Как мина първият ден в парка: В Южния - по двупосочни алеи, в Западния - по офроуд

Парк "Гео Милев"

© Диана Пеева

Парк "Гео Милев"В първия ден след като здравният министър Кирил Ананиев разреши влизането в парковете на родители с деца и на собственици на кучата, "Дневник" провери организацията в четири от софийските. Кметът Йорданка Фандъкова добави разрешение за разходки и на бременните жени, а "единично спортуващите" могат да тичат до 9.30 ч сутрин и след 18.30 ч. Това е и времето за посещения на стопаните на кучета.

В Южния парк - двупосочно движение по алеята


Оживени централни алеи с двупосочно движение и тишина и спокойствие по останалите пътеки - така изглеждаше Южният парк в частта откъм квартал "Лозенец" между 16.30 и 17.30 ч. в първия ден от смекчаването на ограниченията за разходки в парковете в София.


Според предварително обявения план влизането става от входа за парка откъм ул. "Козяк", а излизането - през алеята, която минава край оградата на американското посолство.
Пътеките в близост до официалния вход са заградени с полицейски ленти, но без охрана, и предупредителния надпис "Не преминавай" не спира нито пешеходците, нито колоездачите, които решат да влязат. Малко след 16.30 ч. на входа има двама пазачи - един от частна охранителна фирма и полицай. Пропускат влизащите само след бегъл оглед, без въпроси за целта на посещението или възрастта на децата.


Очевидно се съобразяват с тълкуванието на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че ограничението до разходки да се допускат деца до 12-годишна възраст е препоръчително, а не задължително, защото и тинейджъри влизат безпрепятствено в компанията на родител.


Как мина първият ден в парка: В Южния - по двупосочни алеи, в Западния - по офроуд

© Диана Пеева


Детската площадка до входа - една от най-големите и популярните в парка, сега е пуста. По централната алея, която тръгва успоредно на ул. "Сребърна" надолу покрай езерото обаче има хора - родители, деца с велосипеди и тротинетки, бебета в колички. Въпреки всички уверения за разделянето на посетителите и еднопосочно движение, по тази алея се ходи в двете посоки.


По-надолу алеята става още по-гъсто населена. Групите родители и деца вече трудно успяват да се разминават на разстояние от метър и половина-два, а между тях - съвсем като във времената преди коронавируса - прехвърчат периодично велосипедисти на зряла възраст, набрали скорост по склона надолу.


Униформен общински служител: "Нещо се обърка тук"


Той допълва, че не знае как е станало така, че хората да ходят в двете посоки по една и съща алея. Смята обаче, че още утре нещата ще се нормализират.


Другата голяма алея в тази част на парка - нагоре към американското посолство, където е изходът, също е с двупосочно движение, въпреки обявените правила. А неприятната изненада е, че там където по-рано през деня влизането беше категорично забранено, малко повече от половин час преди края на времето за разходки, вече се виждат влизащи хора.


В парк "Гео Милев" - разделени по алеята, вкупом по улицата


Организацията в парк "Гео Милев" е разрешеният маршрут да е по две успоредни алеи в една посока - влизане от ул. "Атанас Узунов" и движение нагоре, до края на парка. Връщането за ново минаване през парка става със слизане по улицата, успоредна на парка, която води до ул."Атанас Узунов". "По алеята ходим еднопосочно, разделени на два метра, ако някои се съберат патрулна двойка веднага им прави заблежка да се разделечат, а после като излезем от парка по тротоара всички вървим вкупом, за да стигнем до входа за ново влизане", разказва майка с дете.


В Западния парк - офроуд за тротинетки

Маршрутът в Западния парк беше избран да е в кръг, което улесняваше хората, дошли с коли от кръстовището на бул. "Сливница" с ул. "Кукуш". И улесненията свършват до тук. Алеите в парка, обозначени с червени ленти за разходка, са разбити и с чакъл.


Западния парк днес.

© Максим Караджов

Западния парк днес.


От удобния паркинг родители, нарамили тротинетки влизат с децата си в главната алея. Тя обаче е застлана с трошляк, а отстрани стърчат кабелите за осветлението в парка.


"Положението е по-добре от хич", обобщава първата разходка за април татко, който връща тротинетката на дъщеря си обратно в колата. "То не може да се кара. Ще походим, явно още не е готово", казва той. Много други родители също не знаеха, че ремонтът на Западния парк, започнал на 6 юни 2018 г., още не е завършил. Трябваше да е свършил през юни миналата година, а новият краен срок е март 2021 г.


"Пълно е с възрастни вътре! Казват, че днес било разрешено и за тях", съобщава на излизане млад мъж. Охранителят на входа признава пред "Дневник", че колегите му няма как да завардят всички входове. Не знаеше, че "единични спортуващи" имат право след 18.30 ч да влязат


"Утре ще променим някои маршрути. Все пак днес е първи ден и още не са намерени най-добрите решения", обяснява охранителят.


В Борисовата градина може и с велосипед


В най-големият парк в София условията за разходка са прекрасни - алеите са с добра настилка, няма струпвания на хора. Проблем е възникнал за майките с детски колички, в подлеза под бул. "Цариградско шосе" при Полиграфическия комбинат - нямало удобни релси по стълбите и трябвало да качват количките на ръце.


Конна полиция патрулира по алеите на Борисовата градина.

© Юлия Лазарова

Конна полиция патрулира по алеите на Борисовата градина.


Иначе в необятния парк може да се кара колело дори от възрастни, стига да са с дете. Дори един велосипедист специално попитал патрулната двойка дали е разрешено и те му кимнали утвърдително.
Трите маршрута за еднопосочно движение в Борисовата градина са доста дълги. Те са избрани по-скоро за преминаване през парка, отколкото за разходка в него. Единият тръгва от Орлов мост и стига до метростанцията на бул. "Драган Цанков".
Вторият маршрут започва от Конната база, пресича детската площадка със слончето и излиза на бул. "Цариградско шосе" при подлеза за ул. "Светослав Тертер".
Третият еднопосочен маршрут влиза в парка тръгва пак от бул. "Цариградско шосе", от подлеза при ул. "Младен Павлов" (при Полиграфическия комбинат), заобикаля Братската могила и след къпалнята "Мария Луиза" се спуска по централната алея и след Колодрума завива вляво и излиза на бул. "Драган Цанков" при ул. "Цанко Церковски".
Днес нямаше как майка с количка да стигне до средата на маршрута и да се върне. Разрешено бе да върви само напред и чак като свърши маршрутът, да хване другият в обратна посока. Очевидно трябва да има маршрути, които да се връщат до мястото на влизане в Борисовата градина.

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Бай Тотьо очакваше милЬОни в парковете.
  ПАК НЕ ПОЗНА!!!

 2. 2 Профил на zdravass
  zdravass
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Все отнякъде трябва да се почне

 3. 3 Профил на Александър Стефанов
  Александър Стефанов
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Тотален фарс, ама от тоя, дето не е смешен.

  Ами... глупав човек съм, да.
 4. 4 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Все пак е първи ден. Може и да се получи.

 5. 5 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  Има ли очевидци от форума?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 6. 6 Профил на Чоко и Боко
  Чоко и Боко
  Рейтинг: 562 Разстроено

  Бездарни управници и прости избиратели. Чак им харсва вече, че ги правят на маймуни и ги третират, като животни. Дори не е смешно.

  Левски до Каравелов: Дочувам, че сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“
 7. 7 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 283 Неутрално

  В Борисовата - група от 6-7 млади мъже и жени англичани, очевидно за пръв път в София, без маски, с бири в ръка, разпасали се по цялата ширина на алеята. Как са дошли, кога са дошли, защо не са под карантина, АРБНБействат ли, кой АРБНБапартаментаджия ги е настанил ...

 8. 8 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#7] от "borkar":

  група от 6-7 млади мъже и жени англичани, очевидно за пръв път в София, без маски, с бири в ръка,

  Те така се раждат, с бира в ръка... :)
  Иначе да,ако започнат такива купони, парковете ще дадат фира.

 9. 9 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#8] от "НеКой":

  Никаква дистанция не спазваха и път не правеха!

 10. 10 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 538 Неутрално

  То беше ясно, че това тотално безумие няма да работи. Ходих да бягам след 18 30... Първо не можах да разбера от къде трябва да влезна и да излезна, а на всичкото отгоре беше пълно с народ, защото всички без деца до 12 са в този период по две алеи. Бих си камшика и отидох да си бягам покрай парка, както в другите дни.

 11. 11 Профил на pqc34655219
  pqc34655219
  Рейтинг: 0 Неутрално

  С маски в парка е нечувана простотия.

 12. 12 Профил на julius
  julius
  Рейтинг: 350 Неутрално

  "Разходката свърши - обратно по килиите!"
  ...
  Как е? Кефи ли ви "новата" реалност?!

 13. 13 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#11] от "pqc34655219":

  Викаш, с бира е по-добре.

 14. 14 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#6] от "Чоко и Боко":

  Ние сме прости, че ги избираме и им гласуваме доверие, което те не заслужават

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 15. 15 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2706 Весело

  Вторият маршрут започва от Конната база, пресича детската площадка със слончето
  _____________
  И слонове да имаше в парка няма да осерат колкото няколко полицейски коне!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 16. 16 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 489 Неутрално

  В Испания разрешиха на децата да излизат но само до 1 км от дома, придружени от възрастен член на домакинството и спазвайки дистанция от други хора извън домакинството...и само през деня.

  като гледам снимките явно във Бълагрия е различно...

  Модератора е неадекватен!
 17. 17 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Ей сега минах по Владислав във Варна, три проститутки, бяха на 1м разстояние, без маски...

 18. 18 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2706 Весело

  С маски в парка е нечувана простотия.
  —цитат от коментар 11 на pqc34655219

  +++
  Важното е да се бутат като сардини в суперевробакалиите а утре като започне погрома с голямото увеличение на зарата след Великден ще обвинят пътуващите до село и излезлите в парка!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 19. 19 Профил на Чоко и Боко
  Чоко и Боко
  Рейтинг: 562 Разстроено

  До коментар [#14] от "neut":

  Мнозинството ги избират. Аз за тази паплач дето е в парламента не съм гласувал.

  Левски до Каравелов: Дочувам, че сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“
 20. 20 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 900 Любопитно

  Това че "са отворили" (прилича ми на "пуснали колбаси/друга дефицитна стока по соц'а) парковете принципно е ОК.

  Ама чета за Южния парк и не разбирам нещо (а живях няколко години в Иван Вазов):

  Наистина ли живеещите в кварталите Иван Вазов и особено тези в Стрелбище трябва да заобиколят парка за да влязат в него от ул. Козяк?!? И да излезат пак от там някъде? А входовете от Витошка и Нишава са затворени за влизане/излизане?

  Моля някой бил там да ми обясни това.

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 21. 21 Профил на dav30587645
  dav30587645
  Рейтинг: 22 Гневно

  Днес бях в Борисовата в 18,30 с куче. Хората бяха малко, НО НАТЪПКАНИ в няколко алеи - пълно безумие. Ако тези хора бяха пуснати свободно в целия парк, нямаше да има проблем с дистанцията. Другото тотално безумие е вход от Орлов мост и изход на бул. Драган Цанков - и как се връщаш, с рейса ? Същото е и с другите вход - изходи. А на доносниците, които реват, че имало и други освен спортуващи и кучкари ще кажа да си затварят устата, щото НОЩ само чака повод да ви спре затворническите кръгчета.

 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6930 Неутрално

  Утре може и да няма толкова хора.

 23. 23 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Аз бях в Южния парк и живея в Иван Вазов. Най-доброто кръгче със сигурност е това, което започва и свършва на Витошка - точно пред ресторанта на Кубрат Пулев. Влизаш отляво на фонтана, излизаш отдясно и веднага можеш да почнеш следващия кръг. Изходът е на светофара на Нишава, входът за другото кръгче - също. Тъпото е, че са блокирали големия кръг около поляната вдясно и то с охрана и се съкращава маршрута (явно, за да е еднопосочно), но можеш да го въртиш колкото пъти си искаш. Но пък всеки може да влезе от страничните алеи.
  Пробвахме и следващия кръг - вход от пешеходния светофар на булевард "Петко Тодоров", който (изненада, изненада) още си работи с бутона. Изход - на подлеза на "Петко Тодоров" и Гоце Делчев. Между двата входа и изхода - най-тесният тротоар - метър широчина, няма разминаване.
  На два от трите моста имаше охрана и не пускаха да се минава.
  От другата страна имаше хора, ама проучването остава за утре.
  Що се отнася до смяната - след 18:20 масово се появиха велосипеди и тичащи, дори имаше един тип на ролкови ски. Културно разминаване, място имаше за всички. В 18:30 охраната на входовете си тръгна, останаха само полицаите.

 24. 24 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Весело

  Утре мутаф ше отчете хиляда новозаразени, щото са се таковали у парка :))
  Значи, всичко юруш, викате. Рас'ождат се като невидели :))) И сигурно и маските под брАда, е сега че плъзне корона пръднята и 'сички ше измреме :)))

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 25. 25 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2326 Любопитно

  До коментар [#1] от "4ort":

  "Бай Тотьо очакваше милЬОни в парковете.
  ПАК НЕ ПОЗНА!!!"

  80% от хората са на работа, къде да ходят понеделник, в работно време??

  В Русия съм! В Русия съм!
 26. 26 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 900 Любопитно

  До коментар [#23] от "лизард":

  Ресторант на Кубрат Пулев в Южния Парк-входа от Витошка? Имаше там един ориенталски ресторант "Самер", сега на Пулев ли е той? Менюто същото ли е-арабско и турско, или българска/европейска кухня/мръвкарница?

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 27. 27 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2706 Неутрално

  До коментар [#20] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Това никой не го спазва ама ходят там едни полицейски патрулки изпогазили са тревата на места и размазали по алеите кал като ЗИЛове от строежи на тесните места, с полицейски клаксон карат жените да подскачат!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 28. 28 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#26] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Същият е. Ама и преди си е бил на Кубрат (или поне така се говори де). Има всякакви видове месо. Дори сега са изкарали една хладилна витрина и предлагат храна за който я иска. На "Стефан Сарафов" и Витошка има още едно подобно приспособление за храна.
  Явно има и нужда - на ден поне по 8-9 човека виждам да ровят из кофите в квартала.

 29. 29 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 947 Весело

  Ей сега минах по Владислав във Варна, три проститутки, бяха на 1м разстояние, без маски...
  —цитат от коментар 17 на chepokalipsis


  Адски полезна информация

 30. 30 Профил на Vendome
  Vendome
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#20] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Входът откъм Витошка е отворен, предполагам и този откъм Нишава.

 31. 31 Профил на Vendome
  Vendome
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#28] от "лизард":

  Отвратителен ресторант, който не спазва никакви норми. Редовно обгазяване, шум от музика или фойерверки след 12 часа и пълен с джихадисти и техните жени - батмани.

 32. 32 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#9] от "borkar":

  "Никаква дистанция не спазваха и път не правеха!"

  Ужас! Рушили са социалистическата законност!
  Защо не ги докладва на районния милиционер на тел 112 или в най-близкото поделение на Държавна сигурност?

  В Русия съм! В Русия съм!
 33. 33 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#31] от "Vendome":

  Е, джихадисти. Мутри са в повечето случаи. Но да - фойерверките в квартала винаги са оттам.

 34. 34 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 577 Неутрално

  минах през Борисовата във времето след 18.30 ч. - нямам малко дете! първата безумна глупост на руската даскалица - ами аз искам да съм на слънце та да утрепя вируса, да получа витамин Д, а не вечер!!
  втората безумна глупост на руската даскалица - достъпна била под 1/4 от парка.. ами колкото по малка е достъпната площ толкова по нагъсто ще са хората!, не че след 18 имаше много хора. ама когато има...
  третата безумна глупост на руската даскалица - разрешените маршрути са успоредни на реката. А най популярните - успоредните на цариградски шосе - от орлов мост до детската площадка и после по 3-те успоредни алеи до езерото с лилиите са блокирани! няма как да минеш и от езерото с лилиите до обелиска и после до гористата част след алея яворов например до тенис кортовете! някой знае ли има ли вход от латинка?
  тази самоковска селянка се държи със софиянци като с малки деца и така ги обижда! да не е била начална учителка? ами че голяма част от софиянци са по образовани от нея

 35. 35 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 577 Неутрално

  В Борисовата - група от 6-7 млади мъже и жени англичани, очевидно за пръв път в София, без маски, с бири в ръка, разпасали се по цялата ширина на алеята..
  —цитат от коментар 7 на borkar
  И сега заради 6-7 млади мъже и жени да забраним на десетки хиляди да се разхождат. ами нали затова има патрули - за разпасаните - ама бездействат.
  и как разбра че са точно англичани, и то "очевидно за пръв път в София""

 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#32] от "Веселин Дечев":

  Защото ЛЪЖЕ> Вече всеки може да прави снимки по всяко време.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#35] от "bgpatriot":

  Това с англичаните му е фиксация и го повтаря под всяка статия. Както и за апартаментите под наем от частни лица.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Бездарни управници и прости избиратели. Чак им харсва вече, че ги правят на маймуни и ги третират, като животни. Дори не е смешно.
  —цитат от коментар 6 на Чоко и Боко


  Не знам кой кого прави на маймуни, ама вие определено сте от тоя вид животни!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 39. 39 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 684 Неутрално

  А какво правят тези полицаи на коне и с автомобили между разхождащите се в парка? За митинги анти-ГЕРБ ли се бяха приготвили ?

 40. 40 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2905 Весело

  За разходка /бавно тичане/ в парка мисля да изчакам още 1-2 дни докато се подобри организацията, не желая да си опъвам нервите с полицаите.
  Само да споделя, че вчера карах с автомобил из София - трафикът започва да се възстановява, стори ми се на 60-70 % от обичайния, а само преди 2 седмици улиците бяха буквално празни. Очевидно хората започват да се връщат към някакъв що годе работен ритъм - мерки, пандемии, ограничения са едно, а гладът - друго.

 41. 41 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  До коментар [#9] от "borkar":"Никаква дистанция не спазваха и път не правеха!"Ужас! Рушили са социалистическата законност! Защо не ги докладва на районния милиционер на тел 112 или в най-близкото поделение на Държавна сигурност?
  —цитат от коментар 32 на Веселин Дечев


  А като се обади на 112 вероятно ще чуе: Старшина Веселин Дечев слуша.

 42. 42 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  В Борисовата - група от 6-7 млади мъже и жени англичани, очевидно за пръв път в София, без маски, с бири в ръка, разпасали се по цялата ширина на алеята. Как са дошли, кога са дошли, защо не са под карантина, АРБНБействат ли, кой АРБНБапартаментаджия ги е настанил ...
  —цитат от коментар 7 на borkar


  А мармота с шоколадите там ли беше ? От Англия до София няма никакви полети вече повече от месец. Твоите англичани сигурно са префръкнали на собствен ход.

 43. 43 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 551 Неутрално

  ак населенето и властите се занимаваха с една идея по-сложни въпроси от този 'как да се разхождаме в парка', може би държавата щеще да изглежда по-добре. може ли така да търпим да ни правят на идиоти и да ни губят времето с глупсоти.

 44. 44 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Премахната е забраната за полети от и до Англия , както и влизане и излизане в посока от и за Турция. А тук - седим затворени. Абсурди.

 45. 45 Профил на Недялко Маринов
  Недялко Маринов
  Рейтинг: 240 Гневно

  Да споделя и аз опит от вчера по обяд в източната част на Борисовата градина - тази между бул. Цариградско шосе и ж.к. Изток:
  1. Отворени са не повече от 5% от алеите. Вместо всички хора да се разпръснат равномерно из всички пътеки и пътечки, те са концентрирани на едно място. Гъстотата е над 20 ПЪТИ повече от колкото може да поеме парка.
  2. Маршрута не е ясно обозначен. Има някакви прегради за част от разклоненията, но не става ясно накъде точно трябва да вървиш. Една от разрешените алеи е блокирана от паднали дървета - такива дето не може нито да се прескочат, нито да се заобиколят. От там всички тръгват по различни пътеки, заобикаляйки преградите.
  3. Имаше много нарушители - единични велосипедисти, хора с кучета (основно с бира връка), без маски. Единствените заети пейки бяха от доброволците на СО, предполагам за тях няма забрана за сядане.
  4. Тук четох изследване, че ходенето зад заразен е по-опасно от разминаването с такъв. От тази гледна точка еднопосочното движение в парковете ми е малко странно...

 46. 46 Профил на Vendome
  Vendome
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#33] от "лизард":

  Всеки трети сигурно е мюсюлманин с жена, забулена от главата до петите.

 47. 47 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  С дете и куче не може. С детето до 18:30, после с кучето.

 48. 48 Профил на Христо Христов
  Христо Христов
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#21] от "dav30587645":

  И от кога да съобщиш за неспазване на правила е нещо лошо?

 49. 49 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 549 Неутрално

  За пореден път се доказва - София е от бул България на ИЗТОК, и от бул Цариградско шосе - на ЮГ. В останалата част от София живее главно сган, бедняци, убитаци, отрепки и измет.
  Тъжно, но факт.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK