Държавата представи патриотичен "Booking", обещаващ по-високо качество на по-ниски цени (коригирана)

Държавата представи патриотичен "Booking", обещаващ по-високо качество на по-ниски цени (коригирана)

© Надежда Чипева, КапиталТекстът е коригиран към 10 часа на 22 май с уточняваща информация от "Метро България", че платформата е тяхна инициатива заедно с група компании от частния бизнес и в нея няма държавни инвестиции.


С демонстрация на мощна държавна подкрепа, трима министри - на икономиката, на туризма и на земеделието, представиха частна платформа за туристически резервации, насочена към вътрешния пазар и претендираща, че ще предлага изгодни оферти и високо родно качество. От 1 юни ще заработи платформата за онлайн резервации на нощувки и ресторанти "Преоткрий България", инициатива на "Метро България" и група частни компании.


Платформата е насочена към тези потребители, които искат да летуват на българското Черноморие, да използват български продукти и българска храна и обектите, в които отсядат, "да спазват изискванията, посочени от Световната здравна организация и българското правителство", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов при представянето. Наред с това хотелиерите и ресторантьорите ще трябва да се ангажират със спазването на "доброволен стандарт", което ще се контролира от държавните институции, се разбра на брифинга. Разработват се например правила за безопасност и хигиена, за чието спазване публикувалите оферти ще трябва да гарантират.
Освен високо качество на услугите създателите на платформата обещават на нея да се дават най-добрите оферти, защото публикуването на обяви ще е безплатно и компаниите "няма да ни дължат никаква комисионна, така че ще могат да си позволят да дадат много добра цена", каза Филип Анастасиу, управител на "Метро България". Такси и комисионни няма да дължат и потребителите. В началото на тази година управляващите приеха нови разпоредби, с които отдаваните за краткосрочен наем стаи в платформи като Booking и Airbnb следва да плащат туристически данък на общините. Не е известно дали тези правила ще важат и за бъдещата платформа.


"Идеята е да качим на много по-добро ниво продукта, който българският туризъм предлага. Задължително условие за хотели и ресторанти е да предлагат български храни, произведени от продукти, които са доставени от български предприятия и фермери, включително малки фермери", заяви Георги Гърневски от "Метро България".


Каква част от хотелиерите и ресторантьорите ще публикуват оферти в платформата към момента не е известно, а по думите на министъра на туризма Николина Ангелкова това щяло да се види при старта ѝ.


"Надявам се, че много от представителите в сектор "Туризъм" ще се включат със сигурност с добри оферти, с добро качество, което максимално да отговаря на изискванията на потребителя и най-вече да насърчим българския туризъм", каза Ангелкова и обеща държавата да промотира услугата и да бъде "безкомпромисна по отношение на контрола".


Министърът на земеделието Десислава Танева заяви, че спазването на доброволния стандарт, с който ще се ангажират участниците в платформата, ще се контролира от Българската агенция за безопасност на храните.


"Комисията за защита на потребителите също ще е на разположение, защото ние ще държим, че насочил ли си се към този потребител, този потребител ще трябва да получи тази услуга", добави Емил Караниколов.

Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1239 Любопитно

  Платформи много сме правИли, като мине периода на финансирането, сичко държавно умирга.
  Та и с това очаквам да е така.
  Усвояват се едни пароци, прави се нещо горе-долу, септември спират парете, и всичко отива у канала.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 2. 2 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Хахахаа, наскоро поркай държавните бензиностанции, един колега съфорумник, предложи и връщане на Балкантурист и Кореком. Ами да ни е честит Балкантурист! Остана Кореком, другари и разбира се, член 1!

 3. 3 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 718 Неутрално

  WTF бате... мисля, че буукинг си върши работата перфектно...

 4. 4 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1115 Любопитно

  Българската държава ще конкурира световните платформи за туристически резервации със собствен продукт. От 1 юни ще заработи платформата "Преоткрий България", разработена от държавата и частни компании, в която ще могат да се правят онлайн резервации за нощувки и ресторанти.

  От първи юни ама коя година?

 5. 5 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1334 Весело

  :D:DDD: как беше мохабета вчера "Ако отворят границите ще загинем ":D:DD:D:D:D:
  проплакаха няколко "хотелиера"
  D:D:D:DD:D:

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 6. 6 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3397 Неутрално

  До тук добре!

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 7. 7 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Високо качество ли?!!!! :D Слагам 100 лева, че тоя сайт ще е с технологичния напредък от 1998 година, но е важно, че ще може да работи с IE6. Все пак да не забравяме, че предимно служители от администрацията ще го ползват, а там както знаем на почит е XP, DOS и прочие хуйни.

 8. 8 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  "... Каква част от хотелиерите и ресторантьорите ще публикуват оферти в платформата към момента не е известно..."!

  Аха...! Те, нашите хотелиери и ресторантьори най-обичат да работят на светло и много обичат да плащат данъци и осигуровки! Та затова си мисля, че ще задръстят сайта с примамливи оферти. :)))

  Бивш tww09306483.
 9. 9 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Бойкотирам чèрноморието поврче от десет години. Абсолютно осъзнато.
  Как така с моите данъци ще подмамват разни шарани?!
  Може би трябва да направят и "платформа" - "Хикога по-източно от Пловдив" за компенсация?

 10. 10 Профил на cassiny
  cassiny
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Дясно правителство, пазарна икономика, либеризация...

  Превръщаме се с бързи темпове в "Хибридна демокрация"...

 11. 11 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1958 Неутрално

  Държава и частен бизнес се обединяват за да предоставят услуга която е във взаимноизгоден интерес с този на потребителите,което е похвално.Одумването на нещо което не е създадено и работило е липса на фантазия!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 12. 12 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  "Високо качество на ниски цени".

  Да живее светлото социалистическо бъдеще и другаря Тодор Живков! О, забравих, той умря вече. Ама соцът все още не си е отишъл, явно. Едно време имахме много стоки и услуги в България "с добро качество и ниски цени". Цените бяха ниски, а качеството беше толкова "високо", че след Десети всичките ни заводи производители на това качество фалираха. И с морето така. Гръцките и турските плажове пълни с българи, а на нашето Бетономорие само пияни и дрогирани пубери ходят. Най-вече руснаци.

  Никога никъде няма да съществува подобна комбинация "високо качество на ниски цени". Цените зависят от качеството. Високо качество винаги ще се търси и винаги ще струва скъпо. Ниските цени предопределят само ниското качество. Факт, който преди Десети никой не казваше на глас, но всеки го знаеше.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 13. 13 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3075 Весело

  Оценките се пишат предварително, естествено след среща с Баш Букинга. Но пък DOS е майката, опс - бабата, на конкурентите, та ще трЕбе да се съобразят де.

  Обичай света като самия себе си - тогава наистина ще можеш да се грижиш за всичко
 14. 14 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 634 Неутрално

  няма да спасят сезона, причината не в корона-та, а това че 80% от заетите мутро-галфони не стават за тая работа.

 15. 15 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  Българската държава ще конкурира световните платформи за туристически резервации със собствен продукт. От 1 юни ще заработи платформата "Преоткрий България", разработена от държавата и частни компании, в която ще могат да се правят онлайн резервации за нощувки и ресторанти.От първи юни ама коя година?
  —цитат от коментар 4 на koko65bg


  Като знаем кои стоят в основата на платформата (Ангелкова, Караниколов, Танева с българските продукти и т.н. ) всичко е поредната гърбава пушилка. Същото като бензиностанциите и изобщо като цялостното съсипване на България през последните 12 години. Ту няма да се получи нищо.

 16. 16 Профил на ShekSpirt
  ShekSpirt
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Хей Комунизъм, здраве, здравей ...

  Понякога и аз се чудя защо съм още тук..
 17. 17 Профил на Пакоджет
  Пакоджет
  Рейтинг: 391 Весело

  Да направят и верига супермаркети. Нармаг. В тях да има кока кола и банани само за Нова година. А в ЦУМ др. Гергов да пусне списък за москвичи и цветни телевизори, с лампи, произведени от Роскомширпотреб.

  "Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби." Васил Левски
 18. 18 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5263 Неутрално

  Не се променя съзнанието на българските хотелиери и ресторантьори по морето с направата на нов сайт. От години при тях е за "45 дни да заработим за годината"

 19. 19 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4769 Весело

  WTF бате... мисля, че буукинг си върши работата перфектно...
  —цитат от коментар 3 на blaf


  Това ще е държавен Букинг! Както ще има и държавен Петрол! Как не им е дошла идеята за ТКЗС на "десните" от ГЕРБ?! 😂🤣

 20. 20 Профил на transnational
  transnational
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Преди две години пробвах лозунга "Преоткрий България" на морето. И наистина работи - преокрих до преди красиви кътчета, застроени.
  След като вие, господа и госпожи политици, допуснахте плътното осиране на българското черноморие, извинете ме за израза, но да ви сéра на рекламата. На грозно не отивам.

 21. 21 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 2375 Весело

  " "да спазват изискванията, посочени от Световната здравна организация и българското правителство", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов"


  СЗО от кога дава препоръки за фотелиерски е иресторантьорския бранш?
  Или Караниколов просто се е чудил какво да каже???

 22. 22 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Емо Фурмата ли беше, Емо Теслата ли...

 23. 23 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  WTF бате... мисля, че буукинг си върши работата перфектно...
  —цитат от коментар 3 на blaf

  "Десните" милиционери трябва да усвоят едни кинти.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 24. 24 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3826 Весело

  Високо качество на ниски цени и безплатни фурми.

 25. 25 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  мятай пари през прозореца. щом е безплатно за доставчиците ще си остане безхаберно ползвана.

 26. 26 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 1394 Весело

  Другари, напред към светлото бъдеще!
  Сега остава да върнат и ТКЗС-тата..
  Тъкмо ГЕРБ освен да наема тролове да пишат коментари в нета, ще осигуряват работа на матРиала и в сферата на селскостопанството.

 27. 27 Профил на Old Surehand
  Old Surehand
  Рейтинг: 126 Неутрално
 28. 28 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4728 Весело

  До коментар [#20] от "transnational":

  Само тук ли е застроено? В испанския юг, югоизток (и не само) ходил ли си? Ако не си, отвори си google.com/maps, и поразгледай, и после ми се обади да ми кажеш какво си видял...

  Топ 3 на най-младите приватизатори в България при по-мащабните сделки: №1 Д. Пеееевски, №2 К. Нинова, №3 И. Прокопиев
 29. 29 Профил на тони
  тони
  Рейтинг: 543 Весело

  ххахахахахахахахахахахаах не моа да спра да се смея

 30. 30 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2667 Неутрално

  Е то това сега го има с някакви сайтове от типа на Грабо - Екскурзии

  https://opoznai.bg/ - продукт на Грабо, НетИнфо и Нова ТВ.

  И други подобни мисля има, но колко са се наложили не е ясно.

  А иначе по-добре да не се буква през букинг - ако се обадиш обикновено получаваш по-ниска цена.


 31. 31 Профил на BBKing
  BBKing
  Рейтинг: 168 Весело

  След бензиностанциите, сега и това. Потрес!

 32. 32 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  ПРи тази мръсотия по варненските плажове ,май ще си организирам тази година гръцки буукинг ,въпреки ,че във Варна ми е безплатно да спя в апартамента си .

 33. 33 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  До коментар [#28] от "hamiltonf":

  Ходили сме, да. Испанското крайбрежие е голямо и има от всичко. Не разбирам, какво ни топли застрояването в Бенидорм и каква връзка има с нашата сисипана 300 километрова брегова ивица?!

  Бивш tww09306483.
 34. 34 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  До коментар [#28] от "hamiltonf":

  намери и ти с кой да се сравняваш. испания се рекламира с десетки филми и истории на година с бардеми, пенелопета и бандераси. дубровник с троновете. БГ е на опашката на всеки бъкет лист. тръгнал в а група

 35. 35 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 793 Неутрално

  АКо е в унисон с българския туристически мутробизнес ще е портал за ниско качество на високи цени! Обслужването в България е трагично. Глупаци, замислете се защо всеки нормален българин вече ходи на море в Гърция.

  Евроатлантида
 36. 36 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  Хващам се на бас, че няма да има нито една оферта с цена, различна от тази в Букинг, нищо че Букинг вземат 15%.

 37. 37 Профил на Bada Bing
  Bada Bing
  Рейтинг: 915 Весело

  До коментар [#32] от "edin drugii":

  Това не е патриотично от твоя страна.

 38. 38 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  До коментар [#30] от "realguru":

  Зависи... Букинг обикновено смъкват 15 процента от това, което си платил през тях за резервацията. Въпреки всичко миналата година ми се случи да стоя с парите на рецепцията и да ми искат с 30 процента по-скъпо отколкото е обявена стаята им в Букинг. Излязох отпред на тротоара и си резервирах и платих същата стая през телефона, в същия хотел. Иди че ги разбери нашите хотелиери...!

  Бивш tww09306483.
 39. 39 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Мисля, че трябва да съдят автора на тази идея, за умишлено източване на държавни средства. Колко от тях са ползвали буукинг, от страната на хотела, а не като обикновени потребители?

 40. 40 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Никога не забравяйте, че всяка такава държавна инициатива е просто поредната корупционна схема. 😉
  Благодарение на "стабилността" последните 10 години, България си остава най-корумпираната и бедна държава в ЕС.
  Докато троловете и ГЕРБ мажоретките ни убеждават колко добре се развиваме само една Румъния вече достигна 450евро минимална заплата.

 41. 41 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Това звучи мегазле.

  The best way to predict the future is to invent it.
 42. 42 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  Може да вземат Евлампи, той нали обясняваше, че знае джава.

 43. 43 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Ползвам букинг от 12 години. Направил съм над 100 резервации с тях. Никога не съм имал случай на отпаднала резервация. Просто са железни.

  The best way to predict the future is to invent it.
 44. 44 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1930 Любопитно

  Такам... Държавен "Петрол" вече имаме. Ето, и "Балкантурист" се появи. Очаквам къде август-септември да ни пратят на задължителни бригади да събираме реколтата. А показни магазини, кога?

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 45. 45 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 599 Неутрално

  И какво. Ще и маме свободен достъп до плажа на Дюни например , или на руския комплекс по- наюг. Или на плажа на Брендо в Лайнозенец. Тези места отдавна са приватизирани. Затова няма да стъпна там. Гърция. Това е моя избор и тази година за 10-ти пореден път. Няма мутри , няма хотел на братя Велчеви по 200 стаи и 10 етажа с една салфетка плаж и много други неща. Хапваш пресен лаврак на нормална цена. Студено узо. Или както се казва в една реклама- гърците са го и змислили.

 46. 46 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  До коментар [#35] от "sa6":

  Нашите мутро-хотелиери са израстнали под крилото на Балкантурист. На тях им дай да им стоварват групи от Съветския съюз и алкохолици от Западна Европа, които нямат никакви претенции, какво получават насреща. Как искаш да се променят? За нашите хотелиери друг тип туризъм освен този, който те прилагат - не съществува. Затова те ще си стоят тук с руснаците и британските алкохолици, а пък ние ще ходим в Гърция. Това е.

  Бивш tww09306483.
 47. 47 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Никой не може да спаси този бизнес - от самия него.

  А това ми мирише на поредните милиони държавни пари, които ще бъдат наляти във специално създадената за ТОВА фирма на НАШЕ момче, за да направят портал, който въобще няма да работи. Също като със Здравната каса, Електронното правителство и всичко останало...

  Евроатлантида
 48. 48 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#36] от "yavooor":

  Аз използвам букинг само за справка за места , снимки и т.н. После си намирам хотела и контактувам директно. Миналат година наех вила в Гърция на половината на цената на букинг директно от собственика.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Ох патриотичен портал ми прилича някой от патриотите ще краде отново...

 51. 51 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Държавата прави патриотичен "Booking", наречен Балкантурист!

 52. 52 Профил на yec41381341
  yec41381341
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Като се върна от Гърция в края на м.юли, ще кликна и на платформата.

 53. 53 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 4165 Весело

  Ангелкова, Танева и Караниколов.
  Къде е Доньо Донев, той хубаво беше нарисувал една друга троица.
  А кво стана с другата държавна гордост - онова софтуерно коронавирус недоразумение?
  Това да е е за урок на всички глупаци, които не зная какво си пожелават.

 54. 54 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8096 Неутрално

  Ха ха, хем удобно и хубаво, хем като без пари 😀😁😂.

 55. 55 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2472 Весело

  До коментар [#28] от "hamiltonf":

  И къде в испанския юг или югоизток има скъсан лайнопровод, който се влива в морето? А кмета на града да е руска мутра, която ехидно да казва:"Ми то така си беше..."

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 56. 56 Профил на Шоуто на щаба
  Шоуто на щаба
  Рейтинг: 956 Неутрално

  В маркетинговата си стратегия за развитие на българския туризъм ще е добре да включим като услуга васксиниране БЦЖ.
  Заедно с розовото масло, таратора, киселото мляко, витата баница, тиквеника и Тиквата.
  Рекламното лого може да обединява всичките елементи примерно в следния вид - "Барба Ганьос с мускалите яде вита баница и таратор (който, както се знае включва и кисело мляко).

 57. 57 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  До коментар [#20] от "transnational":Само тук ли е застроено? В испанския юг, югоизток (и не само) ходил ли си? Ако не си, отвори си google.com/maps, и поразгледай, и после ми се обади да ми кажеш какво си видял...
  —цитат от коментар 28 на hamiltonf  До коментар [#28] от "hamiltonf":

  Не е само тук презастроено. Обаче държавите, с които се мерим, да се чуди човек с какъв акъл, имат и презастроени места, но имат и девствени, диви плажове. За всекиго по нещо, както се казва. Но дори и презастрояването не е най-големият ни проблем. Тук просто обслужват лошо, това е. Разни селяндури те гледат на кръв, само защото си българин. Еми, като е така да се радват на парцаливи руснаци и английски алкохолици.

 58. 58 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Глупости на търкалета !
  Никой не отрича българско участие на конкурентна основа , но да се повтаря постоянно българското и само българско да безкрайност е пълна глупост и ще завърши катастрофално !
  Като знаем на какъв хал , струпване и презастрояване , нередности с фекални отпадъчни води сме и как българите вече прогледнаха и то не само в Гърция - надежда всяка с един подобен патриотичен проект оставете . Обречен е на провал !
  За пример само вземете как българите напоследък чувам да наричат нашето "лайнено" крайбрежие ! ! !

 59. 59 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2124 Весело

  ъ?

  ама ние чакахме 'Златния Орфей" всъщност

 60. 60 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4728 Весело

  До коментар [#55] от "mitko11":

  Говорим за презастрояване, митко, а не за "лайномета"...

  Топ 3 на най-младите приватизатори в България при по-мащабните сделки: №1 Д. Пеееевски, №2 К. Нинова, №3 И. Прокопиев
 61. 61 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 500 Весело

  Ей добре, че ГЕРБ ни пази от "комунистите" начи. Че ако се върнат не знам кво ще става...

 62. 62 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  До коментар [#59] от "extraCACA":

  във вибокса ше го пусне халваджан, няма да ни се размине

 63. 63 Профил на liverpoolfc
  liverpoolfc
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Значи държавата може да рекламира това, което не може да стопанисва и отдава на концесия.

  #Хубавое

  Забрани флаша към Капитал, не позволявай да ти натрапват реклами!!!
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#60] от "hamiltonf":

  Испанското източно крайбрежие - презастроено? Колега, ти бил ли си там, пардон, виждал ли си го на снимка? Няма хотели-недоразумения, няма чадъри, няма шезлонги, няма мазни мутро-селтаци да се разкарват с бананката и пачката.... Препоръчвам ти поне веднъж иди и после говори, че олекваш.

  А "българския букинг" може да включи резервации за пътуване с БДЖ (с бонус: застраховка живот) и отгоре да показва нивата на ЛАЙНА по крайбрежието за дадения период!

  Евроатлантида
 66. 66 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Гледах да не е 1-ви април, не е. Абе тия защо не си пият хапчетата? Ей сега са се затърчали хората на мутро-лайно-бетономорието. Даже и от сателитите се вижда за какво иде реч, а пък варненския Потник сигурно пак е пиян, та не е разбрал какво става. А то от езерцето право в моренцето, и на снимките се вижда :)

 67. 67 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 4165 Весело

  Може да го кръстите ГЛУПИНГ.БГ.
  Подозирам, че домейнът още е свободен.

 68. 68 Профил на kukuf
  kukuf
  Рейтинг: 510 Неутрално

  До коментар [#12] от "Lou":

  Харесаха ми разсъжденията ти по повод Качеството при соца.Не знам дали помниш,ама по едно време освен Първо,Второ и Трето!!! ?? качество се появи и такова с оценка"К".Обяснението като за по-простите беше,че 1-вото качество е за стоки на Световно равнище,а тези с оценка "К"съответно бяха НАД световно равнище!И като се почнА едно производство на стоки с оценка "К" я докарахме експресно до 10.11.

 69. 69 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2124 Весело

  Гледах да не е 1-ви април, не е.
  —цитат от коментар 66 на rumen_s


  ъм... и аз така

  Братът на ЛиЛана - Скилър, не успя да се върне в ареста, прибра се у дома
  21.05.2020 15:15

 70. 70 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4728 Весело

  До коментар [#65] от "sa6":

  Четете по внимателно, преди да пишите глупости. А къде съм бил в Испания? Общо взето, там където има яхтпристанище...

  Топ 3 на най-младите приватизатори в България при по-мащабните сделки: №1 Д. Пеееевски, №2 К. Нинова, №3 И. Прокопиев
 71. 71 Профил на bap46359397
  bap46359397
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Интересно как ще проверяват, че хотелите зареждат само български продукти? БАБХ щял да гарантира безопасността им- боже опази! Метро и те там- всяка година са все по зле и зле и сега тръгнаха и държавата да оправят. Гърневски щял да връща традиционната българска закуска, обяд и вечеря. Явно в хотелите за закуска ще се предлага филия с мас!

 72. 72 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 918 Неутрално

  ...Явно в хотелите за закуска ще се предлага филия с мас!
  —цитат от коментар 71 на bap46359397


  Тази няма да стане. Като ги знаем как икономисват висококачествено, от филията с мас ще остане най-много филия :)

 73. 73 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2472 Весело

  До коментар [#60] от "hamiltonf":

  В България услугата е комплексна - презастрояване, лайномет, ниско качество на храна и разреден нелегален алкохол, отвратително обслужване от случайно наети непрофесионалисти, които се надяват чорбаджията да им плати в края на сезона, таксиджии-копърки и нахални проститутки. Добави татуирана мутра-борец, която се разхожда между чадърите и дебне неплатила жертва, както и пенсиониран спасител - бивш гларус, излъган да стои за няколко лева повече с оранжева фланелка и да оглежда от вишката бедни златотърсачки със силиконови джуки.....

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 74. 74 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  До коментар [#65] от "sa6":

  А аз пък ти препоръчвам да отидеш повече от веднъж и тогава да говориш. Ако изобщо си ходил де. Не знам, какви са ти представите, ама Бенидорм си е баш, като Слънчев бряг.

 75. 75 Профил на kts48532442
  kts48532442
  Рейтинг: 65 Неутрално

  Първо платформа, а после и канализация !

 76. 76 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4728 Неутрално

  До коментар [#73] от "mitko11":

  За ниското качество на храната това наистина е престъпно, но така са научени мутри, съдии, прокурори, полицаи, приятелки, любовници - всички те хотелиери.

  Топ 3 на най-младите приватизатори в България при по-мащабните сделки: №1 Д. Пеееевски, №2 К. Нинова, №3 И. Прокопиев
 77. 77 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Леле, леле!
  Booking, Expedia, Agoda фалираха!
  И къде ще го цопнат този сайт?
  Как ще го намери напр. Бил Гейтс да си резервира стая на слънчака?

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 78. 78 Профил на Оливия
  Оливия
  Рейтинг: 417 Неутрално

  "Надявам се, че много от представителите в сектор "Туризъм" ще се включат със сигурност с добри оферти, с добро качество, което максимално да отговаря на изискванията на потребителя и най-вече да насърчим българския туризъм", каза Ангелкова и обеща държавата да промотира услугата и да бъде "безкомпромисна по отношение на контрола".
  Аааа, надеждата крепи!

  "отдаваните за краткосрочен наем стаи в платформи Booking и Airbnb следва да плащат туристически данък на общините", а защо ще ползвам тези платформи за почивка в България!?

  Нямам думи!!! Българските тарикати-управляващи се чудят откъде да си напълнят джобовете!!!

 79. 79 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Споко пичове, Ангелкова си знае работата! Другата седмица ще осигури букинг и чарнъри от Луната и Марс и ще напълни лайноморието с туристи! А за организираните групи от Венера ще има безплатни шезлонги от разтопено олово, за да не настинат!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 80. 80 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  До коментар [#74] от "zle_platen_trol":

  тц... тва е все едно да кажеш че и заз и ауди се правят от желязо. клиента купува комплект- бетон + история. примерно слънчев бряг + филма оркестър без име ено време. сравни с кой да е испански/гръцки курорт с 3567887554432 филма.

 81. 81 Профил на MMK
  MMK
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Леле, леле!Booking, Expedia, Agoda фалираха!И къде ще го цопнат този сайт?Как ще го намери напр. Бил Гейтс да си резервира стая на слънчака?
  —цитат от коментар 77 на serafin


  Ти май не четеш ? Писател, а не читател го раздаваш...

 82. 82 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 902 Весело

  Когато конкурентите ти те облагат с данъци, глобяват те, налагат ти регулации и те пръскат от проверки. Това и в мутренските времена го нямаше :)

 83. 83 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Държава и частен бизнес се обединяват за да предоставят услуга която е във взаимноизгоден интерес с този на потребителите,което е похвално.Одумването на нещо което не е създадено и работило е липса на фантазия!
  —цитат от коментар 11 на АмброзСП


  Айде моля. АЗ решавам кое ми е изгодно на мен. Не ми е изгодно да ми дават от данъците за нещо, което няма как да не е по-лошо от букинга. А той определено е изгоден за много потребители, защото практически всички го ползват.
  Нито пък ми е от полза да ми вдигат данъците, за да хрантутят българските хотелиери, които освен да унищожават природата, друго не правят.

 84. 84 Профил на Ksharp
  Ksharp
  Рейтинг: 2148 Весело

  Другари, да свалим бързо приложението, да запазим нещо в кафявия регион на Варна, после да хапнем шопска салата с луканка от рецепта на Балкантурист '68ма!
  Да живее светлото комунистическо бъдеще! (и междувременно да усвоим едни пари)

 85. 85 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1450 Весело

  До коментар [#80] от "karatista":

  Тц, специално пък за Бенидорм си е чиста проба чуждопоклонничество. Много места има из Испания, които да те карат да се връщаш отново и отново. Бенидорм не е сред тях. Презастроено, претъпкан плаж, лудница денонощно. И къде е разликата със Слънчев бряг? Даже и български роми имаше.

 86. 86 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2472 Весело

  До коментар [#84] от "Ksharp":

  Както правилно отбеляза един колега за Герб: "Не може ли просто само да крадете, без да правите и ремонти?"....
  А относно обещанието на Държавата за високото качество:
  "Празна Мара тъпан била
  качеството повишила...
  А пък стоката - позната.
  Разлика - само в цената..."
  Радой Ралин

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 87. 87 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Хахахаа, наскоро поркай държавните бензиностанции, един колега съфорумник, предложи и връщане на Балкантурист и Кореком. Ами да ни е честит Балкантурист! Остана Кореком, другари и разбира се, член 1!
  —цитат от коментар 2 на ivanko77


  Остана ли някой не разбрал, че ГЕРБ е БКП и управлява по същия начин?!
  Само, че забравят, че днес има повече българи извън България, отколкото тук и че номерата им няма да минат, защото всичко си има граници.
  А подобни дивотии с тази платформа си е просто нелепост.

 88. 88 Профил на Old Surehand
  Old Surehand
  Рейтинг: 126 Неутрално

  Може да го кръстите ГЛУПИНГ.БГ.Подозирам, че домейнът още е свободен.
  —цитат от коментар 67 на boevbisser


  от създателите на ТУЛУП.БГ и МИСИРКА.СОМ...

 89. 89 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  До коментар [#80] от "karatista":Тц, специално пък за Бенидорм си е чиста проба чуждопоклонничество. Много места има из Испания, които да те карат да се връщаш отново и отново. Бенидорм не е сред тях. Презастроено, претъпкан плаж, лудница денонощно. И къде е разликата със Слънчев бряг? Даже и български роми имаше.
  —цитат от коментар 85 на zle_platen_trol


  разликата е като made in Japan и made in владивосток. на 500-600 километра са, но нямат нищо общо. казва се брандинг. това че не го разбираш не значи че го няма - като кръглата земя и плоската земя.

 90. 90 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  Наистина ли са идиоти? Или само се правят? Аз може би ние сме най големите идиоти че допуснахме държавния идиотизъм да стигне колосални размери?

 91. 91 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#81] от "MMK":

  Не сате разбрали.
  Как този сайт щше стане видим за John Doe напромер?

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 92. 92 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  бил гейц вместо да гони михаля с ваксини и петжи бързо да връща пасианса и миничките във виндоуса, че държавните хрантутници като се разбачкат става страшно

 93. 93 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Тъкмо на време ще го пуснат; можеше и края на август да е..
  Ще го разгледам, със сигурност.

 94. 94 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 832 Весело

  А защо направо не задължат държавните служители да почиват на ведомствена “станция” - хотелът на наш човек?!
  Там ще се хранят под строй на смени с каквото им сготвят!

  Може за новата платформа да платят на същите дето “създадоха” туристическото лого на България! Пък ако участва и “Информационно обслужване” няма да има скрито-покрито и всеки ще може да си дръпне от сайта базата данни с всички данни на почиващите 😂😂

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 95. 95 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  Държавата да направи и патриотичен фейсбук за да си стоят герберастчетата там и да не серат другаде.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 96. 96 Профил на Весела Анчева
  Весела Анчева
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ще умра от смях просто.

 97. 97 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 894 Весело

  ЕЕЕ 'де го линка???
  Няма начин да не е по-добро!
  Както и Била леко се занасят с логото..."ЗАЩОТО ПО-ДОРБО ОТ БЪЛГАРСКОТО НЯМА"
  Предлагам на събратята Министри,да помислят за:
  -Българска кола-нужна е за бг. туризма.Как инаè да пътуваме
  -Български телефон,ако може смарт или поне с камера иначе как ще казваме снимка на яденето.
  -Български фейс...наречен"да се по-Фалим" за да се поства преживяното.
  -Български самолет и да се отървем от 737 и 380 поне за 10к души защото наплива ще е неземен.
  Най-вече предлагам българските министри да не напускат държавата поне 10-15г. за да не ни ги откраднат.

 98. 98 Профил на Niki Naychov
  Niki Naychov
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Съсипаха бетонното ни лайноморие и сега се чудят как да докарат туристи. И тази година аз ще разчитам на лозунга "Преоткрий Гърция, не си давай парите на БГ мафията"

 99. 99 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  До коментар [#89] от "karatista":

  Всъщност въпроса беше има ли презастроени места в Испания? Отговора е, да има. И изобщо точно Испания не е най-добрия пример специално, когато темата е презастрояване. Останалото са подробности, които не са тема на разговора.

 100. 100 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  До коментар [#89] от "karatista":Всъщност въпроса беше има ли презастроени места в Испания? Отговора е, да има. И изобщо точно Испания не е най-добрия пример специално, когато темата е презастрояване. Останалото са подробности, които не са тема на разговора.
  —цитат от коментар 99 на zle_platen_trol


  знам, че не разбираш. просто се упражнявах да се пробвам. нещо като судоку.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK