На живо

Коронавирусът в България: За Мутафчийски отварянето на детските градини е опасно действие (хронология)

Коронавирусът в България: За Мутафчийски отварянето на детските градини е опасно действие (хронология)

© Цветелина Белутова, КапиталОванес Торосян: Не се класирам за нито една мярка в помощ на свободните артисти
Генерал Мутафчийски получи детски въпрос: Защо слушате Борисов вместо той да ви слуша
Българи се заразиха с коронавируса във фабрика в Германия
И след 13 юли ще има забрани за пътувания, предупреди Ананиев.


До края на извънредното положение остават два дни. Националният оперативен щаб прогнозира, че мерките ще бъдат затегнати само ако в три последователни дни броят на заразените надхвърля 100. Данните от последните дни сочат, че те са около половината. Огнище на вируса е установено в община Сатовча. От понеделник "Пирогов" ще тества всички постъпващи в болницата.


"Дневник" следи в реално време развитието на ситуацията с коронавируса.
Настанените в болници и в интензивни отделения се увеличават

При взимането на решение дали да се разхлабят мерките за изолация се взима предвид не само броят на заболелите, но и възможностите на болниците. Отчита се броят на настанените в лечебните заведения и броят на онези от тях, които се нуждаят в реанимация. Това разясни председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, пред Би Ти Ви и подчерта, че именно настанените в болници и в интензивни отделения се увеличават.


Той потвърди, че до две седмици се очаква да се вземе решение за отварянето на детските градини, но напомни, че "това е опасно действие, първо трябва да се види какъв ефект дават освободените мерки и да видим в Дания и Германия (бел. ред. които ги отвориха) какво се случва".


Какво каза председателят на щаба в интервюто, четете тук.

"Пирогов" започва масово тестване на постъпващите


Проф. Асен Балтов

© Надежда Чипева, Капитал

Проф. Асен Балтов


Всички пациенти, които се приемат в "Пирогов", ще бъдат изследвани с PCR тестове за коронавирус. Причината е, че расте броят на заразените с инфекцията медици в най-големия спешен център в страната. Това съобщи пред Нова телевизия директорът д-р Асен Балтов. До момента 50 са доказаните случаи на заразата в екипа.


"Идват много пациенти в спешни състояния, но може би са и носители на коронавирусна инфекция. Тя е безсимптомна, но това не значи, че не са заразни. Утре ще издам заповед, с която всички пациенти, влизащи на лечение в "Пирогов", да бъдат задължително тестувани с PCR-тестове", заяви Балтов пред медиата.

БСП поиска 9% ДДС за храните и лекарствата

Лидерът на БСП Корнелия Нинова на депутатската банка.

© Юлия Лазарова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова на депутатската банка.


По една минимална работна заплата и осигуровки за всеки месец от извънредното положение да получат хората, на които им се е наложило да излязат в дълъг неплатен отпуск. Това предвиждат предложенията на БСП за промени в законодателството във връзка с кризата с коронавируса и нейните последици. Днес е крайният срок, в който депутатите и парламентарните групи могат да внасят в деловодството на Народното събрание предложенията си за конкретни текстове, които да залегнат в приетите вече на първо четене промени в Закона за здравето .


Проектът на БСП предвижда подкрепа за самонаетите лица, за родителите, за хората с банкови кредити, за
зеленчукопроизводителите, овощарите и животновъдите, както и за съкратените по време на кризата, се казва в съобщение на пресцентъра й. Едно от предложенията е минималното дневно обезщетение за безработица да се увеличи от 9 лв. на 17 лв.


БСП отново внасят за обсъждане предложение, което периодично подновява от три години - ДДС за храните и лекарствата да се намали на 9%.


Идеи за намален ДДС в ресторантьорството има и ВМРО, но досега по-големият коалиционен партньор ГЕРБ винаги е парирал тези предложения със записаното в коалиционното споразумение обещание данъците да останат неизменни.

Потвърдените случаи са 1965

С 11 са се увеличили случаите на заразени с коронавирус от 8 ч. сутринта до 17 ч. следобед, се вижда от официалната справка на Националния оперативен щаб. Така към 17 ч. потвърдените случаи на COVID-19 са 1965.


През днешния ден са доказани още 10 нови случая - в областите: 3 в Разград, 2 в Благоевград, 4 в София и 1 във Видин. Лабораториите продължават да работят.

В болница се лекуват 385 души, от тях 58 са в интензивни отделения.
Делът на заразените медицински специалисти остава 11: от всички засегнати. Те са 209 души.
957 от регистрираните случаи на COVID-19 са на мъже и 1008 на жени. Средната възраст е 48.6 г.
Починалите са 91. Днес е починал 72-годишен мъж. Пациентът е бил със злокачествено заболяване и е страдал от сърдечна и белодробна недостатъчност.


Коронавирусът в България: За Мутафчийски отварянето на детските градини е опасно действие (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Нови 13 положителни проби в село Осина

Нови 13 положителни проби за COVID-19 са получени в село Осина община Сатовча, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Благоевград д-р Калоян Калоянов, цитиран от БТА. Сутринта беше съобщено за 10 проби на представители на съседски семейства, заразили се по всяка вероятност от онкоболна жена, лекувана в софийската болница "Св. Иван Рилски" и починала впоследствие в дома си.


От първоначално установените десет случая четирима са настанени в Инфекциозното отделение на болницата в Гоце Делчев. Новите случаи са контактни лица на първоначално установените. Сред тях има и пет деца, всички са в добро здравословно състояние и са поставени под карантина в домашни условия.


Засега не се предвижда цялото село или отделни махали да се поставят под карантина.


След установен вирус у 78-годишен мъж от Дома за стари хора в благоевградския квартал "Струмско" са тествани 60 души от живеещите и персонала, а още 60 проби се взимат днес. Ако има повече случаи, първият етаж от сградата ще бъде отреден за тях, каза д-р Калоянов.

Бизнесът отново предлага схема 60/0

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България

© Велко Ангелов

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България


Асоциацията на индустриалния капитал е внесла в правната комисия на парламента становище, с което предлага мярката за запазване на работни места, известна като 60/40, да се трансформира 60/0. Това означава държавата да поема 60% от заплатите и осигуровките на работника, излязъл в неплатен отпуск заради кризата с коронавируса, а работодателят да н ему дължи нищо. Същевременно се предлага 60.процентният дял на държавата да се увеличи.


"Никъде по света, освен в България, не се дължи 100% компенсация в такива случаи. Заплащането на равни възнаграждения на неработещи и работещи е нонсенс, несправедливо е спрямо работещите и е невъзможно да се осъществи в повечето случаи", пише асоциацията и се мотивира с факта, че три дни преди края на извънредното положение са усвоени едва 1.22% от предвидените за целта 1 млрд. лв.


По данни на асоциацията плащането от държавата в размер на 60% е силно занижено спрямо Австрия (90%, 85%, 80%), Великобритания (80%), Швейцария (80%), Словения (80%), Дания (75%), Латвия (75%), Канада (75%), Кипър (70%), Румъния (75%).

ВМРО предлага по-дълга защита на длъжниците

Искрен Веселинов от ВМРО есъпредседател на парламентарната група "Обединени патриоти"

© Юлия Лазарова

Искрен Веселинов от ВМРО есъпредседател на парламентарната група "Обединени патриоти"


ВМРО предлага защитата на длъжниците от банки и колекторски фирми да се удължи 2 месеца след изтичане на извънредното положение


Предвидените в Закона за здравето правомощия на здравния министър за обявяване на извънредна епидемична обстановка да имат срок от 30 дни и тези правомощия да важат до края на обявената от СЗО пандемия, предлага политическата формация, която е част от управлението. В край на днешния ден изтича срокът, в който депутатите могат да предложат конкретни текстове в извънредното законодателство, свързано с разпространението на коронавируса. Очаква се те да бъдат разгледани от парламентарните комисии през предстоящата седмица.


Между първото и второто четене на закона депутатите от ВМРО предлагат да се забрани запорът на сметките на общините до края на 2020 г., те да имат и възможност за пренасочване на средствата от битови отпадъци и снегопочистване към други дейности, свързани с дезинфекция заради пандемията.


Вече внесените концесионни такси по курортите да се приспадат за следващата година, ако държавата обяви намалена или нулева събираемост в рамките на тази. Мярката е с цел постигане на равнопоставеност между концесионерите и подпомагане българския туризъм.


Друго предложение е да се субсидират чартърни полети на български превозвачи с 6000 евро.

Пакетите с продуктите от първа необходимост са предадени на стадион "Хювефарма Арена" в присъствието на управителя на "Биовет" Разград Теменуга Газдова, изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев и капитана на тима Светослав Дяков, информира Домусчиев и публикува снимки от събитието.

© Фейсбук/Кирил Домусчиев

Пакетите с продуктите от първа необходимост са предадени на стадион "Хювефарма Арена" в присъствието на управителя на "Биовет" Разград Теменуга Газдова, изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев и капитана на тима Светослав Дяков, информира Домусчиев и публикува снимки от събитието.


Четири хиляди пакета с продукти от първа необходимост получиха крайно нуждаещи се жители на Разград и региона. Дарението е предоставено от "Биовет" и ПФК Лудогорец. Това съобщи в профила си във фейсбук съсобственикът на фармацевтичната компания и футболния клуб Кирил Домусчиев, който си партнира с брат си Георги в двете начинания. Домусчиев уточнява, че това е първата от две дарителски кампании на обща стойност 250 000 лв. Прокутите от първа необходимост ще бъдат разпределени чрез кметовете на общините Разград, Исперих, Кубрат, Лозница, Цар Калоян, Завет и Самуил.


Лудогорец" е сред футболните клубове, които получиха подкрепа от държавата по схемата за подпомагане на бизнеса, позната като "60/40". Клубът взе малко над 110 хил. лева, като преди това обяви, че по заръка на собственика си Кирил Домусчиев ще дари парите за осигуряване на храна на крайно нуждаещи се в Лудогорието. Уточнението тогава беше, че изплащането на заплатите на футболистите остава ангажимент на клуба и не засяга правителствената програма.

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди утре предложения за антикризисни мерки на социалните партньори и становищата на ресорните министерства по тях, съобщи правителствената информационна служба. В дневния ред са и предложенията на Асоциацията на индустриалния капитал в България за изменение и допълнение на Закона за здравословни и безопасни условия на труд и обсъждане на проблема със злоупотреби с парични обезщетения за безработица.

Мерките, които трябва да останат след 13 юли

министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

© Надежда Чипева, Капитал

министърът на здравеопазването Кирил Ананиев


Забраната за влизане на чужденци в България трябва да остане и след 13 юли. Това заяви в интервю пред БНР министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.


Запитан какво ще стане с туристическия сезон, той припомни, че засега съществува негова заповед чужденците от трети държави да не се допускат на територията на страната. Същото важи и за някои държави от ЕС със силно разпространение на коронавируса.


Ананиев подчерта, че няма да има забрана за пристигане от чужбина на български граждани, но ще иска да остане задължението им да престояват 14 дни под карантина.


Здравният министър смята, че не трябва да се отменят и ограниченията за събиране на големи групи хора на обществени места на закрито и даде пример с театри и спортни състезания.


Повече от интервюто на министъра четете тук.

доц. Атанас Славов

© Надежда Чипева, Капитал

доц. Атанас Славов


В закона за "извънредната противоепидемична обстановка" да се предвиди възможност за периодичен контрол доколко заповедите на здравния министър, ограничаващи правата на гражданите, са пропорционални на заплахата за здравето им. Това предложи в интервю за БНТ юристът конституционалист доц. Атанас Славов.


Той припомни, че и Конституцията, и Европейската конвенция за правата на човека изискват когато се засягат основни права на гражданите, това да става въз основа на стандарти, залегнали закон, да има легитимна цел и въведените ограничения да са необходими и пропорционални. Законът не съдържа такива ясни критерии и стандарти, каза юристът. Той припомни, че в двата месеца на извънредното положение досега са приемани взаимно противоречащи си заповеди, заповеди са издавани и отменяни в продължение на няколко часа, а граждани са били глобявани неоправдано.

В село Осина са заразени поне 10 души

Огнището с коронавирус в община Сатовча е в село Осина, съобщи БНР. Инфектирани са две семейства в съседни къщи. Заразата е тръгнала от онкологично болна жена, която се е лекувала в столичната болница "Св. Иван Рилски", и е починала в дома си.


Заразените са 10, от които 3-ма са в болница, 7 са без симптоми и се лекуват в къщи.


"Ако има нови случаи на заразени ще поставим цялото село под карантина", каза пред радиото директорът на регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов. Той определи състоянието на заразените като стабилно. В късните следобедни часове се очакват резултати от пробите на контактни лица.


Кметът на общ7ина Сатовча Арбен Мименов увери, че всеки ден се цялото село и отделно - най-посещаваните обекти: – магазини, здравна служба. Той е настоявал цялото село Осина да бъде поставено под карантина, от РЗИ обаче засега не предприемат тази мярка.

Вижте в графиката тенденцията в разпространението на болестта.


Новите случаи са 44

Общо 44 са новите случаи на заразени с коронавирус да изминалото денонощие, съобщи на брифинг секретарят на Националния оперативен щаб Димо Димов. Това сочат данните от проведени тестове на 1126 души.


Общият брой на заразените е 1955. Повишена е активността в Благоевградско заради огнище в Сатовча, където са предприети противоепидемични мерки. От заразените 389 са в болници, а 56 от тях са в интензивни отделения.


Три са новите случаи на заразени медици.


Излекуваните са 444, починалите остават 90, колкото и вчера към 17 ч.

Следете тук информацията от оперативния щаб.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  Ура. Край на миенето на ръцете. олющи ми се кожата

 2. 2 Профил на Mushichka
  Mushichka
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Не вярвам да затворят пак всичко, защото Борисов го е страх от протести, а такива със сигурност ще има. Остава другият вариант: да занижават реалната бройка заразени.

 3. 3 Профил на Ех мъко модераторска
  Ех мъко модераторска
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ех, ако имахме интелигентни и свестни хора за управляващи, можеше действително да капитализираме на редкия късмет, че заразата не се разви толкова бързо у нас. Но няма да капитализираме нищо - пак ще кретаме последни от всички.

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  Спокойно е положението, малко ново заразени са постъпили в болници. Остават си огнищата.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 126 Любопитно

  Какво стана с математическия модел?!

  Някой да има информация, че нещо професора от БАН се позагуби.

 6. 6 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2326 Весело

  .
  —цитат от коментар 3 на Ех мъко модераторска  Ех, ако имахме интелигентни и свестни хора за управляващи, можеше действително да капитализираме на редкия късмет, че заразата не се разви толкова бързо у нас. Но няма да капитализираме нищо - пак ще кретаме последни от всички.
  —цитат от коментар 3 на Ех мъко модераторска


  Викаш,всичко е заради късмета.Действията предприети от правителството и НОЩ ,нямат никаква роля.Може.

 7. 7 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3644 Разстроено

  Май че вчера беше, когато един съфорумник изложи съвсем реалното си виждане за това, че у нас са много малко на брой истински изследваните носители на заразата, логично твърдейки, че трябва да се направят поне по 4-5 теста на един пациент.
  Това говори, че ние се класираме сред държавите, за които се казва, че имат малко изследвани, което прави нереален броя на заразоносителите по света.
  Докога на опашката бе, хора???

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 8. 8 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2974 Любопитно

  Да видим какво ще стане в седмицата след първия уикенд без ограничения за пътуване извън градовете.
  Нищо не е приключило в България, хората трябва да продължат да са внимателни.

 9. 9 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  Пика наближава, ограниченията отпадат..Май ще ги стигнете американците. По малоумие!

 10. 10 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2326 Весело

  До коментар [#7] от "дедо Андро":

  На опашката сме.По брой на случайте нуждаещи се от болнично лечение,на тежките случай и най лошото,на опашката сме и по починали от Ковида.До кога ще търпим това безобразие?

 11. 11 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Дано се тенденцията за намаляване броя на откритите вирусоносители за всеки пореден ден е близка до реалността и да се запази. Този брой зависи от много фактори - брой тестове; място на провеждане на тестовете; специфика на групите се подлагат на тест; откриване на съществуващи и възникване на нови огнища на заразяване; физическите контакти между хората; своевременно откриване и реално ограничаване, респ. лечение на откритите ностели на вируса; ефективност на предприеманите мерки за ограничаване на заразата; ...

 12. 12 Профил на paliacho
  paliacho
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Отличниците на Европа са Словакия и Украйна. И двете държави използват българско БЦЖ - http://www.bcgatlas.org/

 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2974 Неутрално

  До коментар [#10] от "uvtest":

  Не викай дявола, че като се сетя за българските болници /с малки изключения/ и тръпки ме побиват.

 14. 14 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  До коментар [#7] от "дедо Андро":

  Да,математиката не излиза !Но това се дължи вероятно и на малкото хора със сомптоматика .Бумът на новорегистриране се появи в дните когато тестваха Факултета . ...

 15. 15 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  До коментар [#5] от "ACER":

  За математически модел са нужни достатъчен ибем данни ,какъвто към момента най вероятно не може да се подсигури .Т.е ,както може да е показателен така може и да не е .

 16. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Весело

  До коментар [#15] от "stenlyaka":

  за никаква математика не може да става и дума, след като различните тестове са с различен процент на точност.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 17. 17 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  До коментар [#16] от "hamiltonf":

  ПиСиАр тестовете са надеждни , достатъчно надеждни .

 18. 18 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  Аууууууууу , погледнете Бетина Жотева по Нова ......нямам думи .
  Жената е ужасно зле !

 19. 19 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  100 заразени дневно означава 2000-2500 теста дневно. Явно НОЩ-ните докато е лятото нямат намерение да надвишават тази бройка, да не опразнят хотелите. А това означава бавно тлееща епидемия, подобните на нас правят поне по 5-6000 теста дневно, намират огнищата още в началото им.

  А така наесен, след като мутрите от Черноморието напълнят кесията при нас добре наторени от заразени пияни британци и руски мутри отново Лампазчо ще ни размаха пръст.

  Отдавна го написах: Извънредното Положение ще продължава докато го има Извънредното Крадене. Ако освен родните 10 милиарда се прибавят и еврофондове... ех че лапане настава, като за последно.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 20. 20 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Какво стана с математическия модел?!Някой да има информация, че нещо професора от БАН се позагуби.
  —цитат от коментар 5 на ACER


  Математическият модел е ясен, докато има туристи епидемия няма. Когато си заминат епидемията се появява.

  Има и една неизвестна променлива, еврофондовете.Ако ги отпускат според броят заразени можеш да си сигурен, че само за седмица ще имаме най-най-свирепата епидемия.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 21. 21 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Не вярвам да затворят пак всичко, защото Борисов го е страх от протести, а такива със сигурност ще има. Остава другият вариант: да занижават реалната бройка заразени.
  —цитат от коментар 2 на Mushichka


  Елементарно се нагаждат: искаш по-малко заразени=намаляваш тестването. Искаш повече=увеличаваш тестването, отиваш в циганска махала, в дом за стари хора, в болница.

  Това изследване което ни представя този щаб е пълна порнография и няма грам представителност, ако бяха студенти не двойка,направо изритване с ритници през вратата.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 22. 22 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Нещо замълчахме за мангърчето след като видяхме състоянието на областните болници и стана ясно какво ще се случи на съчките след като гетата изпоскат като скакалци здравния им потенциал. А покрай сухото гори и суровото. А когато съчки са половината изгаря всичко. До тука с призива за ликвидация на държавата чрез масово заразяване

 23. 23 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До журналистите от медията!

  Защо не пускате новината, как двама дрогирани в Бургас на 8/9.05.2020 в Бургас единия мина на парад през главните улици "Богориди" и "Александровска" със 120 км/ч. и накрая се заби в стълбите пред "Альошата" .
  Другия с мерцедес АМГ катастрофира в 6 автомобила.
  Ако се притеснявате за "авторските права" на местното сайче на Пеевски и ортаците на Сергей Симеонов, не се притеснявайте, взети са от камерите на община Бутгас. Само ги поискайте ще ви ги дадът без автотрски права.Ако Ви откажат, задайте им въпроса, как са стигнали до местното сайче.....и колко саим платили... Държавата да накаже виновните!

 24. 24 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 330 Неутрално

  От самото начало тежко болните не са надминали 60. Това е. Мийте си ръцете и прекарвайте много време на слънце. Секс също. Айде

 25. 25 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#13] от "boevbisser":

  Хайде пак нихилизъм. Имаме 350 болници. Болниците 50% са модерни, 50% мизерни. Основно в малките общини.
  По-сложно беше с лекарите и медицинските работници, но сега в първите 50% вземат огромни пари и си гледат работата. В останалите 50% мизерни болници просто трябва да ги закрият, но няма воля. Пример болници като Берковската, Провадийската и в такива общини. Те само гълтат без никаква полза.

 26. 26 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  До коментар [#22] от "rexdog2004":

  Мангъров Ви казва ,че на война отиват младите !А те едва ли ще стигнат до болница ......както в Банско (ако вярваме на изнесените данни).Вие можете да го тълкувате както си искате. ...

 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Любопитно

  До коментар [#17] от "stenlyaka":

  Какво значи "достатъчно надеждни", говори с числа, нали за математика говориш?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 28. 28 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3323 Неутрално

  Какво стана с математическия модел?!Някой да има информация, че нещо професора от БАН се позагуби.
  —цитат от коментар 5 на ACER

  Първият математически модел от БАН беше на 8 март беше изчислен за три месечна карантина-до средата на юни-4000 заразени и 100 починали и по тези сметки може да познаят заразените,но починалите ще бъдат повече.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#13] от "boevbisser":

  Вярно е , а медиците тръпки ни побиват като ви гледаме как лежерно обикаляте и си мислите ,че зараза няма ,а ако се разболеете , ще ви приемат в така добре развитата и модерна здравна система ,не знам населението на какво разчита ,ето в Ямбол и Видин вече не приемат в болниците ,пита се следващите заразени къде точно ще се лекуват и откъде ще намерят някой и друг медик ,за да го набият да ги лекува насила ,че нещо липсват навсякъде ,просто ги няма или са вече заразени.

 31. 31 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#25] от "Да вярваме на истината":

  Забравяш ,че в т нар модерни или частни болници ,нещо никак не приемат заразени с ковид и бягат от тях като дявол от тамян , там са добре платените медици ,защото управлението е решило така , че трябва те да се лансират ,сега от техните редици никой не ще да дойде в бедните държавни болници и в инфекциозните отделения ,дори им дават 1000 лв бе и пак не щат ,направо учудващо .

 32. 32 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#19] от "Fred":
  Прав си - трябват 2500 теста за да стигнем 100.
  Всичко може да се регулира (манипулира):
  4.05 - 527 теста - 21 заразени - или 1 заразен на 25 изследвани (4,0%);
  5.05 - 1158 теста - 57 заразени - или 1 заразен на 20 изследвани (4,9%);
  6.05 - 1465 теста - 69 заразени - или 1 заразен на 21 изследвани (4,7%);
  7.05 - 1163 теста - 53 заразени - или 1 заразен на 22 изследвани (4,6);
  8.05 - 1397 теста - 54 заразени - или 1 заразен на 26 изследвани (3,9%);
  9.05 - 1777 теста - 46 заразени - или 1 заразен на 38 изследвани 2,6%);
  10.05 - 1126 теста - 44 заразени - или 1 заразен на 26 изследвани (3,9%).

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2682 Весело

  До коментар [#3] от "Ех мъко модераторска":
  Късмет?! Късмет е да не правиш нищо, а съдбата да е благосклонна. Този "късмет" не се появи току така без навременни действия на управляващите и без жертви от страна на населението, т.е. не беше късмет, а закономерност.
  И как да стане капитализирането на този "късмет", че не мога да се сетя?

 35. 35 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  До коментар [#32] от "Софианец":

  Процентът заразени е що-годе константен. Така, че спад на еоидемията няма. Има игра с броя на тестовете.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 36. 36 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  Във всички статистики липсват данни за броя преминали безсимптомно и носители на имунитет. Фигурират само заразени и последващото им развитие. Именно тази група би могла да бъде основа са правилен подход към заразата. Начинът им на живот ги предпазва от тежките прояви на болеста.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 37. 37 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  Така ли ми се струва, но сякаш доста от случаите се оказват заразени в болница. После се чудят защо се плашим да ходим на профилактични прегледи. Аз поне съм отложила 3 и се моля лятото да успея да да ги направя.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Разстроено

  ...качваме си се нагоре към пик-а и това е...

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Разстроено

  До коментар [#7] от "дедо Андро":


  Много! Много закъсняха със самото тестване!
  Стискането на парите и помощите(за пенЦии) не ни донесе нищо добро.

 42. 42 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  До коментар [#30] от "edin drugii":

  А защо не излизат медици, които ясно и твърдо да заклеймят д-р Мангъров, който мъти и без това не особено бистрите мозъци? Всеки гледа да избегне директната квалификация на този не знам платен ли е, психо ли ли е, а най-вероятно и двете, човек.
  Иначе аз и хората около мене разбираме сериозността (меко казано) на положението и стриктно спазваме мерките. Даже с маски си ходим все още.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на so
  so
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Излиза ще много "огнища" тръгват имено от болниците. Да не се окаже накрая, че без болници жертвите и разпространението щяха да са по-малки. :)

 45. 45 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Отишла жената от сатовчанско с рак да се лекува в болница и се върнала с корона-вирус. Оттам на близките и т.н.
  Мдаа, оказва се че основните огнища на зараза са всъщност болниците :(
  За Бергамо положението е било подобно. Разпространението тръгва от болницата.

 46. 46 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  "Ананиев иска забраната за влизане на чужденци да остане и след 13 юли"  А Ангелкова искаше да открива сезона на 1 юли...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 47. 47 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2974 Весело

  До коментар [#30] от "edin drugii":

  На едно мнение сме по отношение на болниците и възможностите им, затова и не обикалям като лазарка, макар че силно уважавам лекарите и чудесата от храброст, които проявяват.
  С колегата от Габрово е излишно да се спори по повечето теми.

 48. 48 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 424 Весело

  До коментар [#46] от "hamiltonf":

  Според мен дневник са искали да кажат 13 май

  пътуват във времето хората

 49. 49 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 780 Разстроено

  Иначе аз и хората около мене разбираме сериозността (меко казано) на положението и стриктно спазваме мерките. Даже с маски си ходим все още.
  —цитат от коментар 42 на Мондиана

  А къпете ли се с маски? :(

 50. 50 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Ананиев въобще не е за ръководящ администратор, защото е смачкан плъх! Та той не може едно самостоятелно решение да вземе. Слушам го в момента по „Хоризонт“, където мънка и демонстрира страхова невроза от непресъстващия ББ, заповедите му били колективни, ами ако не е съгласен да не подписва и да се маха. Няма нужда да е послушко на мутрата и да се плаши от сянката му.

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 51. 51 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  За чужденци и за берачи!

 52. 52 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  До коментар [#27] от "hamiltonf":

  Около 97%,според казаното от Мутафчийски.

 53. 53 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#42] от "Мондиана":
  "А защо не излизат медици, които ясно и твърдо да заклеймят д-р Мангъров, който мъти......"
  Какви медици..... Я да го арестуват и право в панделата. И всички тези които говорят и мислят против официалната позиция, без съд и присъда също. Ще имате право на собствено мнение на куково лято..

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#53] от "Софианец":
  И няма да мислите. Само ще изпълнявате!

 56. 56 Профил на Stan Todorov
  Stan Todorov
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Крайно време е деветте страни от ЕС чиито граждани не се допускат в България - Нидерландия, Германия, Испания, Италия, Австрия, Белгия, Франция, Ирландия, Люксембург да наложат реципрочни мерки и да не допускат български граждани.

 57. 57 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Елементарно се нагаждат: искаш по-малко заразени=намаляваш тестването. Искаш повече=увеличаваш тестването, отиваш в циганска махала, в дом за стари хора, в болница.
  Това изследване което ни представя този щаб е пълна порнография и няма грам представителност, ако бяха студенти не двойка,направо изритване с ритници през вратата.
  [quote#21:"Fred"][/quote]
  Прав сте, че броят на новооткритите заразени с COVID-19 при ежедневно провежданите тестове може да се манипулира. Не само умишлено и грубо. Влияят много фактори. Някои съм посочил в [#11] . Възможно е манипулациите да се извършват целево. Често се посочва като причина да се използва като аргумент намаляващия брой откривани нови заразени с цел отмяна на извънредното положение и доста от огрениченията свързани с туризма. Подобни манипулации крият сериозен риск. Особено когато реалният общ брой на заразените е доста по-голям от отчитания. Тези заразени контактуват с други хора, разнасят заразата и .... настъпва момент, когато трябва да се отчете реалността.
  Математиката е точна наука, символ на точност и прецизност. Но в приложенията се работи с математически изрази и числа. Числа, които се задават. Включително и в статистиката. Ясно е, че две плюс две е четири. Но може да бъде пет, може и три, щом Партията нареди. Когато Партията побеждава математиката ...

 58. 58 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  И без много обяснения , се разбира защо у нас заразата е на контролирана степен на развитие , но забрана за чужденците да влизат и излизат , някак си противоречи на здравата логика , защото , е повече от очевидно , как се е разпространила и продължава да се разпространява заразата......правилно е , че вече се контролират огнищата , но ще бъде правилно и да не допринасяме да се разпространява и из Европа.....

 59. 59 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Ананиев въобще не е за ръководящ администратор, защото е смачкан плъх! Та той не може едно самостоятелно решение да вземе. Слушам го в момента по „Хоризонт“, където мънка и демонстрира страхова невроза от непресъстващия ББ, заповедите му били колективни, ами ако не е съгласен да не подписва и да се маха. Няма нужда да е послушко на мутрата и да се плаши от сянката му.
  —цитат от коментар 50 на amerikanbastard


  Министър Ананиев няма дори правото свободно да напусне поста. Просто чака да бъде освободен от Баце. Ако има късмет ще мине по каналния ред, ... без Гешев.

 60. 60 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#49] от "ali_ibn_isa":

  Не, с дамски превръзки и презервативи се къпем....

 61. 61 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  До коментар [#54] от "Росен съм аз а Гърлето е курва":

  ЛС

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 62. 62 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  До коментар [#48] от "001":

  Пуснаха отделна статия, датата 13 юли пак си стои.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 63. 63 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Психо на което му е дадено поле за изява. Докато хората очакват някой да ги спасява от илюзия и манипулира информацията няма да има промяна.

 64. 64 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  До коментар [#30] от "edin drugii":А защо не излизат медици, които ясно и твърдо да заклеймят д-р Мангъров, който мъти и без това не особено бистрите мозъци? Всеки гледа да избегне директната квалификация на този не знам платен ли е, психо ли ли е, а най-вероятно и двете, човек.Иначе аз и хората около мене разбираме сериозността (меко казано) на положението и стриктно спазваме мерките. Даже с маски си ходим все още.
  —цитат от коментар 42 на Мондиана


  Крайно време е от медицинското съсловие да вземат отношение към публичните изяви на Мангъров.

  Защото именно медиците са тези дето ще поемат основния удар ако се реализират идеите му.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 65. 65 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  Отишла жената от сатовчанско с рак да се лекува в болница и се върнала с корона-вирус. Оттам на близките и т.н.Мдаа, оказва се че основните огнища на зараза са всъщност болниците :(За Бергамо положението е било подобно. Разпространението тръгва от болницата.
  —цитат от коментар 45 на ali_ibn_isa


  Което означава едно - оставаме без болници с всички произтичащи от това последствия.

  Защото и апандесит да те удари ако няма кой да те прегледа си пътник. Или пък ако идеш в болница и там те коронясат. Щото който отива в болница е с разклатено здраве -независимо дали е заради инфекция или заради съвсем друго заболяване.

  В Италия има случаи на хора дето са влезли в болница заради автомобилна катастрофа и там са лепнали вируса и са си заминали.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 66. 66 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2974 Весело

  До коментар [#62] от "hamiltonf":

  До довечера ще са му набили канчето на Ананиев и утре ще каже, че не са го разбрали.
  А че нормален туризъм няма да има тази година отдавна е ясно - и в България, и навсякъде. Само Ангелкова още не е разбрала и си мисли, че като поевтини шезлонгите на Слънчака ще стане пак навалица, но на нея всичко й е простено.

 67. 67 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Мдаа, оказва се че основните огнища на зараза са всъщност болниците :(За Бергамо положението е било подобно. Разпространението тръгва от болницата.
  —цитат от коментар 45 на ali_ibn_isa

  Можеш сам да си направиш сметката, в БГ има около 35,000 медици, това 0.5% от населението. Същевременно 11% от заразените са лекари, т.е. риска да се заразиш в болницата е 22 пъти по-голям. Отдавна е известно, че по болниците върлуват най-агресивните щамове, поради непрекъснатите дезинфекции точно такива оцеляват там.

  Не ги обвинявам хората, обратното съчувствам им. Властта ги хвърли срещу заразата с голи ръце, дори елементарните маски които траят по 2 часа не им осигури.

  А копоите на властта още от самото начало с маски и то професионалните. Били много застрашени, те които през цялото време са на чист въздух и не контактуват с масово заразените като лекарите. нали им направиха тестове, на 1000 души 7 прекарали заразата и нито един активен. Сравнявайте с 11%.

  Отгоре на това онова леке с лампази издаде заповед която Забранява Тестването на Медици!!! Това е СЪЗНАТЕЛНО създаване на огнища на заразата, само това е достатъчно да гние до живот в затвора!

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 68. 68 Профил на Ал Бънди
  Ал Бънди
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Проблемът с вируса трябва да се реши с общи усилия и чужденците не са прокажени. Няма никакъв смисъл да са отхлабват мерките в страната, но да не се допускат чужденци от държави, които не са силно засегнати от вируса. Важното е да се спазва социална дистанция, а не да се ограничава живота и бизнеса на хората...Вирусът е навсякъде и няма опасност да влезе в държавата, защото той вече е тук!

 69. 69 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Ананиев въобще не е за ръководящ администратор, защото е смачкан плъх!
  —цитат от коментар 50 на amerikanbastard

  Съзнателно избраха такъв, около Боко само такива виреят.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 70. 70 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2054 Любопитно

  С какво един чужденец е по различен от един плевенчанин отиващ в София?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 71. 71 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#32] от "Софианец":Процентът заразени е що-годе константен. Така, че спад на еоидемията няма. Има игра с броя на тестовете.
  —цитат от коментар 35 на Николов


  И игра с огнищата. Другото което не е известно е дали всичките тестове са PCR или за да нагодят бройката /където явно изоставаме/ слагат вътре и бавните тестове от изследванията в т.н. специфични групи/"срезове".

  Доста вероятно защото броят тестове доскоро се криеше и на първи поглед ми изглежда доста завишен. Ако смесват бързите и PCR тестовете става пълна каша, те изследват различни групи и етапи на заразата.

  Отделно, че упорито се говори за "проби" а не за тествани, Пробите могат да са и по 2-3 на изследван. Не е ясно дали вътре са и вътрешно болничните тествания дали е оздравял, там са необходими по наредба поне 2 отрицателни за да го обявят за здрав. Само че това не определя как върви заразата из страната.

  Въобще пълна порнография, грам няма от прецизността на научно изследване. Така не може да се установи как и накъде върви епидемията.

  По много-много приблизителен оценка от наличните данни за мен сме в платото на една вяло протичаща епидемия. С която не се води никаква борба, оставена е на самотек, както се получи.

  Това може да продължи много дълго и така гарантирано ще влезем във втори пик като дойде грипният сезон и се върнат гастарбайтерите. Отделно "бонусите" от курортите.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 72. 72 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  Ананиев е напълно несдекватен ,поне от публичните му изявибтака изглежда

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Живея с принципа “positive thinking not wishful thinking”, за това смея да се надявам, че поради очакваното 25-30 градусово затопляне през следващата седмица страшният вирус да се спихне. В края на деня, до сега неговите „роднини“ не виреят добре на топло. Чакам само БиБи да обяви как са преборили пандемията.

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 75. 75 Профил на ена блогърка
  ена блогърка
  Рейтинг: 49 Любопитно

  До коментар [#5] от "ACER":

  Банан-и-Ев не ти ли стига :)

  Обаче нещо за чужденци глаголи...

  to see a world in a grain of sand and heaven in a wild flower hold infinity in the palm of your hand and eternity - in an hour.
 76. 76 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Крайно време е от медицинското съсловие да вземат отношение към публичните изяви на Мангъров.
  —цитат от коментар 64 на Николов

  Да, много от колегите му взеха отношение и го подкрепиха въпреки истерията, което разпалват срещу него гробаро-пеевските медии.
  Все пак това е типично поведение за управляващата хунта..
  По-парадоксалното е че въпреки публичното оплюване на този човек щабът реално изпълнява повечето от препоръките му в края на краищата:
  - отпаднах най-идиотските 'мерки', глупостите с маските, парковете и планините
  - фактически стана ясно, че всеобщата карантина на ниво цяла държава е възможна само в главите на некви двуизмерни мозъци :)
  В края на краищата вървим към това: очевидно е че животът НЕ може да замръзне, очевидно е че никъде вирусът НЕ изчезна с къде по-ожесточени карантини, очевидно е че трябва да се насочим към разумни решения, гъвкави мерки, локализиране на огнища, тестове, да пазим възрастните и хронично болните, да пазим медиците и там трябва да се насочат усилията.
  Оплюването на един или друг човек е признак на безсилие и в никакъв случай не носи уважение.

 77. 77 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Което означава едно - оставаме без болници с всички произтичащи от това последствия.

  Защото и апандесит да те удари ако няма кой да те прегледа си пътник. Или пък ако идеш в болница и там те коронясат. Щото който отива в болница е с разклатено здраве -независимо дали е заради инфекция или заради съвсем друго заболяване.

  В Италия има случаи на хора дето са влезли в болница заради автомобилна катастрофа и там са лепнали вируса и са си заминали.
  —цитат от коментар 65 на Николов


  И точно заради това, управлението трябва да насочи усилията си там, а не да насажда истерия и масово чувство за вина. За два месеца 'управление' на криза се видя че провалите идват най-вече от болници, недоставени на ЛПС, от липса на ефективен контрол на пристигащите от рискови държави.
  В момента най-рисковото нещо е човек да иде в болница за нещо си и да се върне с букет от други 'чудни' неща.

 78. 78 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 780 Разстроено

  До коментар [#49] от "ali_ibn_isa":Не, с дамски превръзки и презервативи се къпем....
  —цитат от коментар 60 на jlb02632781


  Да, наистина! Какво ли не прави истерията с хората!
  Надявам се поне да не пиете белина и меглио :(
  Наистина е тъжно :(

 79. 79 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Еми Ананиев то сега самолетите си летят, само вижте кацащи|излитащи

 80. 80 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  До коментар [#2] от "Mushichka":

  Абсолютно!
  Ще превърнат жалкото състояние на здравеопазването у нас в свое предимство - хем няма да се налага да го реформират!

  I Want To Believe
 81. 81 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  "Още два месеца защита на длъжниците предлага ВМРО"  Длъжниците, и не само, ги чакайте през октомври/ноември пред НС, ще дойдат, със сигурност, с "голямата метла"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 82. 82 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  До коментар [#76] от "ali_ibn_isa":

  Кой от лекарското съсловие е съгласен с теориите на Мангъров? Конкретно и с имена, ако обичаш.

  Щото аз се сещам за няколко дето не са съгласни.

  Като се почне с Кунчев, който е епидемиолог, а не детски лекар като Мангъров и се стигне до проф. Костов, който е пулмолог и беше шеф на "алтернативния щаб".

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 83. 83 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Мисля, че това предложение вече е късно да бъде направено, защото 100000 души вече бяха съкратени. Уж отпуски, уж това онова, а всъщност "бизнеса" (в кавички, защото тези не са хора, не са бизнес, не са нищо) реши, че е по-евтино да разкара хората. И така.
  Чакайте българин да ви дава пари, да се грижи за правата ви и въобще нещо нормално и човешко да се случва в България що се отнася до сферата на труда... Няма да се случи явно. Затова толкова хора бягат от България и от българският "бизнес".

  ДБ=БКП
 84. 84 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Неработещите се регистрират в бърата по труда и получават 60%. Никакви пари на робовладелците, ще откраднат половината а на неработещите ... стинки.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 85. 85 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3210 Весело

  Ха ха Лудогорец получава помощ от държавата,Петьо Блъсков взима помощ от държавата,ква стана тя?!

  klimentm
 86. 86 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1658 Любопитно

  До коментар [#74] от "amerikanbastard":

  За съжаление в момента в Африка е над 30 градуса и вируса продължава да заразява.

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 87. 87 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 975 Весело

  "Бизнесът отново предлага схема 60/0
  Асоциацията на индустриалния капитал е внесла в правната комисия на парламента становище, с което предлага мярката за запазване на работни места, известна като 60/40, да се трансформира 60/0. Това означава държавата да поема 60% от заплатите и осигуровките на работника, излязъл в неплатен отпуск заради кризата с коронавируса, а работодателят да н ему дължи нищо. Същевременно се предлага 60.процентният дял на държавата да се увеличи"

  Ми тя така и така ще трябва да го прави, ако работникът е уволнен и на борсата.

  Звучи разумно, ако ще се запазят работни места. Само да не се превръща в навик, че сезонната заетост ще се превърне в целогодишна за сметка на данъкоплатците. Освен това трябва да е със срок, съобразен със КТ по отношение на изплащане на обезщетение за безработица, както и изрично трябва да се уточни- намалява ли обезщетението, ако все пак работника бъде уволнен, и как ще се върже това държавно плащане с чл. 54б, ал. 3 и ал. 4 КСО.

 88. 88 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  По възможност никога не работете за българи. Ако може фирмата да е чужда, колегите ви да не са българи и всички от управлението да не са българи. Едва тогава вече може да се видите у пари, да сте спокойни, без завист, интриги, без да ви правят мръсно. Съвременният българин е бетер циганин.

  ДБ=БКП
 89. 89 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1658 Весело

  До коментар [#87] от "lilithi":

  "Бизнесът" в България винаги предлага схема 100/0 - ако може държавата да плаща на работниците, а те да работят безплатно на назначените капиталисти. По подобен начин беше преди известно време програмата за безработни, при които държавата изплащаше минимална работна заплата за 6 месечен период, ако фирма се съгласи да наеме работник на работа. В нашето предприятие масово наемаха работници по тази мярка с 45 месечен договор, за да има 1 месец за предизвестия...

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 90. 90 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  До коментар [#76] от "ali_ibn_isa":Кой от лекарското съсловие е съгласен с теориите на Мангъров? Конкретно и с имена, ако обичаш.Щото аз се сещам за няколко дето не са съгласни. Като се почне с Кунчев, който е епидемиолог, а не детски лекар като Мангъров и се стигне до проф. Костов, който е пулмолог и беше шеф на "алтернативния щаб".
  —цитат от коментар 82 на Николов


  Мангъров е шеф катедра Инфекциозни болести в Мед.Университет и завеждащ детско отделение в Инфекциозна Болница !
  Сигурно има едни 30 години стаж с инфекциозни болести !

 91. 91 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  До коментар [#74] от "amerikanbastard":За съжаление в момента в Африка е над 30 градуса и вируса продължава да заразява.
  —цитат от коментар 86 на mitko11


  В Африка се хранят с ръце !!!!
  Мой приятел , Бернар Мума с две вичши образования до ден днешен ми заявява , че се храни с ръце защото вилиците са за колонизаторите !
  И в Еквадор е горещо , а мрат като мухи .....нормално за съжаление , Еквадор е едно ужасно гето !

 92. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  Абе,кога най-сетне ще се задължат служителите да плащат на работодателите,че ходят даним рботят??

 93. 93 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2277 Неутрално

  ЦИТАТ : "Бизнесът предлага само държавата да плаща на неработещите"

  :-) това е капитализмът =
  печалбите се приватизират , загубите се национализират :-)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 94. 94 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  До коментар [#92] от "yanne":

  Отиваш да си взимаш заплатата на гишето в банката и ти казват "Вие сте минус 200 лв. този месец"... И плащаш там 200 лв. и се прибираш спокоен вкъщи, взели си си заплатата...

  ДБ=БКП
 95. 95 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  До коментар [#90] от "stenlyaka":

  Това добре, ама в оня пост зададох конкретен въпрос:

  Кой в лекарското съсловие в БГ е застанал с името си зад мненията на Мангъров?

  До тук вече няколко души публично се разграничиха - вкл проф. Костов, който иначе имаше много задочни спорове с НОЩ.

  Мангъров в момента е персона нон грата на българската медицина.

  Никой български медицински авторитет не иска да го свързват с неговите теории.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 96. 96 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1658 Весело

  До коментар [#92] от "yanne":

  Прескачаш етапи.:
  1 етап - работодателите не плащат нищо.
  2. етап - Работниците плащат при влизане в предприятието.
  3 етап - Работодателите гонят работниците да ходят да спят в къщи, защото си хопдели само в неделя да се изкъпят и работодателите губели пари от входни куверти...

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 97. 97 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1658 Весело

  До коментар [#94] от "anonim440":

  Да , ама преди да се прибереш, те спират от КАТ и те глобяват два пъти - първия път, защото си без кола и не могат да ти съставят акт за сериозна сума, и вторият път, защото не зареждаш гориво, а трябва да се подпомага Лукойл...

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 98. 98 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 975 Весело

  До коментар [#89] от "mitko11":

  Ми това му е работа на бизнеса...

  Може спокойно да се асоциира бизнеса с мъж,- всеки мъж е длъжен да си иска, дали ще му дадат е друг въпрос. Веднага се щещам и за :

  Бал. Както обикновено, поручик Ржевски седи пиян в обкръжение на ухажващи го знатни дами. Издебнал момента, корнет Оболенски го пита:
  "- Кажете поручик, как да си обясня успеха Ви сред жените?
  Поручикът:
  - Виждате ли, корнет, приближавам се до дадена дама и й казвам: госпожо, а мога ли да Ви го начукам?
  Корнетът:
  - Но поручик, за това ще да получите плесница!
  Поручик Ржевски леко го потупва по рамото:
  - Получавам… А после най-често го начуквам…"

  Щот тя държавата ни, в ролята на жена, уж шамари раздава, ма послем, тайно и скришом... Щото бизнеса ни е важен, все пак. :)

  Виждам, прочее, че сте дал и чудесни идеи какво може да поиска допълнително бизнеса, ако ги е позабравил... Много е вероятно, ако споменат думата " протест" пред "смелия" ни и "принципен" "премиер", да ги огрее. Щото да не клатим стабилността.

  Дано на Ви прочетат, че в тия смутни времена...

 99. 99 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  До коментар [#90] от "stenlyaka":Това добре, ама в оня пост зададох конкретен въпрос:Кой в лекарското съсловие в БГ е застанал с името си зад мненията на Мангъров?До тук вече няколко души публично се разграничиха - вкл проф. Костов, който иначе имаше много задочни спорове с НОЩ.Мангъров в момента е персона нон грата на българската медицина. Никой български медицински авторитет не иска да го свързват с неговите теории.
  —цитат от коментар 95 на Николов


  Кунчев тази сутрин първо каза, че цял свят опровергава Мангъров , а после че се надява епидемията да се самоограничи .
  Второто е в основата на тезата на Мангъров ! Само че Мангъров обяснява защо !
  Лека полека вървим точно към предложените от Мангъров ''мерки '' , които апропо не са нещо по-различно от сегашните с разликата че предлага младите и здравите да преболедуват вируса сега , днес , дори ако може вчера !

 100. 100 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#10] от "uvtest":

  колко ти плащат? сериозно питам, поне да знам колко струва излагацията

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK