След искане за оставката на Панов: Разкаяние, тричане и наръчник за саботаж в хитлеристка Германия

Заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет протече онлайн под ръководството на Боян Магдалинчев.

© Дневник

Заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет протече онлайн под ръководството на Боян Магдалинчев.Продължителен дебат и коментари за тричане, марсианци и инструкции за саботаж на работния процес от далечната 1944 г. Това са само част от "детайлите" в обсъждането, които предизвика писмо, изпратено от 11 бивши членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) до колегите им в настоящия състав на съвета.


В писмото си те изразяват съжалението си за това, че са номинирали и подкрепили кандидатурата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов преди 5 години като посочват, че са разочаровани от него. На практика обаче само 10 от подписалите се под писмото са участвали в избора му през 2015 г.


Писмото е изпратено дo пpeдcтaвлявaщия ВСС Бoян Maгдaлинчeв и е пoдпиcaнo oт Гaля Гeopгиeвa, Димитъp Узyнoв, Гeopги Koлeв, Mиxaил Koжapeв, д-p Heзaбpaвĸa Cтoeвa, Дaниeлa Kocтoвa, Яceн Toдopoв, Mapия Kyзмaнoвa, Pyмeн Бoeв и Poзaлин Tpeндaфилoв (който не е бил член на съвета по времето на избора на Панов - бел. ред.). По-късно ĸъм тяx ce e пpиcъeдилилa Юлиaнa Koлeвa, която отправя и въпроси към Панов. Писмото беше подкрепено и от бившия главен прокурор и настоящ ръководител на антикорупционната комисия Сотир Цацаров.
Иcĸaнeтo зa ocтaвĸa бе отправено след скандала с видеоклипа, сниман в сградата на Съдебната палата и отнемането на стопанисването й от Панов, както и след декларацията, в която прокурорската колегия на ВСС се оплака в Брюксел от интервюто на председателя на ВКС, което той даде пред "Дневник" в началото на месеца.


Бившите членове на ВСС пишат, че са допуснали "тежка грешка" и обвиняват Панов в "политиканстване и вcявaнe нa интpиги и paздopи в cъдeбнaтa cиcтeмa", както и че е фактически е абдикирал от задълженията си като председател. Подписалите писмото посочват, че съзнават цялата отговорност, която носят пред магистратите и обществото заради избора на Панов.


"He имaлo в иcтopиятa нa Tpeтaтa бългapcĸa дъpжaвa пpeдceдaтeл нa BKC, ĸoйтo дa дoпycнe пoдoбнa гaвpa cъc cимвoлa нa cъдeбнaтa влacт в cтpaнaтa. Oттyĸ нaтaтъĸ зa нac ocтaвa caмo мopaлният aĸт дa пoиcĸaмe ocтaвĸaтa нa Лoзaн Πaнoв", пишат бившите членове на съвета по повод клипа, за който Панов вече бе наказан веднъж с отнемането на сградата от неговото управление.

"Oтпpaвямe пpизив ĸъм г-н Лoзaн Πaнoв дa пpoяви вoля, cмeлocт, мъжecтвo и дa ce peши нa тoзи личeн aĸт - OCTABKA! Caмo тaĸa мoжe дa дoĸaжe, чe e бългapcĸи cъдия, eдин oт тpимaтa нaй-виcши мaгиcтpaти в дъpжaвaтa, cпocoбeн дa нocи oтгoвopнocт. Koгaтo cи избpaн нa нaй-виcoĸия cъдийcĸи пocт, твoятa oтгoвopнocт e нaй-гoлямa и нaй-тeжĸa!", призовават още бившите членове на ВСС.

Те добавят, че не желаят да споделят отговорността за "непремерените му действия, ĸoмпpoмeтиpaщи тoлĸoвa тeжĸo aвтopитeтa нa cъдeбнaтa влacт и ypoнвaщи пpecтижa и пpeд цялoтo бългapcĸo oбщecтвo".


Допълват и че са "длъжни" да направят опит да спрат "paзpyшитeлнитe мy дeйcтвия", ĸaтo пoиcĸaт да си подаде оставката.


Данаил Кирилов се появи за обсъждането на писмото, но си тръгна като отхвърлен


Обсъждането на писмото започна с друг проблем. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се включи в заседанието на пленума на ВСС, но малко след това демонстративно го напусна като обиден. Заседанието се провеждаше онлайн, а с появата си Кирилов заяви, че е слушал целия дебат по точките и въпросите, обсъждани преди това. Лозан Панов и Атанаска Дишева настояха той да председателства заседанието на пленума, а не представляващия ВСС Боян Магдалинчев, който бе ръководил до момента.


Кирилов обаче поиска да участва в заседанието само като слушател и зрител, без да го води. "Това е невъзможно, защото Законът за съдебната власт не предвижда тази възможност. Трябва да се съобразим със закона", аргументира се Дишева.


Министърът на правосъдието Данаил Кирилов не пожела да председателства заседанието на пленума на ВСС и го напусна.

© Георги Кожухаров

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов не пожела да председателства заседанието на пленума на ВСС и го напусна.


Кирилов настояваше, че председателстването и ръководенето на заседанието е правна възможност, която е предоставена на министъра на правосъдието, но не и задължение като добави, че би трябвало членовете на ВСС да се съобразят с желанието му само да слуша.


Лозан Панов също напомни изискването на Закона за съдебната власт като подчерта, че министърът на правосъдието не може да бъде обикновен слушател на пленума, нито пък някакъв страничен наблюдател, тъй като има конкретни правомощия. "Нека изпълни задълженията си. Това не е въпрос на преценка. Просто трябва да изпълни закона", призова Панов.


Кирилов видя в призива ултиматум - или да поеме председателството, или да напусне. "Този единодушен апел сочи отношение към мен и евентуално към моето становище в един дебат, който касае работата и дейността на председателя на ВКС. Ще се оттегля, за да не изпитва излишни притеснения. И преди това бях решил да се въздържам от изразяване на становища за неговата дейност", заяви министърът.

"Аз не като прост слушател, а като обикновен гражданин, ще се оттегля от това заседание, за да може да проведете дебата спокойно. Това по никакъв начин няма да повлияе на вашето становище и вашето решение", каза Кирилов и се изключи от видеоразговора, а заседанието до финала председателстваше Магдалинчев.

Той прочете писмото на бившите членове на ВСС както и допълнението от тази сутрин от съдия Юлиана Колева. Тя посочва, че е запозната с поканата за оставка и припомня, че в процедурата по избор е била сред членовете, предложили Панов.


"Почти съм сигурна, че Панов ще отмени и тази покана", коментира в писмото си Колева и го призовава да си отговори честно на няколко въпроса, преди да отхвърли идеята за оставка. "Ползва ли се с подкрепата на съдиите и какъв е неговият авторитет сред съдиите от ВКС? В каква степен е изпълнил ангажиментите, поети в концепцията, която е представил по време на избора му за председател на ВКС и какъв е неговият принос за общото укрепване на съдилищата и в частност на ВКС?".


Лозан Панов: Важни са фактите, ще представя отчет за работата ми


Председателят на ВКС първи взе думата и заяви, че в правото са важни фактите, а не мненията. По отношение на отправеното писмо, апел или покана за оставка, каза, че не си спомня Розалин Трендафилов да е бил сред тези, които са го номинирали и гласували за него на 29 януари 2015 г.


"Бих обърнал внимание на писмото на Колева. Тя реферира към концепцията, която всеки един председател на съд представя. Обръща се към мен за откровена равносметка на досегашния ми мандат. Това писмо сочи по-скоро за отчет и аз приемам една такава молба. Смятам, че това е важно, защото фактите са важни в правото, а не мненията. Изминали са повече от 5 години, необходимо е време, за да изготвя и изложа отчет пред вас. Тази покана е по-важната и я приемам", заяви Панов.


Атанаска Дишева се учуди от мълчанието в началото на дебата и допусна, че това е "стратегически въпрос". Тя също отправи няколко въпроса - в какво свое днешно качество тези 11 души правят искане за оставка и дали са действащи магистрати?


"Ако други 10 или 11 действащи магистрати днес подадат подобно искане по отношение на някой друг член на ВСС, съдия или прокурор, ще поставим ли на подобно обсъждане въпроса? Ще седнем ли тук да четем подобно изказване? Отговорът е, че няма", заяви Дишева.


Тя каза, че второто предложение е текстът на писмото да се публикува на сайта на ВСС. По думите й, такива предложения е имало и за други членове на ВСС, а представляващият Боян Магдалинчев не само не ги е внесъл да обсъждане, но и е сложил резолюция "за сведение на членовете на ВСС".


Дишева постави и въпроса какво тези бивши членове на ВСС са направили когато все още са били действащи представители на ВСС, след като са били разочаровани от поведението на Лозан Панов. "Защо същите тези 11 членове не направиха нищо - защо не си подадоха оставките, след като изключително много са сбъркали? Тогава имаше още един кандидат (Павлина Панова - бел. ред.) Когато бяха разочаровани от Панов след първите няколко месеца защо не си подадоха оставките? Как смятат те да поемат отговорност сега? И в какво качество?", продължи с въпросите Дишева.


По думите й формалният повод е скандала с видеоклипа в съдебната палата. "Нека направим анализ колко продукции и с какво съдържание са направени в съдебната палата от тогава до сега. Снимани са екшън продукции, в които е имало стрелба и вероятно по сравним начин биха могли да бъдат изтълкувани като "поругаване на храма на Темида" и "уронващи престижа на съдебната власт". Има и видеоклип с вана в сградата на съдебната палата. Имаше продукция, след която имаше разрушения, имаше показно демонстративно убийство на свидетел. Защо сегашните податели не са повдигнали този въпрос още тогава и да си подадат оставките?", попита риторично Дишева.


По думите й, най-същественото е всичко, което тези 11 души твърдят, би следвало да бъде доказани по надлежния ред в рамките на производство. "Това означава съответно производство да бъде открито и проведено по реда, установен в закона. Ако те имат правомощията - нека го направят, ако те не могат - да сезират други, които могат", призова Дишева.


Боян Магдалинчев опита да даде отговор като припомни, че писмото им е в качеството си на хора, подкрепили и избрали Лозан Панов.


"Не може да проявим неуважение към тези 11 човека, които до вчера или до преди 2 години бяха на нашите места тук", смята Магдалинчев.


Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков призова писмото да бъде прието за сведение и уточни, че трима от подписалите го вече не са магистрати.


"Те, като хора, които са го подкрепили, отправят призив за оставка. Но това е негов личен акт, за който ние не можем да държим сметка. Това писмо не трябва да бъде публикувано на сайта на ВСС. Не следва да се предава публичност", смята Георги Чолаков.


Боян Новански: Сега разбираме, че Панов не са го избрали марсианците


"Сега разбираме, че г-н Панов не са го избрали марсианците за този пост. Аз мога само да се присъединя към 11-те души от ВСС и най-вече за въпросите, които Колева задава. Може да прегледаме и всички клипове, снимани в съдебната палата", каза Новански.


Главният прокурор Иван Гешев, който бе запазил мълчание до момента, заяви, че се присъединява към думите на Чолаков и каза, че възприема призива на бившите членове на ВСС и въпросите на Колева като "акт на морална преоценка, който е единствено в ръцете на Лозан Панов и в неговия морален интегритет е какво решение ще вземе. Не го възприемам това като призив за някакъв отчет, но щом той така го приема, да съответства с вътрешната му хармония", коментира Гешев.


Гешев цитира наръчник от 1944 г. на ЦРУ за саботаж, използван в хитлеристка Германия


Главният прокурор приключи с темата и насочи вниманието към друг "проблем", както той го определи, цитирайки публикация на изданието "Business insider", в която се разказва за наръчник, създаден от ЦРУ през 1944 година за саботаж, който бил разпространен в хитлеристка Германия.

"Твърди се, че е разсекретен през 2008 г. и съдържа инструкции и дейности, които, ако се спазват, водят до ниска продуктивност на работното място. Пленумът функционира с ниска производителност и някои от тези действия вероятно се осъществяват от Панов и още две други присъдружни дами", заяви Гешев.

Главният прокурор каза, че ВСС не решава качествено и в срок проблемите на магистратите, а именно заради това са избрани за членове на съвета. Това, по думите му, води до две неща - "уронваме престижа на съдебната власт в обществото и сриваме доверието на обикновените магистрати в тази структура и в самите нас. Това са последиците".


По думите му, имало възможност за рационални и ирационални обяснения за това какви са причините, които мотивират "един мъж и две присъдружни дами", но понеже Гешев не вярвал в ирационалните, реши да изброи другите.


Иван Гешев цитира статия, в която се разказва за наръчник на ЦРУ от 1944 г. за саботаж в хитлеристка Германия.

© Юлия Лазарова

Иван Гешев цитира статия, в която се разказва за наръчник на ЦРУ от 1944 г. за саботаж в хитлеристка Германия.


"За предизвикване на тези последствия и да бъдат политически използвани от един идеологически кръг, който е и собственик на медии от този кръг, за да бъдат използвани за политически цели. Дали имат някакви амбиции за израстване извън съдебната власт, не мога да твърдя", заключи Гешев.


Вероника Имова остави без коментар думите на главния прокурор и се върна на темата като посочи, че са се събрали много факти, които "сочат на това най-малкото да изразим своето съмнение дали Панов отговаря на профила на качествата, способностите и авторитета, които трябва да притежава един ръководител на ВКС".


"Имаме примери в историята какви личности, хора, достойни мъже са управлявали дейността и са организирали работата на ВКС и се прекланяме пред тях. Много от тях не са между нас. Вземам повод от питането на Колева, защото ми се струва, че в последно време, много станаха фактите, които нагнетиха магистратската общност", заяви Вероника Имова и отново даде пример с видеоклипа, сниман в Съдебната палата.


Според Имова е крайно време членовете на пленума да чуят становището на съдиите от ВКС - ползва ли се Панов с тяхното доверие, как следи процесите, пряко свързани с конституционно установените правомощия на ВКС да развива тълкувателната дейност. Тя попита как магистратите от ВКС възприемат изпълнението на професионалните задължения на председателя и добави, че е много важно как се чувстват те "в обстановка на несигурност, недоверие и разделение и всичко това като последица срива авторитета на съдебната власт като цяло".


Изказването й завърши с признанието, че тя лично не е удовлетворена от този председател, че го е подкрепяла много дълго време, но след "всички тези изяви" изказа "дълбоко разочарование".


Олга Керелска: В процедура по "тричане ли сме"?


Олга Керелска обяви, че не разбира в рамките на каква процедура се обсъждат всички тези въпроси. "Предишният състав на ВСС бяха изпозлвали много интензивна като съдържание дума - в момента "тричане" ли извършваме? След призивите за рационалност в нашата работа и вземане на решения...", коментира Керелска.


Тя коментира, че членовете слушат "конспиративни теории на главния прокурор" и го призова да изрече името й, ако визира нея като една от двете "присъдружни дами".

"Връщаме се отново на клипа - може ли някой да си спомни колко време посветихме на това и само в една посока - за да се постигне една абсолютно нерационална цел. Защо вие, които сте толкова загрижени за рационалността, не се замислихте колко ще струва това решение, какво отражение ще има всичко това върху органите, които работят в съдебната палата? Омръзна ми да слушам едни доводи в един момент, а след това други доводи в друг момент", отсече Керелска.

Тя се обърна към Гешев и заяви, че никога в своите изказвания не е говорила нещо неконкретно и с цел да губи времето на колегите си като даде пример с изказванията си по-рано в днешното заседание и свързани с важни въпроси - за управлението на собствеността.


"Ако искаме да бъдем рационални и заседанията ни да преминават стегнато, нека не се вкарват такива точки в дневния ред. На всички е ясно какво целят. Обилността в изказванията е характерна и за много други членове", добави още Керелска.


Дишева: Гешев да докаже, защото иначе нито е професионално, нито мъжкарско


Атанаска Дишева коментира твърденията на Гешев и цитатите, които той извади за "инструкции за поведение и действия, които са пагубни за производителността на работното място".


"Той излага съображения за действия, подобни на шпионаж. Може би ги е изучавал на специално място, но аз не съм", заяви Дишева.


Тя също поиска да докаже твърденията си, че като "присъдружна дама" уронва престижа на съдебната власт и го призова да бъде по-конкретен във фактите, а не в квалификациите и интерпретациите.

"Гешев, за вашето поведение също се твърди, че уронва престижа на съдебната власт, особено с вашето изявление, че през последните 5 години не е имало правосъдие в България. Съдебни актове са писали повече от 2500 магистрата. Вашето изявление би могло да се тълкува, че вие принизявате работата на всички тези магистрати като твърдите, че не са правили нищо или това, което са правили е нищожно", коментира Дишева.

Тя поиска от главния прокурор да докаже по съответния ред и твърденията си за "определен кръг" и обяви, че обратното "не е нито професионално, не е и мъжкарско". Тя обяви и че не споделя мнението му и че с изказванията в пленума се пречело да се решават въпросите на магистратите и добави, че само в днешното заседание са одобрени и гласувани нейни предложения.


Дишева се обърна и към Вероника Имова: "Това е един пореден епизод, изморително е да го слушам, но не и за продуцентите. Имова, образувайте, проведете това производство и вземете съответното решение - кой какво има да доказва, да оборва, но да се движим в регламентираните от Конституцията и закона рамки", призова още тя.


Панов: Темата за мониторинга на ЕК е по-важна


Лозан Панов също коментира статията, която Гешев цитира като каза, че не е запознат с нея. Той постави на дневен ред друг въпрос.


"Дали според вас е важно вчерашното събитие - информацията от ЕК, която втвърдява тона си за България по отношение на съдебната власт? Намеците, че няма да отпадне мониторинга. Не смятате ли, че е по-важно да обсъждаме това? Не сме ли съгласни с констатацията, че няма влезли в сила присъди по отношение лица от високите етажи на властта, имаме дефицити на разследването?", попита Панов.

"Казвам го, защото е трудно да приема, че ще се четат статии на заседания на ВСС, че министърът на правосъдието ще се включва и изключва когато му се прииска, а когато не иска - демонстративно няма да участва в заседанията. Обликът на съдебната система се вижда от абсолютно всички. Мястото за дебат е тук. Ако някъде сте свикнали да вземате решения единодушно, без аргументи, коментари и без борба за аргументи и уважаване на правото на сблъсък на аргументи, нека това да стане и тук. Това, че някой има позиция, не означава, че трябва да бъде демонстративно унижаван. Ако искате другото, нека се върнем към онези времена, които толкова се харесват и към които ни насочва Гешев", заяви Панов.

Даниела Марчева също заяви, че несъмнено темата за мониторинга е много съществена в този момент, но тя касае и съдилищата. "Четох много внимателно изявлението на ЕК и наблягат на 3 неща - две от тях са свързани със съдилищата и ВСС, а другото е с ефективните разследвания. Ако считате, че това е важно, внесете го за обсъждане", призова Марчева председателя на ВКС.


Председателят на ВКС Лозан Панов обеща да изготви доклад за работата си през последните 5 години, които е заемал на поста.

© Георги Кожухаров

Председателят на ВКС Лозан Панов обеща да изготви доклад за работата си през последните 5 години, които е заемал на поста.


Тя поиска да чуе равносметката за петте години управление на Панов и настоя той да каже в какъв срок ще го представи. За същото настоя и Боряна Димитрова с мотива на самия Панов - че фактите са важни.


Председателят на ВКС заяви, че се е запознал с писмото днес и ще е нужно време да направи отчет и да изнесе доклад за дейността през последните 5 години. "Въпреки липсата на задължение от моя страна по закон да го направя, в момента, в който съм готов, ще изложа всичко пред вас. Важно е да се изградят стандарти на поведение и вместо да говорим за това кой какво чувства и кой как е възприел нещо и как му е повлияло, да говорим с факти. Това е важното в правото", добави още той и призова за търпение.


На финала на дискусията 22-ма от членовете гласуваха "за" това писмото да се приеме за сведение от пленума на ВСС, а 16 от членовете подкрепиха искането то да бъде публикувано на сайта на съдебния съвет.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  Бахти организирания пуч срещу НЕЗАВИСИМАТА съдебна власт !
  СРАМ И ПОЗОР за заговорниците !!!
  ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  ГЕРБ руши правовия ред и държавността.
  Дано Кремъл ги погали по кубетата.
  Това ще им остане и вечния резил !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3816 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "Независима" съдебна власт?! Откога бе, лаладжията?! Че и с главни букви го написал!?
  Майко мила...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  В момента Панов е последната надежда на българите и на съдийската колегия за справедливост в тази превзета държава !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Ти гледай как неизвестния ви омаймунчи и си пусни чалгата !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Да те питам макар, че не се заблуждавам -ти чел ли си Конституцията !?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Как не са извикали Гранитски и Антон Дончев да се подпишат, не знам.
  На Лозанов му готвят комплот. Милиционерски, по правилата на магнаурската школа.
  И най-вероятно ще го сготвят, но не знам дали тази фекална помия, която се излива навсякъде в държавата ще секне.
  Най-лошото се случи на БГ - да пя управлява най-безпросветната, крадлива и продажна прослойка на БКП. Обслужващият й персонал, салфеткаджии и старшини.

 9. 9 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 578 Неутрално

  На този Панов мога да му препоръчам да се огледа по внимателно, защото ако тези които го курират решат истински да дестабилизират България може да му теглят ножа - да го направят така наречената в теорията на цветните революции "САКРАЛНА ЖЕРТВА".

  Това е по методиката на Шарт ползвана за махане на "режими" които по няккава причина не се харесват на глобалата англо-саксонска върхушка.

  1. Сакралната жертва и се прави реноме на борец срещу режима - с медии и реклама човека се героизира, и въздига като авторитет сред обществото
  2. когато дойде момента да се катурне режима "Сакралната жерта" се убива демонстравтивно от кураторите си , и се обявява че "кървавия режим " е започнал да избива народа си, като е почнал от най-моралните и най-борците за правда.


  Така беше ликвидиран Борис Немцов в Русия, след като години му градяха реноме на борец с "кървавия режим на Путин".
  Беше му теглен ножа ритулано пред Кремъл така че да става мястото на убииството за снимки и сефлите пред следващите години, на които да се вижда кулите на Кремъл.

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Весело

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Скилър се оказа
  За мутрите килър !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 578 Неутрално

  @Панов: внимавай да не станеш САКРАЛНА ЖЕРТВА !

  Засега Борисов се ползва с американска и европейска подкрепа, но ако решат да го бутат Панов ще е много вероятно принесен курбан и представен като жертва на кървавия режим на Борисов.

  Гради му се имидж на мъченик , борец срещу режима ...

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3816 Весело

  До коментар [#10] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Спри се, спри се, че пак си изпаднал в параноя, и нищо не мога да рАзбера...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Весело

  " He имaлo в иcтopиятa нa Tpeтaтa бългapcĸa дъpжaвa пpeдceдaтeл нa BKC, ĸoйтo дa дoпycнe пoдoбнa гaвpa cъc cимвoлa нa cъдeбнaтa влacт в cтpaнaтa. Oттyĸ нaтaтъĸ зa нac ocтaвa caмo мopaлният aĸт дa пoиcĸaмe ocтaвĸaтa нa Лoзaн Πaнoв", пишат бившите членове на съвета по повод клипа, за който Панов вече бе наказан веднъж с отнемането на сградата от неговото управление."

  Какъв морал имат хора, обслужващи сараите в съдебната ни система ? Смях !

 14. 14 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 578 Неутрално

  сега се сещам, че Панов преди години се жалваше че му били пукнати гумите на колата ...

  това да му служи за обица на ухото.


  Експертизи за колата на Панов: Възможно е болтовете да са се развили сами
  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/ekspertizi-za-kolata-na-panov-vyzmozhno-e-boltovete-da-sa-se-razvili-sami-2031738

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Весело

  " Председателят на ВКС заяви, че се е запознал с писмото днес и ще е нужно време да направи отчет и да изнесе доклад за дейността през последните 5 години. "Въпреки липсата на задължение от моя страна по закон да го направя, в момента, в който съм готов, ще изложа всичко пред вас. Важно е да се изградят стандарти на поведение и вместо да говорим за това кой какво чувства и кой как е възприел нещо и как му е повлияло, да говорим с факти. Това е важното в правото", добави още той и призова за търпение."

  Четата на властта дава ли си сметка на къде отиват работите и какъв автогол си вкарва с този театър ? Ами сега, като започнат да лъсват фактите, от които те така упорито бягаха дотук ?

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  До коментар [#8] от "SSS":

  " Как не са извикали Гранитски и Антон Дончев да се подпишат, не знам.
  На Лозанов му готвят комплот. Милиционерски, по правилата на магнаурската школа.
  И най-вероятно ще го сготвят, но не знам дали тази фекална помия, която се излива навсякъде в държавата ще секне.
  Най-лошото се случи на БГ - да пя управлява най-безпросветната, крадлива и продажна прослойка на БКП. Обслужващият й персонал, салфеткаджии и старшини."

  Когато се гласува за " по - малкото зло", получаваш всъщност точно това !!!

 17. 17 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Лозан Панов е последната пречка пред превземането на ВСС от Пеевски. До момента, благодарение на сарайския бот Борисов, държавата и всички държавни скруктури са превзети на 80-90% от Пеевски, прокуратурата е на 100%, медиите клонят към 100%.
  Положението, в което мутротулула Борисов накисна народа и държавата може еднозначно да се характеризира като национално предателство и геноцид спрямо суверена.

 18. 18 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Весело

  Прилагането на наръчника за саботаж е факт както в Божков ТВ , така и в медиите на Моника. Творческо обединение ЛЪЖА.

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Весело

  " Атанаска Дишева коментира твърденията на Гешев и цитатите, които той извади за "инструкции за поведение и действия, които са пагубни за производителността на работното място"."

  Гледай ти, другарят Гешев какви неща си е причинил само.....

 20. 20 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  комунистическият кмет брани панов като скъпоценна родна съветска матрьошка

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  Лозан Панов остана ЕДИНСТВЕНИЯТ почтен държавен мъж в сегашната менажерия.

  Познавам го от години и с голяма гордост мога да се нарека негов близък приятел.

  Напълно очаквано е да бъде остракиран от Барба Ганьовците, техните корпоративни спонсори и - най-вече - от Инструмента на Божията Воля.

  Както във Варненското езеро не

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  вирее риба, така и българската действителност е токсична за такива като Лозан.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 578 Неутрално

  комунистическият кмет брани панов като скъпоценна родна съветска матрьошка
  —цитат от коментар 20 на hhhuuunnnn


  интерсно е че Панов работи в коммбина с "съюза на съдиите" които е финансират от фонадация Америка за България.

  Калпакчиев е към неговия отбор, а калпака беше награждаван от Българския Хелсиинкски комитет.
  Хелсинкския комитет се финансира директно от Американския Конгрес.

  А медията която прави реноме на Панов е също финансирана от фондация Америка за България. която пък отново е на пари от Амриканския Конгрес.

  Явно комунистите са превзели Конгреса на САЩ.

 24. 24 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Жалки магистрати

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 25. 25 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  Интересно е, че и нструкцията на Офиса за Специални Поръчения от януари 1944
  ( Гешев да не говори глупости, все пак е юрист, ЦРУ се съдава след войната) за "неагресивен саботаж" се обсъждаше в САЩ миналата година като метод за съпротива срещу "токсични началници".
  Общата ръководна мисъл в наръчника е "Създавай атмосфера на бюрократична дребнавост, липса на сътрудничество и я разпространявай като организационно поведение!"
  Някои моменти от тази 32 стр. инструкция:

  - "Настоявай всичко да става по каналния ред. Не позволявай да се заобикаля установената процедура"
  - "Настоявай за презизно формулиране на всички публикувани документи, протоколи от съвещания, резолюции"
  - "Настоявай за перфектно изпълнение на маловажни проекти."
  - "При подготовката на нови сътрудници давай непълен и объркващ инстуктаж."
  - "Насърчавай некадърниците. Преследвай ефективните работници"

  Та така...


 26. 26 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Чудно, никой не споменава чисто юридическите качества на Панов, които на моменти са доста под нивото дори на белия хакер, което само по-себе си е постижение, макар и с отрицателна стойност...

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 338 Неутрално

  ОСТАВКА!!!

  Политиката няма място в съда!

 29. 29 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 338 Неутрално

  ОСТАВКА!!!Политиката няма място в съда!
  —цитат от коментар 28 на Червен дисибар


  Няма място и за такива с евтини вили на морето и евтини апартаменти. Политиците с евтини апартаменти се оттеглиха, Лозан Паное не ще!

  ОСТАВКА!!!

 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  Това значи ли, че хората, разочаровани от Борисов, могат да им поискат оставката, щото са гласували за него.

 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  Това значи ли, че хората, разочаровани от Борисов, могат да им поискат оставката, щото са гласували за него.

 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Май е време хората да започнат и да се борят за надеждите си !

 33. 33 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Много ми се вдигна в очите Лозан Панов.Явно доста им пречи ,та са се хванали всичките каскети срещу него.Драги другари-забравили сте старата практика.Нега във ВСС да пристигнат 2 чувала писма от възмутени работнически колективи.Може и от бивши членове на ТКЗС-нали така се правеше навремето.Веднага проверете-като ученик е ударил шамар на друго момченце в спор за най-хубавото момиче.Айде веднага да му искате оставката.

 34. 34 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 578 Неутрално


  .1. Сакралната жертва и се прави реноме на борец срещу режима - с медии и реклама човека се героизира, и въздига като авторитет сред обществото.
  —цитат от коментар 9 на WWW  Лозан Панов остана ЕДИНСТВЕНИЯТ почтен държавен мъж в сегашната менажерия.
  —цитат от коментар 21 на Norman Granz


  Направете връзката м/у двата цитата по горе.

  На Панов му се гради имидж като някакъв ултра морален човек.
  Ей така от въздуха .. много вика е ПОЧТЕН :)

  Защо е толкова ПОЧТЕН ... ?
  Загадка
  Никои не е чул Панов да е свършил нещо морелно през живота си , но се оказва че бил много почтен :)

  Ако някои друг е на този пост по дефолт му се лепва етикета че е кариерист и се държи за властта защото е корумпиран, особено тези в съдебната система...
  НО, тум има едно НО - имало в тази система един много ПОЧТЕН , мнооооого ПОЧТЕН човек, които за разика от всички останали 999 човека бил в съдебната система да прави добрини, и само добрини :)

 35. 35 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1290 Весело


  "Гледай ти, другарят Гешев какви неща си е причинил само.....
  —цитат от коментар 19 на samoedin


  на него специално, му е по рождение

  ------
  -Изнасяйте „речи“. Говорете колкото се може по-често и по-продължително. Илюстрирате идеите си с дълги анекдоти и примери от вашия живот.

  -Винаги започвайте с най-важните задачи, когато делегирате работа. Уверете се, че най-важните задачи отиват при най-неефективните служители.

  -Настоявайте за високо качество при несъществените продукти и връщайте за допълнителни корекции продуктите, при които се наблюдават най-малко проблеми.

  -Отнасяйте се добре с неефективните служители и назначавайте на високи позиции най-некомпетентните работници, за да навредите на екипния дух.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  За пръв път ще се съглася с Гешев!!

  Визираната инструкция на ЦРУ касае ситуация, в която страна е окупирана от чужда власт и работниците във фабриките например работят в интерес на окупаторите.

  Какво е различното с окупираната от ОПГ герб България!?
  Дълг на всеки милеещ за родината си държавен служител или член на колективен орган като ВСС е да саботира всячески пълзящото овладяване на институциите от мафията и колаборационистите ѝ!

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 38. 38 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1290 Весело

  и ся, като казахте а, бе-то къде ви е бе другари... шсе убеждаваме, че на поп партенковото не само му разказват ли хахах


  "...цитирайки публикация на изданието "Business insider"..."

  от
  Richard Feloni Nov 6, 2015
  https://www.businessinsider.com/oss-manual-sabotage-productivity-2015-11

 39. 39 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2776 Любопитно

  Гешев защо не прочете Конститоцията ,а чете документи на Хитлер ? Нали любимец му е Сталин ? И каскет сложи...

 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#37] от "Darulio":

  “Какво е различното с окупираната от ОПГ герб България!?”

  ОПГ ГЕРБ и ОПГ БСП са двете кукли, с които почетният пожизнен председател разиграва сценките си от 30 години насам.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Дани на снимката. Прави справка в Закона за съдебната власт, а над него виси дамоклевият меч на Темида.

 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Весело

  До коментар [#20] от "hhhuuunnnn":

  Още един милиционер с л@йномета на барикадата на мутрофоните !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#33] от "dolna4erti4ka":

  Ако ме засягаше лично, още вчера да съм подкрепила магистратите искащи оставката на Лозан.
  Радев и Лозан са за мен като личности позор за постовете които заемат. Изтекоха ми зъркелите да чета материали от ВСИЧКИ онлайн медии още отпреди години и за двамата.
  Още от неуспешния атентат с/у Лозан на пешеходната пътека от руски чиляк с возило под наем.
  И досега никой не пожела да разнищи случая.
  Оттам започна падението на Панов.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 44. 44 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#20] от "hhhuuunnnn":Още един милиционер с л@йномета на барикадата на мутрофоните !!!
  —цитат от коментар 42 на КМЕТ В СЯНКА


  Кметче, поднови го тоя репертоар, че стана много монотонен.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 45. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1290 Весело

  не, майтап, не са му разказвали... дедовото всъщност цитира неква притоплена манджа в "мениджър нюз" от 29.06.2018г
  https://www.manager.bg/menidzhmnt/trayna-narchnikt-na-loshiya-sluzhitel


  образовало се е явно по случай номинацията си за главпрок хахах

  Прокурорът по КТБ Иван Гешев ще е новият заместник на Цацаров

  Назначението е първият по-голям ход в разместванията в държавното обвинение, свързани с края на мандата на главния прокурор
  29 юни 2018

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#36] от "WWW":

  Вече НЕ се среща. Актуализирай си информацийката. А Кремъл е този на който плащате редовно ДАНЪК РУСИЯ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Весело

  До коментар [#44] от "Реми":

  Не си ми интересна другарю старшинка !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#36] от "WWW":Вече НЕ се среща. Актуализирай си информацийката. А Кремъл е този на който плащате редовно ДАНЪК РУСИЯ !!!
  —цитат от коментар 46 на КМЕТ В СЯНКА


  дедо кмете, вече не знаеш на кои свет живееш.

  повтаряш като папагал думи на които не разбираш смисъла.
  затова се води пропаганда, да ошемети слабите мозъци на масите.

  какво е това "ДАНЪК РУСИЯ '?
  разбираш ли какво пишеш?

 49. 49 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Лозан Панов е последната пречка пред превземането на ВСС от Пеевски. До момента, благодарение на сарайския бот Борисов, държавата и всички държавни скруктури са превзети на 80-90% от Пеевски, прокуратурата е на 100%, медиите клонят към 100%.Положението, в което мутротулула Борисов накисна народа и държавата може еднозначно да се характеризира като национално предателство и геноцид спрямо суверена.
  —цитат от коментар 17 на SaveBG


  Излез най-сетне от тая зама на кривите огледала! Къде беше/и защо беше/ правосъдният министър Ристьо, когато се гласуваше кандидатурата на Панов? Май чак в Азърбейджан се беше отнесъл, въпреки че е длъжен да председателства такъв важен избор!
  И АЗ ли писах в Капитал, че Панов е избор на ДПС и Пеевски тогава? За 24 часа медиата се обърна на 180 градуса....
  Не ни продавайте такива "краставички". Щото някои от нас са "дърти" краставичари.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 50. 50 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Илюстрация на саботажа и лъжите:

  Валдис Домбровскис - „Европейският семестър не е свързан с Механизма за сътрудничество и проверка. Колкото до последния, вече имаше доклад по него през октомври 2019 година. В него има заключение, че България вече е покрила всички изисквания. Това не се е променило и тук няма нищо ново“

 51. 51 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Ако не знаеше истинските подбуди на долните лекенца и мафиотски подлоги члнове на ВВС - човек ще рече, че скандала с някакъв музикален клип тресе някоя мюсюлманска религиозна организация, а не съдебен орган от 21в.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 52. 52 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#44] от "Реми":Не си ми интересна другарю старшинка !!!
  —цитат от коментар 47 на КМЕТ В СЯНКА


  .....казала лисичката, щото гроздето некак и било кисело, ама само дето някак си било твърде нависоко. Не можеш да скачаш толкоз високо кметичке, нал тъй? Годинки, когнитивните ти способности бавно но сигурно те напускат...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 53. 53 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Пореден епизод от поредицата "Спасяването на редник Панов".

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 54. 54 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1290 Весело

  До коментар [#50] от "plebs":

  валдис малдис и на баба ти фърчилото, всичко е написано ей тука, черно на бяло... четете другарки, само по преразкази не става

  https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/2020-european-semester-csr-comm-recommendation-bulgaria_en.pdf

 55. 55 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Поклон пред достойни и доблестни личности като Лозан Панов.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 56. 56 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1290 Весело

  Пореден епизод от поредицата "Спасяването на редник Панов".
  —цитат от коментар 53 на proventuss


  от кого ше го спасяваме редника... от некъв палячо, дето смята за умно да споделя какви глупости е чел в сп. "Мениджър" ли хахах

 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#52] от "Реми":

  Не си падам по ошав.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":"Независима" съдебна власт?! Откога бе, лаладжията?! Че и с главни букви го написал!? Майко мила...
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf

  По арогантност, надменност и квалификациите ти във форума ,много напомняш на онзи от "Магнаурската школа " - Симеоново с каскета (че му забравих името ) ,същия де дето цитира наръчника на ЦРУ от 1944 г.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 59. 59 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  @Панов: внимавай да не станеш САКРАЛНА ЖЕРТВА !Засега Борисов се ползва с американска и европейска подкрепа, но ако решат да го бутат Панов ще е много вероятно принесен курбан и представен като жертва на кървавия режим на Борисов.Гради му се имидж на мъченик , борец срещу режима ...
  —цитат от коментар 11 на WWW  Кой и кога те излъга, че мутрата-премиер се « ползва с американска и европейска « подкрепа ?
  Мислиш ли, се американци и европейци нямат представа що за мутра е в редиците им и нямат разузнаване и нямат посолства в София и консулства в страната, които им докладват абсолютно всичко за мутрягата и щайката около / зад него ?
  Истината е, че който и да е български премиер, ще бъде посрещнат с уважение, защото там хората са с демократични традиции и без колебание ще уважат избора на един народ, а не да го величаят, или обиждат . Виж СЪВСЕМ ДРУГО е в един частен разговор, когато само едно деликатно повдигане на вежди говори повече от думите . Е, това последното се отнася за дипломати и ерудирани държавни лидери, нещо което наш Бочко еднокнижната мутра, дори няма да забележи .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 60. 60 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Поведението, разсъжденията и наглостта на Гешев в яростните му нападки към г. Лозан Панов и други магистрати доказват поне 5 неща:
  1. Мястото на прокуратурата е в милицията образователно;
  2. Прокуратурата основателно няма самочувствие на магистратура;
  3. Членовете на ВСС се избират по политическа целесъобразност;
  4. Има тежко разминаване в ценностната система на страните;
  5. Като всеки червен продукт, Конституцията на РБ не струва.

  Navigare Necesse Est
 61. 61 Профил на аnka georgievа
  аnka georgievа
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Толкова е ниска постъпката на заговорниците от групата на 11-те ,че не може да се прави коментар.

 62. 62 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#14] от "WWW":


  « Възможно е болтовете да са се развили сами . «


  Да, възможно е и Азис да стане български премиер, но за сега си избираме симитлийската невеста .
  Шофирам от 43 години и НИКОГА не ми се е случвало болтовете на която и да е кола, да се саморазвият, още повече, че нямам възможност да ползвам услугите на висококвалифицирани автомеханици, както такива обслужват колите на гаражите на НС, прокуратурата и съда .
  На Панов са му направили показно, какво може да му се случи, ако не слушка и не папка .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 63. 63 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Чудно, никой не споменава чисто юридическите качества на Панов, които на моменти са доста под нивото дори на белия хакер, което само по-себе си е постижение, макар и с отрицателна стойност...
  —цитат от коментар 26 на Мишо Петров


  И как го решихте това ? По усещане или четохте мотивите към делата на Панов и белия хакер ?

 64. 64 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Все пак се замислям ,дали някой от тук пишещите е попадал в ръцете на на прокуратурата ,и как ли би се чувствал след кратък няколко месечен престой в "санаториума на Гешев"? А след което съдът излезе с решение НЕВИНЕН знаете ли какви са последващите действия на този НЕВИНЕН в други съдебни инстанции извън България. А решенията на тези другите инстанции ги плащаме ние ,аз ,ти и всички тук .Ето за тази независимост на съда ,дори и от прокуратурата това е задължение на ВСС

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 65. 65 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1822 Весело

  Афторке страшна си във внушенията: " На практика обаче само 10 от подписалите се под писмото са участвали в избора му през 2015 г. "

  Думичката 'само' при 10 от 11 подписали може да се ползва, ако бяха 2-3 към 11те подписали.
  (не, че бившите имат някакво право на глас във ВСС).

  Покрай тази статия прочетох цитираните в нея други две две и коментарите под тях. Лозан Панов е навлязал в политиката, както пРезидента го беше направил още по времето когато по закон трябваше да бъде деполитизиран.

  Но тук за това само възхищения.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 66. 66 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#58] от "Чърчил":


  « ( че му забравих името ) «


  С удоволствие ще ти се притека на помощ - другарят се казва Голия Охльов от българската прокуратура, възпитаник на една милиционерска школа от Симеоново .
  В момента работи като слуга на повикване от сарайте и библиотекарския .
  Дано съм ти бил полезен .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 67. 67 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  [quote#34:"WWW"][/quote]

  Ми простичко е, защото е от ДБ и те си го защитават.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 68. 68 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Онзи ден писах, че е крайно време тези олигофрени от ВСС да конституират "Министерство на Истината", като в "1984" . . . или поне като в същата тази Хитлеристка Германия - Министерсрво на Пропагандата.
  То бива пародия, устремен комсомолски план бива, ама това ми прелива към повръщане!
  Отврат!!!

 69. 69 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  От всичкото разбираме, че шайката е уплашена.

 70. 70 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  До коментар [#25] от "daskal1":

  Интересни четива чете Каскета. Сигурно и инструкциите на Дзержински и Вишински е изучил.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2744 Весело

  До коментар [#21] от "Norman Granz":

  Не познавам ни Панов, ни Гешев. Но ми направи впечатление разликата във визията. Даже Цацаров на фона на каскетлията изглежда ерудиран.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 73. 73 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Властта се тресе по оста симбиоза/сътрудничество/ между власт и олигархия,от скандала Мин. на финансите оказва пълен съпорт/подкрепа/ на небезизвестния мафиот Божков,а тия от ВСС ни занимават с некакъв клип,който се оказа и режисиран от пеевска медия.Само и само да намерят начин/макар и плитко скроен/ да атакуват Лозан Панов,да хвърлят кал по единствения останал почтен магистрат във ВСС.

 74. 74 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1041 Весело

  "...в която се разказва за наръчник, създаден от ЦРУ през 1944 година за саботаж, който бил разпространен в хитлеристка Германия."

  "Твърди се, че е разсекретен през 2008 г. и съдържа инструкции и дейности, които, ако се спазват, водят до ниска продуктивност на работното място. Пленумът функционира с ниска производителност и някои от тези действия вероятно се осъществяват от Панов и още две други присъдружни дами", заяви Гешев.

  По всичко личи, че във вселената, обитавана от каскетите, машината на времето е реалност.

  Няма как иначе ЦРУ да твори наръчници, преди да бъде създадено.

 75. 75 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2744 Весело

  До коментар [#74] от "До руските мекерета":

  Вероятно става дума за предшественика на ЦРУ - OSS. Те са били доста активни по време на ВСВ, а Гешев чул-недочул в Симеоново и разправя каквото му е влезло в главата.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 76. 76 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1041 Весело

  До коментар [#74] от "До руските мекерета":Вероятно става дума за предшественика на ЦРУ - OSS. Те са били доста активни по време на ВСВ, а Гешев чул-недочул в Симеоново и разправя каквото му е влезло в главата.
  —цитат от коментар 75 на vesolr


  Бих заменил "в главата" с "под каскета".

 77. 77 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 451 Неутрално

  "По делата ще ги познаете".

 78. 78 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 589 Неутрално

  "искане за оставката на Панов"

  Не посягаите на "Ел Патрон" (прякор на Пабло Ескобар) в съдебната система! Той е свещен за всички либерастващи соросоиди, джендъри и Ентелигенти.

  И в морето ми е до колене .....................
 79. 79 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Явно продължаването на мораториума изнервя саботьорите и се предприемат крути мерки към непослушните.Щом и хора,вече извън съдебната власт,са се включили в "хора" това означава,че преврата е в ход.Жалко за морала,качество недостижимо за профани.

 80. 80 Профил на Marin Pavlov
  Marin Pavlov
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ще става все по-лошо, докато Меди Доганов се разпорежда в съдебната власт.

 81. 81 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 451 Неутрално
 82. 82 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Човека работи...

 83. 83 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  Иначе,както подобаса на всяка лява медия,и на Газетата взеха да и се привиждат фашисти...

 84. 84 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#16] от "samoedin":

  Е,нищо!Вие нали за по-голямото зло гласувахте...БСП,да не се правиш на неразбрал!

 85. 85 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#21] от "Norman Granz":

  Е как единствен,бре Норман Радев?!Ами Адаша ти?!

 86. 86 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#31] от "Роси":

  Е,Роске?!За Вас нес е отнася -за Борисов не сте гласували.Виж,на Радев може да искате оставката.

 87. 87 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#50] от "plebs":

  Абе ,какъв Валдис Домбровскис?!Тука само Нкнова,Радев и Г-н Череп се цитират!

 88. 88 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 537 Любопитно

  До коментар [#28] от "Червен дисибар":

  Ей го, платеното герберастко тролче се появи...

  Бавен си днес, да не би да забавили стотинките за вчера...

 89. 89 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 787 Неутрално

  като го чакаха пред ВСС с агнешките главички тия що не не бяха толкова словоохотливи,или историята с болтовете на колата му...че чак от мерцедес възразиха че нямало как да се развият болтовете...чисто и просто??? изкъпан милиционер......

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 90. 90 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Панов трябваше отдавна да бъде уволнен.

  niki
 91. 91 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тези 11 т.н. магистрати са ниско пълзящи лайномети на висока служба и високи заплати срещу които правят отвратителни неща ... Тази отврат ли ще се грижи за справедливостта ? Затова у нас нищо не е наред освен престъпността , а мутрите и престъпниците си имат държава или територия....Заслужават съдбата на сем Чаушеску ама с този народ и тези служби......

 92. 92 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  ГЕРБеРЕБЯТАта все по-често се обръщат към похватите на БСП от 90-те с "отворени писма" от хора, нямащи никакви формални отношения, но пък претендиращи за формална представителност.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 93. 93 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2043 Весело

  До коментар [#50] от "plebs":
  До коментар [#87] от "yanne":
  Пррррравввилно разсссъждавате. На времето съдът в САЩ отсъди, че Клинтън не е правил секс с Моника, защото определението за секс в закона е свързано с проникване на мъжки полов член в женски полов орган. Т.е., той не е излъгал под клетва, отговаряйки, че не е правил секс със нея.
  Та и това сега не е секс (мониторинг), а фелацио (европейски семестър). Щом ви харесва, кой съм аз да се възмущавам.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 94. 94 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#70] от "Fiji":

  За последните не зная, но казва че е чел нещо в "Бизнес Инсайдър", не самата инструкция :-)

 95. 95 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 559 Весело

  До коментар [#34] от "WWW":

  Троловете наизлезнаха :)

 96. 96 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 559 Любопитно

  До коментар [#43] от "Реми":

  От опит да го убият?

 97. 97 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 559 Весело

  До коментар [#49] от "Реми":

  Троловете винаги гръмко крещят че черното е бяло.

  Стара руска тактика

 98. 98 Профил на Boriana Gecheva
  Boriana Gecheva
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Много компетентен народ, кой казва, че е прост!
  Май всички коментирали тук са юристи. Освен "Кмет в сянка". За него съм сигурна, че не е, защото дава мнение за всичко. Както се казва, "на всяка манджа мерудия".

 99. 99 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Аз съм за това Панов да си подаде оставката.
  Заради уронване престижа на съдебната власт.
  ОБАЧЕ САМО АКО ЗАЕДНО С НЕГО СИ ПОДАДАТ ОСТАВКИТЕ И

  1) Сотир Цацаров - за уронване на престижа на прокуратурата например за неофициални срещи с мастити бизнесмени в техните офиси; впрочем причини могат да се намерят бол.

  2) Иван Гешев - за уронване престижа на прокуратурата с мегаломански изказвания и провалени обвинения;

  3) Владислав Горанов - заради простия факт, че контактува, по собствените му признания, с мастит бизнесмен в продължение на години преди да разбере, че последния не плащал достатъчно данъци на държавата; некадърен или корумпиран (то е ясно кое е) - все едно, за оставка е!

  4) Др. Борисов - ами за него си знаеме...още от "Ало, Ваньо" насам...то не бяха каки, лели...те половината му изказвания компроментират държавата.

  5) Доналд Тръмп - този е като Бойко Борисов, ама още по-.

  6) Присетих се за Искров - този допусна КТБ да се разпадне под носа му и до последно ни уверяваше колко е стабилна.

  Разширете си списъка по усмотрение.

  Давам моя глас към всички искащи оставката на Панов заедно с изброените.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 100. 100 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Сега разбирам защо Гешефт под път и над път говори за омразата си към Капитал и Дневник. Защото само тук можем да покажем колко е невеж и некадърен. Този наръчник за който говори най-вероятно не го е виждал, защото няма такъв наръчник. Има инструкция, а ЦРУ е създадено през 1947 г. за противодействие основно тогава на агентурната мрежа изградена от руското разузнаване в хода на ВСВ в цяла Европа и частично в САЩ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK