Прокуратурата проверява собственика на кучета, убили в Борисовата градина

Прокуратурата проверява собственика на кучета, убили в Борисовата градина

© Георги КожухаровСофийска районна прокуратура съобщи днес, че извършва проверка на инцидента, при който две кучета кане корсо убиха друго куче в къпалнята "Мария Луиза" в Борисовата градина. Случаят е от 8 март и прокуратурата е сезирана само няколко дни по-късно. Това става ясно и от изявление на кмета на София Йорданка Фандъкова, дадено за "Дневник" и публикувано на 18 април.


"По преписката незабавно е постановено извършването на проверка, която да установи нарушена ли е целостта на оградното съоръжение, а на собственика на двете кучета е разпоредено да предостави документи за регистрация на животните", се отбелязва в съобщението на прокуратурата.


Ще се установи и дали собственикът на животните е изпълнил задълженията си да не допуска двете кане корсо сами да напускат мястото на отглеждане, да навлизат в чужда собственост или на обществени места, както и да предотврати всяка проява на необоснована агресия на кучетата на обществени места и при ситуации, застрашаващи живота и здравето на хора и животни.
Районната прокуратура е сезирана от граждани на 21 юни 2019 г. за друг случай , при който двете кане корсо са убили друго домашно куче, влязло през оградата в къпалнята. Не е ясно какво е становището на прокуратурата след проверката на този предишен инцидент.


Сега предстои да бъдат снети обяснения от всички запознати със случая лица, сред които управителят и изпълнителният директор на къпалнята "Мария Луиза". както и представители на общинското предприятие "Екоравновесие". Чия собственост е къпалнята може да научите тук.


След приключване на проверката, наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление и следва ли да бъде образувано досъдебно производство, се казва в съобщението на Софийскта районна прокуратура. Не е ясно защо съобщението идва почти месец и половина след инцидента.


След тази публикация читател на "Дневник" изпрати видео. То е заснето на 30 март и показва, че кучетата са пуснати из къпалнята и се показват през оградата и лаят:За разминаванията кога са регистрирани кучетата от къпалнята в проверка на "Дневник" - четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK