На живо

Коронавирусът в България: Детските градини и яслите отварят врати (хронология)

Избрано от редактора

"Дневник" всекидневно следи развитието на ситуацията с коронавируса в България. Най-важното от света - тук.
Производителите на вино ще бъдат подпомогнати от държавата за складиране на готовата продукция с цел временното ѝ оттегляне от пазара заради невъзможността да бъде пласирана заради пандемията от коронавирус. Това съобщиха от земеделското министерство след среща на ресорния министър Десислава Танева и представители на бранша. Другата възможна извънредна мярка "Дестилация на вино" няма да се прилага, тъй като не отговаря на настоящите нужди на сектора.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде затворено за 2 дни. През това време сградата ще бъде дезинфекцирана, след като служителка в администрацията беше установена с коронавирус. Повече четете тук.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет реши отново да даде възможност за открити съдебни заседания за журналисти. Публичността ще се осигурява по няколко начина в зависимост от конкретния процес, както и от възможността делата да се гледат в присъствието на медии при спазване на всички необходими изисквания, свързани с извънредната епидемична обстановка.


Вече няма да бъде задължително носенето на предпазни ръкавици в съдебните сгради. Освен това в сградите няма да се допускат хора, които живеят в райони с наложена карантина заради коронавируса.


Повече по темата четете тук.

БЕз тържества за 24 май

За празника на просветата (24 май) няма да има тържества и шествия. Това обяви образователният министър Красимир Вълчев пред Би Ти Ви. Той добави, че се обмисля още летните занимални за ученици да бъдат отворени, като в момента се работи по тази мярка. По думите му след 1 юни ще се вземе решение по този въпрос.


архивен кадър

© Юлия Лазарова

архивен кадър

Празнота в заповедите на здравния министър, свързана с плановия прием на болни, са установили от Асоциацията на болниците, в които членуват повече от половината от тях. Това се разбира от тяхно открито писмо до здравния министър и до председателя на Националния оперативен щаб. От заповедите на министъра не се разбира ще бъдат ли тествани тези пациенти за коронавирус. Наскоро здравното министерство посочи, че не може да се иска такъв тест от пациентите за тяхна сметка като условие да постъпят в болница и призоваха сигнали за това да се подават в министерството. От писмото на болниците се разбира, че тъкмо такава е практиката - да се изисква негативен тест от пациентите.


Подробностите четете тук.

Вирусът е оставил без работа 83 хил. души

Извънредното положение е "оставило" без работа 82 876 българи, показва справка на Агенцията по заетостта, изготвена за "Капитал". Това е броят на хората, които са посочили, че са загубили работата си поради ограниченията от коронавируса.


Общият брой на новорегистрираните безработни в бюрата по труда през периода 13 март - 13 май 2020 г. обаче е 131 534, като тук се включват и хора, които са останали без работа не по причина на коронавируса. Ръстът на новите безработни е огромен - за същия период през 2019 г. на борсата са се регистрирали 41 440 души, съобщава изданието.

"В България няма добро ненаказано. Ние сме единствената държава, в която жив политик няма одобрен. Ние започваме да тачим българите, когато ги обесят, убият, когато са загинали. Аз не си спомням жив човек да сме издигнали в култ, без да го нахулим." Така премиерът Бойко Борисов коментира острите реакции след интервюто на Миролюба Бенатова с председателя на щаба за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски, в което той казва, че очаква "много хора да измрат".


По думите на Борисов Мутафчийски е обединил щаба и всички са свършили много добра работа. "Освен едно човешко "Благодаря", според мен Мутафчийски не заслужава друго", заяви премиерът. Той изтъкна, че няма световни лидери, които да не са предупреждавали, че се очаква да има много смъртни случаи, че всички поздравяват България за доброто справяне в ситуацията и добави, че "няма да се учудя и да ни осъдят за това как сме се справили".


Коронавирусът в България: Детските градини и яслите отварят врати (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба

Към 3.5 млрд лв. са загубите за бюджета заради коронавируса

Загубите за бюджета от кризата заради коронавируса са в рамките на близо 3.5 млрд. лева, се разбра от думите на премиера Бойко Борисов днес.


Загубите са в липсата на приходи.


Бойко Борисов,

министър-председател


"Към 3.5 милиарда мисля, че са в момента", продължи Борисов и добави, че "в средата на юни ще знаем дали ще можем да изплуваме сами, или ще трябва да си помогнем с кредит". "За март месец България е втората в Европа, преди да дойде коронавирусът, във всяко едно отношение - финансово, икономическо", изтъкна премиерът.


На въпрос за намаляването на ДДС, той каза, че темата данъкът да се свали и за други сектори е рискова. По думите му е направено изключението до края на 2021 г. ДДС да бъде 9% за книги и за ресторантите "поради факта, че на тях буквално им бяхме забранили да работят".

Обмисля се пълно отваряне на ресторантите от 1 юни

Обмисля се пълно отваряне на ресторантите от 1 юни, съобщи премиерът Бойко Борисов. В момента в заведенията е разрешено обслужване на клиенти само на открито и при определени условия за дистанция и дезинфекция.


"Аз мисля, че след като говорим за туризъм, трябва да отворим и ресторантите, все пак имаме десетина дена", уточни Борисов.


Повече по темата вижте тук.

Пътуване без карантина по бизнес до Сърбия и Гърция

Този текст е коригиран в 16.50 часа, преди това беше написано, че свободните пътувания ще са за всички.


От 1 юни ще може да се пътува свободно и без карантинни мерки между България, Гърция и Сърбия, когато става въпрос за бизнес, семейни връзки, дипломатически, хуманитарни и транспортни случаи, съобщи министър-председателят Бойко Борисов на извънреден брифинг. Очаква се решение по въпроса и от Румъния, където правителството е в оставка, допълни премиерът след конферентен разговор с колегите си от трите съседни държави. При преминаване на границата ще се попълва декларация с лични данни и адрес, че гражданинът не е под карантина в страната си и няма симптоми на коронавирус.


От 25-и, т.е. от понеделник, отпада карантината за влизащите в България шофьори на стоки", уточни транспортният министър Росен Желязков. Облекчението ще важи за шофьори на товарни превози и автобуси.


Освен със съседните страни, разговори за отпадане на карантината се водят и с Германия и Австрия, каза премиерът Борисов.


Учениците в 12 клас имат време до четвъртък (21 май) да подадат заявления, ако искат да се явят на трети държавен зрелостен изпит. Това съобщи просветният министър Красимир Вълчев. Првоначално обявените срокове вече са изтекли, но отстъпката беше направена след като стана известно, че голяма част от университетите, включително Софийският "Св. Климент Охридски", ще приемат за следващата учебна година само с резултатите от матурите.


Третият зрелостен изпит ще бъде на 2 или на 4 юни,


в зависимост от избраната дисциплина. Датите и предметите можете да видите тук.


За някои от студентите, които сега учат в невъзможни за дистанционно завършване специалности като "Медицина", ще се стигне до удължаване на учебната година, каза още министърът. Повече четете тук.

Започна четиристранната среща между България, Гърция, Румъния и Сърбия, на която се обсъжда облекчаване на мерките при пътувания на гражданите на четирите страни в условията на продължаващата пандемия от COVID-19, съобщи правителствената пресслужба.


В разговора, иницииран от българския министър-председател Бойко Борисов, участват президентът на Сърбия Александър Вучич, премиерите на Гърция и Румъния - Кириакос Мицотакис и Лудовик Орбан, както и министрите външните и вътрешните работи, на здравеопазването, на транспорта и на туризма на четирите държави.


Целта е да се създадат условия за възстановяване на туризма между страните без налагането на 14-дневна карантина, но и при спазване изискванията срещу разпространение на COVID-19.


Какви са изискванията на Еврокомисията за възстановяването на туризма на Балканите четете тук.

Превозвачи на протест в центъра на София

Коронавирусът в България: Детските градини и яслите отварят врати (хронология)

© Юлия Лазарова

Протестно шествие от автобуси с премина днес през центъра на София с надути клаксони. То е организирано от собственици на фирми, обединени в Национално сдружение "Случаен превоз". Те поискаха от правителството спешни мерки, тъй като браншът им е силно засегнат от кризата около коронавируса, но не може да се възползва от мерките на държавата в помощ на бизнеса.


"Информирали сме правителството за затрудненията ни още на 18-ти март, но до този момент остават нечути, каза за БНР Радка Мандилова, председател на сдружението. Тя допълни, че в писмо до институциите от сектора са настояли фирмите да бъдат освободени от вноски към бюджета по време на кризата, за да могат да изплащат заплати.


Автобусите преминаха през "Орлов мост", Народното събрание, Министерския съвет и "Лъвов мост", съобщава "Нова телевизия".


От сдружението обявиха днес протести и в Пловдив, Варна, Бургас и Русе, като по техни данни в шествията ще участват общо 300 автобуса.

Политическите престрелки между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, които се изостриха в двата месеца на извънредното положение заради коронавируса, не спират.

Ако аз управлявах България, нямаше да се краде


Румен Радев,

президент на България


На съботната реплика на министър-председателя, че държавата е имала късмет да бъде управлявана от него и кабинета му, защото държавният глава би оставил хора да измрат, днес Румен Радев отговори с обвинение, че откакто я управлява Борисов, България се а стопила с 600 хиляди души, а смъртността расте.


Какво още каза Румен Радев четете тук.

Профилактичните прегледи - без ограничения

Профилактичните прегледи на хората над 18 г. вече са разрешени, припомнят от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.


Организацията се позовава на заповедта на здравния министър Кирил Ананиев от 14 май, в която са изброени забраните по време на обявената до 14 юни извънредна епидемична обстановка. В документа е записано, че дейностите, които не се преустановяват със заповедта, са разрешени при спазване на предпазни мерки, което позволява профилактичните прегледи, се казва в съобщение на сдружението след разговори с лекарския съюз и здравната каса.


За децата профилактичните прегледи и ваксините бяха възобновени още от 30 април.

При заразен ще се затваря група или цялата градина

В случай на заразяване ще се преценява дали да се затвори отделна група или цялото детско заведение, обясни главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Той уточни, че е възможно под карантина да остане само една група, ако децата са били отделени от останалите.


Не може да има дистанция вътре в групите в детските градини и яслите, коментира образователният министър. Той добави, че се предприемат мерки за дистанция между групите, между самите учители и между учители и родители, но никой не може да очаква, че децата ще стоят постоянно на разстояние помежду си.

Притесненията ни са не толкова за децата, колкото за персонала в градините и яслите, и за възможността децата да пренесат заразата в домовете си


Ангел Кунчев,

държавен здравен инспектор


Министърът на здравеопазването допълни, че се предвижда тестване на работещите в детските заведения - около 1000 теста, направени на принципа на представителната извадка.


Подробности за отварянето на детските градини четете тук

Очакват се групи от 10 - 11 деца

Властите очакват групите в детските градини и яслите да са от 10 - 11 деца, съобщи образователният министър Красимир Вълчев.


Той уточни, че вероятно в София и още няколко от най-големите градове групите може да стигнат до 12 - 18 деца, но изрази увереност, че това ще продължи само седмица - до 1 юни, защото след това учениците от началните класове излизат във ваканция и заедно с по-малките си братя и сестри често заминават за ваканция извън града.


Не е поставена горна граница за брой деца в група, а при струпване на деца директорите ще търсят организационни решения.


По-голямата част от времето децата следва прекарват навън, ако атмосферните условия го позволяват, каза Красимир Вълчев.

Коронавирусът в България: Детските градини и яслите отварят врати (хронология)

© Велко Ангелов


Заповедта на здравния министър за възобновяването на работата на детските градини и яслите четете тук.

Детските градини и яслите отварят на 22 май

Коронавирусът в България: Детските градини и яслите отварят врати (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Детските градини и яслите ще започнат поетапно работа между 22 май и 1 юни, като организацията за това ще се прави от кметовете и директорите на социалните и учебни заведения, съобщиха министрите на здравеопазването и образованието - Кирил Ананиев и Красимир Вълчев. Те уточниха, че стъпката се предприема заради родителите, които нямат възможност да се грижат вкъщи за децата си, но призоваха


по възможност децата да не бъдат изпращани


в заведенията, тъй като опасността от зараза с коронавируса не е преминала. Апелираха също да се търсят по възможност други варианти за отглеждане на децата, в чиито домове живеят възрастни хора, а ако няма алтернатива, поне да не се ползва градски транспорт.


За посещение няма да се изискват


задължителните иначе микробиологични изследвания и бележка за добро общо състояние от личния лекар. На влизане ще се мери температурата на децата с живачен термометър, който дава по-малко отклонение от дистанционните термометри, съобщи Кирил Ананиев.


Хронично болните деца ще бъдат приемани, уточни образователният министър. Родителите ще подписват декларации за информирано съгласие и за споделена отговорност, че са информирани за мерките в детските заведения и са съгласни с тях.

Министрите на образованието и здравеопазването обявяват стъпките за отварянето на детските градини след извънредното положение:

Министерството на труда и социалната политика съобщи, че програмите, по които хора в нужда получаваха безплатно храна по време на извънредното положение заради коронавируса, ще продължат.


Над 5500 души ще получават топла храна


от обществените трапезарии в страната по време на извънредната епидемична обстановка, като за целта бюджетът на програмата "Обществени трапезарии" е увеличен на 3.2 млн. лв., се казва в съобщение на ведомството до медиите. Уточнява се, че в програмата са били включени нови 1400

самотно живеещи, хора, останали без дом, работа и доходи, както и ползващи социално подпомагане, и поставени под карантина. Доставките се правят по домовете им.


До края на юни в 214 общини продължава да се изпълнява и програмата "Топъл обяд", по която храна получават още 30 648 възрастни, хора с увреждания и с ниски доходи.


Спешното отделение на ямболската болница "Св. Пантелеймон" спира да приема пациенти в следващите 24 часа заради заболяла от коронавирус медицинска сестра, съобщи Би Ти Ви. Помещенията ще бъдат затворени за дезинфекция до 8:00 часа на 20 май, а в това време спешните случаи ще бъдат поемани от частната болница "Св. Йоан Рилски" в областния град.

Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе днес видеоконферентна връзка с колегите си от Гърция и Румъния и с президента на Сърбия, съобщи рпавителствената информационна служба. На нея ще бъде обсъдена темата за облекчаване на мерките при пътувания на гражданите на всяка една от четирите страни на територията на другите три държави в пандемията от COVID-19, съобщи правителствената пресслужба.


Целта е да бъдат създадени условия за пътуване и възстановяване на туризма между гражданите на четирите страни без налагането на 14-дневна карантина, но в същото време като се спазват всички хигиенни изисквания за сигурност и възпиране на новия вирус.

Очаква се отваряне на границите между България, Румъния, Сърбия и Гърция

Днес се очаква решение за отваряне на границите между България и няколко от съседните ѝ страни, съобщи държавният здравен инспектор Ангел Кунчев на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб.


"Ще има решение за едно регионално премахване на граничния контрол между България и Румъния, Гърция и Сърбия", каза той и припомни препоръката на Европейската комисия за поетапно завръщане към неограничено движение в ЕС. По думите на Кунчев целта е да се възстанови туризма, "да се завърти наново колелото на икономиката".

Щабът: Затварянето на цели квартали не е ефективно

Националният оперативен щаб обяви масовото затваряне на големи групи и на цели квартали за "не много ефективно" и оттук нататък усилията в борбата срещу коронавируса ще бъдат съсредоточени в малките общности, най-близко до заразените. Досега под карантина заради заболели от COVID-19 бяха поставяни Банско, старозагорското село Паничерево, ромската махала на Ямбол и столичните ромски квартали "Филиповци" и "Факултета".


Държавният здравен инспектор Ангел Кунчев и обясни, че при затварянето на големи гриупи вирусът циркулира в тях. "Много по-ефективно е да се работи на ниво фамилия, къща, за да се избегнат такива ситуации", каза той.По отношение на дезинфекцията препоръча да се използват специализирани фирми и да не се прибягва до "странни методи".


Странни методи са масовото пръскане на улици и квартали, а пръскането с хеликоптер прилича на художествена самодейност.


Ангел Кунчев,

държавен здравен инспектор


Досега подобно пръскане с дезинфектант от хеликоптер имаше в ямболската ромска махала "Райна Княгиня".

По-малко болници в София ще лекуват COVID-19

Коронавирусът в България: Детските градини и яслите отварят врати (хронология)

© Георги Кожухаров

Вече 7-8 болници в София ще лекуват пациенти с коронавирус. За решението на Националния оперативен щаб съобщи на брифинг днес държавният здравен инспектор Ангел Кунчев. По думите му това се прави, за да може хора с хронични болести, които в последните 2-3 месеца са отлагали лечението си или приема в болници, да могат да получат медицинска помощ.


Кунчев изброи болници в столицата, които ще продължат да лекуват пациенти с коронавирус и поясни, че COVID отделенията в другите лечебни заведения ще останат като резерв. Кои болници в София ще лекуват коронавирус четете тук.


"Аз бих приканил всички хора, които по някакви причини отложиха търсенето на медицинска помощ, да се обърнат към лекарите, защото тяхната безопасност е гарантирана", увери държавният здравен инспектор.

Заразените вече са 2259, два нови смъртни случая

2259 души са заразени от началото на епидемията, съобщи държавният здравен инспектор Ангел Кунчев. Изследвани са 874 души. Новите случаи за денонощието са 24.
Още два са смъртните случаи за денонощието - в столичната болница "Света Анна" е починал 79-годишен мъж, а жена на 93 години от дома за старио хора в с. Кула е починала е в болницата в Лом.

В болници са настанени 299 души, 36 от тях са в интензивни отделения. Заболелите медицински лица вече са 249, като за денонощието има два нови случая - заразен лекар в София и медицинска сестра в Ямбол. Заболелите медици в България на пръв поглед изглеждат много, но ако се погледне ситуацията в други държави, ще се види, че средният им процент е 13%, "ние сме близо до него, но сме под него", коментира Кунчев. "Не може на 100% да се избегне този ефект", смята той.


Излекуваните от началото на заразата досега са 646 души.


Министрите на образованието и на здравеопазването - Красимир Вълчев и Кирил Ананиев, ще дадат съвместна пресконференция, свързана с подновяването на работата на детските градини.


Просветното министерство вече проведе онлайн анкета сред родителите, за да установи каква е готовността на семействата да пуснат децата си на градина в ситуация на разпространение на заразата, но и необходимостта да се работи. Преди дни премиерът Бойко Борисов каза, че детските градини е възможно да отворят отново около 24 май.


Вчера директорът на 119-то училище в София Диян Стаматов, който е и председател на Съюза на работодателите в образованието, съобщи във "Фейсбук", че организацията е информирана от ресорното си министерство, че няма да се налагат изследвания на децата преди приема и бележка от личния лекар за липса на контакт със заразноболен, защото това ще доведе до струпване на хора пред лекарските кабинети. В самите детски заведения изискване за отстояние между децата също няма да се въвежда. Все още не е решено какъв да е максималният брой деца в група като се обсъжда дали да са 14, информира Стаматов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Весело

  Божков нещо не е ли постнал?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 2. 2 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1383 Весело

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

  Нека изтрезнее малко.

 3. 3 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 119 Неутрално

  Не е дошло време те за отваряне на детските градини още!

 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3195 Любопитно

  Да не викаме дявола, но изглежда, че епидемията затихва. И за да съм честен, изглежда, властта се справи много добре, особено на фона на здравната ни система.
  Сега обаче почва кризата, а там ще е по-голямата битка.

 5. 5 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 64 Весело

  Този брифинг е отегчителен вече. Очаквам този на Божков.

 6. 6 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 119 Неутрално

  Ако беше го направил, днеСник нямаше да пропусне възможността да ни уведоми първи..

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

 7. 7 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf": Тебе кфо те боли??? Няма ти се отрази!)))))) Бай дъ уей,продават ли се маски още при вас? Като гледам по кафетата каква гъчканица е!!! Но това е добре,до месец ще се разбере всичко ,фейк ли е или “яко ще се мре”!!!))))

 8. 8 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 875 Весело

  До коментар [#2] от "voodoo_child":


  Никога не е бил пияница...😉

 9. 9 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Както пишеше в една картинка - учениците не ходят на училище, но тръгнаха по кръчми и молове. Същото и с децата.

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Неутрално

  До коментар [#7] от "angeles":

  Продават се доста, все още, не може да се влиза в закрито помещение, а все някой си я е забравил, или вече се е прокъсала и т.н. Това ще продължи години наред. Доста хора които за първи път сложиха маски, вече няма да се разделят с тях, особено през грипния период.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 11. 11 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  И по 300, и по 900 да тестват, пак откриват по 20-30 случая.
  Не им вярвам!

  Любовта ще спаси света!!!
 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

  Божков не, ама други пък пускат

  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sudut-na-es-otpushi-deloto-za-konfiskaciya-cvetan-vasilev

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  До коментар [#11] от "hope":

  На колко случая си склонна(с резерви разбира се) да им повярваш?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4511 Весело

  "По думите на Кунчев целта е да се възстанови туризма, "да се завърти наново колелото на икономиката".

  И те си знаят че никой няма да ходи по Бетоно/Лайниморието и поне да отворят границите за да се помогне на Гърците :))

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 15. 15 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#11] от "hope":
  Ти не излизай на вън и не се бой,колкото повече постове тук,толкова по малка вероятност да се коронясаш!!!! Споко!)))

 16. 16 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1383 Весело

  До коментар [#8] от "angeles":

  Добре си намигнал. Така си е.

 17. 17 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 875 Весело

  До коментар [#13] от "дерибеев":


  Минута е много.......)))))

 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Неутрално

  До коментар [#14] от "padrino":

  Верно? 5 млн. британци бяха миналата година в "Сл. бряг" и наоколо. Вчера чета, че пак "Сл. бряг" щял да бъде топ дестинация за алко-британците, предвид супер затегнатите мерки в Испания.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 19. 19 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6091 Неутрално

  До коментар [#5] от "Иво Желев":

  Божков е играч, и те са в очакване, какво ли ще предложи днес при директното включване.

 20. 20 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  До коментар [#14] от "padrino":

  Не те/ви разбирам, ок по лични критерии не харесвате БГ курорти, ама защо агресвно се опитвате да наложите това си виждане.
  https://www.nsi.bg/bg/content/1969/посещения-на-чужденци-в-българия-по-месеци-и-по-страни

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 21. 21 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4511 Неутрално

  До коментар [#14] от "padrino":Верно? 5 млн. британци бяха миналата година в "Сл. бряг" и наоколо. Вчера чета, че пак "Сл. бряг" щял да бъде топ дестинация за алко-британците, предвид супер затегнатите мерки в Испания.
  —цитат от коментар 18 на hamiltonf


  Коментара ми е за Българските граници към Гърция, а ако дрогираните Британски пуберитети отидат в Бг, това мен лично не ме бърка. Спомням си че преди около 25/27 години Испания беше както е Бг в момента за Британците, сега е далеч по цивилизовано.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 22. 22 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3195 Любопитно

  До коментар [#14] от "padrino":

  Аз съм фен на Гърция, но няма лошо който желае, да може да иде и на Слънчев бряг. В крайна сметка всеки да си прави сметката какво може да си позволи и къде ще му е по-безопасно.
  А и съм сигурен, че до 1-2 седмици и Испания ще отвори, там епидемията също доста бързо затихва.

 23. 23 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4511 Неутрално

  До коментар [#14] от "padrino":Не те/ви разбирам, ок по лични критерии не харесвате БГ курорти, ама защо агресвно се опитвате да наложите това си виждане. https://www.nsi.bg/bg/content/1969/посещения-на-чужденци-в-българия-по-месеци-и-по-страни
  —цитат от коментар 20 на дерибеев


  Само като сравнение.....В Бг 500 хиляди Британци: В Испания......2,5 милиона на година. Острова е близо 65 милиона души, 500 хиляди е под 1%

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 24. 24 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#21] от "padrino": Най-лошото е че не само англииските пубертети са дрогирани, май си е национална черта! Да ме извиняват свестните англичани(колкото и да са)!

 25. 25 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4511 Неутрално

  До коментар [#21] от "padrino": Най-лошото е че не само англииските пубертети са дрогирани, май си е национална черта! Да ме извиняват свестните англичани(колкото и да са)!
  —цитат от коментар 24 на angeles


  Е то понеже в Щатите изобщо няма дрогирано население......

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 26. 26 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 64 Неутрално

  До коментар [#24] от "angeles":

  Има истина...не съм срещал толкова много ирландци или шотландци,дето да са така дрогирани като енглезите....

 27. 27 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3357 Неутрално

  И от самолет се вижда, че мерките са палеативни и повърхностни. На всичко отгоре и вече ги вдигат. Поведението и движението на хора е почти както преди епидемията. И както го бях записал още в началото, вирусът като всяка земна твар ще заслабне и ще се изтощи, и накрая минипийчето ще го изяде. Ще има плажно лято и екскурзии, и песни и игри. "Ей живот, здравей, здравей"! И яко бачкане ще има. Горе главите!

 28. 28 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 458 Любопитно

  севда ще пусне ли бойко днес да излезе на въздух?

 29. 29 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 875 Весело

  До коментар [#25] от "padrino": Не знам какво има,но по мое наблюдение,по Кариби ,Коста Рика,Мексико( за БГ само слушам легенди),по големи пияници от тея няма! Говоря за курорти средна ръка! За ирландските пъбове в LA също мога да ти напиша книга!!!)))))

 30. 30 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 187 Неутрално

  Стана ясно, че статистиката, която представя т.нар. Оперативен щаб е манипулативна. Естествено, че при по-малък брой проби ще имаме по-нисък процент заразени за денонощие. Правят го съзнателно - за да се "разхлабват" мерки, без да има ясен критерий кога и как това се случва. При какъв процент новозаразени ще се разхлабва и при какъв процент ще се затяга, ако е необходимо. Действат според субективни усещания и както им нареди Бабра Ганьо. Той пък гледа какво се случва в региона и копира действията на големите държави. Тревожно е, че се отпускат изведнъж много мерки и няма оценка на въздействието. Работи се "на парче". Не стана ясно защо през март и април хората трябваше да се залостят у дома и да полудяват, а сега без да имаме затихване на инфекцията да се връщаме към нормалността.

 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  До коментар [#23] от "padrino":

  Ами ето, значи могат да се излагат доводи и без употреба на "Бетоно/Лайниморието "

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#30] от "Dobromir Dobrev":

  щот добри хората искат хляб да ядат

 33. 33 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4511 Весело

  До коментар [#25] от "padrino": Не знам какво има,но по мое наблюдение,по Кариби ,Коста Рика,Мексико( за БГ само слушам легенди),по големи пияници от тея няма! Говоря за курорти средна ръка! За ирландските пъбове в LA също мога да ти напиша книга!!!)))))
  —цитат от коментар 29 на angeles


  Ти пишеш за дестинации с масов евтин туризъм, Мексико особено е на ол инклузив основа и пият местни боклуци до изнемогване. колкото до Ирландските пъбове в ЛА....те понеже само Британци ходят в тях да пият та това е "точна" статистика :))) Те са "забранени" за не Британци за да може статистиката да ти излезе вярна :))

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 34. 34 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 856 Разстроено

  Не знаем да управляваме кризи,но много е важно да сме ние и да ни показват по телевизиите. За 60 дни в страната починаха около 18 000 човека,от които 112 с К19,но благодарение на нас,това стана въпрос №1.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 35. 35 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#33] от "padrino": Ами щом около 2-3 к в долари на човек за седмица е евтина дестинация(е не е от скъпите) няма какво да спорим! Важното е че,без значение от цената,там има германци,испанци,португалци,французи(все бедняци според теб),е няма по големи оръфляци и пияници от англичаните! Не съм го вярвал но се убедих! А за ирландските пъбове ,да 90% от клиентелата са им англичани( не ирландци).! Та тъй мои наблюдения,може и да се лъжа,просто извадка!

 36. 36 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1658 Весело

  Ами правилно , то всичко се прави за електората , а като не разбира , че жив е полезен , то да го пуснат да поработи ефективно.....

 37. 37 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6129 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf": "Божков нещо не е ли постнал?!"
  Или вирусологът от Шипка? А напоследък и клякащата пред московския патриарх лелка, се включи в хора на епидемиолозите.
  Въпреки всички критики, у нас нещата с тази пандемия бяха удържани в съвсем поносими граници и интензивните отделения не се задръстиха с тежки случаи. Вижте какво се задава в Бразилия, където онзи арогантен президент отричаше опасността от вируса и се подиграваше на карантините по света. Там тепърва започват да горят със застрашителни темпове.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 38. 38 Профил на so
  so
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Хаха, вярно ли на щаба му е светнала ламБата за някои "квартали"? Хахаха! Щели да се спазват локални карантинки... Уау! Искам съвсем сериозно да кажа на щаба, че в тези места и това е "неефективно", за сметка на това пък се харчат едни пари, които са изкарани извън кварталите... Бе въобще тези минавали ли са през някое от тези места? Аз си признавам, че съм минавал през вътрешността само веднъж и оттогава всяка една "мярка", освен тези несъответстващи на съвременните ценности, ми се струва.... неефективна.

 39. 39 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4511 Неутрално

  До коментар [#33] от "padrino": Ами щом около 2-3 к в долари на човек за седмица е евтина дестинация(е не е от скъпите) няма какво да спорим! Важното е че,без значение от цената,там има германци,испанци,португалци,французи(все бедняци според теб),е няма по големи оръфляци и пияници от англичаните! Не съм го вярвал но се убедих! А за ирландските пъбове ,да 90% от клиентелата са им англичани( не ирландци).! Та тъй мои наблюдения,може и да се лъжа,просто извадка!
  —цитат от коментар 35 на angeles


  От Великобритания се продават ол инклузив пакети за Мексико започващи от 900 паунда на седмица...Извинявай но това е евтино по всеки стандарт. За сравнение базирано само на полет и хубав хотел до Канарите например започват от 1200 на седмица. Дубай, свестен хотел...1200+

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 40. 40 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Като чета излиза, че съм много важен като турист, но не съм чак толкова важен като работник. Хубаво е да се ходи на море, ама паркинги там няма, защото колкото съм важен като турист, два пъти по-важни са германци и руснаци. Чадърите ще са с нулеви или дори още по-атрактивни цени, но ще са по-скъпи от миналата година.
  Ще се храним на открито, но къде? Повечето хотели нямат летни градини, защото всичко е презастроено.
  Пък и какво лошо има две седмици след почивката в Гърция да си поседиш вкъщи под карантина? Карантината е болничен и се плаща от НОИ.

 41. 41 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6091 Неутрално

  До коментар [#30] от "Dobromir Dobrev":

  Може и да си прав, отказаха се от хладилните камиони, чувалите, моргите и труповете по улиците, вече намаляват бройката, да видим, че има резултати от грижите им за нас, види се няма да мрем "яко", че Божков с тези включвания засенчи всякакви апокалиптични картини.

 42. 42 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#39] от "padrino": Ми всичко зависи бе пич!Кога,къде,как,какво включва! Наблюденията са ти явно върху чипите дестинации! Няма значение,не съм ходил никога със семейството си на такава почивка,но ти казвам че където и да съм бил,англичаните са били най големите попивателни( най лошото,мъже и жени).!

 43. 43 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  Тези 3200 случая на коронавирус заразени може да ги достинем не за 2 а за 4 седмици !
  Въпреки 800-1200 дневно !
  Това показва , че заразата се разпространява с пренебрежимо ниска скорост .
  Според мен сега е момента да се отпусне всичко , включая посещението мачове , концерти и каквото се сетим ......докато се организира едно таков събитие , новозаразени изобщо няма да има .

 44. 44 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  800-1200 теста съм имал предвид

 45. 45 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Защо се правят все по-малко тестове, предвид разхлабването на мерките и все голямото движение и "мешане" на хора ?

 46. 46 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 359 Неутрално

  Не върви този вирус из балканските страни. Стига сте броили това дето го няма, гледайте дали има тежко болни и това е. Мийте си ръцете, гледайте си живота и намалете комплексарщината. Това е.

 47. 47 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Коронавирусът в България: По-малко болници в София вече ще лекуват COVID-1

  Коронавируса изигра ролята си като политически лост. Сега идва ред на икономиката да довърши работата му до постигане на крайната цел на управляващите - предизборната кампания . Пък там - каквото сабя покаже . но сабята е наточена с ред разнообразни точила , изработени по време на двете кризи - здравната и икономическата . Понякога на печелившите имат късмет и със заровете .

 48. 48 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Весело

  До коментар [#35] от "angeles":

  "...няма по големи оръфляци и пияници от англичаните!"
  Абсолютно, навсякъде са така, в Испания специално съм се нагледал до "преливане".

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 49. 49 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 458 Весело

  новина за каскета няма ли как е заловил поредните кокошкари

 50. 50 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Голямата новина свързана с Ковид-19 от днес е, че за първи път от началото на епидемията броя оздравели е по-голям от новозаразените. С други думи активните случаи за първи ден намаляват. Ако запазим този ход и при относително малкия брой активни случаи до месец и половина, два ще можем да обявим епидемията за окончателно приключена. В крайна сметка се доказва за пореден път, че и с масово тестване, и без масово тестване заразата следва идентичен развой. Вероятно, ако бяхме тествали по-масово щяхме да я овладеем по-рано, но това са ни възможностите. Малкия дявол се оказа, поне засега.

 51. 51 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Неутрално

  Срещнах една моя позната, има сериозна счетоводна къща. Говорим си, и сетих да я питам, колко от "нейните" фирми участваха по програмата 60/40? Имала над 50 и нито едно от тях не се е възползвала, като над 3/4 от фирмите имат сериозни затруднения...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 52. 52 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 187 Неутрално

  Голямата новина свързана с Ковид-19 от днес е, че за първи път от началото на епидемията броя оздравели е по-голям от новозаразените. С други думи активните случаи за първи ден намаляват.
  —цитат от коментар 50 на zle_platen_trol

  Намаляват, защото правят малко проби. Тази статистика е удобна, за да се разхлабват мерките и народа да се поуспокои. Обстановката е съвсем различна всъщност и нищо от опасностите не е отминало.

 53. 53 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Персоналът на детските ясли и градини трябваше за 10 дни да бъде изследван с антиген тестовете като в други (нормални) държави преди старта на тези заведения.
  О,чакай , тиквокомунистите не изследваха и личните лекари смятайки ,че са нещо странично от предната линия. Герберасти,сър. А се искаше просто да прочетеш какво правят нормалните държави с мислещи чиновници....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 54. 54 Профил на didko8
  didko8
  Рейтинг: 561 Неутрално

  За детските гради ми е странно, че ще ги отварят, при положение, че обикновенно ги затварят юни -юли.

 55. 55 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#52] от "Dobromir Dobrev":

  Искаш да кажеш, че тези, които не са тествани не оздравяват, така ли? Глупости на търкалета. Нищо чудно, ако бяха тествали по-масово да се беше оказало, че графиката ни е тръгнала надолу много по-рано. Защо ли? Много просто, щяха да хващат много повече безсимптомни, които ей така са си оздравели и никой не ги е разбрал. Оляхте се вече с това тестване. Явно поради липса на всякакви други аргументи. А най-сигурен признак, че тук особена тежка епидемия така и не се случи е факта, че по големите градове болниците си останаха празни. Още преди месец и половина го писах тук. Имам съсед лекар в инфекциозното на УМБАЛ - Бургас, той и тогава, и сега твърди, че заразата в Бургас е под пълен контрол, а това все пак е четвъртия град в България, не е като да не е показател. А вие си стойте по землянките в очакване на ада, никой не ви пречи.

 56. 56 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 187 Неутрално

  Детските градини отварят, но от щаба препоръчват на родителите, ако имат възможност, да продължат да ги гледат у дома.

  Не е виц!

 57. 57 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 187 Неутрално

  До коментар [#52] от "Dobromir Dobrev":Нищо чудно, ако бяха тествали по-масово да се беше оказало, че графиката ни е тръгнала надолу много по-рано. Защо ли? Много просто, щяха да хващат много повече безсимптомни, които ей така са си оздравели и никой не ги е разбрал.
  —цитат от коментар 55 на zle_platen_trol


  Разлика между безсимптомен с КОВИД и оздравял правиш ли въобще? Безсимптомните са вирусоносители и са заразни за другите хора.

 58. 58 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#57] от "Dobromir Dobrev":

  Така е. Но щяха да засичат и такива, и след изчистването им да ги водят и тях за оздравели. Няма значение, твърдението ти, че положението е много по-тежко от това, което властите твърдят се опровергава напълно от броя на тежко болните. Той е малък, а ако заразата беше повсеместна, както твърдите любителите на апокалиптични картини, това положение щеше да е различно. В момента в болниците, защото са празни, приемат хора, които спокойно могат да се лекуват и у дома, предполагам можеш да се сетиш и сам защо.

 59. 59 Профил на smarty_v
  smarty_v
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Тея имат ли представа как се мери температура с живачен термометър. Представям си как стоим двайсетина родители с децата и чакаме на дистанция един от друг. Как ги мислят тея неща. 100 деца да видя, колко време ще им ги мерят, дезинфекцират, само умности.

 60. 60 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 515 Неутрално

  жалко, бех се нагласил да плувам в лай.а тази година

 61. 61 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  Да не викаме дявола, но изглежда, че епидемията затихва. И за да съм честен, изглежда, властта се справи много добре, особено на фона на здравната ни система.Сега обаче почва кризата, а там ще е по-голямата битка.
  —цитат от коментар 4 на boevbisser


  С кое точно се е "справила властта"? Че и до сега има болници където няма осигурени предпазни средства, маски и апарати за обдишване? Имаме късмет, че това вирусче не е толкова сериозно, колкото го рекламираха, че тогава с тия малоумни мерки щяхме да умираме пред входа на болниците поради липсна на места, лекари, есстри и апаратура. Ако си мислите че некачествените маски от Китай, които внесохме са предпазили някого, значи имате нужда от преглед при специалист.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 62. 62 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Отказаха ли се от гръцката карантина? :)))) Лайноморието пак ще е дъното

 63. 63 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Хайде след първи юни на кръчма в Ниш!

 64. 64 Профил на anamari
  anamari
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#62] от "Ksharp":

  Ако искат румънците да им понапълнят хотелите, щат не щат, трябва да махнат карантината за всички. И без това не бяха приритали толкова за български туристи, апела за патриотизъм беше от немай къде 😆

 65. 65 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#60] от "Over":

  Смешни сте вече. Повтаряте, като папагали едно и също. Да уточня, че съм от Бургас и много по-добре познавам нашето море от теб. Да, в Гърция е по-хубаво от тук във всяко едно отношение. Аз също почивам редовно в Гърция, макар и не там, където шезлонгите са безплатни, защото е пълно с българи и на практика е същата селяния. Обаче мога да ти кажа, че поне от 15-20 години лайно в нашето море не съм видял. И нито аз, нито семейството ми, нито близките ми, нито някой приятел е гепал коремен вирус (посрал се е). Така че драги мой, проблема на нашето море изобщо не е там, където се пенявите. Проблема е в ужасяващо ниското ниво на обслужване. Тук ние сме им врагове, а не скъпи гости. И, докато е така, обяснимо все повече хора ще предпочитат Гърция и Турция.

 66. 66 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  "...Заразените вече са 2259, два нови смъртни случая..."

  Гледах, търсих, дори с лупа, не намерих рекапитулация на смъртните случаи от короната. Взеха да ги крият, май, че става доста неудобно, ама само пред неабдалите, които са пренебрежимо малко. За останалите 100 души са огромна "цифра". Макар че за тези два месеца са измрели от други болести, заразни и незаразни, 16 000 /шестнайсет хиляди/ българи. Данните са от сайта на НСИ. Те лъжат, сигурно? За тях нито дума, била добра или лоша. Все едно че са умрели кучета, кокошки или друг дребен добитък. За сравнение за същия период от два месеца миналата година умрелите българи са с над 1000 повече. Е, и? Задължителна ваксина? Като добичета? А общата смъртност в България е около 1.4%, раждаемостта е около 0.7%, 65% от които са от сърдечно-съдоби заболявания. Ама за тях грантова нямааа...

 67. 67 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Сега Ангелкова може да си ходи вече.

 68. 68 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3195 Весело

  На 5 юни, петък, началото на първия дълъг уикенд без карантина, на Кулата и другите пунктове към Гърция ще е гмеж, а хората масово ще си вземат я болничен, я отпуска.
  Каква чудесна новина, ясу!

 69. 69 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  Айде на Гърция на калмарите и на заразата :)

  Може па топлото време да убива вируса и да няма заразени.

  Предстои да видим как ще свърши играта на Руска рулетка :)

 70. 70 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  До коментар [#69] от "realguru":

  В Гърция от началото на годината НЯМА никакво увеличение на общата смъртност (както и в България, между другото). Дори е спаднала малко, ама не вярвам грипа да лекува от другите болести.
  Просто зтавориха хората по къщята и няма жертви от ПТП-та.
  https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps
  Числата говорят, а за който може да ги осъзнава.
  За другите БАУ по медиите, за да приемат по-лесно че на фалиралите (за кой ли път?) политици и бизнесмени от всякъкав калибър ще им платим борчовете.

 71. 71 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#69] от "realguru":

  Ако тук и в Гърция има зараза в сериозни мащаби до края на месеца, и двете държави ще са пламнали неудържимо. На практика нито при нас, нито при тях се спазват необходимите мерки, така че следващите десетина дни ще са много показателни. Не само дали ще може спокойно да се пътува до Гърция, а и дали от цялата паника имаше смисъл.

 72. 72 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Неутрално

  Стартира сезона на българска череша - 14 лв. кг., но като за първа череша е с отлично качество. Така че, не се скъпете, вдигайте имунитета

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 73. 73 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Без карантина само от/до Гърция, Сърбия и Румъния?!
  Каква е гениалната логика? Тези ли са най-сигурните държави в ЕС??
  Я вижте примерно Румъния, че е в топ 10 на най-рисковите държави по отношение на Корона Вирус, в света!
  https://www.dkv.global/risk-ranking

  Или го играем комшийската??
  Поредното неадекватно решение.
  Що за простотия, или отваряйте към/от всички в ЕС, или не отваряйте изобщо.
  Или се изолирате, или не. Какво е това, нито така, нито иначе?!

  Fail with honour then succeed by fraud
 74. 74 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 686 Неутрално


  абе оная гербава министърка на руския туризъм не я ли знае тази статистика? щото все за руските туристи говори а пък калкулатора ми казува че са само 0.0367 от всички!!
  А от ЕС са 16 ПЪТИ ПОВЕЧЕ!

 75. 75 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  Ангелковаааа, отивам в Гърцияяяяя! Остомври като се върна ке броим чадъри!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 76. 76 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  До коментар [#37] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Ха ха ,колко е нахъсено населението да излиза и да пътува неспазвайки нищо , примера ти с Бразилия е пословичен ,но такова е положението в почти целия свят ,а всички тук смятат ,че се е разминало , дано ,ама не съм много сигурен , не знам на какво разчита населението ,ако пламнем , почти няма медици ,които да се хвърлят в борбата с всички сили и за сметка на живота и здравето си .

 77. 77 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  До коментар [#73] от "xflood":

  Румънците ни безпокоят най много ,там все още горят с над 17000 души заразени ,дано не ги пуснат свободно тук ,защото веднага ще пламне цялото черноморие ,ко ето е толкова спокойно сега .

 78. 78 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Туризма бизнес ли се води?

 79. 79 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#77] от "edin drugii":

  Не се ли научихте вече, че броя на заразените НИКОГА няма да тръгне надолу. Гледат се активните случаи, а те към момента в Румъния са малко под 6 000. От 29 април вървят макар и бавничко надолу.

 80. 80 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#77] от "edin drugii":Не се ли научихте вече, че броя на заразените НИКОГА няма да тръгне надолу. Гледат се активните случаи, а те към момента в Румъния са малко под 6 000. От 29 април вървят макар и бавничко надолу.
  —цитат от коментар 79 на zle_platen_trol

  Не е лесно да се обясни. Много хора очакват прословутич пик, коментират...някои вече преминаха поне два. Без да могат да обяснят какъв пик очакват или са преминали.
  Според официалните данни вчерашнич ден може да се приеме за пик. Надявам се броят на активните случаи да започне да спада.Дори и след някои колебания, т.е. няколко мини-пикчета.

 81. 81 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4014 Неутрално

  Много е тъжно , че няма да има празненства за 24-ти май!

 82. 82 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Много е тъжно , че няма да има празненства за 24-ти май!
  —цитат от коментар 81 на bat_plamen

  Реалности! С които не е зле да се съобразяваме.

 83. 83 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  Реалности! С които не е зле да се съобразяваме.
  —цитат от коментар 82 на zhivko6461


  Защо ... след като няма причина :-) всяка година има грип
  ... за тази година сърши ... КРАЙ ... приемете го = фашизмът се отлага

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 84. 84 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#70] от "k_":

  Данните, които представяш в линка, изглежда да показват, че има някакви си excess deaths за тази година, някъде си. На първо четене не е много ясно точно за какво иде реч. Затова, имаш ли представа дали има източник, който да представя ясно и откровено абсолютния брой по седмици на всички починали през 2019 г., в сравнение с броя им през 2020, така както е направено в следния линк за България: https://www.nsi.bg/bg/node/18121/?fbclid=IwAR1_IRU5lHGo7J3HxY7azvvd0XRuLv8hgOdQJimrsMRrFhx23v-EgaLFGHQ

  Показаното в линка е абсолютен факт и е невероятен скандал, защото съгласно представения абсолютен факт, не само за пандемия, но даже и за най-обикновена епидемия не може и дума да става и някой трябва да отговаря за фалшивата новина, която хвърли страната в невероятна истерия, с което накърни националните ѝ интереси.

  Дали имаш под ръка такива данни за САЩ от официален държавен източник, какъвто е показаният за България? Разбира се, интересно е да се видят такива абсолютни данни от официален държавен източник и за останалите страни от ЕС, а и от света.

 85. 85 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 685 Неутрално


  Коронавирусът в България: няма да има тържества за 24 май

  Напълно нормално . Като се осъзнае действителното състояние и на двете , се вижда че едва ли е нужно на този ден да славим двамата министри . Особено престъпника Банов .

 86. 86 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Производителите на вино ще бъдат подпомогнати от държавата за складиране на готовата продукция с цел временното ѝ оттегляне от пазара заради невъзможността да бъде пласирана заради пандемията от коронавирус.

  Жще една група бизнес-просяци се наредиха пред касата на Владито . Пръскането на изкарани с пот парички от данъкоплатците се раздават на бизнесмените Сульо и Пульо . Да подкрепят некадърните им напъни да СКЛАДИРАТ произведена продукция . Ами ако и това не можете , обявете я за продан на половин цена бре пезевенци .Ще изчезне нуждата отскладове яко дим . И пак няма да сте на черено . Къде ли е затънала Аврора ???

 87. 87 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Другата възможна извънредна мярка "Дестилация на вино" няма да се прилага, тъй като не отговаря на настоящите нужди на сектора.

  Айде бе !!! Че то ракията се търси по всяко време , най- много по време на криза. Още повече , че винения дестилат се оказва и най- доброто лекарство против Инфекцията . Но друго си е , когато по време на чума се изтарикатиш да отмъкнеш още една ръка от раздадените спасителни карти .

 88. 88 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 685 Весело


  Празнота в заповедите на здравния министър, свързана с плановия прием на болни, са установили от Асоциацията на болниците, в които членуват повече от половината от тях.

  Ами по- добре е да се потърсят празнините за причините на подобни заповеди в нечии празни глави.

 89. 89 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 685 Неутрално

  "В България няма добро ненаказано. Ние сме единствената държава, в която жив политик няма одобрен. Ние започваме да тачим българите, когато ги обесят, убият, когато са загинали.

  За пръв път съм съгласен с Простия . С една малка подромност - пропусна да онагледи заключението си с нагледния пример . Тодор Живков . Когото самият Той възвелича - " Ще бъда щастлив, ако мога да построя и една десета от това , което построи Живков" Опитва се , миличкия , но ръчичките му са съвсем късички . Не може и по врата да се почеше .

 90. 90 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 685 Неутрално

  и добави, че "няма да се учудя и да ни осъдят за това как сме се справили".

  Майко мила . И тука е прав - какво прозрение . И с какво смирение се готви да го посрещне !!! Е няма да е за всичко , което СИ направил . Само за повечето неща . За останалите адвокатите все ще измислят някое смекчаващо вината обстоятелство .

 91. 91 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Реалности! С които не е зле да се съобразяваме.
  —цитат от коментар 82 на zhivko6461
  Защо ... след като няма причина :-) всяка година има грип
  ... за тази година сърши ... КРАЙ ... приемете го = фашизмът се отлага
  [quote#83:"dark'star"][/quote]
  Патос, дръзновение манталитет на дребен партиен функционер от 50-те години на ХХ век. Пропуснали сте "Долу кулаците! Долу враговете на народа!".
  На таен комунистически форум ли отчетохте края на грипа за тази година?

 92. 92 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Неутрално

  За какви живачни термометри говори Ананиев, след като същите са забранени за ползване от не знам си колко години?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 93. 93 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Моето желание, е никога детските градини да бъдат отворени. Има някои лични причини, но и без тях наистина е по-добре.

  Какво ще стане, ако няма детски градини или са платени като в Щатите(за 3 часа дневно 8.000$ годишно, за 6 часа дневно, 14.000$ годишно)
  Спомням си времетана, като имаше О-Пеър, тези времена отдавна отминаха. Плащаха навремето, 1996 г. към 600 ДМ плюс храна и спане. Немците получаваха към 5.000 ДМ, повече от сега

  Es muß Geld fließen!
 94. 94 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Препоръчвам всеки български гражданин да изгледа интервюто с Проф Сушари Бакди за Ковид 19. и да се замисли.

 95. 95 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Няма ли кой да потърси отговорност на тези изключително некомпетентни хорица от НОЩ???

 96. 96 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  До коментар [#79] от "zle_platen_trol":

  Е днес са пак близо 200-300 нагоре , та не виждам как падат в Румъния бройките де .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK