"Поверително от кухнята": Какво каза Васил Божков и какво ще се случи

Бойко Борисов и Васил Божков - стоп кадър от срещата в Министерски съвет

Бойко Борисов и Васил Божков - стоп кадър от срещата в Министерски съвет"Ами те работят при мен". Твърди се, че така отговорил Васил Божков на въпрос защо се явил неофициално облечен при премиера, главния прокурор и други представители на властта в Министерския съвет през юли миналата година, след като това е официална работна среща. Произнесена ли е тази реплика, или е част от слуховете около разговора - сигурно ще остане загадка, както и реалният й смисъл. Но тя е и подходящо обобщение за неофициалните отношенията на българската власт с част от едрия бизнес през последните 30 години и кой върху кого има влияние.


Божков със сигурност е пушил любимите си пури в компанията на много политици (от всякакви партии) през годините, но твърди че "политиците винаги са ми пречили". Някои от тях сигурно не са и смеели да кажат, че вътре пушенето е забранено. Когато все още беше разрешено в началото на този век, хазартният бизнесмен запалваше цигара и на срещите в парламента между депутати и бизнес клуб "Възраждане". През последните 9 години е имал и служебен паспорт от българското външно министерство.


През януари тази година обаче от думите на самия Божков се разбра, че премиерът е спрял да му вдига телефона. После за няколко седмици държавата, която рядко му е създавала проблеми - поне официално, го атакува. Освен, че забрани със закон може би най-печелившия му към този момент бизнес (с лотарийните билети), откри, че за 5 години компаниите, които са го оперирали, са спестили около 700 млн. лв. от такси плащани по по-ниска ставка, запорира сметки на фирми, а прокуратурата му повдигна 11 обвинения и го разследва за още престъпления.
Божков успя да напусне България в края на януари, преди да го обявят за издирване и три месеца по-късно (три седмици, от които според него в затвора в Дубай), наруши мълчанието си с много остра атака срещу властта, прокуратурата и дори депутата от ДПС Делян Пеевски (когото в интервю от началото на годината беше коментирал много внимателно).


Ако трябва да обобщим ключовите послания от сутрешния разговор в ефира на Би Ти Ви - те всъщност не казват нещо ново и неизвестно, което българското общество да не подозира. Но когато говори човек от кухнята на тези отношения и то директно с имена и обвинения - казаното има значение да бъде обяснено, проверено и да получи ясни и конкретни отговори, а не да се замита, заради статута на обвиняващия (т.е. че няма значение какво казва, защото е обвиняем).


Какво всъщност каза Божков


Тезата на бизнесмена е, че законът, по който е облаган хазартния бизнес е внесен и приет от ГЕРБ т.е. те са гласували поправките, по които сега обвиняват, че фирмите му са плащали по по-изгодната за тях ставка и че това е било грешка, продължила пет години.


Божков твърди, че няма как лидерът на ГЕРБ (премиерът) и министърът на финансите да не са знаели как се приема и отхвърля данъчен закон (промените, свързани с облагането на хазартните игрите - бел.ред.) и че неговите компании са работили по буквата на закона. Според него, ако има някакви нарушения, отговорността е на тези, които са контролирали и то на тези по най-високите нива на управлението.


През януари той също беше намекнал да се търси кой стои над комисията по хазарта (министъра) и кой над него (премиера), но в интервюто за Би Ти Ви в сряда сутрин директно заяви, че е обсъждал бизнеса си само с "Влади Горанов" (както го наричаше), нямал е контакти с комисията по хазарта, а Горанов го представял на нейните председатели. Божков твърди още, че е имал многократни разговори с финансовия министър и общуване и по телефона, и със съобщения.


Засега той фокусира вниманието само върху контактите си с Горанов, но заяви, че обмисля да подаде и сигнал в прокуратурата по темата, без да стане ясно за какво. Божков дори каза, че би трябвало финансовият министър да подаде оставка, защото и в двата случая (и да е знаел какво се случва и да не е знаел) носи отговорност.


В твърденията си бизнесменът намекна също, че сега бизнесът се рекетира с помощта на държавата - първо плащаш, а после ти го и вземат. И припомни как е действала схемата на мутрите в началото на 90-те и какви според него са разликите. Сега "бухалките са прокуратура, ДАНС и НАП", твърди Божков.


Внушението му беше, че всичко става със знанието на властта.


И още, че се използват институциите като инструменти за завземане на бизнес, закриване и се произнасят присъди без съдебни решения. Той заяви, че така силово искат да вземат и собствеността на "Левски". Самият Божков беше обвинен от братята Цветомир и Боян Найденови, с които са партньори в хазартния бизнес от 30 години, че ги карал да му прехвърлят дялове от фирми със заплахи (включително и за убийство) и те подадоха сигнал до прокуратурата през декември миналата година, който стана и официалният повод да започне разследване срещу бизнесмена.


Защо Божков говори сега


Не се разбра какво е провокирало бизнесмена да се включи с толкова сериозни обвинения точно сега (последните му два официални коментара бяха в писмени изявления. Едното - разпространено на 31 януари часове преди главният прокурор да обяви, че е бил задържан в ОАЕ - в него бизнесменът сравни България с нацистка Германия. Следващото (на 26 март) беше остра реакция по повод отнемането на лиценза на "Еврофутбол" и в него пишеше, че може "всеки да бъде преследван. Семейството му също. Ако сте работодател, служителите ви могат да бъдат задържани, а бизнесът ви - заграбен").


До този момент обаче Божков не беше говорил с имена.


През последните няколко дни в България започнаха изявления, разговори и обръщения, че собственикът на "Левски" трябва да реши какво прави, за да бъде спасен отборът. Основното послание беше той да предаде акциите, за да може друг (включително с помощ от държавата по думите на премиера) да финансира клуба. Публичният натиск, че се чака отговор от него, се засили. Случайно или не, премиерът го нарече "старият собственик" на "Левски". Реакцията на Божков дойде по-малко от два дни след това и обвини Борисов, че той "унищожава Левски".


Също тази седмица съдът остави окончателно в ареста съпругата на Божков - Елена Динева - без право два месеца да иска освобождаване. Такова беше решинието за мярката и на бившата му секретарка и административен директор на "Левски" Йоана Чолакова (без двата месеца), синът му е обвиняем и с 1 млн. лева гаранция. А последните дни беше задържана и Лиляна Деянова (Лилана), която според медии е проверявана като негово "подставено лице".


Какво още каза Божков


"България не е правова държава и се управлява от хунта"


Управление от хунта означава диктатура, авторитарна власт. Божков твърди, че управлението е в ръцете на мутри по подобие на силовите групировки през 90-те години, които тормозеха безнаказано бизнеса. Той поставя под съмнение и вероятността да остане жив в ареста, ако се върне в страната и се предаде. Според обвиняемия много е вероятно да му се случи "злополука" и да не излезе жив оттам, тоест изобщо да не успее да стигне до съд.


"Знаете ли навремето мутрите какво правеха? Има проблем, идват, казват: "Ще ти помагаме, ще решим проблема, плащай". След това почват да те пазят, казват: "Дай ми част от бизнеса", ако откажеш - идват с бухалките и унищожават всичко. Съвременните мутри какво казват: "Ще решим проблема, трябва да ни плащаш". После казват: "Давай бизнеса" или идват с бухалките. Вече бухалките не са прътове и вериги, а бухалките са прокуратура, ДАНС и НАП", твърди Божков.


"Делян Пеевски дърпа конците в сянка"


"Борисов е общото между онези и тези мутри - и тогава беше, и сега", обяви Божков в края на разговора. "А кое е различното знаете ли - ако искате да ви кажа. Различното е Пеевски. Тогава го нямаше, но сега го има."


Според Божков - Пеевски седи в сянка и дърпа конците. "Да не би аз да съм назначил Гешев. Публична тайна е кой го назначи. И нека да разследва Гешев това, което казах за закона. Да започнем от тук. Ако Гешев не разследва - значи е бухалка."


Това определено е изненадата в интервюто от Дубай. Припомняме част от интервюто за "Свободна Европа" през януари:

В какви отношения сте с Делян Пеевски?
- В нормални. Нямаме какво да делим. Познаваме се, говорим си, но нямаме пресечни точки, конфликти или пък близко приятелство.
Той ли е един от народните представители, които визирахте преди малко? С които се познавате?
- Даже не включих, че е народен представител, но да - един от тези, които познавам, е.
Прави ли ви впечатление, че темата със законопроекта на Валери Симеонов изобщо не присъстваше в неговите медии? Смятате ли, че той би могъл да има евентуален интерес от това?
- Мисля, че не. Честно ви казвам - не мисля. Мисля, че Пеевски е демонизиран. Не е чак такъв злодей. Все пак слухове.
В какво, според вас, е демонизиран?
- Ами - случи ли се нещо и все Пеевски виновен. Според мен не е чак така.

Сред хипотезите за атаката срещу Божков през януари беше и пресичане на интереси или сблъсък с Пеевски.


"Искат да ми отнемат имуществото силово"


Другата разлика в казаното от Божков е и конкретизирането, че става дума за точно тези управляващи. В интервюто пред "Свободна Европа" от януари той застъпи тезата, че му отнемат фирмите и бизнеса, но някак безадресно, без да посочва конкретно кой. "Искаме да го заграбим" - това е положението. Колко бизнеса са заграбени досега, не знаете ли?", каза тогава Божков. На въпрос дали знае за бизнеси, съсипвани от държавата, не пожела да коментира. Към днешна дата вече има конкретно посочени - това са правителството и неговите бухалки.


"Както виждате, отново искат да ми отнемат имуществото силово", каза Божков сега и посочи кой: "Борисов защо се оправдава, че запорите са от прокуратурата? Запорите са от НАП, от Влади Горанов. Какво иска да замете, какво иска да скрие? Попитайте го. Време е да си подаде оставката, не мислите ли?"


В интервюто си от Дубай Божков обясни, че всички в България, които го познават, са на мушката на разследващите, а в затвора се държат невинни хора само защото се познават с него.


"Докато не ми се случи това, не го вярвах. Виждах разни неща, но не вярвах, че е истина", коментира още Божков.


"Само с Влади Горанов съм си говорил"


Божков заяви, че лесно ще докаже твърденията си за чести срещи с министъра. "Естествено, че (сме имали) лични контакти и срещи, също разговори по телефона, есемеси. Да не би г-н Горанов да твърди, че не се е срещал с мен многократно? Не вярвам". Бизнесменът уточни, че министърът лично го е запознавал с шефове на комисията по хазарта, но той не е работил с тях, а директно с него.


Божков няколко пъти вкара темата за Горанов и няколко пъти призова за оставката му.


Часове по-късно, след като Борисов каза Горанов "да се обясни" за Божков, финансовият министър потвърди, че се познава и е общувал с Божков. Той обясни, че не вижда нищо лошо в това, че се е срещал с Божков, така както е срещал в кабинета си и Валентин Златев, и Кирил Домусчиев, и много други хора, които са изградили успешен бизнес в България.


И каза, че не разбира защо му искат оставката.


Горанов е коментира детайли за срещите, разговорите и резултатите, освен че не било прието такова законодателство, което Божков искал, и пренасочи темата към това какви неплатени такси дължат фирмите на бизнесмена. "И в момента, ако иска, господин Божков може да плати това, което не е платил навреме, защото милиарди са генерирали фирмите, свързани с него. След като плати, ще има моралното и нормативното основание да претендира пред комисията по хазарта и да продължи своя бизнес", обяви Горанов.


Какво ще се случи


Премиерът неглижира темата и освен, че я прехвърли към Горанов, каза, че "всяка квалификация от Божков за мен е комплимент".


Според вестник "Сега", открил Борисов за коментар, той бил "бесен и от обвиненията, че се разпорежда в спорта". "Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което правя, е след искане за подкрепа на фенклубове. От кой ли не получавам такива искания, включително и от "Левски". Всичко се случва пред очите на обществото, никога не съм го крил", е цитиран Борисов от изданието. Той попита реторично "какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта."


Преди дни Борисов заяви за спасяванетона "Левски" (любимият му отбор по негово признание), че "ако искат кредит, ще им дадем, ще им намерим кредит. Договор за реклама също съм... Уговорили сме го с колегите" без повече подробности.


Днес Божков беше "пакетиран" и по модела на бившия банкер Цветан Василев с тезата, че щом са обвиняеми за толкова тежки престъпления, може да се очаква да се защитават с всякакви небивалици и да нападат управляващите безпочвено. Без да назовава имена, Горанов на два пъти сравни с други бизнесмени, които имат неуредени сметки с държавата.


Реакцията на управляващите може да се определи като очаквана и сигурно ще продължи по тази линия, че не трябва да се обръща внимание и да се проверяват твърденията на обвиняем, който се крие в чужбина. Въпросът е кой на кого ще повярва.


Медиите на Пеевски в петък реагираха с информационни дописки за интервюто. А времето ще покаже дали Гешев ще реагира с нови акции.


Екстрадирането на Божков зависи от ОАЕ и самият главен прокурор твърди, че то ще е "политическо решение". Преди време той определи Божков като един от "най-опасните българи".


Развитието ще зависи и от хода на Божков за "Левски", който остава все така неясен.


Както и дали той ще продължи да говори, ще представя ли доказателства за действията, в които обвинява управляващите, ще сезира ли прокуратурата и могат ли да се окажат включваниято по телефона от Дубай опасни за властта.


Среща на правителството и прокуратурата с футболните собственици миналия юли - днес седящите отляво са определени от Божков като хунта.

© Правителствета пресслужба

Среща на правителството и прокуратурата с футболните собственици миналия юли - днес седящите отляво са определени от Божков като хунта.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Няма да е зле да напише едни мемоари. Предполагам, че има предостатъчно свободно време. 😜

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 8 Разстроено

  С всяка следваща такава случка целокупния български народ все повече бива поставян в ролята на ония прословути животни, които се смята, че пасат трева...
  Така е, ние масово трева пасем пичове. И ви вярваме, вярваме...
  Че и Божков е чист и почтен, света вода ненапита.
  И Борисов. И Новодомеца. И Диди. Всички.
  Всичко е ток - просто недоразумение между приятели - и ние, уж избирателите и данъкоплатците, които правите на маймуни вече 2 десетилетия.
  Ма то който яде баницата ли е крив?

 3. 3 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1428 Любопитно

  ========= Ами те работят ПРИ мен ==========

  Какво повече да се обяснява ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 4. 4 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Еми, до вчера с Пеевски е бил в нормалноблизки отношения. Същото беше и с Найденови. Уж не етой, но те да се сетили, че той им спира лиценза. После им казва, че един искал да ги убие, но той му казал да не ги убива, ама той нямал намерение да ги убива.......... но оня можело да ги убие все пак де. ..........Чисти заплахи. Не бил убил Манол Велев/така е формално- той е още жив/.
  Иначе едрия бизнес и властта са свързани винаги. И Прокопиев се води Консул и пътува с протекции, а и действително не е нормално веднага да врътнеш далавера с Трайчо и веднага да направите схема за остатъчните дялове. Не е нормално Трайчо да е с дялови участия в Химимпорт, понеже това е ................ТИМ, не е нормално да има милион и половина в брой и още толкова в имоти. Не е нормално уж да си срещу Домусчиеви, а да си им наемодател на Новата телевизия............

 5. 5 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1209 Любопитно

  Голямото хоби на нашите бизнесмени е да говорят, след като ги свалят от трапезата. И Цветан Василев, и Божков дълги години бяха галеници на властта, закони се пишеха за тях, вместо като направиха достатъчно пачки, да се пробват да нормализират държавата. Вярно ще печелят с пъти по-малко, но открадването на бизнеса ще им е невъзможно. Учудва ме, че те 100% разполагат с перфектни компромати за всички политици, просто много дълго бяха на върха, не са използвали нито един. Явно таят някаква надежда да се върнат пак в групата на “разпределящите порции”.

 6. 6 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  Чува се, че Хикимян го пращат в карантина за неизвестно време от понеддлник...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Весело

  " Ами те работят при мен". Твърди се, че така отговорил Васил Божков на въпрос защо се явил неофициално облечен при премиера, главния прокурор и други представители на властта в Министерския съвет през юли миналата година, след като това е официална работна среща. Произнесена ли е тази реплика, или е част от слуховете около разговора - сигурно ще остане загадка, както и реалният й смисъл. Но тя е и подходящо обобщение за неофициалните отношенията на българската власт с част от едрия бизнес през последните 30 години и кой върху кого има влияние."


  Именно затова гербавата каста и нейните тролове квичат срещу нормалните и мислещите хора в тая държава и постоянно скачат на " умно - красивите" : просто става страшно, когато видиш докъде е стигнал сволоча на корупцията и престъпността у нас, в който са замесени всички те - от премиер, до последния им общински съветник !
  " Ами те работят при мен" ! Това е всичко, което представлява и управлението на ГЕРБ, и това на БСП, заедно с вечния им скрит коалиционен партньор !

 8. 8 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  Ако теглим паралел с Цветан Василев, може и нищо да не се случи. Нещо повече, портиерската тетрадка на КТБ е златна книга с имената, които българският "народ" преизбира да го управляват. Сякаш първо там прави справка, преди да си даде гласа за някого.

 9. 9 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 402 Неутрално

  ако опозицията разчита, както досега, на русия, левите американци, дойче веле и бандити като божков и цецо мустака, пак нищо няма да направи - стратегията плюй колкото можеш, е губеща навсякъде;
  но какво повече от опозиция отгледана в цека на бекапе?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 10. 10 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 697 Неутрално

  В интервюто за БТВ ми звучеше неуверен, объркан и в някаква степен уплашен. Изобщо не звучеше като човек, който може да направи каквото и да е.

 11. 11 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  Феновте на ФК "Левски" са достатъчно глупави за да не разбират, че ги използват.
  Още след като Черепа каза "Ако ме пипнат и край с "Левски"" феновете трябваше да разберат, че тоя ще ликвидира нарочно клуба за да покаже, че от него зависи. Наркоманите дето са на амфети няма как да разберат някои неща. Нямат пипе. И така е по-добре, защото ако футболен хулиган е и умен вече става още по-опасен.

  Анатема на комунизма!
 12. 12 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#5] от "stoiank":

  Еми те според мен, си дават толеранс. И на Божков и на Цве. Василев им беше даден срок да се изнесат , като изнесат и парите повечето. Сега има и толеранс и ще видиш и че близките им няма да ги съдят. Както нахалните и направо наглите, дъщеря и жена на Василев. После, за да мълчат ония, тия не ги гонят силно. Те не говорят, ние не ги преследваме. Схемата работи.

 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Весело

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  " Няма да е зле да напише едни мемоари. Предполагам, че има предостатъчно свободно време. 😜"

  Практиката показва, че вероятността пишещите се да се споминат неочаквано е доста вероятна ! От мъка към родината, разбира се, не от друго ! Някой да не ме разбере накриво случайно !

 14. 14 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Мутренска "държавност" + scull sessions.
  Отврат.
  Коронавирус, на протест през 2м ще стигне до Пазарджик.
  Ако върнат домашния пандиз ала пандемия значи тиквата е в партер.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4000 Весело

  Не каза нищо което не знаехме и нищо няма да се промени!
  Факт е че България е мутренско/феодална държава от средновековен тип

  klimentm
 17. 17 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  Като работят при него защо му отнеха бизнеса?
  Нещо се е надценил.

  Анатема на комунизма!
 18. 18 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  ========= Ами те работят ПРИ мен ==========Какво повече да се обяснява ?
  —цитат от коментар 3 на nessarox


  Само,че дали го е казАл, щото и автора не е сигурен. Пък и автор нЕма статията!!! Абе пълна боза!

 19. 19 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  До коментар [#2] от "Драгомир Дончев":

  +++! Много точно!

 20. 20 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  "реалният й смисъл." - на която и да е реплика, дума или всичко от "кухнята" ще е винаги двусмислен. Тези, които пазят стриктно ДС прийомите ще пускат в употреба за алиби, че нЕкой ги употребява, а те невинно и напълно алтруистично се грижат за държавата. Тези, които знаят гънките на системата и носят подправките в "кухнята" ще се ослушват още повече за бъдещи помощници в нея. Които и да са на власт в България си я карат по изпитаната БГ система - виж това нашето момче, че е Силно Мой Човек. Докато няма честни, истински, български професионалисти във всяка една област от БГ администрация и институции, все ще я караме с реалния смисъл на упопията, че има реална демокрация в държавата. Сега е ДЕМО версия.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 21. 21 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  До коментар [#17] от "anonim440":
  ..... Като работят при него защо му отнеха бизнеса?
  Нещо се е надценил.....


  По -скоро и той, и те работят за някой над тях и сега горският е решил да размести пионките.

 22. 22 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Като работят при него защо му отнеха бизнеса?Нещо се е надценил.
  —цитат от коментар 17 на anonim440


  отнеха му бизнеса, защото от вашингтон им казаха, че вече командва тръмп, а не обама с москва, и закрилата падна

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Весело

  " Реакцията на управляващите може да се определи като очаквана и сигурно ще продължи по тази линия, че не трябва да се обръща внимание и да се проверяват твърденията на обвиняем, който се крие в чужбина. Въпросът е кой на кого ще повярва."

  Няма каква друга да е ! То засега и твърденията на Божков са доста общи и известни на всички ! Друг е въпроса, ако започнат да лъсват конкретни престъпни схеми ! Тогава вече режимът " на пожар" ще стане задължителен ! Б.Б. ще командори и строява по телефона калинките си да дават брифинги и интервюта всеки час ! Лично аз се съмнявам, че ще се стигне до това, обаче ! Все пак работят един за друг ! Ще се разбера, както винаги са го правили досега !

 24. 24 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  И без това е на мушка. Ако много започне да пее ще го очистят и то няма да се знае кой.

  Анатема на комунизма!
 25. 25 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#21] от "stoiank":

  Да, така е логично.

  Анатема на комунизма!
 26. 26 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  Това, което се случи със Цв. Василев и Божков, утре може да се случи и с Домусчиев! А и с всеки друг!

 27. 27 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 425 Неутрално

  От всичко това ще излезе едно голямо нищо..

  Само се чудя, защо имам чувството , че Дневник се изживява, като адвокат на Божков..

  Може само така да ми се струва..

 28. 28 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Само,че дали го е казАл, щото и автора не е сигурен. Пък и автор нЕма статията!!! Абе пълна боза!
  —цитат от коментар 18 на 4ort


  Със сигурност го е казал.
  Много нагъл и безскрупулен тип.

  Жалкото е, че е вярно. /казаното от В.Божков/

  Предупредиха го, избяга, сценарият е един и същи  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 29. 29 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 970 Любопитно

  Ако Божков бъде осъден на основание на закон,поръчан от него,ще е страхотна излагация.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 30. 30 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  До коментар [#9] от "hhhuuunnnn":

  Пост #2 е точно за такива като тебе!

 31. 31 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Няма да е зле да напише едни мемоари. Предполагам, че има предостатъчно свободно време. 😜
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  Пък аз предполагам че вече е написал ("електронно") и е депозирал на няколко места "мемоари" от рода "това е за този, това е за онзи, това е за ....и т.н. по списък". И е уведомил всички споменати-и ти си в списъка, та ....УМНАТА, OR ELSE!!!

  Предполагам че Мустака е направил същото.

  А тези "в списъка" само разиграват водевили за раята как ги търсят да ги върнат в България, ама пусто не успяват. За туй как са ги пуснали да се изнижат...не коментирам.
  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 32. 32 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  "И в момента, ако иска, господин Божков може да плати това, което не е платил навреме, защото милиарди са генерирали фирмите, свързани с него. След като плати, ще има моралното и нормативното основание да претендира пред комисията по хазарта и за продължи своя бизнес", обяви Горанов.

  "Не е платил навреме..."
  "След като плати..."


  Като вземем предвид, че това "плати" са 700 МИЛИОНА лева, липсващи в бюджета на държавата, и че се касае за период от ПЕТ ГОДИНИ, думите на Горанов могат да се оценят по един-единствен начин. САМОПРИЗНАНИЕ в извършено престъпление по служба.

 33. 33 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2121 Весело

  Като работят при него защо му отнеха бизнеса?Нещо се е надценил.
  —цитат от коментар 17 на anonim440


  Ми явно и те са се надценили , Черепа си има бизнес и смален пак е милиарди, па сумайти премиери поддържани само от чужди посолства и ДПС - останаха без власт!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 34. 34 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1428 Весело

  Голямото хоби на нашите бизнесмени е да говорят, след като ги свалят от трапезата. И Цветан Василев, и Божков дълги години бяха галеници на властта, закони се пишеха за тях, вместо като направиха достатъчно пачки, да се пробват да нормализират държавата. Вярно ще печелят с пъти по-малко, но открадването на бизнеса ще им е невъзможно. Учудва ме, че те 100% разполагат с перфектни компромати за всички политици, просто много дълго бяха на върха, не са използвали нито един. Явно таят някаква надежда да се върнат пак в групата на “разпределящите порции”.
  —цитат от коментар 5 на stoiank


  Поне Пеевски се отчете , и той галеник на властта.
  Какво са 3 млн дарение на фона на 3 млрд :)

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 35. 35 Профил на bosko
  bosko
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Почти едновременно се размърда и Лукойл.

 36. 36 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  Това с Черепа е просто за да се покаже, че и в България бизнесът уж е зависим от законите.
  А реално не е така. Всеки забогатял в България си е богат през целият живот. Просто тук нещата са други, някои хора ги абонират за парите и те вече спокойно си живеят. Динамиката присъща за другите държави липсва. Това е защото тук нещата са изкуствени (червени).

  Анатема на комунизма!
 37. 37 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Управляващи политици и едри бизнесмени затънали в корупция, далавери и беззаконие - всичко на гърба на данъкоплатеца

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 38. 38 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 970 Любопитно

  На квартиранта му се губят по 140 милиона годишно към бюджета и не е забелязал,въпреки че се е срещал редовно с длъжника.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 39. 39 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#31] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Личи си, че отдавна сте напуснал България. Тук този филм не играе, защото всеки има близки и ги "губи" (те умират), ако си позволи да направи нещо подобно на описаното от вас. Комунистите не се шегуват, а тук все още управляват комунисти.

  Анатема на комунизма!
 40. 40 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  Във войната между Коза Ностра и Камората всяка от страните акцентира, че другата е мафия...

 41. 41 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  При назначаването на председател на комисията по хазарта, той предварително приема определени условия.
  Заема поста, приема да изпълнява договорките на министъра с Божков (Мило Борисов, Папазки, Лечев....сега вече Цеките), и милостиво му се оставя да събира трохи и за себе си. При форсмажорни обстоятелства, председателя на ДКХ служи като бушон (Александър Георгиев), за да се спаси министъра.
  При сериозно притеснение на министъра, като бушон може да се използва цялата комисия.
  И това е показател, че Божков казва истината и че Горанов стои зад схемата с ниските данъци за Черепа.

 42. 42 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 970 Разстроено

  Има учудващо единомислие между Божков и Борисов по отношение на българските арести.И двамата са сигурни,че там могат да те убият.Изглежда за 7 години нищо не се е променило.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 43. 43 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Единствения вариант на хората в България е да емигрирате и да се спасявате, час по-скоро. Кой е по-голяма мутра, няма смисъл да слушаме.

 44. 44 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#36] от "anonim440":

  И на кой бизнес се пречи в България. 92% от икономиката ни е реална. Среден и дребен бизнес. 2% е на Божковци, Пеевски и сие. Основно забогатели от Костовите РМД подаяния. Ами Божков, Манол Велев, Банев, Миню да половината РМД фирми. Разпределени от ДС. Георги Попов руски човек. Например.
  Та тези 92% отдавна са забравили РМД у Русия и Костов. И никой не им бута бизнеса. Никой не се сеща за Божков, Банев, Пеевски. Само медиите бълват боНби.

 45. 45 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#36] от "anonim440":

  Крайно време е да дойдеш да те разведа в 5000 завода в цяла България за да докажа нагледно, че грешиш. Като го опишеш това, което си видял ще се спре с олигархичното битие:)

 46. 46 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2418 Любопитно

  ,,През последните 9 години е имал и служебен паспорт от българското външно министерство.”

  Брех!...

 47. 47 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#44] от "Да вярваме на истината":

  Не си разбрал коментара ми. Не казвам, че се пречи, а че "бизнеса" си прави каквото поиска.

  Анатема на комунизма!
 48. 48 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#47] от "anonim440":
  . Извинявам се.

 49. 49 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#45] от "Да вярваме на истината":

  Аз да те разведа в София по къщите на богаташите. Няма един фалирал. Какви бизнесмени са това? Тези, които бяха богати преди 20 г. пак са си богати. Така като гледам в други държави този фалира, онзи става богат, има динамика. А тук няма такова нещо.

  Анатема на комунизма!
 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Божков знае много, затова искат да му затворят устата. А най-добре или да е в ареста или да изчезне.

 51. 51 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 761 Весело

  Ако някой живее У филма на алиса страната на чудесата, където идва някой на власт и заради едни 4к лева месечно(колкото един тираджия) ще се прави на патрЕот и ще гони мафията, значи сте си отвили краката.

 52. 52 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  До коментар [#31] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Личи си, че отдавна сте напуснал България. Тук този филм не играе, защото всеки има близки и ги "губи" (те умират), ако си позволи да направи нещо подобно на описаното от вас. Комунистите не се шегуват, а тук все още управляват комунисти.
  —цитат от коментар 39 на anonim440


  Вероятно си прав. Ако ми позволиш това обръщение на "ти" а не на "Вие", май нетикета толерира това.

  Относно "губенето на близки, те умират"...Май не е баш така-тормозят близките му/им (неговата мацка, синът му, и др), не се е стигнало до физически убийства (неимоверно евтини снайперисти си търсят работа).

  Що ли имам чувството че това е една игра на две нива:

  -Едно "за пред хората"-червени бюлетини в Интерпол (които никой не ги е виждал), някакъв цирк с отвличане на Черепа и шамаросване на "оперативните лица" и т.н.

  -Другото ниво: И Черепа, и Мустака можеха да ги арестуват в България, ама....

  Нещо повече: Мустака НЕ СЕ КРИЕ В МИША ДУПКА в Сърбия, свестни наемници могат да го гепят и довлекат до България като стой та гледай. Или "да го чукне" някой средна ръка снайперист. Ама като знаят какво е оставил при адвокати/журналисти "джъст ин кейс сом'тин' хапенс то ми" НИКОЙ не го пипа.

  С Черепа подобен сценарий е бая по сложен, ама е и ненужен-он си джафка от там неща които всеки знае, в България властите се правят на ампета...бизнес ас южюъл...

  П.С. Нещо относно "комунистите":

  Тези които ти имаш в предвид НЕ СА КОМУНИСТИ, а комундяри/мекерета наследници на други комундяри/мекерета, опортюнистична паплач яхнала една идея за собствени цели/придобивки.
  До коментар [#39] от "anonim440":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 53. 53 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#51] от "deutschland":

  Няма беден политик в България. Един познат влезе в политиката и веднага заглади косъма... Каза, че ако си идеалист първо те замерват с отделни пачки пари, и ако не се продадеш вече те замерват с куфари с пари... Дано някой оцелее в този ужас.

  Анатема на комунизма!
 54. 54 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  До коментар [#7] от "samoedin":

  Е ми другите като вас работят при един народен олигарх

 55. 55 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  До коментар [#37] от "neut":

  Пропусна да добавиш че това е вече цели 30 години....

 56. 56 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#52] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Е да, но всичко това е докато мълчат. Че всички са в кюпа. Отвори ли някой уста и ще умре. Те не са глупави и си мълчат. Затова са и живи. А и най-вероятно ще им се размине. Просто ще живеят в чужбина в изгнание (бедни гладни жадни и гладни на борда на някоя супер луксозна яхта и ще плачат всеки ден за България гледайки през прозореца на каютата вълните на Карибско море)...

  Анатема на комунизма!
 57. 57 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 560 Весело

  "Ами те работят при мен".

  Хахахахаха... Това е страхотна реплика.

  Браво Дневник, чудесно сте се справили за пореден път. Отлично написано! И наистина добро за четене.

 58. 58 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 515 Неутрално

  КАК КАКВЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ???
  МИ ХЕКИМЯН ЩЕ ИЗГЪРМИ.
  И НИЩО ДРУГО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ...
  ТАКИВА ИЗКАЗВАНИЯ ЗА "СЛЪНЦЕТО-ТИКВА" СЕ ИЗПУСКАТ В ЕФИР САМО ВЕДНЪЖ...

 59. 59 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 104 Неутрално

  Горкият Божков - да му вдигнем един паметник...

 60. 60 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#49] от "anonim440":

  Аз говоря за истински богаташи. Дето са забогатели с производство труд и акъл.
  Тези богаташи дето бизнесът им е с нашите пари от бюджета те ако трябва да работят и произвеждат ще умрат от глад. Но само бъде да по медиите щото са техни обикновено.
  Той Доган го каза в прав текст. Но както предполагах ЕС ще ги изчисти полека лека:)

 61. 61 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Дали щял да сезира прокуратурата! Ама моля ви се, вицове ли си разказваме? По-скоро дали има сили да стимулира испанската полиция да продължи проверката за къщата в Барселона и дали пък няма да поръча някого

 62. 62 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  [quote#15:"hhhuuunnnn"][/quote]


  Ти просто си роден тъпунгер !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 63. 63 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  В интервюто за БТВ ми звучеше неуверен, объркан и в някаква степен уплашен. Изобщо не звучеше като човек, който може да направи каквото и да е.
  —цитат от коментар 10 на asroma1927


  Не съм го слушал още защото и не вярвам, че ще каже нещо съществено или което да не знаем. Декларациите на такива имат ясната цел да се защитят или да ударят по враговете си, т.е. всичко е целенасочено и манипулативно..

  Но действително освен думите има и нещо наречено "езикът на тялото", много ценна информация която често издава критото. Така че непременно ще го изгледам, именно с тази цел.

  Иначе досегашната ми оценка вече съм я написал с думите "Черепа вдигна мизата". По-точното е, игра ва банк, т.е. залага се всичко налично /е, има и резерви, няма начин/.

  Очевидно вече Черепа е загубил надеждата, че с феновете на Левски може да осъществи значим натиск, нито че може да се споразуее изнудвайки с разгласяване. Особено атаката срещу Пеевски, това вече си е война на унищожение. И не вярвам да я спечели, по-скоро го чака съдбата на Цветан Василев.

  Интересното е какво ще прави с акциите на Левски, мафиотските битки не ме вълнуват? Според мен логичното е да ги даде, така ще прехвърли топката в полето на Боко. Ако не го направи губи феновете на Левски окончателно.

  Но и без това половината не бяха много възхитени от идеята те пък да са бухалките, този път на Черепа срещу ББ. И атаката срещу един от лидерите им наричайки го "подлога на Борисов" едва ли му е донесла привърженици. Така че разцеплението там вероятно ще се засили след изявленията на Черепа.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 64. 64 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Почти едновременно се размърда и Лукойл.
  —цитат от коментар 35 на bosko


  И на мен това ми прави впечатление. Шефа на баскетболният отбора на Лукойл изведнъж развива бурна активност да спасява Футболният Левски. Ставайки доверен човек на Черепа. който е вече в открита битка са ББ и Горанов. И паралелно с това Лукойл яко го натискат за акцизните складове и измерителните уреди.

  Та въпросът е кое е първичното и кое вторичното, яйцето или кокошката? Все ми се струва, че Лукойл е водещият в тази схема, твърде голям е за да бъде използван от Левски като бухалка.

  Наистина интересно ще стане, ако след Черепа в тази битка и Лекойл загази. И там се въртят едни стотици милиони които не влизат в бюджета. Малко повод за Гешев отново да излезе по-напред на сцената, че напоследък го позабравихме.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 65. 65 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#26] от "vassilun":

  С Ангела Домусчиев, да се случи това, което се случи с Ангелите Василев и Божков, неее. Това е прекалено. Домусчиев е наемател на Прокопиев до летището, Сградата на Нова, нееее не вярвам.... Толкова чести мъже загубихте.

 66. 66 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  Ако не беше тъжно можеше и да е смешно. Четете другари мутри, другари корумпирани министри и чиновници. Това е кръговрата в България. Мутра или корупмиран политик се превръща в “почтен” бизнесмен, после новите мутри и новите корумпирани политици и чиновници го бухат с бухалките или го бухат с рушветите. Гледайте Черепа, учете се от Черепа. Вие сте утрешните малки черепчета!

 67. 67 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  До коментар [#66] от "Таралеж":

  Тази игра се играе от векове и никой досега не се е поучил, никой не си е направил изводите. Всеки си мисли "На МЕН това не може да се случи, аз съм най-умният, най-хитрият, ще ги прецакам всичките...". Докато някой ден...

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 68. 68 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Неутрално

  До коментар [#2] от "Драгомир Дончев":

  " С всяка следваща такава случка целокупния български народ все повече бива поставян в ролята на ония прословути животни, които се смята, че пасат трева...
  Така е, ние масово трева пасем пичове. И ви вярваме, вярваме...
  Че и Божков е чист и почтен, света вода ненапита.
  И Борисов. И Новодомеца. И Диди. Всички.
  Всичко е ток - просто недоразумение между приятели - и ние, уж избирателите и данъкоплатците, които правите на маймуни вече 2 десетилетия.
  Ма то който яде баницата ли е крив?"

  Те не си правят илюзия, че някой им вярва ! Просто всеки ден им носи много пари, всеки ден на власт с това прогнило статукво значи, че " номерът е минал" отново ! Иначе за баницата си прав - надяват се да бъдат търпяни и са търпяни ! Това, което някои от тях не знаят и не искат да знаят, е цената на цялата тая демагогия за тях самите, но за всичко си има време и начин ! Всичко се връща, с лихвите ! Когато го разбереш, е прекалено късно за " катарзис"......

 69. 69 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Неутрално

  До коментар [#28] от "nessarox":

  " Само,че дали го е казАл, щото и автора не е сигурен. Пък и автор нЕма статията!!! Абе пълна боза!
  —цитат от коментар 18 на 4ort


  Със сигурност го е казал.
  Много нагъл и безскрупулен тип.

  Жалкото е, че е вярно. /казаното от В.Божков/

  Предупредиха го, избяга, сценарият е един и същи"

  Една нация стигне ли до това да чака такива като черепа да казват ( по - точно припомнят) на властта подобни истини..........

 70. 70 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Череп на Тиква думаше...

 71. 71 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 149 Неутрално

  Шест години държавата на дебелия Делян не може да скалъпи какво да е обвинение, с което да вкара в съда следствието по КТБ. Ами не е лесно, когато затвориш банка с цел да я източиш. Същата държава гази или преиначава законите, взема заложници, привиква, тормози, изнудва, арестува и държи в ареста с месеци и години, когото и посочи същия този Делян (менторите му). От колко години антибългарската българска държава подхранва с огромни суми всевъзможни руснашки компании, прави мили очи на кремълския военен престъпник, кланя му се, лиже му подметките. Обаче на бай Ганю това не му е интересно. Бай Ганю каканиже за някакви си вашингтонски мераци спрямо мизерния си човешки потенциал и умира от долнопробен кеф, когато гледа кат разкатават фамилията на Божков и сие без да се сеща, че по пози начин пикае върху собствените си права и достойнство. Последното в дебели кавички. Жалка българска картинка.

 72. 72 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Хммм ... офцете си блеят и пасат трева.
  А мошенниците (подпомагани от управляващите) си ходят, където си искат.
  Перифраза на: кучетата лаят, а кервана си върви.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 73. 73 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Божков се разприказва, защото няма какво да губи, но всъщност не е точно така.
  Близките му са в лапите на противниковия отбор и не ги чака нищо хубаво.
  Сега е моментът да покаже кой при кого работи...

  I Want To Believe
 74. 74 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4201 Любопитно

  UNITED EU UNION

  БИСЕР НА ДЕНЯ

  "общуване и по телефона, и със съобщения"

 75. 75 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#71] от "ddd":

  Дя не забравяме, че прокурор по делото КТБ е Другара ГешеФФФ. 6 години са малко да се разгърне "гения" на милиционера.

  На Барба Ганьос вече 10 не могат да му "стигнат" даже да застигне една Румъния по поне един ключов показател.

  Иначе и Божков и Цветан Василев трябва да говорят най-сетне, за това, което знаят. Стига общи приказки. Нямат какво да губят.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 76. 76 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Дори да не повлече със себе си своите бивши най-добри приятели, самото отърваване на държавата от Божков може да е само положително явление. Но нямам нищо против и той, и Цветан Василев да говорят. Има хора които вярват на качествени медии и журналисти. Има и хора които вярват само на хора като тях. И вторите е добре понякога да чуят нещо вярно за разнообразие.

 77. 77 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Божков когато е бил силен, да е натиснал министрите, дето "работят при него" да създадат правова държава. Сега няма право да се оплаква от произвол.

 78. 78 Профил на Balthazar
  Balthazar
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Само,че дали го е казАл, щото и автора не е сигурен. Пък и автор нЕма статията!!! Абе пълна боза!
  —цитат от коментар 18 на 4ort


  Първото нещо по което може да се познае една Фалшива Новина е липсата на автор.


  До коментар [#18] от "4ort":

 79. 79 Профил на Balthazar
  Balthazar
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ..Само се чудя, защо имам чувството , че Дневник се изживява, като адвокат на Божков....
  —цитат от коментар 27 на sbaleev


  Защото политическия гръб на Божков е Стефан Софиянски (двамата са сватове).
  А Сайта и Софиянски са от БГ-„демократите“.

 80. 80 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#69] от "samoedin":

  съгласна съм, това е много голям проблем, че само такива хора си позволяват да казват очевдините за всички ни неща.
  но проблемът по същество си остава мафиотското управление на страната.

 81. 81 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  "Преди дни Борисов заяви за спасяванетона "Левски" (любимият му отбор по негово признание), че "ако искат кредит, ще им дадем, ще им намерим кредит. Договор за реклама също съм... Уговорили сме го с колегите"


  В коя нормална държава премиерът осигурява договори за реклама на футболен отбор? Само за това изказване е редно да подаде оставка. Уговорили го били с колегите. С кои колеги бе, Тиква? С министрите ли? Това ли правите в МС?

 82. 82 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#27] от "sbaleev":

  Струва ти се, просто този път бързо са проверили фактите зад думите на Божков ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 83. 83 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  Нищо интересно. Позиционира се в нишата на Цветан Василев. Преди - Пеевски неправилно е демонизиран. Сега - Пеевски назначи Гешев. Същият арсенал на Цветан Василев - управляващите са мутри, вземат ми бизнеса и пр. Търси опора в стоящите зад въпросния Василев. Медийно се получава донякъде. БиТиВи направи интервюто, примерно. Свободна Европа /сегашната/ - също. Форумът тук - също. Иначе Дневник коректно отразява казуса. Интересна и ключова е съпоставката с отношението на Божков в предишни изявления и сега към Пеевски. Чест им прави, че са го извели.Любопитно е да се съпостави обаче този форум с форума на руско-бесепарския сайт Факти. Едно към едно са. Божков безспорно се олицетворява като нова надежда на симбиозата БСП-ДБ да катурнат властта. И как сладко за ухото звучат - хунта, мутри, бухалки, вземат ми бизнеса, оставка и пр. Иначе е прав донякъде, казвайки - те работят за мен. Всички са работили за него Предишните особено. Ако се ползва неговия израз за разликата преди и сега, че била Пеевски, може да се аранжира нов - разликата, Божков, от преди и сега е - Гешев. Защото това си е негово дело. Не на Борисов. Я как дружески се ръкува с теб, а наричаният от теб Влади /Горанов/ как си е хортувал и те е приемал за разговори и насоки в хазартния бизнес. Що им трябва да те разкостват?

 84. 84 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  Характерен цитат от форума на руско-бесепарския сайт Факти - "Прав е! Смяна! Промяна!"

 85. 85 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 117 Неутрално

  [quote#79:"hbl16647803"][/quote]

  Нека не се заблуждаваме. Софиянски отдавна не е политически фактор. Да, останали са му познанства и връзки, но той така и не стана сериозен играч с достатъчно влияние, за да може и днес да се меси в сериозните игри. А Божков е тежка категория. Враговете му също.

  без подпис!
 86. 86 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  ГЕРБ са пътници, времето им свършва. Не че нямат финансиране да спечелят още едни избори, но ще трябва да си сменят лидера - никой не иска да се асоциира със самотен мазен тулуп.

 87. 87 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Срещу Васил Божков са повдигнати 11 обвинения. С документ от 200 страници, който беше превеждан десетина дни се поиска екстрадацията му от ОАЕ. Дали в тази връзка, но от тази страна получихме 12 т фурми.
  Защо не чу се наложи глоба за пушене в закрито помещение като за доказателство послужи снимка? С предвидена възможност да я плати когато си възстанови бизнеса или когато си получи постановено от съд обезщетение от българската държава.
  Прокуратурата би могла да се самосезира и за публикувана в СМИ реплика "те работят при мен".

 88. 88 Профил на Elena Georgieva
  Elena Georgieva
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Като е чист като момина сълза, що отиде в дън гори тилилейски, заеми приема за да живее - да си дойде. Съдът ще отхвърли всички обвинения на прокуратурата, ще му върнат отнетото имущество - и готово.

 89. 89 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 912 Неутрално

  ГЕРБ са пътници, времето им свършва. Не че нямат финансиране да спечелят още едни избори, но ще трябва да си сменят лидера - никой не иска да се асоциира със самотен мазен тулуп.
  —цитат от коментар 86 на petrapetra

  Говорите от името на всички, от които зависят резултатите от парламентарни избори. Дали няма достатъчно граждани, които да гарантират новата победа на този, когото наличате "самотен мазен тулуп"? Дори и да бъдат определяни и да се самоопределят като тулупи/толупи*.
  * Не съм сигурен за правописа.

 90. 90 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 912 Неутрално

  "Преди дни Борисов заяви за спасяванетона "Левски" (любимият му отбор по негово признание), че "ако искат кредит, ще им дадем, ще им намерим кредит. Договор за реклама също съм... Уговорили сме го с колегите"В коя нормална държава премиерът осигурява договори за реклама на футболен отбор? Само за това изказване е редно да подаде оставка. Уговорили го били с колегите. С кои колеги бе, Тиква? С министрите ли? Това ли правите в МС?
  —цитат от коментар 81 на George Svinarov

  Не сте ли забелязали, че господин Борисов нарича много често колеги граждани, групирани по различни признаци?

 91. 91 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#9] от "hhhuuunnnn":

  Напомням Ви, че опозицията и управляващите са отгледани в един и същи цех и носят червените си книжки в джобовете!
  Ъхъ!

 92. 92 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  Чува се, че Хикимян го пращат в карантина за неизвестно време от понеддлник...
  —цитат от коментар 6 на venci4


  На ПозитаТо ли?

 93. 93 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  До коментар [#28] от "nessarox":

  Казал го е! Пише го във вестника!

 94. 94 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3351 Неутрално

  До коментар [#88] от "Elena Georgieva":

  Много хора казват - да си дойде и да се защити в съда. Това звучи добре, но и Васил Божков, и Цветан Василев казват, че не смеят да го направят защото се страхуват, че ще бъдат ликвидирани в ареста.

  Много хора сигурно ще кажат, че това са глупости и извинения. Може, но през 2013 г. не някой друг , а самият Бойко Борисов заяви :

  "..... Какво е нестандартното, в което е поел господин Пеевски срещу мен или ръководството на ГЕРБ? След като тези 3 партии, отговарям на този си реторичен въпрос, признаха изборите и в тази криза отново ГЕРБ е първа политическа сила, те казаха, че с ръководството на ГЕРБ трябва да се разправят по нестандартен начин. И само господин Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това. Информацията, която имаме е, че те са подготвили сценарий, за радост, протестите го осуетиха.
  Репортер: Какъв е сценарият?
  Бойко Борисов: Сценарият е да ме задържат и в ареста да ме убият.Затова Станишев казва – нестандартно, само този човек с риск за живота си, с риск на еди кое си, пое този ангажимент. Кой ангажимент? Вие сте умни хора, 10 дни Орешарски, Местан и Станишев не казват кой го е предложил. Защото всички знаем, че такова решение се взима само от Ахмед Доган.Чие име беше цитирано дословно в писмо на разузнавателна централа в писмо до България, в официално писмо, за поръчка срещу мен? Пак това име....."

  http://m.focus-news.net/?action=opinion&id=24901

  Когато това е казано от настоящия министър-председател и всички споменати от него хора са си живи, здрави и благоденстващи и Вие знаете това, което знаят Цветан Василев и Васил Божков за същите тези хора и за същия този министър-председател Вие лично какво бихте направили?

  Предлагам Ви два жокера:
  - Главният прокурор се казва Иван Гешев.
  - Иван Тодоров от "ТАД груп" беше обвинен за хакерската атака срещу НАП, заяви, че ще съдейства на разследването, прибра се доброволно от Канада, беше арестуван още пред самолета, прекара повече от 7 месеца в ареста, накрая беше освободен от съда (защото така или иначе по неговите обвинения не може да бъде задържан повече от 8 месеца) и делото все още не е внесено в съда.

 95. 95 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Черепа не внесъл 700 милиона лева в хазната, но колко е внесъл през тези 5 години в личните каси на политици и министри?
  Да се надяваме, че в обещаното следващо интервю ще ни каже.

  Не можело да се вярва на обвиняеми лица като Божков и Цветан Василев, казват Гешев и Бойко. Но Сашо Дончев също преди години открехна малко завесата на политическата кухня и се разнесе мутренски мирис.

  Логично е Божков да не се е срещал с членове на комисията, а директно с министър Влади — тези чиновници-калинки са под нивото на Черепа. Което значи, че Владито им е спускал заданията. И може да се окаже вреден за имиджа на Бойко и нищо чудно да стане излишен, както Цвъки.

 96. 96 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Това, което казва Черепа е така, но е смешно да се прави, че не знае как се държи бухалка. Колко ли хора и съдби е съсипал през годините? Няма да плача за него, но проблемът е, че хунтата, за която говори е реална и няма кой да я бутне.

 97. 97 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Хубав театър, добри сценаристи, блестящи изпълнители. Обаче . . . режисьорът? Дали режисьорът изпълнява и някоя от главните роли или си седи зад пердето и променя репликите в движение, предстои да видим.
  А иначе - смрад отвсякъде! Той, Божков де, си "мирише" неприятно така от началните години на свободията, понякога наричана у нас демокрация. Напоследък, обаче, смръднята, лъхаща откъм Кабинета, главната Каскетура и НС, става непоносима и почти направи неприятната Божкова миризма не чак толкова гадна.
  Независимо от това - платили сме си го и ще догледаме постановката, в която старият миризливец ще ни става все по-симпатичен. И с надеждата всички на сцената да се самонатровят от вонята си!

 98. 98 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3351 Неутрално

  До коментар [#95] от "Fiji":

  В разговора Божков каза и нещо, което ми се видя много интересно. Той отново наблегна, че неговите фирми въобще не са нарушили закона. И преди това е казвал, че няма нарушение защото в закона имало избор на начина за облагане. Ако се прочете внимателно ЗХ (чл. 30, ал. 3 и ал. 6) и декларацията утвърдена от министъра на финансите (Владислав Горанов) ще се види, че това твърдение не е съвсем лишено от основания.

  Но този път Божков добави и нещо друго - начинът за облагане (15% върху приходите или 20% върху комисионните) зависи - според него - и от правилата на съответната игра. И тъй като неговите лотарии имали едни правила, а Спорт-тотото - други то и затова плащали различно.

  Интересното в случая е какви са правилата за лотариите, които са били представени на ДКХ. И дали в тях случайно не е записано, че приходът на фирмата-организатр се формира от комисионни за участие. И дали ДКХ не е одобрила именно тези правила като е издала и поддържала толкова години линцензите на лотариите.

  Всъщност към днешна дата фирмите на Божков не дължат нищо. Актовете за 700 млн. лв. са обжалвани в съда и той още не се произнесъл. Това преди време го потвърди и самият Горанов - че сумите стават изизскуеми и могат да се събират включително и принудително едва след като актовете бъдат потвърдени от съда.

  Та интересното е какво ще каже съдът. Може ли такси (а не данъци) да се търсят със задна дата, може ли ДКХ да търси по-високи такси след като е приела по-ниските и е поддържала лицензите, дават ли законът и документите на ДКХ (декларацията) право на избор на начина за облагане, съгласила ли се е ДКХ с начина на облагане, избран от лотариите на Божков не само с фактическото приемане на таксите, но и с утвърждаване на правилата на лотариите.

  Представяте ли си каква феерия ще настъпи ако съдът отхвърли актовете на ДКХ и постанови, че тези прословути 700 млн. лв не са дължими?

  Затови си мисля, че Божков ще продължи да ни разказва по някоя и друга общоизвестна лакърдия, но няма да съобщава нищо конкретно. Докато не приключи съдебната сага. След това - според зависи.

 99. 99 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 458 Весело

  много ще ми е интересно да разбера как се развива бизнеса с билетчета,страхувам се че милионите платени от божков много ще ни липсват в следващият бюджет,тея "неплатените' милиони,така или иначе ги няма

 100. 100 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3835 Любопитно

  Чета , чета , чета и отново......и се питам , ама кой създаде интригата едно време , че днес да ни се намира толкова отговорната задача да им се коментират постиженията ?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK