Полицията затяга контрола за алкохол, наркотици и на КПП-тата през почивните дни

Основанията за влизане и излизане през КПП-тата на областните центрове са само с цел полагане на труд, здравословни причини, грижа за близък, снабдяване със стоки, но не и посещение на вилата.

© Цветелина Белутова, Капитал

Основанията за влизане и излизане през КПП-тата на областните центрове са само с цел полагане на труд, здравословни причини, грижа за близък, снабдяване със стоки, но не и посещение на вилата.Пътна полиция ще засили контрола през предстоящите почивни дни (1, 2 и 3 май - бел. ред.), като ще следи приоритетно за шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотици, а същевременно ще контролира и преминаването през КПП-тата между областните градове, което е ограничено със заповед на министъра на здравеопазването.


"Предстоят почивни и празнични дни. Напомняме, че все още са в сила ограниченията за пътуване. Това може да става с цел полагане на труд, здравословни причини, грижа за близък, снабдяване със стоки. За София ограниченията са по-строги", обясни на пресконференция в Министерския съвет комисар Веселин Младенов - началник на отдел "Охранителна полиция" към Главна дирекция "Национална полиция".


Той припомни, че в София и останалите областни градове са изградени над 200 контролно-пропускателни пункта. Направени са над 55 000 проверки на декларациите, които пътуващите са длъжни да предоставят и в които се посочват целите на пътуването. В малко над 3400 са установени несъответствия - хората са посочили, че отиват на работа, но нямат регистриран трудов договор с посочения работодател, а 466 от тях дори са регистрирани като безработни.
От началото на извънредното положение на 13 март общо над 1300 досъдебни производства са образувани, като 1287 от тях са за неспазване на наложените противоепидемиологични мерки. Около 200 досъдебни производства са започнали за посочени неверни данни в декларации. Съставени са 19 262 акта - от тях над 14 000 са за това, че хората не са носили маски на обществено място.


"Първите дни след частичното отпадане на забраната за посещение на парковете нямаше констатирани нарушения, но се забелязва отпускане - част от гражданите не носят маски", обобщи Веселин Младенов.


Проверки ще има за неправилни маневри и високи скорости


Звезделин Колев от Пътна полиция към Главна дирекция "Национална полиция" обясни, че през предстоящите почивни дни Пътна полиция ще бъде изцяло ангажирана с безопасността на движението по пътищата и проверките на КПП-тата в София и областните градове, за да не се допуска безпричинно пътуване.


"При необходимост екипите ще подпомагат пътното движение и ще се следи основно за рисково поведение на водачите, за неправилно изпреварване, маневри, отнемане на предимство и за правоспособност. Допълнително ще се проверяват шофьорите и ще бъде засилен контролът на скоростта", предупреди Колев.


"От днес до 13 май ще е засилен контролът на дву- и триколесните превозни средства при съвместна акция в цялата страна. Ще се проверява основно за правоспособност, състояние и видимост на табелата, както и дали водачите и пътниците носят защитни каски", добавиха още от Пътна полиция.


Около 30 000 коли влизат всеки ден в София, мотористи си организират гонки


Любомир Костадинов обобщи, че около 30 000 автомобила влизат през КПП-тата в София всеки ден. В почивните дни ще има допълнителни екипи, които ще следят стриктно за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества.


"Вече има гонки по булевардите с мотори. Ще има допълнително полиция", обясни Костадинов, но добави, че няма как екипи да следят всяко кръстовище.


Радослав Стойнев каза, че зачестяват и случаите на агресия на шофьори срещу служителите на реда. Той разказа за случай на служител на Столична община, който бил напръскан със спрей от гражданин по време на проверка. Имало е и опити на шофьори да блъснат служители, разположени на КПП-та. Миналата вечер шофьор на турски ТИП с алкохолна проба с дрегер от 0.7 промила не се подчинил на полицейско разпореждане, навлязъл в другата лента и нанесъл с ТИР-а материални щети.


На магистрала "Хемус" също имало случаи на неподчинение и отказ да се изпълнят полицейски разпореждания, обясни Стойнев. Единият от случаите е от водач, който шофирал с над 1 промил алкохол. Край софийското село Мърчаево друг шофьор не се подчинил на полицията и предизвикал задръстване.


"Разбираме, че хората са изнервени. Не сме върнали никого, на много хора влизаме в положението, прескачаме някои от изискванията. Има малки деца, а родителите предпочитат да ги заведат при бабите и дядовците им, защото детските градини не работят - не сме ги връщали. Но на вилата за почивните дни не може. Младите и агресивните се опитват да ни заобикалят, а тия с велосипедите бягат по полята. Не сме застанали там като някакви чучела", коментира Веселин Младенов.


От 1 януари до 21 април са засечени 1213 случая на шофьори, които са седнали зад волана след употреба на алкохол. За същия период наказани с наказателно постановление, след като са отказали проверка с дрегер, са 649 водачи.


За шофиране с концентрация над 1,2 промила алкохол, което е престъпление, са санкционирани 1820 души. За управление след употреба на наркотици са спрени 601 шофьори.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  Отказал проверка с дрегер не може да има като правно понятие.
  Това е все едно да откажеш да влезеш в затвора.

 2. 2 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Конституцията обаче не е отменена.
  Както всеки живеещ в Перник и работещ в София може да влиза и излиза така и на Иванчо примерно не може да му се отказва да отиде до Благоевград, ако по лична карта адреса му е там, но принципно работи в София.

  А това милиционерстване ще излезе скъпо на следващите избори.

 3. 3 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Пресконференцията на МВР-пъпешите беше като открит урон на помощно училище.

 4. 4 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1405 Любопитно

  И защо само за през почивните дни? После полицията спира да бъде полиция ли, или им спират заплатите може би?

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 5. 5 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Бас хващам, че собствениците на 4х4 вече са намерили достатъчно заобиколни пътища. А, забравих... софиянци посещават старчески домове във Видинско, шивашки предприятия в Плевен и качват на автостоп лекари... нещо не се връзва. Стига полицейщини.

 6. 6 Профил на Бай Хикс-Игрек-Й
  Бай Хикс-Игрек-Й
  Рейтинг: 13 Гневно

  Абе, я да си е*** майката тия!
  Само през уикенда и преди празник се затягат тия КПП. Принизиха ни до РОБИ!
  Че си пътувам 'дет си искам в държава, в която огнищата не се ограничават, нито полетите от страни, където епидемията върлува в момента.

  ТАЯ ДЪРЖАВА Е РАЗГРАДЕН ДВОР!

 7. 7 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Из КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ:
  "Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани."
  До колкото ми е известно публикувано в "Държавен вестник" по темата няма, така че не мога да разбера МВР, които точно законите трябва да спазват какво точно вършат?

 8. 8 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 203 Неутрално

  ДАЛИ МОЖЕ МИЛИЦИОНЕРИТЕ ДА МИ ДАДАТ РАЗЯСНЕНИЕ ОСНОВАНИЕТО "ОПАЗВАНЕ НА ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ЛИЧНО ИМУЩЕСТВО ОТ МНОГОБРОЙНИТЕ ЦИГАНСКИ НАБЕЗИ" ДОСТАТЪЧНО ЛИ Е ДА ИЗЛЕЗЕШ ОТ ГРАДА ?

 9. 9 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  Ами Галевите и Брендо отказаха да влязат в затвора! Значи може да откажеш и дрегер.

 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8386 Неутрално

  Не знам к;во затягат , ама Варна се изпразни вече.

  [email protected]
 11. 11 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 543 Неутрално

  А не трябва ли контрола попринцип да е затегнат относно употребата на алкохол и наркотици по време на шофиране? 🙄

 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8223 Неутрално

  Той не трябва ли винаги да е затегнат.

 13. 13 Профил на liverpoolfc
  liverpoolfc
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Тъпи, по-тъпи, най-тъпи, МИСИРКИ.

  Защо трябва да биете камбаните?!?! Наркоманите сега ще се покрият, а можеше да ги изловят поголовно и понеделника да извадите статистика.

  Гъли, гъли, гъли, гъли, направили едни журналя...

  Забрани флаша към Капитал, не позволявай да ти натрапват реклами!!!
 14. 14 Профил на so
  so
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Тъпи милиционери, хората са супер изнервени на неадекватните ви фатмашки мерки. С тея КПП-та откровено се подигравате с нас, затова не може да очаквате каквото и да е добро отношение.

 15. 15 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2330 Неутрално

  Конституцията обаче не е отменена. Както всеки живеещ в Перник и работещ в София може да влиза и излиза така и на Иванчо примерно не може да му се отказва да отиде до Благоевград, ако по лична карта адреса му е там, но принципно работи в София.А това милиционерстване ще излезе скъпо на следващите избори.
  —цитат от коментар 2 на Бай Ганьо


  Именно!
  Скъпо ще платят за този затвор, който спретнаха на хората!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 16. 16 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2330 Неутрално

  А не трябва ли контрола по принцип да е затегнат относно употребата на алкохол и наркотици по време на шофиране? 🙄
  —цитат от коментар 11 на Александър


  Не!
  Мутренската власт работи на приливи и отливи!
  Постоянен контрол има в другите страни членки на ЕС, но не и в България!
  За това, мутри близки до герб, убиват с джиповете си, невинни хора по пътищата и по светофарите в София..

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 17. 17 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2330 Неутрално

  Абе, я да си е*** майката тия!
  —цитат от коментар 6 на Бай Хикс-Игрек-Й


  ++++++++++++++++++++

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 18. 18 Профил на jex20523962
  jex20523962
  Рейтинг: 275 Неутрално

  това е меко казано скандално,

  да се прибереш от чужбина с вирус може
  със същият този вирус да си хванеш такси и да минеш през половин БГ също може
  да не знаеш къде са 95 пътници от самолет който следва да са под карантина също може
  да махнеш по строгата карантина на бай мангал - явно огнище на вируса - също може
  обаче да се преместиш от постоянен на настоящ адрес, и това пак си вътре, и на двете места, не може?

  от чисто епидемологична гледан точка са безсмислени тези КПП-та,

  кога най накрая ще се намери журналист да пита истинските въпроси?

 19. 19 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  И да спрат с идиотския слоган "Останете в къщи". В Швеция цял ден им рекламират: "Излезте навън, разхождайте се особено на слънце и спазвайте социална дистанция".

 20. 20 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 895 Гневно

  "Полицията затяга контрола за алкохол, наркотици и на КПП-тата през почивните дни"
  Така лии? Що не взеха да затегнат контрола на външните ни граници вместо на мен да ми ограничават правата на свободно придвижване?!?!
  Милиционери - толкова си го могат. Палячовци.

 21. 21 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  На вилата може само със самолет през Амстердам.

 22. 22 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Отказал проверка с дрегер не може да има като правно понятие.Това е все едно да откажеш да влезеш в затвора.
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  Във всички държави, в които си струва да живееш, имаш право да откажеш да свидетелстваш срещу себе си. Властите трябва да могат да докажат обстоятелствата около престъплението без ваша помощ.

  Но наказанието за подобен отказ би могло да е доста по-сериозно от сегашното. Например, отнемане на правоспособността ДОЖИВОТНО. Което не оневинява за причинената катастрофа, разбира се.

 23. 23 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  А това милиционерстване ще излезе скъпо на следващите избори.
  —цитат от коментар 2 на Бай Ганьо


  Съмнително е, въпреки, че силно се надявам да си прав.
  Днес строителната мафия си поиска втора серия от безплатното саниране. А бай Хуй няма да се поколебае да похарчи два милиарда държавни пари, за да си спаси задника.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Местен полицай казал на познат, че са по КПП-тата до септември...

 26. 26 Профил на Brusuev
  Brusuev
  Рейтинг: 314 Неутрално

  обаче да се преместиш от постоянен на настоящ адрес, и това пак си вътре, и на двете места, не може?
  от чисто епидемологична гледан точка са безсмислени тези КПП-та, кога най накрая ще се намери журналист да пита истинските въпроси?
  —цитат от коментар 18 на jex20523962


  Това сигурен ли си че е така? Много хора си преместиха настоящия адрес отвъд барикадата и си преминават свободно през ккп-тата по всяко време

 27. 27 Профил на marianapopska
  marianapopska
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Ама то по принцип контролът за алкохол и наркотици трябва да е напълно затегнат...

 28. 28 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 428 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  Кой пък лумпен сложи минус на този коментар

 29. 29 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Из КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ: "Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани."До колкото ми е известно публикувано в "Държавен вестник" по темата няма, така че не мога да разбера МВР, които точно законите трябва да спазват какво точно вършат?
  —цитат от коментар 7 на Бай Ганьо

  Явно уменията ви стигат да намерите съответния член в конституцията, но не и промените в Закона за здравето, направени при въвеждането на извънредно положение.
  Казано накратко, съвсем законно ни правят на маймуни, защото сме овце.

 30. 30 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1457 Разстроено

  Тъпи милиционери, хората са супер изнервени на неадекватните ви фатмашки мерки. С тея КПП-та откровено се подигравате с нас, затова не може да очаквате каквото и да е добро отношение.
  —цитат от коментар 14 на so

  Те не искат да се отнасяме добре с тях, достатъчно им е да ги търпим, за да могат да си крадат на воля. И ние го правим, кой съзнателно, кой заради прословутото "...другите са още по-големи маскари", кой просто ходи за гъби...

 31. 31 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1604 Любопитно

  Преди две седмици имаше основание "Обработване на замеделски земи". Да не би да го махнаха?

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 32. 32 Профил на ВаняХр
  ВаняХр
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Ама това затягане не трябва ли да е целогодишно и непрекъснато?

 33. 33 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Освен на КПП-тата, в момента има ли контрол някъде другаде? Че ненормалниците в градовете са се увеличили драстично!

 34. 34 Профил на jex20523962
  jex20523962
  Рейтинг: 275 Неутрално

  До коментар [#26] от "Brusuev":

  ами последният път се обеснявах много, защо съм бил на постоянанен адрес, защо отивам на настоящ, ма не можело така....

  да, и аз вече офицално съм с различни постоянен и настоящ адрес.

  ;) а още не съм изиграл коза 'с помощ за възрастен родител"

  просто е губене на време и ресурс по тези КПП-та, тези същите полицай да идат да издирват контактни и да ги карантират ще е в ПЪТИ по полезно

 35. 35 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2975 Неутрално

  До коментар [#15] от "Рим":

  Аз съм по-скоро песимист. Хората или поне 80-те процента от тях са толкова тъпи, че на следващите избори пак ще им претоплят манджата за Костов и Орешарски, а Борисов ще им обяснява как е спасили живота им...! Само стой и гледай, как ще си изберат отново пребоядисаните милиционери.

  Бивш tww09306483.
 36. 36 Профил на Brusuev
  Brusuev
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Не знам кой измисли тази тъпотия с тия КПП-та!
  Първо че не спират най-разпространяващите болестта: работници, лекари, полицаи.
  2-ро, че който не е решил , не е минал. Реално връщат не повече от 5% от минаващите
  3-то, в София и другите градове вътрешно щъкат хиляди пъти повече хора, така че ефектът от тези кпп-та е толкова минимален, че не си заслужава изхабения ресурс на полицията в безмислено висене.
  4-то всички извън големите градове могат да си щъкат из селата из цяла България без проблеми....
  Същата тъпотия и с парковете - еднопосочно движение само, а по улиците всеки си ходи където си иска. Ами да направят и тротоарите еднопосочни щом толкова ги е грижа!

 37. 37 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  Вероятно Шайката се упражнява,как ще задържи властта,като загуби изборите.Извънредно положение,КПП-та,бурки,домашен арест под формата на карантина,забрана за протести.

  РАБОТАТА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН, А ВЛАСТТА ТЕ ПРАВИ ДЕБИЛ.
 38. 38 Профил на bguser
  bguser
  Рейтинг: 403 Любопитно

  УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ДЕПУТАТИТЕ и НОЩ, кога ще ги проверят за наркотици?

  It's not impossible, it just costs more!
 39. 39 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1146 Весело

  "Напомняме, че все още са в сила ограниченията за пътуване. Това може да става с цел полагане на труд, здравословни причини, грижа за близък, снабдяване със стоки. За София ограниченията са по-строги", обясни на пресконференция в Министерския съвет комисар Веселин Младенов "

  НО

  ""Разбираме, че хората са изнервени. Не сме върнали никого, на много хора влизаме в положението, прескачаме някои от изискванията. Има малки деца, а родителите предпочитат да ги заведат при бабите и дядовците им, защото детските градини не работят - не сме ги връщали. Но на вилата за почивните дни не може."

  Може ли някой да ми обясни какво е разрешено, какво е забранено и, в името на добруването на народа, какви забрани се прескачат според комисар Веселин Младенов?

  Малко не му се разбира.
  Освен това ме интересува ако на вилата не може - къде гражданите ходят да полагат труд, ако повелята на премиера е гражданите да се организират и да си самоосигурят храна?
  https://www.youtube.com/watch?v=FZeUJh3fG1A

  Още на Mar 20, 2011 е мал основни прпоръки, в последните дни си доразви тезата?
 40. 40 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 895 Весело

  Не знам кой измисли тази тъпотия с тия КПП-та! Първо че не спират най-разпространяващите болестта: работници, лекари, полицаи.2-ро, че който не е решил , не е минал. Реално връщат не повече от 5% от минаващите 3-то, в София и другите градове вътрешно щъкат хиляди пъти повече хора, така че ефектът от тези кпп-та е толкова минимален, че не си заслужава изхабения ресурс на полицията в безмислено висене.4-то всички извън големите градове могат да си щъкат из селата из цяла България без проблеми....Същата тъпотия и с парковете - еднопосочно движение само, а по улиците всеки си ходи където си иска. Ами да направят и тротоарите еднопосочни щом толкова ги е грижа!
  —цитат от коментар 36 на Brusuev


  Еххх лесно е да се каже, ама например в столичния квартал, където живея повечето улици даже нямат и тротоари.

 41. 41 Профил на iavorski
  iavorski
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Летиш от Амстердам и кацаш в София в тежко състояние - на кислородно дишане, минаваш контролите на летището, вземаш такси и пътуваш до Хасково. НЯМА ПРОБЛЕМ!

  Излизаш от София до Горна Малина понеже там имаш вила, нива, лозе - НЕ МОЖЕ

  Верно това фуражките са уникално неостри.

 42. 42 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  Пак го казвам - от тая паплач не става и чеп за зеле.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 43. 43 Профил на Brusuev
  Brusuev
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Еххх лесно е да се каже, ама например в столичния квартал, където живея повечето улици даже нямат и тротоари.
  —цитат от коментар 40 на T.M.


  Не си ме разбрал. Не казвам тротоарите да са еднопосочни, а да отпаднат ненужните ограничения в парковете. Единствено за парковете има логика да не се ползват пейките. ако е седял някой болен и е кашлял и храчил, следващите на пейката по-лесно ще се заразят. Ама да ми разправят че на открито като се разхождаш и ще закачиш вирус- шанса е минимален...

 44. 44 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2674 Неутрално

  До коментар [#2] от "Бай Ганьо":

  Тя конституцията не е отменена , но сигурен ли си ,че като не спазвате карантината и се изпоразболеете ,медиците ще са съгласни да ви обслужват безплатно за сметка на собствения си живот и здраве ,щото вече цели областни болници взеха да издъхват за кадри ,което практически значи ,че ако се разболеете повече от 100 човека ,няма да има кой да поеме стоте ,никой да не си прави илюзии .

 45. 45 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2674 Неутрално

  До коментар [#37] от "Майндърбайндър":

  Ти какво предлагаш ,да те пуснат свободно ,за да пълниш болниците с тежки и умиращи и пак тук ще пишеш как шайката е виновна за всичко това .

 46. 46 Профил на Brusuev
  Brusuev
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#37] от "Майндърбайндър":Ти какво предлагаш ,да те пуснат свободно ,за да пълниш болниците с тежки и умиращи и пак тук ще пишеш как шайката е виновна за всичко това .
  —цитат от коментар 45 на edin drugii


  Статията е за кпп-тата. Те 99% от хората така или иначе са пуснати свободно!!! Тези кпп-та нямат никакъв смисъл. А защо не го кажеш това на пуснатите свободно 95% от хората през кпп-тата, че щели да те заразят?

 47. 47 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#37] от "Майндърбайндър":Ти какво предлагаш ,да те пуснат свободно ,за да пълниш болниците с тежки и умиращи
  —цитат от коментар 45 на edin drugii


  Да. Следващия въпрос, моля!

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2378 Неутрално

  "За шофиране с концентрация над 1,2 промила алкохол, което е престъпление, са санкционирани 1820 души.

  Тестерите на полицаите работят повече от тези на НОЩ. Съответно и смъртните случаи са повече - 103 загинали в карантината срещу само 66 умрели поради Ковид 19.
  https://offnews.bg/112/mvr-272-sa-katastrofite-s-piani-i-drogirani-shofiori-za-po-malko-ot-4-727733.html

 50. 50 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Начинът по който са "дефинирани" българските КПП-та са чиста форма на репресия и разхищение на ресурс с нищожен към НУЛЕВ ефект върху разпространението на коронавируса.

 51. 51 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Бас хващам, че собствениците на 4х4 вече са намерили достатъчно заобиколни пътища. А, забравих... софиянци посещават старчески домове във Видинско, шивашки предприятия в Плевен и качват на автостоп лекари... нещо не се връзва. Стига полицейщини.
  —цитат от коментар 5 на Tod


  ...пропуснал си може би най-основното занимание на софиянци - масово ловят самолети и правят "тигели", като любимите им са от/до Нидерландия и Великобритания кашлящи демонстративно през целия полет :)

 52. 52 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#19] от "Lazarus":

  :) що пропускаш да кажеш, че в Швеция тея техните по-тъмно зелените шведи мрат доста по-често от короната. Мам скандинавците са пичове - няма расизъм. Арабелите в Малмьо мрат, но шведките съпричастно им пращат картички с меченца :) :) Точно ще си решат проблема с "интегрирането" без да нарушават никакви демократични ценности.

 53. 53 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#52] от "mirohero":

  Не точно в Швеция , но до, разкарвам си кучето на сутрешна разходка. Рано е, студено е, да кажем около 6-7 градуса а срещу мен по алеята припкат двама местни. Мъжа беше с клин и трико с дълъг ръкав, ама дамата до него по потниче и къси шортички. Викингска му работа. Та тея точно не знам как вируса ще ги събори.
  Не сме спирали работа, въпреки че един от колегите беше дал положителна проба, явно нещо е бил леко неразположен и го проверили. След 2 седмици се върна на работа, но никой от нас не тестваха. Пък и никой не е болен, вече месец след това.
  Не работят ресторанти и кафенета, офисите са затворени, но всичко друго работи и няма такива малоумни блокади.
  Та швеците какво са виновни, че на тъмнозелените не им се спортува.
  Движение, силна храна и положително мислене с малко самодисциплина за избягване на безразборни контакти е предостатъчно да си здрав и да пазиш себе си и другите.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 54. 54 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  По-добре да затегнат не употребата, а продажбата на наркотици.

 55. 55 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 380 Неутрално

  "Движение, силна храна и положително мислене с малко самодисциплина за избягване на безразборни контакти е предостатъчно да си здрав и да пазиш себе си и другите."

  Просто няма какво повече да се добави.
  Ненапразно в турските сериали често се чува "грижи се за себе си".

 56. 56 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2674 Неутрално

  До коментар [#48] от "unknown artist":

  И италианците и французите ли дезинформират ,а може би американците и англичаните също си фантазират ,последния идиот ,дето като теб се хилеше от екрана и викаше ,че нямало нищо такова ,мина през интензивното отделение в Англия , само дето не загина и сега хич не му е смешно ,премиера Джонсън ,дано не ти се случи ,но ако ти се случи друго ще заприказвате ,особено тези дето сте най курназ и болест не ви лови ,такива съм виждал стотици ,повечето загинаха от глупости и празното си самочувствие ,че знаят повече от лекарите и могат ,а както винаги съм казвал ,най много се мре по причина простотия .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK