Коя е "девойката" за "ценни указания" (още за героите от есемесите на Божков)

Мария Филипова по време на изслушването пред депутатите от бюджетната комисия през април 2019 г.

© Анелия Николова

Мария Филипова по време на изслушването пред депутатите от бюджетната комисия през април 2019 г.Двама човека са замесени в публикуваните в петък сутрин разговори между бизнесмена с 11 обвинения Васил Божков и лице, записано в телефона му като Влади Горанов (вероятно финансовият министър Владислав Горанов - бел. ред.). В разговорите се споменават "девойката" и "Сашо".


Няколко часа след разпространението на есемес комуникацията няма потвърждение за автентичността на кореспонденцията, но има много съвпадения и контекст, с които те наистина могат да бъдат свързани с посочените от Божков хора. А от Министерството на финансите отговориха пред "Дневник" само, че няма да коментират темата.


Така засега не е и отречено, че такава размяна на съобщения съществува, нито че не е вярно, че става дума за двама председатели на комисията по хазарта.
Според обясненията на самия Божков към разменените съобщения "девойката" е Мария Филипова, председател на Държавната комисия по хазарта от 8 февруари 2018 г., понастоящем зам.-председател на Комисията за финансов надзор. Ако есемесите са верни - на нея Горанов е дал "ценни указания" за казус, свързан с Божков (не е ясно какъв, но събитията са били в края на март 2018 г.).


"Сашо" (наречен така в разговора от Горанов) според Божков е Александър Георгиев - председател на комисията по хазарта от 25 април 2019 г. до февруари 2020 г., зам.-директор на Националната агенция за приходите от май 2017 г. до април 2019 г. За него Горанов уверява в средата на януари тази година, че ще говори с него "да не смесва нещата" - инспекцията в комисията по хазарта и рутинната й работа, за която Божков пита - "Комисията ни саботира. Ти ли си казал или шефа й го прави на своя глава".


Пътят на "девойката" от комисията по хазарта до комисията по финансов надзор


През февруари 2018 г. Владислав Горанов смени председателя на комисията Огнемир Митев (обвиняем за длъжностни престъпления по случая с Божков, който твърди, че не познава бизнесмена), като назначи на негово място юристката Мария Филипова.


33-годишната Филипова е юрист, прекарала кариерата си основно в държавната администрация - в Агенция по вписванията (за няколко месеца през 2011 г.), Агенция за приватизация (за няколко месеца през 2012 г.), Министерство на правосъдието (от юни 2012 до април 2015 г.) и Министерство на финансите (там тя е била главен експерт в дирекция "Правна" от април 2015 до ноември 2017 г. според биографичната й справка). След това за кратко е била старши юрисконсулт на Българската банка за развитие (ББР) и после е оглавила комисията по хазарта.


Името на Филипова бе споменато от бившия партньор на Васил Божков Цветомир Найденов, който в края на 2019 г. започна да говори публично срещу бизнесмена и го обвинява от това, че го е заплашил с убийство, до това, че е "сериен изнасилвач". Найденов заговори в телевизионно интервю за бивши шефове на Комисията по хазарта, които били в близки отношения със собственика на "Нове холдинг". "Защо не го питахте Димитър Терзиев (бивш шеф на хазартния регулатор) колко пъти е идвал в офиса на "Нове холдинг", заяви той пред Би Ти Ви и добави, че всички шефове на регулатора без Мария Филипова и Калоян Кръстев са идвали в офиса на Божков. На практика бившият съдружник Цветомир Найденов "спаси" с показанията си в ефир единствено тях двамата. Найденов е сред подателите на сигналите срещу Божков през декември 2019 г. е и основен свидетел по разследванията срещу бизнесмена. Тази седмица той се включи в защита на министър Горанов, като заяви, че финансовият министър не е знаел как се плащат хазартни данъци и това е било информация само в комисията по хазарта.


От всички бивши председатели на Комисията по хазарта през последните 5 години единствено Филипова не е получила обвинение. Името й не бе споменато публично и от прокуратурата - нито като възможен обвиняем, нито като свидетел по случая (не е ясно дали е била разпитвана).


През пролетта на миналата година Мария Филипова стана отговорник за инвестиционен надзор в Комисията за финансов надзор, а нейното място бе заето от Александър Георгиев. (Подробности за рокадите в КФН подробен анализ на това как ГЕРБ бетонира контрола си над комисията с новите назначения, част от които е и тя - четете в "Капитал".)


В изказването си пред депутатите от бюджетната комисия през април 2019 г. (когато бе изслушана за поста в КФН) Филипова се обяви за още по-твърд курс към нелицензираните инвестиционни посредници, опитващи да работят на българския пазар, и заяви готовност да търси сътрудничество с международните институции за защита на капиталовия пазар и потребителите от негативи, свързани с излизането на Великобритания от Европейския съюз.


В официалното й представяне в сайта на КФН пише, че "по време на председателството си в Комисията по хазарта Мария Филипова осъществява контрол върху цялостната дейност, ръководи, координира и контролира изпълнението на функциите на администрацията."


При избирането й за член на КФН, Горанов прилага референция за кандитатурата й (вижте в края на текста). В нея той пише:

"Като председател на ДКХ М. Филипова показва висок професионализъм и стремеж към постигане на качествени резултати при осъществяване на контрола върху цялостната дейност по организиране на хазартните игри, както и върху дейностите по производство, внос, разпространение и сервиз на игрално оборудване. Тя притежава способностите на добър ръководител, готова е да поема инициативата за реформи, да осъществява в пълен мащаб правомощията си, дадени й съгласно Закона за хазарта, както и да развива ДКХ в съответствие с най-добрите европейски и световни практики в тази област.


Показателно за дейността й е, че веднага след назначаването й Мария Филипова инициира промени в Устройствения правилник на ДКХ (през май 2018 г.) с цел засилване на контрола върху хазартната дейност и увеличаване на приходите от държавните такси и наложените санкции върху хазартните оператори, като беше създадено ново специализирано звено "Лицензионна и контролна дейност"."


От обвиненията срешу Божков сега се разбира, че и през нейния мандат, комисията е допускала "грешка" (по думите на Горанов) как приема декларациите за облагане на хазартни компании на Божков.


"Сашо" е обвинен за длъжностно престъпление


На 1 февруари Александър Георгиев бе обвинен в длъжностно престъпление, а по-късно бе освободен под гаранция от 40 000 лв. Говорителят на главния прокурор обясни, че той е направил самопризнания, че "е покровителствал бизнеса на Васил Божков". Това е вторият обвиняем шеф на комисията по хазарта след Огнемир Митев. Георгиев обаче е освободен, а Митев, който засега няма информация да е признал - твърдеше при гледането на мярката, че не познава Божков.


Александър Георгиев бе назначен от Владислав Горанов за председател на Комисията по хазарта през април 2019 г. Преди това Георгиев бе зам.-директор на Националната агенция по приходите, в чиято система е работил от години.


Александър Георгиев бе обвинен за това, че е "покровителствал хазартния бизнес на Божков" докато е бил председател на комисията по хазарта.

© Държавна комисия по хазарта

Александър Георгиев бе обвинен за това, че е "покровителствал хазартния бизнес на Божков" докато е бил председател на комисията по хазарта.


Той е с дългогодишен опит в системата на приходната администрация, по образование е юрист. През 2008 г. е назначен за заместник-директор на дирекция "Обжалване и управление на изпълнението" на НАП - София. От 2009 г. оглавява структурата, която е една от най-важните в приходната агенция. От 2017 г. беше издигнат до зам.-директор на НАП.


След като Георгиев бе обвинен, Горанов назначи временно на поста му в Комисията по хазарта началника на кабинета си - Георги Йорданов, до намиране на титуляр за поста. Той заема длъжността и в момента.


Още детайли около съобщенията


От разпространената кореспонденция се разбира за поне две срещи между Божков и адресата "Влади Горанов". За едната Горанов обещава да се видят веднага след като "се върнеш от ските", а другата е за 29 май 2018 г. - 17 часа.


През миналата седмица след интервюто, в което Божков заяви, че се е срещал с Владислав Горанов многократно и е общувал с него и по телефон и със съобщения, финансовият министър потвърди, че наистина са се виждали както с други с успешен бизнес и остави впечатлението, че тези срещи са били в кабинета му. Той обаче заяви, че от тях не е имало ефект, защото Божков не получил промените в закона за хазарта, които искал.


Горанов твърди, че той не е знаел за по-ниското облагане на моментните лотарийни игри (търкането на билети) през последните 5 години и то било "грешка", станала в съгласуване между служители на комисията и компаниите на Божков.


Не е ясно тогава какви "ценни указания" са давани през февруари 2018 г. към председателя на комисията, за тези от януари тази година се подразбира, че е да не се пречи на рутинната работа на негови фирми.


Още обвинени, работили в Комисията по хазарта


Спецпрокуратурата проведе публична акция през януари, при която влезе на обиски в Държавната комисия по хазарта. Тогава бяха иззети документи, а по-късно няколко души, работили в комисията, бяха обвинени за длъжностни престъпления, свързани с "покровителстване на бизнеса на Божков".


Коя е "девойката" за "ценни указания" (още за героите от есемесите на Божков)

Сред тях е бившият председател на комисията Огнемир Митев. Пред журналисти в началото на февруари прокурор Тихомир Стоев коментира, че Митев е бил "инструмент" на организираната престъпна група заради "длъжностното качество, което е имал като председател на агенцията" и в което той помагал "за престъпните цели" на групата.


"Според мен го е правил абсолютно съзнателно. Аргумент за това е и доста дългия период, в който се е случвало. То се е случвало през целия период, в който е оглавява държавната структура, през целия период е нарушавал систематично своите задължения", обясни тогава обвинителят.


Сред обвинените са и двама членове на комисията. Пламен Георгиев е бил член на регулаторния орган по времето, когато той е оглавяван от Огнемир Митев, който също е сред задържаните и обвинени. От миналата година Тодор Марков е началник на отдел "Контролна дейност".


Според защитата обаче от 2014 г. до 2019 г. (когато според прокуратурата е действала престъпната група на Божков - бел. ред.) Марков е бил на длъжност младши експерт и като такъв е изпълнявал по-скоро деловодни функции, като по никакъв начин не е могъл да влияе върху работата на членовете от комисията по хазарта.


Пред съда тогава той заяви, че не познава Васил Божков и приближените му. Според държавното обвинение Марков се е издигнал до началник на отдел именно благодарение на контактите си с Божков. Пред съда той заяви, че няма никаква вина за случващото се в държавата.


Какво пише в есемесите между Божков и Горанов - четете тук
Как Горанов назначи Мария Филипова за шеф на комисията по хазарта - четете тук
Кого назначи Горанов след Александър Георгиев - четете тук

За обвиненията и ареста срещу бившия шеф на комисията по хазарта Огнемир Митев - четете тук
Божков е толериран от комисията по хазарта, но не и от правителството, смята Менда Стоянова - тук

За арестите на други членове на комисията по хазарта - четете тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (215)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4321 Весело

  Дайте я в цял ръст, да си изградим по-точно мнение...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Колкото и да се напъва Божков, каквито и указания да е получавал устно, все е тая.
  Важна е офоциалната кореспонденция, закони и тълкувания.
  Девойки, момци, много ниско ниво е това.
  Истината е, че Левски потъна, а едни 700 милиона си търсят платец.
  Съдът пък си търси обвиняемия...

 4. 4 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Да.... Ценна е девйката. Възстаричка, ама лачена и чевръста

 5. 5 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Арна девойка е, всеки би давал инструкции на такава 😃

 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3049 Неутрално

  Калинки .От длъжност на длъжност -слушкат и папкат

 7. 7 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  Девойката е ясно как се е издигнала до тая позиция..😁

 8. 8 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2349 Любопитно

  Тази изглежда по-напред с мат'ряла от Лилана!
  :-)

  I Want To Believe
 9. 9 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Сто на сто има и изключения, но видя ли млада и хубава жена на висок пост предполагам, че е там не заради високата си компетентност.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 10. 10 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3945 Неутрално

  Алваджията за бозаджията и после бушонът. И цапардосването си продължава.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Весело

  " 33-годишната Филипова е юрист, прекарала кариерата си предимно в държавната администрация - в Агенция за приватизация, Министерство на правосъдието и Министерство на финансите."

  От кариерното и израстване си личи, че е дялан камък, за всичко и на всякъде става ! Сигурно добре е схващала " важните указания" какво да прави ! И го е правила ! Спор няма !

 12. 12 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  И кво, оказва се, че човекът на Божков в комисията по хазарта е самия Горанов.. 😏🤦‍♂️

 13. 13 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Има ли "компроматни снимки" девойката?

 14. 14 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Не държава а посмешище ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#9] от "gripen":

  Ммм, не сте прав.
  Зависи от това в коя сфера е компетентността.
  В конкретния случай с "девойката" ми се въртят едни компетентни мисли...

  Panta rhei....
 17. 17 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Колкото и да се напъва Божков, каквито и указания да е получавал устно, все е тая.Важна е офоциалната кореспонденция, закони и тълкувания. Девойки, момци, много ниско ниво е това.Истината е, че Левски потъна, а едни 700 милиона си търсят платец.Съдът пък си търси обвиняемия...
  —цитат от коментар 3 на НеКой


  За #КОЙ е важна официалната кореспондениця 🤔
  За кой е тайна, че държавата се управлява от мафия и важните решения се взимат на тъмно, правораздава се с SMS-и кой да бъде ударен и кой не. Не сме всички дебилни държавни служителчета и милиционерчета. Може да са малцинство, но в България има достатъчно умни хора, таваришч.

  No Pain No Gain
 18. 18 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Еднакво нечистоплътно е да подлушваш, публикуваш или четеш чужда кореспонденция. Не, благодаря.

 19. 19 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#17] от "Умнокрасив":

  Значи, ако не управлява Да България, то тогава е мафията?
  В този случай съм съгласен, Да България няма как да управлява.

 20. 20 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Весело

  На 33 години, нелоша "кариера". Явно е нечия любима калинка.

  Въпросът е на КОЙ...

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен Цветков!
 21. 21 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "...всички шефове на регулатора, без Мария Филипова и Калоян Кръстев, са идвали в офиса на Божков."
  Калоян Кръстев е легендарен с шизофренията си.
  А Мария Филипова може и да не е ходила в офиса на Божков, но Божков е ходил при нея в ДКХ два пъти и то точно след като Горанов и е дал ценни указания.

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Неутрално

  До коментар [#14] от "danvan":

  Сега ли го разбра ? Разбойнически вертеп ! Е, има и " девойки", за разнообразие ! Умни - силно казано, но красиви - може би ! Послушни - при всички случаи......

 23. 23 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Първо помислих, че съм се объркал. Пак проверих, не не съм се объркал." Дневник" си е, не е "Пик" или "Блиц"!
  —цитат от коментар 15 на todor._89


  Информацията в статията си е съвсем наред. Това което подхожда на аудиторията на блик и плиц са коментарите отдолу.

 24. 24 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Девойката явно е дялан гербаджийски камък на мафията и става за всяка висока длъжност по разни важни местенца. Способна ми изглежда и вероятно ще напредне в кариерата. А останалите да не зяпат, а да ходят да работят, че имат ипотеки за изплащане.

 25. 25 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1098 Весело

  Е, те тая девойка вече бива. Не като некои други там по Олимповете.

 26. 26 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Абе, Божков да не си е купил вестник.
  Демократичен уж, има и форум.

 27. 27 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Пускайте новината за идеята на МФ за държавна петролна компания , че утре да четем в профила на Вальо Златев за негови разговори с Горанов в миналото ! Те явно "чатовете" ги правят на едно и също място , някъде около Санкт Петербург .

 28. 28 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Оооо дА.

  Ама тия са вЕрно много тъпи.

 29. 29 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4321 Неутрално

  "Девойката" дори не е добре, а е много добре:

  https://postimg.cc/f3KLX7j0
  https://www.banker.bg/goranov-i-plamen-georgiev-kadruvat-v-kfn/image/212707

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 30. 30 Профил на Минуса
  Минуса
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Палава е Мичето, няма две мнения по въпроса!

 31. 31 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1212 Весело

  Време е автентично-десниятт прогресив да обяви Божков за новата икона на антикорупциаонна борба, нашето знаме и модел за смелост и подражание.
  Може и почетен член на ДАБГ да го направят.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 32. 32 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#31] от "dgd":

  Ми Тръмп като не плаща...

 33. 33 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 895 Гневно

  Не знам кога народа ще спре да гласува за Бойо, ма те милите под негово ръководство са се омотали като свински черва! ОСТАВКА!
  Да се връща Костов!

 34. 34 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Весело

  Това с "33 години" при успешни млади хора започва да се набива на очи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 35. 35 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 462 Неутрално
 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  Да.... Ценна е девйката. Възстаричка, ама лачена и чевръста
  —цитат от коментар 4 на Инженер Раул Викторов  Абе, възстаричка, ама, ако прочетеш трудовата й биография и то все на началнически кресла, вероятно ще се замислиш за някои нейни ... квалификации .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#26] от "НеКой":

  ГЕРБ си е купил трол и тва си ти 😁

 38. 38 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 901 Весело

  До коментар [#23] от "Whoops":

  "Няколко часа след разпространението на есемес комуникацията няма потвърждение за автентичността на кореспонденцията, "

  "Така засега не е и отречено, че такава размяна на съобщения съществува, нито че не е вярно че става дума за двама председатели на комисията по хазарта."

  И върху това "Дневник" "гради материал"! Не, не приличат на "Пик" и "Блиц", ама хич!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 39. 39 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#37] от "Александър":

  Не могат да си ме позволят. :)

 40. 40 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#31] от "dgd":

  Време е партията на застоя
  и стабилността в блатото на корупцията
  да обяви Пеевски за свой втори вожд след Винету
  и всичко скрито да стане явно 😉

 41. 41 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 462 Весело

  До коментар [#35] от "victortrt":

  Ама гледам и сам си се справил с издирването. Нещо обаче се подвеждаш по добре подбрани дрехи. Голата истина си е единствената истина, а там никой не знае или да знае, не казва.

 42. 42 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#39] от "НеКой":

  Значи си трол на свободна практика, така ли? 😁

 43. 43 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#42] от "Александър":

  Кажи ти за новия спонсор на умнокрасивите и Маяманолова, остави другото.
  Добре ли плаща. Или като на Левски.

 44. 44 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4321 Неутрално

  До коментар [#35] от "victortrt":

  Интересно, кои са родителите на тази, не вярвам да са някои обикновени отрудени хора...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 45. 45 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Филипова бе олицетворение на "калинка".
  Георгиев бе изненадващо добро назначение, но пое огъня върху себе си, за да се спаси Горанов.

 46. 46 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  Няколко часа след разпространението на есемес комуникацията няма потвърждение за автентичността на кореспонденцията, ""Така засега не е и отречено, че такава размяна на съобщения съществува, нито че не е вярно че става дума за двама председатели на комисията по хазарта."И върху това "Дневник" "гради материал"! Не, не приличат на "Пик" и "Блиц", ама хич!
  —цитат от коментар 38 на todor._89


  Интересното е, че Икономедия 2 месеца криха видеоматериал срещу Божков защото "проверявали автентичността му".

  Сега материалите идват от Божков и като гледам доста по-бързо я проверяват тази автентичност.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 47. 47 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#43] от "НеКой":

  Левски не са зле да ти кажа..
  на второ място в класирането на А група.
  Кво искаш повече? 😁

 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#31] от "dgd":

  "Време е автентично-десниятт прогресив да обяви Божков за новата икона на антикорупциаонна борба, нашето знаме и модел за смелост и подражание."

  Много глупаво изказване, но очаквано, предвид източника.

  Значи всеки, който не вика "Удри, Баце!", е привърженик на Черепа?

  Когато "автентично-десниятт прогресив" пишехме, че Черепа е мафиот и е обсебил държавата, Бацето ви се прегръщаше с него и му опрости 700 милиона вземания към хазната.

  Мислиш, че не е знаел ли?

  Сега, когато се опита да му отнеме бизнеса и да го даде на поредния си спонсор, Черепа го контраатакума и ние, "автентично-десниятт прогресив", наблюдаваме с ентомологичен интерес процеса на изяждане на тарантулите в буркана.

  Това не ни прави тарантулофили.

  Но ти няма да разбереш това, колкото и да ти го обяснявам.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на iradev
  iradev
  Рейтинг: 267 Неутрално

  И кво, оказва се, че човекът на Божков в комисията по хазарта е самия Горанов.. 😏🤦‍♂️
  —цитат от коментар 12 на Александър


  А добър ден!

 50. 50 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#47] от "Александър":

  Хаха, с 20 и повече милиона бюджет. Геройство.
  Ама аз не вярвам много, че се дават такива пари.

 51. 51 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Какво стана с превода на прокуратурата, още ли го четат в ОАЕ? Божков не изглежда притеснен от екстрадиция.

 52. 52 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  Какво стана с превода на прокуратурата, още ли го четат в ОАЕ? Божков не изглежда притеснен от екстрадиция.
  —цитат от коментар 51 на ggot


  Ще ти кажа как ще свърши всичко - Божков ще си остане в Дубай както и Мустака в Белград.

  Щото реално ГЕРБ няма никакво желание те да се върнат.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 53. 53 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Някак си не ми се струва много коректно да изтипосаш снимка на човек във връзка с непотвърдена комуникация между други лица, в която даже не използват името на човека. Думата "девойка" може да важи за четвърт от населението. При по-либерална интерпретация може и за половината.

 54. 54 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#53] от "Locke":

  Ако беше публикация за съдия, който е отсъдил по някое дело, Съюзът на съдиите веднага щеше да се сезира, така е...

 55. 55 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 737 Неутрално

  До коментар [#17] от "Умнокрасив":Значи, ако не управлява Да България, то тогава е мафията?В този случай съм съгласен, Да България няма как да управлява.
  —цитат от коментар 19 на НеКой


  Някъде да съм написал нещо за Да България? Разбирам те, че вашето оправдание винаги е било "че всички са маскари" и няма голямо значение кой управлява, защото всеки ще стане като вас, но това просто не е истина и нямаше да хабите толкова много енергия за издаването на цяла кохорта кафеви медии, нито да придобивате телевизии и т.н.
  Настоящото положение в държавата ни е следствие от вашите десйтвия и умишленото поддържане на липсата на върховеснтво на закона и разделение на властите, точно за да може всеки противник да бъде ударен, а всеки наш човек да бъде възнаграден, съвсем законно по закон, но съвсем противозаконно, ако се спазват принципите на които се гради демократично, свободно и проспериращо общество.
  Не е нужно да се напъваш много с доводи в защита на властта. Не се хаби. Само някъде си запиши оная сентенция "Няма да е все така", за да ти напомня, да не го вадиш много голям, щото всеки си намира майстора, а такива пионки като теб, ще паднат първи свидни жертви 💡

  No Pain No Gain
 56. 56 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 957 Неутрално

  "Девойката" дори не е добре, а е много добре:https://postimg.cc/f3KLX7j0 https://www.banker.bg/goranov-i-plamen-georgiev-kadruvat-v-kfn/image/212707
  —цитат от коментар 29 на hamiltonf


  Леле, супер добре изглежда наистина!!

 57. 57 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  Някак си не ми се струва много коректно да изтипосаш снимка на човек във връзка с непотвърдена комуникация между други лица, в която даже не използват името на човека. Думата "девойка" може да важи за четвърт от населението. При по-либерална интерпретация може и за половината.
  —цитат от коментар 53 на Locke


  нЕма страшно - от Икономедия са проверили аФтентичността. Нима се съмняваш?

  Виж колко месеци проверяваха видеоматериала с обвиненията срещу Божков.

  Личи се, че Икономедия е сериозна медия и никога не избързва да публикува непроверен материал.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 58. 58 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  "Девойката" дори не е добре, а е много добре:https://postimg.cc/f3KLX7j0 https://www.banker.bg/goranov-i-plamen-georgiev-kadruvat-v-kfn/image/212707
  —цитат от коментар 29 на hamiltonf


  Важният въпросът сега е:
  Тъз девойка става ли за тройка?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 59. До коментар [#46] от "Николов":

  Искаш да кажеш кога точно са се разбрали за спонсорството?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 60. 60 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Весело

  Интересното е, че Икономедия 2 месеца криха видеоматериал срещу Божков защото "проверявали автентичността му".
  —цитат от коментар 46 на Николов  материал ли хахах... че то онова чиче чисто и просто си плаче за психиатър, айде по-полека

 61. 61 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2923 Весело

  До коментар [#43] от "НеКой":

  Добре плаща, но за ГЕРБ не стигат - те са при Путин - заедно с Нинова и Радев, както си е редно за крила на БКП.

 62. 62 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Още една девойка с два петъка стаж,ама все на благи служби.Освен ,че е кадърна,сигурно е и можеща!Можеща,ама в кое направление,как мислите?

 63. 63 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Хубаво маце😉
  Трябва да се признае, имат вкус Влади и Божков.

 64. 64 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Девойка за влажни поръчки?

 65. 65 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 600 Любопитно

  А защо не обясниха и за другите "топли" връзки на "девойката", или някой с по-голяма тераса я е прибрал под крилото си?

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 66. 66 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Явно "девойката" е много добра. Пълно е с такива разкрепостени професионалистки навсякъде. Те знаят много добре че са "гола вода" в професионален план, но знаят още по-добре че за да получиш - трябва да дадеш . . .

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 67. 67 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 449 Весело

  Да не би Васко, Влади и Винету да са баджанаци

  Едва ли
  Те не са такива хора

 68. 68 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1417 Любопитно

  Той ни заплаши с убийство на 12 юни, 2019 година. Дотогава сме имали съвместен бизнес в една фирма и 9 игрални зали.

  Защо Божков и Найденов се разритват тогава? Преди това всичко е вървяво по мед и масло и нещо се е объркало? Дълговете от футболен клуб Левски? Или нещо друго?
  Дали Божков е поръчал да пребият Слави Ангелов?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 69. 69 Профил на gwe49620445
  gwe49620445
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дайте я в цял ръст, да си изградим по-точно мнение...
  —цитат от коментар 2 на hamiltonf  И ако може по бански. Ама не цял.

 70. 70 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  Има ли "компроматни снимки" девойката?
  —цитат от коментар 13 на Инженер Раул Викторов  Едва ли . Някои неща стават тете-а-тете .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 71. 71 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Защо министерството на финансите да коментира темата? Това е лична отговорност на Влади. Да не се крие като от земетресение, а да излезе и да отговаря пред обществото! Като преди това си депозира оставката!

 72. 72 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#17] от "Умнокрасив":


  « ..., но в България има много умни хора, товаришч . «


  И много практични - виж трудовата характеристика на « девойката « по-горе .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 73. 73 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  "Двама човека са замесени. . ."

  Двама души се казва на български. Отдавна, много отдавна, когато българският беше по-красив, съществуваше и формата "двамина".

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 74. 74 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  И ако може по бански. Ама не цял.
  —цитат от коментар 69 на gwe49620445


  Така де, компетентността трябва да бъде оценена по достойнство.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 75. 75 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Дотогава сме имали съвместен бизнес в една фирма и 9 игрални зали.Защо Божков и Найденов се разритват тогава?
  —цитат от коментар 68 на Wornoxmaniak

  Ами то това си се знае - братята решават да правят бизнес с Пеевски и Домусчиев.

 76. 76 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 801 Неутрално

  [quote#58:"virtual brain"][/quote]

  И за генгбенг става:)

 77. 77 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  Някак си не ми се струва много коректно да изтипосаш снимка на човек във връзка с непотвърдена комуникация между други лица, в която даже не използват името на човека. Думата "девойка" може да важи за четвърт от населението. При по-либерална интерпретация може и за половината.
  —цитат от коментар 53 на Locke


  Двете ти баби фигурират ли в либералната интерпретация?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 78. 78 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  А добър ден!
  —цитат от коментар 49 на iradev


  Изисканите хора казват добрютрю.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 79. 79 Профил на sanvito
  sanvito
  Рейтинг: 400 Неутрално

  еее, край нямат тия калинки, само на 33г. ама несравним експерт, като всички останали герберски и дпс кифли, ама така като има какво да раздава жената,

 80. 80 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":

  Има ред за установяване на задължения към фиска. Така, че написаното от вас са общи приказки, а по същество и пълни глупости.

 81. 81 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#77] от "Един вампир броди из Европа":

  За жалост и двете вече не са на този свят, но други баби може и да фигурират, както и някои младежи. Всичко зависи от това кой интерпретира.

 82. 82 Профил на iradev
  iradev
  Рейтинг: 267 Неутрално

  [quote#57:"Николов"][/quote]

  "Личи се, че Икономедия е сериозна медия и никога не избързва да публикува непроверен материал."


  Икономедия беше сериозна медия, ама преди петнадесетина години.
  Е, Капитал все още държи някакво ниво...

 83. 83 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#68] от "Wornoxmaniak":

  найденови са наети от пеевски за да ударявт божков.
  нищо повече. и те са в кюпа.
  да не мислиш, че не са карали ски заедно с божков в австрия.
  но никой не ги пипа. как така не ги пипа.

 84. 84 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 960 Весело

  Време е автентично-десниятт прогресив да обяви Божков за новата икона на антикорупциаонна борба, нашето знаме и модел за смелост и подражание.Може и почетен член на ДАБГ да го направят.
  —цитат от коментар 31 на dgd


  Не думай, на тях ли е плащал Божков???

 85. 85 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1943 Весело

  Оказва се, че всички харесват „девойката” — и Пацо Терасата, и Малката Цека, и Гешев, и Влади. Много ценен кадър несъмнено.

 86. 86 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  До коментар [#9] от "gripen":

  принципно без да я защитавам - често хората с приятна външност върват по-добре в кариерата при сходни обстоятелства сравнени с хората с по-непривлекателни черти. Обективно човек подсъзнателно предпочита да е заобиколен от приятни за него хора (изключвам ситуациите в които дори красив човек ти е антипатичен - тука вече има личен момент)

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 87. 87 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Ох, на Батко, Мимето мн сексапилно, пък и младо - само на 34 години. Сигурно с интелект се е издигнало, мхм.

 88. 88 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#38] от "todor._89":

  Шегуваш се, нали? Значи ако Горанов отрича - имаме новина. Ако потвърди - пак имаме. Но ако мълчи - тогава Дневник нямат право да пишат по темата, така ли? Ами направо да го пращат за фурми тогава и проблемът е решен.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#39] от "НеКой":Значи си трол на свободна практика, така ли? 😁
  —цитат от коментар 42 на Александър  НЯМА трол на свободна практика . НеКой байсва по 100-150 « коментара « на ден, а това не е безплатно .
  Друг е въпросът за размера на « хонорара « .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 91. 91 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#47] от "Александър":Хаха, с 20 и повече милиона бюджет. Геройство.Ама аз не вярвам много, че се дават такива пари.
  —цитат от коментар 50 на НеКой  А вярваш ли за едни 700 милиона ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 92. 92 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Вярно че на диагонал го четох но не успях да видя особена сензация. Очаквах повече. И още нещо, интересно защо Найденов единствено за нея казва, че не е била при Черепа а той атакува точно нея?

  Като че ли почва да издиша скандала. Не че Горанов е невинен но афера от такава величина се нуждае от по-скандални разкрития освен тези в стил "виждал се е". Някакъв запис как се пазарят, нещо в този стил.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 93. 93 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3090 Неутрално

  Интересно, дали "девойката" е сред "стотиците изнасилени"?

  Любовта ще спаси света!!!
 94. 94 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2871 Весело

  Леле, супер добре изглежда наистина!!
  —цитат от коментар 56 на herbaltea


  Коя тази с очилата ли? Или тя е майката чернокосата сирена?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 95. 95 Профил на dolcevita
  dolcevita
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На тази девойка й плащаме държавна заплата 13 000 лева. Честито!

 96. 96 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Като свински черва са навързани, не можеш да им хванеш края. И сега се крият в миша дупка.

 97. 97 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  Какво стана с превода на прокуратурата, още ли го четат в ОАЕ? Божков не изглежда притеснен от екстрадиция.
  —цитат от коментар 51 на ggot  Много силно се съмнявам искането от българска страна, да е издържано и читаво, съгласно международната дипломатическа практика . Божков е другият трън в заднците на сарайските слуги - нещо като втора серия от сериала « Василев - Божков « .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 98. 98 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#89] от "Получател на грандове":

  Ступи, не отричаме че умнокрасавците нямат собствено мнение. Това е само факт дето ти потвърждаваш.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 99. 99 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 779 Неутрално

  До коментар [#9] от "gripen":принципно без да я защитавам - често хората с приятна външност върват по-добре в кариерата при сходни обстоятелства сравнени с хората с по-непривлекателни черти. Обективно човек подсъзнателно предпочита да е заобиколен от приятни за него хора (изключвам ситуациите в които дори красив човек ти е антипатичен - тука вече има личен момент)
  —цитат от коментар 86 на bludniq_sin


  Абе зам.-председател на КФН на 33 трудно се става дори с приятна външност и умствен и образователен ценз.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 100. 100 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Защо министерството на финансите да коментира темата?
  —цитат от коментар 71 на Fiji

  Защото желязно правило е "Не влизай в обяснителен режим". Още Дочоолу го е обяснил "...пък той нека доказва че няма сестра". Влезеш ли в обяснения значи вече си се хванал на кукичката. А и правилото е "Обвинението доказва вината а не обвиняемият невинността си". Така че нека Черепа се постарае да извади нещо по-стряскащо.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK