Кампания събира средства за апарати за дезинфекция за болници и линейки

Дезинфекция срещу коронавирус на пазар Димитър Петков COVID 19

© Велко Ангелов

Дезинфекция срещу коронавирус на пазар Димитър Петков COVID 19Дарителска кампания #БългарияЗаЛекарите събира средства за 10 големи и 20 малки UVC апарата за 100% дезинфекция на най-натоварените и нуждаещи се болници и линейки в София и страната. Необходимата сума за закупуване на апаратите е 71 760 лв., съобщиха организаторите (още за кампанията вижте тук).


Те ще бъдат дарени на болници, които вече писмено са заявили, че имат необходимост от тях - болница "Свети Георги" в Пловдив, болница "Света Марина" във Варна, МБАЛ "Света Петка" във Видин, МБАЛ "Христо Ботев" във Враца, многопрофилна болница "Рахила Ангелова" в Перник, болница "Света Анна" в София, ВМА в София, Александровска болница, ИСУЛ - София.


Според изследванията качествената дезинфекция е от изключителна необходимост, тъй като коронавирусът се задържа по различни повърхности, а болниците и линейките са най-уязвимите точки. По целия свят процентът на заболелите медици е между 8% и 12%.
"Справянето с пандемията днес е свързано с опазването на лекарите и медиците от заболяване и на болниците и линейките от превръщането им в огнища на заразата. Наред с използването на предпазни средства като маски, шлемове и защитни облекла дезинфекцията е от критично значение за предпазване на здравните работници и другите пациенти на болниците в момента. Професионалните апарати за UVC дезинфекция унищожават 100% от съществуващите вируси, бактерии, гъби, акари и др. за рекордното време от 5 до 25 минути. За 100% дезинфекция на линейки с UVC устройства са необходими максимум 10 минути. Този метод за дезинфекция осигурява не само 100% резултат, но и позволява възможно най-бързата и качествена дезинфекция", обясняват организаторите на кампанията.


Кампанията #БългарияЗаЛекарите е дело на организаторите на кампанията "България за България", която преди няколко седмици успя да събере близо 300 хил. лева за 5 респираторни апарата и оборудване на Александровска болница за 8 часа.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK