Отворени са парковете в големите градове при определени правила

Отворени са парковете в големите градове при определени правила

© Георги КожухаровСъс заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от днес са отворени парковете в цялата страна всеки ден при определени условия и за следните групи хора: деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9.30 ч. до 18.30 ч.; собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9.30 ч. и след 18.30 ч.


В София 10 големи парка са отворени. В Борисовата градина например има три контролно-пропускателни пункта, където служител на общинската полиция разяснява на посетителите откъде да влязат и излязат, за да няма смесване на потоците. Раздават се брошури на минувачите с подробна информация. Маршрутите на всички отворени паркове в София са публикувани на интернет страницата на Столичната община.


Фотогалерия: Контролираните разходки в парка >
От днес са отворени и градските паркове в Пловдив, Варна, Велико Търново, Шумен, Плевен, Силистра, Перник и Стара Загора, както и плажовете в Бургас. Община Троян също разреши разходките на семейства в 12 паркове и градинки.


Отворени в Пловдив са следните паркове: Цар-Симеонова градина, парковете на Бунарджика и на Младежкия хълм, "Лаута", на Гребната база с прилежащата дига, алеите на река Марица, парк "Рибница", а с правилата и условията, при които стават разходките, можете да се запознаете на сайта на общината. Всички паркове във Велико Търново са разрешени за разходки както на родители с деца, така и от спортуващи при условията на специална организация.


Правилата за разходки в парковете на Стара Загора можете да видите тук, за Перник - тук, а окончателните бургаски правила за посещение на паркове, градини и плажа - тук. Кметът на Плевен Георг Спартански също определи със заповед организацията за посещения на градски паркове и градини. В Силистра позволен е само Дунавският парк за разходка, вижте при какви условия тук. Отварят се за посещение от днес "Шуменско плато", "Кьошковете" и Градската градина в Шумен при стриктно спазване на правила и мерки, определени от общината тук. В Ямбол правилата също са публикувани на сайта на общината.


Във Варна е разрешен достъпът до градските паркове, но остава забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK