Прокуратурата откри свързваната с Васил Божков Лилана в престъпна група за еврофондове

Прокуратурата откри свързваната с Васил Божков Лилана в престъпна група за еврофондове

© 100ivana.comСпециализираната прокуратура е повдигнала обвинения на петима души за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на евросредства. Това казаха от там в неделя (26 април), като разпространиха съобщение с бележка "за групата с участието на Лилана", но в него не се посочват никакви имена или инициали.


За задържане на певицата Лиляна Деянова, по-известна като Лилана, беше съобщено още в събота вечер от медии с потвърждение от прокуратурата. Първоначално някои публикации свързаха ареста ѝ с разследването срещу Васил Божков, а Би Ти Ви съобщи, че тя е проверявана и като негово подставено лице. Имената на двамата се свързват от години, но официални данни почти няма. Задържането ѝ идва почти три месеца след обвиненията срещу Божков, който е в Обединените арабски емирства и засега няма официална информация дали и кога ще бъде екстрадиран.


Какво се знае до момента


Сред обвинените са Лиляна Деянова, брат ѝ бийтбоксърът Александър Деянов-SkilleR и Мартин Димитров, който е съдружник с Деянова. Това потвърди и адвокат Николай Хаджигенов, който снощи е бил извикан и е бил техен защитник при предявяването на обвиненията късно през нощта. Тримата са задържани за 72 часа, а днес Специализираният съд се очаква да гледа мярка за постоянно оставане в ареста.
Като ръководител на престъпната група е посочен Мартин Димитров, а другите като членове. Двама от тях са били пуснати под гаранция, но адвокатът не знаеше кои са те. На сестрата и брат Деянови били повдигнати обвинения за заплаха към длъжностно лице с уволнение, каза още адвокатът им.


Според официалното съобщение на специализираната прокуратура незаконното усвояване на европейски средства е било по програма "Иновации и конкурентоспособност". "Според събраните доказателства групата е действала от 2016 г. Няколко фирми, контролирани от нея (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина - което също не е осъществявало търговска дейност. Реално софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за "ползване" на разследваните фирми", твърдят от обвинението.


Те потвърждават, че задържането е станало при акция на СДВР и ДАНС в събота и в нея са иззети "сървъри, компютри и други доказателства за престъпната дейност". В събота беше съобщено за седем задържани.


Не е ясно от кога е разследването и дали е започнало по сигнал. От Специализираната прокуратура засега отказват други подробности по темата.


Има ли връзка към Васил Божков


Николай Хаджигенов още в събота заяви, че Лиляна Деянова е задържана за друго разследване, а не за някое от тези, свързани с Васил Божков. Срещу Божков има повдигнати 11 обвинения за различни престъпления, включително за ръководене на организирана престъпна група, за данъчни престъпления, за търговия с влияние, за принуда и за отчуждаване на културно-исторически ценности.


Пред "Дневник" Хаджигенов отказа да коментира темата, а отговори само, че при повдигането на обвиненията Деянова не е била разпитвана за хазартния бизнесмен.


Единствената официална информация за връзка е покрай приложението Lima с информация за трафика, състоянието и ремонтите по пътищата в страната. Системата Lima беше представена през септември 2015 от Мартин Димитров и Лиляна Деянова от "Нованор" (Novanor). Тя беше официално разработена от компанията "Декарт", която спечели част от тогавашната обществена поръчка на Агенция "Пътна инфраструктура" за 5.837 млн. лв. с ДДС. "Капитал" тогава писа, че на въпроси на журналисти какво е участието им в проекта Деянова и Димитров не дадоха конкретни отговори, а на сайта на Novanor не могат да бъдат намерени продуктите на компанията. Компанията "Декарт" пък е собственост на "Вабо систъмс" и "Видео бет", като първото дружество е собственост на "Нове интернал", със 100% собственик на капитала Васил Божков.


Деянова e в съвета на директорите на компанията "Телетол", която беше обявена като национален доставчик на електронни винетки, но впоследствие не получи разрешение да ги продава. Затова в средата на 2019 г. подаде сигнал в прокуратурата срещу АПИ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.


Тогава "Телетол" съобщи, че настоява прокуратурата да започне разследване срещу председателя на УС на АПИ Георги Терзийски и директора на Националното Тол управление - Олег Асенов - за действия и бездействия, които умишлено облагодетелстват трети страни и нарушават правата, законните интереси и свободите на гражданите и потребители на електронни винетки. На прокуратурата е бил предаден детайлен доклад, съдържащ информация, факти и документи в подкрепа на твърденията, заявиха от компанията. Те обявиха, че сезират и еврокомисията. Мартин Димитров разказа през юли 2019г. пред медиите, че им е "оказан административен натиск в продължение на 6 месеца, целящ да се откажем да бъдем доставчик на електронни винетки и да не ги разпространяваме чрез изработеното от нас мобилно приложение."


В интервюта преди години Лилана, която през последните години вече няма изяви като певица, а се появи около представянето на фирмата за тол системата, винаги е отказвала да коментира темата за Божков - веднъж казва, че е чула за него покрай слуховете, но не го познава, а по-късно отговаря нееднозначно на въпрос, свързан с бизнесмена.


По информация на "Дневник" в късния следобед в неделя се очаква разглеждането на мярката в Специализирания съд, но все още не е известно дали ще може да бъде проследена от медиите.


Късно в неделя вечер от спецпрокуратурата съобщиха, че Деянова и Димитров остават в ареста, а Александър Деянов-SkilleR е освободен под гаранция от 100 000 лева - повече тук .


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Без изненади.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3241 Любопитно

  " Според официалното съобщение на специализираната прокуратура незаконно усвояване на европейски средства е било по програма "Иновации и конкурентноспособност". "Според събраните доказателства групата е действала от 2016 г. Няколко фирми, контролирани от нея (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина - което също не е осъществявало търговска дейност. Реално софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за "ползване" на разследваните фирми", твърдят от обвинението. "

  Чудесно, ако това е така, както и факта, че прокуратурата разследва схеми около червения олигарх черепа за престъпно усвояване на еврофондове, но защо не прави съшото и спрямо управляващите ? Майката на лекето, убило Милен Цветков, се занимава тъкмо с такива схеми, като подставено лице на Миньо Стайков, например !

 3. 3 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2868 Неутрално

  Преразпределя на баницата? Вземане на бизнеса на черепа и малките черепчета? Едно време черепа вземаше бизнеси като пращаше бухалки, сега пращат прокурори и полиция. Демек, поевропейчихме се!

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3241 Любопитно

  " Единствената официална информация за връзка е покрай приложението Lima с информация за трафика, състоянието и ремонтите по пътищата в страната. Системата Lima беше представена през септември 2015 от Мартин Димитров и Лиляна Деянова от "Нованор" (Novanor). Тя беше официално разработена от компанията "Декарт", която спечели част от тогавашната обществена поръчка на Агенция "Пътна инфраструктура" за 5.837 млн. лв. с ДДС. "Капитал" тогава писа, че на въпроси на журналисти какво е участието им в проекта, Деянова и Димитров не дадоха конкретни отговори, а на сайта на Novanor не могат да бъдат намерени продуктите на компанията. Компанията "Декарт" пък е собственост на "Вабо систъмс" и "Видео Бет", като първото дружество е собственост на "Нове интернал", със 100% собственик на капитала Васил Божков."

  Как лъсват схемите, малко по малко, като свински черва........

 5. 5 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4409 Весело

  Мирише на печена македонска наденица от филма "ПРЕХОДЪТ - онзи ден , вчера , днес и...утре "......иначе , по-внимателно с бъркането в сценария , че да не се прекали.....

 6. 6 Профил на jalal_al_din
  jalal_al_din
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Лилана дори беше свързана с В.Божков не само финансово, бяха влюбени за кратко време отдавна :)

  Явно са запазили бизнес отношения след охладняването.

  Сега и това искат да им отнемат.

 7. 7 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Тези трябва да се явяват "Гинките" на Черепа , така ли да го разбираме !? Като онези младежи от Стара Загора , дет' купиха Дипломатически клуб Бояна . Значи калинки има не само при гербаджиите !

 8. 8 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  а добре дошли в мутристан... поздрави и сладки от другаръ Гешов

  "...В Дъбово отскоро пази частна охранителна фирма, наета от община Мъглиж, но работното й време е само до 21,30 часа..."

 9. 9 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Лилана дори беше свързана с В.Божков не само финансово, бяха влюбени за кратко време отдавна :)Явно са запазили бизнес отношения след охладняването.Сега и това искат да им отнемат.
  —цитат от коментар 6 на jalal_al_din  До коментар [#6] от "jalal_al_din":

  Комунистите Борисов и Гешев да кажат откъде една друга красавица - Виолета Сечкова - има бизнес за милиони?

 10. 10 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 16 Неутрално

  А скоро и котката на Черепа, само така. А със Стоян Мавродиев и Шиши какво става?!?

 11. 11 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Успешна седмица за Радост, успя да измести Мутафчийски от първото място. Ако обаче пренесе своите резултати като прокурор към цялата прокуратура резултата ще е отчайващ.
  п.п. като прокурор Гешефт няма нито едно спечелено дело в съда.

 12. 12 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3299 Неутрално


  "......Божков, който е в Обединените арабски емирства и засега няма официална информация дали и кога ще бъде екстрадиран."

  Официална информация и че Божков е в ОАЕ също няма.

 13. 13 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 608 Разстроено

  Това хубаво маце как да го пратиш в Сливенския затвор? Не би било демократично!

  Бог да благослови Америка за България!
 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Весело

  Небезизвестната система Lima!? Бяхме позабравили за нея:

  "Системата Lima беше представена през септември 2015 от Мартин Димитров и Лиляна Деянова от "Нованор" (Novanor). Тя беше официално разработена от компанията "Декарт", която спечели част от тогавашната обществена поръчка на Агенция "Пътна инфраструктура" за 5.837 млн. лв. с ДДС. "Капитал" тогава писа, че на въпроси на журналисти какво е участието им в проекта, Деянова и Димитров не дадоха конкретни отговори, а на сайта на Novanor не могат да бъдат намерени продуктите на компанията."...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 15. 15 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 608 Разстроено

  Комунистите Борисов и Гешев да кажат откъде една друга красавица - Виолета Сечкова - има бизнес за милиони?
  —цитат от коментар 9 на deaf


  Абсолютно съм съгласен с вас! Автентично синьо десните евроатлантици и антикомунисти Борисов и Гешев ТРЯБВА НЕЗАБАВНО да кажат откъде една друга красавица - Виолета Сечкова - има бизнес за милиони?

  Комунисти били... Комунистите зверски утрепаха дедовците им!!!!

  Бог да благослови Америка за България!
 16. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Весело

  До коментар [#10] от "bacillus ":

  Тази Лиляна Деянова, със спечелен проект за недоразумението Lima, за 5.837 млн., да я приравнявате с "котката" на Черепа?!
  Смешна и същевременно, жалка история...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 17. 17 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2230 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":

  👍 тепърва трябва да сгащят всичкото криминален контингент по София!

 18. 18 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3491 Весело

  "при предявяването на обвиненията късно през нощта."

  Абе през деня какво правят прокуратурата че предявяват обвиненията нощя като ЧК?!

  klimentm
 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3383 Неутрално

  Прокуратурата откри свързваната с Васил Божков Лилана в престъпна група за еврофондове"

  Търси я да я открие? След като е "открила" Лилана защо и Божков не е Черепа?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3299 Неутрално

  До коментар [#2] от "samoedin":

  ..... Чудесно, ако това е така, както и факта, че прокуратурата разследва схеми около червения олигарх черепа за престъпно усвояване на еврофондове, но защо не прави съшото и спрямо управляващите ? Майката на лекето, убило Милен Цветков, се занимава тъкмо с такива схеми, като подставено лице на Миньо Стайков, например !
  —цитат от коментар 2 на samoedin


  А, не - това, за което говорите е в ДФ "Земеделие". А там схеми няма.

  Защото и Пеевски го няма в делото за КТБ.

 21. 21 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Весело

  Николай Хаджигенов, това ли е адвоката на девойката Лилана, прибрала парите от недоразумението Lima?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 22. 22 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2083 Весело

  Преразпределя на баницата? Вземане на бизнеса на черепа и малките черепчета? Едно време черепа вземаше бизнеси като пращаше бухалки, сега пращат прокурори и полиция. Демек, поевропейчихме се!
  —цитат от коментар 3 на Таралеж


  За сега изглежда доста скалъпено обвинение, май някой го е яд ,че около Черепа все хубави и млади, освен това умни и красиви а в бухалко-прокуратурата изглеждат все по-малко мотивирани и объркани, около каките там мирише на евтини парфюми и пот от стрес!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 23. 23 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Весело

  До коментар [#20] от "Един препатил":

  Пееевски ще го има в делото "КТБ", когато Сърбия изпълни искане на България, и то от много години, искане, за което са информирани ЕК и Европарламента, за екстрадиране на главния свидетел - Цецо Василев. Запази спокойствие...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 24. 24 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2230 Неутрално

  Всички ,,симпатични,дами,активни участнички или в Биг Брадър или по модните подиуми” и свързани с ,,Пайнер” са навързани с дърти политици и мафиоти в схеми.
  А си тръгнал по една схема-веднага си разкрил поне още десет престъпни схеми.
  Навързани,ама като патки в калчища!

 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3241 Весело

  До коментар [#20] от "Един препатил":

  " ..... Чудесно, ако това е така, както и факта, че прокуратурата разследва схеми около червения олигарх черепа за престъпно усвояване на еврофондове, но защо не прави съшото и спрямо управляващите ? Майката на лекето, убило Милен Цветков, се занимава тъкмо с такива схеми, като подставено лице на Миньо Стайков, например !
  —цитат от коментар 2 на samoedin


  А, не - това, за което говорите е в ДФ "Земеделие". А там схеми няма.

  Защото и Пеевски го няма в делото за КТБ."

  Да, уместна забележка ! А защо го нямало Пеевски като обвиняем по това дело - защото го нямало и Обама, така ли звучеше отговора на днешния главен ?

 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Весело

  До коментар [#2] от "samoedin":

  Миню от колко време е ареста? Колко около него бяха за по няколко месеца в следствения? Колко томове са изписани до сега, знаеш ли?!
  Стига говорете само празни приказки...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 608 Любопитно

  Добре де, кажете ми нещо сериозно! Защо наричате Бойко Борисов, Цецо, Цецка, г-н Плевнелиев, Влади Горанов, г-жа Фъндъкова и т.н. комунисти, когато те ни пазят от комунистите?

  Бог да благослови Америка за България!
 29. 29 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3491 Весело

  " На сестрата и брат Деянови били повдигнати обвинения за заплаха към длъжностно лице с уволнение, каза още адвокатът им."

  Представям си душевния потрес на лемура заплашен с уволнение! Да му се присъдят няколко милиона евро за морални щети и да се оправи човека!

  Сега сериозно,виждаме още веднъж калпавите съшити с червени и бели конци обвинения на Гешев,не съм изненадан

  klimentm
 30. 30 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  Тази Лиляна Деянова, със спечелен проект за недоразумението Lima, за 5.837 млн., да я приравнявате с "котката" на Черепа?!Смешна и същевременно, жалка история...
  —цитат от коментар 16 на hamiltonf


  от 2016 до сега са има-няма към 4 години... през което време другаръ Гешов беше зам. главен прокурор

  и не се чувствай длъжен да се пънеш, далеч съм от мисълта, че неграмотната паплач, която докара България до ситуация, описвана от етнолозите през 1901 г. изобщо е в състояние да разбере какво и се казва

 31. 31 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1756 Неутрално

  И някой ще каже, че кадърните и активни хора били избягали - я вижте тази млада супер-шеф на един болюк фирми и Гешев баш на нея да налети- не е прав, завалията.
  Отделно ще му видим доказателствата колко пари струват, имам предвид в буквалния смисъл на думата, когато дойде време НИЕ да плащаме за някои дребни грешки, процедурни и по същество.

 32. 32 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3299 Неутрално

  До коментар [#23] от "hamiltonf":

  До коментар [#20] от "Един препатил":Пееевски ще го има в делото "КТБ", когато Сърбия изпълни искане на България, и то от много години, искане, за което са информирани ЕК и Европарламента, за екстрадиране на главния свидетел - Цецо Василев. Запази спокойствие...
  —цитат от коментар 23 на hamiltonf


  А, аз съм спокоен. А щом Пеевски ще влезе в делото КТБ когато Цветан Василев бъде екстрадиран от Сърбия то и двамата могат да бъдат спокойни.

 33. 33 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Тая сега да не излезе демократка. Щото при тях нали няма престъпници...

 34. 34 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  Това за което младите предприемачи алармираха обществеността и институциите бе, че някой иска да вземе пътищата ни на концесия, а с това е застрашена и националната ни сигурност, както и че конкретни хора оказват натиск върху АПИ
  —цитат от коментар 27 на unknown artist


  е, сега младите предприемачи ще научат по трудния начин, че старите седесари, дето крепят националната сигурност хахах си имат име, презиме и фамилия

 35. 35 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Прокуратурата взима още хора за заложници, за да накара Божков да се прибере. Обаче си мисля, че той вече е далече от ОАЕ и могат го хванат за шлифера.

 36. 36 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3299 Неутрално


  "Има ли връзка към Васил Божков"

  Не, няма. Защото не виждаме никого с каскет.

 37. 37 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Лошото е, че подобни схеми се залавят само като е паднал "попечителят" им.

  Колко ли стотици подобни схеми за източване на евро-средства и държавни поръчки има зад ДПС, ГЕРБ, ТИМ, Пеевски и т.н.

 38. 38 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Тази наказателна акция е предупреждение за всички, които дръзват да злепоставят АПИ или други "държавни" агенции.

  И същевременно предупреждение за всички млади създатели на софтуер, които оставят някой друг да им казва как могат да си пласират продукта с прости процедурни схеми (които най-вероятно са на ръба на закона).

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 39. 39 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Гешев като пълен некадърник остави Черепа да избяга.
  Ако още се ослушва и онези – Трайков, Дянков и яхтаджията – ще му избягат. Само Десислава Иванчева е в затвора, защото няма пари за подкуп.  До коментар [#29] от "klimentm":

 40. 40 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  Бе най-добре да почнат всички Божкови по азбучен ред. . . Могат да ги вземат от телефонната книга или от избирателните списъци.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 41. 41 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3383 Неутрално

  До коментар [#12] от "Един препатил":

  Тогава разпространяваната "новина" как Гешев пратил прокурори да отвличат Божков от ОАЕ освен нелепица се оказва ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 42. 42 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 680 Неутрално

  ДПС e ДЪРЖАВНА путинска СИГУРНОСТ.

 43. 43 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3491 Весело

  Сега прочетох м Медиапул че брата и сестрата са участвали в протестите с/у назначението на Гешеф и работата на Правосъдие за всички,ареста е случаен предполагам?!

  klimentm
 44. 44 Профил на STRATOR38
  STRATOR38
  Рейтинг: 271 Неутрално

  Фирмите са кухи, а сметките им? И защо продължава регистрация на фирма да струва 2 лева?

 45. 45 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1174 Весело

  Ще пропее ли отново Лилана? И ще снима ли клипа в Съдебната палата? Тези въпроси ме мъчат.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 46. 46 Профил на Asparuh Khanev
  Asparuh Khanev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  То всеки у нас джурка фондове само дето освен с джуркане полза няма и затова затъваме. В тази система дето ни тресе реалната работа няма ниакъв смисъл защото парите , които са в основата на таз исистема не се получават с труд а с джуркане на фондове, измами и прочие. Накрако имаме системен проблем и той накрая ще затрие всички и всичко. Даже джуркачите не виждат че сами си клатят клона.

 47. 47 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1174 Весело

  https://m.youtube.com/watch?v=6ow7jNwlFGw
  Самотно е девойчето, шугърдеди го нЕма.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 48. 48 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 151 Неутрално

  "Декарт" е правил и системата на спортния тотализатор, където излизат едни и същи тиражи в няколко тегления. Гешев може да се поинтересува.

 49. 49 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3383 Весело

  До коментар [#44] от "STRATOR38":

  Регистрацията струва 200лв , 2лв са за капитал на фирмата

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 50. 50 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  Сигурно е така. То друга причина и не виждам, щом за аферата къщи-тъщи нямаше такива неща. А и не само за тях.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 51. 51 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Което иде да покаже, че европарите в голямата си част са за финансиране на тъмни икономически субекти, които пречат за развитието на почтен бизнес. ДС продължава да е на власт вече 31 години след промените...

 52. 52 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Не остава нищо скрито покрито

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 53. 53 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3299 Любопитно

  "На сестрата и брат Деянови били повдигнати обвинения за заплаха към длъжностно лице с уволнение, каза още адвокатът им."

  "Заплаха с уволнение"? Много ми е интересно дали в НК има такова престъпление.

  Заплаха и закана със сигурност има - ама пък точно с уволнение?

  А и с уволнение не може ли да плаши само този, който може да уволнява?

 54. 54 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#33] от "НеКой":

  Ами протестърския адвокат Хаджигенов,Божков зад нея-как няма да излезе демократка!?Чувам,че лилявите са добавили нова икона на иконостаса си-Свети Божков Хазартец.Смело стоящ до Свети Костов Безсребърник,Прокопи Щедри Дарител,и Цветан Хранител.

 55. 55 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 690 Неутрално
 56. 56 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#43] от "klimentm":

  Я,прав съм бил-няма някой,който да има проблем с правосъдието,който да не защитите!

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7290 Неутрално

  И това обвинение ще отече в реката.

 58. 58 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 873 Весело

  За сега изглежда доста скалъпено обвинение, май някой го е яд ,че около Черепа все хубави и млади, освен това умни и красиви...
  —цитат от коментар 22 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  И визионери, и визионери!

  Кохезия!

  😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 59. 59 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3491 Весело

  До коментар [#43] от "klimentm":Я,прав съм бил-няма някой,който да има проблем с правосъдието,който да не защитите!
  —цитат от коментар 56 на yanne


  Ключовата дума е "правосъдието" арестите заради евтини ПР акции,поръчковите такива,или тези за сплашване не са правосъдие ако и да си мислите ч е са такива!

  klimentm
 60. 60 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 873 Весело

  До коментар [#2] от "samoedin":

  Миню от колко време е ареста? Колко около него бяха за по няколко месеца в следствения? Колко томове са изписани до сега, знаеш ли?!Стига говорете само празни приказки...
  —цитат от коментар 26 на hamiltonf


  Абе друже- за томовете знаем, ма бай ни Ставри все така самотен си кеси в крайна сметка...

  Той и Професор Вучков бая томове е изписал, ма един не е вкарал в затвора. Май само с томове не става...

  Та- остъй тез ала-бали. Ся ше местят томовете от етаж на етаж, от кабинет в кабинет, и от шкаф в шкаф. И заплати ше си взимат, и всичко е 6, ма бай ни Ставри вика- това не го устройвало... Мож ли го разбра- чудак някъв... 😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 61. 61 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#54] от "yanne":

  удари оше ена ракия и ще ти бъде
  разяснено от най-високо място всичко.
  лилаляво, пембено, всеки и всичко.
  ти само си пиши глупостите. и не забравяй
  за фекалния фонтан.

 62. 62 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 873 Весело

  Добре де, кажете ми нещо сериозно! Защо наричате Бойко Борисов, Цецо, Цецка, г-н Плевнелиев, Влади Горанов, г-жа Фъндъкова и т.н. комунисти, когато те ни пазят от комунистите?
  —цитат от коментар 28 на Günther


  Пазят ни от БСП, ма чак пък от комунистите...

  Пък и като знаем за едни милиони за една дупка, че и разни други неща- и от БСП ни опазили, маааааа... 😂😂😂😂

  Карай, така ще е. Днес е неделя- хапни, пийни, и не се напрягай.

  Ся и един виц:

  Майката- говори в коридора на малкото си дете:

  -А такаааааа... Браво! Сега ще се изакаш, после ще хапнеш ще пийнеш, после ще поспиш. Като се събудиш- пак ще се изакаш, пак ще хапнеш, пак ще поспиш...

  Мъжки глас от кенефа:

  -Ми кво да правя ма- неделя е...
  _______________
  Та така- дай го по- лабаво... 😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 63. 63 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 558 Неутрално

  През годините станахме свидетели на различни начини на забогатяване и крадене, най-напред бяха куфарчетата с пари, които ги направиха новите капиталисти. След това следваше престъпната приватизация на народното имущество и ганастерската война между групировките за разпределение и преразпределение на ограбеното. Когато нямаше вече какво да се граби, влязохме в ЕС и потекоха еврофондовете като пълноводен поток към сметките на мошеници от всякакъв род и вид. Но не е луд, който яде баницата, а който му я дава (европейският данъкоплатец)

 64. 64 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1295 Неутрално

  Черепчето го разкостиха до девето коляно за отицателно време. Спомням си как някой обясняваха, че математикът Божков мислил с 20 хода напред и бил недосегаем.

 65. 65 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Щом певачиците напуснаха кръчмите и станаха бизнесдами, това говори за стандарт и качество на бизнеса в България.

 66. 66 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#48] от "Мишо Петров":

  не съм много сигурен.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4148 Любопитно

  По всичко личи, че тази певачка може да отиде на топло!

 69. 69 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2746 Весело
  "На сестрата и брат Деянови били повдигнати обвинения за заплаха към длъжностно лице с уволнение, каза още адвокатът им.""Заплаха с уволнение"? Много ми е интересно дали в НК има такова престъпление. ?
  —цитат от коментар 53 на Един препатил

  В (ге) ШЕРИАТА има.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 70. 70 Профил на Йосиф Давидович
  Йосиф Давидович
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Добре се е позабавлявал чичо Васко с младата певачка-щерката на доцент Деянов от тв Скат. Щом и доцентите по медицина не могат да възпитат щерките си да не стават проститутки и измамници, значи нещата май вече са напълно изтървани за младото поколение в България...Поне се продала скъпо....

  Спросят: "Что это за шум, что за гам?" А это просто мы в ушанках идем С балалайкой и ручным медведём! И можем в танке потом На гастроли - в городок Вашингтон. Нас, наверно, там заждались уже И мечтают о большом кураже.
 71. 71 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  "Прокуратурата откри свързваната с Васил Божков Лилана в престъпна група за еврофондове"!?
  Заглавието е типичен пример за това, как не трябва да се конструира изречение...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 72. 72 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":

  Не е особена новина. За тая руса мацка отдавна се говори, че върти щафетата на Божков. Нищо ново.

 73. 73 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  През 90-те в битките си за преразпределение на пазарите групировките се стреляха по улиците, млатеха се с бухалки и установяваха връзки с властта с цел да ги корумпират..
  Днес едната групировка завзе властта, при това цялата и сега материализира позицията си, заграбвайки най-тлъстите бизнеси.

 74. 74 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#28] от "Günther":

  Добре де, как се наричат мутри, които те пазят от други мутри?

 75. 75 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#60] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Прав си!

  Но все пак да кажа, че да стои в ареста е много по-лошо, от колкото да е в затвора. Направо му се разказва играта на Миню. Скоро 2 години ще станат мисля :)
  Човекът свикнал да яде омари на яхти да кеси в една килия без да може да се разходи, и да ака клекнал... :)

 76. 76 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#59] от "klimentm":

  Ааа,да-все забравям-всеки от кръга Капитал и приятели-Божков,Ганчев,Цв.Василев...-те винаги са невинни!

 77. 77 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 934 Любопитно

  До коментар [#61] от "mihail_p":
  Салатка може ли?!После и да набия жената и децата?!Нали такава Ви беше представата за всеки,който не харесва Дебъ??

 78. 78 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Чини ми се абна тая офанзива. Има неква превъзбуда в прокуратурата, почерпила енергия от меланхолията на гражданското общество, което си седи дома по навик.

 79. 79 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 963 Неутрално

  В България може да се краде само с разрешението на ДпС. По списсък, на определени херои им са дава концесия да крадат, като се задъжават да плащат "концесионна такса". Ако "концесията" по някаква причина бъде отнета, прекъсната или анулирана, изненадващо се открива, че става дума за престъпление, ОПГ и се образуват десетки наказателни производства. Естествено, концисионерът, не може да каже "аз всичко си плащах на йкогото трябва, защо сега ме гоните?!?", камо ли пък да си вземе платените пари обратно.
  А те се водят че той си ги е присвоил. Такива са рисковете пред едрите български "бизнИсмени".

 80. 80 Профил на Lord Elrond
  Lord Elrond
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Ами червата около черепа почват да се отплитат...

 81. 81 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 467 Неутрално

  е, сега хаджигенчо ще захлеби, че бил поогладнял напоследък....

 82. 82 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#77] от "yanne":

  обади се и на някой кисел десе ентусиаст,
  кат тебе да громите варага заедно.
  и се отчитай редовно на марин митев и краси дачев.

 83. 83 Профил на iceto_
  iceto_
  Рейтинг: 275 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":

  Коя схема. Кой е подписал от името на АПИ договор за 6 млн.? Там е схемата.

 84. 84 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1402 Любопитно

  "Сред обвинените са Лиляна Деянова, брат ѝ бийтбоксърът Александър Деянов-SkilleR..."

  Този дали ще свидетелства в съда като бийтбоксър?

  I Want To Believe
 85. 85 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ОПГ - то назначило Грешев - разчиства конкуранцията си - чрез държавен ресурс!
  Запазена марка от "гардероба" на Пеевски!

 86. 86 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Рано или късно - Пеевски ще е компаньонка на бай Ставри!
  До 2-3 години!!!

 87. 87 Профил на KoftiMastiqErato
  KoftiMastiqErato
  Рейтинг: 24 Неутрално

  До коментар [#22] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Или сарказмът ти е на ниво или си кръгъл идиот. Или си от кръга на Лиляна и ко

 88. 88 Профил на KoftiMastiqErato
  KoftiMastiqErato
  Рейтинг: 24 Неутрално

  До коментар [#40] от "Един вампир броди из Европа":

  Хаха, да. След БОЖков е БоРисов

 89. 89 Профил на Curb Your Enthusiasm
  Curb Your Enthusiasm
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Винаги се отнаям с подозрение като чета за млади, способни, учили в западни университети българи и върнали се Бълагрия. Все се сещам за юпитата от Лондон, Каролев, Станишев. Зарязаха си кариерата на запад, върнаха се в България и забогатяха съмнително бързо.
  Мои проятели и децата на мои приятели, които спечелиха стипендии и следваха, най-вече в САЩ, миннаха през периоди на лишения и мизерия (стипендиите покриват само основни разходи), положиха огромни усилия, но никой не пожела да се върне в България. Сега вече някои, които избраха академична кариера, са професори, други работят в големи ЙТ или фармацевтични корпорации, трети са менажери на финасови корпорации.

 90. 90 Профил на Благовест Цветанов
  Благовест Цветанов
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#71] от "hamiltonf":

  Ако прочетеш внимателно, ще стигнеш до извода, че е открита Лилана, а не престъпната група.

  Изречението определено е структурирано с оглед на всички правни последници. Явно редакторите са и прависти.
  ...заглавието по никакъв начин не противоречи на фактологията. Прокуратурата откри Лилана в престъпна група. В крайна сметка сега е ред на прокуратурата да докаже това в съда. Изданието умишлено акцентира на издънките от страна на прокуратурата по презумцията за невиновност (които,нека си го признаем, определено намаляват). Но не изданието слага този етикет, а прокуратурата. Фактически изданието препредава акцент от прокурорси изявления.
  Изключително изкусно формулиране на изречения, според мен - на пръв поглед обвиняващи, но като се зачетем всъщност са просто акцентиращи.

  “Най-добрия начин да отмъстиш на врага си е да не приличаш на него.“ - М. Аврелий
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK