На живо

Коронавирусът в България: Какво се промени в първия ден от извънредната обстановка (хронология)

Коронавирусът в България: Какво се промени в първия ден от извънредната обстановка (хронология)

© Цветелина Белутова, КапиталАкцент
Манол Пейков: По-нисък ДДС за книгите означава повече качество на същата цена


Депутатите се връщат на работа с увеличени заплати


Райна Миткова: Работещи в сектора на услугите са новите клиенти на колекторските агенции
Незаконно пребиваващи работници в Италия ще могат да получават здравна помощ


"Дневник" следи на живо ситуацията в България. Новините, свързани с пандемията по света, следете тук.

Очаквам да измрат много хора, яко да измрат. С тези думите началникът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски прекъсна интервюто си с Миролюба Бенатова по TV1. Видимо раздразнен от въпросите ѝ, той няколко пъти отправи критики към нея и към медиите като цяло и едностранно реши да приключи разговора им.По време на интервюто Мутафчийски обвини Бенатова, че се опитва да внуши, че здравната система не се е справила добре в условията на пандемия. "Това е системата, която реши всичките проблеми, които се явиха на базата на други неща, а вие искате да кажете какви са пробойните", каза гневно началникът на ВМА.


Какво още каза Мутафчийски четете тук.

Българите от Западните покрайнини няма да бъдат поставяни под 14-дневна карантина при всяко преминаване през българо-сръбската граница. Това съобщи в профила си във "Фейсбук" външният министър Екатерина Захариева.
Облекчението в мерките е за тези, които работят в България. От мярката ще могат да се възползват около 600 души, които живеят в Западните покрайнини.


Повече четете тук.

По време на протеста, организиран днес в центъра на София от партия "Възраждане", са задържани седем мъже и една жена, съобщиха от пресцентъра на МВР. От организацията поискаха оставката на правителството заради неадекватни действия спрямо коронавируса. Сред издигнатите лозунги имаше и такива срещу ваксините и срещу изграждането на 5G мрежите.


Още за изявите на участниците и кадри вижте тук.

"Защо трябва толкова много болници да обслужват пациенти с COVID-19, след като те могат да бъдат поставени в няколко специализирани болници, които да се занимават с тях", каза за "Дневник" директорът на болница "Пирогов" проф. Асен Балтов след среща между представители на оперативния щаб и директори на лечебни заведения в София. От Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) твърдят, че са присъствали около 70 души, но тя не беше открита на медии.


Какво още е обсъждано на срещата можете да видите тук.

Свободните артисти могат отново да кандидатстват за стипендии в размер на три минимални заплати, съобщиха от Национален фонд "Култура". От утре, 14 май, до 26 май се открива нова, втора, сесия за подаване на документи. В нея ще могат да участват тези, които са били "частично одобрени" на първата сесия поради несъществени пропуски в документацията.


Подробности вижте тук.

PCR тест, платен от гражданите, не може да бъде условие за прием или консултация със специалист в лечебни заведения. Всички здравноосигурени имат право на достъп до лечебни заведения за оказване на болнична помощ, плащана от НЗОК, когато диагностичната и/или лечебната цел не може да бъде постигната в условията на извънболничната помощ. Това се казва в съобщение до медиите от здравното министерство. Посочва се, че е в отговор на множество запитвания до медии и че във ведомството такива сигнали от граждани не са получавани. В съобщението се напомня, че здравната каса изследването с "Полимеразна верижна реакция (PCR) за доказване на COVID-19". Ведомството уверява, че ще бъдат проверени всички получени сигнали от граждани за нередности.

Здравният министър издаде заповед, с която разрешава лечението на пациенти с COVID-19 в лечебни заведения за болнична помощ с два конкретни лекарствени продукта, съдържащи съответно hydroxychloroquine и Azithromycin.


За целта трябва да бъдат спазвани насоките с терапевтични алгоритми, изготвени от създадения със заповед на премиера Медицински съвет. Трябва да бъдат спазвани и препоръките на Световната здравна организация и Европейската агенция по лекарствата.


Лечението със съответните лекарствени продукти се разрешава за срока на действие на извънредната епидемична обстановка.

Сядането по пейките в парковете и градските градинки и посещенията на детските и спортни площадки на открито от днес отново са позволени. Със своя заповед здравният министър Кирил Ананиев даде правомощия на кметовете на общини да въвеждат конкретни изисквания за посещенията на зелените площи.


Повече четете тук.

Растежът на заплатите се забавя

Растежът на заплатите в страната се забавя през март. От началото на 2019 г. до февруари 2020 средните възнаграждения в страната нарастват с двуцифрен темп. През март обаче годишния ръст пада до 5.9%, което е най-ниското ниво от 2014 г. Така брутната месечна заплата в България достига 1321 лв., показват данните на Националния статистически институт (НСИ), цитирани от "Капитал".


Според счетоводната информация на предприятията, която е източник на данните на НСИ, средните възнаграждения намаляват за работещите в хотели и ресторанти, развлекателния сектор, строителство, добивна промишленост, селско стопанство, други дейности (като фризьорски салони, НПО, химическо чистене).

Изпълнителният директор на Сдружението за модерна търговия, в което членуват повечето търговски вериги, коментира в профила си във "Фейсбук", че "целта на постановлението е постигната дори преди то да влезе в сила. То предизвика активен публичен дебат". Йордан Матеев посочва още, че така постановлението вече се обезсмисля и може да бъде отменено без щети." Надявам се правителството да прояви здрав разум и да последва най-добрите примери в ЕС за защита на местните производители, включително често цитираната Франция, където мерките са доброволни".


Националният статистически институт възстановява работата "на терен" по статистическите изследвания от днес, 14 май, съобщи институцията. При спазването на всички предписания и мерки за защита на здравето на служителите и респондентите, анкетьорите на НСИ ще започнат отново да посещават домовете и да правят анкети, необходими за изследванията на домакинствата. Така след двумесечно прекъсване интервютата "лице в лице" се възстановяват. От въвеждането на извънредното положение на 13 март до днес анкетните проучвания се осъществяваха по телефон или имейл. Възстановяват се и обходите на търговските обекти, които са отворени. Чрез тях се събира информация за наблюдението на потребителските цени. Ще продължи да се използва информация за цените, публикувани в интернет, за част от стоките, за които магазините все още са затворени.

Постановлението, с което търговските вериги бяха задължени да предлагат български регионални храни, е мярка, която не засяга свободното движение на стоки, произведени в други държави, тъй като постановлението, издадено на основание на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, не предвижда забрана и ограничения за предлагане на продукция от държави членки на ЕС и трети страни. Това се казва в позиция на земеделския министър Десислава Танева след като по-рано се разбра, че България е пред започването на наказателна процедура от Брюксел заради това.


По никакъв начин не се нарушават досегашните доставки в търговските обекти на продукти, внесени от други държави и продукти, които могат да се предлагат на пазара във всички търговски обекти в страната, се казва в позицията.


Повече за позицията четете тук.


Коронавирусът в България: Какво се промени в първия ден от извънредната обстановка (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

"Ситуацията е динамична" - това беше ключовата фраза в отговора на въпросите по време на днешната пресконференция на министъра на туризма Николина Ангелкова, след срещата и с представители на бранша във Варна. Все пак тя определи 31 май като крайна дата за внасяне на повече яснота по условията, при които ще бъдат възможни туристическите пътувания между България и съседните страни от региона - Гърция, Сърбия и Румъния.


Повече от отговорите, които се опита да даде Ангелкова, четете тук.

България да премахне мерките, задължаващи търговците на дребно да излагат на видно място и да осигуряват специални места за продажба на местни стоки. Това поиска Еврокомисията в официално уведомително писмо към София, което е първата стъпка в наказателните процедури на ЕС.


Според Брюксел наложените на търговците задължения ограничават свободното движение на стоки, както и свободата на търговците. Те бяха приети от правителството с постановление през април - то задължи търговските обекти, представляващи вериги от магазини, да предлагат българска продукция на местни (регионални) производители.


Повече подробности - тук.

Границите на България остават затворени до 14 юни, като забраната за влизане вече обхваща всички чужди граждани - това става известно от заповед на здравния министър Кирил Ананиев, с която се променят досегашните разпоредби от периода на извънредното положение заради пандемията от COVID-19.


Още по темата можете да прочетете тук.

Автобусните линии до Витоша няма да работят до 14 юни, реши Столичният общински съвет (СОС). Предложението беше на зам.-кмета по транспорта Кристиян Кръстев, който искаше срокът на забраната да е до 31 юли. На спешно извънредно онлайн заседание на комисията по транспорт днес беше предложено този срок да се намали и да е до 14 юни.


Повече - тук.

Бизнесът настоява да се отворят моловете

Българската стопанска камара изпрати писмо до премиера и до здравния министър с искане да се отворят моловете. Тя е сезирана от асоциацията на ритейлърите и тази на химическото почистване. Посочва се, че за много търговски обекти отпаднаха ограниченията, но не и за ателиетата за химическо почистване, а в магазините са заети 295 хил. души, които са потенциални безработни, ако забраните останат. "Считаме, че при прецизна организация и спазване на необходимите санитарно-хигиенни изисквания отварянето на търговските обекти на територията на моловете не би довело до усложняване на епидемиологичната обстановка, но сериозно ще намали негативните последици върху икономиката" се казва в писмото.


Коронавирусът в България: Какво се промени в първия ден от извънредната обстановка (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Връшането в офисите се отлага

Препоръката към работодателите за въвеждане на дистанционна работа, която бе издадена за времето на извънредното положение в страната, остава и след замяната му с "извънредна епидемична обстановка", която засега е в сила до 14 юни. Министърът на здравеопазването днес издаде заповед, в която се указва как работодателите да организират дистанционна форма на труд. Той дава и конкретни правила за мерки и организация на работния процес в случаите, когато дистанционната работа е невъзможна.


Какво включват те, четете тук.

Подкрепа от над 16 млн. лева ще получи сектор "Рибарство и аквакултури", обяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която представи днес компенсаторни мерки за подкрепа на сектора. Парите са част от общия бюджет на програмата за "Морско дело". Плановете са в края на май да бъдат отворени първите мерки, за да може до юли да се направят разплащанията, уточни земеделският министър.


На разположение на гроздопроизводителите във винарската програма ще бъде мярка за бране на зелено в размер на 1 млн. лева. 303 лева на декар може да получи всеки производител на грозде, ако реши да се възползва от тази възможност. До 5 юни в Изпълнителната агенция по лозата и виното ще могат да се подават заявления и след това да се провежда процедурата.


Подкрепа ще има и за черешопроизводителите и реализацията на продукцията им на пазара, като за тази цел е отпуснат 1 милион лева. Парите ще бъдат предоставяни на оператори, които изкупуват череши. Заплащането ще бъде в рамките на 50 лева на тон, ако завишат изкупуваните от тях количества с 30% спрямо 2019 година.


Протест на партия "Възраждане" се провежда пред парламента. Протестиращите искат оставката на цялото правителство.


Още снимки и повече информация можете да видите тук.


Коронавирусът в България: Какво се промени в първия ден от извънредната обстановка (хронология)

© Юлия Лазарова

Бордът по туризъм настоява за електронни визи

Туристическите визи да се издават по електронен път, а не както сега - на хартиен носител и да се намали цената им, настоява Националният борд по туризъм. "Сегашната форма на издаване на хартиен носител е абсолютно архаична. Необходими са електронни визи, намаляване на цената и многократни туристически визи", заяви пред Би Ти Ви изпълнителният директор Полина Карастоянова. Според нея България трябва да промени отношението към турските и руските туристи, които са основните потърпевши от начина на издаване, докато делът им сред чуждестранните туристи е значителен.

Близо 19 хил. са започнали работа

Общо 28 623 души са намерили работа по време на обявеното във връзка с пандемията от COVID-19 извънредно положение (13 март -13 май 2020г), съобщи пресцентърът на Министерството на труда и социалната политика. Само за последния работен ден на пазара на труда са записани 1 200 безработни, показват данните на Агенцията по заетостта.


Близо половината от намерилите работа (над 46%), са започнали работа в сферата на преработващата промишленост. Назначените в сектора на търговията и ремонта на автомобили и мотоциклети са близо 22 на сто от регистрираните в Бюрата по труда по време на извънредното положение. Над 9% са се устроили на работа в транспортния сектор. Новозаети има и в строителството, хотелиерство и ресторантьорство, както и в образованието.

ДПС ще отчита разходите за борба с коронавируса

Единодушно парламентът създаде анкетна комисия, която да изисква и публикува информация за средствата, изразходвани от държавата за борба с коронавируса у нас. Макар и предложението за създаване на комисията да беше на БСП, която искаше да я оглави, с подкрепата на ГЕРБ за председател на комисията бе избран Йордан Цонев от ДПС.


Още четете тук.

"В нашето законодателство не се изисква някой, който е болен от някаква болест, да го съобщава на когото и да било, включително и с болните с ХИВ - те не са длъжни да заявяват това", напомни днес председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски. Думите му бяха провокирани от въпрос на "Телеграф медиа" дали щабът ще инициира промяна, свързана с декларациите, които влизащите в България попълват, където няма графа "знание за заболяване" и което връзвало ръцете на прокуратурата да санкционира пристигащи болни от коронавирус.


"Тук трябва юридическо тълкуване. Плюс това живеем във време, в което обществото е много чувствително към ограничаване на права и съобщаване на лични данни, а здравните данни са особено чувствителни лични данни", каза Мутафчийски. Припомни, че досега щабът е отказвал да обявява болни по местоживеене или за конкретни публични личности. "Отказът ни не е бил съвсем неоснователен. Не може да се съобщават такива данни. Не е правилно, независимо каква е ситуацията", заяви председателят на щаба.

В София са най-малко склонни да спазват ограниченията

Дори след отмяната на извънредното положение 38% от българите ще продължат да спазват стриктно наложените ограничителни мерки, а 48 на сто ще се съобразяват с тях частично, показва проучване на агенция "АФИС", проведено сред 1000 души по телефона в периода 7-12 май. Всеки десети няма да ги спазва. В София има най-малко склонни да се съобразяват - 14% напълно и 56 на сто частично, като трима на десет души не смятат да се ограничават.


Проучването показва, че за 59% от анкетираните доходите са намалели, като за почти една четвърт свиването е наполовина и повече. При 38% приходите останали същите, а едва 3% изкарват повече пари.


Според проучването в сравнение с март със 17% намалява делът на хората, които смятат, че ситуацията в страната ще се нормализира до няколко месеца (вече 37%). В същото време с 12 на сто повече (27%) смятат, че това ще стане след края на тази година. Все пак 45% от хората очакват животът да се върне към нормалното до месец или няколко месеца.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви в парламента, че депутатите от партията му са готови да се откажат от заплатите си и да ги дарят на хората, работещи на първа линия в борбата с коронавируса, и призова всички останали да го направят. Той поиска още партиите да останат без субсидия до края на мандата.

Националният оперативен щаб държи на препоръката, че към връщане на ограничения в страната следва да се пристъпва при три последователни дни с по 100 заразени. Това каза председателят на щаба Венцислав Мутафчийски на въпрос на "Дневник" след брифинга тази сутрин. Вчера министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изрази мнение, че към затягане на мерките следва да се пристъпва при 100 нови заразени на ден в седем последователни дни.


"В Германия знаете ли как е - 100 души заразени на 100 хил. население, което означава 9 хиляди души заразени за една седмица, от които на ден всъщност са над 5 хил. Ако за България вземем този принцип, това значи 300 души заразени на ден и около 2 700-3 000 души на седмица, което е непоносимо за нашата система. Всъщност, по-добре е израелската система - 100 души в три поредни дни, без тези условности, оставете ги тези работи - в болница, не в болница", каза Мутафчийски, като уточни, че щабът е съгласен с германския вариант за България.


Коронавирусът в България: Какво се промени в първия ден от извънредната обстановка (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба

Хората, навършили 60 г., ще влизат в болница, ако са заразени с COVID-19, независимо от състоянието им. Това гласи заповед на здравния министър Кирил Ананиев, публикувана на сайта на министерството.


Същото важи за хората, които имат хронични заболявания, чиято имунна система е нарушена или имат задух и затруднено дишане.


След като бъдат изписани от болница тези пациенти ще трябва да престояват в домовете си 28 дни, ако тестът им за наличие на вируса е отрицателен.


Повече по темата четете тук.

Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд за разпоредби от Закона за здравето, свързани с обявяването на извънредна епидемична обстановка, съобщи прессекретариатът на президента.


Държавният глава оспорва нейното обявяване от Министерския съвет, липсата в закона на пределен срок за продължителността й, формалните критерии за преценка на опасността за живота и здравето на хората и непропорционалното ограничаване на техните права.


Коронавирусът в България: Какво се промени в първия ден от извънредната обстановка (хронология)

© Юлия Лазарова


Повече можете да прочетете тук.

Със самолет на селскостопанската авиация беше дезинфекциран квартал "Райна княгиня" в Ямбол срещу разпространението на коронавируса, както и буферната зона около квартала, информира БНТ. Там бяха въведени ограничителни мерки заради големия брой заразени. Изполваният препарат е безопасен за хората, растенията, насекомите и животните. Общината призовава жителите на квартала по възможност да не излизат от домовете си. Облитането и извършването на дейностите в квартал "Райна княгиня" по въздух бяха отложени с един ден заради неподходящи метеорологични усливоия.

Ето графика на случаите на коронавирус от началото на извънредното положение:


Областният кризисен щаб в Пазарджик удължи карантината в интензивното отделение на многопрофилната болница в града. Това наложиха новите положителни проби на още заболели медици от лечебното заведение, информира БНТ. Карантината трябваше да падне в късния следобед вчера, но бе решено тя да се продължи до събота. Случаите на заболели медицински лица в интензивното отделение са 14, а общо заразените с коронавирус в многопрофилната болница са 19.

Общо 2100 са заразените


За последното денонощие 31 са новозаразените с коронавирус, от тях 20 са приети в болница. Направените изследвания са 1611. Активните области са 9. "Все още в страната продължава клъстерното разпространение на коронавирус", обяви началникът на Националния оперативен щаб Венцискав Мутафчийски.


Общо случаите са 2100, увеличението е с 1.5% в сравнение с вчера. От новите 31 случаи - 12 са в София (Александровска болница - 4, амбулаторни са 8), Ямбол - 6, Плевен - 4, Сливен - 3, Пловдив - 2, Габрово, Кюстендил, Монтана и Пазарджик - по 1. "Все още продължава клъстерното разпространение на коронавируса в страната", обобщи Мутафчийски.


228 са заразените от медицинския персонал. Излекувани са 521 души - 25% от общозаразените. Новите излекувани са 22. В болници са 365 пациента, от които 51 са в интензивни клиники.


Починали са 3 души, с което броят им нарства на 99 случая или 4.7% от общозаразените. Мъж на 79 години от Дома за стари хора в Кула е починал в Монтана. Жена на 75 години в "Света Ана" с COVID пневмония. Мъж на 87 години с множество придружаващи заболявания в "Пирогов".


Поне още седмица не трябва да се отваря детските градини, каза Мутафчийски. "На сутрешното заседание с премиера уточнихме по-нататъпните приоритети, бяха дадени конкретни задачи от Борисов за изясняване на по-натъшните мерки и правила за живот в условията на епидемия", заяви той.


Попитан за правилата за туризъм, началникът на щаба обяви, че Борисов е дал указания да мониторира цялата информация от други страни и да предложи удачни варианти.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4395 Неутрално

  Къде е Б.?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3719 Неутрално

  Положението е под контрол, доста тестове, малко новозаразени, циганската маала в Ямбол продължава да "трупа точки".
  И един въпрос: Кой разреши на движение "Възраждане" да провеждат протест, днес по обед, по време на извънредно епидемиологично положение?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 4. 4 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  А клъстърите къде са?
  Хайде да започнете да ги посочвате - нали трябва активно да се пазим...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4395 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Никъде няма забрана в новите заповеди на кире.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4395 Неутрално

  До коментар [#4] от "pariah":

  В Маалите . Обществена тайна.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Тези "нови случаи" за какъв период от време са? Това денонощие, от кълко до колко часът е?

  Любовта ще спаси света!!!
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 710 Весело

  "Коронавирусът в България: Мутафчий"

  Дневник, туй заглавие не е ли малко кратко!?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 11. 11 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Всеки народ се старае да не вкарва чуждици и да запази езика си. Във франция преди години, заради един технически термин, се стигна до политически скандал.
  Само ние не се уважаваме.
  А държавната телевизия държи гордо флага и налага "клъстъри" и други подобни.

  Любовта ще спаси света!!!
 12. 12 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 710 Весело

  А, излезна и продължението. Така по-бива.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 13. 13 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Клъстърите са ромски махали, старчески домове и болници, което отново издава безсилието и глупостта на властите, неспособни да изолират, тестват, предпазят медиците.

 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3719 Неутрално

  До коментар [#12] от "todor._89":

  Добре, че се обади.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 15. 15 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Съд за мошениците от Щаб. Това да знаеш , че грипа е толкова опасен колкото всеки друг грип и да внушаваш на населението страх е за съд за геноцид спрямо народа . Ако не знаеш не те оправдава, а когато знаеш е още по не човешко.
  —цитат от коментар 8 на pitanka_3


  Предлагам "за да не се внушава страх сред населението " ДОБРОВОЛЦИ от НАСЕЛЕНИЕТО временно да си сменят местонахождението от дома към спешните отделения , където сее лекуват "здрави хора с обикновен грип " и да "подишат малко вместо тях от респираторите им " без последините да бъдат почистени ! Тогава пак да си говорим за "съд за геноцид /???/

 16. 16 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#13] от "dinko":

  В цял свят е така.Трябва да се измисли нещо за да не се повтори.

 17. 17 Профил на Vicente Tsvetkov
  Vicente Tsvetkov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Положението е под контрол, доста тестове, малко новозаразени, циганската маала в Ямбол продължава да "трупа точки".И един въпрос: Кой разреши на движение "Възраждане" да провеждат протест, днес по обед, по време на извънредно епидемиологично положение?
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf


  Не съм поддръжник на никоя партия, но този протест изглежда е единственото, което реално се случва срещу случващият се цирк.... Според мен няма да има голяма бройка хора и ще има ниска звучност :(

 18. 18 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  Добрата новина е, че засега няма да затягат, напротив ще разхлабват ситуацията - така че, извън приказките и коментариите, ще трябва и да са бачка по-малко, за да не го закъсаме окончателно и безвъзвратно.

 19. 19 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  на 31.05 вечерта заразените са 1506
  на 13.05 вечерта са 2100

  Средно по 45 на ден.

  Любовта ще спаси света!!!
 20. 20 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  По турските медии всеки ден се съобщава колко са направените теста за деня и какви са резултатите за деня и какви са общите резултати.
  Ако може някой да представи цифри по дати колко теста са правени всеки ден и колко ново заразени са открити. Защото иначе тези цифри за безсмислени“ Ако правите малко тестове, ще откривате малко заразени. Ако въобще не правите тестове, то ще се окаже, че в България е престанало да се откриват заразени...
  Някак си някой подценява българите или пък им се подиграва.

 21. 21 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  Положението е под контрол, доста тестове, малко новозаразени, циганската маала в Ямбол продължава да "трупа точки".И един въпрос: Кой разреши на движение "Възраждане" да провеждат протест, днес по обед, по време на извънредно епидемиологично положение?
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf


  Въпроса е много правилен, но въпросния протест ще даде и научно-статистически резултат.
  При все още наличие на риск от заразяване и след като се видя, че човека, който декларира отказ от партийна субсидия, не само я получава, но и за всеки случай си спретва едно "къще" (дай Боже всекиму), жена му си спретва едно апартаментче и всичко това става публично известно.
  Та резьултата е, да видим дали ще се намерят идиоти извън въпросното лице и да речем жена му, които да излязат на протест организиран от това човече.

 22. 22 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2925 Неутрално

  В цял свят заразата беше ограничена в рамките от 0.03-04% от населението на отделни държави.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 23. 23 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Ситуацията е под контрол.
  Голяма мъка за тези, дето искаха щаба да се издъни...

 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2925 Весело

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Костя е принуден (от журналист) да организира протест

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  До коментар [#20] от "anonim440":

  Ами и тук се съобщава всяка сутрин колко тестове са направени. В 8 часа. Слушай, а недей да плюеш, без да си информиран...

 26. 26 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  До коментар [#20] от "anonim440":

  И не ни давай Турция за пример... мисля видно е защо...

 27. 27 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  Съжалявам , че не отидох доброволец , докато времето беше лошо преди 2 седмици .
  ...за някакво спокойствие на ума ....
  Може би щях и да помогна с нещичко ....
  А и поне за ден нямаше да се докосвам до медии с постоянното мантрене ''Новото нормално'' и ''Жиовтът никога няма да бъде същия''
  Пфффффф

 28. 28 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  В Ямбол пръскаха маалата със самолет. Дано има ефект.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 29. 29 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1225 Разстроено

  Много им е важно да управляват процеса.Няма епидемия,ама има извънредна епидемична обстановка.Малоумници,сър.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 30. 30 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1225 Любопитно

  60 000 теста на колко човека са направени? На 20 000? И са открити 2000 носители,от които 200 медици? Да не би да е,защото тестовете са си при тях?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 31. 31 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#28] от "Николай Колев": Въпроса е с какво са пръскали!!????? ))))))))

 32. 32 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Ситуацията е под контрол.Голяма мъка за тези, дето искаха щаба да се издъни...
  —цитат от коментар 23 на Велков


  +++++++++++

 33. 33 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 405 Весело

  До коментар [#28] от "Николай Колев": Въпроса е с какво са пръскали!!????? ))))))))
  —цитат от коментар 31 на angeles


  С бордолезов разтвор...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 34. 34 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Много им е важно да управляват процеса.Няма епидемия,ама има извънредна епидемична обстановка.Малоумници,сър.
  —цитат от коментар 29 на Майндърбайндър


  Има някой малоумен...
  Нали има квартали под карантинни мероприятия... не се ли сещаш, че трябва да е обвързано юридически...
  Грамотност трябва и душевно здраве...

 35. 35 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1224 Весело

  До коментар [#33] от "Kamenarski": Помислих си да не е било нещо запалително!)))

 36. 36 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  До коментар [#28] от "Николай Колев": Въпроса е с какво са пръскали!!????? ))))))))
  —цитат от коментар 31 на angeles


  С течен сапун.

 37. 37 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  По турските медии всеки ден се съобщава колко са направените теста за деня и какви са резултатите за деня и какви са общите резултати.Ако може някой да представи цифри по дати колко теста са правени всеки ден и колко ново заразени са открити. Защото иначе тези цифри за безсмислени“ Ако правите малко тестове, ще откривате малко заразени. Ако въобще не правите тестове, то ще се окаже, че в България е престанало да се откриват заразени...Някак си някой подценява българите или пък им се подиграва.
  —цитат от коментар 20 на anonim440


  -----------------------

  мен ме обижда това шикалкавене с данните. До сега ги обявяваха през няколко часа , по няколко бройки и рядко съобщаваха числа над 15. За броят тестове, да не говорим - мъгла. Иван Костов пък в едно интервю ги беше попитал за 220 човека липсващи от приетите за лекуване. Никой не отговори.

  Лъжат, мажат и искат да ни накарат, да си мислим, че нещата са ок.
  От новите 31, 20 са приети в болница, т.е. са с пневмония. С тази тенденция, скоро новите случаи, ще са само починалите.

  Любовта ще спаси света!!!
 38. 38 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1225 Любопитно

  Големи подигравки бяха,когато един кмет,май на Карнобат,реши да дезинфекцира от въздуха.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 39. 39 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1224 Весело

  До коментар [#36] от "Велков":Мисля че ти Велков,знаеш най-добре с какво трябва да се на пръскат мюмюните! Не се прави на ударен!!!

 40. 40 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Почвам да си мисля, че единствените места, дето можеш да се заразиш са болници, гета, самолети и старчески домове. Само за пример, ще ви кажа, че в най-големия магазин за хранителни стоки в България, през който минават хиляди клиенти дневно, вече 2 месеца няма нито един заразен от 126 служители, които работят на първа линия с клиенти. Всички служители са тествани минимум по два пъти с ПиСиАр тестове за сметка на фирмата, следващото тестване е другата седмица.
  Явно вирусът се разпространява в много специфични условия, щом толкова рядко стават заразявания по такива места. Затова, по-скоро съм оптимист, че заразата ще се локализира само в клъстери и с изолация или не, ще е все тая.

 41. 41 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1332 Весело

  До коментар [#36] от "Велков":Мисля че ти Велков,знаеш най-добре с какво трябва да се на пръскат мюмюните! Не се прави на ударен!!!
  —цитат от коментар 39 на angeles


  При военно положение - да. Сега е друго - ИЕО.
  Правилата трябва да се спазват...

 42. 42 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Мисирки без глави - това е държавата. И от двете страни.

 43. 43 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Новите случаи може и да са два пъти по-малко от вчера, но са два пъти повече от утре.

 44. 44 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  До коментар [#34] от "Велков":

  Приемам с разбиране съществуването на хипохондрици.При 300 покойници на ден в България,имаме по-малко от ДВАМА/ДЕН,пришити към К19. Епидемия,че дрънка.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 45. 45 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Мисирки без глави - това е държавата. И от двете страни.
  —цитат от коментар 42 на Ksharp


  Бъди нормален...впиши се в новата нормалност...

 46. 46 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  До коментар [#44] от "Майндърбайндър":

  Ами добра, лоша такава ни е епидемията. Явно ти би се радвал да е като в САЩ, Испания, Италия...
  А и има си нормативни документи, казващи какво е епидемия. Не можеш да знаеш всичко...

 47. 47 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5668 Неутрално

  До коментар [#20] от "anonim440":

  У нас предимно се правят тестове само на потърсилите медицинска помощ, с грипни симптоми. Все още няма масово тестване на общо основание. Затова все пак, има някаква достоверност, поне за броя на активно заболелите. А точно той е важен и него трябва да го държим нисък, за да не се блокират болниците (някои от които ги затваряме, заради заразени един лекар и две сестри).

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 48. 48 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1225 Любопитно

  До коментар [#46] от "Велков":
  Много е вероятно да умират само ваксинираните за грип през есента.Затова са много в Италия и Испания в старчески домове.Тук имаше дефицит на ваксини.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 49. 49 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Къде е Б.?
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Б. не е "в присъствие " ! В присъствие е Р.Р. , който отново "сезира " КС :
  " Държавният глава оспорва нейното обявяване от Министерския съвет, липсата в закона на пределен срок за продължителността й, формалните критерии за преценка на опасността за живота и здравето на хората и непропорционалното ограничаване на техните права "
  Вирусът се държи " неконтролируемо " и "противоконституционно "! Доказателство от днс :

  5% от испанците имат антитела срещу коронавируса
  Това означава, че 2.3 млн. испанци са били заразени, но не са имали симптоми и не са развири "колективен имунитет"
  Това сочат първите резултатите от изследването на Института по здравеопазване Карлос III и Националния статистически институт.
  Това означава, че 2.3 млн. испанци са били заразени от коронавирус, но без да имат изразени симптоми на болестта, се казва в проучването. В Испания живеят 47 млн. души.

  От началото на пандемията в страната починаха 27 104 души от COVID-19

 50. 50 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1225 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Брои си акциите,да не го е излъгал Божков.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 51. 51 Профил на Ciaran
  Ciaran
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Тепърва предстои да видим дали мерките за ограничаването на права са били пропорционални или непропорционални.
  А т.нар. президент отново се опитва да яхне недоволството от продължителните мерки. Ако сега има бум на заразените, той пак ще се измъкне сух и пак ще критикува защо не са предприети по-строги мерки.
  Позата на критикуващия без отговорности е най-благоприятна и той се възползва непрекъснато за да си повишава рейтинга.

 52. 52 Профил на Калиевперманганат
  Калиевперманганат
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#48] от "Майндърбайндър":

  Мда, българските роми, починали от корона, са все ваксинирани!

 53. 53 Профил на How_are_you
  How_are_you
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":
  Питаш кой? Ами Борисов. Той все още е член на комунистическата партия.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  До коментар [#31] от "angeles":
  До коментар [#33] от "Kamenarski":
  До коментар [#36] от "Велков":
  Не, със смес от светена и розова вода. Вий да не искате напалм?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 56. 56 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Дневник се е превърнал в личен блог на Рублен Радев.

 57. 57 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Само аз ли виждам зависимостта, всички руски партии и слуги се опитват да ни направят като италия и истания в отновение жертви от вируса. Постоянно съботажи

 58. 58 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4824 Неутрално

  До коментар [#4] от "pariah":

  Имаме клъстъри, защото един ден сме с 10, после 40, после 6, след това 60. Трябва да има постоянни данни, или намаление поне два дни.

 59. 59 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 798 Весело

  До коментар [#13] от "dinko":
  Така е, болниците. А виж го този хубавец-министър какво е измъдрил.

  „Хората, навършили 60 г., ще влизат в болница, ако са заразени с COVID-19, независимо от състоянието им. Това гласи заповед на здравния министър Кирил Ананиев, публикувана на сайта на министерството.“

  Ще влизат, а много е интересно дали ще излитат...Това е чиста форма на геноцид.

 60. 60 Профил на srd05575979
  srd05575979
  Рейтинг: 162 Гневно

  Нещо в последно време замириса на гнило из висините , как ли ще свърши , щом масата управници даже не знаят , какво точно и какво значи писаното в Конституцията......

 61. 61 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7831 Неутрално

  Според непредубените юристите-противоречи.

 62. 62 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1225 Любопитно

  До коментар [#52] от "Калиевперманганат":
  Имаш ли статистиката по етноси?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 63. 63 Профил на SoloV
  SoloV
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Отвориха кръчмите, другата седмица сигурно ще отворят и моловете, Ангелкова ни призовава за 24 ти да напълним хотелите по курортите, ноо училищата и университетите НЕЕ, те са потенциално остри вирусни огнща според нечия логика. Нищо че децата издивяха в къщи два месеца, а сега са на тумби по улиците. Но тях родителите да ги мислят, в държавата на мутрите всичко се прави в интерес на едрия бизнес, образованието и културата на подрастващите не са приоритет.

 64. 64 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 391 Неутрално

  А метро до Ринг Мола, Кога!?

 65. 65 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 391 Весело

  Отвориха кръчмите, другата седмица сигурно ще отворят и моловете, Ангелкова ни призовава за 24 ти да напълним хотелите по курортите, ноо училищата и университетите НЕЕ, те са потенциално остри вирусни огнща според нечия логика. Нищо че децата издивяха в къщи два месеца, а сега са на тумби по улиците. Но тях родителите да ги мислят, в държавата на мутрите всичко се прави в интерес на едрия бизнес, образованието и културата на подрастващите не са приоритет.
  —цитат от коментар 63 на SoloV


  Нео-либерал в полза на училищата и университетите!?

  Епа, нЕма такова животно!

  :)

 66. 66 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 391 Весело

  Само аз ли виждам зависимостта, всички руски партии и слуги се опитват да ни направят като италия и истания в отновение жертви от вируса. Постоянно съботажи
  —цитат от коментар 57 на rdb41527334


  "съботажи" сигурно произлиза от "съботник"?

 67. 67 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1375 Весело

  Айде де, защо бавят МОЛ-овете?
  Всичко важно отвориха - кръчми, хотели, на път са да разершат съвсем спокойно да си хвъркат през граница вирусоносители (не, че беше забранено...)...
  От важните неща останаха само МОЛ-овете.

 68. 68 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Да ви обясня, защо Моловете са по важни от офисите!!!
  :)
  Защото в моловете стоката е 90% вносна, а “европейските другари” искат печалби!
  От офисите ни, печалби няма.

  Любовта ще спаси света!!!
 69. 69 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Тепърва предстои да видим дали мерките за ограничаването на права са били пропорционални или непропорционални.А т.нар. президент отново се опитва да яхне недоволството от продължителните мерки. Ако сега има бум на заразените, той пак ще се измъкне сух и пак ще критикува защо не са предприети по-строги мерки. Позата на критикуващия без отговорности е най-благоприятна и той се възползва непрекъснато за да си повишава рейтинга.
  —цитат от коментар 51 на ckn29372393


  И нека после някой ми каже, че КАТО ЧОВЕК не е абсолютен боклук, и да чака да му повярвам!

 70. 70 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Да ви обясня, защо Моловете са по важни от офисите!!!:)Защото в моловете стоката е 90% вносна, а “европейските другари” искат печалби!От офисите ни, печалби няма.
  —цитат от коментар 68 на hope


  Ми ти защо пазаруваш от моловете? И то вносна стока? Те европейските, а от тях най-вече китайските и турските другари, могат да си излагат за продан каквото си искат. Можеш ли да ги спреш? А виж, дали ще го купиш..

  При положение, че цяла България е пълна с текстилни и шивашки предприятия, даващи страхотна продукция, да налиташ само на вносното в моловете - не те ли е срам? къде е патриотизма ти? И какво произвеждаш в този офис? Домати? Краставици? Свинско месо?

 71. 71 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Само аз ли виждам зависимостта, всички руски партии и слуги се опитват да ни направят като италия и истания в отновение жертви от вируса. Постоянно съботажи
  —цитат от коментар 57 на rdb41527334


  Честно казано, и аз мисля така. Могат да вземат властта и да се отдадат на мечтаното преориентиране на страната към "руските другари", които да им крепят властта, само ако в България има национална катастрофа, хората са луднали и не знаят какво да правят. И те полагат усилия. Ама оправи си правописа, все пак!

 72. 72 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4824 Неутрално

  До коментар [#57] от "rdb41527334":

  Мисля, че не можем да станем като Италия и Испания, защото те имат по-голяма продължителност на живота и много повече възрастни хора от нас.

 73. 73 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#20] от "anonim440":

  пуснете си на вайбър чат-бота "COVID 19 България" и си щракайте официална статистика на воля.

 74. 74 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3719 Неутрално

  До коментар [#68] от "hope":

  Стига глупости.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 75. 75 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2141 Неутрално

  ,,...В София са най-малко склонни да спазват ограниченията...,,

  Ми то в Софето са най умнити и с най големо А-ку

 76. 76 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2141 Неутрално

  До коментар [#74] от "hamiltonf":

  Ма ти жив ли си бре, вчера май беше в Пловдив, в Тракията едно Бургазлийче карало с над 130 км/ч. и натресло пет шест коли. Виках си тва да не е само наш Бургашки Хамилтон

 77. 77 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3719 Весело

  До коментар [#76] от "сидер":

  Не ме обиждай, ако е карал с над 230, тогава може да имаш някакви съмнения. Не че и 230 км/ч. е нещо особено...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 78. 78 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  лекарствата ще подействат след Ostavkomicin + Vitamin BB

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 79. 79 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 653 Неутрално

  "За целта трябва да бъдат спазвани насоките с терапевтични алгоритми, изготвени от създадения със заповед на премиера Медицински съвет. "

  Това е несериозно. Този медицински съвет работи преди един месец, оттогава има толкова много нови проучвания и данни. Надявам се лекарите да следят други канали за актуална информация, защото попаднем ли в ръцете им, няма интернет, няма искам-не искам.

 80. 80 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#4] от "pariah":

  Жокер: Там където е цвета на нацията, хора със настоятелни соцални връзки, които обичат празненства по 4 нощи :)

 81. 81 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2141 Неутрално

  До коментар [#77] от "hamiltonf":

  Еее то между майтапа човек да не се разтревожи и покаже тревогата си. Това не беше по магистралата, а квартал ТРАКИЯ. Там беше случаят, та затова питах

 82. 82 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  лекарствата ще подействат след Ostavkomicin + Vitamin BB
  —цитат от коментар 78 на dark'star

  Това означава ли, че лечението ще започне с позабравеното като аналгин-хинин Ostavkomicin, след което ще продължи с добре познатото Vitamin BB?

 83. 83 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3719 Весело

  До коментар [#81] от "сидер":

  Благодаря за притеснението. Като чуя "Тракия", и виждам 5 км. за 1 мин....
  Жив и здрав, и пази се от короната!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 84. 84 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Коронавирусът в България: Две лекарства влизат в арсенала на болниците

  Две лекарства ? Че кога пък се пръкнаха и лекарствма вече за инфекцията ? Ами нали все още не е установена що за болест е това , какво трябва да се лекува и как , че да не започнем да мрем като пчели след пръскане ? Остава някой да си припише и ваксина , , на основата на сок от кръмно цмекло Май започнаха вече да ни вземат за напълно психясали от ежечасните напомняния на брифингите , че ни идва реда .

 85. 85 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Българите от Западните покрайнини няма да бъдат поставяни под 14-дневна карантина при всяко преминаване през българо-сръбската граница.

  Е, направи ли се един път компромис , това означава , че по същата процедура могат да решават провлемите на граждани и от други страни . Македония , например. Или с летуващите в Гърция български граждани . След декларация , че не са контактували с вирусоносители . Ледът се пропука , господа !.

 86. 86 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Връшането в офисите се отлага

  Гениално . Тъкмо хората свикнаха - една седмица " работа в къщи " , другата в офиса . За да починат от "къщната работа .

 87. 87 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 834 Неутрално

  За целта трябва да бъдат спазвани насоките с терапевтични алгоритми, изготвени от създадения със заповед на премиера Медицински съвет. Трябва да бъдат спазвани и препоръките на Световната здравна организация и Европейската агенция по лекарствата.

  Много заповеди , много писане . Май трябва и Бюджетаря да получи ваучери , като човен на първо то място от първата фронтова линия . Все пак е Спасител 2 .

 88. 88 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 834 Неутрално

  От началото на 2019 г. до февруари 2020 средните възнаграждения в страната нарастват с двуцифрен темп. През март обаче годишния ръст пада до 5.9%, което е най-ниското ниво от 2014 г.

  Я пак . Значи , работните заплати през 2019 год са раснали ежемесечно с минимум 10 % . Ама в кризата спаднали на 6 % Което си е живо забогатяване по време на ИКОНОМИЧЕСКА ПАНДЕМИЯ . А правителството се чуди къде да разхвърля помощи за " останали без доходи " работници и бизнесмени . Явно с определена цел .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK