На живо

Коронавирусът в България: Магазини в моловете отвориха с намаления (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Магазини в моловете отвориха с намаления (хронология)

© Велко Ангелов
Близо 100 заразени по-малко за седмицата. Днес отново започват работа големите търговски центрове и фитнес залите. Софийският университет реши да приема с оценките от матурите. Пълната карантина на циганската махала в Ямбол се удължава до сряда.


"Дневник" всекидневно следи ситуацията с коронавируса в България. Какво се случва по света четете тук.
В първия ден, в който на моловете е позволено да работят, навсякъде са взети меки за дистанцията между хората и редовното почистване, както и с вкарването на свеж външен въздух през климатичните инсталации.


Различните молове имат и променено работно време, а немалка част от магазините в тях днес отвориха с намаления. Вижте тук какво показа проверка на "Дневник" в три големи търговски центъра.

Как ще бъде подновена работата на детските градини - това ще обявят в 11 ч. утре в Министерския съвет министрите на образованието и здравеопазването - Красимир Вълчев и Кирил Ананиев, съобщи правителствената пресслужба.


Директорът на 119-то училище в София Диян Стаматов, който е и председател на Съюза на работодателите в образованието, съобщи във "Фейсбук", че организацията е информирана от ресорното си министерство, че няма да се налагат изследвания на децата преди приема и бележка от личния лекар за липса на контакт със заразноболен, защото това ще доведе до струпване на хора пред лекарските кабинети. Изискване на отстояние между децата също няма да се въвежда. Все още не е решено какъв да е максималният брой деца в група като се обсъжда дали да са 14.

По време на пандемията на коронавируса държавата е забелязала, че надценките върху продаваните в големите вериги бензиностанции горива са доста по-големи, отколкото във всички останали. Затова днес на извънредно заседание правителството одобри законопроекта, с който държавна компания ще управлява държавните резерви с горива и ще продава горива на дребно. Това съобщи на пресконференция министърът на финансите Владислав Горанов.


Днес Върховният административен съд (ВАС) обяви за нищожна заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 26 март 2020 г. Със заповедта си министърът допуска предварително изпълнение на 8 други заповеди, свързани с карантинните мерки в страната.


Делото във ВАС е образувано по жалба на български гражданин, поставен под 14-дневна карантина при пристигането си в страната и през това време нямал право да се върне на работното си място във Великобритания. Мъжът е атакувал части от 4 заповеди на Кирил Ананиев, които касаят тези карантинни мерки.


Повече по темата - тук.

Близо 100 заразени по-малко за седмицата

Спад на потвърдените случаи на заразени с коронавирус за изминалата седмица - това сочат данните на Националния оперативен щаб, цитирани от НСИ. Според данните за периода 11 - 17 май заразените са с близо 100 по-малко, отколкото за предходния - от 3 до 10 май.

Пълната карантина на циганската махала в Ямбол се удължава до сряда - едва тогава жителите на квартал "Райна Княгиня" ще могат да излизат, за да ходят на работа.


Въпреки че през последните четири дни няма диагностициран случай на територията на квартала, на заседание на местния кризисен щаб днес е взето решение мерките да не бъдат смекчавани, за да бъдат направени тестове в зоната на карантината, обясни областният управител Димитър Иванов, цитиран от БНР. Ямбол, който миналата седмица се превърна в едно от огнищата на зараза с коронавирус в България тъкмо заради множеството случаи в циганската махала, продължава да е една от областите с най-висок брой заболели - по данни на Националния оперативен щаб към тази сутрин те са 102.


Удължаването на карантината е предизвикало напрежение в кварта "Райна Княгиня", където живеят от около 6 хил. души, предава кореспондентът на радиото в града. Голяма група се е събрала на протест на контролно-пропускателния пункт на квартала. На място са пристигнали коли на полицията и жандармерията, но след разговор с кмета на Ямбол протестиращите са се разотишли.


Снимката е архивна

© Юлия Лазарова

Снимката е архивна

Ново искане за намаляване на ДДС - за плодове и зеленчуци

В писмо до премиера и министрите на финансите и земеделието 20 браншови организации от аграрния и преработвателния сектор настояват за обсъждане на диференцирана ставка на Данък добавена стойност (ДДС) и за българските плодове и зеленчуци, съобщава БНР. Искането идва дни, след като управляващите внесоха проектозакон за намаляване на 9 на сто на данъка за ресторантите, за настаняване в хотели и в къмпинги, за кетъринг услугите, за книгите, учебниците и учебните помагала.


В писмото се посочва, че настоящата ставка на данъка за храните "прави неконкурентна продукцията на българските производители в сравнение с внасяната от Европейския съюз и от трети страни аналогична стока, влизаща в България регламентирано и нерегламентирано, често без ДДС, без документи и без проверка за безопасност от Агенцията по храните". От сектора подчертават, че по-малък ДДС няма да доведе до намаляване на приходите в бюджета, а само ще отстрани негативните практики този данък да не се плаща.

Общо 81% от българите смятат, че заради кризата с коронавируса, трябва да се подкрепи българският туризъм. В същото време декларираните намерения за организирана почивка в летния сезон, спрямо декември, са намалели близо три пъти. Това сочи сондаж на агеция "Галъп", проведен чрез телефонни интервюта сред 1000 българи в периода 1-5 май.

Лекар със 7-годишен опит в Германия е първият доброволец, откликнал на призива да помогне на колегите си от болницата в Пазарджик, съобщава БНТ. Лечебното заведение се оказа в тежка ситуация, след като половината от екипа - 14 медици, се заразиха с COVID-19 и не могат да работят. В инфекциозното отделение на болницата има 10 пациенти с коронавирус, уточнява държавната телевизия.


Кристина Дечева живее от 16 години в Германия, но се е върнала в България по лични причини и обмисляла как да започне работа тук. "Когато чух призива за помощ въпросите къзе и кога намериха отговор: в Пазарджик и веднага", разказва тя. Допълва, че ситуацията в болницата е трудна и някои от лекарите дават 30-часови дежурства, за да осигурят анестезия в различни отделения.

Коронавирусът в България: Магазини в моловете отвориха с намаления (хронология)

Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" ще отвори отново врати за посетители до няколко дни. За да се осигури безопасността на читателите всяка предоставяна за четене книга ще бъде пращана в 72-часова карантина.


Какви други предпазни мерки ще вземе библиотеката вижте във видеото.

Поевтиняване през март отчита НСИ

Статистиката на Националния статистически институт (НСИ) за цените на стоките и услугите през април опровергава усещането за поскъпване на стоки и услуги след въведените от март ограничения заради коронавируса. Информацията на института е, че през април стоките и услугите са поевтинели спрямо март с 0.6%, а спрямо година по-рано са поскъпнали с едва 1.8%.


Данните за предходния месец, които по традиция се обявяват на 12-о число от месеца, сега бяха изместени за 18-ти, а още след въвеждането на извънредното положение от НСИ посочиха, че този път те ще се събират от обявените онлайн цени.


Кои стоки и услуги допринасят за поевтиняването и кои са били най-скъпите през март четете тук

Софийският университет ще приема с оценките от матурите

Заради коронаворуса за учебната 2020/2021 г. Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще признава оценките от държавните зрелостни изпити като конкурсни за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски програми.


Кандидатстудентски изпити ще има само по

- биология и химия за специалностите "Медицина" и "Фармация"


- математика ІІ за специалностите във Факултета по математика и информатика, Физическия факултет и Стопанския факултет

Ангелкова ще рекламира Черноморието като зона без зараза

Коронавирусът в България: Магазини в моловете отвориха с намаления (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че ведомството й започва рекламна кампания с надеждата да възстанови потока от туристи към страната и да преодолее щетите, нанесени от пандемията от COVID-19.


В интервю за БНТ тази сутрин тя уточни, че кампанията ще включва реклами по световни медии и като посочи телевизиите CNN и BBC. По думите й акцент в нея ще са малкото заболели от коронавирус:

Знаете, нашето Черноморие, благодарение на всичко, което като усилие до момента е направено, има най-нисък процент на зараза от коронавирус и това е важно да се рекламира


Николина Ангелкова,

министър на туризма


Ангелкова не уточни, макар да беше питана, колко ще струва кампанията, като само посочи, че ще бъдат използвани част от отделените в бюджета на министерството за реклама 12 млн.лв.


До момента 15 плажа по Черноморието са предложили нулеви цени на чадъри и шезлонги, съобщи министърът. Според приетите миналата седмица промени в Закона за здравето, плажните принадлежности трябва да са поне наполовина на миналогодишните, като концесионната такса ще зависи от това колко по-евтини са те.

Вицепрезидентът поиска щаб и хронограма за икономиката

Постоянно действащ икономически щаб и детайлна хронограма за мерки, които България ще предприеме в следващите месеци, за да преодолее предизвиканата от COVID-19 криза - за това се обяви вицепрезидентът Илияна Йотова в интервю за Би Ти Ви. Тя допълни, че предприетите от държавата мерки за преодоляване на кризата не са лоши, но са малко и некоординирани.


Откъде предлага Йотова да се финансират мерките за подпомагане на бизнеса четете тук.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в България от началото на извънредните мерки до момента достигна 2235, като активните случаи - под медицинско наблюдение - са 1513. Вчера са починали двама души и така общият брой на жертвите на болестта достигна 110. Излекуваните вече са 612. Официално потвърдените случаи на заболели деца до 18 г. са 133, което представлява 6% от всички, по данни на Кантарджиев.

Предпазните мерки срещу коронавируса работят, но трябва да се спазват стриктно, призова отново членът на щаба Тодор Кантарджиев. Той за пореден път повтори препоръките хората да се научат да не се събират на големи групи, да предпочитат откритите пространства, да почистват редовно ръцете, да не се ръкуват и прегръщат.

Културният човек двайсетина пъти на ден си мие или дезинфекцира ръцете и не си пипа лицето


Тодор Кантарджиев,

член на Националния оперативен щаб


На ръцете вирусът умира за 10 - 15 минути, но не трябва да се разчита на това, припомни отново Кантарджиев. Той обясни, че ръкавиците са от полза на хората, които са постоянно в досег с коронавируса - лекари, както и хора, които постоянно работят с пари, като продавачи и таксиметрови шофьори.

Малко нови случаи, но и малко тестове

За последното денонощие има регистрирани само 24 случаи, но те са при направени повече от четири пъти по-малко тестове - 362, съобщи членът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса проф. Тодор Кантарджиев. Традиционно в понеделник броят на новозаразените, които властите отчитат, е много по-малък от останалите дни. Досегашното обяснение беше, че в почивната неделя лабораториите работят с начален капацитет, но днес Кантарджиев даде друго - че проби се взимат от болници, тъй като работещите хора в този ден са малко.
Коронавирусът в България: Магазини в моловете отвориха с намаления (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Новите случаи са най-много в София - 14. Следват Благоевград с 5, Пазарджик и Ямбол - 2, Пловдив - 1. Няма нови случаи във Видин, който в последните седмици е едно от най-активните огнища на заразата, отчете Кантарджиев.


Още двама заразени медици са установени вчера - лекар в Пловдив и санитар в болницата за спешна помощ "Пирогов" в София. Така общият брой инфектирани медици достига 242 - 11% от всички случаи.

"Дневник" излъчва брифинга на щаба за борба с коронавируса:

Детските общински кухни в София възобновяват работата си. Всички помещения, в които се приготвя храната, вече са дезинфекцирани според изискванията на Здравната инспекция и Агенцията за безопасност на храните, съобщава Би Ти Ви. Преди да започнат работа всички служители на детските кухни ще бъдат тествани за коронавируса.


Общо 75 пункта в София раздават храна, а неизползваните купони от март също ще важат.

В София билети в транспорта няма да се продават

В градския транспорт в София от 18 май нито контрольорите, нито шофьорите ще продават билети заради противоепидемичните мерки. "Приканваме всички внимателно да плануват пътуванията си и да се снабдят с редовни превозни документи", каза директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев, цитиран от БНР.


Той обясни, че


климатиците на превозните средства


ще работят в горещите дни - при температури над 25 градуса. Продължават проверките за носене на защитни маски в транспорта.

Търговските центрове и фитнес залите отварят

Коронавирусът в България: Магазини в моловете отвориха с намаления (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Днес отново започват работа големите търговски центрове. Така пада последната сериозна ограничителна мярка, която трябваше да гарантира, че няма струпване на хора и разнасяне на заразата. В сила остава единствено забраната за посещение на училища и детски градини, като за учениците вече е сигурно, че ще завършат учебната година дистанционно, а за по-малките се очаква около 24 май да се върнат по градините и яслите.
Също от днес могат да отворят врати фитнес залите, като за тях има изрично изискване на всеки посетител да е осигурено пространство от поне 4 кв.м., след използването на уред той незабавно да бъде дезинфекциран от трениращия, а груповите тренировки да включват до 10 души-
Какви са условията за посещение на фитнес четете тук.
Какви спортни прояви са позволени в България - тук

Два месеца след началото на извънредните мерки срещу COVID-19 в България има 2211 потвърдени заразени с COVID-19. Броят на починалите от болестта до момента е 108, а на оздравелите - 598. В карантина в момента са близо 23 хил. българи.
Коронавирусът в България: Магазини в моловете отвориха с намаления (хронология)

© Георги Кожухаров

Ключови думи към статията:

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 917 Неутрално

  " Така пада последната сериозна ограничителна мярка"

  А затворените училища, детски градини, извънкласни форми, Центрове за работа с деца какво са? Досадно бръмчене на комар?

 4. 4 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Ми браво! Като погледнем тия стотина починали( бог да ги прости) по възраст и хронични проблеми....След няколко седмици,най-много до месец ще се разбере измама ли беше всичкото това или “яко ще се мре”🤔🤔

 5. 5 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 1140 Любопитно

  Моловете и фитнесите заработиха... След 2-3 седмици да не ги затворим пак?
  Няма да се учудя на "последователната" политика. Според мен малко избързваме. Ако видим графиката на разпространение на короната у нас, тя все още върви нагоре. Страните, които "отслабват" мерките, графиката вече не е стръмна, а премина към парабола. Защо поне не изчакат малките деца да приключат учебната година и тогава?

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на #ОСТАВКА
  #ОСТАВКА
  Рейтинг: 2304 Неутрално

  Проверки за маски НЕ се правят. Повтарям - НЕ се правят. Ще е чудо ако няма втора вълна...

 9. 9 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#8] от "Ksharp": Че тя вълната си върви,но явно не е толкоз мощна,колкото ни я представяха! Ще се разбере скоро според мен.

 10. 10 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1670 Весело

  До коментар [#3] от "Араламбене му е майката":

  Молове, фитнес, кръчми от ресторантски тип и чалгата на МАХ.....това е важното.....
  Какви училища и детски градини, какви 5 лв...

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3079 Весело

  Toky що Кантарджиев отговори на въпроса на Бенатова. Има малко заразени ,защото има малко тестове .
  А генералът заради този въпрос ни прокле да измрем. Яко да измрем!

 12. 12 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3626 Неутрално

  Ако, 4,5 по малко са тестовете, а новите случаи случаи са 24, смятайте!

  Любовта ще спаси света!!!
 13. 13 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1670 Весело

  До коментар [#5] от "Николай Георгиев":

  Трябва да минат абитуриентските балове... Хората сума пари са пръснали - детето най-после се изучи....
  След това 1-2 седмица карантина и вещерски заклинания и от 1-ви юли падат ограниченията и почва сезона...
  А преди това ще паднат ограниченията за молдовци и украинци - защото на българските чорбаджии и циганите не изкат да им работят без пари...

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 14. 14 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3626 Неутрално

  До коментар [#11] от "hodounski":

  Мутафчийски я прокле и защото попита как върви броят на приетите в болница, защото е нелогично броят им да расте, а броят на новооткритите, да намалява!!

  Любовта ще спаси света!!!
 15. 15 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  " Така пада последната сериозна ограничителна мярка"А затворените училища, детски градини, извънкласни форми, Центрове за работа с деца какво са? Досадно бръмчене на комар?
  —цитат от коментар 3 на Араламбене му е майката


  Какви деца, какво образование, консуматори трябват, консумация, алъш-веришът да върви!

 16. 16 Профил на Lorak
  Lorak
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Проверки за маски НЕ се правят. Повтарям - НЕ се правят. Ще е чудо ако няма втора вълна...
  —цитат от коментар 8 на Ksharp


  А ти какви точно проверки искаш и очакваш, в заведенията ме приканвант да нося маска ако искам да ползвам тоалетната, в магазините също може само с маска да се влиза.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1670 Любопитно

  До коментар [#11] от "hodounski":

  Слушах по радиото един епидемиолог, който явно си разбираше от работата. Та той обясни , че за да е сигурна диагнозата, са необходими 4 различни вида тестове на човек - Серологични, ДНК и т.н. И освен това в момента много от тестовете дават лъжливи резултати при кръстосани заболявания. Т е. могат да дадат положителен резултат, а да си болен от грип от определен щам.
  Освен това в различните фази на заболяването вирусът е активен на различни места в тялото....
  Така че работата въобще не е лесна. като добавим, че заразява и в предклинична фаза и мутира, а също и че само 4-5% от антителата лекуват вируса...
  И освен това след преболедуване не се изгражда траен имунитет....

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 19. 19 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3981 Весело

  Със сигурност е само едно , вирусът удря в мозъчната дейност.....най-вече горе под небето....

 20. 20 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  " Така пада последната сериозна ограничителна мярка"А затворените училища, детски градини, извънкласни форми, Центрове за работа с деца какво са? Досадно бръмчене на комар?
  —цитат от коментар 3 на Араламбене му е майката


  Само децата да не пипат че те са най мощният възпиращ фактор за грипа.
  Може би това ни предпази от пикът те бяха в грипна ваканция когато вирусът набираше жертви,

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 21. 21 Профил на Чичкото
  Чичкото
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#3] от "Араламбене му е майката":

  баш! първата държава, която си отваря моловете в ЕС, но ще сме последните, които да се погрижат за малчуганите....

  така държава и с паметни записки не можеш да я бутнеш..........

  Когато един смешник забавлява народа, това е комедия. Когато същият този смешни води народа - трагедия.
 22. 22 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 183 Неутрално

  Понеже властта няма капацитет да измисли нещо адекватно, трябва да се назначават щабове с умници да оправят положението, които отделно не носят никаква отговорност. Много хитра схема и хранилка.

 23. 23 Профил на Чичкото
  Чичкото
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#22] от "usernotfound":

  вицепрезидента не е част от властта, поне не тази, за която говориш ти.

  (вице)президент може да си говори каквото си иска, защото е просто глас в пустиня и друго, освен да събира политически дивиденти от безполезно бръщолевене не може......

  Когато един смешник забавлява народа, това е комедия. Когато същият този смешни води народа - трагедия.
 24. 24 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 341 Неутрално

  До коментар [#5] от "Николай Георгиев":

  Еее, аз мислех да изчакам 2-3 седмици преди да отида в мола, че сега народът се е втурнал. Май и аз трябва да се втурвам, да не затворят пак.

 25. 25 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Ето какви мозъци решават за Територията:
  Жената-кон Ангелкова: "Чадърите на някои плажове ще бъдат на нулеви, а на други на още по-символични цени."

  Същата калинка може да рекламира за 12 милиона и лечебни фекални бани за корона пострадали...
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10220016663518349&set=pcb.10220016683598851&type=3&theater

 26. 26 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Знаете, нашето Черноморие, благодарение на всичко, което като усилие до момента е направено, има най-нисък процент на зараза от коронавирус и това е важно да се рекламира."

  Ангелкова и цялата пасмина около нея трябва много да внимават кое как рекламират, че да не осъдят цялата държава за лъжа...

 27. 27 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2583 Весело

  Министърката е пропуснала да уточни, че:
  Най-нисък процент на зараза от вируса но за сметка на това най-висок процент на бетон и венерологически заболявания :)))

  На сеКУРити гардове (cgv37662786), малоумни (EUdefender) и тролове (Шака Зулу) не отговарям 😁
 28. 28 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Явно според Ангелкова бактериите на коремният тиф и дезинтерията ще преборят коронавируса .

 29. 29 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Може и да се изтъкне фактът, че във фекалните води коронавирусът умира бързо. Във Варна да се стягат да посрещат тълпите летовници.

 30. 30 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Къс сезон на мен ми подсказва много по-високи цени Не съм сигурен че ще участвам .
  А Ангелкова нека рекламира ,нали това и е част от работата.....

 31. 31 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 630 Любопитно

  Кога ще махнете карантините? Как очаквате да дойдат чуждестранни туристи с тези ненормални 14 дневни карантини?

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 32. 32 Профил на zvz45665100
  zvz45665100
  Рейтинг: Неутрално

  "Ангелкова ще рекламира Черноморието като зона без заразени"

  Те дойдат ли от чужбина, вече нема да е зона без заразени ... По-добре тая година да разчитат само на българския турист. Или в краен случай да искат документ за антитела или отрицателен тест след изкарано заразяване.

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7753 Неутрално

  Те и искат оставката, тя не спира да дрънка глупости.

 34. 34 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 436 Весело

  Формално е права, няма хора- няма заразени и ще остане така! :)))

 35. 35 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Моля да простите моята непълна просветеност - като какво иде да рече "хорограма"?!?!

 36. 36 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2673 Весело

  Ангелкова ще рекламира Черноморието като зона без заразени

  Кой ще ѝ върже?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 37. 37 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  Смятай какъв принос в науката, а защо не и Нобел по медицина да вземем, ако докажем, че лайняните бани убиват вируса.

 38. 38 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#31] от "Вонин":

  Ми как. Едно време как беше. Първи бригада в помощ на селските стопани, после море.

 39. 39 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  Ангелкова да не се мота, да слага едни прашки и да ходи да рекламира Бетономорието ...

 40. 40 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#26] от "shymi":

  За лъжа трудно ще ги осъди някой, но хипотеза при която някой турист се зарази в наш курорт и след това поиска обезщетение заради подобна реклама е напълно реална и възможна.
  Много внимателно да си обмислят кампанията, че като нищо ще им трябва и бюджет за обезщетения.

  Модератора е неадекватен!
 41. 41 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 806 Неутрално

  До коментар [#4] от "angeles": По-правилно е измама от която “яко ще се мре”. И защо беше? Има още много време докато изтече срокът на действие.

 42. 42 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Кога ще махнете карантините? Как очаквате да дойдат чуждестранни туристи с тези ненормални 14 дневни карантини?
  —цитат от коментар 31 на Вонин


  То да беше само туризма... Как се прави бизнес? Чорбаджиите трябва да нагледат исполичарите :)

 43. 43 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 929 Весело

  Моля да простите моята непълна просветеност - като какво иде да рече "хорограма"?!?!
  —цитат от коментар 35 на Weingro


  Изпусната е една сричка
  Става въпрос за хоророграма , визуализация на ужаса !

 44. 44 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3079 Весело

  До коментар [#43] от "stenlyaka":

  +++++ По-точно не може!

 45. 45 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Имаше идея Сл. бряг да стане изолатор за карантинирани. Сега пък зона, свободна от коронавирус.
  До момента 15 плажа по Черноморието са предложили нулеви цени, а трябваше да има и с още по-ниски.
  Тази Ангелкова е красива и умна. Колкото едното, толкова и другото.

 46. 46 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 260 Разстроено

  " Така пада последната сериозна ограничителна мярка"А затворените училища, детски градини, извънкласни форми, Центрове за работа с деца какво са? Досадно бръмчене на комар?
  —цитат от коментар 3 на Араламбене му е майката


  Не само. Да допълним: спортни зали, младежки домове, дейности към театри, читалища, частни школи по каквото и да е. Нещо повече забраната е двойна от една страна със заповеди на министъра на здравеопазването и съответните ресорни министри. От друга страна със заповеди на местната власт за забраняване на достъпа до съответните бази.
  Дори е още по-зле. Даже за спортовете на открито, които уж са разрешени, все още е в сила забрана към спорните федерациите, треньорските и педагогически кадри да работят с лица до 18 години. Ако някъде треньори правят нещо то е полу-легално.
  Всъщност в момента на деца и младежи им е позволено да се мотат безцелно по улиците и градинки, да ходят по заведения и да играят там нещо по стадионите, като те се самоорганизират и естествено не спазват никакви мерки, защото вече им е писнало да са най-ограничените от всички. Получава се, че те вече могат да общуват свободно, но присъствието на треньор да речем е забранено.
  Реално никаква смислена организирана дейност на деца и младежи в областта на образование, спорт и култура все още не е разрешена. Правителството въобще не вижда това като сериозно ограничение. За тях сериозно ограничение са заведения и молове. И всякакви тулупи, дето пиенето на бира по пейки в парка и кръчми им е основно занимание ни обясняват всеки ден, как в България нищо кой знае какво не е забранено.

 47. 47 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Да включи и Варненските фекалии в рекламата, че те ще стигнат до всички плажове.

  Супер модерна ПАЛЕО почивка, ядеш и сереш в морето както преди 5000 години, какво по-здравословно от това.

 48. 48 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2439 Неутрално

  До коментар [#4] от "angeles":
  Гаранция няма ,ако нещо се чувстваш неудовлетворен ,нищо не ти пречи като един румънски идиот ,да отидеш я във Видин ,я в Пазарджик или Ямбол в циганската махала ,да се позавъртиш при заразени и да пробваш как ще мине при тебе болестта , вкарая я и при семейството си , ако имаш майка ,баща ,дядо ,мини през тях да видиш дали ще може и тях да заразиш и дали ще оживеят , че да повярваш ,много голяма нужда има от мобилизация и такива като вас да ви вкарват в ковид отделения ,за да се запознавате на место има ли ,няма ли !

 49. 49 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2439 Неутрално

  До коментар [#37] от "blondofil":

  Пираказваш за новите находки във Варненското езеро , че вече има доказателства ,че при къпане в отходни води се убива ковида ,много интересни научни открития .

 50. 50 Профил на sow29372525
  sow29372525
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Извън темата: харесва ми, че "Дневник" поизоставиха полит-коректния тон и вече пишат "циганска", а не "ромска" махала.

 51. 51 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  Ако, 4,5 по малко са тестовете, а новите случаи случаи са 24, смятайте!
  —цитат от коментар 12 на hope


  Сметнахме, 6.6% или 66 на хиляда теста. Повече от традиционните 50-55. Ако беше след Великден щяха да ни проглушат ушите как сме хукнали да заразяваме от София в... циганските махали. Но сега Опорната Точка е друга "Да живей, живей... туризма" че пълни хотелите на мутрите.

  Затова първенец на Балканите и Черноморие свободно от... ,уф, за малко да напиша "мутри", какво нещо е подсъзнанието. Така де, "Свободно от коронавирус море", това бил слогана на Ангелкова. Засега, те пилците /и вирусите/ се брояли наесен.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 52. 52 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#50] от "sow29372525":

  Гладна грантомечка политкоректно хоро не играй.

 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7753 Неутрално

  И без това , цените в моловете са високи.

 54. 54 Профил на 9999
  9999
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Първа вълна, втора вълна ... чисто сте психясали всичките. Маски да се носели, били избързали с отварянето. Стойте си по домовете като толко ви е шубе. Стойте си под домашен арест, нека живота ви минава между пръстите докато ви баламосват.
  А .. забравих по телевизията така са казали. По телевизията казаха, че е много страшно и затова ви е страх. По телевизията казаха, че ще има втора вълна, та затова тука се плюе постоянно кое е отворено и кое не.
  Ония ден на 35 градуса жега видях човек с костюм, маска, очила и калцуни ... на това ли викате нормален живот ?!?!

 55. 55 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Моловете и фитнесите заработиха... След 2-3 седмици да не ги затворим пак?Няма да се учудя на "последователната" политика. Според мен малко избързваме. Ако видим графиката на разпространение на короната у нас, тя все още върви нагоре. Страните, които "отслабват" мерките, графиката вече не е стръмна, а премина към парабола. Защо поне не изчакат малките деца да приключат учебната година и тогава?
  —цитат от коментар 5 на Николай Георгиев


  Една ли ще ги затваряме пак.
  Видя се че България е пред фалит.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK