Софтуер за 50 000 лева дарява "Демократична България" за дигитализиране на Столичната община

Христо Иванов, Атанас Атанасов и Борислав Сандов, съпредседатели на "Демократична България".

© Юлия Лазарова

Христо Иванов, Атанас Атанасов и Борислав Сандов, съпредседатели на "Демократична България".Мобилно приложение на софтуер предлага да дари "Демократична България" на Столичната община. То е на стойност 50 000 лева и е част от предизборната програма на обединението, която е с приоритет за дигитализация на работата в общината.


Предстои период на живот в условията на заплаха от разпространение на COVID-19 и България трябва да се адаптира към този риск, като спазва противоепидемични мерки, но и запази в максимална степен икономическата и социалната активност. Затова страната трябва да продължи с бързото въвеждане на дигиталните технологии в работата на институциите, се казва в предложението за дарение на "Демократична България" до столичния кмет Йорданка Фандъкова.


Софтуерът vote.sf позволява двупосочна комуникация между дадена организация и потребителите на приложението, а всеки, инсталирал го на мобилния си телефон, ще може да получава актуални новини, да следи активни кампании, да получава известия и да изразява предпочитанията си по актуални въпроси.
Общинските съветници ще могат да гласуват от телефона си


Чрез него служителите от всички структури и звена на централната и районните администрации на Столичната община ще могат да участват в гласувания, анкети и допитвания, а общинските съветници ще могат да гласуват присъствено (или неприсъствено) при взимане на решения в постоянните и временни комисии на общинския съвет.


Обучението на администраторите на приложението от общината, както и поддръжката му за периода на използването му също ще бъде изцяло за сметка на дарителя.
Законът за местното самоуправление не забранява използването на софтуерни приложения.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK