Столичната община блокира движението по "Цариградско шосе" заради взривяването на ИПК "Родина"

ИПК "Родина" на бул. "Цариградско шосе" е в зоната между сградите на "Уолтопия" и "София тех парк".

© Юлия Лазарова

ИПК "Родина" на бул. "Цариградско шосе" е в зоната между сградите на "Уолтопия" и "София тех парк".Заради планираното взривяване на сградата на ИПК "Родина" в неделя, 26 април, от 9.00 часа до 10.00 часа се променя движението на всички превозни средства по бул. "Цариградско шосе", съобщиха от Столичната община.


Забраната за движение по бул. "Цариградско шосе" важи за следните участъци:


- по централните пътни платна и локалното северно пътно платно на бул. "Цариградско шосе" в участъка от "Площад на авиацията" до бул. "Александър Малинов";
- по южното централно пътно платно на бул. "Цариградско шосе" в участъка от ул. "Йерусалим" до бул. "Александър Малинов" и по южното локално пътно платно на бул. "Цариградско шосе" в участъка от "Площад на авиацията" до бул. "Александър Малинов" с изключение на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници.


Маршрутите на автобусни линии №1, 3, 5 и 6 се променят за същия период:


- в посока изход от София: от автостанция "Гео Милев" по маршрутите до спирка "Площад на авиацията", след спирката автобусите ще се движат в южното локално пътно платно на бул. "Цариградско шосе" (по маршрута на тролейбусна линия №5 и електробусни линии №84 и 184) по ул. "Йерусалим" и надясно в южното централно пътно платно на бул. "Цариградско шосе" по маршрутите;


- в посока автостанция "Гео Милев": от крайните станции по маршрутите до пътния възел на бул. "Цариградско шосе" и бул. "Александър Малинов", през пътния възел надясно по пътната лента в посока жк "Младост", бул. "Александър Малинов", по южното локално пътно платно на бул. "Цариградско шосе" до "Площад на авиацията" и по бул. "Асен Йорданов" по маршрута до автостанция "Гео Милев".


Автобусни линии №76, 213 и 305:
- в посока център: от крайните станции по маршрутите до спирка "Държавна печатница", след спирката надясно по пътната лента в посока жк "Младост", бул. "Александър Малинов", по южното локално пътно платно на бул. "Цариградско шосе" до "Площад на авиацията" и по централното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" по маршрутите;


- в посока жк "Младост 4": от крайните станции по маршрутите до спирка "Хотел Плиска", след спирка автобусите се движат по маршрута на електробусни линии №84 и 184 автобусна линия №305 през "Площад на авиацията", след спирка "Площад на авиацията" се движат в южното локално пътно платно на бул. "Цариградско шосе" (по маршрута на тролейбусна линия №5 и електробусни линии №84 и 184) до бул. "Александър Малинов" и надясно по бул. "Александър Малинов" по маршрутите.


Автобусни линии №204 и 604:
- в посока център: от бул. "Христофор Колумб" по бул. "Брюксел", на пътния възел с бул. "Цариградско шосе" надясно по южното локално пътно платно на бул. "Цариградско шосе" (по маршрута на електробусни линии №84 и 184) до "Площад на авиацията" и по централното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" по маршрутите;


- в посока жк "Дружба 2" и гара Искър: от крайните станции по маршрутите до спирка "Хотел Плиска", след спирката автобусите се движат по маршрута на електробусни линии №84 и 184 автобусна линия №305 през "Площад на авиацията", след спирка "Площад на авиацията" се движат в южното локално пътно платно на бул. "Цариградско шосе" (по маршрута на тролейбусна линия №5 и електробусни линии №84 и 184) до ул. "Йерусалим",по ул. "Йерусалим" и надясно по южното централно пътно платно на бул. "Цариградско шосе" по маршрутите.


Автобусите от линии №1, 3, 5, 6, 76, 204, 213, 305 и 604 ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променените участъци на маршрутите.


СДВР съвместно с контролните органи на Центъра за градска мобилност ще контролират и регулират движението така, че по време на същинското взривяване да няма превозни средства на обществения транспорт по южното локално пътно платно на бул. "Цариградско шосе" в участъка от бул. "Александър Малинов" до "Площад на авиацията".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  Уолтопия е В Техпарка а ИПК Родина е по-нагоре към МОЛа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5525 Любопитно

  Някой софиянец - ще ме светне ли - какво ще строят на това място ?

  [email protected]
 3. 3 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5316 Весело

  Направо да забранят движението на хора и МПС за цяла София

 4. 4 Профил на Иван Раданов
  Иван Раданов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Някой софиянец - ще ме светне ли - какво ще строят на това място ?
  —цитат от коментар 2 на karabastun


  Още не е решено, собственикът може би преценява каква ще е икономиката на града през следващите години. Четох, че по нормите за застрояване на парцела може да се построи до 175 декара застроена площ.

 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5525 Весело

  До коментар [#4] от "Иван Раданов":

  Ще убиете коня с тея 175 декара застроена площ :)

  [email protected]
 6. 6 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  Най–после този паметник на соца ще изчезне. Дано след това е и МОЧА.

 7. 7 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 559 Неутрално
 8. 8 Профил на Nach
  Nach
  Рейтинг: 502 Весело
 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  Питай шефа на София Мед.
  Вероятно - болница

 10. 10 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1017 Весело

  Когато го бутнат специално ще се спусна натам да погледам широкото небе :)

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  Около 157 000 м.кв. РЗП

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#5] от "karabastun":


  До коментар [#4] от "Иван Раданов":Ще убиете коня с тея 175 декара застроена площ :)
  —цитат от коментар 5 на karabastun


  Ако го умножите по разрешените 15 етажа си е колкото околийски център.....

 13. 13 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Чува ли се нещо за спиране на движението по Руски....за взривни работи ?

 14. 14 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Пеевски и Ирена бива да са вътре доде взривявате.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 15. 15 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А опасния 40 годишен скелет на "детската" болница - кога ще взривяваме?!

 16. 16 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  Пишеше го вчера пак тук в "Дневник":

  "Сградата на ИПК "Родина" ще бъде съборена и ще се построи нещо голямо. Височината там е 75 м кота корниз и ще се строи на 45 дка с коефициент на интензивност 3.5 и плътност 60%. Ще може да се изгради разгъната застроена площ от 157 дка. Предназначението е за административно обслужване и складове. До момента не е постъпвал инвестиционен проект при нас", обясни арх. Румен Русев пред "Дневник" през юли м.г. Тогава той беше временен кмет на район "Младост", на чиято територия е обектът."

  Т.е. - засега не е ясно какво ще се строи. Но важното е, че ще се разчисти.

 17. 17 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  До коментар [#6] от "stedim":

  Нали знаеш че на един чешки Кмет му заведоха дело за сваляне на паметник
  Русия все още не арестува като САЩ по целия свят, но засега съответния ще си джитка само в ЕС че не се знае, какви са договореностите с Русия в страни извън ЕС. Може да се окаже че е в страна в която могат да го екстрадират

 18. 18 Профил на vdiv
  vdiv
  Рейтинг: 232 Неутрално

  До коментар [#16] от "Един препатил":

  Това че ще го бутнат дали значи че ще то разчистят? Може да си седи там на куп ако няма какво да строят или не искат да харчат пари в момента.

 19. 19 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1965 Неутрално

  Строителен инженер съм и знам,че бетонът добива 80% от своята якост на 28 ден,а пълна якост до 100 години. Ние ревем,че сме най- бедната страна в ЕС,а не ценим нищо защото ни управляват безмозъчни същества. Ще взривят сградите,а после ще се чудят какво да правят с отпадъците. Защо не се прострелят няколко панели и да им се види якостта и ако се демонтират всички панели,къде могат да бъдат използвани. Здрави и читави панели и колони просто ей така ще бъдат съсипани вместо да бъдат използвани някъде. Ние сме държава на некадърността и разрухата. Това не си го позволяват и богатите държави,когато е сглобяемо строителство,което може да бъде разглобено и използвано за други цели.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK