. Има ли миъл да се убеждаваме, че каквото има в кесията, това мже да се даде. Аз и всеки нормален човек много бихме се радвали, хайде, да не сме чак като Германия, но поне да мерехме възможности с една Австрия, мам към момента това гол мерак.
  Дай Боже, след някоя и друга година, ако и наите преприемачи, едри и по-дребни, намерят ниши, намерят и/или привлекат средства за инвестиции и нашия БВП почне да се мери с такива страни, тогава и чергата за всякакъв вид помощи и подкрепи ще са повече, а сега е така.
  Що се отнася д т.н. скорости, тук става дума за малко по-различни неща.
  Такива като дали ще сме в клуба на тези, които са по-интегрирани, примерно в правосъдието, финансовите системи ( еврозоната) или ще сме на страната на такива като Орбан например и ще си останем в отбора на троянските коне.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на uje32596582
  uje32596582
  Рейтинг: 8 Весело

  Всеки който е гледал внимателно новините е видял, че виновници за плевенското огнище отново са цигани.
  —цитат от коментар 21 на 1908


  Цигани, цигани, ама български.

 27. 27 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  Като гледам тези дето са се канят съсвсем сериозно да влизат по къщята и прибират членове на фамилията - деца, старци и пр. и ги пращат на лагери

  https://www.tweaktown.com/news/71702/who-official-we-may-have-to-enter-homes-and-remove-family-members/index.html

  нашто Годжи почва да ми става дори симпатично в сравнение с етиопския комунист.

 28. 28 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4110 Разстроено

  Минахме границата от 1000 души, които са заразени. Действителния им брой сигурно е много по-голям.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 29. 29 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":

  Мисирки, какво ще им гледаш. Едни и същи са всички.

 30. 30 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  До коментар [#18] от "xAlan Blackmore":

  Браво +++

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 859 Весело

  До коментар [#20] от "Rocketman":

  "... друагярт майор - генерал да му помпат политическото реноме за изборите до година. Търсят майстора на Радев."

  Е, ако от показното "Цецка - президент" нищо не са научили, може и да пробват пак. Едно от определенията за вродена тъпота е "Да повтаряш едни и същи действия, а да очакваш различен резултат".

 33. 33 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Този горанов всеки път като си отвори устата и почва да смърди.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Минахме границата от 1000 души, които са заразени. Действителния им брой сигурно е много по-голям.
  —цитат от коментар 28 на Иво


  От ноември до сега броят на миналите през тоя вирус сигурно е десетки хиляди пъти по-голям. Айде паникьорите зазидайте се вкъщи, сложете маски и ръкавици и си пийте Мистър Пропър-а

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 37. 37 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#20] от "Rocketman": "... друагярт майор - генерал да му помпат политическото реноме за изборите до година. Търсят майстора на Радев."Е, ако от показното "Цецка - президент" нищо не са научили, може и да пробват пак. Едно от определенията за вродена тъпота е "Да повтаряш едни и същи действия, а да очакваш различен резултат".
  —цитат от коментар 32 на Араламбене му е майката


  Боко се беше хвалил, че и магаре да сложи ще го изберат. Излиза, че Цецка и за магаре не е ставала 😁😁😁

 38. 38 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  поредната порция глупости - тестват по 200 човека дневно (не се знае колко от тези положителни проби са такива, дето напук на отказът на държавата да тества масово, се тестват сами) и намират заразени.

  по социалистически се борят главно с лошите новини, пари за милицията, пари за мутрите, пари за свързаните с властта фирми.

 39. 39 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4325 Весело

  Чета сега, че Дянков бил един от двамата специалисти в икономическата секция ан щаба в Лондон!? Да няма фойерверки накрая!?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 40. 40 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  До коментар [#17] от "chepokalipsis":

  Не са мисирки- фитки са. Слава богу че имаме тук таме и някоя пуйка, че да ни се отсрами журналистиката, а то иначе само фитки

 41. 41 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2968 Неутрално

  Нямало основание за карантина на с.Буковлък, защото били само 4 заразени... А някои тествал ли е всичките 4000 души население, за да твърди че са само 4?Наскоро имаше интервю с кмета на селото, в което се спомена че стотици са се прибрали от чужбина, все от дестинации с много на брой заразени, но никой не ги спря или постави под карантина. Хайде сега се чудете, къде е огнището!
  —цитат от коментар 14 на canu


  Добре де, нали в държавите, от които идват давали по-големи помощи на нуждаещите се? А, и здравните им системи са по-добри?
  Ама иначе в България най-зле.
  Кой да ги постави под карантина? Толкова ли нямат акъл сами да се изолират?

 42. 42 Профил на black_recluse
  black_recluse
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Чакаме да видим в София какво ще стане тези дни, след празниците.

 43. 43 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  Борисов/Горанов казват , че БГ няма да тегли кредити за да ги раздава безвъзмездно и в същото карат хората да теглят кредити за да оцелеят. И на това му викат помощ. Нагло
  —цитат от коментар 10 на дерибеев


  Това е, защото Борисов се похвали, че имал мазнини.
  Е то си му и личи.

 44. 44 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  До коментар [#10] от "дерибеев":
  Заемът не го тегли Горанов/Борисов а всички българи. Няма такова нещо като безплатен обяд! Да се дадат някакви пари на ръка не е разумно. Да, звучи добре, изглежда "социално ангажирано", но не е ефективен и разумен п одход.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 45. 45 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2755 Неутрално

  Похвално за телефона за хората в риск и консултациите, но това трябва да го прави държавата и то проактивно да търси тези хора , ако изобщо иска да отвори някой ден пак

 46. 46 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  .......Смятат, че всичко е с политическа цел, като една от тях е друагярт майор - генерал да му помпат политическото реноме за изборите до година. Търсят майстора на Радев.
  —цитат от коментар 20 на Rocketman


  За изборите догодина основния проблем на избирателите ще бъде възстановяването на икономиката.
  И когато им споменеш Мутафчийски и карантина ще гледат лошо ... много лошо.

 47. 47 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  "Държавните помощи са като в страните от нашата черга, смята Горанов"Значи самия министър смята и го заявява публично, че България е от "друга черга"? Тоест втора ръка? Европа на две, три, четри скорости? Това е УНИЗИТЕЛНО изказване.
  —цитат от коментар 2 на padrino


  Страните извън ЕС също дадоха финансова помощ на хората. А при нас само само редовни и извънредни брифинги, само зрелище без хляб. За две месеца извънредно положение не могат да се справят. Ние вече държава ли сме?

 48. 48 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Хм... защо само в България изчистените от вирус им трябва по месец? Манипулират ни. Не мога да схвана какво точно прави щаба? Защо трябва да правим дарения чрез смс? Крадоха като невидели 20 години здравни фондове сега пак не е наред. И сега си имат комфорта на извънредно положение... а си мръднал, а сме те хванали.. Ами диктатура си е това.

 49. 49 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2755 Неутрално

  параболи, хиперболи.... нещо му е трудна математиката на генерала

 50. 50 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3518 Неутрално

  До коментар [#44] от "olexander":

  Така е, 60:40 за футболисти аз трябва да го плащам също както и кредита който ми предлагат като помощ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 51. 51 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  До коментар [#48] от "Tod":
  Те много добре знаят, кои трябва да си платят здравните услуги.

 52. 52 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Асен Генов
  1 hr ·
  Пропилях още 45 минути от живота си да слушам генерала на републиката. Ваксина няма, лекарства няма, имунитет няма, въпреки националния домашен арест, пикът предстои от месец и половина след две седмици, след две седмици предстои пак, след мерките, като ги отслабим, предстои нов пик през две седмици, ние сме лоши, не спазваме забраните на властта, ние сме тарикати (опа, това го каза фуражката от МВР), а единствения смисъл да спазваме домашния арест доброволно е да не товарим болничната система, защото сме толкова лоши, че заразяваме медици и скоро няма да ги има достатъчно да ни лекуват, но пък пикът и пикът след него може да напълнят болниците, затова трябва да спазваме националния домашен арест, защото няма ваксина, няма лекарства, не изграждаме имунитет...

 53. 53 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2968 Неутрално

  [quote#52:"SaveBG"Ваксина няма, лекарства няма, имунитет няма...[/quote]
  Ами няма, как да ти кажат, че има? Няма, в САЩ няма, в Европа няма, в Китай няма...

 54. 54 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Е, поне този път чух за нещо, като план:
  - към колко теста се стремят - 7000 на седмица
  - колко са тествани - 27000
  - кои да тестваме задължително - медици, активно да се търсят и тестват хора с белодробни заболявания, контактни на заразени и особено там, където неизбежно работят много хора.
  ----
  Това са мерките: възможно най-активно целево тестване, плюс дитанцирането, които действително дават резултат. Очевадно е че превенцията сред най-рисковите групи ще даде по-ниска смъртност. Очевадно е че на три пъти има провал в болници, което е недопустимо и по начин който е недопустим(вероятно немърливост и неспазване на процедурата), а именно при медиците: в Спешната помощ, във Видин и сега в Св. Иван Рилски.
  Лошото е, че засега стоим твърдо на последно място по тестване, кото е няма как да не отрази негативно: всичките ни съседни държава правят много повече тестване съобразно броя на населението.
  Хубавото е че този път не видях дежурното размахване на пръст. Явно на генерала са му обяснили как требе да се държи 'доброто ченге' :)

 55. 55 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  "Нали не очаквате да вземем хеликоптер на авиототряда и да разпръскваме пари над площадите."
  ==========================

  Това може да бъде изявление на глупак, лицемер или на всеки друг, но не и на финансов министър.
  Парите от данъци, такси, които събирате от народа да ни би да ги вземате на площада чрез хеликоптер?
  На всеки са ясни корумпираните ви схеми, в кото пари се раздават на определени от вас хора.
  Партия ГЕРП стана нарицателно за корупция и крадливост, демагогия и двуличност.

 56. 56 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Добре де, толкова ли е трудно да се показват и журналистите, задаващи въпроси?!Сега ги слушам, те вече дори и не се представят от коя медия са, разговарят си като на сутрешна седянка...
  —цитат от коментар 8 на hamiltonf


  Ако всеки път ти показваха мисирките, вместо този, когото интервюират, щеше да получиш обсесията, че живееш в птицефермата на село Бутово, Павликенско...

 57. 57 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 829 Неутрално

  И във връзка с птицефермата на село Бутово, Павликенско. Преди години, когато повлияни от местни празници като Горнооряховския "Празник на суджука", който привличал много посетители в града, и особено от празника на розата в Казанлък, в Елена решили да организират празник на еленския бут - местен специалитет с огромна известност, един от общинските съветници задал въпрос:

  "Добре де" - казал той. "В Казанлък избират "Мис Роза" и това е много съществена част от празника. Ние ще избираме ли "Мис Еленски бут", или няма?"

  Последвал двучасов спор между съветниците - да има или да няма "Мис Еленски бут" , но накрая се отказали от идеята, защото "не било задължително". В Горна Оряховица не избирали "Мис Горнооряховски суджук", нито в Троян - "Мис Троянска сливова".

 58. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7562 Неутрално

  Горанов говори само празни приказки. Няма никаква идея, как ще се справя правителството с кризата.

 59. 59 Профил на okx24648652
  okx24648652
  Рейтинг: Неутрално

  Работнички от голямо Плевенско предприятие се заразяват от пристигналите от чужбина в Буковлък.
  Карантината работи,но посоката и е друга.

 60. 60 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Като слушам журналистите какви въпроси го питат... Това е загуба на време, защо просто не се пращат тия данни към медиите и толкова. Буквално дебилни въпроси се задават, той им казва, че няма данни, те питат пак същото. Ама ваксината която тествали в ГБ знаело ли се нещо? Тая да разбере първо какво значи клинични тестове и колко време още има до влизане на ваксината в реална употреба.Журналистите в България са едноклетъчни...
  —цитат от коментар 17 на chepokalipsis


  Ти защо мислиш, че това са наистина журналисти? Радев да не би да е наистина президент, или Нинова - наистина опозиция? Или пък "умните и красивите" да биха могли да се справят с тест на Айзенк с повече от двуцифрен резултат?

  Журналист е този, под чиито материал пишеш, ама още не си го разбрал...

 61. 61 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Изчетох внимателно всички постинги до тук. Ако позволите, ще резюмирам:

  "МАЛКО ДАВАШ БЕ, БАТЕ!!!

 62. 62 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#52:"SaveBG"Ваксина няма, лекарства няма, имунитет няма...
  —цитат от коментар 53 на pamela
  Ами няма, как да ти кажат, че има? Няма, в САЩ няма, в Европа няма, в Китай няма... [/quote]

  Не го разбираш колегата, и това си е. Той просто репродуцира култовата селска фраза от време оно: "Мъж искам, сега го искам!!!". Е, нея главно на жени са я приписвали, ама ние живеем в други времена...

 63. 63 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#7] от "Julius":" Реалност " е чуждица без място в езика. Българската дума е "действителност"
  —цитат от коментар 18 на xAlan Blackmore


  Да си върнеш дипломата на това СОУ, дето ти я е дало!

 64. 64 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 859 Весело

  До коментар [#37] от "Rocketman":

  "Боко се беше хвалил, че и магаре да сложи ще го изберат. Излиза, че Цецка и за магаре не е ставала 😁😁😁"

  От магарица магаре не става. Стара народна мъдрост.

 65. 65 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#17] от "chepokalipsis":Не са мисирки- фитки са. Слава богу че имаме тук таме и някоя пуйка, че да ни се отсрами журналистиката, а то иначе само фитки
  —цитат от коментар 40 на rexdog2004


  Какво е това "ФИТКА"? Някакъв диалектизъм за "патка" ли? Щото то в конкретния случай "патка" пък е евфемизъм...

 66. 66 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5510 Неутрално

  "Демократична България" отправи три призива към управляващите - спешно да бъде възстановена нормалната работа на парламента и той да започне да контролира пълноценно действията на изпълнителната власт, извънредното положение да не бъде удължавано след 13 май и правителството да обяви своята визия за поетапно възстановяване на важните икономически и обществени дейности и гъвкаво прилагане на противоепидемични мерки.
  ***
  Типични призиви на хора, които не носят никаква отговорност за нищо.

 67. 67 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5510 Неутрално

  До коментар [#43] от "Virgin":

  Абе гледам, че и на Курнелия вратлето ѝ е вече 42 номер.
  Това си е мъжки размер.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5510 Неутрално

  Горанов говори само празни приказки. Няма никаква идея, как ще се справя правителството с кризата.
  —цитат от коментар 58 на Роси


  Ти някакви идеи нямаш ли? Подскажи им!

 71. 71 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5510 Неутрално

  Изчетох внимателно всички постинги до тук. Ако позволите, ще резюмирам: "МАЛКО ДАВАШ БЕ, БАТЕ!!!
  —цитат от коментар 61 на gr52


  А аз се сещам за онази бесепарка в клипа, дето крещеше: Пари, дайте ни пари! Кой ще ни даде пари?

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77 Профил на pganev11
  pganev11
  Рейтинг: 43 Неутрално

  До коментар [#66] от "Alarmstufe: Rot":
  "Демократична България" са от "същия дол дренки" като БСП и льотчика. Разумни неща и действия не очаквай от тях!

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#66] от "Alarmstufe: Rot":"Демократична България" са от "същия дол дренки" като БСП и льотчика. Разумни неща и действия не очаквай от тях!
  —цитат от коментар 77 на pganev11


  Те не са "същия дол дренки" като БСП, те са си фракция на БСП. Ляво-радикалната им фракция, минала в нелегалност и представяща се за "Профсъюз на Очакващите Длъжност".

 82. 82 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 658 Весело

  Нещо не схващам това:
  "Няма основания Буковлък да е под карантина"

  Тогава какво беше основанието под карантина да са Банско и Паничерево ?

  Някак на едните места е имало по-заразени от заразените в Буковлък ли?

 83. 83 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 37 Неутрално

  А в Хонг Конг с население 7,5 милиона души има 1300 заразени и 4 жертви.
  .......
  Как в 7,5-милионния Хонконг жертвите на коронавируса са само четири
  https://clubz.bg/97574-kak_v_75_milionniq_honkong_jertvite_na_koronavirusa_sa_samo_chetiri

 84. 84 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 90 Неутрално

  Трябва да си малоумник да разрешиш да ти сложат гривна за проследяване. Няма закон, който да те задължи.

 85. 85 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Ще поставят селото под карантина, ама друг път... Жителите ще ревнат “защо, след като има само 4 болни? Тествайте ни!”. И тук всичко приключва, защото в България се правят под 200 теста дневно. Тия 20000 теста, които дойдоха, или са боклук, или ги пазят за другата седмица, да могат да докажат, че пътуващите по Великден са виновни.

 86. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 88 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1438 Весело

  До коментар [#20] от "Rocketman": "... друагярт майор - генерал да му помпат политическото реноме за изборите до година. Търсят майстора на Радев."Е, ако от показното "Цецка - президент" нищо не са научили, може и да пробват пак. Едно от определенията за вродена тъпота е "Да повтаряш едни и същи действия, а да очакваш различен резултат".
  —цитат от коментар 32 на Араламбене му е майката

  Колкото и да ми е неприятен д-р Злобюл, със сигурност има много повече шансове от Цецка.
  Доказателство е широката подкрепа, на която се радва в този форум, докато за "Цецка-президент" дори отявлените поддръжници на ГЕРБ се правеха на разсеяни.

 88. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 90 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ГОРАНОВ,КЕЛЕШЧЕ,А НА ДОГАН ЩЕ МУ ХВЪРЛЯШ МАНГИЗИ ОТ ХЕЛИКОПТЕР.СЪЩО И НА ДЕБЕЛИЯ ДЕБИЛ,ДЕТО Е МНОГО "УСПЕШЕН".
  👹👹🔥👹👹👹...

 90. 91 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#44] от "olexander":Така е, 60:40 за футболисти аз трябва да го плащам също както и кредита който ми предлагат като помощ
  —цитат от коментар 50 на дерибеев


  Стига сте се връзвали на правителствената тактика "разделяй и владей".
  Ако футболен клуб отговаря на условията, защо да не получи помощ?
  За вас е излишно?
  Ами за мен е излишно например кръчмите да получават помощ по тази програма. За други хора излишните бизнеси ще са други.

 91. 92 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  До коментар [#91] от "Yotce":

  Съласен съм, само където не намирам, че тази тактика е "правителствена"... Разделението по-скоро е основното оръжие, което използва т.н. опозиция.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 92. 93 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4325 Неутрално

  Георги Ангелов:
  "България влиза в кризата с втория най-нисък дълг в Европа и с третият най-висок бюджетен излишък за 2019 година - данни на Евростат от днес. Това е благоприятно като начално състояние и осигурява значителни финансови буфери за справяне с кризата. Предстои да видим какво ще бъде положението след кризата."

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 93. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK