Делото "Лилана": Съдът не прие доказателства за достатъчни, прокуратурата ги прати на медиите

Лиляна Деянова и Мартин Димитров, както и други представители на "Телетол" преди внасянето на документите в прокуратурата.

© 100ivana.com

Лиляна Деянова и Мартин Димитров, както и други представители на "Телетол" преди внасянето на документите в прокуратурата.Специализираната прокуратура отново прибягна до похвата - по досъдебни производства, по които иска да поддържа медийни реакции - да разпространи материали от делото. Този път те са по обвинение, за което преди два дни съдът прие, че няма достатъчно доказателства.


В четвъртък (7 май) от прокуратурата разпратиха до медиите протоколи от разпити на свидетели с традиционното обяснение "с оглед на високия обществен интерес" и уточнение, че е е за "организирана престъпна група, създадена с цел незаконно усвояване на евросредства по програма "Иновации и конкурентноспособност".


От това се разбра, че са по разследването срещу Лиляна Деянова (по-известна като певицата Лилана) и съдружника й Мартин Димитров. От прегледа на документите обаче става ясно, че те не са свързани с проверката за злоупотрелите с европари, а с второто обвинение срещу тях - за заплаха (в него става дума за други институции и бизнес, които нямат общо с оперативната програма).
Във вторник (5 май) съдиите гледаха мярката за неотклонение на двамата. Единият член на състава беше с особено мнение, че няма достатъчно доказателства по обвиненията. Другите двама съдии приеха, че за престъпната група има такива, но и тримата не приеха представеното от прокуратурата за заплахата - по него са обвинени само Деянова и Димитров.


Разпространените показания на свидетелите са дадени пред разследващите на 24 април - един ден преди арестите. В тях те разказват как са били заплашвани преди година, за да подпишат договор с фирмата на обвиняемите.


"Доказателствата се публикуват при спазване на презумпцията за невиновност, без да се застрашава ходът на наказателното производство и с разрешение на наблюдаващите прокурори по реда на чл.198 от НПК", твърдят още от прокуратурата.


Кой говори и за кого разказва в свидетелските показания


По това, което се чете в разпитите и контекста за институциите и бизнеса, "Дневник" разпозна, че по всяка вероятност зад инициалите на свидетелите в тях стоят проф. Олег Асенов - член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", Радослав Влахов - настоящ общински съветник от ГЕРБ и бивш член на Управителния съвет на агенцията и Георги Терзийски - председател на Управителния съвет на АПИ.


В показанията си те разказват за поредица от срещи и телефонни разговори, проведени през април и май 2019 г. с Лилана и Мартин Димитров като представители на "Телетол" АД. На срещите е присъствала и друга жена, посочена от прокуратурата с инициали Т. Ш., която вероятно е Тони Любенова Шиби - според справка в Търговския регистър тя е съдружник с минимален дял (2.5%) в друга обща компания - "Нованор Груп".


В показанията служителите на АПИ твърдят, че им е бил оказван натиск да сключат договор с "Телетол" АД като Национален доставчик на услуги. Те обясняват и че процедурата се изпълнява в няколко етапа - в първия се проверяват документите на фирмата и дали отговаря на изискванията, а във втория етап - за да може да продава електронни винетки, фирмата трябва да докаже съвместимост със системите на АПИ. Според показанията на тримата свидетели, "Телетол" АД не са успели да минат втория етап и да докажат съвместимост на тяхната услуга със системата.


Фирмата "Телетол" беше вторият одобрен кандидат да продава винетки, като договор с нея беше подписан през май 2019 г. Още тогава те от своя страна твърдяха, че са били бавени "институционално", разказват за бюрократични трудности в процеса и че всичко е било "умишлено". Преди година Димитров коментира пред "Капитал", че не сключват договор с тях, защото тол системата не е готова и да не виждат неща, които се случват в целия процес. Той твърди, че определени параметри не са определяни от държавата, а от частната фирма която изгражда системата - австрийската Kapsch - основен конкурент на "Телетол", според свидетелските показания.


Сега прокуратурата разпространява показанията на Олег Асенов и Георги Терзийски, както и на вече бивш член на Управителния съвет в АПИ и настоящ общински съветник от ГЕРБ - Радослав Влахов.

През юли 2019 г. "Телетол" подава сигнал в прокуратурата срещу АПИ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството - този, който според тях сега е една от причините за разследването. Тогава фирмата съобщи, че настоява прокуратурата да започне разследване срещу председателя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски и директора на Националното тол управление - Олег Асенов - за действия и бездействия, които умишлено облагодетелстват трети страни и нарушават правата, законните интереси и свободите на гражданите и потребители на електронни винетки. На прокуратурата е бил предаден детайлен доклад, съдържащ информация, факти и документи в подкрепа на твърденията, заявиха от компанията. Тогава от "Телетол" обявиха, че сезират и еврокомисията.
"Дневник" не успя да провери до редакционното приключване на текста дали тези свидетели са подавали сигнали още преди година, когато твърдят, че са били заплашени и кога точно, ако са подали какво се е случило със сигналите, давали ли са показания и тогава.


Свиделят О. А.: Заплашваха ме с оставка и че това е само началото


"Още след подаването на първоначалния пакет документи на 8 март м.г. започна системен натиск върху мен по всички възможни канали за комуникация, мобилен телефон, електронна поща и на мобилно приложение "VIBER" на телефонен номер: тези факти и обстоятелства мога да удостоверя със записи на самите разговори и "скрийн шоти" на съобщенията и историята на обажданията и копия на имейли от електронна поща с адрес". Това разказва пред разследващите свидетелят О.А. от управителния съвет на АПИ (вероятно проф. Олег Асенов). (За чистота на езика и по-добро разбиране "Дневник" публикува цитатите от свидетелските показания като поправя само и единствено сбърканите от разследващите пунктуация и правопис - бел. ред.)


Проф. Олег Асенов твърди пред разследващите, че е бил обект на директни заплахи.

© Цветелина Белутова, Капитал

Проф. Олег Асенов твърди пред разследващите, че е бил обект на директни заплахи.


"Основната цел на всички обаждания беше, без разглеждане по същество на документите, незабавно вземане на решение от страна на комисията и в частност от мен в полза на "Телетол" АД, за да бъде вписан в регистъра на националите доставчици на услуги като бяха ми определени срокове това да стане в рамките на една седмица от лицето Мартин Димитров, като по закон няма такъв срок", твърди пред прокуратурата Олег Асенов.


Разпитът му е проведен на 24 април тази година."След като не се продадох (вероятно "поддадох" - бел. ред.) на този натиск и той не даде резултат, се премина в директни заплахи от страна на г-н Мартин Димитров, който в телефонен разговор, проведен на 18.03.2019г. в 15:47 часа пред свидетели в кабина на Директора на Дирекция "Връзки с обществеността, протокол и международно сътрудничество" Й.А. ме заплаши, че, ако не получи регистрация в регистъра в рамките деня, има лостове да поиска и получи моята и на господин В. оставките и че това е само началото."

"Помислих си какво може да се случи с мен и близките ми хора само защото искам да си изпълня служебните си задължения. Почувствах страх, че наистина мога да остана без работа, както и да не мога да си намеря работа за в бъдеще. Започнах и да се оглеждам по пътя, да проверявам колата си, монтирах камери в апартамента си и други технически средства за охрана и защита", твърди пред разследващите Олег Асенов.
"На практика неговата заплаха започна да се реализира като на 05.04.2019 г. в 13:48 часа г-жа Ш. (Тони Шиби - бел. ред.) и г-жа Деянова проведоха телефонен разговор на "шпикерфон" на микрофон с мен. В този разговор г-жа Деянова ме заплаши, че е събрала достатъчно информация за мен от областните пътни управление и ако не й се обадя до края на деня с положително становище за регистрирането на "Телетол" АД, ще си загубя работата, като настоятелно искаше да разбере в какви трудови правоотношения съм с АПИ, вероятно, за да изпълни заканата си", добавя Асенов.

Той обяснява, че в резултат на този натиск комисията се е ограничила до формално разглеждане на документите на "Телетол" АД. Казва и че е имал съмнения, че документите са били с невярно съдържание, но комисията не ги е разгледала по същество и не е проверявала съдържанието им. "Не извършихме специфични контролно-разследващи действия относно вярност на декларираните данни, за които имах съмнения, че са неверни, а именно - за наличните пунктове за продажни (вероятно "продажби" - бел. ред.) на тол продукти, сервизни пунктове за обслужване на бордови устройства и мобилни пунктове за обслужване на бордови устройства", добавя още свидетелят.


Свидетелят Р.В. : От днешна гледна точка казаното тогава е било заплаха към нас


Вторият публикуван разпит от прокуратурата е на Р.В. - вероятно общинския съветник от ГЕРБ Радослав Влахов, който е и бивш член на Управителния съвет на агенцията.


Той твърди, че във връзка с процедурата в АПИ през 2019 г. са възникнали "сериозни проблеми" с дружеството "Телетол"АД." Влахов разказва и за срещи с представителите на дружеството, на които са присъствали Лилана, Мартин Димитров и Тони Шиби."Една реплика в края на срещата ми направи впечатление, този господин Мартин Димитров на излизане се обърна към нас и каза цитирам: "Да знаете, че ние по един или друг начин, ще сключим договор с Вас", което изказване не кореспондираше с добрия тон на цялата среща и остави странен, неприятен привкус у мен. От днешна гледна точка и след поредица от събития, които се развиха, мога да кажа, че това може би е вид заплаха към нас", разказва пред разследващите на 24 април тази година Влахов.


Бившият член на Управителния съвет на АПИ Радослав Влахов посочва, че постоянните обаждания приемал като психически тормоз.

© Надежда Чипева, Капитал

Бившият член на Управителния съвет на АПИ Радослав Влахов посочва, че постоянните обаждания приемал като психически тормоз.


Той си спомня, че първо му се е обадила Тони Шиби с настояване документите на фирма "Телетол" да бъдат разгледани веднага и да се пристъпи към сключване на договор с тях.


След първите няколко разговора с нея е започнал да му се обажда и Мартин Димитров. По думите на Влахов, той вече е бил "доста по-настъпателен" от Тони Шиби и обяснявал как щял да му иска оставката - както неговата, така и на А. (вероятно Олег Асенов - бел. ред.), а дори и на министъра, ако не задвижат документите му и процедурата за подписване на договор за Национален доставчик на услуги с фирма "Телетол"АД.


"Като цяло неговото държание беше изключително арогантно и без никакво зачитане на правила и държавни органи. От моя страна мога да кажа, че това тяхно поведение ми оказа сериозен психически тормоз и възпрепятстваше възможността ми да си върша нормално работата, като дори изигра роля и бе едно от нещата да напусна Управителния съвет на АПИ, защото това е една доста напрегната работа, в която ежедневно се налагаше да се решават сериозни проблеми и като имаш един такъв случай, като това дружество и неговите представители, с непрестанните им обаждания, което за мен си представляваше един вид психически тормоз", разказва още Влахов.


Свидетелят Г.Т.: Звъняха по 100 пъти и заплашиха, че ще пратят "качулките"


"От 31 януари 2019 г. работя в Агенция "Пътна инфраструктура" като Председател на Управителния съвет", посочва в показанията си третият свидетел, който "Дневник" идентифицира като Георги Терзийски.
Той разказва в показанията си на 24 април, че представителите на "Телетол" били изключително настоятелни в телефонните си обаждания, с което се опитвали да влияят върху работата на комисията. Заради това била организирана среща - за да бъдат изяснени условията, при които може да бъде сключен договора, твърди Терзийски.


По думите му, до подписване на договор не се е стигнало, тъй като от дружеството не е представило необходимите доказателства за оперативна съвместимост и комуникация между технологиите на "Телетол" и пътната агенция."По време на срещата ние постоянно бяхме прекъсвани от г-н Димитров с един единствен въпрос: "Защо са извикани на среща за подписване на договор като такъв нямало да се подпише", като на моите обяснение, че предлаганата от тях технология е несъвместима със системите на Агенцията, той отново питаше защо са били извикани, като нямало да се подпише договор и конкретно ме обвини, че аз лъжа и ме заплаши, че те ще свикат пресконференция с журналисти, на която ще кажат, че Агенцията лъже фирмата им", разказва пред разследващите председателя на Управителния съвет.


Той посочва, че е имало две срещи и нито една от тях не е била официално протоколирана.


Председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски посочва в показанията си, че е имало дни, в които от "Телетол" са се обаждали над 100 пъти.

© Цветелина Белутова, Капитал

Председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски посочва в показанията си, че е имало дни, в които от "Телетол" са се обаждали над 100 пъти.


"На втората среща на 30 април 2019 г. г-жа Деянова попита дали сме съгласни да я протоколира, като я запише на мобилния си телефон и ние се съгласихме, но не мога да твърдя със сигурност, че това е станало", спомня си Терзийски. Самата Лилана заяви в запис от ареста преди дни, че има доказателства и запис на среща.


"Г-н Р.В. (вероятно Радослав Влахов - бел. ред.), член на УС на Агенцията и А. (вероятно Олег Асенов - бел. ред.) устно ме уведомиха, че срещите с представителите на "Телетол" АД, а именно г-н Мартин Димитров са протекли в подобен дух на заплахи и натиск от негова страна. В следствие на упражнен тормоз и натиск, чрез заплахи от представители на "Телетол"АД и най-вече на г-н Мартин Димитров да не си изпълнява нормално работата, О.А. заведе негов доклад до мен, изготвен през месец юни 2019г.", разказва Георги Терзийски.


По думите му, в доклада Асенов е посочил подробно и ясно, че е бил обект на тормоз и заплахи, основно от Мартин Димитров и се оплакал, че е имало дни, в които в рамките на няколко часа му е звънял десетки пъти. В доклада си Асенов е посочил и конкретен ден, в който получил около 70 обаждания от Мартин Димитров само за няколко часа. "Тук мога да посоча, че в един конкретен ден на месец май 2019 г. аз също бях многократно подложен на телефонен тормоз като може би около 100 (стотина) пъти бях търсен от стационарен номер, който е посочен в документацията на дружеството "Телетол", като служебен", разказва в показанията си пред разследващите Терзийски.


"На 4 юли 2019 г. в около 16 часа Мартин Димитров, Лиляна Деянова, Т.Ш. и С.Ш. се опитвали да нахлуят неправомерно в сградата на Националното ТОЛ Управление... Пояснявам, че този трети етаж е със специален режим на достъп. Те са нанасяли физически удари по вратите като настоявали да бъдат допуснати до служебните помещения. Обиждали са служители, които са физическата охрана на сградата, като са заплашвали, че ще дойдат "качулките",твърди Терзийски и допълва: "В този ден са отправяли заплахи и към едно от лицата за контакт с дружеството по отношение на процедурата."


Разпространените днес протоколи от разпити на свидетели се отнасят, според съобщението, за оказван натиск и заплахи от страна на обвиняемите към длъжностни лица.


Според съда няма доказателства за заплахи към длъжностни лица


Само преди два дни (на 5 май) с определението си Апелативният спецсъд потвърди задържането под стража на Лиляна Деянова и Мартин Димитров, но в мотивите на магистратите бе изрично посочено, че не са налице доказателства за заплахи към длъжностни лица по смисъла на чл. 269 от Наказателния кодекс и за укриване на данъци.


Съдът изрично посочва, че упоритото настояване да бъдат регистрирани като Национален доставчик на услуги може да е било укоримо, но не е престъпление. Това припомни по повод свидетелските показания адвокат Илко Димитров, защитник на Мартин Димитров. "Това е само съдебно определение, но е знак, че съдът е разгледал и оценил представените факти", коментира пред "Дневник" адвокат Димитров.


Татяна Дончева, също адвокат на Мартин Димитров коментира, че не може да бъде заплаха предупреждението им, че ще дадат пресконференция, на която да огласят данни, които според тях уличават длъжностните лица в неизпълнение на задълженията им.


"Дневник" потърси служителите на АПИ, които са дали показания пред прокуратурата с няколко въпроса - дали и кога са подали сигнал, защо чак сега прокуратурата разследва случая и ако не са подали сигнал за натиск - каква е причината да не го направят. От пресцентъра на АПИ обаче отказаха всякаква информация или коментар с обяснението, че тече досъдебно производство и не могат да отговарят на въпроси, свързани с него.


Още за разследването срещу Лилана, фирмите, усвоените средства и връзката с Васил Божков - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (148)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1315 Весело

  "Специализираната прокуратура отново прибягна до похвата - по досъдебни производства, по които иска да поддържа медийни реакции - да разпространи материали от делото...."
  ..............................................................................................
  Така гласът Божии стига народа.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 810 Любопитно

  По конкуренцията ще ги познаем.Кой ще продава всъщност винетките? Тези,арестуваните,няма да продават.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 4. 4 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Некадърна гешефтура:
  Лилана уплаши трима държавни мъже - да се смееш ли, да плачеш ли

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 5. 5 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 381 Неутрално

  кой смята че тези кюрпета действат без подкрепа от някой който се е мислил за недосегаем, може би с първо име васил и последно божков? и пак ли гешев им е виновен???

 6. 6 Профил на zyd20647690
  zyd20647690
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И тримата свидетели са свързани с „Демократична България“!
  Всеки да си прецени дали трябва да им се вярва.

 7. 7 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Слаба ракия си Гешефт!
  Адвокатите на обвиняемите потриват доволно ръце.

 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Любопитно

  " Във вторник (5 май) съдиите гледаха мярката за неотклонение на двамата. Единият член на състава беше с особено мнение, че няма достатъчно доказателства по обвиненията. Другите двама съдии приеха, че за престъпната група има такива, но и тримата не приеха представеното от прокуратурата за заплахата - по него са обвинени само Деянова и Димитров."

  Според тримата съдии, представените доказателства дотук не разкриват състава на престъплението заплаха, но двама от тях приемат , че все пак престъпна група е налице ! Това е сериозно обвинение, по - сериозно , отколкото заплахата !

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  "Смях в залата" след поредното полу- аматьорско изпълнение на спец. прокуратурата!

 11. 11 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Значи, аз ако бях на мястото на г-н Божков, сега щях да назнача ЛиЛана за собственик на ФК Левски! Така да я репресират, горкичката...

  Бог да благослови Америка за България!
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Весело

  Тоя да не си е хванал нова любовница в ОАЕ и затова да му е станало безинтересно да се връща в България?....
  Че и в ареста ги е наредил-съпруга,любовница...

 14. 14 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 810 Любопитно

  Тези свидетели такъв страх ги е тресял,че се оплакали 1 година след заплахите.Вероятно са изкарали годината под юргана от страх.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Така като ги гледа човек отстрани ще си помисли че прокурорите повече ги е страх...

 17. 17 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Гешев на кестен

  15.02.1989 - 07.02.2018
 18. 18 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Любопитно

  До коментар [#15] от "zyd20647690":


  Софиянски сега дали се усмихва по същия начин?

 19. 19 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2510 Весело

  " тримата не приеха представеното от прокуратурата за заплахата" - ами, инструктирайте ги по-качествено тия свидетели де, нЕли сте спецове! Поредните обосновани, но недостатъчни предположения.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 20. 20 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Това затвърждава теорията ми че прокурорите са най-простите парчета в тая държава.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 21. 21 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Няма хляб, ей ви зрелища. Гешев пикчърс с поредния блокбъстър.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Весело

  До коментар [#20] от "Свинчуга":

  Най-,,услужливите”...!

 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#6] от "zyd20647690":

  Срамувам се, че не се сетих как общинският съветник от ГЕРБ и назначените от ГЕРБ в УС на АПИ Асенов и Терзийски са свързани с Демократична България! 😂🤣

 25. 25 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#22] от "Мизийски":

  Престъпници ли са или заподозрени?

 26. 26 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#20] от "Свинчуга":

  Някой знае ли на каква длъжност бе повишена онази прокурорка с хакнатите пръскачки?

 27. 27 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Смях и позор, поредната излагация на милиционерската прокуратура. Поредната провалена ПР акция на ГешеФ и Цацаров.

 28. 28 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  "Председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски посочва в показанията си, че е имало дни, в които от "Телетол" са се обаждали над 100 пъти."

  Хахахахах,
  Само си спомнете, на какво го направи този Баце във връзка със закъснението на ТОЛ системата и какзаекваше на екран, а то защо било?
  Хубаво де, като ти се обаждат 100 пъти дневно, толкова ли нямаш интервал да звъннеш на куките?!
  Това, което засега упорито се замазва е, кой седи зад кухата фирма на тримата глупаци, защото никой не заплашва с качулки, ако само е учил в престижен западен университет - все трябва да е направил някъде поне един перфектен дудук - и то не къде да е...

  I Want To Believe
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#27] от "bacillus ":

  Аз бях шокиран каква помия се изля по форумите
  като жените с черни забрадки по време на Народния съд
  Мърша народ, както бе казал дядо Славейков

 31. 31 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#28] от "2.5":

  тъкмо написах за мърша народ и го потвърдихте

 32. 32 Профил на Animals As Leaders
  Animals As Leaders
  Рейтинг: 391 Неутрално

  До коментар [#22] от "Мизийски":

  Ти недей да се тревожиш за "Дневник". Нямаш ли близки, да ти намерят някакъв психиатър? Прецакал си менталното си здраве, и то необратимо!

 33. 33 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Прочетох статията. Два пъти. БААААВНО.

  Прочетох и коментарите.

  Направи ми 'ФпИчатление че никой не реагира на следния абзац (какво казва един от "заплашените" свидетели):

  "...Той обяснява, че в резултат на този натиск комисията се е ограничила до формално разглеждане на документите на "Телетол" АД. Казва и че е имал съмнения, че документите са били с невярно съдържание, но комисията не ги е разгледала по същество и не е проверявала съдържанието им. "Не извършихме специфични контролно-разследващи действия относно вярност на декларираните данни, за които имах съмнения, че са неверни, а именно - за наличните пунктове за продажни (вероятно "продажби" - бел. ред.) на тол продукти, сервизни пунктове за обслужване на бордови устройства и мобилни пунктове за обслужване на бордови устройства", добавя още свидетелят..."

  В кратце-имах съмнения, и за туй ЦЯЛАТА КОДЖА МИ ТИ КОМИСИЯ разгледала формално документите (погледнала ги за 3...5...10 секунди) ама НЕ Е ПРОВЕРИЛА ТЯХНОТО СЪДЪРЖАНИЕ!!!

  Това че тяхния конкурент (Капча) се произнася за несъвместимост на системите игнорирам.

  Уважаеми съфорумници😀Чета в този форум защото вашите коментари са ми интересни, КРАТНО повече от статиите. ю

  ОБАЧЕ СЕ ПИТАМ ЗАЩО никой не реагира на цитирания абзац? Едва ли това е ежедневие в България, та не му обръщате внимание...Или аз греша?

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 34. 34 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Да си представим как са се чувствали тези ръководители. Те са от властта, но са заплашвани от представители на безцеремонни хора, които са близки с голямата власт. А голямата власт не им е дала указания по казуса. Не изглежда много комфортно.

 35. 35 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Ще коментирам с филмово заглавие и народна песен:
  “Гадни копилета” и “ЛилАна европари белеше”.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 36. 36 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#33] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Капш не им е конкурент, а ИТС
  които май са на едно с Капш
  от интервюто на Лиляна и Мартин научих за зулумите на Капш в Чехия и Южна Африка, и сам търсих в австрийски и южноафрикански медии, където намерих потвърждение

 37. 37 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 484 Неутрално

  В една килия с Елена Динева.

 38. 38 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#34] от "razor":

  ако си вършат работата по съвест,няма да се страхуват на кого да угодят

 39. 39 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  Те са нанасяли физически удари по вратите като настоявали да бъдат допуснати
  _______________
  Чукали са по вратите, голяма работа! Ми да хванат да приложат някакво обяснение каква рабора са свърили и за колко човекочаса.
  И сега прокуратурата няма ли да се самосезира за далаверата с тол таксите или пак ще се рови при тези които публикуваха съмнения за бричедските фирми?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 40. 40 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Те са нанасяли физически удари по вратите като настоявали да бъдат допуснати_______________Чукали са по вратите, голяма работа! Ми да хванат да приложат някакво обяснение каква рабора са свърили и за колко човекочаса.И сега прокуратурата няма ли да се самосезира за далаверата с тол таксите или пак ще се рови при тези които публикуваха съмнения за бричедските фирми?
  —цитат от коментар 39 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  колкото и да е странно, за пръв път съм съгласен с Вас

 41. 41 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  До коментар [#33] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Капш не им е конкурент, а ИТСкоито май са на едно с Капшот интервюто на Лиляна и Мартин научих за зулумите на Капш в Чехия и Южна Африка, и сам търсих в австрийски и южноафрикански медии, където намерих потвърждение
  —цитат от коментар 36 на Binko Binev


  Вероятно си прав😀 Би ли ми обяснил тогава как така получих за десетина минути в тази дремеща статия 13 минуса😀? Капш/АйТиСи са пуснали бота😀?
  До коментар [#36] от "Binko Binev":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 42. 42 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  Съдът не прие доказателства за достатъчни, прокуратурата ги прати на медиите
  —цитат от коментар 0 на статията


  Лично на мен, този подход ми допада.
  Бих искал да видя и обратният вариант - тоест, когато прокуратурата предостави негодни доказателства - съдът да ги оповестява.

 43. 43 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 821 Неутрално

  До коментар [#33] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
  Ще ти отговоря в стил: “А вие защо биете негрите?”
  Вашите политици не са ли постоянно в корупционни скандали? Много от ограничените съфорумци ще кажат: Щом си се изнесъл от България и не плащаш данъци в нея, нямаш право да коментираш. Аз уважавам мнението ти, макар и архаично според мен. През ‘49 ли се изнесе?

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 44. 44 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Любопитно

  До коментар [#33] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Здравей Моше !

  Аз лично анализирах статията именно от гледна точка на спорния в нея момент - имало ли е заплахи срещу посочените длъжности лица, работещи в АПИ ! Всъщност, вече е безспорен - съда е приел единодушно, че такива няма ! Мотивите ги видяхме, а прокуратурата е очаквано недоволна ! Аз също не виждам такива заплахи. Не мога да коментирам работата на самите длъжностни лица по случая, а и не това е целта на наказателното производство ! Но също така за мен лично има нещо, което остава между другото, а то е, че двама от съдиите намират данни за организирана престъпност ( престъпна група ) ! Всъщност, това е може би най - важното, свързано с всичко, което и ти питаш. За съжаление, нямам достатъчно данни, на базата на които да преценя дали можем да твърдим за такава или не, но и честно казано, това е въпрос, който няма как да се анализира само в рамките на една статия в Дневника ! Направи ми впечатление, обаче, ако е вярно, разбира се, че Мартин е звънял стотина пъти в АПИ. Явно интересите са много сериозни, заради което сме свидетели и на всичко това тук......

 45. 45 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Има ли някой все още не рабрал, че корпупцията е в АПИ подчинена изцяло на Тиквата и крдливата му партия? ГЕРБ от 11 години крадат от всичко но най много от инфраструктурни проекти. Фирмите са все едни и същи с много малки изключения. И понеже преди седмица имаше статия за магистралата в Черна Гора - незнам колко хора знаят, че е строена от китайски изпълнител с китайски работници. Никой ли не се е зачудил, защо в България нито един проект не е строен от китайски фирми?
  Инструмента Божи пак се изложи! Лиляна моме и тя ще съди и осъди България в Страсбург.

 46. 46 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Мирише на договорка с прокуратурата. Тоя бил заплашван уж, но не сигнализирал а си свършил формално работата и ги класирал. Интересно дали е бил стимулиран финансово и това да се премълчава с оглед евентуална договорка с прокуратурата. Има много неясни моменти. Ако вършат нещо нередно, участниците в процедурата, защо са сигнализирали те прокуратурата първи? Също така се говори за натиск, но не е ясно дали предложението на участника отговаря на изискванията. Сега се хвърля съмнение върху това а те може и да са изрядни. Прокуратурата стана жълт вестник. Методите й са неприемливи.

 47. 47 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Весело

  Делото "Лилана": Съдът не прие доказателства за достатъчни, прокуратурата ги прати на медиите

  Е , това не е нов похват на пишманпрокуратурата , въпреки че Гешев скъса десетина чифта опинци да гони престъпници - кокошкари и някой и друг организатор на престъпна група за ... кражба на ръждясало желязо . И да разхожда като крачеща окачалка спортните си шапета . А предоставяне на негодни обвинения са просто опити за оказване натиск на д съдиите . коитопък лесно могат да връщат до последно обвиненията . Да когато си искат , тъй като прокуратурата е негодна да събере някога годни за пред съд доказателства .

 48. 48 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 821 Весело

  Според мен трябва да пуснат филма на обратно, да се види как ЛилАна е взела европарите, алюзия с известния виц.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 49. 49 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Доказателствата се публикуват при спазване на презумпцията за невиновност, без да се застрашава ходът на наказателното производство и с разрешение на наблюдаващите прокурори по реда на чл.198 от НПК", твърдят още от прокуратурата

  Простотии за наивници . Винаги , когато жерналисти и медии се заинтересуват от някое завързано дело и поискат сведения от прокуратурата , колкото и незначителни да са , отговора на самодоволните цербери е винаги един и същ - Тече разследване и неможе да се дават сведения . Демек - Тук се слуша мойта воля , както иносказателно заявяват пощипващите цинично Темида .

 50. 50 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3310 Весело

  Ха ха поредния провал на каскетя!

  klimentm
 51. 51 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#41] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Не знам,кой Ви е сложил минуси

 52. 52 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1126 Весело

  До коментар [#33] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Ще ти отговоря в стил: “А вие защо биете негрите?”Вашите политици не са ли постоянно в корупционни скандали? Много от ограничените съфорумци ще кажат: Щом си се изнесъл от България и не плащаш данъци в нея, нямаш право да коментираш. Аз уважавам мнението ти, макар и архаично според мен. През ‘49 ли се изнесе?
  —цитат от коментар 43 на proventuss


  Мерси за отговора😀

  1. По нашенско бием палестинци, щото негри нЕмаме😀

  2. Въпреки че не живея постоянно в България, аз ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ ТАМ! Та поне формално според твърдящите обратно ИМАМ право да коментирам процеси в България.

  3. Стар съм, ама не чат толкоз та "да се изнеса" през 49. "ИЗЧЕЗНАХ" от НРБ през 68 (1968😀, преди "гостуването" в Чехословакия😀) на 23годишна възраст😀 И за момент не съжалявам за това😀

  4. "Отсъствах" напълно от НРБ до прехода (имах 3 г' пандиз задочно). След прехода посещавах България бая често до 2000 г, после след пауза от 10 г бях там за 7 г'. После се върнах в Израел. Та...мнението ми не е архаично, бая ъп'дейт съм относно нещата в България.

  5. Прав си- и при нас има корумпирани политици и държавни служители. Разликата е че при нас те не киснат в ареста месеци (с малки изключения всички са навън до присъдата). Но присъдите СА ДЪЛГИ ГОДИНИ В ПАНДИЗА, без значение дали шашкъна е бил президент, премиер, министър и т.п.

  П.С. Минусите в първия ми коментар вече са 27, а на втория-11. Явно ЯКО БЪРКАМ някому в ...оная му рбота...виртуално де😀

  До коментар [#43] от "proventuss":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Това не са показания, а някакви махленски клюки. Щях да кажа, че прокуратурата ни е много смешна, ако не правеше толкова зловещи неща. Не спазва нито закони, нито конституция. Разправя се с неудобните на тези, които назначиха Гешев, без да и мигне окото, а после ние ща плащаме.

 54. 54 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  В показанията служителите на АПИ твърдят, че им е бил оказван натиск да сключат договор с "Телетол" АД като Национален доставчик на услуги
  Според показанията на тримата свидетели, "Телетол" АД не са успели да минат втория етап и да докажат съвместимост на тяхната услуга със системата.

  Е, и как ще допуснат да им се оказва натиск при това положение , че има зоковано като с пирон доказателсво че НЕ ОТГОВАРЯТ НА УСЛОВИЯТА ? . Освен ако от тяхна страна няма "изпусната " нещо подобно на сакралната фраза - И сега ко прайм ?. Което остава най- вероятното , като се има предвид , че около АПИ винаги вони , а не УХАЕ .

 55. 55 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#53] от "Роси":

  Тоя дето си е свършил формално работата, не дава ли показания срещу себе си?
  1937 година СССР

 56. 56 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2174 Весело


  [quote#41:"МОЙШЕ ТОЛКОЗ"][/quote]

  Освен статията има и показания на тримата.
  Комисията в състав председател, юрисконсулт и гл. счетоводител. ще оценява фирма, пропаднала на конкурса за изграждане на Тол система у нас, която сега кандидатства за НДУ - национален доставчик на услуги - демек само ще продава винетките.
  Значи кандидатстваш да изградиш ТОЛ системата, не се класираш, след което отиваш на вариант да продаваш електронни винетки?!

  Колегата те компенмсира с плюсове?!

  Освен статията има и показания на тримата от фотографиите - занимателно четиво, особено ако се погледнат внимателно детайлите...
  Комисията в състав председател, юрисконсулт и гл. счетоводител и ще оценява техническа пригодност?
  Фирмата на арестуваните, е пропаднала на конкурса за изграждане на Тол система у нас и кандидатства за НДУ - национален доставчик на услуги - демек само ще продава винетките.

  Значи кандидатстваш да изградиш цялата ТОЛ система, не се класираш, след което отиваш на вариант да продаваш електронни винетки, буквално с гръм и трясък?!
  За толкова години никога не бях чувал за подобна порнография.

  I Want To Believe
 57. 57 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#54] от "papуre":

  Ако е имало натиск, трябвало е тогава да сигнализират

 58. 58 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#56] от "2.5":

  защо да е порнография?

 59. 59 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#56] от "2.5":

  за изграждане са кандидатствали в консорциум с виваком

  продажбата на винетки е друга дейност, защо да не кандидатстват?

 60. 60 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  През юли 2019 г. "Телетол" подава сигнал в прокуратурата срещу АПИ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството - този, който според тях сега е една от причините за разследването. Тогава фирмата съобщи, че настоява прокуратурата да започне разследване срещу председателя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски и директора на Националното тол управление - Олег Асенов - за действия и бездействия, които умишлено облагодетелстват трети страни и нарушават правата, законните интереси и свободите на гражданите и потребители на електронни винетки.

  Първия по време на подаването на сигнала , би трябвало да бъде и пръв по разглеждане на сигнала . И ако той е основателен , би трябвало да се придвижи по надлежния ред . Които , по негови лични заявления , е ДОБРЕ ПОЗНАТ на самия Гешев и той на всеуслушание заявяваше , че в прокуратурата ще се въведе ред . До сега поне не си емръднал и пръста . .

 61. 61 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1126 Весело

  До коментар [#54] от "papуre":


  До коментар [#56] от "2.5":

  Вие двамата прочетохте ли релевантния абзац в статията относно "проверката"? Вече го цитирах в първия ми коентар тук, и за нулево време получих 27 (вече 31) минуса. Явно ЯКО СЪМ БРЪКНАЛ НЯКОМУ...в оная му работа:

  Прочетох статията. Два пъти. БААААВНО. Прочетох и коментарите. Направи ми 'ФпИчатление че никой не реагира на следния абзац (какво казва един от "заплашените" свидетели):"...Той обяснява, че в резултат на този натиск комисията се е ограничила до формално разглеждане на документите на "Телетол" АД. Казва и че е имал съмнения, че документите са били с невярно съдържание, но комисията не ги е разгледала по същество и не е проверявала съдържанието им. "Не извършихме специфични контролно-разследващи действия относно вярност на декларираните данни, за които имах съмнения, че са неверни, а именно - за наличните пунктове за продажни (вероятно "продажби" - бел. ред.) на тол продукти, сервизни пунктове за обслужване на бордови устройства и мобилни пунктове за обслужване на бордови устройства", добавя още свидетелят..."В кратце-имах съмнения, и за туй ЦЯЛАТА КОДЖА МИ ТИ КОМИСИЯ разгледала формално документите (погледнала ги за 3...5...10 секунди) ама НЕ Е ПРОВЕРИЛА ТЯХНОТО СЪДЪРЖАНИЕ!!!Това че тяхния конкурент (Капча) се произнася за несъвместимост на системите игнорирам. Уважаеми съфорумници😀Чета в този форум защото вашите коментари са ми интересни, КРАТНО повече от статиите. ОБАЧЕ СЕ ПИТАМ ЗАЩО никой не реагира на цитирания абзац? Едва ли това е ежедневие в България, та не му обръщате внимание...Или аз греша?
  —цитат от коментар 33 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ


  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 62. 62 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  Лилана я хаааресвам.....

 63. 63 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Гешев не го хааааресвам

 64. 64 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#60] от "papуre":

  Нали сега ги обвиняват,че са заплашвали с прокуратура
  Преди месец се смях на руснаци,че там вкарват в затвора подалия сигнал
  писах, че Кафка и Южен Йонеску не биха измислили такъв абсурд
  а то се оказа, че българи също го измислят

 65. 65 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  Лиляна Деянова ......да ми...... А Гешев да го.....

 66. 66 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#28] от "2.5":тъкмо написах за мърша народ и го потвърдихте
  —цитат от коментар 31 на Binko Binev


  Аз не съм мърша, моите приятели и колеги не са мърша, народът ни не е мърша. Нашите държавници са мърша и отмъстителни талибани. Скоро ще угасне последната светлинка в политическия ни живот - Лозан Панов и ще стане ясно за какво са готвили Цацаров в Москва.

 67. 67 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#66] от "ddemi":

  Всеки народ си заслужава управниците
  И аз съм мърша,че предпочетох да се махна 1999 от България,вместо да се боря

 68. 68 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  До коментар [#66] от "ddemi": ++++++

  ++++++....

  но сме си мърша, се оказа като цяло.....за съжаление...... Май....

 69. 69 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Да знаете, че ние по един или друг начин, ще сключим договор с Вас", което изказване не кореспондираше с добрия тон на цялата среща и остави странен, неприятен привкус у мен. От днешна гледна точка и след поредица от събития, които се развиха, мога да кажа, че това може би е вид заплаха към нас", разказва пред разследващите на 24 април тази година Влахов.

  Чета тези показания на свидетели , които всъщност са РАЗСЛЕДВАНИ по сигнала до прокуратурата срещу АПИ , се сещам и за обвиненията и срещу Черепа и се чудя кои от двата случая са по- слаби и нищожни . И кои първо ще паднат в съда , когато се намесят акулите - адвокати .

 70. 70 Профил на wib36569662
  wib36569662
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#33] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Това е ежедневие в България, доста от служителите на т.н. отговорни органи, не се свенят да кажат в прав текст, че си "вършат работата“ през пръсти, отгоре отгоре, проформа и т.н. некадърно и некомпетентно. Наистина на никой не му прави впечатление. Ако можеха да извършват качествена дейсност, да създават (вместо да пречат, възпрепятвстват и унищожават), щяха да са в производството на нещо, да правят нещо полезно, но за съжаление такива хорица не са способни на съзидание, а само на разруха. В конкретния случай - клатене на краката, докато 4те му "работни" часа за деня изтекат.

 71. 71 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Еми... Лилиана немое да оправим, държавата ще оправяме. Толкова ни е капацитета.

 72. 72 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Той разказва в показанията си на 24 април, че представителите на "Телетол" били изключително настоятелни в телефонните си обаждания, с което се опитвали да влияят върху работата на комисията. Заради това била организирана среща - за да бъдат изяснени условията, при които може да бъде сключен договора, твърди Терзийски.

  А кой е насрочил срещата и ЗАЩО ? Ако е от АПИ , значи са се поддали на натиска или каквото там да е било , и са искали да се изяснят условията , при които да бъде подписан договора . Ами щом е бил проведен търг , значи условията са били ясни и е нямало никаква причина да се доизясняват . Ако на кандидатите не ив е било ясно нещо , сигурно си има определен ред за изясняване на противоречията , ако има такива . И най- важното - не се вижда желание в АПИ да потърсят защита от заплахи и натиск . Все пак не са ЕТърговец .

 73. 73 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1338 Весело

  Тези свидетели такъв страх ги е тресял,че се оплакали 1 година след заплахите.Вероятно са изкарали годината под юргана от страх.
  —цитат от коментар 14 на Майндърбайндър

  Особено онзи, когото са заплашили с "Да знаете, че ние по един или друг начин, ще сключим договор с Вас"...
  На мен, ако ми кажат такава страхотия, или веднага ще сключа договор с тях, или ще се метна под някой влак, да не се мъча...
  А той, след една година премисляне разбрал, че са го заплашвали...
  Трудно му е на Гешев-Торквемада, една игла не може да забие под ноктите на Лилана, та всичко да си каже... Как се изпълняват повелите Господни при такива ограничения...

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на malevv
  malevv
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Браво на Гешев! С практиката само адвокатите на престъпниците да внушават лъжи преди делото изглежда е свършено.

 76. 76 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Още при ареста на двамата млади , казах , че Грешев пак ще се олее в паяжината изтичаща от главата му! Чрез премахване по този начин на конкурентите за стопанисването на тол системата Пеевски - пак вместо да си изпише веждите - ще си олигави бузите!
  Времето ще покаже - кой крив , кой прав !!!
  Лошото е , че цялата история , не ще допринесе за по-прозрачен и ефективен избор на въпросната система , а само премахва за КОЙ - неудобната конкуренция!

 77. 77 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Според съда няма доказателства за заплахи към длъжностни лица

  Е , и според адвокатите . Засега - 2:1

 78. 78 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Дори и смешни доказателства, гешефтурата има за какво да се хване. Все пак има свидетели държавни служители и телефонни разпечатки. Не е като при Иванчева, да нямат нищо, и да се принуждават да подхвърлят пачки в колата и.
  Лилянчето би трябвало да е била наясно, че като участва в полузаконния бизнес на черепа, може и да се стигне до това положение.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Още при ареста на двамата млади , казах , че Грешев пак ще се олее в паяжината изтичаща от главата му! Чрез премахване по този начин на конкурентите за стопанисването на тол системата Пеевски - пак вместо да си изпише веждите - ще си олигави бузите!Времето ще покаже - кой крив , кой прав !!! Лошото е , че цялата история , не ще допринесе за по-прозрачен и ефективен избор на въпросната система , а само премахва за КОЙ - неудобната конкуренция!
  —цитат от коментар 76 на svoboden izbor


  Доколкото разбрах не става въпрос за избор, понеже няколко,теоретически неограничен брой, фирми могат да продават винетки
  целта е да се съхрани монопола

 81. 81 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Дори и смешни доказателства, гешефтурата има за какво да се хване. Все пак има свидетели държавни служители и телефонни разпечатки. Не е като при Иванчева, да нямат нищо, и да се принуждават да подхвърлят пачки в колата и.Лилянчето би трябвало да е била наясно, че като участва в полузаконния бизнес на черепа, може и да се стигне до това положение.
  —цитат от коментар 78 на ДСиБ


  официално нямат общи фирмени участия
  а може да прави каквото си иска в личния живот, нейна си работа

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1438 Весело

  ей тъй става като не се сетиш да намериш некоя-друга нелегална бутилчица домашнярка

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Ся, понеже друга работа си неам, попада ми онзи ден у ютюб фида некфо интервю от миналата година на Люба Кулезич с некфи две деца, ма много развълнувани. Лилана некфа и още един. Потърсих из нета да я видя каква е тая пуста Лилана с него интересно име и, нещеш ли, оказа се, че била дъщеря на едно момче, което навремето си било партнирало (не съм пряк свидетел на публичните им изяви и не знам какво е било това чудо) с един мой близък. И си викам, я, чакай, да чуя какво говорят тези деца.

  И, какво излиза. На главното дете, детето от женски пол, некъф ногу влиятелен чичко му урежда златен бизнес. Разбира се, първата ми реакция беше, ми що не ни дадат на нас с Уорни и Евлампи, ше го викнеме и Тайпи, да спретнем една лека такава компания и да посъберем набързо некфи джобни сто милиона евро, не че нещо. Добре, не са ни дали. Хубаво. Обаче все на някого трябва да дадат, а той, кой знае, може и да е по-кадърен от нас (въпреки че Тайпи се ги пуска разни скриптчета и плеска код тук и там из форума, та знайш ли). Тъй че отмахнах като досадна муха тази завистническа мисъл.

  Я, дай, викам, се пак, а зеем а чуем малко по същество за кво точно иде реч (ако не ми се беше събудило любопитството поради гореуказаните причини, питай ме кога щях да гледам филмче за тол системи). И, кво се оказва. Ми, те, децата, понеже талантливи, освен че имат и протекция, си били направили една хубава електронна системка, та да прибират електронно на хората парите от тол таксите, за по-удобно с телефончета и така да изместят лепенките (не че имам представа за какво точно иде реч с тези лепенки, но ви кавам какво чух). Оказва се, че децата си били направили изрядно всичко и можели да го покажат веднага на всеки, така че държавната организация, която следи за толовете да е командирът, а те само да са посредникът и да вземат и някоя и друга стотинка (милионче-две) от това. Обаче, вместо това, държавата силово ги била изместила, като вместо такива като тях предпочела една схема, при която некфи автрийци да били собственици (а не държавата, както се следва), като при това австрийците даже не били изобщо готови със системата и ги чакали да се наканят (то, за такова наканване споменатите австрийци вече ги били изгонили от други страни, там, Южна Африка ли беше, нещо, Германия, ли, Словения ли, не помня), та даже се наложило да се прави анекс за по-малко отчитащи триумфални арки по-пътищата -- трябвало вече да били изградили там 300 ли, колко, пък били изградили много по-малко и чрез този анекс им се приспадали. И се получава така, децата са напълно готови, но държавата не ги ще, а иска да си работи по своя си скрита схема и ги шунтира без много-много да се церемони, като, при това, още хич даже не е и готова да приложи схемата си, докато системата на децата е готова веднага да заработи. И, те дошли, горките, при видната журналистка Кулезич, да се жалват, с което, вместо да изпишат вежди, земат, че се озовават у панделата. То, детска наивност бива, но чак пък да се завреш на вълка в устата, след като и настойникът ти е беглец, това е безразсъден младежки плам по учебник и светла вяра в непременната справедливост на една система, която се саморекламира, че била призвана тъкмо да пази бизнесите от нечисти попълзновения, пък то глей кво излезе.

  Който знае повече, да ме допълни, а и да ме поправи. Така я виждам аз днес тази история и свидетелските показания хич не осветляват тъкмо тази същностна страна на въпроса, а се отдават на литературни съчинения за некфи зли бандити, които тези деца били, застрашаващи живота им, а и живота на семействата им. Както обърна внимание и Мойшето, нещо прелетяха над главните въпроси, като те да са второстепенни, а онова, което са склъпили да е основното. Не знам, да се чудиш и маеш ли или да се почешеш там, където не те сърби. Или на прокуратурата нещо ѝ куца изказът, или има неща, на които не ѝ е удобно да се спира, когато прави официални изявления.

 87. 87 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#85] от "malevv":

  Няма смисъл да спорим.

 88. 88 Профил на malevv
  malevv
  Рейтинг: 274 Неутрално

  И кои първо ще паднат в съда , когато се намесят акулите - адвокати .
  —цитат от коментар 69 на papуre


  "Акули адвокати"? Ти да не живееш в някакъв Холивудски филм. "Акули адвокати" са често най-нормални тъпички юристи, чели закона преди десетилетия, често наливащи се с много алкохол, но винаги знаещи как, на кой съдия и колко да платят за да спечелят делото. Пък прокурорите няма как да направят това тъй като най-малкото нямат парите, пък и за какво да го правят за такива като тебе. "По-умните" дори взимат пари за да загубят делото.

 89. 89 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#86] от "bryghtlyght":

  Те не са конкуренти на Капш. Капш трябва да построи системата и да я предаде на АПИ.
  След това АПИ трябва да намери продавачи на винетки, като няма ограничения колко да са. Така че може и ти да кандидатстваш

 90. 90 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 630 Неутрално

  С тези си действия гешефтатурата единствено доказва по несъмнен начин, че няма никакви доказателства.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 91. 91 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#88] от "malevv":

  Освен ако конкуренцията не плаща на прокурора

 92. 92 Профил на malevv
  malevv
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#88] от "malevv":Освен ако конкуренцията не плаща на прокурора
  —цитат от коментар 91 на Binko Binev


  Разбира, се. Международната корпорация Kapsch създадена 1892г
  https://www.kapsch.net/
  ще търси една година след това у нас прокурори и свидетели, доколкото виждам професори, а не някакви пияници, които могат да представят доказателства, за да си отмъстят на любовницата на Черепа. Интересно и как са ги намерили. Звучи много логично.

 93. 93 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Те не са конкуренти на Капш.
  —цитат от коментар 89 на Binko Binev


  хехех, айде пък да не са... и Арнаудова нема нищо общо с Борис Марков нали... стари манджи са тва, почти колкото лилянината

  "...Става дума за компанията „Интелигентни трафик системи" АД (ИТС АД). От елементарна проверка в ДАКСИ се вижда, че компанията е създадена непосредствено преди да поеме в ръцете си съдбините на паркирането в „Слънчев бряг - Изток" - на 27 март 2012 г. Капиталът на компанията е разпределен в акции на приносител, така че това, което е публично е съставът на борда й - Станислава Димитрова Арнаудова, Теодора Георгиева Михайлова и Росица Дочева Матеева.
  -----
  За сметка на дефицита на опит, Станислава Арнаудова се намира в изключително близки отношения със „сивия кардинал" на „СДС-клиентелисти" - Борис Марков.
  https://news.bg/your-voice/sinyata-ideya-prodadena-sreshtu-edna-sinya-zona.html

 94. 94 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#86] от "bryghtlyght":

  Лиляна и Мартин искат да са продавачи
  Продавачите продават винетка, обаждат се на Капш,че еди коя си винетка е активирана, и трябва да предадат парите за винетката на АПИ, като си оставят процент.
  Капш предават на АПИ кои винетки са били ползвани, и така АПИ знае колко са продадени.
  така могат да се контролират продавачите.

  Кво става обаче ако Капш се договори с продавач и някои винетки не се отчитат?

 95. 95 Профил на malevv
  malevv
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#88] от "malevv":Освен ако конкуренцията не плаща на прокурора
  —цитат от коментар 91 на Binko Binev


  И най-малкото е доста трудно да накараш някого да вкара невинен човек в затвора, ако не е в някакъв роман, докато за адвокати дори като "честната" Татяна Дончева, да спаси престъпник от затвора си е най-нормално, дори е въпрос на чест.

 96. 96 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#89] от "Binko Binev":

  Не че са им конкуренти. Доколкото разбрах от детското обяснение при Кулезич, схемата била, че не държавата, а австрийците било извъртяно да са командирите на тази далавера и в битността си на командири, точно те, а не друг, определяли кои да бъдат продавачите на винетки. Ето нарушение първо -- държавата, а не австрийците трябва да командва парада.

  Нарушение второ -- австрийците, вече в битността си на истинските, макар и скрити, командири, слагат прът в детските колела и се противопоставят на това вече готовата им система да стане продавач на винетките. Нещо друго имат пред вид австрийците, някого другиго имат пред вид австрийците да е продавачът на винетки, но то явно не е налице, защо няма друг с такава готова за продавачески услуги компания. В такава ситуация единствената тактика е да протакат и да усукват. Нашата компания UETB (съкратено от Уорни, Евлампи, Тайпи & Брайти Co. Ltd.) пък хич и не я търси да кандидатства за продавач, защото не само няма готова изградена система, но не знам дали основните ѝ акционери даже са чули за предложението ми. Да не говорим, че гръб да ни подкрепи не можем и да сънуваме, ако и да речем да се сепнем и да направим учредително събрание. Тъй че, мен ме отпиши. А, доколкото разбирам, няма и друг готов кандидат за продавач, освен компанията на децата, които са имали наивността да се оплачат пред Кулезич. Явно, държавата и австийците си играят някакви техни си задкулисни игри, в които няма място за външни талантливи деца, макар последните да имат готова система за продаване на винетки. Има старо правило -- който не е приятел с властта, пари няма да направи, а ако много мърда, може и в дранголника да се озове барабар със системата си и с мозъка, който му тече по рамената. Това излиза от онова, което чух.

 97. 97 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#92] от "malevv":

  Виж какви золуми са правили Капш в Чехия и Южна Африка

  Бащата на моя бивш съквартирант е партньор в кантората на ХДГ, Ханс Дитрих Геншер. Такива истории съм подочул, ум да ти зайде.
  Мой добър познат е бил финанцфорщанд,демек финансов директор, на Даймлер през 80-те, те пък какви зулуми са правили
  Сам знам в еон как се правят далавери
  Ако си мислиш,че големите концерни не мамят се лъжеш

 98. 98 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Освен ако конкуренцията не плаща на прокурора
  —цитат от коментар 91 на Binko Binev


  тук пък не е зле да си припомниш как беше отстрелян Лазаров от АПИ :)

  "...Cлeд oбиcкитe в oфиcи нa cтрoитeлни фирми, в eднa oт кoитo бeшe зaдържaн caк c 1 млн. eврo в брoй, днec cрeщу eднa oт кoмпaниитe бeшe внeceн oщe eдин cигнaл зa прaнe нa пaри.

  Cпoрeд внocитeля нa cигнaлa - Бoриc Мaркoв, врeмeнeн прeдceдaтeл нa CДC прeди 4 гoдини, фирмaтa e учacтвaлa в cхeмa зa изтoчвaнe нa cрeдcтвa oт фaлирaлaтa КТБ и тoвa e oщeтилo Фoндa зa гaрaнтирaнe нa влoгoвeтe и дaнъкoплaтцитe c милиoни..."

  https://btvnovinite.bg/bulgaria/nov-signal-za-danachni-izmami-pri-stroitelnite-firmi.html

 99. 99 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#93] от "extraCACA":

  Не би трябвало да са конкуренти

 100. 100 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#98] от "extraCACA":

  щом са жертвали един милион,явно борбата е била за много повече
  Не знам кой е Лазаров, и за какво става въпрос

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK