Здравният министър определи как ще работят заведенията и басейните

Здравният министър определи как ще работят заведенията и басейните

© Велко АнгеловМинистърът на здравеопазването определи изискванията за отваряне на заведения за хранене в откритите им части. Между масите трябва да има 2.5 м разстояние и не повече от четирима души или едно семейство на всяка. Персоналът трябва да е с маски, масите да се дезинфекцират, а на видни места да има дезинфектанти. До 5 май директорът на Агенцията по храните може да определи допълнителни изисквания. Със заповедта се определят и другите изисквания към разхлабването на мерките, което бе обявено по обяд на брифинг в Министерския съвет. Заведенията ще могат да отворят след проверка за изпълнението на изискванията.


В заповедта са упоменати посещенията на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе-сладкарници.

Със заповедта на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) се възлага, съгласувано с министъра на здравеопазването, в срок до 5.05.2020 г. да определи и други изисквания и организация на работа на тези обекти.
Уреждат се и изискванията към организаторите на обучение на шофьори. Те са длъжни да осигурят спазването на мярката за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки, в т.ч. носене на защитни маски за лице и дезинфекция на използваните превозни средства и други съоръжения.


Заповедта на здравния министър допуска и упражняването на индивидуален спорт на открито, в т.ч. тенис, колоездене, лека атлетика, голф и други, при спазване на дистанция от най-малко 2.5 метра между отделните спортуващи.


Допускат се и посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти, при спазването на няколко мерки - задължителен филтър на входа на влизащите, като не се пускат хора с висока температура, осигурена дистанция от 2.5 м при влизане, обработката и дезинфекцията на водата да осигурява остатъчен свободен хлор във водата 0.4-0.5 мг/л. На всеки час трябва да се почистват и дезинфектират прилежащите помещения - тоалетни, съблекални и др. Персоналът трябва да е с маски и ръкавици и да има диспенсери с дезинфектант. Не трябва да се допуска и струпване на хора в общите помещения.


Разстоянието между шезлонгите на два чадъра в площите на открито около басейните да бъде най-малко 4 метра, а когато единият чадър се ползва от повече от двама членове на едно семейство - минимум 8 метра; един чадър да се ползва от не повече от двама души на едно семейство, предвижда заповедта.


Не се разрешава работата на водни атракциони.


Заповедта влиза в сила на 4 май, а частта за заведенията - от 6 май. Заповедта е в прикачения файл.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5455 Неутрално

  Уредихме се къде да си пием питието най-накрая

 2. 2 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Има един лаф - Да доживеем до понеделник.
  Мисля да я прочета след 3 дена в нейния краен вариант.

 3. 3 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  "Допускат се и посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти, при спазването на няколко мерки - задължителен филтър на входа на влизащите като не се пускат хора с висока температура, осигурена дистанция от 2.5 м при влизане, обработката и дезинфекцията на водата в да осигурява остатъчен свободен хлор във водата 0.4-0.5 мг/л. На всеки час трябва да се почистват и дезинфектират прилежащите помещения - тоалетни, съблекални и др. Персоналът трябва да е с маски и ръкавици и да има диспенсери с дезинфектант. Не трябва да се допуска и струпване на хора в общите помещения."

  Много странни разпоредби за ползване на басейните.

  I Want To Believe
 4. 4 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Лично бих заложил предимно на доставянето на храна.. Освен мерките има разходи и стрес покрай набавянето на всичко и тнн..

  Освен това, хората в близко бъдеще няма да се нахвърлят върху ходенето на ресторанти както преди.. Не само заради болестта ами и заради малкото доходи :)

  Ако пък си собственик на кръчма.. Там работата си върви : D Даже ще има повече работа, покрай всички загубили работата си и всички самоубийствено настроени :D

 5. 5 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  До седмица всичко ще е отворено. Стигнахме точката, от която карантината ще довлече социални трусове, пред които всякакъв вирус би бледнял. Беше очевидно за всеки с половин мозък, още преди месец. Голямата грешка на политиката в световен мащаб е, че не постави категоричен срок на ограниченията. Така карантинирането щеше да е далеч по качествено , отделно щяха да се избегнат спекулациите от всякакъв вид и мащаб.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 6. 6 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  Всичко хубаво, но 2,5 метра между масите ми се струва доста, по-скоро 1,5 метра е достатъчно. И където са 4 души, там са и 6.
  Но това е бял кахър, с времето ще се изчисти.
  Важното е, че живота се възражда.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  Масите на 2.5 метра ама към масите се предполага,че ще има столове с човеци и то стана минимум 3 м.За сервитьорите е казано,че ще ходят с маски и разбираемо е пропуснато за социалната дистанция щото няма да могат да събират парите и да сервират.Същата мярка като във фризьорските салони.Явно е,че във водата на басейна не може да се спазва дистанция.А дано се получи пробата и могат да пробват да отворят пейките ако на една пейка седят не повече от двама души.

 8. 8 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1566 Неутрално

  Мдаа, в същото време В Москва, Париж, Белград, Истанбул и Лондон може да напуснеш жилището си само, ако получиш разрешение от полицията. Иначе ще те тричат...

 9. 9 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  До коментар [#6] от "The Shadow":

  Нямат значение метрите и бройката хора на маса. От тук нататък всякакви мерки са алабала от епидемиологична гледна точка.
  "Този , който защитава всичко, не защитава нищо" - Фридрих Велики.
  По трудния начин узряхме за тази истина, можеше и да е по лекия.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 10. 10 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  До коментар [#8] от "palav_nik":

  Тук също можеш да не напускаш жилището си ако искаш и ако можеш да си го позволиш.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 11. 11 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  Полека-лека нешата си идват на мястото....Кафенетата ще отворят,един от харесваните от мен ресторанти има външна площ....и ще го посетя...

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 12. 12 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  Само откритите басейни ли? Щото в закритите физическата дистанция е мисия невъзможна.

 13. 13 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1094 Весело

  А, шапки с 2 метра крило за социално дистанциране, като на китайките ученици, ще ни сложат ли?
  https://www.youtube.com/watch?v=EPi7HumE_Ms

  И не, не е приумица резултат китайския вирус. В далчени времена китайски император е направил нововъведението за да не си шушукат съветниците на съвещание...

 14. 14 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ramon Asvalda":

  Аз така или иначе не можех да си позволя да отида повече от веднъж месечно в заведение от типа на “Happy”, така че няма да загубя кой знае колко...

 15. 15 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  живота се възражда...ама да не се изроди след месеца два, мисля че е рано за падана на всички ограничения...това реално е падане на 90% от ограниченията...мисля че трябваше да е поетапно...но нашите 'управници' ги е еня само да се харесат на простия народец...а после ...еми ако страда някой пак ще е простия народец......

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3176 Неутрално

  Прибори, чинии, чаши ..... задължително еднократни

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 350 Неутрално

  В крайна сметка всички държави рано или късно ще стигнат до модела на “лудите” шведи!

 18. 18 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  До коментар [#3] от "2.5":

  Именно! Защо на заведенията в плувните комплекси е забранено да работят,а на тези извън тях им е разрешено?!
  И виж каква перверзия е родила главата на комуниста Борисов! На един чадър може да се събират само по двама човека!!! Ако четирима приятели искат да играят белот под чадъра,какво ще правят?

 19. 19 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Здравния министър е за освидетелстване в психиатрична клиника и то доживотно.
  Не че другите от така наречения ЩАБ са по различни,но просто са удобни на червената комуноидна мутро-милиционерска мафия властваща в тази територия.
  Материала,материала.

 20. 20 Профил на gazolinerabp
  gazolinerabp
  Рейтинг: 332 Любопитно

  То в басейна с маска се плува

 21. 21 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#18] от "deaf":

  Под два чадъра ,което си е две такси за мутрите на боко и Ангелкова.
  Това е положението.
  Материала,материала.

 22. 22 Профил на mxc32655189
  mxc32655189
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нема такива прости некадърници, ще отварят зимни градини и найлоновите пушални към заведенията, т.е. инкубатори за вируси.

 23. 23 Профил на Silence
  Silence
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Интересно ми е в каква категория попадат наргиле баровете, където куцо и сакато лапа мунщуци. Не за друго, но току-що видях да "подготвят" отварянето на такъв.

 24. 24 Профил на mxc32655189
  mxc32655189
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Забравиха плажовете тия калинки.

 25. 25 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1740 Любопитно

  Масите на 2.5 метра ама към масите се предполага,че ще има столове с човеци и то стана минимум 3 м.
  —цитат от коментар 7 на chicago514


  Всъщност това е доста интересен казус. Ако се приеме буквално предписанието за 2,5 метра "между масите", то не споменава нищо за столовете, които да речем заемат по метър около всяка маса. Така фактическото разстояние става 1,5 метра, което е много приемливо.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 26. 26 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2175 Любопитно

  Някои мерки са преценени добре, други не, трети е трудно или невъзможно да се контролират. Например в басейните би трябвало да е разрешено само плуване в коридор с максимум един човек във всеки коридор. Всичко зависи от отделния индивид, доколко той/тя ще се пази и ще пази другите.

 27. 27 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Трябва да има правила за дистанция и при за плуването в басейните. Колкото и да е хлорирана водата, все пак преминава през устата на всеки плуващ.

 28. 28 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#26] от "Таралеж":

  Това е един много хубав момент и да се създаде специален клон в полицията.. "Ресторантско гестапо", дето да ходи по заведениято с палки и да бие хората, дето са седнали с 20 сантиметра по близо от разпоредбата :D

  Ако имаш малко заведение, значи слагаш една маса посредата и работиш на загуба :D Време е за нова кариера приятелю.

 29. 29 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3014 Неутрално

  До коментар [#3] от "2.5":

  "Много странни разпоредби за ползване на басейните."
  ===========
  Вероятно. Дори не ги прочетох. За последните 40 години 4 пъти съм влизал в басейн, сега ли ще се засиля.
  За мен е по-важно отпадането на препятствията към планините. Всеки с номера си.

  Еретик
 30. 30 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7688 Неутрално

  Наложените мерки отпадат една по една

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 31. 31 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  До коментар [#3] от "2.5":Именно! Защо на заведенията в плувните комплекси е забранено да работят,а на тези извън тях им е разрешено?! И виж каква перверзия е родила главата на комуниста Борисов! На един чадър може да се събират само по двама човека!!! Ако четирима приятели искат да играят белот под чадъра,какво ще правят?
  —цитат от коментар 18 на deaf

  Да избират - белот или чадър около басейн? Въпросът Ви предполага и разширение. Как ще се регламентира присъствието и поведението на кибиците? В частност подсказвания и изиграване на взятки.
  Аналогични въпроси биха могли да се зададат, ако карето пожелае да играе бридж.
  Като че ли вариантите със сантасе и табла без кибици не би трябвало да предизвикат затруднения.

 32. 32 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  Трябва да има правила за дистанция и при за плуването в басейните. Колкото и да е хлорирана водата, все пак преминава през устата на всеки плуващ.
  —цитат от коментар 27 на murttle

  Спасителите да изкарат бърз курс "окомер". При констатиране на приближаване на по-малко от определената дистанция да сигнализират със свирка.
  Ами ако някои пожелаят да се прегръщат и целуват?
  Сещам се за вица, появил се в първите дни след 13.03.
  "- Господин генерал, разрешено ли е да правим секс по време на извънредно положение?
  - Да. Но по един.
  - Е, запознати сме и с такива варианти, но все пак класическата схема е от двама души, мъж и жена.
  - Разрешено е, ако са на 2 м разстояние един от друг."

 33. 33 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 274 Любопитно

  Сега спортните клубове по плуване работят ли? Щото излиза, че ако спортуваш плуване не може, а ако отиваш да пиеш бира на басеина може.

 34. 34 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  Само откритите басейни ли? Щото в закритите физическата дистанция е мисия невъзможна.
  —цитат от коментар 12 на Лелка

  Разрешават само откритите. Закритите ще почакат.

 35. 35 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Лобито на кръчмарите успя.
  Собственикът на "Рафи" се е потрудил по въпроса.

 36. 36 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  България беше една от пощадените от вируса страни. Вероятно заради ранните мерки комбинирани с факта че сме почти на гъза на географията (в положителния смисъл). Пощадяването обаче скрои лош номер. Правителството не може да си позволи финансово да продължава с мерките. Хората придобиха фалшивото чувство за сигурност и също не искат продължаване на мерките. Сега е в ръцете на всеки индивид как ще се предпазва и как ще предпазва другите. Това е валидно и за много други страни и региони.

 37. 37 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#35] от "Virgin":

  В хубави и в лоши времена, все се пие :) С пари или без за алкохол винаги има :)

  Празник или трагедия, ракията все тече :)

 38. 38 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  Сега спортните клубове по плуване работят ли? Щото излиза, че ако спортуваш плуване не може, а ако отиваш да пиеш бира на басеина може.
  —цитат от коментар 33 на petiopit

  Ако си носиш бирата. "Допускат се и посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти".
  Разрешено ли е функционирането на прилежащите търговски обекти към тенис кортове? Все пак бирата е един от най-важните компоненти от аматьорския тенис. Съществуват популярни специални правила.

 39. 39 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  А какви разстояния са предвидени между пушачите в найлоновите пушални - така че да могат хем да си пушат , хем да си говорят коментари за последните синоптични прогнози за времето по планините , които вече също са свободни за разходки без да се попълват декларации ? ?

 40. 40 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#38] от "zhivko6461":

  Имах предвид, че организираната дейност на спортните клубове е забранена. Предполага се, че търговци и кръчмари ще организират по-полезна и безопасна дейност от педагогически и треньорски кадри.

 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5427 Неутрално

  До коментар [#12] от "Лелка":

  Виждал съм как в закрития басейн на Правителствена плува САМ човек. Сещаш ли се кой е човекът !?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#5] от "schwimmwagen":

  Прав си, че ти беше ясно още преди месец какво ще стане, защото както сам си написъл за да ти е ясно трябва да си с половин мозък. Нямам информация как да го докара човек с половин мозък до цял такъв за това няма да ти давам съвети.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  А какви разстояния са предвидени между пушачите в найлоновите пушални - така че да могат хем да си пушат , хем да си говорят коментари за последните синоптични прогнози за времето по планините , които вече също са свободни за разходки без да се попълват декларации ? ?
  —цитат от коментар 39 на deutscher._

  Планините са свободни. Но напускането на областните градове поне до 06.05. не е. Декларираната причина "Посещение в планина" признава ли се за основателна за излизане от областен град?

 45. 45 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  До коментар [#12] от "Лелка":Виждал съм как в закрития басейн на Правителствена плува САМ човек. Сещаш ли се кой е човекът !?!?!?
  —цитат от коментар 41 на КМЕТ В СЯНКА

  Господин Кмете, дискретен сте. Но тайната Ви може да бъде разкрита много лесно. Който не се сеща да пита Иванчо. Той знае.

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5427 Неутрално

  До коментар [#23] от "Silence":

  Мунщуците са ЕДНОКРАТНИ ако не ти е известно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  До коментар [#41] от "КМЕТ В СЯНКА":

  То и аз си плувам сам в нашия си басейн и никога няма да отида да плувам вече в друг ,в който се къпят куцо и сакато със знайни и незнайни вируси и да разчитам ,че няма да се заразя ,щото някой пропуснал да хлорира водата .

 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5427 Неутрално

  До коментар [#47] от "edin drugii":

  Водата на бедняците се хлорира, Другите ползват по-модерни, надеждни и БЕЗВРЕДНИ методи за пречистване и обеззаразяване.
  Моят е външен и е още рано да го пълня. Твоят с минерална вода ли е ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  До коментар [#38] от "zhivko6461":Имах предвид, че организираната дейност на спортните клубове е забранена. Предполага се, че търговци и кръчмари ще организират по-полезна и безопасна дейност от педагогически и треньорски кадри.
  —цитат от коментар 40 на petiopit

  Разбрах Ви. Пошегувах се.
  Собственици и наематели на басейни могат да организират много по-добре влизането и плуването в басейна на различен брой случайни граждани в сравнение с треньори, които ще работят с определен брой организирани спортисти.
  Трябва да се спасява сезона. Туристическия, не спортния. Дали министър Ангелкова ще раздаде ваучери за ползване на басейни? За свободно ползване на басейни, не за спортуващи.

 50. 50 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#6] от "The Shadow":

  Хайде пък и 6, защо да не са 8, Ха-де???

 51. 51 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Заведенията ще работят, а на пейките в парка не може да се сяда, както е видно от фотографията по-горе.

 52. 52 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  До коментар [#5] от "schwimmwagen":

  Сега звучи разумно, но преди месец се знаеше много по-малко за медицинската страна на вируса, а да не забравяме, че реалния проблем не е карантината и ограниченията, а болестта.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 53. 53 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1050 Весело

  До коментар [#2] от "ПАСТОРА":

  :) Да, тук си прав.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 54. 54 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  До коментар [#3] от "2.5":

  А кое точно му е странното?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 55. 55 Профил на Петя
  Петя
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  Повече ни интересуват пътуванията и кога ще стане достъпно гръцкото море.

 56. 56 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1050 Весело

  До коментар [#8] от "palav_nik":

  Ами добре , че ние живеем в диктатура, ама както се казва - диктатура, диктатура, ама българска работа.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 57. 57 Профил на Петя
  Петя
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  До коментар [#51] от "proza":

  Щели да ги боЯдсват, затова :-))

 58. 58 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1050 Весело

  До коментар [#15] от "не на безразличието":

  Време е да се включат защитниците на твърдите мерки. Преди един ден щяха да те заклеймят като слуга на мутрата, но сега ще ти ръкорляскат. Аз от един месец защитавам твърдите мерки и отнесох доста попръжни.

  Сега идва топлото време, в което нй-вероятно вирусът ще намали силата си. За това се отпускат мерките.Не смея да кажа, че е добре, защото явно форумът не вярва на експертите, а в "свободата на мнение", стига в него да се критикува направеното.

  Така че, ще стана част от критикарския мейнстрийм и ще кажа тежко: РАНО Е! ЩАБЪТ ИСКА ДА НИ РАЗБОЛЕЕ, ЗАЩОТО ВЛАСТТА РАЗВАЛЯ И ГЕНЕРАЛИТЕ ВЕЧЕ ЖЕЛАЯТ ВЕЧНО ДА НИ ПОДТИСКАТ РАХАТА! Може да организираме и онлайн митинг с маски.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 59. 59 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  Заведенията ще работят, а на пейките в парка не може да се сяда, както е видно от фотографията по-горе.
  —цитат от коментар 51 на proza

  Вероятно в заведенията освен масите, както пише в статията, ще се дезинфектират и столовете преди посетителите да ги заемат. За пейките в парковете това е физически невъзможно.

 60. 60 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  "Допускат се и посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти....."

  А морето няма да го дезинфекцирате! И ще си приберете мутрите, нали! Урааааааа!

 61. 61 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Който го е страх, да не ми пречи да социализирам мацки на живо. Големи сте онанисти. Ковидисти и т.н. Не разбрахте ли, че омешани те ни гени са доста силни? Я си гледайте порното и не пречете на живота. Материал...

 62. 62 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Поредната корупциона схема "гарантирана от ГРОБ"

 63. 63 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Поредната корупциона схема "гарантирана от ГРОБ"

 64. 64 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  бе нещо не ме кефи това със масите навън и заведенията.
  прави се лобистки, заради хепита, рафита, по морето и
  другаде мутрите. кви маси на 2,5 метра, като, ако се обърнеш
  и кихнеш без да искаш го правиш във врата на някой друг.
  другите мерки са ок. но това със заведенията не. и сега гледам
  как пред нас се събират на групи по 3 4 пред магазинчето за цигари и алкохол.
  просто мисля за по-възрастните хора. на мен лично не ми пречат тези разхлабвания, ама няма да допусна, заради моя лична приумица, да заразя някой възрастен или
  с хронично състояние.

 65. 65 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 614 Весело

  Пикането в басейн разрешено ли е?

 66. 66 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  Между масите трябва да има 2.5 м разстояние
  ________________
  Значи в малките заведения ще е още по-трудно с резервациите!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 67. 67 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Пикането в басейн разрешено ли е?
  —цитат от коментар 65 на бАрни


  да. само на румен пикаещия в басейни.

 68. 68 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  До коментар [#18] от "deaf":
  Никакъв бешот, само сантасе и табла.

 69. 69 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5427 Весело

  До коментар [#67] от "mihail_p":

  фонтани !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 70. 70 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 188 Неутрално
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5427 Весело

  До коментар [#71] от "Chelyadinka":

  Бахти смешката каза !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Всяко заведение има и тоалетна. Почти очевидно е, че няма как и тя да е на открито, а също така е ясно как няма да се дезинфекцира след всеки клиент.

 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5427 Неутрално

  До коментар [#73] от "famousandco":

  Има автомати при всяко отварене на вратата. Има и с таймери. Има и към осветлението.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Са леля Данче ще наруши от тротоарно право. УДРИ БОЙКО!!

 76. 76 Профил на j1v
  j1v
  Рейтинг: 388 Неутрално

  То в басейна с маска се плува
  —цитат от коментар 20 на gazolinerabp


  Последното място, в което може да оцелее вируса е хлорираната вода в басейна. Съвсем коректно си налагат на нивото на хлор и на мерките около басейна.

 77. 77 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#73] от "famousandco":Има автомати при всяко отварене на вратата. Има и с таймери. Има и към осветлението.
  —цитат от коментар 74 на КМЕТ В СЯНКА


  Какво точно ще вършат тези автомати? И струва ли ти се достатъчно, пре положение, че масите ще се дезинфекцират след всеки клиент? Колко от заведенията имат подобни таймери? И въобще, има ли някакви изисквания в заповедта?

 78. 78 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5427 Неутрално

  До коментар [#77] от "famousandco":

  Който има ще работи. Или ще плати рушвет и пак ще работи.
  Гарантирано от ГЕРБ !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 79. 79 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#77] от "famousandco":Който има ще работи. Или ще плати рушвет и пак ще работи.Гарантирано от ГЕРБ !
  —цитат от коментар 78 на КМЕТ В СЯНКА


  С това вече не мога да не се съглася.

 80. 80 Профил на Антон Кочев
  Антон Кочев
  Рейтинг: 8 Весело

  С термометри отзад трябва да плуват,но
  ако някой е взел панадол пак ще ги измами .

 81. 81 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  До коментар [#77] от "famousandco":Който има ще работи. Или ще плати рушвет и пак ще работи.Гарантирано от ГЕРБ !
  —цитат от коментар 78 на КМЕТ В СЯНКА
  С това вече не мога да не се съглася.
  [quote#79:"famousandco"][/quote]
  Нищо. Важно е тази, които издават разрешенията да се съгласят. Когато трябва те се съгласяват.

 82. 82 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  До коментар [#76] от "j1v":  Последното място, в което може да оцелее вируса е хлорираната вода в басейна. Съвсем коректно си налагат на нивото на хлор и на мерките около басейна.

  За хлора си прав, стига да се проверява редовно. Щото И с автомстичните системи стават повреди, щото някой трябва да смени празен с пълен варел. По-голямата опасност в басейните е ако има много хора във и извън басейна. Тичащи и скачащи деца, възрастни на две бири. Трудно решение е да се върнеш да плуваш. Може би рано сутрин като няма хора и когато хлорът е трепал вируси и микроорганизми цяла нощ?

 83. 83 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  В басейните хората да пикаят на 2м. един от друг, макар и да се разнесе пак в целия басейн! Пълен цирк!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 84. 84 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  До коментар [#18] от "deaf":

  Сантасe?!

  I Want To Believe
 85. 85 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  До коментар [#18] от "deaf":

  Сантасe?!

  I Want To Believe
 86. 86 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 822 Весело

  До коментар [#14] от "vzt34526152":

  Това не го вярвам, в тоя форум всички са от милионер нагоре.

 87. 87 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  Тая калинка щеше да прави реформа в здравеопазването. Всъщност той какво образование има?

 88. 88 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  Тая калинка щеше да прави реформа в здравеопазването. Всъщност той какво образование има?
  —цитат от коментар 87 на historama


  Проверих, и страшно много се учудих - Бил финансист!
  Ама явно Бойче с лупа ги търси - финансист, но с душа милиционерска.

 89. 89 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  Само който не е плувал в столичен басейн, той не се е разболял.

 90. 90 Профил на Чичкото
  Чичкото
  Рейтинг: 553 Неутрално

  добре де, кое е по-важно - поетапното отваряне на ясли и детски градини, че родителите на тези деца да се върнат на работа или да отворим заведенията по Витошка и да можем да си пием бирата...

  Когато един смешник забавлява народа, това е комедия. Когато същият този смешни води народа - трагедия.
 91. 91 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5427 Неутрално

  До коментар [#90] от "Чичкото":

  За ГЕРБ децата не са предизвикателство.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 92. 92 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 268 Весело

  Мдаа, в същото време В Москва, Париж, Белград, Истанбул и Лондон може да напуснеш жилището си само, ако получиш разрешение от полицията. Иначе ще те тричат...
  —цитат от коментар 8 на palav_nik


  Съвпадение?!Щото и при нас е същото... От днес! Ураа...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK