Божков и Домусчиев се замерят с договори за реклама

Божков и Домусчиев се замерят с договори за реклама

© ДневникВасил Божков показа с паметна записка във фейсбук как с Кирил Домусчиев в един юлски ден на 2019 г. са се договорили "Национална лотария" (на първия) да плаща на "Нова тв" (на втория) по 20 млн. лева годишно в продължение на 10 години. Срещу "пълен съпорт" (подкрепа) в комисията по хазарта.


Домусчиев му отговори малко по-късно - също през фейсбук - като потвърди документа, но обяви публикуването му за манипулация и обясни, че преди това компании на Божков плащали повече за реклама на медията. За "съпорта" - нищо не каза. Собственикът на "Нова тв" се опита да отклони темата, като я насочи към договора за реклама на хазартните игри между Би Ти Ви и Българския спортен тотализатор, за който щял да сезира Комисията за защита на конкуренцията.


Няколко часа след това Божков върна към твърденията на Домусчиев (пак през профила си във фейсбук), като публикува снимки на части от договори между "Нова тв" и две компании, които оперираха лотарийни билети и онлайн залагания ("Ню геймс" и "Национална лотария) - от 2018 и от 2019 година. Първият договор е на годишна стойност над 8 млн. лева (тогава "Нова тв" все още е собственост на шведската MTG, а чехът Петр Келнер чака решение от КЗК за покупката й, което не получи), докато следващият контракт е за 20-те млн. лева и 10 години (собственик на "Нова" вече са братя Домусчиеви).
Все още никой от засегнатите регулаторни органи не е коментирал днешните документи и ще направи ли проверки по тях. Само Владислав Горанов обяви на пресконференция по друга тема, че това били отношения между бизнесмени и държавата нямала общо с тях. Видя в публикуването на паметната записка опит да бъде дискредитиран той и премиера. Горанов твърди, че написаното в нея не било коментирано с правителството и не било последвало нищо в полза на Божков (явно има предвид "пълния съпорт"). Какво каза за есемесите с Божков - четете тук.


Васил Божков, който е в Обединените арабски емирства с 11 обвинения и България е поискала екстрадирането му, от няколко дни разпростнява документи, с които иска да покаже влияние и връзки между бизнес и управляващи. А същои и, че рекламата за определена медиа е част от договорките.


Документите от понеделник следобед


Явно, за да опровергае Домусчиев за разликата в рекламните договори, Божков публикува в понеделник следобед споразумение за реклама на "Национална лотария" АД и "Ню Геймс" в "Нова тв" от 26 юни 2018 г. и споразумение за реклама на "Национaлна лотария" АД и "Ню Геймс" в "Нова тв" с дата 1 август 2019 г. Според обясненията на самия Божков към снимките вторият документ е изготвен след създаването на публикуваната сутринта паметна записка.


В първото по време споразумение за реклама от 26 юни 2018 г. от една страна са "Национална лотария" АД и "Ню Геймс", а от друга страна - "Нова тв". В документа е записано, че за срока на договора "Ню Геймс" и "Национална лотария" се задължават да инвестират минимален бюджет за излъчване на хазартни предавания и реализиране на рекламни форми в каналите на "Нова тв" в размер на 8 176 800 лв. без ДДС. Срокът на договора обаче не е уточнен и не се вижда от документите.


Във второто споразумение от 1 август 2019 г. страните по договора са същите, но условията са различни. Във финансовите условия се уточнява, че "Национална лотария" АД и "Ню Геймс" се задължават за всяка година за срока на действие на споразумението да плащат на телевизията фиксирано годишно възнаграждение в размер на 20 млн. лв. без ДДС. Сумата е обща за "Национална лотария" АД и "Ню Геймс". "Това възнаграждение е окончателно и не подлежи на увеличение, като "Национална лотария" и/или "Ню Геймс" не дължат каквото и да е друго плащане или престация на "Нова", пише изрично в документа.


Условията на втория документ са ясно записани и по отношение на прекратяване на действието му. Споразумението за реклама влиза в сила от 1 август 2019 г. и е със срок от 10 години - валидно е до 31 юли 2029 г. В условията е записано, че ако някоя от страните реши едностранно да прекрати договора, това трябва да стане с 3-годишно писмено предизвестие. Докато тече срокът на предизвестието, всички ангажименти, поети със споразумението, трябва да се изпълняват, пише изрично в текста.


Договорът за реклама в "Нова телевизия" се коментира отдавна в медийните среди. Когато през април 2018 г. Валери Симеонов внесе идеите си за забрана на рекламата на лотарийни билети, Божков спря договора за реклама на "Национална лотария" в "Нова тв" за няколко месеца (официалният период не е известен). Тогава от фирмата потвърдиха само, че е прекратен, защото имат "известни проблеми" с медията и преговорят за нов.


Хипотезите бяха, че Божков използва това в преговорите да не бъдат приети законовите промени, но и че това може да намали цената на "Нова тв" за следваща сделка с приемлив за властта купувач - тази на Келнер беше блокирана в Комисията за защита на конкуренцията и по-късно той се отказа да я купи. През 2018 г. КРИБ, чийто председател е Домусчиев, се обяви против промените в хазартния закон. Тогава за стойността на прекратения договор се коментираха суми около 30 млн. лева, но нямат официално потвърждение. (Възможно е обаче да са били по-високи от тези 20 млн. лева и от това да се оплаква като защита Домусчиев сега.)


По-късно рекламата на "Национална лотария" беше възстановена, но запознати твърдят, че на по-ниска стойност от предишния договор (сегашните документи показват, че на доста по-ниска), а част от проблема е бил и, че медията по никакъв начин не изразила подкрепа към най-големия си рекламодател срещу идеите на Симеонов.


Домусчиев определи в понеделник хода на обвиняемия бизнесмен като "манипулация". В позицията си той посочва, че няма да говори по темата, "за да не слиза на нивото на Божков".


Привечер "Нова броудкастинг груп" излезе с позиция за разпространените части от договора като ги определи за "манипулативно и тенденциозно подбрани, и представляват грубо нарушение на действащото законодателство за защита на конкуренцията и личните данни". В нея се потвърждава, че е имало и години, в които бюджетът е по-висок от този в споразумението, което е било сключено през 2019. Те припомнят, че медиата има рекламни отношения с тези компании от юли 2012г. Според тях новите условия дори били по-добри за хазартните фирми, защото гарантира фиксирана цена, а не постоянното й увеличение.


Договорът между Би Ти Ви и държавния тотализатор


В своята реакция в понеделник Домусчиев се позова за сигнала до антимонополната комисия на публична информация за договора между Би Ти Ви и тотото. Проверка на публичните източници показа, че в понеделник сутрин точно в 8 часа (часът, за който и Божков беше обявил новата част от сигнала) в сайта "Блиц" и публикуван материал, представен като тяхно разследване за този договор. В статията няма приложени копия или снимки от договора, но се твърди, че според него - за по-малко от 4 години, БСТ е инвестирал в реклама в Би Ти Ви - над 8 млн. лева. Разказано е, че договарянего е станало без обществена поръчка и че е имало схема, според която има една стойност на рекламата и друга се добавя като процент спрямо седмичните постълления на тотализатора.


"Блиц" твърди, че през първата година (2016) сумата е 825 000 лева, а през втората 1 200 000 лева. И още, че първо договорът е забранявал реклама на други хазартни игри, но след това е разрешил такава.


От тотото до 18 часа не отговориха на въпросите на "Дневник", а от Би Ти Ви казаха, че не коментират "търговски взаимоотношения с наши бизнес партньори." И уточниха, че договорът с тотото е и изтекъл по-рано тази година.


200 млн. лева и "пълен съпорт" - Божков включи в "сигнала" и Кирил Домусчиев - четете тук
Отговорът на Кирил Домусчиев и коментарът му за паметната записка - четете тук
Какво пише в есемесите между Божков и Горанов - четете тук
Коя е "девойката" за "ценни указания" и още за героите от есемесите на Божков - четете тук
Кога и какви обвинения бяха повдигнати на Божков - четете тук и тук
За разследването срещу него, по което все още няма достатъчно доказателства - тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (133)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Още една герберска опорка падна в канала.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  Въпросът не е в договорите а в търговията с влияние, злоупотреба с власт, натиск и прочие НЕЗНАЧИТЕЛНИ явления в Мутростан !!!
  Кучето е заровено там и в Комисията по хазарта.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 732 Неутрално

  12 млн. лева такса "спокойствие" или по милион на месец.

 4. 4 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  8 000 000 е сходна сума , която БСТ плаща на бТВ. Вероятно тази цена е доста по-близка до пазарната.

 5. 5 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 848 Любопитно

  Как така да не слиза на нивото на Божков? Божков е първият който показва реалното състояние на нещата. Оттук-нататък, който и да се опита да го покаже и анализира, няма как вече да е първи. Тоест, не може да се КАЧИ на нивото на Божков.

 6. 6 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  Кое е нивото според КД? :) Да видим ЕЛИТА, колко мисли за НАРОДА, и как си представя управлението на СТРАНАТА :) Към момента , Божков води с НЯКОЛКО ОБИКОЛКИ , и май качва темпото !?

 7. 7 Профил на К. Койчев
  К. Койчев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "asroma1927":

  12 000000 на месец

 8. 8 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1757 Любопитно

  Ъъъъ, сега се сещам, а Софиянски има ли какво да изкоментира?!

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  Предупредих ги най-доброжелателно гербавите тролове: мълчете си бе, нито вие, нито Барба Ганьос сте в категорията на тоя играч, поне не ставайте за смях.

  Те се оплетоха като руснаците с испанския диспечер: есемесите били монтаж, всяко дете можело да си направи такива и да си ги свима.

  И - хоп! - излезе Vladi и рече, че били истински.

  После това била някаква си хартишка, никой не знаел на кого са подписите.

  И - хоп! - излезе братът Гелов и потвърди, че единият бил неговият, ама това било манипулация.

  Божков беше първоешелонен играч и всички политици му бяха в джоба още когато вашият носеше кафета и ходеше да купува пури на Пашата, така че не се излагайте. Мълчете си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2956 Весело

  СМС-ите нямали значение, паметната записка нямала значение, договорите за реклама нямали значение. Е кое има значение?
  Домусчиев сериозно се обяснява как БТВ обаче били взели пари от тотото.
  Пълен смях.

 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2596 Весело

  Божков и Гела се замерят , а Бездомникът , Барба Ганьос и инструментът мълчат като н@@кани

 12. 12 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 110 Весело

  Ебаси скъпия съпорт ве - 12 милки на година!

 13. 13 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 647 Весело

  – Свърши ли извънредното положение, Джеймс?
  – Стана обстановка, сър.
  – И каква е разликата, Джеймс?
  – Депутатите ще вземат заплати, сър.
  – Е, нали уж са без заплата до края на извънредното положение?
  – Вече е обстановка, сър.

 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  До коментар [#3] от "asroma1927":

  "Такса спокойствие" ли е, срещу 1 млн./месец да си най-големия рекламодател на "Новатв"?! И то без тази цена да расте (по договор), въпреки инфлацията, растящите цени на рекламни спотове и т.н.?!
  Вързали са си гащите, може да се каже, но нещо после се е объркало.

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 15. 15 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2956 Любопитно

  Рейтингът на Нова ТВ отиде в небесата, как ли се чувстват клетите им рекламодатели.

 16. 16 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 505 Гневно

  Боже....

  Аз наистина нямам думи!
  Това е не договор, а документиран грабеж, придружен с официализиране на извиване на ръце! Божков може да е всякакъв, но определено не заслужава подобно нещо.
  Ще се самоцитирам даже: Направо да се чуди човек има ли нормален начин да се прави бизнес в България. Горките ни бизнесмени-явно в един момент задължително ги превръщат в нещо средно между дойна крава и златна кокошка, а изпълнителната власт постоянно ги заплашва, че ще им тегли ножа, за да им засили продуктивността.Омерзителна представа и определено някой ще си понесе последствията.

 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2712 Весело

  До коментар [#1] от "Doge":

  Герберската ясна, какво ли следва за "свидетеля" на когото Божков уж предлагал 10000 на ден

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#12] от "Драгомир Дончев":

  "Ебаси скъпия съпорт ве - 12 милки на година!"

  Такова нещо не е било никога в демократичната история на България: държавата да натиска един мафиот да дава пари на друг мафиот срещу покровителство от държавна институция за неплащане на стотици милиони към хазната.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3988 Неутрално

  " Хипотезите бяха, че Божков използва това в преговорите да не бъдат приети законовите промени, но и че това може да намали цената на "Нова тв" за следваща сделка с приемлив за властта купувач - тази на Келнер беше блокирана в комисията за защита на конкуренцията и по-късно той се отказа да я купи. През 2018г. КРИБ, чийто председател е Домусчиев се обяви против промените в хазартния закон."

  ( Една малка част от ) Хрониката на една съсипана държава !

 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#10] от "boevbisser":

  Намеква, че КОЙто е наредил на Божков е наредил И на Тотото !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 505 Любопитно

  8 000 000 е сходна сума , която БСТ плаща на бТВ. Вероятно тази цена е доста по-близка до пазарната.
  —цитат от коментар 4 на Doge  До коментар [#4] от "Doge":

  Не БСТ, а ние. Ние плащаме на БТВ.
  Защо?

  Кой го допусна това, при положение, че имаме национална телевизия, на която също плащаме, за да съществува?
  И какво значи пазарна цена, като друг не развива твоята дейност? Сам ли си правиш пазара???

 22. 22 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  Ако Божков има нещо да каже съществено - да го казва!!!!!!!!

 23. 23 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Добре е "честният бизнесмен" Домусчиев да обясни:
  1. Защо корабите на БМФ са под малтийски флаг, а минават айесем одит пред Българската морска администрация.
  2. Защо независимо от безбройните сигнали Валентин Енчев е все още шеф на морска администрация Варна и защо за последните 5 години се смениха над 30 старши и главни инспектори, началници на сектори и началници на отдели в морска администрация Варна.
  3. По какъв начин корабите му минават Държавен пристанищен контрол в България, независимо от смъртните случаи и разследва ли ги въобще звеното за разследване на произшествия в транспорта.

 24. 24 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Баталията сега започва. Няма да се размине без тежки и поразяващи осколки.
  Към Божков и Влади се присъедини Домусчиев. Малко са. Да видим появяването и на други хубостници.
  Размирисва се яко. Още какво ли ни очаква. Интересно, дали подкаскетното бодрячество, до този момент, няма да премине в дълбока меланхолия.

 25. 25 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Всичко е вече изкривено у нас!Сега гледаме как двама олигарси се "плюят" и не вярвам , че нещо съществено ще се промени!

 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3988 Неутрално

  До коментар [#9] от "Norman Granz":

  ".....Божков беше първоешелонен играч и всички политици му бяха в джоба още когато вашият носеше кафета и ходеше да купува пури на Пашата, така че не се излагайте. Мълчете си."

  Е, не можеш да отречеш, че се е издигнал след толкова години откакто приставаше на Пашата - сега носи кафета на обитателите на сараите ! И при него има развитие, все пак !

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#19] от "samoedin":

  "( Една малка част от ) Хрониката на една съсипана държава !"

  Ето нещо за попълване на картинката:
  https://clubz.bg/98739-proektyt_multigrup_bylgarskiqt_kabal

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2956 Любопитно

  Каквото и да си говорим, това си е държавен рекет на най-високо ниво - шеф на КРИБ, финансов министър, Комисия по хазарта.
  Опитвам се да се сетя за 3 мандата дали Герб е имал такъв очернящ скандал и не се сещам.
  Ако Борисов нищо не каже и продължи да отрича очевидното.....

 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2712 Весело

  До коментар [#15] от "boevbisser":

  А как ли ще се приеме подобен скандал в САЩ със собственик на завод там? Интересен тест за налагане на санкции

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 229 Неутрално
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Весело

  До коментар [#23] от "helemong":

  Много си лош !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1628 Разстроено

  Въпросът не е в договорите а в търговията с влияние, злоупотреба с власт, натиск и прочие НЕЗНАЧИТЕЛНИ явления в Мутростан !!!Кучето е заровено там и в Комисията по хазарта.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Весело

  До коментар [#24] от "gmbh":

  Чакам новини за Черното тото.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4525 Любопитно

  Божков започна открито да се гаври с всички "тарикати" Май ще се окаже че той е най големия тарикат от всичките.
  Интересното е че всички са се изпокрили и няма изявления. Боко потъна вдън земя .Насметоха се като бити кучета.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 35. 35 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 450 Весело

  далавери симеонов опрости милиони за приватизацията на БМФ,после беше най-активният след цеката за това как мандръсал лошият чичко череп,та от едно и също място ли ги командват,далавери,цеката че и владко бездомното?

 36. 36 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 450 Весело

  далавери симеонов опрости милиони за приватизацията на БМФ,после беше най-активният след цеката за това как мандръсал лошият чичко череп,та от едно и също място ли ги командват,далавери,цеката че и владко бездомното?

 37. 37 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2956 Любопитно

  До коментар [#29] от "дерибеев":

  Точно тук Боко ще го стегне шапката, в България при тази т.нар. прокуратура всичките безобразия минават.
  Не знам, на мен не просто ми се струва, че Горанов ще изгори, а може и правителството да падне...
  Човек като Божков не бива да се подценява.

 38. 38 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Божков много стиснат ще излезе бе! Укривал по 100 млн данъци годишно, па дали е плащал или квото и да е, това е било от ДАНЪКА и хич не му е пукало, а не от печалбата му. За печалбата му там - мъгла. Накрая някакви сополиви истории как плащал по 10 млн повече за реклама годишно, ей що не каза бе Божков да пращаме смс на някакъв номер да помогнем и там, да не плащаш 10 млн повече. Зян човека.

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Весело

  До коментар [#28] от "boevbisser":

  Той го каза съвсем чистосърдечно но вие не се усетихте.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6164 Весело

  Свети Васко вече е канонизиран!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 41. 41 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  "Все още никой от засегнатите регулаторни органи и от властите не е коментирал днешните документи и ще направи ли проверки по тях." - те още анализират за 50-ната млн, които Кирил Дом. имаше май да плаща като неустойка по договор!? СЕМ ще се семне, опс - сепне ли и той? Васил Божков не само, че казва истината, но засега го прави постепенно, че едни истински взрив, от скритите лимонки, ще е с много ехо.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 42. 42 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2795 Любопитно

  Опс, Влади се обяснява по ТВ!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 43. 43 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Ето го Влади, дава брифинг. Изпълзя от дупката си.

 44. 44 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  До коментар [#28] от "boevbisser":

  Просто го няма ЦЦ да регулира апетити

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 45. 45 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2726 Неутрално

  До коментар [#42] от "ЗаНиЗа":

  Платена квартира ли е намерил?

  Бивш tww09306483.
 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Весело

  До коментар [#37] от "boevbisser":

  Горанов говори в момента. Покъртително е !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Влади не е много убедителен. Липсва му типичната нахаканост. Явно Бойко го е изстрелял да се обяснява.

 48. 48 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Неутрално
 49. 49 Профил на Виктор М
  Виктор М
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "gmbh":Чакам новини за Черното тото.
  —цитат от коментар 33 на КМЕТ В СЯНКА


  Ще има. И то стига много нависоко. Затова вече сума ти години Коце Маца никой от БГ не го търси, а вече е осъден в Италия, Унгария и Финландия. Лошото е, че Черното тото минава през "легендите от 94-та г.", дето сега искат Левски. Ще изгорят и Перуката, и Емо Костадинов, и ген. Васко.

 50. 50 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Интересно дали ще отговаря на въпроси след брифинга?

 51. 51 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Сега БайХ ще излезе с жипъ и ще каже че не вижда проблем

 52. 52 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  До коментар [#47] от "Fiji":

  Чисто червен е като чушка... запъва се докато говори... пресича му се мисълта което говори за неспокойна съвест... за гузност

 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#49] от "Виктор М":

  И по-нагоре !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Неутрално
 55. 55 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4525 Любопитно

  Божков много стиснат ще излезе бе! Укривал по 100 млн данъци годишно, па дали е плащал или квото и да е, това е било от ДАНЪКА и хич не му е пукало, а не от печалбата му. За печалбата му там - мъгла. Накрая някакви сополиви истории как плащал по 10 млн повече за реклама годишно, ей що не каза бе Божков да пращаме смс на някакъв номер да помогнем и там, да не плащаш 10 млн повече. Зян човека.
  —цитат от коментар 38 на deutschland


  Хайде стига с тези ДАНЪЦИ, спора е за ТАКСИ. Трябва да си наистина много финансово неграмотен (Като министъра) за да не правиш разлика между ДАНЪЦИ И ТАКСИ.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 56. 56 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Весело

  Държавна Комисия за Хазарта.... 😂😂😂
  А сега и държавни бензиностанции....

 57. 57 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Божков ми става все по симпатичен. Вкарва им го мм по мм. И също им казва че може изведнъж да им го на тресе до гърлото ако не спрът. Това е единственният "мъж" който през последните 30г показа договор и доказателства

 58. 58 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Замазват ни очите, като идеята им е ДА СЕ ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО ОТ ГОРЕЩИЯ СКАНДАЛ...с друга тема...
  Те го могат това!

 59. 59 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#14] от "hamiltonf":

  Цената няма нужда да расте ако още от самото начало е двойна.

 60. 60 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Сега се опитват да залъжат народа като му предлагат народни бензиностанции с бензин на народни цени. Дали ще успеят пак да приспят полубудните? Нищо чудно.

 61. 61 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  До коментар [#60] от "Fiji":


  ВИЖТЕ ГО БЕ ХОРА-ЦЕЛИЯ ПОЧЕРВЕНЯЛ...

 62. 62 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Хайде стига с тези ДАНЪЦИ, спора е за ТАКСИ. Трябва да си наистина много финансово неграмотен (Като министъра) за да не правиш разлика между ДАНЪЦИ И ТАКСИ.
  —цитат от коментар 55 на padrino


  Ако искаш му викай не данък или такса, а задължение - по принцип е все тая. Това са по 300 бона на ден. По принцип ако продаваш домати на пазара, не можеш да плащаш по 300 бона на ден, такса, данък или каквото и да е. Тези пари ги плащаш, ако печелиш от това дето правиш. Така, след като нулите тука са много - да ревеш по фейсбук, че някаква медия ти е искала 10 млн повече за реклама годишно е смешно.

 63. 63 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2956 Весело

  До коментар [#46] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Това си бил проблем на черепа и гела, правителството нямало нищо общо. Ееееее.
  Но по интересно е за горивата - той директно обвини големите вериги в картел и кзк, че била независима и нищо не можели да направят, освен да се намесят на пазара.
  Това не е държава, отивам да си сипя една напитка. Весела вечер на всички.

 64. 64 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4125 Весело

  Целият едър български бизнес е такъв, малко лак отгоре и много фекалий отдолу!

  klimentm
 65. 65 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Весело

  Айдееее😂и тоя с фурмите да се изкаже...🤣🤣🤣

 66. 66 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Разстроено

  Боже Господи в каква държава живеем...

 67. 67 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#61] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  И потен.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 68. 68 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Весело

  До коментар [#63] от "boevbisser":

  Интересно КОЙ назначава КЗК !?!?!? Вероятно съм аз ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 69. 69 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  До коментар [#67] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Повдига ми се да го гледам. Незнам дали ме усещаш...🤐

 70. 70 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  8 000 000 е сходна сума , която БСТ плаща на бТВ. Вероятно тази цена е доста по-близка до пазарната.
  —цитат от коментар 4 на Doge


  Тези 8 милиона са за четири години.

 71. 71 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Бе няма ли една мисирка да го пита, какви точно указания е получила девойката.

 72. 72 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1271 Весело

  Я сега да видим как се наваксват 20 млн. годишно, може би с реклама на държавен бензин?
  Гала като бензинджийка, стилно вее маркуча, изискано ви изпатрашват мръсните джамци и всичко е точно. Скъпо порно.

 73. 73 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2713 Любопитно

  Бележката доказва, че Божков е честен бизнесмен, нали ?

  [email protected]
 74. 74 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2713 Любопитно

  Пълна скръб са атаките на Божков !

  [email protected]
 75. 75 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Цитира АДФИ И ДКХ сякаш той не трябва да упражнява контрол върху средствата ... омг

 76. 76 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2713 Любопитно

  Ако Божков така си е връзвал гащите, хвърчащи лишчета - големата му умнота по нищо не личи.

  [email protected]
 77. 77 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Весело

  ДКХ ,,прилагала грешно закона”...ти да видиш...

 78. 78 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Влади не си спомнял за девойката. Смях в залата.

 79. 79 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#73] от "karabastun":

  Дефинирай честен.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 80. 80 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2795 Весело

  До коментар [#42] от "ЗаНиЗа":Платена квартира ли е намерил?
  —цитат от коментар 45 на Petleshev


  Нее, отпуска НИ еФтини горивни ресурси, надлежно, законно и най-вече - хем пазар, хем контрол.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 81. 81 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  До коментар [#76] от "karabastun":

  Оригинални документи само в Съда. Всички знаят това и затова мълчат щото и тях ги има.

 82. 82 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Весело

  До коментар [#78] от "Doge":


  😂😂😂😂😂😂😂😅...амнезия човек-кво да правиш...

 83. 83 Профил на Виктор М
  Виктор М
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Божков ми става все по симпатичен. Вкарва им го мм по мм. И също им казва че може изведнъж да им го на тресе до гърлото ако не спрът. Това е единственният "мъж" който през последните 30г показа договор и доказателства
  —цитат от коментар 57 на b0b069


  Само да не спира. Защото се боя, че ако стигне до сделка, ще спре. Трябва да разбере, че никоя сделка няма да е добра за него. Единствено изриване на Авгиевите обори с маркуча върши работа. Докато тези не си тръгнат, нищо няма да се оправи. Сега ще му клекнат, ще се споразумеят, след някоя друга година пак ще го подкарат.

 84. 84 Профил на _imir
  _imir
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#16] от "Lilith":

  Много си прав, за съжаление.
  Божков е от плеядата "бизнесмени" в България, които биват държани за топките, за да слушкат и тогава им се дава възможност да папкат. Осигурява им се необходимата за това протекция отгоре срещу определени "услуги" - рекламни договори, издръжка на спортни клубове и други, за които широката публика няма представа. Това е до момента, докато станат непотребни и биват изритани. От мъничкото подадена дотук информация от страна на Божков се очертава доста нелицеприятна картина за бизнес климата в мамковината ни. Предполагам, че в определен момент исканията към Божков са станали прекомерно големи и се е получил срив, след който той бива отсвирен. Ако бяхме нормална правова държава, той трябва да пее като защитен свидетел. Защото най-гръмките дела срещу мафията по света са станали възможни или след работата на дълбоко внедрен агент (което е по-трудно), или от показанията на блиятелен член на мафията.

 85. 85 Профил на hsy42660995
  hsy42660995
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#76] от "karabastun":

  Ти толкова ли си заблуден, че да си мислиш, че Божков има само това?

  Дори и изнесеното до тук би трябвало да е достатъчно за хората с интелект над средния да си извадят нужните изводи.

  Колко му е слаба атаката ще се види скоро и някой който върти далавери за милиарди така ще им го надене, че няма да се осъзнаят дълго време.

  Тва не е Цецо ти Василев..

 86. 86 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  Дано и ФК"Лудогорец" не поеме по пътя на ФК "Левски".

  [email protected]
 87. 87 Профил на Виктор М
  Виктор М
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Киро Гела вече е дръпнал някоя друга линия и зениците му са изскочили извън ирисите.

 88. 88 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4125 Весело

  До коментар [#73] от "karabastun":Дефинирай честен.
  —цитат от коментар 79 на КМЕТ В СЯНКА


  Всеки който хвърля двайсе трийсе милиона за протекция а сетне мълчи е честен! Когато проговори става мръсник!

  klimentm
 89. 89 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Весело

  До коментар [#88] от "klimentm":

  👍👍👍👍👍👍😂

 90. 91 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#73] от "karabastun":

  "Бележката доказва, че Божков е честен бизнесмен, нали ?"

  Доказва, че държавата е завладяна. Доказва симбиоза между управление и олигархия/мафия по руски образец.
  Доказва фасадна демокрация, доказва формално и мнимо приобщаване към ЕС. Доказва отсъствието на гражданско общество и доказва, че някой твърде добре се е погрижил да стъпква и най-малките издънки на активно гражданство.

 91. 92 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#88] от "klimentm":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 92. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 94 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4125 Весело

  До коментар [#84] от "_imir":

  Бизнес “ климата “ не е тайна отдавна, в България царят феодални отношения в цялата икономика с микроскопични изключения!
  В провинцията е дори още по лошо защото местните феодали не дават на никакъв що годе по голям бизнес да се развива!
  Така беше още от времето на БСП но сега стана особенно видимо поради простотията и наглоста на ГЕРБ

  klimentm
 94. 95 Профил на sunshine
  sunshine
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Горанов днес: Държавата не е поставяла Божков в привилегировано положение.

  Сега Божков трябва да излезе и сам да се накисне: Не, поставяха ме в привилегировано положение.

  Нещата, които пуска са семпли точно, защото с по- сериозните ще трябва да удари и себе си.

 95. 96 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 330 Неутрално

  До коментар [#73] от "karabastun":"Бележката доказва, че Божков е честен бизнесмен, нали ?"Доказва, че държавата е завладяна. Доказва симбиоза между управление и олигархия/мафия по руски образец. Доказва фасадна демокрация, доказва формално и мнимо приобщаване към ЕС. Доказва отсъствието на гражданско общество и доказва, че някой твърде добре се е погрижил да стъпква и най-малките издънки на активно гражданство.
  —цитат от коментар 91 на gmbh


  този някой е любен гоцев, който се подпомага активно
  от ахмед доган. когато е напечено идва бриго аспарухов и
  докарва поредния оправяч тип царя или бойко борисов. за
  прането на пари и контрабандата се грижи дебелака пеевски.
  не е никак сложно. само искам тези българи,
  които по някаква причина не галсуват
  следващия път да гласуват за демократите и да не се помайват,
  за какво аджеба ше си дам гласа.

 96. 97 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#57] от "b0b069":

  “ Божков ми става все по симпатичен.”

  Божков е архизлодей, който от 30 години корумпира българската политическа действителност, но НИКОГА толкова, колкото през последните 10. Буквално цялата политическа върхушка му работеше като обслужващ персонал. Докато се намери по-силен играч и понечи да му вземе бизнеса. И тогава тия се сетиха, че дължал стотици милиони на хазната...

  Сякаш не ги дължи БЛАГОДАРЕНИЕ на тях...

  Ще стане интересно, когато почне да вади на кого какво е давал, поименно. Даааа, тогава ще е интересно...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 97. 98 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  До коментар [#73] от "karabastun":

  Не , показва , че Божков иска сметката за изпапаното да се дели

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 98. 99 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#9] от "Norman Granz":

  ++++++++++++++++++++++

  Да, по-добре е да мълчат, защото са слаби играчи. Но прокуратурата не трябва да мълчи.

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 99. 100 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 330 Неутрално

  До коментар [#97] от "Norman Granz":

  спомням си как богомил манчев навремето
  каза, че ад атаката към него стои човек 1.90 висок.
  що ми се струва, че това беше дебелака пеевски, а не
  румен овчаров. ама тогава май манчев си плати.
  да не започваме разговора за изоточването на
  мариците, че тогва вече ще стане страшно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK