Васил Божков разпространи кореспонденция, за която твърди, че е с Горанов

Васил Божков разпространи кореспонденция, за която твърди, че е с Горанов


Бизнесменът Васил Божков, който се намира в Обединените арабски емирства, разпространи на страницата си във Фейсбук в петък сутрин (15 май) две текстови съобщения, за които се твърди, че е провел с лице, записано в телефона му като Влади Горанов (вероятно финансовият министър Владислав Горанов). Ако те са автентични - едно от нещата, които прави впечатление е, че през януари тази година (когато вече текат проверки на прокуратурата и инспекция в комисията по хазарта) Божков не се е чувствал притеснен за бизнеса си, а е продължавал да се договаря с финансовия министър, който му обещава съдействие.


С министър Горанов ли са есемесите


Първият есемес разговор (според снимките) е от 24 февруари 2018 г. Вторият разговор е проведен на 15 януари (вероятно тази година). Според бележките към тях хората, които се споменават като "девойката" и "Сашо", са двама от председателите на комисията по хазарта през последните години. Съобщенията са публикувани с кратък анонс от Божков: "Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ (Държавната комисия по хазарта - бел. ред). Ето как се случваше".

"Дневник" опита да се свърже с министър Горанов за коментар дали е водил есемес кореспонденция с Васил Божков, за когото потвърди, че са се срещали, но при три позвънявания телефонът му даваше заето. От пресцентъра на ведомството казаха, че ще се запознаят с "въпросните публикации и тогава ще преценим дали да коментираме". По-късно от там отговориха, че "няма да коментират".


Васил Божков разпространи кореспонденция, за която твърди, че е с Горанов

© Фейсбук/Васил Божков


През декември миналата година първо министърът на финансите Владислав Горанов съобщи, че е възложил проверка на Комисията по хазарта след получен сигнал за това, че е облагодетелствала една от регулираните от нея компании с неплатени милиони левове към държавата. Вторият разговор е проведен само дни след акцията на специализираната прокуратура в Държавната комисия по хазарта, която беше на 22 януари. Малко повече от седмица по-късно Божков получи първите си обвинения - на 30 януари тази година. По нищо в съдържанието на разговорите не личи Божков да се е чувствал притеснен за бизнеса си.

За кого се споменава в разговорите


Според обясненията на самия Божков към разменените съобщения "девойката" е Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, председател на ДКХ от 8 февруари 2018 г., понастоящем зам.-председател на Комисията за финансов надзор.
Повече за "девойката" и Сашо - четете тук.


"Сашо" (наречен така в разговора от Горанов) според Божков е Александър Георгиев - председател на ДКХ от 25 април 2019 г. до февруари 2020 г.; зам.-директор на Националната агенция за приходите от май 2017 г. до април 2019 г.


На 1 февруари Александър Георгиев бе обвинен в длъжностно престъпление, а според медийни публикации той е направил пълни самопризнания, като е заявил, че е покровителствал хазартния бизнес на Божков. Официално потвърждение от прокуратурата за подобни самопризнания нямаше. Той бе назначен за председател на Комисията по хазарта през април 2019 г. на мястото на Мария Филипова, която оглавяваше хазартния регулатор за около година, след което бе избрана за зам.-председател на Комисията за финансов надзор. Преди това Георгиев бе зам.-директор на Националната агенция по приходите, в чиято система работеше от години.


Бившият партньор на Васил Божков Цветомир Найденов, който в края на 2019 г. започна да говори публично срещу бизнесмена и го обвинява от това, че го е заплашил с убийство до това, че е "сериен изнасилвач", заговори в телевизионно интервю за бивши шефове на Комисията по хазарта, които били в близки отношения със собственика на "Нове холдинг". "Защо не го питахте Димитър Терзиев (бивш шеф на хазартния регулатор) колко пъти е идвал в офиса на "Нове Холдинг", заяви той пред Би Ти Ви и добави, че всички шефове на регулатора, без Мария Филипова и Калоян Кръстев, са идвали в офиса на Божков.


Васил Божков разпространи кореспонденция, за която твърди, че е с Горанов

© Фейсбук/Васил Божков


Публикуването на комуникацията между Божков и човека, записан в телефона му като Влади Горанов, се случва два дни след като Божков постави премиера Бойко Борисов в сложна ситуация, след като партньорът му Георги Попов джироса акциите на "Левски" на името на министър-председателя. Той отказа (през ПР-а си) да ги приеме, но все още не е коментирал темата публично.


В четвъртък вечер от офиса на "Нове холдинг" обявиха, че Божков в петък сутринта ще представи "доказателства", които са част от сигнал до институции. И обявиха, че това ще става на страница във Фейсбук - явно това ще бъде каналът, през който обвиняемият бизнесмен ще говори от Дубай. В нея е написано, че "това е личната страница на Васил Божков, на която ще споделя без цензура истината за рекета и изнудването от страна на управляващите".


Срещу Васил Божков има повдигнати 11 обвинения (едното е за организирана престъпна група, действала от 2014г.) и текат няколко разследвания (за изнасилвания, убийства и принуда), а властите подадоха през февруари искане за екстрадирането му от Обединените арабски емирства.


Първите реакции след публикуваните разговори


"Първо Горанов каза, че срещите са били за бизнеса. Второ по-важно е - от началото на тази сага ние, парламентарната група на ДПС, сме взели решение, че няма да коментираме и нямаме отношение. Работа е на съдебните органи и изпълнителната власт", това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев в студиото на "Нова тв", помолен да коментира разпространените съобщения.


Той обясни, че партията им не коментира, защото това отклонявало вниманието от основните проблеми на обществото - "тази сага не е основен проблем на обществото. Има органи, които с това се занимават".


Божков обеща сигнал преди седмица


Преди седмица в първото си интервю след три месеца мълчание обвиняемият бизнесмен обяви, че за хазартния си бизнес общувал само с финансовия министър Владислав Горанов, който не го допускал до комисията по хазарта, но го представял на нейни председатели. Тогава той каза, че ще подаде сигнал до прокуратурата и всички институции, без да изясни за какво. Но заканата му дойде в контекста на темата за ролята на Горанов и закона за хазарта.


"Ако е знаел, че се приемат и отхвърлят данъчни закони, да си подава оставката. Ако не е знаел - пак да си подава оставката. Да не би господин Горанов да отрича, че се е срещал с мен многократно", заяви Божков.


В разговора пред Би Ти Ви Божков няколко пъти намекна, че премиерът и финансовият министър няма как да не са запознати с проект, който е предложен от ГЕРБ и подкрепен от управляващата партия в края на 2014 г. Става дума за промени в Закона за хазарта (Горанов е сред вносителите), които въвеждат две ставки за държавна такса - да се плаща 15% върху събраните залози или 20% от събраните комисиони (залози минус изплатени награди). Заради този текст сега фирмите на Божков са разследвани, че са спестили около 700 млн. лева такси за 5 години, защото са плащали по втория вариант. Тяхната версия е, че законът им го позволява и са действали по него. Защитата на Горанов е, че той не е знаел за това, а "грешката" е ставала благодарение на членове на хазартната комисия и фирмите на Божков.


След интервюто миналия петък премиерът Борисов реагира, че знае за такива срещи, но Горанов "да се обясни". Горанов даде извънреден брифинг в парламента и потвърди, че се е срещал с Божков, както и с други бизнесмени с успешен бизнес. Разговорите били за промени в Закона за хазарта, които обаче не били приети от ГЕРБ. Той каза, че не вижда причини да подава оставка.


В създадената страница във Фейсбук, през която Божков явно ще разпространява информация, е качено интервюто от Би Ти Ви - с акцента за премиера и финансовия министър. "Защо ГЕРБ продължават да лъжат, че не те са приели поправките в Закона за хазарта? Може ли лидерът на една политическа сила да не знае, когато неговата политическа сила приема и отхвърля един закон? Може ли финансовият министър Владислав Горанов да не знае кога се приема и отхвърля данъчен закон", пише в поста.


Миналата седмица от офиса на "Нове холдинг" разпространиха и справка как са гласували депутатите за поправката.


Кои са "девойката" и Сашо от пазговорите - тук.
Кога и какви обвинения бяха повдигнати на Божков - четете тук и тук
За разследването срещу него, по което все още няма достатъчно доказателства - тук


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (355)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално
 2. 2 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Сега очакваме "Влади" да стане пореден бушон.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 3. 3 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  Горанов е ДОПУСНАЛ Божков ТОЛКОВА ГОДИНИ ДА ДЪЛЖИ МИЛИОНИ неплатени към държавата, а сега се прави на ,,ни лук ял ни лук мирисал”. На дребните длъжници на данъци се спукват от НАП да изпращат писма, но виж едрите-те са ,,друга бира”...

 4. 4 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Личи си, че и двамата използват Айфон.

 5. 5 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  Горанов и Менда-ОСТАВКА!

 6. 6 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3021 Весело

  Влади сега е зает да му формират опорките.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2801 Неутрално

  До коментар [#1] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  "Нищо неочаквано..."

  Включително на ниво базисна грамотност.

  Както казах вчера - идиокрация.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  Граматиката и наа двамата куца...

  I Want To Believe
 10. 10 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  До коментар [#2] от "stein":

  Какъв бушон?!
  Смешни есемеси. Ами то Ако Ваньо е къде къде по компрометиращо. А в тези СМС-и няма нищо. Всеки може да си ги пише.
  Жалка работа. СМС-и

 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4074 Весело

  "Дневник" опита да се свърже с министър Горанов за коментар дали е водил есемес кореспонденция с Васил Божков"?!
  Много бързо, току-що излезе новината, и звъним на Горанката. Още се бръсне човека...
  А колкото до "доказателствата", или вадиш истински доказателства, или ще станеш като другаря ти от КТБ, където само реве, че са му взели банката.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 12. 12 Профил на PMG Baba Tonka Tonka
  PMG Baba Tonka Tonka
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Нима има някой който да не знае, че властите поддържат връзка с олигарсите???

 13. 13 Профил на orbifen
  orbifen
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ох леле":

  Личи си, че и двамата са неграмотни.

 14. 14 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3021 Весело

  Цитат от НОЩ-женерала е подходящ:
  "Очаквам да измрат много хора, яко да измрат"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Влади е гьонсурат, а по-важното е, че представлява в кабинета партньорите в сянка.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 17. 17 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Тези съобщения не са за мен. Нищо не разбирам.Вероятно на някой трябва да му светне лампичка.
  Мислех, че ще има саблен удар, а то пак същата попара като миналия път.

 18. 18 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3076 Любопитно

  Горанов е пътник, вече въпросът е кога, а не дали.
  И няма значение какво точно пише в СМС-ите, а че поддържа личен контакт с Божков, който изведнъж се оказва, че за 5 години е пропуснал да внесе 700 млн.лв. в бюджета.

 19. 19 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Това не може да е наш Владко. И Винету не е знаел.

 20. 20 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 65 Неутрално

  Браво, много бързо реагирахте, колеги! Не е като за протеста на Копейкин, в който участваха и опозиционери от други политически бои. А за СМС-ите - сценарият вече е игран. Горанов ще каже, че съобщенията са манипулирани. Гешев ще разпореди експертиза и ще поиска смартфона на Божков. След една година ще се окаже, че СМС-ите не могат да бъсат изпползвани като валидно доказателствено средство.

 21. 21 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Любопитно

  ...И Бойко Борисов обаче е ЗНАЕЛ за ,,комуникацията”...
  Става още по-наплетено!...

 22. 22 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 508 Неутрално
 23. 23 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Божков - втора серия Цв.Василев.

 24. 24 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  "Дневник" опита да се свърже с министър Горанов за коментар дали е водил есемес кореспонденция с Васил Божков"?!Много бързо, току-що излезе новината, и звъним на Горанката. Още се бръсне човека...А колкото до "доказателствата", или вадиш истински доказателства, или ще станеш като другаря ти от КТБ, където само реве, че са му взели банката.
  —цитат от коментар 11 на hamiltonf

  Достатъчно е да се види, че Горанов разпорежда как да действа комисията.
  Нали твърдеше, че няма контрол и влияние върху работата и.

 25. 25 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 32 Неутрално

  До коментар [#14] от "Николай Колев":

  То това е имал предвид в интервюто му с Бенатова вчера...

 26. 26 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 552 Неутрално

  За сега слаба работа. Дано само да подгрява публиката. Нещо като мириканският посланик и нейните бомбастични разкрития за корупция

 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4074 Неутрално

  Горанов е пътник, няма да е много скоро, за да не излезе, че става "под натиск". И сега нека се поти, черви, заслужава си го, на цялата му наглост, на цялото притискане, което правеше чрез "бухалката" НАП на читавия бизнес.
  Каквото си дробил, това ще сърбаш...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 28. 28 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#2] от "stein":Какъв бушон?!Смешни есемеси. Ами то Ако Ваньо е къде къде по компрометиращо. А в тези СМС-и няма нищо. Всеки може да си ги пише.Жалка работа. СМС-и
  —цитат от коментар 10 на Да вярваме на истината


  Ако смяташ, че е нормално финансов министър да води разговор с един от големите данъкоплатци от ранга на Божков по този начин си се объркал много.
  Да, водят се разговори, но официални! И то благодарствени от страна на министъра към данъкоплатеца! Същевременно министърът следи дали всичко е коректно и ако не е - затвора си е затвор! За мен тук обаче Божков не виждам с какво е виновен. Да си пишат законите по-ясно, за да не може да се крънка и заобикаля!

 29. 29 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Любопитно

  До коментар [#18] от "boevbisser":

  Точно! Що на мен Влади Горанов не се съгласи да ми направи ,,отстъпки” да не плащам пет години данъци, а само на Божков?

 30. 30 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 32 Любопитно

  Маргиналите питаме-кво следва?

 31. 31 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#27] от "hamiltonf":

  Много скоро ще е! Вярвай ми!

 32. 32 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Влади е доста тъпо момченце и най-вероятно ще е пореден изгърмял бушон...

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3457 Весело

  Комисията ни саботира. Ти ли си казал или шефа и го прави на своя глава ?


  Разговор между мутри и обслужващите бизнеса им подчинени.......

 35. 35 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 736 Весело

  Това с "девойката" кърти отвсякъде :)

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 308 Весело

  Божков - втора серия Цв.Василев.
  —цитат от коментар 23 на waterfall


  И какво е общото в двете серии - партия ГЕРБ...

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3457 Весело

  Ще говоря с Сашо да не смесва нещата !


  Това изобщо не е търговия с влияние, нали ?

 39. 39 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Весело

  Сега телефона ще му дава заето, защото ,,мисли”...

 40. 40 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  бездомното счетоводителче трудно ще бъде сменено.

 41. 41 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Комунистите но разиграват театро. Ясно е, че всички работят за червените.

 42. 42 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Мафиоти си пишат писъмца!

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Коя е "девеойката"?

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 45. 45 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Весело
 46. 46 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3021 Весело

  Този Влади не е този Влади. Този Влади е клошар от Максуда, който гъбарка Черепа, че ще му опрай бизнеса.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3457 Весело

  Това пречи на рутината работа и няма нищо общо с проверките. Нали го говорихме.  Какво си говорят министър и успял бизнесмен !
  Предполагам, че пак няма да се коментират твърдения на обвиняеми.........

 48. 48 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  До коментар [#28] от "rincewind":

  СМС не е никакво доказателство:)
  А и в тези няма никакъв служебен конкретен разговор.
  Ама не ме интересува лично мене.
  От всички досега неща ми е интересно единствено как Цветан Василев дава 500 милиона лева кредити на Пеевски. Ама не казва.

 49. 49 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Весело

  Щом има ,,девойка” -работата винаги се ,,оправя”😂😂😂

 50. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3457 Весело

  До коментар [#39] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  " Сега телефона ще му дава заето, защото ,,мисли”..."  Не е мислил, когато трябва ! Това е проблемът ! Или може би е мислил, но само през призмата на нечии бизнес интереси......

 51. 51 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  Герберастките тролове са в амок

 52. 52 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5503 Неутрално

  Боже, какви неграмотни писания, каква гавра с граматиката...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 53. 53 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Весело

  Кой се осмелява по дяволите да ,,клати стабилността”?🧐

 54. 54 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Весело

  До коментар [#52] от "Незнайко в Слънчевия град":


  Ти остави гаврата с граматиката, а виж гаврата с математиката!

 55. 55 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#48] от "Да вярваме на истината":

  "СМС не е никакво доказателство:)"

  Как е по белите страни? Щото си мисля, че в момента в който излезе подобно нещо падат правителства! Да не говорим, че и ги разследват!
  Що не платиш еднопосочен билет на тиквич до Барцилоната? Чакат си го!

 56. 56 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3485 Любопитно

  То...по делата им ще ги опознаем , не по управлението им естествено !

 57. 57 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5503 Неутрално

  До коментар [#53] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Който клати девойката, той клати и стабилноттта!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 58. 58 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Влади Горанов е директно назначен от Доган и обръчите и трябва да бъде разследван, но как да стане, като назначения пак от същите кръгове Гешев е начело на обвинението?

 59. 59 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3076 Любопитно

  Оттук нататък въпросът е - докога ще издържи правителството при компрометиран финансов министър и започваща тежка икономическа криза.

 60. 60 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3457 Любопитно

  До коментар [#28] от "rincewind":

  " Ако смяташ, че е нормално финансов министър да води разговор с един от големите данъкоплатци от ранга на Божков по този начин си се объркал много.
  Да, водят се разговори, но официални! И то благодарствени от страна на министъра към данъкоплатеца! Същевременно министърът следи дали всичко е коректно и ако не е - затвора си е затвор! За мен тук обаче Божков не виждам с какво е виновен. Да си пишат законите по-ясно, за да не може да се крънка и заобикаля!"

  Разговор, който не се протоколира съвсем официално, си е чиста форма на търговия с влияние, корупция и е за прокуратурата ! Реплики от типа " Ще говоря с Сашо да не смесва нещата !" са просто " методически указания на съответното длъжностно лице как да се защитават по - добре интересите на дадения " успешен бизнес".......То всъщност именно така става успешен !

 61. 61 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  "Няма връзка с девойката..."
  " - Ще има в 12 я видях и получи ценни указания..."

  За хората - скандално!
  За комунистическата мутра от герб борисов и нейните придворни - нормални между-мутренски отношения!

  Спомняме си и за снимките на горанов, хванат от журналисти в едно столично заведение по време на интимна раздумка със свин...та от дпс, делянчо мамин пеевски!
  Повече от ясно е, че горанов е бил изпратен там, лично от банкянската 120 килограмова мутра!
  Повече от ясно е също, че отношенията на "финансовия министър" с Васил Божков са по наставления от същата тази 120 килограмова мутра!

  Няма как да се отървем от мафията и корупцията, докато начело на държавата стои една мутрата от борческите групировки!
  Борисов трябва да бъде свален от властта. !0 години стигат.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 62. 62 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Коя е "девеойката"?
  —цитат от коментар 44 на DS


  Мария Филипова.
  Председател на ДКХ от 8 февруари 2018 г. до 12 април 2019г.
  Сега е зам. председател на КФН.

 63. 63 Профил на zvz45655100
  zvz45655100
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За сега слаба работа. Дано само да подгрява публиката. Нещо като мириканският посланик и нейните бомбастични разкрития за корупция
  —цитат от коментар 26 на nkk81

  Какво ѝ е слабото, важен е контекстът. Ставаше въпрос 1. знаел ли е Горанов за неплатените данъци и приетите закони и 2. с кого е общувал Божков, защото го обвиниха, че едва ли не ръководи ДКХ.

 64. 64 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 367 Неутрално

  А колкото до "доказателствата", или вадиш истински доказателства, или ще станеш като другаря ти от КТБ, където само реве, че са му взели банката.
  —цитат от коментар 11 на hamiltonf


  И тези "доказателства" стигт за оставки и разпускане на крадливото правителство. Нека не забравяме как ръцете на Иванчева "светнаха" и се доказа, че жената няма нищо общо с тях, но каскета още я държи а на "честна" дума в затвора.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5503 Неутрално

  До коментар [#61] от "Рим":

  Подценявате Боце. По моя преценка е повече от 120 килограма.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 67. 67 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 596 Неутрално

  " Това се случва два дни, след като Божков постави премиера Бойко Борисов в сложна ситуация, след като партньорът му Георги Попов джироса акциите на "Левски" на името на министър-председателя. Той отказа (през ПР-а си) да ги приеме, но все още не е коментирал темата публично."
  Божков искаше да постави премиера в "сложна ситуация" , но не си беше добре "изтъкал платното " ! Не разбирам защо "мисирките " от всички възможни медии се занимават с действията и то "непремерени "и НЕЛОГИЧНИ от юридическа гледна точка на един "ОБВИНЯЕМ " макар да се казва ЧЕРЕПА !Смях буди и КУРИЕРА ! Няма да обяснявам как се извършва юридически "джиросване " тъй като знаете но си ТРАЕТЕ ! Но и 80 % не сме толкова тъпи и също знаем ! ДО СКОРО !

 68. 68 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2053 Неутрално  "съботира" може би означава "празнува шабат" I dont roll on shabbos

  https://youtu.be/GPo9OBrIOi4

 69. 69 Профил на iq146
  iq146
  Рейтинг: 540 Весело
 70. 70 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Неутрално

  До коментар [#44] от "DS":

  Председател на КХ, единствената честна и съответно повишена след скандала.
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/04/25/3425480_danuchen_direktor_poema_komisiiata_po_hazarta/

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 71. 71 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Весело

  До коментар [#57] от "Незнайко в Слънчевия град":


  🤣🤣🤣🤣🤣🤣👍

 72. 72 Профил на zvz45655100
  zvz45655100
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Най-много компромати явно държи Д.П., включително и най-вече срещу лицето Б.М.Б., затова и не смеят с пръст да го барнат.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#60] от "samoedin":

  Точно, каза го много на място!
  +

 75. 75 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3924 Весело

  Имспекцията - блаагодаря. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 76. 76 Профил на mitaka_1
  mitaka_1
  Рейтинг: 495 Весело

  Брейййй...ми то да ти стане жал за тия нещастни наивни Шенгенци,Олаф-молаф,Брюксел-мрюксел толкоз некадърни и беззащитни да не знаят с какви си имат работа.Това е истинския проблем.Докато тия не извадят сериозен червен картон ще е ТАКА!

  Изпреварващо увеличение на доходите-стимул за икономиката..John Maynard Keynes
 77. 77 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#64] от "inlineonline":

  "Ало, Ваньо...", "Ти си го избра...". СМС- и от съдии към вожда... Никаква реакция! Не е нормална тази държава. По-интересното е, че и електоратът или е приспан с нещо, или е твърде глупав, за да продължава да избира същите хора.

 78. 78 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#55] от "rincewind":Жалки сте бе. Не се ли усещате ДБ и БСП.Не ми е интересна темата. Има една камара от ГЕРБ заяждайте се с тях.Вие явно няма да поумнеете.:)
  —цитат от коментар 73 на Да вярваме на истината


  Не си познал. Съдейки по ник-а ти - коя е истината? Не симпатизирам на нито една от изброените от теб "партии". Особено пък на БКП! Там трябват поне две ракети земя-земя и доста бесилки на паветата.

 79. 79 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Весело

  ....А колкото до "доказателствата", или вадиш истински доказателства, или ще станеш като другаря ти от КТБ, където само реве, че са му взели банката.
  —цитат от коментар 11 на hamiltonf


  Не станаха ли твърде много тези проблеми на ужневинната власт в мафиотите-олигарси?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 80. 80 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Весело

  До коментар [#77] от "truly":

  Приспан ли?
  Стой и гледай...как се събужда

 81. 81 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  Красота...
  Чакам джиросаният тулуп да се изкаже...

 82. 82 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Горанов, довиждане!
  Поредната груба селска проява на министъра.

 83. 83 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  До коментар [#24] от "Virgin":

  " "Дневник" опита да се свърже с министър Горанов за коментар дали е водил есемес кореспонденция с Васил Божков"?!Много бързо, току-що излезе новината, и звъним на Горанката. Още се бръсне човека...А колкото до "доказателствата", или вадиш истински доказателства, или ще станеш като другаря ти от КТБ, където само реве, че са му взели банката.
  —цитат от коментар 11 на hamiltonf

  Достатъчно е да се види, че Горанов разпорежда как да действа комисията.
  Нали твърдеше, че няма контрол и влияние върху работата и."  Ами подобно на " Ало Ваньо" , сега виждаме " пикантна порция" от кухнята на следващото ниво в хранителната верига на мутробизнеса у нас - между министър и " успешен бизнесмен"......

 84. 84 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#81] от "Велков":

  Ти не разбра ли че има абитуриенти по това време?

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3924 Любопитно

  Сега очакваме "Влади" да стане пореден бушон.
  —цитат от коментар 2 на stein


  Той е един от най-приближените министри на Боко, заедно с Дончев и разбира се министърката на туризма. Едва ли Боко ще се раздели с Влади (министър на финансите от 2014 г.) толкова лесно.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 96. 96 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 982 Любопитно

  Джиросване на "Левски", сега някакви скрийншотове от чат.......
  Слаба работа, очаквах повече.
  Цветан Василев поддържа радостната възбуда у подопашниците много по дълго и по добре, не че резултатът не е същия - обещания за сензационни разкрития и накрая едно голямо нищо.

  Знанието е сила, информацията - власт
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Неутрално

  До коментар [#48] от "Да вярваме на истината":

  Разбира се , че не е доказателство , затова винаги съм се чудил защо прокуратурата често се позовава на "комуникация" между членове ОПГ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Неутрално

  Не станаха ли твърде много тези проблеми на ужневинната власт в мафиотите-олигарси?
  —цитат от коментар 79 на Храбър


  Исках да напиша "проблеми на ужневинната власт С мафиотите-олигарси", ма то и така има смисъл.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3430 Неутрално

  За сега слаба работа. Дано само да подгрява публиката. Нещо като мириканският посланик и нейните бомбастични разкрития за корупция
  —цитат от коментар 26 на nkk81


  у нас за доказателства срещу мутрата трябва да са нотариално заверени, прономеровани и прошнуровани с печат и восък, и пак не се знае.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK