200 млн. лева и "пълен съпорт" - Божков включи в "сигнала" и Кирил Домусчиев

Васил Божков разпространи снимка на паметна бележка, за която твърди, че под натиска на Борисов и Горанов обещал 200 млн. реклама за "Нова тв". Този път в "сигнала" му се споменава и Кирил Домусчиев.

© Дневник

Васил Божков разпространи снимка на паметна бележка, за която твърди, че под натиска на Борисов и Горанов обещал 200 млн. реклама за "Нова тв". Този път в "сигнала" му се споменава и Кирил Домусчиев.Бизнесменът Васил Божков, срещу когото има 11 обвинения и се намира в Обединените арабски емирства, публикува в понеделник сутрин втора част от сигнала си (както той го представя). В него е включен бизнесменът Кирил Домусчиев, заради "Нова телевизия" и гаранции за десетгодишен договор за реклама на стойност 20 млн. лева. (Така за периода от 10 г. стойността става 200 млн. лв.) А Божков твърди, че премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов са оказали натиск за тази сделка. Срещу нея е обещан "пълен съпорт в комисията по хазарта с цел урегулиране на бизнеса и спазване на законите".


Паметна записка за 200 млн. лева


Божков разпространи снимка на бележка, за която посочва, че е паметна записка от среща, проведена в кабинета на председателя на КРИБ и собственик на "Лудогорец" и "Нова тв" Кирил Домусчиев на 10 юли 2019 г.


Публикуваната от Васил Божков бележка със записки.

© Фейсбук/Васил Божков

Публикуваната от Васил Божков бележка със записки.


Според Божков срещата е била осъществена "под натиска на премиера Борисов и министър Горанов". В обяснение към снимката Божков уточнява, че почеркът е негов, а подписите - на Кирил Домусчиев и отново на Божков.
"По-късно, на 1 август 2019 г., част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между "Национална лотария" АД, "Ню геймс" АД и "Нова броудкастинг груп" ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС", обяснява Божков.


"Пълен съпорт"


"Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение - ще преценят компетентните институции. В България и Европа", твърди още Васил Божков като отново намеква, че тези данни ще бъдат изпратени до институциите и в Европа, както бе заявил.


В паметната записка се посочват и числа. Първото е 20 000 000 лв. (без ДДС) за договор за реклама - 10-годишен с три години предизвестие за прекратяване.


"Ако "Нова тв" загуби рекламодатели в хазарта, ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в "Нова тв" или в "Лудогорец", е записал още Божков.


Записано е и "пълен съпорт в Държавната комисия по хазарта с цел урегулиране бизнеса и спазване законите".


Реакцията на Домусчиев: Винаги съм спазвал законите и етиката


Кирил Домусчиев засега не отговаря на мобилния си телефон. Малко по-късно той публикува позицията си в профила си във Фейсбук.

"Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!", написа в профила си във Фейсбук Домусчиев.

"Добавям само, че "Нова Броудкастинг груп" ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на "БТВ медия груп" с Български спортен тотализатор (БСТ ). От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с "Нова Броудкастинг груп", допълва още бизнесменът.

"Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна ("БТВ медия груп ") е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България", посочва още той.

Кирил и Георги Домусчиеви купиха "Нова тв" в началото на 2019 г. Това стана, след като договорът за продажбата й на най-богатия чех Петр Келнер се провали предишната година, след като Комисията за защита на конкуренцията не одобри сделката със спорни аргументи. Келнер е собственик на "Теленор" и купи преди три месеца компанията, която притежава Би Ти Ви - сделката е в процес на финализиране.


"Ние сме добре стоящ клуб, защото спазваме много строга финансова дисциплина. Смятам, че имаме и като бройка, и като качество най-добрите и най-много рекламодатели в българското първенство и това се дължи на добрата ни марка и на успехите. Приходите не идват само от от евротурнирите, а и от добрата ни работа с рекламодателите. В тази ситуация е нормално всеки клуб, дори и най-успелият, да е сериозно засегнат. Рекламата е първото нещо, което спира в тази криза", каза Домусчиев в петък.


Няма много публична информация за това какви са отношенията между Кирил Домусчиев и Васил Божков. Няма и данни да имат общ бизнес. Известно е, че през декември м.г. Цветомир Найденов който заедно с брат си Боян и баща си Стефан, подаде сигнали в прокуратурата срещу Божков след като бяха дългогодишни бизнеспартньори. В сигнала Цветомир Найденов твърди, че бившият им партньор заплашил тях и Домусчиев с убийство.


През януари собственикът на "Нова тв" и "Лудогорец" коментира този сигнал и отношенията си с Божков с думите: "Васил Божков го познавам добре и не ме е заплашвал. Ако има нещо, което г-н Найденов казва, да отиде и да го каже в прокуратурата."


По-късно прокуратурата разпространи записи от разговори, за които се подразбираше, че са между Божков и Найденови. В тях се чуваше следния диалог:


Васил Божков (М.Г.3) Това, което беше най-големия проблем - приятелството (бел.ред. - тук в записа се чува - предателството), че отидохте при Киро. (вероятно говори за Кирил Домусчиев - бел. ред.)
Цветомир Найденов (М.Г.4): И затова ни заплаши с убийство?
Васил Божков (М.Г.3): Не съм ви заплашил с убийство.
Цветомир Найденов (М.Г.4): е не бяхме ли...
Боян Найденов (М.Г.2): Заплаши не е точната дума.


Пълния текст на разговорите - четете тук.


Според непотвърдена информация Домусчиев и Найденови са водили разговори да влязат в бизнеса с лотарийни билети, в който до този момент е само Божков.


Сагата с рекламата на лотарията

Договорът за реклама в "Нова телевизия" се коментира отдавна в медийните среди. Когато през април 2018г. Валери Симеонов внесе идеите си за забрана на рекламата на лотарийни билети, Божков спря договора за реклама на "Национална лотария" за няколко месеца (официалният период не е известен). Тогава от фирмата потвърдиха само, че е прекратен, защото имат "известни проблеми" с медията и преговорят за нов.


Хипотезите бяха, че Божков използва това в преговорите да не бъдат приети законовите промени, но и че това може да намали цената на "Нова тв" за следваща сделка с приемлив за властта купувач - тази на Келнер беше блокирана в комисията за защита на конкуренцията и по-късно той се отказа да я купи. През 2018г. КРИБ, чийто председател е Домусчиев се обяви против промените в хазартния закон.


По-късно рекламата на "Национална лотария" беше възстановена, но запознати твърдят, че на по-ниска стойност от предишния договор, а част от проблема е бил, че медията по никакъв начин не изразила подкрепа към най-големия си рекламодател срещу идеите на Симеонов.


Паметна записка (Aide-memoire) е документ, чиято цел е допълнение към предшествало го действие (обикновено устно заявление или съобщение, но нерядко и друг писмен материал), за да се фиксират точно изнесени позиции, предложения и др., и за да се предотврати неправилното му тълкуване или разбиране, а също и да се облекчи насрещната страна при решаването на възникналия въпрос. Това обаче не означава, че всяко устно съобщение (разговор или обсъждане) трябва да бъде последвано от паметна записка.


Такъв документ нормално се представя по собствена инициатива и при искане или молба от страна на събеседника или партньора, а също и при необходимост да се напомнят същността на по-рано поставен въпрос и очакване на отговор. По същество паметната записка представлява кратък моморандум. Паметната записка обикновено се използва както в дипломацията и политиката, така и в бизнеспреговорите.


Подписването на въпросната "паметна записка" на 10 юли 2019 г. е интересно. По това време вероятно Божков продължава да има някакви проблеми с хазартния бизнес и гарантира договор за 10 години на вече притежаваната от Домусчиев - "Нова тв". Сега той твърди, че това е станало под натиск на Горанов и Борисов. А в записката пише, че ще има "пълен съпорт в комисията по хазарта с цел урегулиране бизнеса и спазване законите на Република България". Този "съпорт" вероятно се очаква от Домусчиев, който е близък до властта - но дали и как може да гарантира такава подкрепа, е въпрос, който ще чака отговор.

Само два дни по-рано (на 8 юли) Божков влезе на среща при премиера Борисов като собственик на "Левски", заедно с брата на Кирил Домусчиев - Георги и Гриша Ганчев.


Тази част от сигнала, както я представя обвиняемият бизнесмен, идва след първата - две снимки на съобщения, разменяни с Владислав Горанов, които показваха как финансовият министър е давал указания към "девойката" и "Сашо", които Божков посочи като двама предишни председатели на комисията по хазарта - Мария Филипова и Александър Георгиев. Горанов отказа да коментира.


Главният прокурор Иван Гешев обяви, че не си "причинил" да ги чете, но прокуратурата няма да ги проверява, а премиерът Бойко Борисов след него заяви, че не виждал нищо лошо в тези разговори и тогава Божков не бил обвиняем.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Какво пише в есемесите между Божков и Горанов - четете тук
Коя е "девойката" за "ценни указания" и още за героите от есемесите на Божков - четете тук

Как Горанов назначи Мария Филипова за шеф на комисията по хазарта - четете тук
Кого назначи Горанов след Александър Георгиев - четете тук
Кога и какви обвинения бяха повдигнати на Божков - четете тук и тук
За разследването срещу него, по което все още няма достатъчно доказателства - тук


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (383)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Знаехме, че мафията е овладяла държавата. Сега доказателствата се появяват едно след друго. Омерта.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Дневник откъде го измислихте 200 милиона - не пишеше ли 20 милиона на бележката?

 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3298 Весело

  "осъществена под натиска на премиера Борисов и министър Горанов." - така се спазват законите в Р. България... Сега ще има мълчание от Влади, обяснения от Киро, главния ПРОКурор не чете, ще му кажат, че не е нещо КОЙ знае какво, а Баш Боса ще се нерви. Що нЕма пИчат?!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Всички знаем, че е така. Но не може да го докаже. Графологична експертиза на подпис може да има, ако държавата направи обвинения, а Гешев ше си го премести

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4523 Весело

  Не бях виждал подобна паметна бележка за 240 милки... На колянце ли е писана?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на Wornoxmaniak  vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария
  Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария
  Рейтинг: 1705 Весело

  Божков може и да е бил част от престъпния свят - все още e недоказано, но е доказал, че е много умен, предвидлив, начетен, рационален, куражлия и най вече богат.

  Затова предлагам да се върне в България, а правителството да подаде оставка.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 10. 10 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Как са се резпределяли стотици милиони.... С договори и записки на салфетка, писани на колено. Така е когато са назначени за милионери и нямат никаква представа как се изкарват пари с честен труд. Затова откъдето дошло, там отишло. Пък и при липса на прокуратура, май само с тези фейсбук скици ще си останем.

 11. 11 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Каскета пази бабите в Горно нанадолнище.

 12. 12 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Ами, бизнес по мутренски...И народ от 80-процентници.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на babuger13
  babuger13
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Да пази господ от такива бизнесмени - ами като им видиш почерка и пунктуацията/не съм сигурен дали и двамата я знаят тази дума,не че ще го порочетат това, де/ -като ,че я писал някой полуграмотен циганин с образование до 2-ро отделение. Мъка и простотия....

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  До коментар [#4] от "pesho79":

  Хвърляй по едно око и на статията

  "По-късно 1 август 2019 г. част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между "Национална лотария" АД, "Ню геймс" АД и "Нова броудкастинг груп" ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС", обяснява Божков.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на Wornoxmaniak  vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария
  Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария
  Рейтинг: 1705 Весело

  Дневник откъде го измислихте 200 милиона - не пишеше ли 20 милиона на бележката?
  —цитат от коментар 4 на pesho79


  Това е на месец, бре.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 18. 18 Профил на ntonev
  ntonev
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Някак показателно е, че към този момент Борисов и Горанов не са казали и думичка срещу Божков.
  Борисов отказва да приеме акциите, Горанов се обяснява, че няма нищо нередно в срещите и че не бил имал лични претенции и ала-бала... Но никой, никой от тях или тясното им обкръжение не нападна директно Божков. (А виждаме, че го могат и по принцип нямат задръжки, по редовните им обиди и нападки им към медии, опозиция, към цели браншове и други)
  Едва ли е случайно.
  Знаят, че знае.

 19. 19 Профил на techo1989
  techo1989
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Доказателство .... Хвърчащ лист с грозен почерк . Виждам ,че новините за Божков са четени , но това вече ми идва в повече. Утре ще има новина със снимка на стол , и новината ще е тука седеше Бочко като ме изнудваше !

  Не си тъп, защото слушаш чалга, а слушаш чалга, защото си тъп!
 20. 20 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  Трябва да се види до какво е довела тази паметна бележка, има ли договори кокито я потвърждават.
  Във всеки случай е интересен момента - юли 2019 г.
  Един месец по-рано е разривът между Цеките и Божков, като се знае, че зад братята стоят Домусчиев и Пеевски.
  В последващ момент те остават сами и без поддръжка.
  Сега става ясно защо.

 21. 21 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 9 Весело

  Каскета може да цитира Батето - "Бе не ме занимавате с глупости ве... ".

 22. 22 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Черепа отново МАНИПУЛИРА! То и само това му остава! Като опитен бизнесмен предполагам , че знае , че договори за 20 милиона , 200 милиона се оформят юридически , а не чрез хвърчащи листчета уж под НАТИСК ! Представям си как някой" упражнява натиск "върху ЧЕРЕПА когато не е ОБВИНЯЕМ , преполагам и вие също !

 23. 23 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Весело

  След "пунта мара" просто няма какво да се добави.
  Който е ял л..., пак ще яде, който е лъгал, пак ще лъже. :)

 24. 24 Профил на Dessislava Vitkov
  Dessislava Vitkov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "pesho79":

  За 10 години + ДДС, вероятно.

 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  Най интересна е т. 3 от "договора" . Божков се задължава да спазва закона и да не се ебава с ДКХ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  Само с такива листчета, Божков дълго ще си седи там.

 27. 27 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  Най интересна е т. 3 от "договора" . Божков се задължава да спазва закона и да не се ебава с ДКХ?
  —цитат от коментар 25 на дерибеев


  Още едно потвърждение, че в ДКХ не командва той.

 28. 28 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Весело

  Като във филм за мафиоти - дон Черепа свидетелства срещу колегите.

  Само дето програмата за защита на свидетелите е осигурена от арабите, а прокурор, служби и правосъдие гонят свидетеля, за да му направят предложение, което не може да откаже.

  Но да не бъдем максималисти, не можем да ги настигнем веднага американците.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 246 Неутрално

  До коментар [#4] от "pesho79":

  Наистина откъде идва още идва нула в публикацията? Вероятно ще има още "документи" , засега само ни подгряват за основната част...

 31. 31 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2881 Неутрално

  До коментар [#10] от "Deepdish":

  Ами ....това е ХАРАКТЕРНА ЧЕРТА НА ЛИБЕРАЛНОТО. Ялта е на САЛФЕТКА, но официални ДЕКЛАРАЦИИ се правят от малки ПЕКИНЕЗИ. Сеща ще се ПОЧНАТ едни неща : за комунизма , за Путин, за Държавна сигурност.

 32. 32 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Какво точно ни обяснява този бандит?

  Подписал нещо с Домуса...ми две дружеста се пазарят. Нова бълваше реклами на този през 5 минути! Да го съжаляваме ли сега?

  Пише подкрепа и спазване на законите. Никъде не пише "ще крием данъци и някой ще си затваря очите защото му плащаме".

  Правилно го затвориха, малко късно но правилно.

 33. 33 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1651 Неутрално

  Егати дръжавата. Двама олигарси се подписват помежду си за пълен съпорт от дръжавата. Явно Някой от тях или друг, с който са в добри отношения я притежава.

  Гешев ти си на ход. Чел, недочел ти си....

 34. 34 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3098 Неутрално

  По всичко изглежда , че чайника още дълго ще е на печката.

  SHADOWS of SOFIA
 35. 35 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Смисълът на пиеската, разигравана в България е многопластов, като голяма част от пластовете са политически безинтересни: в тях се наслагват сблъсък на хора с голямо его, пиар надхитряния, журналистическо малокултурие и определени психически отклонения. В пиеската има обаче и по-дълбок политически пласт, оформен от трансформиралата се бивша държавна сигурност в бизнес класа, поставила на колене цялата нация чрез гениалното си изобретение - корпорацията ДПС. На практика след 2004 г. корпорацията овладя цялото политическо пространство, законодателната и изпълнителна власти и правосъдието. Почти всички цинни активи на държавата, включително и информацията, като изключително ценен актив са нейна собственост. Ако можеха, биха поставили под пълен контрол социалните мрежи. Предстои присвояването на онези икономически активи, които все още не са под контрол на корпорацията.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#14] от "babuger13":

  само че те крадат милиони, а вие пиете по форумите, ако и да знаете що е то пунктуация.

 38. 38 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Тоя пич,дето ги пуска тея бележки в началото на 80 те плащаше най-скъпо долара и го продаваше най-ниско! Беше пълен с кинти и всички се чудеха от де по онова време! Е....не знам, можеби са дошли кредитори!

 39. 39 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  Поне сега е ясно, защо първоначално Домусчиев подкрепяше Черепа, а сега мълчи - ДКХ явно ще го компенсира по схемата, по която Божков е поел ангажимент да го направи, без да предполага, че изгорелият може да бъде самия той...

  I Want To Believe
 40. 40 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 50 Неутрално

  До коментар [#1] от "pesho79":

  Сменят ли Него, каскетът ще даде оставка същия ден. Спомняте ли си какъв рев бе в парламента, че агата и Пеефски се готвели да го арестуват и бастисат в килията? Тогава наистина се страхуваше и не личеше да разчита много-много на "ти си го избра" Цацаров. Системата е къща от карти, но за разлика от серияла тук всичко се гради върху една голяма и дебела карта. Махне ли се, пада всичко.

 41. 41 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 831 Неутрално

  10 годишен е "договора". Не е цитиран целият текст от ФБ

 42. 42 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Киро Гела и той е на опашката за билет за Дубай. Може да му отнеме 10, 20 или по-малко години, но и той ще бъде употребен и жертван. Въпрос на време.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 43. 43 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Въобще Бойко се очертава като най-големия крадец за последните 30 години в България.
  —цитат от коментар 29 на pesho79


  Трудно ще бие Шиши и Г. Георгов - Свинаря.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 44. 44 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Българите са много наивни. Кой политик досега е влизал в затвора в РБ?
  Народа иска да спи и някой наготово да му построи и демокрация и правова държава и да го декомунизира...

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 45. 45 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Съпорт в ДХК... това звучи доста като на салфеткаджийски жаргон, ама такива са ни играчите.

 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Весело

  "Записано е и "пълен съпорт в Държавната комисия по хазарта с цел урегулиране бизнеса и спазване законите"."

  Интересно ще е да даде информация как държавата е изпълнявала своята част от този договор за " пълен съпорт" ! Горанов и премиера са ясни, но кои други институции са впрегнати да съпортват бизнеса на милиардера ?

 47. 47 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  Случаят Божков е нормална реакция на разкрит крадец, който се опитва да завлече със себе си всяко име което му е известно. Ако му се паднат съдии като Ченалова и Миталов ще излезе облечен в бяло, а не в задължителното му черно облекло.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 48. 48 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4523 Весело

  Това е най-смешното, и простовато:
  "Записано е и "пълен съпорт в Държавната комисия по хазарта"?! Държавната?! Ами да не би да има някоя друга КХ?!
  Написалия ДКХ?! С главни букви?! Майко мила...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 49. 49 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Божков направи гербаджиите на суджуци, хо-хо-хо...

 50. 50 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2881 Неутрално

  До коментар [#25] от "дерибеев":

  Съгласен :)Това е най ИНТЕРЕСНО , Какво означава СЪПОРТ ЗА ДКХ , какви са параметрите !?? Какво общо има К. Домусчиев с държавен ОРГАН!? :)

 51. 51 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#4] от "pesho79":

  Дневник откъде го измислихте 200 милиона - не пишеше ли 20 милиона на бележката?
  ▪️▪️▪️▪️

  20000000 лева х 10години = 200000000 лева

  "Чуждестранен агент"
 52. 52 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2130 Весело

  Горанов Борисов ,,разбраха ли се за ДДС-то” или ,,Горанов отново не е съгласен с идеята”?😂

 53. 53 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Тези хора нямат ли си доверие, че си пишат такива "паметки"?

 54. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Неутрално

  " "Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение - ще преценят компетентните институции. В България и Европа", твърди още Васил Божков."

  Ами те, като гледам, не искат " да си причиняват" подобни оценки, избягват да вземат отношение по случая ! Чакат нареждане по телефона от шефа какво да говорят, ама от там са малко заети с джиросаните акции на Левски, та може и да не видят нищо, на първо време !

 55. 55 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1140 Весело

  До коментар [#32] от "Соколов":
  Къде го затвориха е??? Соколе!

 56. 56 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":

  сметай на коленце колко милиона си разпределят

 57. 57 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  И какво тоюно ни интересува какви преговори водят помежду си фирмите!?

 58. 58 Профил на broncos
  broncos
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дневник откъде го измислихте 200 милиона - не пишеше ли 20 милиона на бележката?
  —цитат от коментар 4 на pesho79


  За да получим търсеното число от 200 000 000 лв без ДДС трябва да умножим 10 години по 20 000 000 лв без ДДС и съответно числото с ДДС става 240 000 000 лв

 59. 59 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2008 Любопитно

  До коментар [#22] от "doroteus":

  "По-късно, на 1 август 2019 г., част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между "Национална лотария" АД, "Ню геймс" АД и "Нова броудкастинг груп" ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС", обяснява Божков.

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 60. 60 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 466 Весело

  значи не коментират герберастките тролове съдържанието на паметната бележка а коментират почерка,запетайка къде липсва и т.н

  дано мутафчийски познае и яко измрат

 61. 61 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1961 Неутрално

  Дневник откъде го измислихте 200 милиона - не пишеше ли 20 милиона на бележката?
  —цитат от коментар 4 на pesho79


  Нема значение! Важното е лаф да става!

 62. 62 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Някой може ли да ме светне дали в БГ може като в САЩ - тези, които са под главния боклук да свителстват срещу нещо и в замяна да получат свобода? Или конкретно - Божков, Цветан Василев, Киро Домусчиев и т-н срещу Баце и Пеевски примерно?

 63. 63 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 466 Весело

  каскет,моля те,причини си го и я прочети тази бележка,знам че ще пожертваш най-милото си за нас:)))))))))))))))

 64. 64 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Весело

  " "По-късно 1 август 2019 г. част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между "Национална лотария" АД, "Ню геймс" АД и "Нова броудкастинг груп" ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС", обяснява Божков."

  Кой каза, че нямало каузално отношение и договор между властта и черепа по повод джиросаните на премиера акции ? Ами ето, четете и му се радвайте ! Сега да видим кой е изпаднал във " виновно неизпълнение" по него и дали ще се стигне до съда, че нещо властта не е изпълнила най - важното си задължение - " да остави съществуването на бизнеса " на черепа....

 65. 65 Профил на piu34646384
  piu34646384
  Рейтинг: 8 Весело

  Гай Баня завижда, завижда и пак гласува за изедника си. Ам така, с либоф гласува. Еми ко да прайш...

 66. 66 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Весело

  " Главният прокурор Иван Гешев обяви, че не си "причинил" да ги чете, но прокуратурата няма да ги проверява, а премиерът Бойко Борисов след него заяви, че не виждал нищо лошо в тези разговори и тогава Божков не бил обвиняем."

  Еми то и сега няма да види нищо лошо в това - техен човек, дали са му гаранции за съществуване на бизнеса му, така де - стабилност да има у нас, какъв е проблема ?

 67. 67 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 466 Весело
 68. 68 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2008 Любопитно

  До коментар [#38] от "angeles":

  Кой можеше да върти бизнес с долари през 80-те години, когато действаше "Закон за сделките с валутни ценности и валутен режим"? И когато във всеки Кореком имаше 1-2 цивилни ченгета, които следяха кой купува с долари?
  Или да си припомним големият частник - собственик на Тексим" -Георги Найденов? Заместник-началник на Първо главно управление на ДС с партийно поръчение за "частен" бизне под крилото на милицията....

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 69. 69 Профил на tjj54611191
  tjj54611191
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Ако допуснем, че параметрите са като от преди смяната на собствеността, 20 млн. за десет години...трудно е да се прецени кой е изнудвания? 🤣

 70. 70 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  До коментар [#62] от "pesho79": Пропуснали сте най-главния,разпределителя на порциите! Там са основите!

 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3572 Неутрално

  Стига сте мрънкали бе, Бойко не е слизАл от джипа и нема да слезне, дока не изкара магистралата до Варна и потока до Белград!

  Много има той време да се занимава с Черепи, братя Гелови и други такива, къде не ги е и чувАл.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1046 Любопитно

  Да очакваме ли "Паметна записка"от Божков за реклама във "Дневник", че както е тръгнали ката ден ни го изтипосвате на първа страница.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Любопитно

  До коментар [#28] от "espresso":

  " Като във филм за мафиоти - дон Черепа свидетелства срещу колегите.

  Само дето програмата за защита на свидетелите е осигурена от арабите, а прокурор, служби и правосъдие гонят свидетеля, за да му направят предложение, което не може да откаже."

  Да, ама татовият е неизправна страна в този договор, това " каузално спрямо джиросаните акции на Левски правоотношение" ! Интересно какво казва дядо му, когато така " не по мъжки" си прикацакал хора, на които си им обещал " стабилност на бизнеса им"......

 75. 75 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  До коментар [#62] от "pesho79":

  Официално не, ама пък цеките са под Божков , на свобода са и със защитен бизнес

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 76. 76 Профил на Соломон Дермоедов
  Соломон Дермоедов
  Рейтинг: 250 Неутрално

  До коментар [#55] от "angeles":
  Ачо, как е Серафима...М?

  ¯\_(ツ)_/¯.
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  До коментар [#66] от "samoedin":

  Би ли обяснил ,какво точно трябва да види Гешев,Кьовеши или Уилям Бар в тази бележка?Кого от властимащите трябва да подгонят въз основа на нея?

 79. 79 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 466 Неутрално

  пълен съпорт в ДКХ?????

  кой го гарантира,явно домус ага посредством наемателя си влади горанов.....

  оставка боклуци и ако искате в дубай и вие

 80. 80 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  Който не дава суджуци на ГЕРБ е заплаха за държавната сигурност, хо-хо-хо...

 81. 81 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  Широк фронт отвори Черепа: Влади, Бойко, сега и Гела.

 82. 82 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2008 Любопитно

  До коментар [#50] от "dejmos":

  Не е ли по-интересно дали е вярно и защо Методиев се крие като мишка?

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 83. 83 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  Така функционира държавата на мутрите. И по-зле ще става....

 84. 84 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Черепът явно няма какво да губи. Сега целта е да завлече старите ортаци и да се надява на помилване с тези информации, ако се смени властта.

 85. 85 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 298 Весело

  Черепа продължава да извива и усуква орехчета... Заредил съм пуканки. Хахаха...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 86. 86 Профил на Николай Рангелов
  Николай Рангелов
  Рейтинг: 25 Разстроено

  С колко нули се пише "двеста милиона"?

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 434 Весело

  Божков за да пуска такива лесно опровергаеми "доказателства" като скрийншотове от СМС-и, паметни записки и т. н., значи има и реални ДОКАЗАТЕЛСТВА, с които да подкрепи тези неща. Достатъчно образован и пресметлив е, за да ги еб*ва в стил на час по лъжичка. Ако тея неща не са истина, отдавна Бойко щеше да се е изрепчил по типичния си просташки начин. Тик-так. Няма да могат още дълго да го играят щрауси и да си заравят главата.

 89. 89 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#62] от "pesho79": Пропуснали сте най-главния,разпределителя на порциите! Там са основите!
  —цитат от коментар 70 на angeles


  Добре прибавяме него към Бойко, а Пеевски към свидетелите на прокуратурата :)
  Все пак Пеевски е една обикновена секретарка на Сокола

 90. 90 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3895 Неутрално

  Тази " картинка " си е същата отпреди поне три ( 3 ! ) десетилетия......Въпросът е , че хвалебствията за чистота и непорочност , не хващат дикиш , а и в очакваната рецесия в ЕС , прошките , както досега са малко вероятни.....Иначе , поредното разпределение помежду " героите на Прехода " , няма как да са изненада , защото и на слабо виждащите им става ясно , кой ги управлява през годините след 10.11.1989 -та......И всичко е въпрос на контрол върху неминуемите процеси , ако се продължи с ваденето на " компромати " в едно семейство , разпределило си " благата " на една цяла (а , може би бивша вече.....) държава.....Няма как да се продължава по този начин и със сигурност ще се вземат мерки отвън , макар и там да са само приятелите им.....

 91. 91 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  Черепа продължава да извива и усуква орехчета... Заредил съм пуканки. Хахаха...
  —цитат от коментар 85 на Kamenarski


  На мен ми свършиха пуканките, отивам за още... :)

 92. 92 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 466 Весело

  снишаване,снишаване,снишаване

  така както ги учеше Тато,така и правят комунистите в герп

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на zvz45655100
  zvz45655100
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Стига с тия хвърчащи листове, нали уж винаги си носел втори телефон като записвачка, защо нема звук от срещата? Значи Ц. Найденов лъже? Или не смее да ги извади защото е незаконно да записваш без разрешение?

 96. 96 Профил на martinio
  martinio
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Това в България, няма да направи впечатление на никой, най-малко на прокуратурата. Да бяхме в Западна Европа или Сащ да, ама ние сме в ориента. Божков да пробва нещо друго, това енищо по нашите ширини, малко ни надценява като народ.

 97. 97 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4523 Весело

  Киро с тази паметна бележчица сигурно са го подпомогнали, че много пари даде за НоваТВ, а много вероятно е и да е изтеглил някой огромен кредит, гарантиращ пак със същата паметната бележчица...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 98. 98 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Стига с тия хвърчащи листове, нали уж винаги си носел втори телефон като записвачка, защо нема звук от срещата? Значи Ц. Найденов лъже? Или не смее да ги извади защото е незаконно да записваш без разрешение?
  —цитат от коментар 95 на zvz45655100


  Т и не го мИсли него, Васко е умно момче!
  Оше тепърва ще хвърчат от кафевите.... И ТАКА ТРЯБВА
  ДАНО ЯКО ДА ИЗВАДИ НЕЩА

 99. 99 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  До коментар [#68] от "mitko11": Бях ученик тогава,но ги знам и Васко,и Вальо Русия,и Швабата,Орлин Флагчето!)))))) Някои от тях са в LA сега! Знам че като се кажеше “полиция” и пода в корекома позеленяваше!))))) Отидоха ми Wranglera веднъж по тоя начин!))) Беше весело. Тогава бяха стотици хиляди до милиони сега са милиярди $!!!)

 100. 100 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1909 Неутрално

  Безнаказаноста им играе номера.
  Изнендащавща е пуктоалноста с която Божков е събирал всяка хартйика.
  Явно археологията не му е била само хоби.
  Лошото че в такава ситуация страхът удържа нещата до време.
  после един като каже.
  Верно е Царят е гол лавината тръгва и омертата отива на кино.
  Да не забравяме че и Европа засега се прави на улава ама и това ще е до време.
  Цецо си трае щото е гузен ама Васко си е изтъкал платното.
  Каквото и да се говори никой не може да обясни как е крал нещо което закона му е разрешавал да е негово.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK