На живо

Коронавирусът в България: Мерките се разхлабват, втори медик загуби живота си (хронология)

Коронавирусът в България: Мерките се разхлабват, втори медик загуби живота си (хронология)

© Надежда Чипева, КапиталПремиерът обяви разхлабване на мерките за коронавируса от идната седмица - ще може да се спортува на открито, да се ходи на басейн, КПП-тата се премахват.


Втори медик загуби живота си след заразата.


Брифингите на Националния оперативен щаб ще бъдат веднъж седмично след като бяха отменени, но не се знае кой ден.
"Дневник" следи на живо ситуацията с коронавируса.

От понеделник медици от Областната болница в Сливен ще бъдат помолени да отидат и доброволно да работят един месец в инфекциозното отделение, тъй като там персоналът не достига. Това обяви днес директорът на лечебното заведение д-р Васислав Петров, цитиран от Би Ти Ви. Според него въпреки всички трудности това отделение ще продължи да функционира. По-рано днес колеги и пациенти на д-р Илиана Иванов, която вчера почина след зараза от коронавирус, си взеха сбогом с нея с минута мълчание и аплодисменти пред болницата.

Фирмите в строителния сектор ще опитат да задържат в България работниците, които са се завърнали в страната заради пандемията. Това заяви председателят на Камарата на строителите инж. Илиян Терзиев.


Повече по темата четете тук.


Общо 1618 са вече потвърдените случаи на COVID-19 по данни на Националния оперативен щаб. Днес са доказани 7 нови случая: 1 в Смолян, 1 във Враца и 5 в София. Лабораториите продължават да работят. Общо от тях 176 са медицските служители.


316 са настанени в болници, 39 са в интензивни отделения и клиники.


Починалите са 73. В областната болница във Видин е починал мъж на 64 г. Пациентът е страдал онкологично заболяване.

Турция е дарила на България 420 хил. лева в помощ с борбата с коронавируса. Това съобщи пред "Нова телевизия" посланикът на Турция в София Айлин Секизкьок. Тя не даде повече детайли под каква форма е помощта, но обяви, че ще продължи по време на целия месец Рамазан.


Интервюто можете да видите тук.

Не повече от 4 човека на маса в заведение

Министърът на здравеопазването определи изискванията за отваряне на заведения за хранене в откритите им части. Между масите трябва да има 2.5 м разстояние и не повече от четирима души или едно семейство на всяка. Персоналът трябва да е с маски, масите да се дезинфекцират, а на видни места да има дезинфектанти. До 5 май директорът на Агенцията по храните може да определи допълнителни изисквания. Със заповедта се определят и другите изисквания към разхлабването на мерките, което бе обявено по обяд на брифинг в Министерския съвет.


В заповедта са описани детайлите и за басейните. Повече ще намерите тук.

Охранители от Национален парк "Пирин" посрещат посетителите на четири входа към планината, като информират туристите за правилата на придвижване и забраните в защитената територия, съобщи БНР. Медиата отбелязва, че жителите в района и досега са използвали ниската част на планината за разходки и каране на велосипеди, а високата за пантене и спускане със ски, макар че съоръженията не работят. От вчера достъпът официално е разрешен. Изискването е да се спазва физическа дистанция и да няма струпване на много хора в местата за отдих. Заедно с местните власти се подготвя и информационна кампания за поведението в планината.


Социалният министър Деница Сачева нарече манипулация изтъкването на казина, спортни клубове и големи фирми като основни първи получатели на пари по схемата 60/40, което всявало недоверие в мярката. "Списъците са на страницата на НОИ и могат да се видят, че по мярката кандидатстват и малки туроператори, и музеи, и театри, и детски градини, и сладкарници, и производители на минерална вода, и малка пералня, включително. Всеки правоимащ трябва да получи помощ. Не можем да прилагаме закона спрямо това дали дадена компания е приемлива или не", обяви тя в интервю пред БНР. Напомни, че се планира удължаване на действието на мярката.


Коронавирусът в България: Мерките се разхлабват, втори медик загуби живота си (хронология)

© Юлия Лазарова


Доходите на 45% от пълнолетните жители на страната са останали непроменени от началото на кризата, при 26% те са намалели, но без да застрашават сериозно издръжката на домакинствата, а 25% са претърпелите по-драстичен спад. Очаквано най-значим спад на доходите още в първите седмици от кризата търпят заетите в отраслите, които пряко бяха засегнати от карантинните мерки. Въпреки това анализът сочи, че негативните ефекти постепенно обхващат и нови групи. В риск от загуба на доходи са около една четвърт от българите.


Това показва проучване сред гражданите на "Алфа рисърч". То е проведено в периода 13 – 23 април 2020г. сред извадка от 1000 пълнолетни граждани чрез телефонни интервюта. Извадката е направена по тип населено място, възраст, пол и образование на интервюираните. Проучването сред гражданите е представително за пълнолетното население на страната. В отделен анализ агенцията ще представи резултатите от изследването сред бизнеса.


Цялото изследване вижте тук.

В момента в България се горят около 2.5 тона опасни отпадъци от коронавирус дневно, заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ. По думите му това е около десет пъти под предварителните разчети. Той обясни, че горенето става на две места. "Бях подготвен за 24 тона във Варна и осем до десет тона в София отпадъци от коронавирус да горя. В момента по тон-тон и половина се горят", обясни той.

КПП-тата се махат на Гергьовден

Следобедът на Гергьовден ще махнем КПП-тата на входовете и изходите на областните градове, каза днес премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция в Министерски съвет. Причината за забавянето е да няма масови пътувания за празника. За в бъдеще ще се разчита на изолиране на определени райони, допълни премиерът.


Индивидуалният спорт на открито се разрешава от утре, но без да се провеждат състезания. Ще се отворят и плувните басейни, при спазване на всички мерки за безопасност - дезинфектанти в съблекалните, дистанция между хората и т.н.


Бойко Борисов допълни, че се отварят и терасите на заведенията на открито, но при определени мерки, които ще се уточнят допълнително. Всяко заведение ще отвори след проверка на условията от Регионалните здравни инспекции и агенцията по храните.


За детските градини в момента няма съгласие в щаба и те остават затворени. За децата няма риск, но те могат да заразят свои възрастни роднини, за които болестта е опасна, е мнението на щаба.


Коронавирусът в България: Мерките се разхлабват, втори медик загуби живота си (хронология)

© Георги Кожухаров

Борисов: Лъжа е, че съм закрил щаба

Поредната лъжа е, че съм закрил Националният оперативен щаб, каза днес премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция в Министерски съвет. Той уточни, че щабът е работил и вчера, и днес, като с него са консултирани всички въпроси за отхлабване на ограниченията.

Брифингът на щаба за разхлабване на мерките на живо:


"Витоша е отворена за разходки! Пазете себе си и природата. Прочетете указанията преди да тръгнете". С този призив от профила си във "Фейсбук" тази сутрин столичният кмет Йорданка Фандъкова напомни какви са правилата за посещение на Витоша, която е достъпна от днес.


Ще има още мерки в болниците

Ще въведем още противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактиката, сигурно предпазно облекло, хигиената, за да предпазим медиците от коронавируса. Това обяви пред Би Ти Ви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след като тази сутрин бе съобщено за втори случай на починал медик. Обясни, че е имало дефицит на предпазни облекла и материали единствено в началото на март. "Ще намеря източник за финансиране, ще организирам и доброволно дарение в Министерството на здравеопазването, за да помогнем на близките на починалите лекари", обяви той.


Повече по темата тук.

Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев отправи "приятелско предупреждение" към правителството да разходва целенасочено средствата за справяне с кризата. "Виждат се ясно намерения за злоупотреби с парите за борба с коронавируса. Наказанието на гражданите ще бъде свирепо при най-малки грешки. Ситуацията е много различна от преди една година или дори от преди два месеца. Хората обедняват, бизнесите затварят, парите не стигат. Ако в тази ситуация от парите за възстановяване се краде, обществената реакция ще доведе до срив на доверието, който ще е чак опасен за демокрацията", каза Кънев пред БНТ.


По думите му властта определя мерките в извънредното положение на базата на общественото мнение, а не въз основа на експертно становище. "Всички усещаме, че Борисов много мисли за следващите избори", посочи евродепутатът. Още от него четете тук.

Повече от половин милион българи са заразени с коронавируса, заяви доц. Атанас Мангъров, инфекционист и педиатър, началник на клиниката по детски инфекциозни болести в Инфекциозната болница в София. "Не по-малко от 500-600 хил. души. Никой не си даде труда да направи едно проучване, което да установи (колко са). В Банско се оказа, че 8% от жителите имат антитела за коронавируса, което ще рече за Банско около 1000 души. Повечето от тях нямат спомен, че са го карали. Това, ако се преизчисли за България, са около 560 хил. души, а вероятно са повече, са изкарали вируса", каза Мангъров пред БНТ. Той беше член на консултативния съвет, създаден за коронавируса, който бе разформирован.


Коронавирусът в България: Мерките се разхлабват, втори медик загуби живота си (хронология)

© Георги Кожухаров

Премиерът се появи с ген. Мутафчийски

Премиерът Бойко Борисов се появи след информацията от щаба заедно с ръководителя ген. Венцислав Мутафчийски, за да се възмути от критиките срещу премахването на традиционните брифинги. Ето, виждате, че генералът е жив, обяви той. Мутафчийски за разлика отпреди не беше във военна униформа, а с риза и сако.


Борисов увери, че щабът продължава да работи както от самото начало, но някои журналисти идвали да се гаврят с него чрез въпросите си и премиерът бил умоляван от членовете това да престане.


Самият Мутафчийски увери, че от 2 седмици се обмисля прекратяването на традиционните брифинги, защото има мнения, че чрез тях се насажда страх у обществото.


Щабът не е неправителствена организация, това са най-добрите експерти...Сиреч ползваме цялата палитра на знаещи хора. А те не се обичат. Но съм им казал: искам да чувам и двете страни. Накрая решенията и виновният, ако има успехи, ще бъдем всичките щастливи. Ако имаме загуба, ще е само моя.


Бойко Борисов, премиер

Почина втори медик

Поредната жертва на вируса е отново медик, отишъл в тежко състояние в Александровска болница, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Починалата е работела в спешната медицинска помощ и преди време е била изписана като излекувана след отрицателни резултати. Не бе съобщена възрастта й. Повече за това четете тук. Един лекар от "Пирогов" и технически секретар от същата болница са сред новите заразени.


Общо установените заразени от вчера в страна са 23, от които 10 са в болница, като общият брой нараства на 1611. Починалите за денонощието са трима, с което стават 72.


Коронавирусът в България: Мерките се разхлабват, втори медик загуби живота си (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Активните области към момента са 9. Новите случаи са в: София – 6 (ВМА -1, "Пирогов" – 2-ма и 3-ма амбулаторни), Видин – 8, Сливен – 3, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Стара Загора, Ямбол – по 1 нов случай.


Деца на 10 и 11 години са установени във Видин.


Излекуваните за денонощието са 21 – от "Пирогов" – 4, ВМА – 1, столичните РЗИ – 12, Смолян – 2, Ямбол 2-ма.


Направени са 982 проби за последните 24 часа, с което те стават общо 48 618 изследвани или 6945 на 1 милион от населението на страната.

Информация за заразата от секретаря на щаба

Планините са достъпни

От днес отпада забраната за посещение на националните паркове. Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство. Препоръката е разходките да бъдат само по маркирани пътеки.


Екипите на Столична община и Общинска полиция ще организират движението и паркирането на автомобили от "Драгалевци" до Морените и от Бояна до Златните мостове, Ветровала и Офелиите. Между 11 и 14 часа тези пътища ще се затварят за автомобили. На паркинга на хижа "Алеко" ще се допускат автомобили с трудноподвижни граждани и с инвалидни колички.


Отворени за посетители са и националните паркове Рила и Пирин.


От днес са премахнати и лентите в големите паркове в София, но гражданите трябва да спазват еднопосочното движение и правилата за разходка. Остават в сила и забраните за сядане на пейките и за използване на детските и спортни съоръжения.


Според сегашните правила парковете са отворени от 9.30 до 18.30 часа за родители с деца на възраст до 12 години, а преди и след това - за разходки на кучета и единично спортуващи.


Маските от два дни не са задължителни на открито, но остават задължението на закрити обществени места.


Националният оперативен щаб вече не провежда традиционните си брифинги с решение на премиера, оповестено изненадващо в събота сутринта. Данните ще се съобщават, без възможност за въпроси, от секретаря на щаба.


Коронавирусът в България: Мерките се разхлабват, втори медик загуби живота си (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (177)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 521 Неутрално

  А с КПП-та какво правим? Тази оригинална милиционерска мярка ни пречи да идем в планините!

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  На Витоша не е добро времето но успех на мераклиите. Милиционерите вече са горе и дебнат за "правилата" !
  Дано не се разболеят заради "разпорежданията" На "великите" Оправляващи София и България !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Заптиетата ще искат и за този месец 650 кинта горница нали ??? Зафанали са го вече.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#3] от "442":

  Няма да ги огрее. Бойко е голям на обещания и не чак толкова на изпълненията им!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  Появиха се бойко и ЦИВИЛНИЯ Мутафчиев.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  На Витоша не е добро времето но успех на мераклиите. Милиционерите вече са горе и дебнат за "правилата" ! Дано не се разболеят заради "разпорежданията" На "великите" Оправляващи София и България !!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Правилно си посочил, че управляващите са "велики". Затова още 2-3 мандата не им мърдат!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2970 Весело

  Планините са отворени , таман и мечките са събудени и очакват посетителите за пикник ...

 8. 8 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Премиерът не дължи ли обяснение защо еднолично е прекратил брифингите. Елементарно уважение към публиката.

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#6] от "lz2":

  Оправляващите дъгарю, Оправляващите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  Бог да прости починалия Медик (отново жена)

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#8] от "waterfall":

  Сега им набива канчетата !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4577 Весело

  Премиерът не дължи ли обяснение защо еднолично е прекратил брифингите. Елементарно уважение към публиката.
  —цитат от коментар 8 на waterfall


  Защото това е НЕГОВАТА държава, той може да си прави каквото иска без да пита никого:) Сменя директори на банки, спира брифинги, строи магистрали, раздава пари на фирми, подкрепя футболни отбори....абе Слънцето на нацията си е той :)))

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  До коментар [#6] от "lz2":Оправляващите дъгарю, Оправляващите.
  —цитат от коментар 9 на КМЕТ В СЯНКА


  Таекива няма бе старшинка!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Изгорялия Тиквун от стоене на слънцето и ходене по магистрали , излезе сутринта да се кара на народа , че не го заслужава.
  Време е да си ходи при мисирките в Банкя и да ни остави на мира с " нарцистичното " си поведение.
  То бива обида към този народ ,но такова поведение от бай Тошо на сам не сме виждали. Дори той не си е позволявал да се държи така към народа.

 16. 16 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 770 Гневно

  Някой може ли да ми обясни, каква е медицинската експертиза на Бай Х?

 17. 17 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 149 Неутрално

  Годжи взе премията от НОЩ и най-после си купи дрехи. Барба Ганьос не каза дали ще раздава фурми. Окрадоха държавата с Шиши, а сега и фурмите искат сами на изплюскат.

 18. 18 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Колко от установените случаи на CV-19 са приключили извън починалите? Колко?
  За колко време(от до) приключва един случай на 19 без усложнения?
  Има ли разлика във времетраенето от останалите познати грипни вируси?
  Мълчанието по тези въпроси не е злато.

 19. 19 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 860 Любопитно

  да ,"толупите" са отговорни и виновни за всичко в България , а баце е чист и невинен като момина сълза, така че бъдете благодарни и целувайте ръка !

 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#13] от "lz2":

  Наистина НЯМА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Писна ми тоя да ми се кара ... и да обижда на толуп точно той ... баш толупа.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 22. 22 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Отврат по тв.

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 23. 23 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  На Витоша не е добро времето но успех на мераклиите. Милиционерите вече са горе и дебнат за "правилата" ! Дано не се разболеят заради "разпорежданията" На "великите" Оправляващи София и България !!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Бай Тотьо, жал ти е, че ти не дабнеш за правилата ли?

 24. 24 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1887 Весело

  Някой може ли да ми обясни, каква е медицинската експертиза на Бай Х?
  —цитат от коментар 16 на save_knforest  До коментар [#16] от "save_knforest":

  Мутра с ОКР! И "други "съпътстващи" заболявания! ;)

 25. 25 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7638 Любопитно

  Във Варна духа свежият бриз и за два месеца - 5 човека влязоха в болница и излязоха... 20 се водеха заразени и още 200 бяха под карантина - ФАКТ - няма нито един даже отчетен умрял !

  [email protected]
 26. 26 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7638 Любопитно

  София е едноличен лидер. Безспорно.

  [email protected]
 27. 27 Профил на Дончо
  Дончо
  Рейтинг: 213 Любопитно

  На запад започнаха да разхлабват мерките и г-н Генерала набързо забрави за растящата си крива. Костюмиран, прегърнат и усмихнат с бат Бойко вече няма и помен от болестта, която се задава със страшна сила.

 28. 28 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7638 Любопитно

  Не ни трябват заразени софийски ефета !!!

  [email protected]
 29. 29 Профил на Биляна Петкова
  Биляна Петкова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо цял месец след като Дневник съобщи, че Южна Корея е установила, че лица с отрицателни проби се оказват все още преносители на вируса, сме изненадани от смъртта на болен с отрицателна проба?? И тепърва се питаме дали пък всъщност да не се гради имунитет?

 30. 30 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Премиерът не дължи ли обяснение защо еднолично е прекратил брифингите. Елементарно уважение към публиката.
  —цитат от коментар 8 на waterfall


  Аре бе толкова ревахте, че Ви облъчвали (сякаш някой насила Ви е карал да ги гледате).

  Сега защо ги спрели.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Весело

  До коментар [#23] от "4ort":

  Имаш ли нещо да кажеш по темата старши ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Защо цял месец след като Дневник съобщи, че Южна Корея е установила, че лица с отрицателни проби се оказват все още преносители на вируса, сме изненадани от смъртта на болен с отрицателна проба?? И тепърва се питаме дали пък всъщност да не се гради имунитет?
  —цитат от коментар 29 на Биляна Петкова


  Няма страшно.


  Сега Икономедия ще изкара оня лаладжия дето лекува вируси по телевизионните студиа (същински Кашпировски), който напоително ще обясни колко хубаво е да се заразим всички.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 33. 33 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  На запад започнаха да разхлабват мерките и г-н Генерала набързо забрави за растящата си крива. Костюмиран, прегърнат и усмихнат с бат Бойко вече няма и помен от болестта, която се задава със страшна сила.
  —цитат от коментар 27 на Дончо  На североизток затягат мерките, явно генералът трябва да бъде с траурна лентичка, за да ти угоди.

 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4122 Весело

  Най-накрая, спортна разходка, макар и дъждовна, в Морската градина. Морето изглеждаше невероятно...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Тия се финтират за +10 мин през гората, а ако е открито - успех, трудничко ще ме хванат нагоре!

 37. 37 Профил на del40
  del40
  Рейтинг: 96 Неутрално

  Хахаах,неделята започва с много лоши новини за хейтърите тук и на Позитано/Дондуков. Много рано го бяхте отписали генерала и щаба,хахаха!
  Хайде сега кръгом и марш по мишите дупки,както обича да казва вашия вожд!

 38. 38 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3643 Неутрално

  Постничка е информацийката! Прикриват подробностите без никакви притеснения. На колко години е лекарят, лежал ли е в болница, колко теста са му направени.

  Имам чувството, че сега се лашнаха в другата крайност и искат максимално да успокоят хората.

  Любовта ще спаси света!!!
 39. 39 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3643 Неутрално

  Постничка е информацийката! Прикриват подробностите без никакви притеснения. На колко години е лекарят, лежал ли е в болница, колко теста са му направени.

  Имам чувството, че сега се лашнаха в другата крайност и искат максимално да успокоят хората.

  Любовта ще спаси света!!!
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на del40
  del40
  Рейтинг: 96 Неутрално

  Бог да прости медиците както и другите починали! С хронични заболявания или не,без този вирус щяха да са живи още!!!
  Това е по мангъровския сценарий,доволни има ли? Радев, нещо а?

 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3547 Неутрално

  До коментар [#15] от "pitanka_3":


  До коментар [#17] от "helemong":

  И останалите ... Успех

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Бог да прости медиците както и другите починали! С хронични заболявания или не,без този вирус щяха да са живи още!!!Това е по мангъровския сценарий,доволни има ли? Радев, нещо а?
  —цитат от коментар 41 на del40


  Не си разбрал - докато не се заразим всички не сме изпълнили заръките.

  Само дето великия доктор хич не бърза да се зарази сам.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 44. 44 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4122 Весело

  Александър Йорданов, евродепутат:

  "Ако носейки маска можете да спасите човек - направете го! Ако можете да помогнете на лекарите - сторето го! Не бъдете като Румен Радев, Корнелия Нинова или Мая Манолова. Помнете, че Слави Трифонов е медиен манипулатор. Не забравяйте, че срещу НОЩ и правителството пишат и говорят от партията - наследник на престъпната организация БКП, пишат и говорят бивши агенти на ДС, някои от тях маскирани като "десни демократи", пишат и говорят журналисти - също бивши агенти на ДС или работещи в медии, чиито собственици са бивши агенти на ДС. Срещу отговорното поведение на НОЩ бе и "петата колона", дезинфоматорите, мразещите нашия Европейски съюз, поклонниците на агресорите от Москва.

  Нека да благодарим за досегашната отлична работа на проф. Мутафчийски, проф. Кантарджиев, доц. Кунчев, д-р Пенчев и останалите членове на Националния щаб. Те доказаха, че са почтени и достойни граждани. Истински демократи, истински човеци и професионалисти. Пожелавам им да бъдат здрави и да се пазят от зли думи, от лоши очи. Приятен и здрав ден!"

  Браво Сашо!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 45. 45 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1379 Весело

  Нали знаете - бързата кучка, слепи ги ражда. Това е за най-нетърпеливите колеги, които наскачаха да пишат преди брифинга да свърши. И за КППтата стана въпрос обясни се и защо е променен формата на оповестяване.


  До коментар [#16] от "save_knforest":
  Незная, сам може да се запознаеш:
  http://prettyshow.intobox.com/photo.php?name=bai_xin_hui

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 46. 46 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  Писна ми тоя да ми се кара ... и да обижда на толуп точно той ... баш толупа.
  —цитат от коментар 21 на ь


  На теб ли се кара?Останах с впечатлението ,че се кара и нарича "толуп"Недялко Недялков.Сега за него ли ще роним сълзи?

 47. 47 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Постничка е информацийката! Прикриват подробностите без никакви притеснения. На колко години е лекарят, лежал ли е в болница, колко теста са му направени.Имам чувството, че сега се лашнаха в другата крайност и искат максимално да успокоят хората.
  —цитат от коментар 39 на hope


  Преди прекалено те плашеха. Сега пък прекалено те успокояват.

  Не е лесно да ти се угоди.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#41] от "del40":

  Мангъров съветва съвсем други мерки !!!!!

 51. 51 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1379 Весело

  До коментар [#30] от "Николов":

  Ако следиш поведението на някои форумци небива да се учудваш: шило в торбо не стои. ЗА тях е важно да започнат деня с чаша кафе и голяма доза мрънкане.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 52. 52 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  А с КПП-та какво правим? Тази оригинална милиционерска мярка ни пречи да идем в планините!
  —цитат от коментар 1 на бАрни


  С кофти милиционерска мярка са забранили и влизането в отделенията със заразени с коронавируса. Това на мнозина ви пречи да ги посещавате свободно.
  Милиционерите ви забраниха свободно да се заразявате!

 53. 53 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  До коментар [#41] от "del40":Мангъров съветва съвсем други мерки !!!!!
  —цитат от коментар 50 на stenlyaka


  Ами бегай доброволец във Видин да пипнеш вируса.

  А не ни обяснявай на нас колко хубаво е НИЕ да се заразим.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 54. 54 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2997 Любопитно

  Мангъров беше в Канал 1 и каза, че вероятно вече вирусът е минал през 500 000 човека.
  Препоръча да се спазват мерките спрямо рисковите групи, но иначе бързо да възстановим живота си със срещи, училища, спорт и т.н.
  Очевидно вървим към шведския модел без много щети по пътя за здравната ни система, слава богу.

 55. 55 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Пуйки без мозък, които се грижат за ПР-а си само. Това гледаме. Борисов е в предизборна кампания.
  Но след края на това го чакат протести!!

 56. 56 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Мангъров беше в Канал 1 и каза, че вероятно вече вирусът е минал през 500 000 човека.Препоръча да се спазват мерките спрямо рисковите групи, но иначе бързо да възстановим живота си със срещи, училища, спорт и т.н.Очевидно вървим към шведския модел без много щети по пътя за здравната ни система, слава богу.
  —цитат от коментар 54 на boevbisser


  Това верно ли Вашия Пророк го е казал?

  Че няма щети върху здравната система?

  Колко още болници трябва да затворят (като тая във Видин)?

  Колко още медици трябва да загинат?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 57. 57 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#37] от "del40":

  Очаквам вицепрезидента да коментира писанията си от вчера.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 58. 58 Профил на Антон Кочев
  Антон Кочев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мили МОИ медии ТОЛУПИ няма да отговарям на
  въпроси.
  Тотален бърн аут.

 59. 59 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Значи, с отрицателни тестове, пак от ковид умрял. Един от стотиците хиляди починали хора по света, приписани като жертви на вируса. Такава е статистиката- позорна, грозна измишльотина. Бог да прости човека.

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 60. 60 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3547 Неутрално

  До коментар [#38] от "hope":

  Повече аз това четете тук.

  И под "тук" (подчертано с червеничко) имат предвид буквално смело да кликнеш върху същото тук

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 61. 61 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2997 Весело

  До коментар [#56] от "Николов":

  Колега, свали малко екзалтирания тон, ние тука си говорим спокойно.
  Здравната ни система се държи нормално и се справя прекрасно засега с пандемията.
  Никой не е очаквал, че няма да има заразени и починали доктори - има по цял свят, държавата трябва да помисли да компенсира достойно семействата им.
  Професията им е такава - благородна, но рискова.

 62. 62 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1295 Неутрално

  Добре де, има области в които от десетина дни няма нито един заразен. Защо не ги отворите? Там спокойно може да отворят заведенията (разбира се с някакъв режим все пак), детските градини също. Сега, влизането и излизането от тези области трябва да си остане ограничено. Но съвсем съвсем спокойно всичко останало може да започне да работи

 63. 63 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  За тези дето пропявадват да сме махали ограниченията (по шведско-белоруски модел):

  Икономиката тази година така или иначе ще глътне вода. Ние сме малка икономика зависими от външни пазари, а последните са в криза.

  Та ако ще всички да махнем маските и да вземем масово да се цалуваме в уста - файда йок.

  Ханс или Франсуа няма да купят повече от нашите стоки. Нито пък ще дойдат на нашите курорти (щото, най-малкото, вкъщи ще ги чака карантина).

  Та тези дето искат да ни изюркат да тръгнем през просото накрая ще ни накарат и торбата сол да изядем, и жълтиците да платим.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 64. 64 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2745 Весело
  Борисов е в предизборна кампания.
  Но след края на това го чакат протести!!
  —цитат от коментар 55 на Ksharp

  Поредният,който сънува протести.Пак ли ще сте стотина човека?Орлов мост ще затваряте ли?Пред пРезидента ще клечите ли?И защо "след края на това",излизайте още днес.Смешници!

 65. 65 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3547 Неутрално

  До коментар [#62] от "stanislavdi":

  Прав си, моловете обаче си остават рискови

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 66. 66 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3643 Неутрално

  [quote#47:"Николов"][/quote]

  Не са ме плашели, аз сама си се уплаших, гледайки какво става в Ухан и Иран. Сега обаче се дразня, че голям процент хора, изобщо не им пука и не спазват никакви ограничения. Децата им са по цял ден пред блоковете, те си пият бирата пред кафетата, не се притесняват колко често ходят в магазините. Не знам какъв процент са, но клонят към 50, според мен.
  Или всички да стоим в къщи или никой. Явно трябва да стигнем положението в Италия, за да има карантина за всички.

  Любовта ще спаси света!!!
 67. 67 Профил на Ефтимъ Кировъ
  Ефтимъ Кировъ
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Забелязахте ли докато цайсатото секретартче се мъчеше да си придаде тъжен тон,съобщавайки за загиналата лекарка...в момента когато дойде тиквун, веднагически го погледна с усмивка и изразжение, което сякаш искаше само да му разкопчае панталона и да започне да ....
  такава сервилност, таква ухиленост на тея днешните и дедовците им болшевики даже не показваха....как не им текна на тея говеда бе!

 68. 68 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#16] от "save_knforest":

  Същата, като на Меркел, Макрон, Тръмп и Путин.
  Или изброените са светилата в медицината?
  На следващите избори гласувай за Мангъров!

 69. 69 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#16] от "save_knforest":

  Същата, като на Меркел, Макрон, Тръмп и Путин.
  Или изброените са светилата в медицината?
  На следващите избори гласувай за Мангъров!

 70. 70 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3643 Неутрално

  До коментар [#38] от "hope":Повече аз това четете тук.И под "тук" (подчертано с червеничко) имат предвид буквално смело да кликнеш върху същото тук
  —цитат от коментар 60 на дерибеев  А ти прочете ли какво пише в “тук” , преди да ме иронизираш? Ще ти подскажа-нищо.

  Любовта ще спаси света!!!
 71. 71 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 659 Весело

  Паркетния-генерал-професор-доктор първо се скрива резко, после се появява отнякъде и показва че е жив ,
  все едно е КИМ Чен Ун и светът се върти около него

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 72. 72 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3547 Неутрално

  До коментар [#70] от "hope":

  Пише в коя болница е лежала, колко/какви тестове са направени, .... все отговори чиито въпроси те притесняват. И да права си, недопустимо е да не съобщят възраст(вероятно отклоняват вниманието от невижданата ярост с която еврото приближава БГ през чакалнята)

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 73. 73 Профил на del40
  del40
  Рейтинг: 96 Неутрално

  До коментар [#71] от "unknown artist":

  Хахаха,болииии,нямате храна за хейт,нали?!
  Генерала никъде не се е крил,просто има по важни дела от отговаряне на заядливи и тъпи въпроси!
  Няма абсолютно никакъв смисъл целия щаб всеки ден да им козирува!

 74. 74 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#44] от "hamiltonf":

  Браво се вика на магаре.

 75. 75 Профил на nikolayvelichkov
  nikolayvelichkov
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Изисквайте ежедневно, ако обичате, брой хоспитализирани и брой в интензивни. Благодаря

 76. 76 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#73] от "del40":

  Питал съм се,какъв човешки отпадък трябва да е някой,за да си позволи да се гаври и обижда един заслужил лекар,професор по медицина,водещ коремен хирург,спасил до сега хиляди човешки животи.

 77. 77 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2909 Неутрално

  "Националният оперативен щаб вече не провежда традиционните си брифинги с решение на премиера, оповестено изненадващо в събота сутринта. "
  *
  Е, нали някои искаха точно това. Сега предстои да видим ефекта от по-либералните мерки. Ако, въпреки предупрежденията на щаба, се получи лавинообразно заразяване кой ще носи отговорност?

 78. 78 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 703 Неутрално

  И все още КПП-тата стоят заедно с 3 - те милиционерски смени по тях , Витоша и тя била пълна с цивилни мильовци да следят за "правилата" и докога всичко това ?
  Изглежда лесно и бързо Нашия НАЗНАЧИ безбройни кадри и сега няма лесно отърваване , освен ако има други планове да ни пазят за в бъдеще ! ? !

 79. 79 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3643 Неутрално

  До коментар [#72] от "дерибеев":


  Не пише на каква възраст е и дали има придружаващи заболявания. Не пише колко дни, след като е изписана е постъпила отново. Не пише колко дни е лекувана първия път. Това са все неща, които ме интересуват. Надявам се всъщност, ако има починали без придружаващи заболявания, това да стресне малко хората, поне тези които приемат вируса на майтап и се мислят за недосегаеми.
  Бизнеса иска да се разболеят всички и фа започнем да се възстановяваме, иначе загубите стават катастрофални.

  Любовта ще спаси света!!!
 80. 80 Профил на kras
  kras
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Не е необходимо да се прави някаква особена драма от това, че са прекратени ежедневните сутрешни брифинги на Националният оперативен щаб и те са заменени с кратки прессъобщения за актуалната епидемиологична обстановка в страната. Вярно е, че проф. Мутафчийски е добър медицински специалист и харесван събеседник, но за да се задоволи интереса на хората и за да се даде компетентен отговор на конкретни журналистически въпроси, може би ще бъде добре, да се обмисли вариант, брифингите на щаба, с участието и на проф. Кантарджиев и здравния министър, да продължат, макар и това да става по-рядко, например в началото или края на всяка седмица.

 81. 81 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  "Националният оперативен щаб вече не провежда традиционните си брифинги с решение на премиера, оповестено изненадващо в събота сутринта. "*Е, нали някои искаха точно това. Сега предстои да видим ефекта от по-либералните мерки. Ако, въпреки предупрежденията на щаба, се получи лавинообразно заразяване кой ще носи отговорност?
  —цитат от коментар 77 на pamela


  Щабът, разбира се. Каквото и да прави или да не прави щабът ще е виновен.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 82. 82 Профил на rw
  rw
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Мангъров беше в Канал 1 и каза, че вероятно вече вирусът е минал през 500 000 човека.Препоръча да се спазват мерките спрямо рисковите групи, но иначе бързо да възстановим живота си със срещи, училища, спорт и т.н.Очевидно вървим към шведския модел без много щети по пътя за здравната ни система, слава богу.
  —цитат от коментар 54 на boevbisser


  Синоним на прилагането на шведски модел у нас е "Прокрустово ложе" („прокрустово ложе“ е идиом за ненужно тесни ограничения с цел уеднаквяване на несравними неща, често жертващи същността на ограничавания обект).
  Та какво ни е общото с Швеция за да си мислим, че този модел ще работи в БГ и няма да се превърне в катастрофа:
  -БВП, икономика, корупция, национален манталитет (Законът на Янте), здравен статус на населението, ниво на здравната система, ниво на доверие в институциите, социален живот, поведение на опозицията по време на чума..... и още 50-тина такива?

  Евентуално сравними сме само с държавите от бивша Югославия и Румъния.

 83. 83 Профил на del40
  del40
  Рейтинг: 96 Неутрално

  До коментар [#72] от "дерибеев":Не пише на каква възраст е и дали има придружаващи заболявания. Не пише колко дни, след като е изписана е постъпила отново. Не пише колко дни е лекувана първия път. Това са все неща, които ме интересуват. Надявам се всъщност, ако има починали без придружаващи заболявания, това да стресне малко хората, поне тези които приемат вируса на майтап и се мислят за недосегаеми.Бизнеса иска да се разболеят всички и фа започнем да се възстановяваме, иначе загубите стават катастрофални.
  —цитат от коментар 79 на hope


  Половината българи имат хронични заболявания,това трябва да е достатъчно да стресне всеки!

 84. 84 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Борисов подметна нещо свързано с казаното от Александър Йорданов /цитиран в пост № 44/. Относно "моята опозиция", както се изрази. Да видят менторите си в Москва - какво става там и пр. Нещо от тоя род. Щото явно друго не може да ги убеди.

 85. 85 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3547 Неутрално

  До коментар [#79] от "hope": Това са все неща, които ме интересуват.

  Интересуват те понеже смяташ да станеш лекар от СП подложена денонощно на зараза и стрес? Стига с този нездрав интерес породен вероятно от паника. Шанса да се заразиш са хиляди пъти по малко отколкото при лекар от СП. Току що имаше интервю с лекар от САЩ, "да не бяхме готови , никой не беше, и да имах пациент който за минути се влоши и почина в ръцете ми"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 86. 86 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 27 Весело

  Време е Борисов да бъде прибран и лекуван в психиатрично заведение.
  Маниите и обсесиите му са опасни за държавата.

 87. 87 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 27 Весело

  До коментар [#44] от "hamiltonf":

  А навремето уважавах Ал.Йорданов.
  Явно тлъстите евраци в Брюксел са го заслепили.
  Не вижда милия, че в ГЕРБ е пълно с комунисти и агенти на ДС.
  Но парите на миришат!
  Жалко за него.

 88. 88 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 27 Весело

  Тия брифинги бяха абсолютно излишни.
  А Боко просто су иплаши, че Мутафчийски ще го измести.
  Нали се прицелил към президенството, защото Сретен не спи.

 89. 89 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 745 Неутрално

  "Нямаме информация кога ще стигнем тази сакрална цифра от 70% от населението ... но тези, които трябва да вървят напред, са младите. Те трябва да ходят по стадионите, да спортуват, да ходят на Витоша, на училище, в университетите", посочи той.

  Очевидно Мангъров също трябва да ходи на училище, за да научи, че 70 е число, а не цифра. Явно затварянето на училищата му влияе лошо.

 90. 90 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#88] от "The Rock":

  Боко за сега не бърза с президентството.Ще изкара още два-три мандата като премиер,пък тогава ще мисли за "Дондуков"2.

 91. 91 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2997 Весело

  До коментар [#82] от "rw":

  Прав си, за да има шведски модел на първо място трябват шведи.
  По принцип основната причина за ограничителни мерки и у нас, и по света, е да не се допусне прегряване на здравната система при твърде много едновременно заразени.
  Мисля, че това вече го попреминахме и трябва постепенно да се връщаме към нормален живот. И точно щото не сме Швеция, това трябва по скромното ми мнение да става постепенно и без да се разчита на високото съзнание в населението - такова никога не е имало.
  Така че - охлабването на мерките и засилените социални контакти рано или късно ще доведат до минавене на вируса през населението и създаване на стаден имунитет.
  Това говори и Мангъров от самото начало, и за да бъдем честни, точно така и ще стане. Да се надяваме, че ще бъде постепенно и с по-малко починали.

 92. 92 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#54] от "boevbisser":

  Мангъров нищо не каза, основно плю генерала че е хирург и че не го търсят за акъл

 93. 93 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#91] от "boevbisser":

  Нищо не се знае,мътна работа е този вирус.Може да изчезне като Сарс-а преди години,може да се кротне лятото и избие пак зимата.Ако се върне,може да е в по лека или по тежка форма от сегашната.Може да е с друг щам и създаденият до сега имунитет да не действа.За това мерките които се вземат по света са най правилните.

 94. 94 Профил на yde40619288
  yde40619288
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Тестовете за коронавирус са ментета. Затова са и тези "повторни" заболявания.

 95. 95 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Премиерът не дължи ли обяснение защо еднолично е прекратил брифингите. Елементарно уважение към публиката.
  —цитат от коментар 8 на waterfall


  Гледай повторенията. Нещата са същите.

 96. 96 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2997 Весело

  До коментар [#92] от "rexdog2004":

  Така е, и това каза, но каза и доста други неща, ако си чул - чул.
  Все повече разбирам, защо не са го взели в щаба - той много повече разбира от темата и хич не е свикнал да променя професионалното си мнение по политически съображения и нареждания.

 97. 97 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Колко от българските граждани са на възраст над 65 години. Колко от българските граждани имат наднормено тегло, високо кръвно, диабет, белодробни и сърдечни заболявания. Като си отговорим на тези въпроси да избираме стратегия за борба с вируса. Да не се наложи да затворим 60 процента в къщи.

 98. 98 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2997 Весело

  До коментар [#93] от "uvtest":

  Съгласен, много са неизвестните, и затова напълно подкрепям мерките до момента. Което не означава, че Мангъров говори глупости - напротив.
  Удивявам се как в този форум има хора, които виждат света само в черно-бяло.

 99. 99 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3643 Неутрално

  До коментар [#85] от "дерибеев":

  Не знам колко ми е “здрав” интереса, предполагам не много. Няма как тези два месеца да не са ни оказали влияние, колкото и да не си даваме сметка. За себе си знам, че искам да съм информирана.
  Тези, които са се шашнали се дразнят на тези, които смятат всичко за истерия.. предполагам, че всеки си мисли, че стои по средата.
  Колкото искам да имам информация, толкова в случая ме дразнят тънките медийни и политически манипулации. Както в случая!

  Любовта ще спаси света!!!
 100. 100 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#98] от "boevbisser":

  Не знам дали Мангъров говори глупости или не.Знам,че идеите ,които изповядва се прилагат само в Швеция и Беларус.За това за сега ще гласувам повече доверие на всички останали специалисти,а не на Мангъра и Лукашенко.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK