Божков обвини българските власти, че са потулили реакция на ЮНЕСКО за колекцията му

Божков обвини българските власти, че са потулили реакция на ЮНЕСКО за колекцията му

© Прокуратура на РББизнесменът Васил Божков, който е с 11 повдигнати обвинения и се намира в Обединените арабски емирства, обвини българските власти са потулили случая с иззетите от неговата фондация "Тракия" артефакти. Новото си обвинение Божков отправи чрез "Фейсбук", който се превърна в основният му канал за комуникация.


Божков определя като "незаконното заграбване на артефакти" от прокуратурата и Министерство на културата изземването на предмети от колекцията му. Двете институции не са коментирали новата публикация.


През февруари прокуратурата изнесе частната му колекция от антики и обяви, че част от нея е незаконна, а Министерството на културата каза, че Васил Божков не е регистрирал 2700 артефакта.
В публикацията си днес Божков посочва, все още няма реакция по сигналите на Фондация "Тракия", която е сезирала международни институции, включително централата на ЮНЕСКО.


"ЮНЕСКО реагират веднага и предават случая на българските представители там, но случаят е потулен от българските власти", казва бизнесменът с интереси в хазарта и към движимите културни ценности.Кога и какви обвинения бяха повдигнати на Божков - четете тук и тук
За разследването срещу него, по което все още няма достатъчно доказателства - тук

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK