Кабинетът одобри над 66 млн. лв. за ученици от уязвими групи и за помагала

Кабинетът одобри над 66 млн. лв. за ученици от уязвими групи и за помагала

© Велко АнгеловКабинетът одобри близо 30 млн. лв. за работа с деца от уязвими групи и над 36 млн. лв. за учебници, съобщи пресслужбата му. Министерският съвет одобри трансфер в размер на 29 998 109 лв. по бюджетите на общините за 2020 г. за работа с деца и ученици от уязвими групи в детските градини и училищата и за издръжка на паралелки за придобиване на квалификация по защитени специалности от професии и специалности от професии, по които има очакван недостиг от специалисти на пазара на труда.


Министерският съвет одобри и допълнителни трансфери за общините в размер на 36 262 054 лв. за купуване на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и за учениците от I до VII клас в общинските детски градини и училища за 2020 година. Парите са разчетени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 г.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK