На живо

Коронавирусът в България: Заболелите вече са 1872, всеки десети е медик (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Заболелите вече са 1872, всеки десети е медик (хронология)

© Надежда Чипева, КапиталЗаболелите от коронавирус нараснаха на 1872, починалите са 86. Парламентът прие на първо четене Закона за здравето, който ще продължи да легитимира противоепидемичните мерки в страната след отпадане на извънредното положение от 13 май.


"Дневник" следи в реално време ситуацията в страната.
"Пирогов" е свил дейността до една трета от обичайната

"Пирогов" е свил капацитета си до една трета спрямо обичайното. Това съобщи пред БНТ директорът на болницата проф. "Асен Балтов.


Болницата беше първата в страната с диагностициран пациент с коронавирус, и това се случи точно преди 60 дни, напомни директорът. За три седмици спешната болница успя да се преструктурира с инфекциозна реанимация и инфекциозна клиника, да се подготви с оборудване, консумативи, лични предпазни средства, подчерта той.


Балтов съобщи, че сега в болницата се намират само дежурните специалисти, има ограничения за работещия персонал, възрастните служители са пратени в отпуск, а на първа линия са специализантите и младите специалисти. " Не съм виждал "Пирогов" абсолютно изпразнен, всичко беше все едно е паднала бомба. Тъжно", обобщи директорът.


Според него мерките за борба с разпространението на коронавируса м страната са изключително навременни, а предстоят нови пикове и хората трябва да се подготвят да живеят с вируса.

Държавата е готова да плаща настаняване на хотел на хора от социални домове, ако се налага тяхната изолация заради опасност от коронавирус. Това съобщи пред БНТ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.
Тя подчерта, че станалото във Видинско с огнище на зараза в такъв дом е инцидент и държавата прави всичко възможно да не се повтаря.


Помолена да коментира ситуацията в ромските гета, Сачева направи уговорката, че политиките са еднакви за всички граждани и не трябва да им се предава етнически нюанс. Даде пример с това, че представители на ромската общност са направили дарения на болниците в Сливен и Добрич. Какво коментира Сачева за безработицата вижте тук.

Екип на Военномедицинска академия от София започна дезинфекция на болницата във Видин, съобщи БНТ. По-рано през деня областният управител поиска помощ от Министерството на отбраната, защото местните власти не успяваха сами да се справят със заразата. Той отправи призив и към медици, които могат да помогнат на местната болница, но засега никой не се е отзовал. Случаите на СОVID-19 сред персонала са 43.

Заболелите нараснаха на 1872

1872 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб към 17 ч. днес, 8 май. През днешния ден са доказани още 7 нови случая: 1 в Пловдив, 1 в Кърджали, 1 в Кюстендил, 1 в Разград и 3 в София, информира пресцентърът на Министерството на здравеопазването.


379 са настанени в болници, от тях 49 са в интензивни отделения и клиники. 201 са заболелите медицински служители (11% от всички установени случаи).914 от регистрираните са мъже и 958 - жени. Средната възраст на заболелите е 48 г.


Починалите са общо 86. В "Пирогов" е починал 84-годишен мъж. Пациентът е страдал от мозъчно-съдова болест и артериална хипертония, прекарал е и инсулт. В областната болница в Ямбол е починала 52-годишна жена, която е била със стенокардия и артериална хипертония.

Ямболската болница отваря трето отделение за заразени с коронавирус, след като второто се е напълнило само за 24 часа, съобщи Би Ти Ви. Причина за епидемичния взрив е огнището на зараза в ромския квартал, който втори ден остава напълно блокиран. Според областния управител обаче ситуацията е под контрол. "Затова сме ограничили само този периметър от квартала, в който има констатирани хора с коронавирус", обясни Димитър Иванов.

Автобусите в Пловдив с нормално разписание

Автобусите по всички линии на масовия обществен вътрешноградски транспорт в Пловдив възстановяват делничното си разписание от 11 май, съобщиха от Общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". Заповедта е на кмета Здравко Димитров и е във връзка с предстоящата отмяна на обявеното извънредно положение. От общинското предприятие напомниха, че досега автобусите се движеха с неделно разписание.

Още два големи парка отварят в София

Още два големи столични парка - "Врана" и на Военната академия отварят врати утре, 9 май. Заповедта за това е издадена от кмета на София Йорданка Фандъкова.


Както и останалите паркове те ще могат да се ползват при спазване на всички противоепидемиологични мерки и най-вече - физическата дистанция. "Врана" ще работи в събота и неделя от 10 до 16 часа. От утре ще бъде отворен за граждани и археологическият парк "Западната порта", както и градината при мавзолея на Александър Батенберг.

Депутатите се връщат на 14 май

Парламентът възстановява работата си от четвъртък - 14 май, обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в края на извънредното заседание за гласуването на промените в Закона за здравето. Във вторник, 12 май ще има извънредно заседание, на което законът ще бъде гледан на второ четене. На председателски съвет ще бъде обсъдено как точно НС ще продължи работата си и какви ще са начините за регистрация.


Коронавирусът в България: Заболелите вече са 1872, всеки десети е медик (хронология)

© Георги Кожухаров

Законът за здравето е приет на първо четене

Парламентът прие на първо четене Закона за здравето със 125 гласа "за", нито един "против" и 69 "въздържал се". Законопроектът ще продължи да легитимира противоепидемичните мерки в страната след отпадане на извънредното положение от 13 май. Предвижда се здравният министър да може да обявява "извънредна епидемична обстановка" на територията на цялата страна или в някои региони. Част от мерките ще останат да действат още два месеца, или до 13 юли.


Подробности за дебатите - тук

Всеки допълнителен месец, в който икономиката в глобален и регионален мащаб остава блокирана, влошава годишната оценка за БВП с около 2%. Това казва в интервю пред "24 часа" управителят на БНБ Димитър Радев. "В момента сме свидетели на безпрецедентен спад на икономическата активност. Оптимизмът или песимизмът зависи от това колко бързо този спад ще бъде преодолян", казва Радев на въпрос дали БНБ е актуализирала отново прогнозата си за икономиката на България заради кризата с коронавируса.


Подробности - тук

В предложения от правителството нов Законопроект за изменение на Закона за здравето, с които трябва да се регулират противоепидемичните мерки след отпадането на извънредното положение се съдържат множество проблемни моменти, написаха в позиция от "Демократична България". Сред тях са липсата на обективен законов стандарт, който да позволи ограничаване на определени основни права, липсата на стандарти и критерии за преценка кога, при какви обстоятелства и за какъв период от време може да се обяви "извънредна епидемична обстановка", неяснота при кои ситуации може да се прилага режимът на бедственото положение, липсата на гаранции за конституционосъобразност, пропорционалност, необходимост и преследване на легитимна цел при въвеждането на временни противоепидемични мерки на територията на страната или на отделен регион.

За връщане на вече отменени ограничителни мерки може да се мисли, ако в рамките на три дни се задържи тенденция за 100 новозаразени с коронавирус, коментира пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той уточнява, че сега случаите от 40-50 до 70-80 на ден. "Очевидно сме много далече от края на епидемията и всякакви решения – както за отпускане на мерките, така и за тяхното връщане, би следвало да се вземат много внимателно и много пропорционално", е мнението на Кунчев.
Какво каза Ангел Кунчев в интервю за "Дневник" - тук

БЧК отчете над 1.6 млн. лв. дарения

Паричните и материални дарения за кампанията на БЧК #ЗаедноСрещуCOVID19 надхвърлят 1.6 млн. лева, съобщиха от организацията. Последната постъпила сума е от 92 хил. лева, събрани от благотворителния концерт #ПомогниОтВкъщи2.


Коронавирусът в България: Заболелите вече са 1872, всеки десети е медик (хронология)

© Георги Кожухаров

Глоба за без маска в градския транспорт

От следващата седмици екипи от контрольори и полицаи ще извършват масови проверки в превозните средства от градския транспорт в София и ще глобяват пътниците, които не носят маски. Това каза пред "Нова телевизия" директорът на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев.


Подробности - тук

Видин иска помощ от армията

Областният управител на Видин Момчил Станков обяви пред БНТ, че обстановката в района е много тежка и поиска незабавна и бърза помощ, включително и от армията. Той обясни, че 10% от лекарите в болницата в града са заразени с коронавирус и това пречи много на работата в лечебното заведение. Станков допълни, че трябва спешна дезинфекция на болницата, както и допълнителен персонал. Все още обаче никой не е поискал да дойде да работи в болницата, уточни областният управител.

Предложихме с промените в Закона за здравето да се удължи с година срокът на категоризацията на местата за настаняване, за които той изтича тази година, каза днес министърът на туризма Николина Ангелкова пред БНТ.


В коментар за безплатните чадъри и шезлонги, тя уточни, че трябва да остане и вариант да има намалени цени, защото е нужен индивидуален подход за всеки един плаж, но крайното решение е на парламента.


Ангелкова очаква най-късно в понеделник да излязат препоръките и указанията към местата за настаняване, които да им позволят да отворят. Както е известно забраната за пътуване с цел туризъм в България ще отпадне на 13 май.


Следващата седмица се очаква комюникето на Европейската комисия за сектор туризъм, което да даде единни указания и препоръки за възстановяването на работата в него. Министърът каза, че за момента няма данни за туроператор, обявил несъстоятелност.

Регистрираните нови случаи са 54

Новите регистрирани случаи на заразени с COVID-19 в страната са 54 за изминалото денонощие при направени 1397 проби, съобщиха от националния оперативен щаб. Най-много са новите случаи в София - 28. В Ямбол са 9, а в Плевен - 4. Има 5 деца. Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в страната са 1865, а направените проби са 54 328.


В болница са 355 души, като 43 са в интензивни отделения.


През последното денонощие няма нови починали и техния брой остава 84. Излекуваните до момента са 401.


За денонощието има 9 нови заразени от медицински персонал, като пет са лекари.

Брифингът на представител на щаба:


Парламентът ще разгледа на извънредно заседание на първо четене Закона за здравето. Той вчера беше одобрен от водещата по законопроекта Комисия по правни въпроси. Законопроектът има за цел да уреди мерките на територията за предпазване, ограничаване и преодоляване на последиците от разпространението и заразата с коронавируса след прекратяването на извънредното положение.
Дебатите по темата можете да следите - тук.

Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Коронавирус най-вероятно има в България още от месец ноември, каза пред Дарик експертът по здравна политика и обществено здраве д-р Антония Първанова. Още тогава е имало болни, чиито симптоми напълно съвпадат с тези от Covid-19. Кривата на заразени през този грипен сезон показва, че е имало три пика като през месец март е едва последният.
  Във всички тези пикове освен болни от грип е имало и заразени с коронавирус, смята д-р Първанова, като уточнява, че ако съмнителните случаи бъдат изследвани, те най-вероятно ще се окажат с антитела.


  Коронавирусът циркулира в Европа още от миналата година, а вече има данни, които показват, че в Китай той се е разпространявал още през месец май, каза д-р Антония Първанова. Тя уточни, че в България най-вероятно Covid-19 има поне от ноември. Още тогава има и болни, чиито симптоми напълно съвпадат с тези на новия вирус. Такъв е и случая на жена, която се разболява след посещение в посолството на Китай.


  Д-р Първанова е категорична, че в цялата истерия около коронавируса не трябва да се забравя и факторът пари. По думите ѝ пандемията ще се използва за съживяване на икономиката, на която според анализатори и без вируса предстоеше рецесия. Само до момента са дадени стотици милиони за разработване на ваксина, която може изобщо никога да не влезе в употреба. Още милиони са похарчени за респиратори.


  Според д-р Първанова към момента не може да се твърди и, че през есента отново ще има пик на Covid-19. Напълно е възможно тогава други вируси да бъдат основният проблем на грипния сезон.

 2. 2 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 840 Весело

  До коментар [#1] от "log_on":

  То и в САЩ се говори същото. Напоследък зачестяват случаите на Американци които твърдят че са изкарали Ковид-19 още края на 2019 година.

  Например кметът на Белвиле, Ню Джърси, Michael Melham, е изкарал тежко респираторно заболяване Ноември 2019. Тогава му било казано, че това е грип. Сега човекът се тествал с един от само десетте теста за антитела в Белвиле и се оказало, че има антитела срещу Ковид-19. А и има наглостта да твърди че е изкарал Ковид-19 още Ноември 2019. Бива ли такова безочие.

  Ето! Дори излизат медийни коментари призоваващи хората да спрат да казват, че са изкарали Ковид-19. Не е политкоректно все пак.

  "...you should really, really just keep it to yourself. People are dying and you are almost certainly not an epidemiologist. Be quiet and listen."

  https://www.nj.com/coronavirus/2020/05/stop-saying-you-think-you-had-coronavirus.html

  Във връзка с тези зачестяващи случаи, не е ли време САЩ да се замисли за евентуална 28ма поправка на Конституцията си. Текстът може да гласи следното:

  "Забранява се на Американски граждани да твърдят, че са изкарали Ковид-19 преди Януари 2020 година."

  Така поне нещата ще си дойдат законово на мястото :))

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3054 Неутрално

  "През последното денонощие няма нови починали" - нека да е така всеки ден, явно лечението е успешно. Но защо лекарите, които се заразяват се увеличават? Дали вече не издържат на напрежението? ЩАБните корифеи имат оправдание за всичко, но не могат да предотвратят заразата сред колегите си.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4633 Неутрално

  Днес за първи път от толкова години станах свидетел на това, как в 6:20 ч. нямаше нито едно свободно място за паркиране около Морската градина. А при влизане в нея десетки и десетки спортуващи, разхождащи се. Това никога не е било в подобен ранен час.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 5. 5 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#2] от "dpnps":

  Мисля сидали този грип не им дойде дюшеш, за да му закачàт вината за и без туй нахлуващата световна рецесия преди Нова година .

 6. 6 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Твърдо сме си над 50. Повече от Гърция, Унгария, Словакия, Австрия, Австралия, Швейцария, Чехия, Норвегия и т.н.

  The best way to predict the future is to invent it.
 7. 7 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  1400 проби , 54 заразени , приблизително 4% .
  При 600 проби хващаха 25-30 , т.е същото горе долу ......
  Интересно е кога ще се достигне случай 3200 .

 8. 8 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 912 Неутрално

  "От 2 пъти до 3 пъти е повишена заболяемостта в сравнение с предишните два-три дена", обобщи ген. Мутафчийски. Преди това сме имали по 23 и 21 случая. Повишената заболяемост е отчетена най-вече в Ямбол и Хасково. Това е свързано точно с тези полети от Холандия, с които си пристигнаха заразени, заразиха и цели фамилии, а също така и на откритите случаи в старческите домове, анализира шефът на щаба.
  80 домуващи и 30 души персонал са с положителни проби, като те са предимно във Видинско, обобщи той.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  Заведенията вчера как бяха в Бургас

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1573 Любопитно

  Коронавирус най-вероятно има в България още от месец ноември, каза пред Дарик експертът по здравна политика и обществено здраве д-р Антония Първанова.
  —цитат от коментар 1 на log_on


  Визитката на Първанова звучи доста гръмко, но "доктор" по какво е тази "убавица" - ерго, Вие какво бихте отишли да си излекувате при нея?!
  :-)

  I Want To Believe
 12. 12 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#2] от "dpnps":Мисля сидали този грип не им дойде дюшеш, за да му закачàт вината за и без туй нахлуващата световна рецесия преди Нова година .
  —цитат от коментар 5 на log_on


  Интересно е изследване в университета Станфорд, което открива, че тип А, който е ancestral type (родителския тип) най-близък до първичния животински антиген, основно се намира сред самплите в Америка и Авсралия. Докато в Азия основно има тип Б, който е дъщерен на тип А.

  https://www.genengnews.com/news/spread-of-early-coronavirus-lineages-reconstructed-using-genetic-network-technique/

  "Forster and colleagues found that type A, which was the original human virus genome, was present in Wuhan, but surprisingly was not the city’s predominant virus type. Their analyses showed that mutated versions of A were seen in Americans reported to have lived in Wuhan, and a large number of A-type viruses were found in patients from the United States and Australia.

  Wuhan’s major virus type was lineage B, and this was prevalent in patients from across East Asia. However, the variant didn’t travel much beyond the region without further mutations, implying a founder even in Wuhan, or resistance against this type of COVID-10 outside East Asia, the researchers noted.

  The C variant was identified as the major European type, and was found in early patients from France, Italy, Sweden, and England. It was absent from the study’s Chinese mainland sample, but was found in Singapore, Hong Kong, and South Korea."

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  Тези са там от снощи. Не се ли досети ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 119 Неутрално

  За изминалите от началото на епидемията близо два месеца би трябвало да се диагностицират 6 000 нови болни от рак. Но поне две трети не са диагностицирани заради блокажа на здравната система. Това означава вместо 49 смъртни случая от рак дневно, след месеци да имаме 75 и нагоре. И по най-проста бакалска сметка взел- дал сме на огромен минус, който се увеличава четирикратно, ако вземем предвид и "изтърваните" случаи на инфаркти и инсулти. Експертите в щаба и правителството очевидно не отчитат до какво води наложеното от тях занемаряване на заболяванията - основни причинители на смърт в държавата.

 15. 15 Профил на kyr44646399
  kyr44646399
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "dpnps":Манипулациите ти не вървят тук. Вирусът е КИТАЙСКИ. Бегом марш в Дума при себеподобните ти.
  —цитат от коментар 9 на EU defender


  Но пък гробовете са общи.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#9] от "EU defender":

  Звездите ли ти го казаха звездочелий ?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4633 Неутрално

  До коментар [#10] от "дерибеев":

  Аз съм от работа в къщи все още, точно сега мисля, че е още рано да изскачаме всички дружно навън. В събота вечер ще видя как са заведенията във Варна.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 18. 18 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 840 Весело

  До коментар [#2] от "dpnps":Манипулациите ти не вървят тук. Вирусът е КИТАЙСКИ. Бегом марш в Дума при себеподобните ти.
  —цитат от коментар 9 на EU defender


  Може да го обясните и на кметът на Белвиле в Ню Джърси САЩ.

  https://patch.com/new-jersey/belleville/belleville-mayor-has-coronavirus-antibodies-heres-what-it-means

  "We all hear about how COVID-19 didn't really exist here in the U.S. until January," Melham attested. "That is obviously not the case. I am living, breathing proof that we were all dealing with it months earlier." Melham said that other people have told him they were also severely sick in November and December.

  "My fear is that there are many who dismissed a potentially positive coronavirus diagnosis as a bad flu," Melham said.

  "It's my hope that this antibody testing becomes more readily available," Melham said. "My doctor only had 10 of these blood tests at his disposal and was willing to give me one because of my daily work with the public."

  При положение че отдавна има тестове за антитела, които показват дали някои е изкарал заболяването дори месеци назад, защо в град Белвиле разполагат само с 10 теста за антитела?

  Защо тестове за антитела не сe осигуряват за обикновените Американци?

  Не иска ли Американската Агенция по Контрол и Превенция на Заразни Болести да знае кой какво заболяване е изкарал на Американска територия?

  На тeзи въпрос може би CDC могат да отговорят.

  Или може би може да отговори главният вирусолог и виден специалист по лечение с белина и дезинфектант. :Д

 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4633 Неутрално

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Обясних, че имаше извънредно много хора.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 20. 20 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Чемодан - вокзал - москва.

  The best way to predict the future is to invent it.
 21. 21 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3261 Неутрално

  Най-притеснително е увеличаването на заразените доктори.
  Докато това не се спре ...

 22. 22 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#18] от "dpnps":

  При предстоящия световен трибунал срещу ККП, на подсъдимата скамейка ще бъдете и вие синофилските тролове. Затова сега в Китай се ослушват като заек в люцерна. Но ти продължавай, всичко написано остава.

  The best way to predict the future is to invent it.
 23. 23 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 840 Весело

  [quote#15:"kyr44646399"][/quote]

  Той отдавна погреба десетки милиони Азиатци.

  Странно ми е защо толкова се притеснява ако се окаже че вирусът не влезнал в човешката популация на територията на Китай, а това не е невъзможно.

  Та нали по неговите изчисления Китайската нация вече е заличена от лицето на Земята, а икономиката им реално не съществува. Капут! :ДД

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#20] от "EU defender":

  Пътувай . Таман ще видиш роднините. Нали ти беше руски зет !?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#19] от "hamiltonf":

  Коментирах, че не е имало места за паркиране. Колкото до хората не мога да коментирам. Спазваха ли дистанцията ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 912 Неутрално

  10% от общо установените - медици. Днес дори обявяват 20% от новите случаи. Или започват да стават непредпазливи по някаква причина, или мерките за предпазване хич не са ефективни.

 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4633 Весело

  До коментар [#28] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И дистанция, и стрелките, указващи посоката на движение.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 31. 31 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#8] от "log_on":
  "От 2 пъти до 3 пъти е повишена заболяемостта в сравнение с предишните два-три дена", обобщи ген. Мутафчийски."
  Този лъже като дърт циганин:
  4.05 - 527 теста - 21 заразени - или 1 заразен на 25 изследвани;
  5.05 - 1158 теста - 57 заразени - или 1 заразен на 20 изследвани;
  6.05 - 1465 теста - 69 заразени - или 1 заразен на 21 изследвани.
  7.05 - 1163 теста - 53 заразени - или 1 заразен на 22 изследвани;
  8.05 - 1397 теста - 54 заразени - или 1 заразен на 26 изследвани.
  Дали ни считат за малоумни.
  Утре ще направят 2000 теста и ще установят 100 заразени и Олеле. Стягай примката.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 813 Весело

  Следите положение в държави в Южното полукълбо, ама за Африка нищо не казвате. Ъм,че планирам посещение в Чад.

 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#30] от "hamiltonf":

  Това е добре.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#33] от "Petia Nikolova":
  ВИЖ:
  https://aatishb.com/covidtrends
  Там се вижда развитието и пиковете. И графиките на са така малоумни като на Щаба.

 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3607 Весело

  " Областният управител на Видин Момчил Станков обяви пред БНТ, че обстановката в района е много тежка и поиска незабавна и бърза помощ, включително и от армията. Той обясни, че 10% от лекарите в болницата в града са заразени с коронавирус и това пречи много на работата в лечебното заведение. Станков допълни, че трябва спешна дезинфекция на болницата, както и допълнителен персонал. Все още обаче никой не е поискал да дойде да работи в болницата, уточни областният управител."

  Някои хора съвсем буквално приеха разбирането, че сме във война с корона вируса !

 37. 37 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Манипулациите ти не вървят тук. Вирусът е КИТАЙСКИ. Бегом марш в Дума при себеподобните ти.
  —цитат от коментар 9 на EU defender


  О, велики анализаторе, много от хората тук във форума може да не почнят, но, я сподели отново великите си размисли и страсти за дълговата криза в Гърция, за изхода от референдума за Брекзит, за резултата от последните президентски избори в САЩ и т.н., и т.н.! Кога се е случило някоя твоя велика прогноза или анализ да са верни? Ще ти подскажа - точно никога! Затова сега можеш да си вземеш слабоумните съждения за ковида и да си ги...

  Толкова си прониквен и далновиден, че не знам кой и с какъв акъл ти дава да възможност да организираш спедиция на каквото и да било из Европа. С оглед на това, че си остър, колкото гьонова подметка, ти дори маршрута на цистерна "златотърсачка" не можеш да направиш като хората обаче се пънеш да изправяш пред трибунали и да "обясняваш" статистика. Смях, смях... през сълзи!

 38. 38 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  Все още обаче никой не е поискал да дойде да работи в болницата...

  Минимална заплата + бонус от 1000лева, който трябва да делиш с началниците?
  Никой няма и да дойде!

 39. 39 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#26] от "dpnps":Така както е тръгнало според ЕУ Дефендър, Феърфакс Каунти, Вирджиния и те ще са на международния трибунал :ДД
  —цитат от коментар 32 на dpnps


  А в началото, Мутафчийски така се хвалеше с потвържденията от "университета във Вирджиния" за математическите модели на НОЩ. Тия от Вирджиния някакви подли ще излязат - един път са съгласни с НОЩ, втори път не.

 40. 40 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 840 Весело

  [quote#39:"krasi_kara"][/quote]

  Колко да са подли. Имало е епидемия на неизвестно респираторно заболяване. Отбелязали са я хората.

  Ама защитниците на ЕС във форума се пенят. :Д

 41. 41 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 840 Весело

  [quote#37:"krasi_kara"][/quote]

  Така става.

  Като се прекали с белината на гладно сутрин :Д

 42. 42 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3388 Неутрално

  От 54 заразени 9 са медици, 16,7%.

 43. 43 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3388 Неутрално

  До коментар [#31] от "Софианец":

  После се сърди, че го заплашвали.

 44. 44 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Тоя кмет не знае че армията се намесва само по време на бедствия !!

 45. 45 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#26] от "dpnps":

  Искаш да кажеш че сега в САЩ вируса е мутирал в смъртоносна форма. А от май е в Китай във вид на ваксина и сега удари ЕС и САЩ

 46. 46 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 840 Весело

  Професионалните синофили и русофили могат да бъдат спокойни. За тях вече има ваксина https://faktor.bg/bg/articles/noviyat-koronavirus-se-adaptira-kam-populatsiite-a-vaksina-za-lechenie-na-bolestta-dosega-e-srabotila-za-makatsi
  —цитат от коментар 24 на EU defender


  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/24/4058552_injektirane_na_dezinfektant_sreshtu_covid-19_-_trump/

  "Така, да предположим, че ударим тялото с мощна - дали ултравиолетова или много силна светлина, и мисля, че вие (Дебора Бъркс, координатор на щаба за COVID-19 в Белия дом - бел. ред.) казахте, че не е проверено, но ще го тествате," продължи Тръмп. "И тогава казах, ако предположим, че вкарате светлината вътре в тялото, което може да направите или през кожата, или по друг начин. И мисля, че казахте, че ще тествате и това. Звучи интересно."

  "И виждам, че дезинфектантът поразява (вируса) за минута. Една минута. И има ли начин да направим нещо такова, с инжектиране или почти почистване. Така че ще е интересно да се провери", добави президентът. "Не съм лекар. Но съм човек, който има добро знаете какво."

 47. 47 Профил на gwe49620445
  gwe49620445
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Професионалните синофили и русофили могат да бъдат спокойни. За тях вече има ваксина https://faktor.bg/bg/articles/noviyat-koronavirus-se-adaptira-kam-populatsiite-a-vaksina-za-lechenie-na-bolestta-dosega-e-srabotila-za-makatsi
  —цитат от коментар 24 на EU defender


  Фактор.бг !!! Хи-хи - хи ! Ти сериозно ли бе, четеш това ?

 48. 48 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2777 Любопитно

  Ако не дойде помощ от България към този обругаван и подиграван край, предполагам че, от Сърбия ще изпратят —зер до р. Искър се чувстват длъжни да помагат 😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 49. 49 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3388 Неутрално

  До коментар [#45] от "rexdog2004":

  Китайците казват, че са го регистрирали след военни учения с американски военни в Ухан. А ето сега, имало случаи в САЩ преди това.

 50. 50 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 757 Неутрално

  До коментар [#1] от "log_on":

  Антония Първанова от НДСВ ли е пова, което цитираш.
  Защото, ако е тя, тя нищо не разбира от приложна и практическа медицина, понеже се занимава само със здравен мениджмънт , политика и пари. Няма как да е специалист по такива ситуации. Ще ми е интересно как доказва твърдението си, понеже тя нито работи в клиника, нито изследва проби, нито е изследвала проби от минали периоди.

  Иначе нищо ново. Видин, старата крепост на БСП и Гайдарски плаща цената на рокадите осъществени от него във Видинската болница. Интересно, как , където управляват над два мандата, трева не никне. Това за Гайдарски го посочи Михаил Миков.

 51. 51 Профил на gwe49620445
  gwe49620445
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":Чемодан - вокзал - москва.
  —цитат от коментар 20 на EU defender


  Мнооо тъпо ! Само това ли можеш ?

 52. 52 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  Досега се оказа че нито една информация за коронавируса дошла от Китай не е достоверна, нито тестовете им стават за нещо, нито предпазните средства, нито начините за лечение, нищо. Изиграха ни един голям театър с цел да оставят впечатление че са заразили света неумишлено и че помагат за преодоляване на последствията

 53. 53 Профил на gwe49620445
  gwe49620445
  Рейтинг: 13 Неутрално

  [quote#39:"krasi_kara"]
  —цитат от коментар 40 на dpnps
  Колко да са подли. Имало е епидемия на неизвестно респираторно заболяване. Отбелязали са я хората.Ама защитниците на ЕС във форума се пенят. :Д[/quote]

  С такива защитници, на ЕС врагове не му трябват.

 54. 54 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3388 Неутрално

  До коментар [#48] от "DDR":

  Не вярвам, сърбите си затвориха границата с нас да не ги заразим, затварянето на парковете и задължителните маски на открито го взехме от тях, но те гонят десет хиляди заразени, сега свалили на нашата статистика, но ние имаме дни с 6, 10 и по-малко.

 55. 55 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#49] от "Тsonkooo":

  Да и чак сега в щатите започнаха да погребват в общи гробове, вируса там е изчакал няколко месеца за да мутира в смъртоносна форма, а в Китай във ваксинационна

 56. 56 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#26] от "dpnps":Искаш да кажеш че сега в САЩ вируса е мутирал в смъртоносна форма. А от май е в Китай във вид на ваксина и сега удари ЕС и САЩ
  —цитат от коментар 45 на rexdog2004


  Просто цитирах сайта на каунтито във Вирджиния.

  Иначе процесът на влизане на зоотичен вирус в човешката популация не е мигновен. Понякога минават месеци, дори години след първото прехвърляне от животно на човек преди да стане епидемия ако въобще стане. Има доста вируси които са влезнали в човешката популация но са слабо вирулентни и ги караме без дори без да го разберем.

  Между другото и за сегашния вирус има учени, мисля че Австралийци бяха, които твърдят, че вирусът е влезнал в нашата популация доста преди старта на епидемията Януари 2020. Понякога такива вируси стават ендемични без дори да го усетим. Понякога мутират и стават патогенни. Такъв изглежда е може да е случая с Ковид-19. Не е от бързо мутиращите вируси но вече има няколко типа с различна вирулентност.

 57. 57 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#45] от "rexdog2004":Китайците казват, че са го регистрирали след военни учения с американски военни в Ухан. А ето сега, имало случаи в САЩ преди това.
  —цитат от коментар 49 на Тsonkooo


  Международни военни игри. Провеждат се всяка година Октомври в Ухан.

 58. 58 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#26] от "dpnps":Искаш да кажеш че сега в САЩ вируса е мутирал в смъртоносна форма. А от май е в Китай във вид на ваксина и сега удари ЕС и САЩ
  —цитат от коментар 45 на rexdog2004


  Е, поне си е намерил публика от чугунарията да му се връзва. :)))

 59. 59 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#45] от "rexdog2004":Китайците казват, че са го регистрирали след военни учения с американски военни в Ухан. А ето сега, имало случаи в САЩ преди това.
  —цитат от коментар 49 на Тsonkooo


  Ето ви малко конспиративни теории по въпроса.

  През Октомври 2019 Института Джон Хопкинс в САЩ прави симулация на пандемия, така наречения EVENT 201. Някои хора спекулират, че това значи че САЩ са знаели за заболяването още преди да се случат събитията в Китай от Декември и Януари, което е малко пресилено. Сами по себе си подобни симулации не са необичайни. В крайна сметка това е част от работата на подобни организации.

  Интересни обаче са случаите с рязкото увеличаване на броя "вейпинг" заболявания в САЩ през Септември 2019. От няколко години в САЩ се наблюдават случаи на белодробни проблеми и дори летален изход след "вейпинг", но Септември 2019 има наистина огромен пик. Месец преди това, през Август има инцидент във военна биологична лаборатория за изследване на животински антигени в САЩ в град Форт Детрик. Лабораторията е набързо затворена след като СиДиСи прави проверка и установява липсата на елементарни мерки за сигурност. Има и регистрирано увеличение на респираторни заболявания в района. В последствие, през Октомври 2019, в Ухан в Китай се състоят международни военни игри, на които участват и Американски военни.

  Това са два линка към статии за инцидента в лабораторията във Форт Детрик.

  https://www.nytimes.com/2019/08/05/health/germs-fort-detrick-biohazard.html

  "The statement said the Centers for Disease Control and Prevention decided to issue a “cease and desist order” last month to halt the research at Fort Detrick because the center did not have “sufficient systems in place to decontaminate wastewater” from its highest-security labs."

  "The institute is a biodefense center that studies germs and toxins that could be used to threaten the military or public health, and also investigates disease outbreaks. It carries out research projects for government agencies, universities and drug companies, which pay for the work. It has about 900 employees."

  https://wjla.com/news/local/cdc-shut-down-army-germ-lab-health-concerns

  "The CDC reported that the lab did not ensure that employee training was properly verified when it came to toxins and select agents.

  “These failures were recognized through video review of laboratorians’ working in BSL3 and ABSL3 labs,” their report said. “[These] indicate the [lab]’s means used to verify personnel understood the training had not been effective, leading to increased risk of occupational exposures.”

  The CDC went on to specify that a laboratorian who was not wearing appropriate respiratory protection was seen multiple times “partially entering” a room where non-human primates that were infected with [redacted] were “housed in open caging.” They also observed a laboratorian disposing of waste in a biohazardous waste bin without gloves on."

  Тоест, имало е животни заразени с различни патогени, но служители са се разхождали свободно в опасни зони без никакво предпазно оборудване. Също така отпадните води не са филтрирани.

  Има конспиративна теория, че в САЩ на високо ниво военните са знаели за сегашното заболяване, но са го скрили от обществото и с престъпното съдействие на СиДиСи, преди началото на грипния сезон, са регистрирали случаите като "вейпинг", после с настъпването на грипния сезон почват да ги регистрират като грип, за да замажат положението. Междувременно заболяването се пренася в много по-гъсто населения Китай през Октомври по време на военните игри в Ухан, където броят на случаите нараства неимоверно бързо. С увеличаването на броя на трансфери от човек на човек, рязко се увеличава и заразната способност на вируса, защото с всяко преминаване към нов гостоприемник вирусът се изменя и става по-потентен. През Декември е имало суперспредър на пазара в Ухан (това е ясно със сигурност), но вече се доказа, че има случаи на заболели доста преди това и пазарът в Ухан вече не се счита за генезисната локация на заболяването, а в същото време първият заболял не може да бъде намерен все още.

  Това може да обясни и някак си преднамерено бавната реакция на САЩ с тестването. През Януари и Февруари не правиха нищо, а в началото на Март имаха само около 1000 теста направени. СиДиСи, след като получава критики, в началото на Март просто спира да репортва броят направени тестове без да даде обяснения защо.

  Някои хора твърдят, че тази учудващо флегматична реакция е защото са знаели, че ако почнат да тестват в САЩ масово още Януари, ще открият доста повече случаи от Китай, което ще постави под въпрос това къде изначално е стартирало заболяването.

  Това е линк към статия за нарастването на броя на "вейпинг" заболяванията през Септември. Симптомите се припокриват с тези на Ковид-19. Интересно е, че така и не се разбира каква е причината.

  https://www.cnbc.com/2019/09/25/tenth-patient-dies-from-vaping-related-illness.html

  "Doctors have identified a common set of symptoms that worsen over time, including coughing, shortness of breath, fatigue, chest pains, nausea, vomiting and diarrhea. They’re advising anyone who has a history of vaping and has trouble breathing or experiences any of the other symptoms to seek medical care."

  https://www.nytimes.com/2019/09/19/health/vaping-cdc.html

  "The number of vaping-related lung illnesses has risen to 530 probable cases, according to an update on Thursday by the Centers for Disease Control and Prevention, and a Missouri man became the eighth to die from the mysterious ailments.

  During a news briefing, Dr. Anne Schuchat, principal deputy director of the C.D.C., said officials expect more deaths because some people are suffering from severe lung illnesses.

  But the nation’s public health officials said they still were unable to pinpoint the cause, or causes, of the sicknesses that have resulted in hundreds of hospitalizations, with many in intensive care units.

  Dr. Schuchat said some patients are on ventilators and therefore are unable to tell investigators what substances they vaped."

 60. 60 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Блокирайте заразени огнища бе... КАКВО САМО ДРЕМЕТЕ И СЪОБЩАВАТЕ СТАТИСТИКИ... мамка му начи

 61. 61 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2777 Любопитно

  До коментар [#54] от "Тsonkooo":

  Да помогнат могат, иначе за какво са тия събори дето ги правят съвместно ту от едната страна ту от другата на границата пид наслов:”Торлаци смо, юнаци смо” 😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 62. 62 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1918 Весело

  От брифингите с въпроси и отговори определено ми липсва онази журналистка от ПИК , с алкохолния глас !
  Действаше ми като сутрешно кафе , но в пъти по-силно ...

 63. 63 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3388 Неутрално

  До коментар [#59] от "dpnps":

  Не вярвам на никого, шведите го възприемат като заразяване в по-големи размери, без да е епидемия. Приемам да се страхуват, че не могат болниците да се справят, но затова трябваше да оставят да решават по места, ето Варна спря полетите от чужбина и след месец 26 случая, едва вчера един човек. А останалите болни, които са много повече. Аз вече писах под някоя тема, съвсем дисциплинирано си спазвах първия месец, ходех в магазина веднъж седмично, но когато обявиха втория месец започнах да излизам всеки ден, дори по два пъти до по-далечни магазини, за да се разходя и си купувах закуски на улицата, за да сваля маската поне за малко. Дори сегашните резултати не са трагични, каквито се стремят да ги изкарат.Спомни си грипните епидемии в училище, така трябва да се прави, където има повече заразени, изолация за две седмици, но да ни депресират всички. И, минусът не е от мен, минуси не слагам, всеки има право на мнение.

 64. 64 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  "Областният управител на Видин Момчил Станков обяви пред БНТ, че обстановката в района е много тежка и поиска незабавна и бърза помощ, включително и от армията. Той обясни, че 10% от лекарите в болницата в града са заразени с коронавирус и това пречи много на работата в лечебното заведение. Станков допълни, че трябва спешна дезинфекция на болницата, както и допълнителен персонал. Все още обаче никой не е поискал да дойде да работи в болницата, уточни областният управител."
  Както съм казвал много пъти вече, електоратът ще разбере по трудния начин що за хора си е избрал да го управляват - никаква визия, никаква мисъл и планиране. И съвсем естествено идва моментът, в който ножът опира до кокала. Ако в някои случаи може да се измъкнат с късмет и малко помощ от природата (водата на Перник), то в други няма как да дойде помощ от нищото.

 65. 65 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2750 Неутрално

  До коментар [#29] от "Араламбене му е майката":

  Ами изложени са на риск вече няколко месеца. При мерките които са предприети, вероятността е по-малка за заразяване но не е 0, все пак не работят в специална среда, с помещения за деконтаминация и с костюми под налягане ...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 66. 66 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#59] от "dpnps":
  Просто поглеждаш графика на смъртните случаи в сащ и виждаш скок до 2000 дневно от 15 април и така всеки ден и всякакви конспиративни теории отиват на кино. Защото трупове не се скриват лесно. Поглеждаш как Китай се справят и веднага възниква съмнение за контролирано заразяване. Особено ако видиш кои са пострадалите - страните членки на НАТО. Проблема е че реципрочен и бърз удар по Китай е невъзможен

 67. 67 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  До коментар [#1] от "log_on":

  Др Първанова от много години не е прегледала нито един пациент ,редно е вместо да дава интервюта ,да влезе като доброволец във Видинската или Сливенската болница ,нали е много компетентна и знае и може повече от другите доктори ,а и е милионерка , редно е да помогне по някакъв начина ,а не да дава заключения ,които никой не може още да докаже ,аз пък съм прегледал по над 1400 души месечно от ноември досега и смятам ,че инфекцията дойде през март от вън .

 68. 68 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#58] от "btc18521004":

  Разсмя ме. Добро попадение.

 69. 69 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 74 Неутрално

  До коментар [#1] от "log_on":

  Нищо не пречи стари проби да бъдат изследвани, както и самите заболели.

  Всичко друго е приказки под шипковия храст на д-р Петрова.

 70. 70 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 851 Разстроено

  Видинчанининът едва ли вика армията да му произвежда маски, както направи армията в Тайван.
  Но не това ме притеснява. А фактът, че от 100 човека там, кашлят 10, а те вече развяха бялото знаме. И не само те, а 3/4 от обществото ни очаква да умре всеки момент.

 71. 71 Профил на ена блогърка
  ена блогърка
  Рейтинг: 67 Неутрално

  До коментар [#1] от "log_on":

  Пък Бай Ганьо отвърна, че Антонии и Антоанета в България най-вероятно има от времето на негово превъзходителство Фердо Мравката, който оглавявал Централните сили на Антантата в Първия световен геноцид на местното население...

  to see a world in a grain of sand and heaven in a wild flower hold infinity in the palm of your hand and eternity - in an hour.
 72. 72 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#59] от "dpnps":Просто поглеждаш графика на смъртните случаи в сащ и виждаш скок до 2000 дневно от 15 април и така всеки ден и всякакви конспиративни теории отиват на кино. Защото трупове не се скриват лесно. Поглеждаш как Китай се справят и веднага възниква съмнение за контролирано заразяване. Особено ако видиш кои са пострадалите - страните членки на НАТО. Проблема е че реципрочен и бърз удар по Китай е невъзможен
  —цитат от коментар 66 на rexdog2004


  Вирусът е един но има различни типове с различна вирулентност. Възможно е да е бил в човешката популация дълго време и в някакъв момент в следствие на мутация да е станал по-вирулентен.

  Теории за контролирано заразяване са меко казано абсурдни.

  Освен това вие пропускате факта, че Корея например се справи дори по-добре от Китай. Очевидно и те са контролирани заразители! Тях гласите ли им реципрочен удар? :Д

 73. 73 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Позитанци да се запишат като доброволци и на 9 май победоносно начело със зеления чорап да отидат да помагат на братушките си

 74. 74 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 811 Неутрално

  От Видин не са ли малко нагли.
  При няколко хиляди безработни в бюрата им по труда и само 20 човека в болницата им с вируса да се молят други да им дезинфектират.
  Връчват им дезинфектанти и действат

 75. 75 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#72] от "dpnps":

  Изхождам от тезата че най пострадалите са били цел на заразата, ако е умишлено заразяването. И че най печелещият и най малко пострадал е причинител и то умишлен

 76. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8247 Неутрално

  Във Видин изпуснаха работата. В много болници дезинфекцират доброволци, те търсят армията.

 77. 77 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 840 Весело

  До коментар [#72] от "dpnps":Изхождам от тезата че най пострадалите са били цел на заразата, ако е умишлено заразяването. И че най печелещият и най малко пострадал е причинител и то умишлен
  —цитат от коментар 75 на rexdog2004


  Що за абсурдна теория. Този вирус не е компютърен та да се предвиди кого и как ще удари. Тук става въпрос за виологична единица. Постоянно мутираща. Ами ако мутира и излезне извън конрола на тези които са я пуснали? Никой не би си правил подобни експерименти.

  А най-пострадалите са такива защото са най-дезорганизирани и неподготвени. В Германия защо половината респиратори са празни например?

  Може би според вас Германия и Корея са сред съратниците в този пъклен план :ДД

 78. 78 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  Случилото се във Видин, Ямбол и Пазарджик ни показва нагледно какво ще се случи с болниците у нас при масово заразяване с вируса. Просто ще затворят и няма да лекуват и тези които не са болни от коронавируса а имат нужда от хоспитализация по други заболявания. Нито ще се лекуват тези с коронавирус, нито тези с инфаркт, инсулт и други. Просто масова пандемия ще разпадане здравната ни система. Така че много внимателно трябва да се отнесем към Мангъров и сие, и към тези които им дават трибуна и разпространяват призивите им. Искат да запалят страната. Вярно че сме скапана държава, но унищожението и надали ще подобри нещата, освен на тези агенти на чужди разузнавания на които се плаща за саботажа на държавата

 79. 79 Профил на marianaivanova76
  marianaivanova76
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Мангъров да помогне на Видин, предлагам аз.

 80. 80 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Мангъров да помогне на Видин, предлагам аз.
  —цитат от коментар 79 на marianaivanova76


  Лекарството, наречено здрав разум, не действа на всеки.

 81. 81 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  Дневник, не "заболели", а "заразени". При вас има повече интелект, отколкото в МС и не бива да повтаряте грешките Му.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "log_on":

  Антония Първанова никакъв експерт не е. Бивша депутатка на НДСВ, клиентка на пликовете в кабинета на Цветан Василев, нейната кариера в медицината се изчерпва с училищен общопрактикуващ лекар.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 84. 84 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  "...Коронавирусът в България: Заболелите вече са 1872, всеки десети е медик..."

  Вече го удариха през просото. Няма "заразени", има "заболели". А тези които са в болница сигурно направо ги пишат умрели. Перспективно начинание, дорде не речеш.
  И ако тези 1872 "заболели" могат да блокират здравната ни система, Господ да ни е на помощ с такива управници, които разграбиха и съсипаха всички стратегически за държавата направления.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3982 Гневно

  "Всеки десети е медик"
  Ето реалния израз на грижата на управляващите не само за медиците, но от там и за целия народ!
  Жали, егоистични, некадърни, а най-вече устати и нагли!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3982 Гневно

  Мангъров да помогне на Видин, предлагам аз.
  —цитат от коментар 79 на marianaivanova76


  Знаеш ли какво предлага Мангъров, та ръсиш такива щуротии тук?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2750 Неутрално

  какви са професиите на останалите 90%

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 91. 91 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  Кривата на заразените бързо и неумолимо расте нагоре

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 92. 92 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Кривата на заразените бързо и неумолимо расте нагоре
  —цитат от коментар 91 на neut


  Скоро ще стигне 0.03% от населението. :)

 93. 93 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Днес хазяина ми беше в жилището, към октомври 2020 г. трябва да се изнеса и му показах недостатъците на жилището. Както той носеше маска на лицето, също и аз, като говорихме помежду ни.
  Оттока на вода от чешмата е много бавен към канализацията, той се опита с плъмпер да освободи потока на водата, което не стана. Не му исках заради това намаление на наема, беше нарочно. Исках той да знае, като се изнеса от жилището. За което и ми беше благодарен, според договора ми за наем, се води багателна щета до 200€/година, за което аз сам си плащам.Изглежда не е така.

  Тук при нас във входа имаме 0 заразени с коронавируса. Аз кашлях известно време, но не беше заради вируса.
  Искаме си скоро да посетя родителите ми в България, но без да стоя в карантина

  Es muß Geld fließen!
 94. 94 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  11% медици е много. По света са около 5%. Не говори добре за предпазните средства които Той се би в гърдите че е осигурил

 95. 95 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  11% медици е много. По света са около 5%. Не говори добре за предпазните средства които Той се би в гърдите че е осигурил

 96. 96 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  ,,....Даде пример с това, че представители на ромската общност са направили дарения на болниците в Сливен и Добрич. Какво коментира Сачева....,,

  Ха братята сигани, Делян, бедните Българи и депутатите са дарители, а едни народни олигарси нямали пари за дарения

 97. 97 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  До коментар [#95] от "uq":

  ,,11% медици е много. По света са около 5%. Не говори добре за предпазните средства които Той се би в гърдите че е осигурил,,

  Тулуп ве тулуп, не взел той да ги провери теа предпазни средства дет ги осигурил от китай, ми други ги проверявали и те ти резултата 11% дофтори заразени

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  До коментар [#19] от "hamiltonf":

  Ей ма не са усещаш кмета как та джуберка

 100. 100 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  И при най-благоприятни прогнози едва ли ще минем под 10 000 регистрирани случая така че най-вероятно има още много :(

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK