На живо

Коронавирусът в България: За ден щабът обяви над 100 заразени (хронология)

Избрано от редактора

"Дневник" следи в реално време ситуацията с коронавируса в България.
До една-две седмици тоталното затваряне на границите ще се обезсмисли, тъй като вече няма държава, в която да няма регистрирани случаи на коронавирус. Това мнение изрази главният здравен инспектор Ангел Кунчев пред БНТ. Той обаче не уточни дали държавата ще предприеме действия по отпускане на мерките и допускане на свободно влизане и излизане от страната. Кунчев уточни, че първата стъпка, която най-вероятно ще бъде предприета, е да се отворят парковете и Витоша. Повече четете тук.

Около 55-60% от икономиката в България работи в момента. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ. По думите му в момента работи производството, земеделието и индустрията. Той добави, че българската икономика е изцяло експортно насочена и затова държавата ще работи основно за възстановяването на работата именно на бизнесите, които изнасят продукцията си.

На граничен пункт "Лесово" не се забелязва засилен поток от автомобили за влизане в България, съобщи БНР. От тази нощ със заповед на здравния министър беше въведена забрана за влизане от Турция на граждани и превозни средства, с изключение на товарните автомобили. Ограничението ще важи до полунощ на 26 април.

За втора поредна седмица на всички КПП-та на изходите около София се образуваха големи опашки от автомобили. Най-голяма е колоната на изхода на столицата на магистрала "Тракия" на изход от града, като достига 4 километра, съобщава БНР. Около 1-2-километрови са опашките на изход към магистралите "Хемус" и "Струма", както и в района на Владая.

4 банки ще отпускат безлихвени кредити

Българската банка за развитие подписа споразумения с първите четири кредитни институции, които ще отпускат безлихвени кредити на хора, останали без работа заради заразата с коронавирус. Това са Инвестбанк, Интернешънъл Асет Банк, Общинска банка и Първа инвестиционна банка. Програмата цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които временно не могат да полагат труд в условията на извънредно положение. Те имат възможността да получат безлихвени заеми в размер до 4 500 лева, съобщава държавната институция.


Повече вижте тук.

До разпространението на коронавируса в столичната болница "Иван Рилски" можеше да не се стигне, ако лечебното заведение беше намалило дейността си до 10% или въобще да не работи. С тези мотиви неврологът от болницата Красимир Минкин оправда пред Би Ти Ви 11-те случая на заразени лекари. Персоналът на "Иван Рилски" беше обвинен от началника на националния щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски, че допуска грешки в организацията на работа.


"Да се вдига шум и да се сочи с пръст е обидно спрямо лекарите, които работим в тези условия. Докато работим в тези условия, ние поемаме риск, който, ако желаем, можеше да не поемем. Работейки с пациентите, ние сме подложени на много по-голям риск, отколкото в отделенията с доказано болни от коронавирус, защото нямаме предпазни облекла. Никъде по света лекарите не са непрекъснато с такива облекла", каза Минкин.


Едва 0.5% от работещите българи казват, че обикновено работят от къщи, докато средният показател за Европейския съюз е 5.4%.

Показателят е за 2019 г., т.е. за ситуация извън екстремните обстоятелства покрай коронавируса, принудили хиляди българи да превърнат част от дома си в работно пространство. Данните, разпространени днес от "Евростат" показват също, че около 30 пъти повече холандци и финландци са посочили миналата година, че обичайно работят от къщи.


Повече по темата вижте тук.

Столичната община ще започне строителния сезон по-рано, за да използва намаления трафик. Това обяви в профила си във "Фейсбук" кметът Йорданка Фандъкова. Тя изрежда проектите, които ще се изпълняват като посочва, че предвиденият ремонт на "Шишман" и "Шести септември" се отлага.


"За да не блокираме допълнително работата на малките магазинчета и семейни фирми, които се намират на ул. "Шишман" и ул. "6 септември" тази година спираме ремонтите им. Научихме си уроците от ремонта на ул. "Граф Игнатиев", който затрудни много бизнеса и без извънредното положение. Разговарях с кмета на район "Средец" г-н Трайчо Трайков и той споделя мнението за отлагане на ремонта, за да не създаваме допълнителни пречки за бизнеса, който в момента понася тежки загуби от противоепидемичните мерки", посочва Фандъкова.


Общо 1188 са потвърдените случаи на заразени по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 17 нови случая при обявени сутринта 90, като 2 са в област София и 15 в област Плевен. Лабораториите продължават да работят. Общо 282 са хората в болница, а 41 са в интензивни отделения и клиники.


Към 24 април 585 от регистрираните случаи са на мъже и 603 на жени. Двама души още са починали от сутринта насам, с което общо стават 54. Единият е 95-годишен мъж, страдал от хипертония и склероза, а другият е 73-годишна жена, която е страдала от хронична обструктивна белодробна болест, хронична дихателна недостатъчност. Била е и с карцином на бял дроб.


Полицай от Пловдив беше глобен с 300 лв., защото не носи маска, докато изпълнява задълженията си на обществено място. Той е бил сниман, докато пише акт на шофьор на централен булевард в града. Подаден и сигнал до пловдивската полиция, а пред "Нова телевизия" от там съобщиха, че служителят е разпознат и му е наложена глоба.

Европейската Комисия обяви пакет от извънредни мерки в подкрепа на пазара на селскостопански продукти във връзка с пандемията Covid-19. Мерките са в секторите мляко и млечни продукти, месо, вино и лозя, плодове и зеленчуци, пчеларство. До края на април мерките трябва да бъдат приети от комисията. "Веднага след това България ще предостави тези възможности за подкрепа на българските земеделски производители", уверява Министерството на земеделието.


В съобщение то посочва и че продължава да отстоява пред Европейската комисия позицията, изразена по време на Съвета на министрите на земеделието на 25 март за предоставяне на възможност на държавите-членки за използване на недоговорираните средства от програмите и прехвърлянето им към нова извънредна мярка COVID 19, която да бъде насочена към борбата с последиците от епидемията и подкрепа за засегнатите земеделски стопани.


Повечете по темата четете тук.


Коронавирусът в България: За ден щабът обяви над 100 заразени (хронология)

© Велко Ангелов

Маските са задължителни до 13 май

До 13 май, включително, всички граждани, които се намират в закрити или на открити обществени места трябва да носят еднократна или многократна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата (кърпа, шал и т.н.).
Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес заповед. Предишната е от 12 април като в нея това задължение бе със срок 26 април. Издаването на новата заповед е обусловено от усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVlD-19 на територията на страната и нарастващия брой на регистрираните случаи на коронавирусна инфекция, се посочва в заповедта.


Повече по темата четете тук.

Близо 6900 души са поставени под карантина във Варненска област след налагането на извънредно положение в страната. Това означава, че до момента на всеки 1000 души от населението на областта 15 са били под карантина. Сред тях са основно такива, които наскоро са се завърнали от чужбина, или са били в контакт със заразени. В момента във Варненска област под активна карантина са 2358 души, като 156 от тях вече са проявили симптоми на неразположения, причинени от коронавируса.

Удължава се безплатното паркиране в София

Безплатното паркиране в синята и зелената зони на София, което трябваше да приключи днес, ще бъде удължено с поне още една седмица, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус". Тя допълни, че ще се решава седмица за седмица, в зависимост от ситуацията. Според Фандъкова въпреки недоволството, че така в центъра има хаос с паркирането, това е вариантът да не се напълнят превозните средства на градския транспорт, което е рисково.


Тя заяви, че ако щабът разреши, ще се създаде организация за пускане на родители с малки деца в парковете и то в определени часове по определени маршрути, за да може да се гарантира еднопосочно движение.


Коронавирусът в България: За ден щабът обяви над 100 заразени (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Повечето българи оценяват мерките като достатъчни

93% от българите приемат, че страната се справя добре с пандемията на фона на останалите европейски страни. Това показват резултати от проучване на "Галъп" сред 915 души чрез телефонно интервю, проведено между 21 и 23 април. Одобрението на оперативната власт също е високо. Доверието в различните звена на правителството, Щаба, премиера Бойко Борисов и т.н. е в диапазона между 60 и 80%, а неодобрението – от една пета до една трета.


Социолозите вижат белези на успокояването в отговорите на въпроса "Как се оценяват мерките на властта срещу епидемията". 62% казват, че са достатъчни, 28% твърдят, че са прекалени, 8% смятат, че са недостатъчни, а 2% не могат да отговорят.


Коронавирусът в България: За ден щабът обяви над 100 заразени (хронология)

© Галъп


Попитани обаче дали е време ограниченията да започнат да намаляват, 52% казват, че е рано, а 44% смятат, че е време. На въпроса дали извънредното положение трябва да бъде удължено и след 13 май 53% отговарят положително, 30% не са съгласни, а останалите се колебаят.

Общо 74 местни общности получават близо 674 хил. лв. от фонд "Обединени срещу COVID-19". Вторият кръг за набиране на проектни предложения продължава до 18 часа на 27 април 2020 г., съобщи американското посолство в България, като кандидатите трябва да попълнят електронен формуляр, достъпен на специално създадения сайт.


Най-много пари са предвидени за 25 общински болници и медицински центрове в малки населени места. Ще бъдат финансирани проектите на 24 неправителствени организации в села и малки градове. Те ще помогнат на най-уязвимите групи от населението – самотни възрастни хора, болни, безработни, бедни, деца. Предвижда се снабдяване с хранителни продукти, лекарства, защитни средства. Дванадесет общини, седем читалища, пет предприятия и едно училище също ще осъществят спешни антикризисни мерки със съдействието на фонда.


Пълният списък на одобрените проекти е публикуван тук.

Коронавирусът в България: За ден щабът обяви над 100 заразени (хронология)

© НСИ


Всяка десета компания отчита увеличение на приходите праз март спрямо февруари. Това показа анкета на Националния статистически институт сред мениджърите на нефинансови предприятия, която проучва как им се отразяват ограниченията на извънредното положение. Над половината от анкетираните компании отчитат спад на приходите, а около една трета нямат промяна.


Подробности по темата четете тук.

В момента, в който ограниченията, въведени заради извънредното положение и ситуацията с коронавируса, бъдат отменени, има огромен риск от повишаване на масовата дребна престъпност, защото много хора без доходи и спестявания ще са на улицата. За това предупреди днес пред БНТ Тихомир Безлов от "Центъра за изследване на демокрацията". Той допълни, че в момента има спад на престъпността от 25-30%, но това не било български феномен. "Извънредните мерки, ограничаването на излизането на хора, КПП-тата, патрулите, натискат престъпността. Проблемът е какво ще се случи след това", обобщи Безлов.

Хотелиерите обмислят да намалят цените

Туристическият бизнес, който обичайно изпитва затруднения с намирането на персонал, сега предприема съкращения - 35.4% от анкетираните са заявили, че освобождават служители, 31.7% са ги пуснали в неплатен отпуск. Над 60% от хотелиерите смятат да намалят цените на пакетите, а над половината - цените на нощувките. Това са част от резултатите от проучване на Националния статистически институт сред мениджърите в местата за настаняване, засегнати от извънредното положение.


Повече подробности - тук.

Държавата ще поиска предсрочно полагащите й се евросредства

България подготвя искане към Европейската комисия да получи възможност да използва 7-8 месеца предсрочно полагащите й се европейски средства за периода от 2021 година нататък, каза днес вицепремиерът Томислав Дончев. Той придружаваше премиера Бойко Борисов в поредната му обиколка на строящ се инфраструктурен проект – пътя за Калотина.


Коронавирусът в България: За ден щабът обяви над 100 заразени (хронология)

© Юлия Лазарова


Според Дончев това е вариант за по-лесно излизане от кризата. Той отбеляза, че за момента предвидените средства за подпомагане на бизнеса са в размер на около 5-6% от БВП, а като се има предвид и тези, които ще се отпуснат за възстановяването на икономиката, след ката пандемията отмине, ще стигнат 10-12% от БВП. "Като гледам другите държави, изключвам тези, които могат да си печатат пари, останалите работят с подобни пакети", допълни вицепремиерът.


Той обясни, че се работи по това финансовите помощи за микро и малките фирми да се отпуска изцяло онлайн, без да е нужно да се посещават офиси на държавни институции. Дончев припомни, че за момента са заделени 173 млн. лева за отпускане на безвъзмездни помощи от 3 хил. до 10 хил. лева, като вече се работи и по осигуряване на още 170 млн. лв. С гарантираните до момента пари можело да се помогне на над 20 хил. фирми.


Повече по темата - тук.

Чуждестранни фирми се изградили мрежа от няколко фиктивни компании и сайтове в интернет, чрез които предлагат медицинско оборудване за защита от вируса, предназначено за здравни работници, предупреждава МВР. Според данните, след авансово превеждане на 70% от средствата в сметки в Белгия и Великобритания, парите се изтеглят и преместват в други сметки в Португалия, Белгия, Великобритания и Китай, а доставките никога не пристигат. От ГДБОП уточняват, че домейн имената на измамните сайтове са така специално създадени, че изглеждат близки или подобни на реално съществуващи фармацевтични компании и официални страници, а логата им са присвоени или изкопирани. До момента са установени повече от 20 жертви на измамата от три европейски държави, които са загубили над 110 000 евро.


Идентифицираните до момента фиктивни компании са следните: MSN PHARMA LTD; MSN PHARMA GLOBAL; MSN SOLUTIONS; MSN GROUP OF COMPANIES; MEDICAL LEASE.; SANTE PUBLIQUE FRANCE


Използваните домейн имена са: msngloballtd.com; msnbgloballtd.com; oxyline.com; oxylinepharma.com; goldmedical.fr; santepublique–france.fr.


Представители на български фирми, които са имали поръчки, контакт или разпознават като контрагент някоя от споменатите фирми, могат да се обърнат и да сигнализират в отдел "Киберпрестъпност" в ГД "Борба с организираната престъпност" - https://www.cybercrime.bg/bg

"Ние излязохме от пика и загубихме битката по Великден" - така математикът от БАН проф. Николай Витанов коментира ситуацията със заразата от COVID-19 в ефира на БНТ. Той добави, че когато заразата се появи в България, е било казано да се държи карантината три седмици, за да се получат добри новини, но хората са започнали да излизат и да разнасят заразата по места, в които я няма. "Тогава аз предупредих, че има два варианта - благоприятен и неблагоприятен. В момента ние влизаме в неблагоприятния вариант", каза Витанов.

Министърът на туризма Николина Ангелкова се надява летният туристически сезон да започне на 1 юли, а подготовката за него - в средата на предходния месец. Пред "Нова телевизия" тя подчерта, че исканията за нейната оставка са от около 200 туроператори, а не от целия туристически бранш. "Секторът беше първият, засегнат от кризата, и в момента не функционира. Разбирам напрежението, но да не забравяме потребителите, на първо място е животът и здравето на хората. Балансът е много труден и на моменти невъзможен", добави тя.

Лекари се разболявали заради многото работни места

Нови осем медици са с доказан COVID-19 във Видинската болница, показват данните на местната регионална инспекция. С тях общият брой на заразените медици в града достигна 25. Заради това е затворено и отделението по неврология в населеното място.


Директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев е бил на проверка във Видин и на брифинга на щаба заяви, че "към вчерашна дата има 13 пациента, които са лежащи". Трима от тях са от старчески дом и 25 души персонал, които са от различни отделения.


Повече по темата можете да прочетете тук.

Медицински персонал от Белодробната болница в София излиза на протест, съобщи Би Ти Ви. Лекарите заплашват с масово напускане, ако не се променят работните им условия. Те са недоволни, че при работа в условията на извънредно положение и с болни от коронавирус в инфекциозното звено, в каквото била превърната болницата, те не работят по 7 часа, а по 8.

Новозаразените с коронавирус са 90

Новозаразените с коронавирус за денощието са 90. От тях в болница са постъпили 21. Активните области са 13. Общият брой на заразените е 1171 души, каза на брифинга на Националния оперативен щаб началникът му Венцислав Мутафчийски. Увеличението е с 8.3% от вчера до днес.


Най-много нови случаи на заразени с коронавирус са в София - 29. Във Видин - 18, в Плевенска област - 12, от които 9 души са от завод "Мизия"и трима са техни контактни. В Благоевград има 11 нови случая. В Кюстендил и Сливен има по 5 новозаразени. В Русе новите случаи са 3, в Ямбол - 2. В Бургас, Велико Търново, Враца, Перник и Пловдив има по 1 нов случай.


Има 10 нови случая на заразени деца: в Благоевград са 3, София и Видин по 2 деца, Кюстендил - 1, Перник - 1 и Бургас - 1.


Случаите на заразени медици са 129 - 11% от всички заразени, 34 са новите случаи при медицински персонал.


Излекуваните са 193 души - 16.5% от всички заразени. Има трима нови излекувани за денонощието.


Коронавирусът в България: За ден щабът обяви над 100 заразени (хронология)

© Дневник


Още двама души са починали, с което общият им брой нараства на 52 души - 4.4% от случаите. Починал е мъж на 71 години в Александровска болница с много придружаващи заболявания и жена на 85 години в "Пирогов".


270 от заразените са св болница, от тях 37 - в интензивните отделения.


Увеличен е и броят на тестваните, над 1000 теста са направени за денонощие, но във всички тествани големи групи повечето са отрицателни. "Големите новозаразени групи са в огнищата, които изследваме При случайните тестове повечето са отрицателни, на 200 теста се открива по един заболял", каза Мутафчийски.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (375)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Весело

  няма как да не е заради плюскачите от Веикден

 2. 2 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Любопитно

  статията защо не започва със "шок", "рекорден " и т. н. "... ен" интро?

 3. 3 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Нещо доста стръмно тръгнахме нагоре. Може би тестващите напипаха гнездо или е тенденции ще видим.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 4. 4 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2282 Неутрално

  Мда, преди дни написах. Експонентата ще расте... въпроса е къде ще спре на 3 или 13 000 заразени! До дни очаквайте взрив по Черноморието! По празниците бе пълно със софийски коли!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 5. 5 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Не е ли време да ги спрат тези безмислени ежедневни брифинги.

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4685 Неутрално

  До коментар [#1] от "Nick":

  Други са причините.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#4] от "chichka":

  Според мене само циганите ще спрат на 200 000. 13 000 е голям оптимизъм.
  Цялата страна всеки ден вижда как не се спират. И в гетата и извън гетата.
  Доктори недисциплинирани също.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  Всъщност сегашното увеличение е от вътрешноболнични инфекции във Видин и София и гнездото шивачки в Плевен.
  В същото време ген. Мутафчийски твърди, че е заради Великден.
  Публиката не бива да се подценява.
  Аз поне спирам да слушам пресконференциите на щаба и спирам да вярвам на глупотевини.

 10. 10 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3443 Неутрално

  няма как да не е заради плюскачите от Веикден
  —цитат от коментар 1 на Nick  Особено ПЛЮСКАЧИТЕ ОТ ЕДНА ЛЪЖИЧКА В ЧЕРКВИТЕ на България

 11. 11 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  явно не схвана иронията..

 12. 12 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3443 Неутрално

  няма как да не е заради плюскачите от Веикден
  —цитат от коментар 1 на Nick


  Също и за ЦЕЛУВАЧИТЕ НА ИКОНИ по Великден

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#4] от "chichka":

  И как си представяш експонентата да спре? Единственият начин да спре е 1 заразен да заразява 0.9 други. А единствения начин това да стане трайно е да има много хора с имунитет - дали от ваксина или изкарали болестта.

 16. 15 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5033 Неутрално

  До коментар [#1] от "Nick":

  Няма как, те са от огнището на заразата и би трябвало те да заразят София-област, а там няма нито един случай, да почакаме две седмици. Всъщност, не е ли ирония това, което пишеш.

 17. 17 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#4] от "chichka":

  По ресторантите ли бяха или се събираха на седянки с хора? Или просто обикаляха мгазините и плюеха навсякъде?

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Защо не се казва колко нови теста са направени и колко процента от тях са тези 90 нови случая. Защото е ясно, че ако се направят 3 пъти повече тестове, тази бройка ще е още по-голяма.

  В момента с числата от последните дни единствено се внушава, че поради неспазване на мерките има рязко увеличение на новите случаи.

  http://rodenivbg.com
 20. 20 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "Тsonkooo":

  ДА!

 21. 21 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3443 Неутрално

  До коментар [#12] от "Hawaii":и те, и те. но ако ти кажат, че 80% от "заболелите" са мангусти ще излезе, че нашият мангал бил много набожен.
  —цитат от коментар 18 на Nick


  Не че са набожни циганите но на всеки Великден в тълпата около
  и вътре в черквите се разхождат циганки джебчийки и сутеньорите им
  Така че и те са в Църковния Кюп

 22. 22 Профил на iradev
  iradev
  Рейтинг: 257 Неутрално

  При 200 теста на ден - около 20 заразени.
  При 1000 теста - около 100.

  Аритметиката е елементарна.

 23. 23 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Резултатите от Великден и Гошовден няма да закъснеят. "Благодаря" на всичките ми съграждани, които не спазват закона, че ще останем още 3 месеца под карантина.
  На улицата едва 30-40% от хората носят задължителните маски.
  Не знам какво очаквате?

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#9] от "boevbisser":

  Мен ако питаш, и телевизиите трябва да бъдат забранени. Хората да вземат да погледнат навън - красива пролет е. Този вирус едва ли ще изчезне с магическа пръчка, ще трябва да живеем с него. Стига с този страх!

 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4529 Неутрално

  До коментар [#19] от "Royal Ranger":

  Каза се, тестовете са над 1000 бр./ден.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  Нещо много бързо започнаха да се увеличават случаите....от 5/10 на ден сега изведнъж цифрите стават далеч по големи...

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 29. 29 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  няма как да не е заради плюскачите от Веикден
  —цитат от коментар 1 на Nick


  Ами НЕ Е! Мутафчийски е ЛЪЖЕЦ, както и целият измислен щаб.
  Цветница и Великден е само оправдание за безхаберието им и това, че не тестваха достатъчно от самотото начало и не обезопасиха гетата.

  Повече тестове - повече открити случаи.

 30. 30 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Вече официално- Повече тестове=/=повече заразени=великденски тарикати.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2105 Любопитно

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":


  Други са причините.
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  Какви?Изброй ги!
  Явно мястото ти е сред даващите пресконференция!

  Иначе си... Празнодумец пред компютъра!

 33. 33 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Относно Видин, лъжите на НОЩ и Борисов...

  Georgi Borisov Georgiev
  11 hrs
  ЛЪЖЕШ, ГЕНЕРАЛЕ!
  От този миг така нареченият "генерал Мутафчийски" за мен е презрян лъжец. В участието си в БТВ в национален ефир днес той заяви: "Няма отказани тестове на медици". Това е срамна лъжа!
  Когато политик лъже го приемам за нормално. Когато генерал лъже го приемам за стандарт. Когато обаче лекар лъже го приемам с гняв. Защото и в личен план съм се сблъсквал с това ужасяващо явление - лекари-лъжци. Техните лъжи са страшни, защото убиват. Прекланям се пред лекарите, на тях и аз и съпругата ми дължим живота си и презирам с цялата си душа и сърце тези измежду тях, които са се превърнали в нещо друго.
  Ще се обърна към Мутафчийски, защото искам думите ми да се приемат лично и се надявам да стигнат до него.
  Г-н Мутафчийски, на 02.04.2020г. във видинската болница "Св. Петка" са взети 16 проби на медици, контактни с доказано заразен пациент с COVID19 (мога да ги посоча поименно). Част от тези медици са вече с проявени симптоми и са хоспитализирани същият ден (разполагам с всички документи). ПРОБИТЕ ИМ СА ОТКАЗАНИ, КАТО В СЪЩОТО ВРЕМЕ ТЕ НЕ СА ПОСТАВЕНИ И ПОД КАРАНТИНА! Взетите проби са обработени и поставени в специална транспортна среда, с поставен етикет и придружени от съотвеният талон за изследване. Същите са предадени на РЗИ и изпратени със специализиран транспорт в Националната референтна лаборатория в София.
  На 03.04.2020г. при моя среща с директора на РЗИ Видин, д-р Владински ми заяви, че има ОТКАЗ да бъдат изследвани пробите на видинските медици заради спусната от Щаба инструкция да НЕ се вземат и изследват проби на контактни лица, включително и медици, както става ясно, а проби да се вземат само на лица с проявени симптоми. Същото Владински обяви и на пресконференция пред репортер на БНР - че има забрана и не се разрешава от Щаба на РЗИ да взимат и изпращат проби от контактни лица.
  СЛУЧИ НА ОТКАЗИ ДА СЕ ТЕСАТВАТ КОНТАКТНИ ИМА В ЦЯЛАТА СТРАНА! Не се тестват и НЕ се поставят под карантина! Така застрашени са хиляди, а в същото време има забрана да се разхождат гражданите в парковете!
  По информация на БОЕЦ (разполагаме с конкретните документи) пробите взети от видинските медици на 02.04 след полученият ОТКАЗ да бъдат изследвани са върнати от НРЛ "Грип и ОРЗ" и са унищожени чрез авроклавиране в лабораторията на РЗИ Видин!
  На 03.04. БОЕЦ разкрихме и направихме публично достояние информацията за тези ужасяващи действия и инструкция на Щаба и НРЛ, каквито инструкции са подадени за цялата страна! БОЕЦ предупредихме властите и гражданите, че заради този и подобни откази да се изследват контактни включително и медици с доказано заразение коронавирус лица ще доведее до взрив на заразата и най вече в болниците, конкретно за видинската болница! Сега този взрив е вече факт! 20 видински медици са заразени, като има и множество пациенти заразени в отделенията, в които са лекувани от други заболявания. Това е ужасно. А този ужас е причинен директно и пряко от Щаба и управляващите.
  След направените от нас разкртия и публикувано от мен видеообръщение на 03.04 от страх, че истината за тези мракобесни действия и инструкции ще се разчуе, г-л Мутафчийски , в опит да замажете ситуацията и да покриете истината съобщихте на 04.04.2020г., че са взети проби на видинските медици, но пропуснахте да кажете, че това са ПОВТРОНИ проби, след като за предишните е имало ОТКАЗ да бъдат изследвани! А много добре сте били запознат с това.
  Десетина дни след ОТКАЗА да бъдат изследвани пробите на видинските медици и загубени ценни дни за ограничаване на заразата във видинската болница последва взрив на заразени медици и пациенти! Продължих да давам гласност на подобни случаи и от името на БОЕЦ отправихме официална покана на Мутафчийски да посети Видин. Сезирахме СЗО и прокуратурата. "Генерала" с черната униформа се скри и не отговори на поканата ни, а на мен ми ПОВДИГНАХА ОБВИНЕНИЯ заразди направените разкрития! Изразих публично убеждението си, че тези откази да се изследват контактните се пряват умишлено с цел манипулиране на данните, за да се отчита малък брой на заразените и Борисов да се хвали как добре се справял и как в Европа го давали за пример. Няма проби - няма заразени. След остра реакция на Световната здравна органзиация по сигнала на БОЕЦ към българското правителство последва изведнъж рязка промяна в 'политиката' и се увеличи броя на взетите проби, като веднага се увеличи и броя на откритите заразени и те станаха рекордни!
  Г-н Мутафчийски, заради вашите лъжи и патологичните страхове и нарцисизъм на Бойко Борисов, десетки, а вероятни и хиляди българи, в това число и медици са заразени със смътоносен вирус. Вие може да имате политически амбиции и с лъжи и манипулациии да се опитвате да си градите образ на спасител, но заради вашите амбиции и тези на господарите ви хора могат да загубят живота си. Г-н Мутафчийски, нямате скрупули да ни уведомявате с ентусиазъм и апломб за направените от депутата Делян Пеевски "дарения", но имате задръжки и страх да говорите истината.
  Ще продължа да разобличавам лъжите и престъпленията на управляващата ни мафия и слугите и. Важно да знаете, че сега те ще ни струват не само милиарди лева, а и човешки животи.
  Мафията не спасява, мафията ограбва и убива!
  Г-н Мутафчийски, не ми е за първи път, аз ще се преборя и с ареста, и с всички репресии и дори със затвора, ако се наложи, но няма да отстъпя от своите приципи и битки, а вие ще живеете с съвестта и лъжите си доживот.
  Колко струва съвестта на един лекар? Какво ти обеща Буда и с какво те купи мутрата и мафията?
  Г-н Мутафчийски, вие сте лъжец! И продължаваме да ви чакаме във Видин, нас не ни е страх да ви питаме, а вас от какво ви е страх? От Истината ли?
  (с молба към приятели ми журналисти да изпратят този мой пост на Мутафчийски, защото лъжците от НОЩ нямат нито електронна поща, нито телефони, нито какъвто и да е възможност за контакт, освен с мисирките задаващи удобните въпроси)

 34. 34 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Каза се, тестовете са над 1000 бр./ден.
  —цитат от коментар 26 на hamiltonf


  Това не е никак конкретно. Ако броя на тестовете за ден е константа, а броят н азаразените расте, е едно. Ако всеки ден се правят 20% повече тестове от предишния и има увеличение с 20% на новите заразени, това означава, че процентното отношение на заразените си остава на едно ниво. Нали така?

  Това не е никак конкретно. Ако броя на тестовете за ден е константа, а броят н азаразените расте, е едно. Ако всеки ден се правят 20% повече тестове от предишния и има увеличение с 20% на новите заразени, това означава, че процентното отношение на заразените си остава на едно ниво. Нали така?

  Така че абсолютните числа за броя заразени, които ни съобщават, не носят особена информация, ако не се кажат и другите числа.

  http://rodenivbg.com
 35. 35 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 72 Неутрално

  Честито на пътуващите по Великден. За Гергьовден пак ще пътуват, но този път ще ходят на погребение, но няма значение, пак ще има ядене и пиене.

 36. 36 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#23] от "Ksharp":

  А ти какво мислеше че със само 1000 заразени можем да приключим всичко? И защо вирусът ще спре да заразява след вдигането на мерките?

  Да си припомним че целта беше изглаждане на кривата, така че десетки хиляди заразени да се разтеглят във времето и да има медицински грижи за най-нуждаещите се. Сега изглежда си поставяме за цел да изкореним вируса което е нереалистично. Единственото, което ще постигнем е мизерия и болести.

 37. 37 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Забочваме да берем плодовете на тарикатите от миналата седмица.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#28] от "padrino":

  Напълно очаквано!

  Пет до седем дни след близка среща на Короната, цъфваш!
  А колко горди бяхме че излъгахме на КПП-тата!

  Как беше поговорката?
  "Смърт без причина няма!"

 39. 39 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  Увеличение на тестването-увеличение на положителните резултати!
  Това е!

 40. 40 Профил на Чоко и Боко
  Чоко и Боко
  Рейтинг: 594 Любопитно

  До коментар [#23] от "Ksharp":

  Нищо подобно. Кривата си следва естествения ход. С мерките я забавиха и сега тя ще навакса. Най-строгите мерки трябваше да са като стане стръмно, а не когато почнахме да я катерим. Но тези неща са за по-интелигентни и непървосигнални хорица. Калинките са окупирали страната.

  Сега тръгваме натам, откъдето другите се връщат.

  Левски до Каравелов: Дочувам, че сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“
 41. 41 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4529 Весело

  До коментар [#34] от "Royal Ranger":

  Ало, господина с копи-пейст-а, хайде малко по-спокойно...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 42. 42 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  И в другите държави има оперативни щабове, но никой не ги е виждал по телевизиите.
  Тук някакви хора по 1 или 2 пъти на ден се пъчат по телевизиите и говорят за какво ли не, но почти нищо по същество.
  А и мисирките задават едни въпроси....

 43. 43 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Весело

  Бай мутаф и тиквата още малко ше друсат хорце връз хорското търпение. Че търпението се изчерпва, таварищи камунисти от гюбре партай. Дори и най-обуначените зомбове трябва да приемат, че тоя вирус е във въздуха и колко и да се крият, нема да му избегат.
  Разпущайте мерките, тикви. Това ви е единственото спасение.

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#21] от "Hawaii":

  бе братчед, къде имаше тълпа по Великден?

 47. 47 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  До коментар [#22] от "iradev":

  Не е това връзката!Сега има повече болни.Съответно изследват повече контактни.

 48. 48 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4529 Неутрално

  Бургас отново е пред всички, изследвани са 100% от работещите стоматолози.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 49. 49 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#23] от "Ksharp":

  Резултатите от Великден и Гошовден няма да закъснеят. "

  Те вече са налице- на 19 април е имало само 10 случая (източник- Джонс Хопкинс университет).

  https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html #/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6?ocid=eventhub

 50. 50 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 827 Неутрално

  [quote#29:"Rocketman"][/quote]

  какви гета? Болниците не обезопасиха тези нещастни клоуни.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 51. 51 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#33] от "SaveBG":

  Мутафчиев си е за линч, нъл'?
  Аз го видях че от един делтапланер ръсеше вируса над Клета България!

  Аман от специалисти като вас!
  Има една българска поговорка!
  "Господ помага, но в кошара не вкарва!"
  Ако сам не вземеш необходимите мерки, няма кой да ти помогне насила!

 52. 52 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Относно Видин, лъжите на НОЩ и Борисов...Georgi Borisov Georgiev11 hrsЛЪЖЕШ, ГЕНЕРАЛЕ!От този миг така нареченият "генерал Мутафчийски" за мен е презрян лъжец. В участието си в БТВ в национален ефир днес той заяви: "Няма отказани тестове на медици". Това е срамна лъжа!Когато политик лъже го приемам за нормално. Когато генерал лъже го приемам за стандарт. Когато обаче лекар лъже го приемам с гняв. Защото и в личен план съм се сблъсквал с това ужасяващо явление - лекари-лъжци. Техните лъжи са страшни, защото убиват. Прекланям се пред лекарите, на тях и аз и съпругата ми дължим живота си и презирам с цялата си душа и сърце тези измежду тях, които са се превърнали в нещо друго.Ще се обърна към Мутафчийски, защото искам думите ми да се приемат лично и се надявам да стигнат до него.Г-н Мутафчийски, на 02.04.2020г. във видинската болница "Св. Петка" са взети 16 проби на медици, контактни с доказано заразен пациент с COVID19 (мога да ги посоча поименно). Част от тези медици са вече с проявени симптоми и са хоспитализирани същият ден (разполагам с всички документи). ПРОБИТЕ ИМ СА ОТКАЗАНИ, КАТО В СЪЩОТО ВРЕМЕ ТЕ НЕ СА ПОСТАВЕНИ И ПОД КАРАНТИНА! Взетите проби са обработени и поставени в специална транспортна среда, с поставен етикет и придружени от съотвеният талон за изследване. Същите са предадени на РЗИ и изпратени със специализиран транспорт в Националната референтна лаборатория в София.На 03.04.2020г. при моя среща с директора на РЗИ Видин, д-р Владински ми заяви, че има ОТКАЗ да бъдат изследвани пробите на видинските медици заради спусната от Щаба инструкция да НЕ се вземат и изследват проби на контактни лица, включително и медици, както става ясно, а проби да се вземат само на лица с проявени симптоми. Същото Владински обяви и на пресконференция пред репортер на БНР - че има забрана и не се разрешава от Щаба на РЗИ да взимат и изпращат проби от контактни лица.СЛУЧИ НА ОТКАЗИ ДА СЕ ТЕСАТВАТ КОНТАКТНИ ИМА В ЦЯЛАТА СТРАНА! Не се тестват и НЕ се поставят под карантина! Така застрашени са хиляди, а в същото време има забрана да се разхождат гражданите в парковете!По информация на БОЕЦ (разполагаме с конкретните документи) пробите взети от видинските медици на 02.04 след полученият ОТКАЗ да бъдат изследвани са върнати от НРЛ "Грип и ОРЗ" и са унищожени чрез авроклавиране в лабораторията на РЗИ Видин!На 03.04. БОЕЦ разкрихме и направихме публично достояние информацията за тези ужасяващи действия и инструкция на Щаба и НРЛ, каквито инструкции са подадени за цялата страна! БОЕЦ предупредихме властите и гражданите, че заради този и подобни откази да се изследват контактни включително и медици с доказано заразение коронавирус лица ще доведее до взрив на заразата и най вече в болниците, конкретно за видинската болница! Сега този взрив е вече факт! 20 видински медици са заразени, като има и множество пациенти заразени в отделенията, в които са лекувани от други заболявания. Това е ужасно. А този ужас е причинен директно и пряко от Щаба и управляващите.След направените от нас разкртия и публикувано от мен видеообръщение на 03.04 от страх, че истината за тези мракобесни действия и инструкции ще се разчуе, г-л Мутафчийски , в опит да замажете ситуацията и да покриете истината съобщихте на 04.04.2020г., че са взети проби на видинските медици, но пропуснахте да кажете, че това са ПОВТРОНИ проби, след като за предишните е имало ОТКАЗ да бъдат изследвани! А много добре сте били запознат с това.Десетина дни след ОТКАЗА да бъдат изследвани пробите на видинските медици и загубени ценни дни за ограничаване на заразата във видинската болница последва взрив на заразени медици и пациенти! Продължих да давам гласност на подобни случаи и от името на БОЕЦ отправихме официална покана на Мутафчийски да посети Видин. Сезирахме СЗО и прокуратурата. "Генерала" с черната униформа се скри и не отговори на поканата ни, а на мен ми ПОВДИГНАХА ОБВИНЕНИЯ заразди направените разкрития! Изразих публично убеждението си, че тези откази да се изследват контактните се пряват умишлено с цел манипулиране на данните, за да се отчита малък брой на заразените и Борисов да се хвали как добре се справял и как в Европа го давали за пример. Няма проби - няма заразени. След остра реакция на Световната здравна органзиация по сигнала на БОЕЦ към българското правителство последва изведнъж рязка промяна в 'политиката' и се увеличи броя на взетите проби, като веднага се увеличи и броя на откритите заразени и те станаха рекордни!Г-н Мутафчийски, заради вашите лъжи и патологичните страхове и нарцисизъм на Бойко Борисов, десетки, а вероятни и хиляди българи, в това число и медици са заразени със смътоносен вирус. Вие може да имате политически амбиции и с лъжи и манипулациии да се опитвате да си градите образ на спасител, но заради вашите амбиции и тези на господарите ви хора могат да загубят живота си. Г-н Мутафчийски, нямате скрупули да ни уведомявате с ентусиазъм и апломб за направените от депутата Делян Пеевски "дарения", но имате задръжки и страх да говорите истината.Ще продължа да разобличавам лъжите и престъпленията на управляващата ни мафия и слугите и. Важно да знаете, че сега те ще ни струват не само милиарди лева, а и човешки животи.Мафията не спасява, мафията ограбва и убива!Г-н Мутафчийски, не ми е за първи път, аз ще се преборя и с ареста, и с всички репресии и дори със затвора, ако се наложи, но няма да отстъпя от своите приципи и битки, а вие ще живеете с съвестта и лъжите си доживот.Колко струва съвестта на един лекар? Какво ти обеща Буда и с какво те купи мутрата и мафията?Г-н Мутафчийски, вие сте лъжец! И продължаваме да ви чакаме във Видин, нас не ни е страх да ви питаме, а вас от какво ви е страх? От Истината ли?(с молба към приятели ми журналисти да изпратят този мой пост на Мутафчийски, защото лъжците от НОЩ нямат нито електронна поща, нито телефони, нито какъвто и да е възможност за контакт, освен с мисирките задаващи удобните въпроси)
  —цитат от коментар 33 на SaveBG


  +++++++++++++++++++++
  Мутафчийски е политическо герберско назначение. Лъже и отрича точно като патрона, който го е сложил за директор на тази болница. Всички ТЕ са замесени и преки участници в ограбването, измамите и кражбите на здравеопазването в България.
  Тази карантина им идва дюшеш на ГЕРБ най нагло и безцеремонтно да правят каквото си поискат.
  И типично в техен стил - ТЕ никога не са виновни. ДРУГИТЕ им са виновни - този път хората, щото няма как да го метната на предишните.

 53. 53 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  Резултатите от Великден и Гошовден няма да закъснеят. "Благодаря" на всичките ми съграждани, които не спазват закона, че ще останем още 3 месеца под карантина. На улицата едва 30-40% от хората носят задължителните маски. Не знам какво очаквате?
  —цитат от коментар 23 на Ksharp


  Знаеш ли какво очаквам да се защитят уязвимите групи.
  И да се отавят постепенно и неминуемо да се заразят и което оцелее оцелее.
  А другите който иска да чака който не не.
  Още повече че тези уязвимите имат сигурни доходи другите не.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 54. 54 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#22] от "iradev":

  Към 18 април 3.3% от направените тестове бяха положителни. Към вчерашна дата - 4%. Обяснението за увеличените случаи с повече тестове не отговаря на истината

 55. 55 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#23] от "Ksharp":

  Очакваме всички, които се чувствате застрашени да се залостите вкъщи и да не мърдате. И да гледате брифинги по цял ден, клипове с ковчези и чували. Само така ще се спасите! Ако трябва, ще ви носим и храна. Останалите ще трябва да продължим да живеем. Да, ще спазваме някакви мерки - маски, дистанция, дезинфекция. Ще се научим, че такава е новата действителност и ще продължим напред - без да допускаме стархът да сковава въображението ни!

 56. 56 Профил на marianaivanova76
  marianaivanova76
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#1] от "Nick":Няма как, те са от огнището на заразата и би трябвало те да заразят София-област, а там няма нито един случай, да почакаме две седмици. Всъщност, не е ли ирония това, което пишеш.
  —цитат от коментар 15 на Тsonkooo


  Как да няма в София област като Костинброд например го цитираха поне с 5 случая преди известно време?

 57. 57 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3105 Весело

  Голямо мрънкане за един месец карантина, как ли ще изкарате втората година ..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 58. 58 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Защо ни банкрутират с претекста че щяло да умрем иначе от короната? В Беларус единствено в Европа не се поддадоха на лудостта на банкерите да ни фалират и там показателите са такива като в България. Да не говорим че пророчествата за някакъв мор въобще ги няма.

 59. 59 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 398 Неутрално

  До коментар [#5] от "Whoops":

  Не.

 60. 60 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Как само доказват правотата си с бройки. От пътуването за Великден голям брой заразени, от Перник почти всички работят в София и пътуват всеки ден до София, но има само 1 заразен. За цветница от пазарите пак отчетоха завишен брой заразени.

  "Учените казват, че съществува риск да се заразиш с коронавирус в магазина или в ресторанта, но той е минимален. Ръководителят на института Хендрик Щреек посочва, че няма съществен риск да се заразим с COVID-19, докато ходим по магазините. „Сериозните огнища на инфекция винаги са били в резултат на това, че хората са били близо един до друг за дълъг период от време”. Специалистите не са успели да докажат, че вирусът може да живее дълго върху повърхности. В Института са достигнали до извода, че вероятността човек да се разболее след контакт с предмети е много малка. „Взехме образци от брави на врати, телефони и тоалетни, но не успяхме на тяхна основа да култивираме вируса в лаборатория”, казва още той. Щреек обяснява, че заразяването е възможно, ако например болен кашля в ръката си, след това веднага докосне нещо, което после се докосва от друг човек, който по-късно пипа лицето си. RTL Today припомня, че по-рано вирусологът Кристиан Дростен от берлинския университет Charité потвърди, че коронавирусът не може да се разпространява по въздуха. Той отбеляза, че коронавирусът е изключително чувствителен към изсушаване, така че почти единственият начин да се заразите, е чрез капков път при контакт със заразен."

 61. 61 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  До коментар [#37] от "1908":

  Е,да но характерна черта на такива тарикати е микога да не да виновни!Сега гледам нова опорка-повечето тестве били виновни.

 62. 62 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#3] от "Jalis Ironhammer":

  Сега чакай отваряне по Коледа. В Беларус пък никога не са се затваряли а при тях показателите са като у нас.

 63. 63 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Скокът е толкова логичен. Днес са излезли резултатите от ПСР тестовете, направени преди два дни, на контактните лица от цеха в Плевен, болницата във Видин и тази в София.
  Нашето щабче е решило да се тестват само контактните лица на явилите се в болниците (тактиката на пожарната - гледаме къде има пушек и отиваме да гасим пожара). Превантивни, целеви тестове не се правят. Я да изтестват Факултето примерно, ама цялото, да видите какъв скок ще се получи.

 64. 64 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#57] от "дерибеев":

  За една огромна група хора, все някой друг им е виновен!

 65. 65 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Ало, господина с копи-пейст-а, хайде малко по-спокойно...
  —цитат от коментар 41 на hamiltonf


  Имате ли да кажете нещо по същността на питането ми? Голяма работа, като съм копирал част от текста два пъти, докато съм го прехвърлял от програмата за транслитерация. Така силно се засегнахте, сякаш лично вие сте отговорен за тъпия и неинформативен начин, по който се предоставят данните.

  http://rodenivbg.com
 66. 66 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  До коментар [#43] от "Bob":

  Ти колко роднини даваш на Короната?!

 67. 67 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 890 Неутрално

  До коментар [#62] от "Daria ":

  Айде стига с този Беларус.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 68. 68 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#57] от "дерибеев":

  То не виждаш ли, че мрънкат някакви неадекватници дето не виждат какво става по света и си представят, че ако днес махнат в България мерките и всичко ще е като преди кризата.
  Никой няма да ти дойде:)

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 890 Неутрално

  До коментар [#63] от "tos_buratino":

  Не са само тези които изброяваш. Гледай и Благоевград. От началото на епидемията имаха 23 заразени. Сега само за денонощие - 11

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 71. 71 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  До коментар [#53] от "dedoliben":

  Ти нали знаеш,че синпт уязвимите?!

 72. 72 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1187 Весело

  Резултатите от Великден и Гошовден няма да закъснеят. "Благодаря" на всичките ми съграждани, които не спазват закона, че ще останем още 3 месеца под карантина. На улицата едва 30-40% от хората носят задължителните маски. Не знам какво очаквате?
  —цитат от коментар 23 на Ksharp


  По-скоро е обратното, ако всички спазват строго карантината, ще я има по-дълго време. Ако всички не спазват карантината ще я има по-кратко време. Само че във втория случай ще има по-висок пик на болни и ще се претовари болничната ни система.

 73. 73 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4685 Неутрално

  Генералът се издаде днес за болните лекари в Пирогов, което вчера ОТРЕЧЕ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 74. 74 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  Коварното при този вирус е това, че може да си се заразил и да нямаш симптоми цяла седмица,като през това време си заразяваш всеки който срещнеш.
  Именно заради това трябваше да се кротне месец-два докато се установят навсякъде заразените.
  А ние какво правим? ...Та Витоша, та Великден🤐...сега иде Гергьовден... и после Видовден...

 75. 75 Профил на bmb38492846
  bmb38492846
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Не е ли време да ги спрат тези безмислени ежедневни брифинги.
  —цитат от коментар 5 на Whoops


  Мрънкачите, като теб, първи ще ревнат: цензура, диктатура, запушиха устата на журналистите..................

 76. 76 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#68] от "Да вярваме на истината":


  То не виждаш ли, че мрънкат някакви неадекватници дето не виждат какво става по света и си представят, че ако днес махнат в България мерките и всичко ще е като преди кризата.
  —цитат от коментар 68 на Да вярваме на истината


  На тия, Лукашенко вчера им каза:
  "Какъв вирус? Виждаш ли го?"
  И моного хора му ръкопляскат!

 77. 77 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#45] от "GM":

  Обикновено глупавите хора тръгват по най-кратката писта, просто защото не могат да правят невронни връзки.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 78. 78 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4529 Неутрално

  Прави впечатление, че преди кризата, градовете които бяха начело в своето развитие, вкл. и като организация, сега се справят и най-добре с кризата. Днес излязах преди 5:45, и ми направи впечатление, че много основни улици на Бургас бяха вече дезинфекцирани, а устройствата на автобусните спирки се дозареждаха са нтибактериални течности и вода.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 79. 79 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 778 Весело

  Журналята задават много тъпи въпроси!
  Ако полицаите влязат на тази пресконференция и избият журналята – ще се вдигне ли интелектуалното ниво на нацията?

 80. 80 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5033 Неутрално

  До коментар [#21] от "Hawaii":

  Това пък съвсем не е възможно, защото пред църквите имаше много полицаи, които следяха за дистанцията.

 81. 81 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#67] от "Jalis Ironhammer":

  Е какво да гледаме като само там Лукашенко намери сили да се опълчи на банкерите? Така или иначе е ясно кой управлява света вече с помощта ма корумпираната каста политици.

 82. 82 Профил на philosophiser
  philosophiser
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До коментар [#26] от "hamiltonf":

  може да са 1000/ден в момента. Но при общо направени 27хил. теста, явно са били наполовина до съвсем скоро. В Северна Македония тестовете са почти два пъти повече на глава от населението => имат и повече случаи с по-малко население. В момента повече тестове значи повече случаи. Никакви великденски зависимости.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 83. 83 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4529 Любопитно

  До коментар [#73] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Казаха, че не става дума за хирурзи, а за медицински персонал. Ти да не си "светнал"?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 84. 84 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#76] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Ами те почнаха 3 седмици да отчитат и днес утре ще минат 10 000 Белорус:)
  Въобще страните дето подцениха работата много патят.
  И какво се оказа вчера дето даваха от Ню Йорк репортажа с български лекари. Няма млади няма стари удря наред вирусът

 85. 85 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5033 Неутрално

  С толкова заразени медици, болниците се превръщат в огнища за зараза.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#72] от "Бай Гадьо":

  Е с колко ще се преговори? Сега лежат по 20 болни в цяла България от корона иначе да станат 200 при 50 000 легла за какви претоварвания?

 88. 88 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  До коментар [#87] от "Daria ":

  Легла има!
  ЛЕКАРИТЕ СЕ ПРЕТОВАРВАТ МОЙТО ДЕТЕ!
  ЛЕКАРИТЕ!

 89. 89 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Съмнявам се във Филиповци и във Факултето да плащат по 60 лв. за тест.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#59] от "voodoo_child":

  Ами ако целта на брифингите беше да дават достоверна и откровена информация на гражданите - ок. Но те въртят сучат, едно разкриват, друго премълчават, плашат, обвиняват, оправдават се - лека полека става театър и се губи смисълът.

  Това, което вече стана ясно е достатъчно - реални статистически данни няма и кризата не се управлява според математически модели. По-точно - изобщо не се управлява.

 92. 92 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 398 Неутрално
 93. 93 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#76] от "Tzar Vova Josei-ki":

  лукашенко си е пич та дрънка.ни му пука от разни трюмни шлосери кат тебека

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2427 Любопитно

  До коментар [#91] от "Whoops":

  Ами как да управляваш криза с граждани които са НЕуправляеми?

 96. 96 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#81] от "Daria ":

  Точно така.
  Банкерите удариха нарочно базата си Ню Йорк. Явно да решили да се самоубиват.

 97. 97 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#88] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Те пък лекарите казват че нямат работа защото болните ги е страх да ходят при тях защото са ги наплашили с короната. На кого да вярваме на вас мошениците или на лекарите? С 20 болни в болниците от пистата корона ли се претоварена 6000 лекаря ? Стига лъгахте.

 98. 98 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#57] от "дерибеев":

  Ха-ха, и аз това се замислих. Съвсем ще изпускаме, а някои по- бунтовни....

 99. 99 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5033 Неутрално

  Подготвят ни за ново удължаване на военното положение, ще ни задължат да носим маски дори вкъщи и ще ни сложат камери да ни проверяват. Що се отнася за циганите, аз минавам през циганския квартал на път за Кауфланд, пазят се точно като всички нас - по улиците няма никой, носят маски. А да отговорят от щаба, защо не спряха полетите от чужбина по Великден, как дойде дъщерята на премиера с цялото си семейство, от страна с най-много заразени и най-много смъртни случаи.

 100. 100 Профил на iradev
  iradev
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#22] от "iradev":Към 18 април 3.3% от направените тестове бяха положителни. Към вчерашна дата - 4%. Обяснението за увеличените случаи с повече тестове не отговаря на истината
  —цитат от коментар 54 на asroma1927


  Разбира се, че увеличеното тестване не е единствената причина за повечето регистрирани случаи. Но то се набива най-много на очи, спомни се, че доскоро се правеха само по 200-300 теста на ден.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK