На живо

Коронавирусът в България: Фитнесите може да работят от понеделник

Коронавирусът в България: Фитнесите може да работят от понеделник

© Надежда Чипева, КапиталДневник" следи в реално време ситуацията в страната.
Село Ясеновец е пред карантина

Ситуацията в разградското село Ясеновец се усложнява и се очаква да бъде поставено под карантина, обяви пред Би Ти Ви Ангел Кунчев, главен здравен държавен инспектор. "Там регистрирахме 10 болни. Може да се стигне до затягане на мерките, както в Банско", допълни той.


Обяви, че в Пловдив започва срезово проучване за наличие на антитела, в което домакинствата се приканват да участват доброволно. БНТ съобщи, че вече пет екипа работят по това като тестовете ще са по метода "Елайза". Сред тестваните ще има и медици. Кунчев не очаква да се открият множество хора с антитела.


Коронавирусът в България: Фитнесите може да работят от понеделник

© https://www.google.com/maps/

Фитнесите може да заработят от понеделник, гласи нова заповед на здравния министър. Това ще става при заетост на местата не повече от 10 човека за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ. Малко по-рано членът на Националния оперативен щаб Ангел Кунчев прогнозира това да стане евентуално в края на идната седмица според развитието на заразата.


Със заповедта на министъра, която ще важи до 14 юни, се дава възможност институциите от системата на предучилищното и училищното образование да организират обучение на ученици, оценяване и подкрепа за личностно развитие, а висшите училища да организират обучение и оценяване на студенти и на докторанти, доколкото и ако е възможно от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.


Със същата заповед се разрешава и на моловете да работят от понеделник. Остава забраната за посещение на развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито, включително и в моловете, с изключение на заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Матурите може да се провеждат и във физкултурни салони и в училищните столове, за да се гарантира, че всички ученици ще са на достатъчно голямо разстояние един от друг. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев пред БНТ. Той допусна, че учениците ще идват с маски на изпита, но по време на работата ще имат право да ги свалят, за да не се създава напрежение.

На двустранна основа обсъждаме възможностите за поетапно отваряне на границите на България за туристи от държави, които имат сходна на нашата епидемична обстановка и аналогични здравни мерки срещу COVID-19. По разпореждане на премиера Борисов след указанията от Европейската комисия от 13 май за поетапно стартиране на сектора и възобновяване на пътуванията в ЕС, всички колеги ресорни министри започнахме незабавна работа, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от пресцентъра си. От съобщението се разбира, че такива разговори са започнали с Румъния, Гърция, Сърбия, Република Северна Македония.


"Подготвяме се от 1 юли за активен летен сезон, т.е. да посрещаме и чуждестранни туристи, всичко зависи от разпространението на вируса и здравните мерки, допълни министърът. За по-бързото рестартиране на сектора се залага на вътрешния туризъм, после на туристи от съседни държави", посочва Ангелкова.

Фитнесите и градините може да отворят

Към края на следващата седмица може да се разреши на детските градини и фитнесите да отворят. Това каза пред Би Ти Ви Ангел Кунчев, член на Националния оперативен щаб. Допълни, че решението ще зависи от данните за броя на заразените дотогава, като ако броят им се движи между 30 и 60, това ще е положителен знак.


Обяви още, че през юни карантината за влизащи в страната от 14 дни може да бъде премахната, а тази от 28 дни за преболедували да се сведе до 14 дни.


Прогнозата му е, че ситуацията със заразата върви към отшумяване, при което коронавирусът ще отстъпи донякъде и ще бъде заместен от обичайните са сезона вируси. Вече има някои данни, че като че ли патогенността му леко намалява заради преминаването през много организми. Ако е така, ще свикнем да живеем с него, но дано върви в тази насока, обяви той. Коментарът му четете тук.

От 1 до 15 юли автобусните превозвачи ще могат да кандидатстват за нов вид държавна подкрепа – за изплащане на 290 лв. компенсация за запазване на работното място на всеки техен служител. Финансовата помощ ще може да се получава до шест месеца, съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на брифинг в Министерския съвет. Предвидените средства са 40 млн. лв. и ще се осигуряват по процедура "Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19" на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".


Ще подкрепим сектор „Транспорт“, който е сред най-пострадалите в кризата, а заетите в него са общо 29 000. За останалите браншове ще се обмислят допълнителни мерки


От 14 май театрите могат да поставят спектакли, но само на открито, при намален брой публика и спазване на всички мерки и препоръки за безопасност.


След двумесечна пауза театър "София" отново отвори врати и представи на откритата сцена "Арена" спектакъла "Апетит за череши". Режисьор на постановката е Ана Батева, а в главните роли са актьорите Симона Халачева и Юлиян Рачков.


Какви мерки взима театърът във връзка с коронавируса вижте във видео тук.

Както бе обявено вече през седмицата от премиера Бойко Борисов за определяния от много експерти като в голяма степен сив сектор - на заведенията, ГЕРБ предлага ДДС за тях да падне на 9%. В същото време те се задължават да осигуряват служителите си на минимум 800 лв. Това се вижда от проекта като поправката се прави в приложението към Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване тази година.


Повече четете тук.

В момента 42 хил. души в 24 общини се ползват от услугите на социалния патронаж, който обслужва самотни възрастни хора и българи под карантина, като купуват за тях храна и плащат сметките им. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на брифинг в Министерския съвет. Към 30 март 1498 души, които нямат доход и са без здравни осигуровки са получили болнично лечение за общо 1.65 млн. лв., каза още Сачева.


Повече от нея четете тук.

От юни малките предприятия получават грантове

През юни ще бъдат направени първите преводи по програмата за грантове за микро и малки предприятия - това обяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в Министерския съвет. До момента по програмата са подадени 16 500 проекта на стойност 136 милиона лева, обяви той.


Повече по темата - тук.


Дончев, заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов и министъра на труда и социалната политика Деница Сачева съобщават актуална информация, свързана със социално-икономическите мерки, предприети за преодоляване на последиците от разпространението на коронавируса:


НОИ с втора дата за плащане на обезщетения

Националният осигурителен институт (НОИ) ще изплати днес на 124 011 безработни паричните обезщетения за април, отпуснати преди и след обявяване на извънредното положение на 13 март, съобщиха от пресцентъра на НОИ. Подадените заявления през март са 16 908, а през април са нараснали до 68 151. Поради това увеличение, НОИ предвижда до края на този месец да бъде извършено второ извънредно плащане на дължимите парични обезщетения за безработица за същия период. По сметките на хората, за които плащането не е осъществено днес, сумите ще постъпят на 29 май 2020 г.

В създадения на 9 април 2020 г. дарителски форум "Обединени срещу COVID-19" към момента има 1 006 475 лв., дарени от общо 44 дарители, съобщиха от инициативата Той беше създаден от фондация "Америка за България", Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България. Детайлна информация за инициативата може да се намери на официалния и сайт.


Максималният бюджет на финансиран проект по правилата на фонда е 10 000 лв. До момента са постъпили 693 искания за финансиране. Най-много – 303, са от неправителствени организации, следвани от 110 общини и 100 читалища. Проекти има също от 55 болници и 26 други лечебни заведения. Броят подкрепени проекти e 106.


Коронавирусът в България: Фитнесите може да работят от понеделник

Премиерът нареди моловете да отворят

Премиерът Бойко Борисов нареди моловете да отворят в понеделник. След среща с представители на големи търговски обекти и на Българската ритейл асоциация, на която присъстваха министрите на здравеопазването и икономиката Кирил Ананиев и Емил Караниколов, той разпореди да се създаде нужната организация.


Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

Ето ги датите на националните олимпиади

Министерството на образованието определи датите на националните кръгове на олимпиадите - 27 и 28 юни. При провеждането трябва да е осигурено минимално разстояние от 1.5 метра между присъстващите. В зависимост от големината на залите участниците трябва да са разпределени между 10 и 15.


Още по темата - тук

Само 18 пътници със съмнения за коронавирусна инфекция са установени от въвеждането на извънредните мерки до края на миналата седмица от здравните инспектори на летище "София", съобщи "Сега". В повечето случаи се е работило по сигнал.

Домашните климатици не разпространяват вируса

Домашните климатиците не разпространяват коронавируса, каза днес пред радио "Фокус" директорът на Центъра по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. д-р Тодор Кантарджиев. Той допълни, че опасни са въздухопроводните системи, при които един и същи въздух циркулира в помещението. "Тоест взима от помещението въздуха затопля го и го връща отново", обясни той.


Коронавирусът в България: Фитнесите може да работят от понеделник

© Николай Дойчинов

Президентът призова за овладяване на неравенствата

Президентът Румен Радев обяви, че страната ни трябва да овладее неравенствата след кризата. В противен случай рискува дълбоки обществени разломи и престъпност, както и миграция и демографски срив. Днес държавният глава е домакин на дискусия "Социални и икономически измерения на кризата COVID-19. Европейският опит и България".


Още по темата тук

Антикорупционният фонд обжалва пред Административен съд София (АСС) мълчаливия отказ на искането си към Министерство на здравеопазването за копия от сключените с китайски производители договори за доставка на лични предпазни средства, съобщиха от оранизацията. "Недопустимо е Министерството на здравеопазването да отговаря с мълчалив отказ на запитване за достъп до обществена информация с такава висока обществена значимост", коментира Бойко Станкушев, директор на Антикорупционния фонд.

И Конституцията ни, и редица международни актове не позволяват някой да бъде задължително лекуван просто със заповед на министър. Никой от нас не може да бъде подлаган на лечение против волята му. Има изключения, но за тези процедури има строг съдебен контрол, каза днес пред БНР адвокат Мария Петрова.


Коронавирусът в България: Фитнесите може да работят от понеделник

© Надежда Чипева, Капитал


Тя коментира заповед на министъра на здравеопазването, която постановява хората над 60 години, заразените с хронични заболявания, тези с нарушена имунна система и такива, които имат затруднено дишане и задух, да влизат задължително за лечение в болница. Заповедта предизвика сериозна реакция в социалните мрежи, припомня БНР.


"По-страшното тук е, че със заповед на министъра на здравеопазването се нарежда задължителна изолация и болнично лечение на определени категории лица", допълва юристът.

5 екипа започват срезовото проучване в Пловдив

Същинската работа на терен по срезовото проучване в Пловдив започва днес от 5 екипа. То цели установяване на наличие на антитела за коронавирус сред населението. В него ще участват около 1000 души. Фиксирани са 400 основни точки, като има още 100 които са резервни. Участието е случайно и доброволно.

Още трима починали

Трима души, заразени от коронавирус, са починали през изминалото денонощие, съобщиха от Националния оперативен щаб. Става въпрос за мъж на 69 г., починал в болница във Видин, мъж на 56 години във Велико Търново и мъж на 69 години в Гоце Делчев. И тримата са имали тежки съпътстващи заболявания. Средната възраст на починалите е 66.8 години.


През последното денонощие има 38 нови случая, като 12 са в болница. В област София са 7 от случаите, а Благоевград - 10, от едно огнище, което е локализирано. В област Ямбол са 6, а в Разград - 6.


Коронавирусът в България: Фитнесите може да работят от понеделник

© Цветелина Белутова, Капитал


Общият брой на констатираните заразени е 2138. Направените тестове до момента са 63 319, като съотношението е 9045 теста на един милион души.


В болница в момента са 321 души, като 49 са в интензивни отделения.


През денонощието са излекувани 24 души и общият им брой става 545. Има нови двама заразени медици.

Брифингът на щаба:


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 779 Неутрално

  "Короварисът " има ли нещо общо с болките в кора?

 2. 2 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1166 Весело

  До коментар [#1] от "chepokalipsis":
  Интересен въпрос, уж нощният живот е замрял, а недоспалите журналисти са все повече...

 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3766 Неутрално

  Трима починали, и тримата мъже. Каква е статистиката мъже/жени при 102-та починали?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 12 Неутрално

  И това е, при положение, че властите преувеличават цифрите за да си оправдаят тъпите мерки... Абсолютно неадекватни министри и членове на НОЩ!!!

 5. 5 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Все още дневния брой на заразените е над броя на излекуваните. Това не е добре.

  The best way to predict the future is to invent it.
 6. 6 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  Тези непрекъснато натрапвани "съпътстващи заболявания" доста дразнят.

 7. 7 Профил на so
  so
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Без звук е много по-добре сутрешния брифинг! Следващата стъпка е и без картина. Въпреки че в интерес на истината, този чичко е доста симпатичен, в отличие от някои от колегите си.

 8. 8 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#5] от "EU defender":

  Eu glupender, преди броя на заразените да достигне поне 10 000 души, няма да отчетем спад, каквото и да прави генерал майор професор доктор Годжи

 9. 9 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Ако наистина срезовото тестване в Пловдив е случайно и доброволно ,ще се установят около 8%.Да видим ,чакаме резултати .

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  А каква е статистиката българи-небългари (етнически) ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#8] от "uq":

  Вече се отчита спад и 3200 случая едва ли ще се дпстигнат на втората седмица след установяване на кота 1600......въпреки над 1000-та теста на ден

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#5] от "EU defender":

  Звезди - това са разболели се. Заразените са поне 7 пъти повече по думите на Мутафчийски но всъщност НИКОЙ не знае колко са и какъв е популационния имунитет. Стаден го мразя и оставям на тулупите !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#11] от "stenlyaka":

  1000 теста НО на колко човека ? Защото някои ги тестват ВСЕКИ ден.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Сички ще умрем нали ? 🥺🥴😁!

  agent
 15. 15 Профил на pantarea
  pantarea
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да. Не е важно колко теста са правени, а на колко човека. Извесно е, че на някои им правят почти ежедневно тестове,т.е. за 30 дни на един човек са правени 30 теста, а не на 30 души. После, какви тестове са като се знае, че някои не са сигурни?

 16. 16 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#11] от "stenlyaka":

  Тоя спад май само ти го виждаш. Хоспитализираните, тези в интензивно отделение и починалите си държат същата бройка от месеци.

 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3766 Неутрално

  До коментар [#10] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Да, и тази статистика е много интересна.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 18. 18 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  Ако наистина срезовото тестване в Пловдив е случайно и доброволно ,ще се установят около 8%.Да видим ,чакаме резултати .
  —цитат от коментар 9 на stenlyaka


  4-6% минали заразата, под 1% заразени в момента.

  Освен ако точките са нагъсто в циганската махала и ги водят под строй. Но според мен Опорната Точка сега е "Положението е под контрол, пълнете курортите и заведенията че трябва бюджет да пълним (и порции да раздаваме)". И наесен като се изнижат туристите и мутрите затворят хотелите пак "Братя българи, задава се Невиждано Зло"... останалото го знаете.

  От методична гледна точка добре беше извадката да е представителна, т.е. балансирана по пол, възраст, професии но и така по-добре от нищо. Все пак напредък, нещо което трябваше да го направят още първите седмици.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 19. 19 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  До коментар [#16] от "uq":

  което показва ,че епидемията е контролирана ,може би скоро ще вземат да падат стойностите на новите и на хоспитализираните ,единствения страх е от външните туристи ,другите си дойдоха общо взето .

 20. 20 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  До коментар [#11] от "stenlyaka":1000 теста НО на колко човека ? Защото някои ги тестват ВСЕКИ ден.
  —цитат от коментар 13 на КМЕТ В СЯНКА


  Подразбира се, че са бързите тестове, при тях се хващат и миналите заразата, не само текущо заразените. Там един човек е един тест.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 21. 21 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  ...единствения страх е от външните туристи ,другите си дойдоха общо взето .
  —цитат от коментар 19 на edin drugii

  Не само, чакай наесен връщане на гастарбайтерите които сега ги наемат точно за най-заразените страни: Англия, Франция... мисля и Испания. Натъпкани в общежития или каравани на полето, нулево медицинско обслужване. И като се върнат термокамера на летището която се лъже елементарно, безполезна декларация за домашна карантина и хайде по родината да заразява наред.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 22. 22 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#11] от "stenlyaka":1000 теста НО на колко човека ? Защото някои ги тестват ВСЕКИ ден.
  —цитат от коментар 13 на КМЕТ В СЯНКА


  Не е на 1000 нови човека със сигурност , но едва ли тестват един и същ човек по два оъти всеки ден от началото на май насам .

 23. 23 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#11] от "stenlyaka":Тоя спад май само ти го виждаш. Хоспитализираните, тези в интензивно отделение и починалите си държат същата бройка от месеци.
  —цитат от коментар 16 на uq


  Вие да не очаквате някои от починалите да възкръснат ??

 24. 24 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  До коментар [#5] от "EU defender":Звезди - това са разболели се. Заразените са поне 7 пъти повече по думите на Мутафчийски
  —цитат от коментар 12 на КМЕТ В СЯНКА

  А според световните изследвания на 1 определен с тестовете се падат по 25-30 заразени минали заразата на крак или дори без да я усетят. В държави с лоша медицина дори 80-100.

  В изследвания в частните БГ лаборатории с бързи тестове миналите заразата са в едните са около 2% а в други дори 3.8%. При население 7 милиона това са 140-250,000 минали през заразата. Сравнявай с официалните 2138.

  Които впрочем са толкова поради недостатъчното тестване. Ако вместо 1000 теста дневно правеха по 6-8000 заразените съответно щяха да са открили 12-14,000.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 25. 25 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  Информацията около починалите и заразените е пълна мъгла.
  Къде са данните за :
  пол
  съпътстващи заболявания
  етническа принадлежност
  възраст


  Колко от починалите не са приемали никакви лекарства за съпътстващи заболявания?
  Защото аз знам за един мъж, който са го изкарали хипертоник, а той не е ! Жена му е Доктор, той почина, а тя с диабет - не.

  Любовта ще спаси света!!!
 26. 26 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 75 Неутрално

  До коментар [#25] от "hope":

  В подкрепа на тезата да добавя:

  На колко човека са направени аутопсии? След като според същите тези медици за доказване на причината за смъртта е необходима аутопсия. Обявените са само две! А смъртните случаи са обявени като около 100!

  Също така никой не знае какво се случва с първите доказано заразени 100-200 души. Защо са в списъка?

  Относно броя на тестваните хора - властимащите, техните семейства и т.н. са има няма поне 500 човека. Значи каквато бройка тестове кажат, вадим поне 500 и ще имаме ориентировъчно колко човека искат да ни кажат, че са тествали.

  Един друг момент - защо този щаб освен да дава откровено манипулирани данни и да лъже, за два месеца не взе да анализира опита на други страни, всеки ден в пресата се дават примери на страни, които или казват че вече е под контрол или се "нормализират" полека лека и да вземе от тях положителните неща и техните мерки? Мина достатъчно време, за да могат да видят.

  Наистина също така не разбирам защо резултатите от частните малки лаборатории не се взем и да се добавят към официалните данни? Зщо не ни обяснят какъв е проблема и защо тест от частна лаборатория не е причина за хоспитализиране сега, а в "нормално време" не-пандемиологично е причина за хоспитализация?Нали същите тези власти ги лицензират тези лаборатории...

 27. 27 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  Още много ще измрат!


  С уважение генерал годжи

 28. 28 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#27] от "свети георги груп от последните дни на герп":

  На колко години си?

 29. 29 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#19] от "edin drugii":

  контролирана е като скорост на разпространение, но по никакъв начин не и като обем. Наблюденията ми показват, че спада започва при регистрирани около 0.6% от населението. Освен това, изглежда наистина БЦЖ ваксината сваля бройката на половина. Това се наблюдава уверено почти навсякъде. По тая сметка излиза за българия 10 000 регистрирани случая минимум

 30. 30 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Отварянето на моловете в някаква степен обяснява избухването на Мутафчийски. Отново, обяснява, не оправдава. Но и Бенатова се постара да изнерви ситуацията.

  В крайна сметка, we are only human.

 31. 31 Профил на sunshine
  sunshine
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Никой да не прави интервю с проф. Мутафчийски довечера. След моловете утре ББ ще отвори и кръчмите.

 32. 32 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 148 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Още от началото в Китай се наблюдаваше 2-3 към 1 мъже жени. Някои учени смятат, че се дължи на по честите автоимунни заболявания при жените над 30 години, които им помагат някак си да се справятпо-лесно с вируса. Предположение за сега.

 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3078 Весело

  Ако наистина срезовото тестване в Пловдив е случайно и доброволно ,ще се установят около 8%.Да видим ,чакаме резултати .
  —цитат от коментар 9 на stenlyaka


  Май има да чакамеее ...

  Това изследване го обявиха гръмогласно още преди месец, че и отгоре.
  Още не са го почнали, но през десетина дена го споменават на брифинга като предстоящо до дни и Голяма новина. А мисирките приемат и разгласяват лакардията точно като Голяма, съвсем прясна и предстояща новина. Следващият път пак така, и пак така ...

  Сетих се за оная карикатура на Комарницки на генерал Годжи:
  На трибуната, остарял, с дълга бяла брада обявява: Пикът на епидемията ще е до десет дни!

 34. 34 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2402 Неутрално

  Да видим как ще се отрази мотинга на Копейкин, да не стане като легионерата?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3766 Неутрално

  Лоши новини. Преди малко разговарях с един мой приятел, собственик на три хотела в Приморско, вчера и последнати останали резервации от словаци и чехи (в Приморско ходят основно те от чужденците) са отказани. На 100% хотелите са празни. Сега ще чака, който влезе инцидентно.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 36. 36 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 456 Неутрално

  До коментар [#26] от "Sergei Gorbachov":

  За аутопсиите - в БГ са направени 3. Едната е на починал медик. Това е голяма мъгла защото от СЗО има препоръка аутопсии да не се правят, а вместо това ако има положителен ПСР да се пише причина за смъртта корона.
  Общото мнение на патолозите по света е че правилата установени в професията им са напълно потъпкани.

 37. 37 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3766 Весело

  Каква новина, чета и не мога да повярвам, държавата ще създава държавни бензиностанции!?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 38. 38 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 412 Неутрално
 39. 39 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#35] от "hamiltonf":

  Спокойно, 1 млн. американски туристи ще спасят сезона 😉

 40. 40 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 75 Неутрално

  До коментар [#36] от "petiopit":

  Прав си. Мъглата е твърде сериозно разпространена около цялата тази история. Има твърде много различни теории, някои от които са толкова абсурдни,че е много вероятно да са истина. Много от тях са свързани с един патент (за сега все още е молба за патент дабълюо 2020/060606 пиша така щото не мога на латиница) за една технология на майкрософт за чип свързващ активността на тялото с криптовалута, и т.н. и т.н. Сигурно тук е и мястото да споменем и сериозните протести в Германия против задължителното ваксиниране, които не бяха широко отразени в медиите.
  Но на този клип от 2005 на пентагона:
  https://www.youtube.com/watch?v=lzIC-oH_P6c&t=2s
  има интересна презентация на Бил Гейтс как иска да бори джихадизма и религиозния фанатизъм с остър респираторен вирус, нещо от рода на грип или корона вирус, вкарван в хората чрез ваксина. Всякакви неща има в нета.

  Но това за аутопсиите според мен е наистина много странно в световен мащаб. Тъй като ние сме много малка брънка в цялата тази история, си мисля, че при нас е по-скоро свързано с нещо друго. Например с онези 500 млн. лв., с които новото ръководство на ББР ще трябва да подпомогне малкия и среден бизнес. Но всичко е в конспиративните теории докато не се види ясно.

 41. 41 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 915 Неутрално

  "Домашните климатиците не разпространяват коронавируса, каза днес пред радио "Фокус" директорът на Центъра по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. д-р Тодор Кантарджиев. Той допълни, че опасни са въздухопроводните системи, при които един и същи въздух циркулира в помещението. "Тоест взима от помещението въздуха затопля го и го връща отново", обясни той."
  И ние разчитаме на такъв разбирач да ни управлява.
  Сигурно домашните климатици вземат въздуха от вън затоплят го и го вкарват вътре под налягане 🤣😂😁😎

 42. 42 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#37] от "hamiltonf":

  Ще конкурират Марешки.

 43. 43 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Кризисен пиар, трябва да се пуснат хората да се занимават с нещо друго а не да висят в интернет и да четат за мафиотските войни между хунтата и Черепа

 44. 44 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Виждам как след време моловете ще се превърнат в паркинги. Аз поне в близките 2 години в мол няма да стъпя

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 45. 45 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#41] от "pitanka_3":

  Личи си, че и ти си голям разбирач

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 46. 46 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Мутафчийски не ли казал, колко хора ще загинат, не е ли напуснал тръскайки вратата??? Или тия номера са само за пред разни кифли, а пред Генерала се снишаваме?

 47. 47 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Мутафчийски не ли казал, колко хора ще загинат, не е ли напуснал тръскайки вратата??? Или тия номера са само за пред разни кифли, а пред Генерала се снишаваме?
  —цитат от коментар 46 на 1107


  На Мутафчийски му писна от глупости !
  От Бойко , Шмойко , Шмиролюба , Ива , Генка , Донко Горския , Мики Маус и други знайни и незнайни хавлиени герои пред които трябва да отговаря !

 48. 48 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  За моловете .....супер логичноме да се иде в мола ,а да не мога да гледам мач на децата ?
  Няма лошо ,да ги отварят ,но защо децатс не могат да играят мачове и ще тренират нс групи ?

 49. 49 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  На премиера спешно му трябва криза, че Божков много го подпука. Айде заразявайте се, тряба смърт паника, страх, за да не гледате какво прави и какво казва Божков

 50. 50 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  Мутафчийски не ли казал, колко хора ще загинат, не е ли напуснал тръскайки вратата??? Или тия номера са само за пред разни кифли, а пред Генерала се снишаваме?
  —цитат от коментар 46 на 1107

  На Мутафчийски му писна от глупости !
  От Бойко , Шмойко , Шмиролюба , Ива , Генка , Донко Горския , Мики Маус и други знайни и незнайни хавлиени герои пред които трябва да отговаря !
  —цитат от коментар 47 на stenlyaka


  Не, че нещо, ама генерал Годжи като се е цанил да нарежда и разпорежда, изживявайки се като нещо като Господ, използвайки за аргумент страхуването, а Апокалипсисът, който прокобва да стряска мат'ряла го няма и няма - сорри, ама ще отговаря, при това като попче! И без да се цупи като дръта стара мома, когато не и вярват, че "млада" ...

 51. 51 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#47] от "stenlyaka":

  И на глупостите им писна от Мутафìйски ама кво да се прави. Повтаря ги една след друга

 52. 52 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1912 Любопитно

  До коментар [#5] от "EU defender":

  Ох кога ще дочакаме боят на оздравелите да стане повече от броя на заболелите.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 53. 53 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1912 Весело

  До коментар [#9] от "stenlyaka":

  ако изследването се провежда в Стлипиново ще има много подходящи резултати :)

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 54. 54 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1371 Весело

  я, туй коте кога си изпапка фурмите, кога тръгна по брифинги

 55. 55 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 456 Разстроено

  А сега да обяснява защо спортните зали са затворени, а моловете отворени.

 56. 56 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 911 Неутрално

  ББ е излязъл и е говорил?! Горанов де е?! Кога ще излязат от землянките?

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6989 Неутрално

  Това не трябваше ли да го направи здравният министър? Нали той издаваше заповедите.

 59. 59 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#9] от "stenlyaka":

  Смятам че ще покаже под един процент. Само такова число кореспондира с починалите.

 60. 60 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#41] от "pitanka_3":

  Сигурно у тях са още с прозоречен тип

 61. 61 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fred":

  Там тестовете са минимум два през 14 дни. Бързи са тестовете не за това че бързо откриват вируса, а защото се извършват бързо. Тест за антитела без потвърждение от ПСР няма никаква информация

 62. 62 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Колко починаха от домовете в Орешец и Кула. От колко заразени. За жалост сигурно са половината заразени

 63. 63 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#28] от "Велков":

  43

 64. 64 Профил на Виктор М
  Виктор М
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Понеже Дневник са сложили цялото предаване, ето линкче към самото интервю"ALTERNATIVATA", Миролюба Бенатова - интервю с Генерал Мутафчийскиhttps://www.youtube.com/watch?v=Ep0jx7jL4LE бааси, Мутафчийска как нагло лъже... то се знаеше, че не може да им се има вяра, но не съм очаквал, чак такива нагли лъжи
  —цитат от коментар 57 на BSD Daemon


  Едно негово твърдение ме хвърли в оркестрината - 60% от обитателите на старческите домове в Белгия били починали от коронавирус. Това е абсолютна фалшива новина и се кара на Миролюба, като и я навира в лицето. Тя пък, странно, не се усъмни в нея. Аз веднага се разрових - няма съобщение за подобно нещо. Ако 60% от обитателите на старческите домове в Белгия умрат за 2 месеца, нали ще има цял фалирал бранш?Никъде в чуждата преса я няма тази новина, той си я измисли.

 65. 65 Профил на zvz45655100
  zvz45655100
  Рейтинг: 8 Неутрално

  При постоянен ръст на случаите да се пристъпва към подобно рязко разхлабване е тотална простотия и гербаджийски популизъм/угодизъм. Ами за какво тогава беше целата истерия досега? Защото на некой некадърник така му скимнало ли? Фитнесите и пр. развлечения на закрито ли са най-важното в страната, който иска да тренира може да го прави и на открито.

 66. 66 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 457 Неутрално

  С революционните песни ”Вятър ечи, Балкан стене” и ”Боят настана” се надъхват стотиците протестиращи пред Народното събрание българи.
  Те се увеличават с всеки изминал момент. Прави впечатление, че сред тях има много млади хора. Много от тях са с национални знамена......
  https://mobile.frognews.bg/article/196476/


 67. 67 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  Фитнесите отварят и е време да правя крака
  и мъртва тяга 💪💪😂

 68. 68 Профил на feldmarschall
  feldmarschall
  Рейтинг: 370 Неутрално

  https://gospodari.com/бясна-жена-псува-на-протест-видео/?fbclid=IwAR1eu6HgqIqFAB-tBT3vlTXv-EHojkX7wRl7vospI1CMoBI9mwaOXRE4B5U
  Истеричината пуйка, за която говорих вчера. Това е само малък откъс от "интервюто", в което имаше още по-звучни изрази. Колко прилича на оная лелка от БСП - "Кой ще ни даде парииии". Да отива да реве на рамото на нейния любимец Путин, той дава на всички бедни граждани..

 69. 69 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2248 Неутрално

  Като гледам протестите ... до понеделник друг може да решава за фитнесите

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 70. 70 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Ха сега де!
  Фитнесите и моловете отварят, а снощи гологлавият се сърдеше на Бенатова, че хиляди щяли да измрат.

 71. 71 Профил на feldmarschall
  feldmarschall
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Той генерал Годжи се изрази иронично типично в негов стил. Неуместен сарказъм беше това изявление, а не че го желае. Някои хора просто не знаят как да говорят пред публика/по телевизията без да предизвикват полярни реакции. Генерал Годжи е един от тях...

 72. 72 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#71] от "feldmarschall":
  Ген. Годжи не разбира грам от числаи и си продължава да "катери".
  Функционална негграмотност - случва се често на тия времена.
  Мама, тати те бутат с частни уроци, после аверите им или твои авери и после дълга командировка в "гореща точка" в връзки, малко английски да очукаш.
  Там импровизираш и се учиш в движение - режеш, кърпиш и те ти станал си "хирург", та дрънка.
  После като се върнеш, ако се случи да "бръкнеш отзад" ивземеш проба на който требе, ставаш "генерал" и шефче в центъра на Софето болницата и там си връткаш далаверките както ти кажат.
  Докато не се случи няква случка като сегашната и ти лъсва "багажа умствен" в цялата си красУта.


За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK