На живо

Коронавирусът в България: от 1 юни ресторантите приемат на закрито, отварят и детските центрове (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: от 1 юни ресторантите приемат на закрито, отварят и детските центрове (хронология)

© Цветелина Белутова, КапиталДесет са новите случаи на коронавирус за денонощието. Плажовете с безплатни шезлонги за това лято стигнаха 23. От 26 май танцовите зали, театрите и оперите вече могат да работят и на закрито, а от 1 юни - и детските центрове и занимални.


"Дневник" следи в реално време ситуацията с коронавируса в България. Най-важното от света следете тук.
От 1 юни отварят и детските центрове

От 26 май се разрешават културно-развлекателни мероприятия при заетост на местата до 30% от общия им капацитет на закрито и до 50% - на открито. Това пише в издадената днес заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщи пресцентърът на министерството. Максималният капацитет на използване на залите е не повече от 20 души за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ, гласят правилата.


От 1 юни се разрешават и посещенията в закрити площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, включително и тези в молове, барове, с изключение на дискотеки, пиано-барове и нощни барове. Също от 1 юни се разрешават всички извънкласни занимания като занимални, клубове, детски центрове и други.


Подробности - тук.

Де се удължи с два месеца срокът на стикерите за паркиране в синя и зелена зона. Това съобщи пред Би Ти Ви независимият общински съветник Борис Бонев. Решението е гласувано от общинската транспортна комисия днес, а предстои да бъде одобрено и на заседание на съвета. Причината за удължаването са мерките срещу разпространението на коронавируса, сред които и спиране на действието на двете платени зони.


Подробности можете да прочетете тук.

Полицията е изискала трафичните данни за 61 души със съмнения за коронавирус и е проверявала местоположението им чрез данни от мобилните оператори. Това съобщават от МВР в отговор на запитване на Mediapool. Полицията е получила 6 отказа от съдия да получи справки за трафичните данни за периода на извънредното положение.


Подробности можете да прочетете тук.

Около 15% от децата в София се върнаха в градините

Общо 6 348 деца, или 14% от посещаващите детските градини, в София днес са се върнали в заведенията, при предварително заявени посещения на около 26 на сто. В самостоятелните ясли са се върнали 25% от децата (общо 489 деца), след като в края на миналата седмица половината родители бяха заявили намерение да ги пуснат обратно.


Това показват данни на Столичната община, оповестени в първия ден на отварянето на общо 200 детски заведения в града.

Бутоните на пешеходните светофари в София, които бяха спрени по време на извънредното положение, отново започват да работят, съобщиха от дирекция "Управление и анализ на трафика" на общината. От няколко дни служители на общината свалят черните лепенки, които покриваха бутоните в последните два месеца, а системата се включва поетапно.


Има ли полза да се натиска бутонът на кръстовище четете тук.

Танцовите зали и театрите и оперите вече могат да работят и на закрито, съобщи БНР след днешната среща на представители на танцовите съюзи и на Съюза на артистите с министрите на здравеопазването и на културата - Кирил Ананиев и Боил Банов. Разговорът беше провокиран от състоялия се на 24 май протест с искане за отваряне на залите.
Врати отварят всички зали, физкултурни салони, частни и държавни репетиционни, читалищни сцени и детски школи, като при функционирането им трябва да бъдат спазвани стриктно всичко противоепидемични изисквания, уточнява БНТ.

Правилата, при които ще е позволено да се провеждат културни събития на закрито ще бъдат определени в заповед на здравния министър, която се очаква по-късно днес. Подробности - тук.


Коронавирусът в България: от 1 юни ресторантите приемат на закрито, отварят и детските центрове (хронология)

© Велко Ангелов

За първи път в кризата безработицата пада

За първи път от началото на кризата


безработицата нетно намалява,


коментира в социалната мрежа "Туитър" икономистът Георги Ангелов, като се позовава на данните на Агенцията по заетостта, публикувани от Националния статистически институт.


Неправителствени организации откриват спешен Фонд за борба с домашното насилие в условията на пандемия от COVID-19, който ще подкрепя пострадалите от домашно насилие и техните деца и ще подпомага организациите, които работят на "първа линия" и предоставят юридически, психологически и социални услуги, управляват кризисни центрове за настаняване, консултативни центрове и мобилни услуги в цялата страна.


Само за един месец обажданията за домашно насилие на Горещата линия за деца 116 111 са се увеличили с 370, отчитат от Българския фонд за жените. Подробности тук.

Автобусите от София до Витоша тръгват на 1 юни

От първи юни се възстановява движението на автобусите от София до Витоша по линиите № 63 (до Златните мостове) и № 66 (до Алеко), съобщи в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя уточнява, че ще предложи колите да се движат на по-малки интервали. Решението трябва да бъде гласувано в четвъртък от Столичния общински съвет.


Автобусите спряха в края на март, когато достъпът до планината беше забранен като част от мерките срещу разпространението на коронавируса в България. Витоша беше отворена за посещение отново на 3 май, но автобусите не възстановиха движението си. С гласовете на ГЕРБ и "Патриоти за София" на 14 май общинският съвет отложи за 14 юни пускането на транспорта с аргумента, че намалява риска от струпване на хора в автобусите. Това обаче доведе до автомобилни задръствания по пътищата към планината.


Какво ще е лятното разписание на автобусите четете тук.

До 30 април Народното събрание е похарчило 54 243 лева за дезинфекция заради коронавируса, показва справка, публикувана на сайта на институцията. Отчетените разходи включват дезинфектанти и лични предпазни средства (маски, ръкавици, очила) за народните представители и служителите и услуги по дезинфектиране на сгради и превозни средства, се посочва в справката, като се уточнява, че разходите за сметка на бюджета на Народното събрание.


На 26 март депутатите решиха до края на извънредното положение на 13 май да заседават само в дните, когато трябва да гласуват законодателството, свързано с мерките срещу коронавируса.

Министрите на културата и на здравеопазването - Боил Банов и Кирил Ананиев, ще обсъдят днес с представители на сектора мерките, при които ще заработят залите на закрито за изкуство, съобщи БНР. Срещата идва два дни след като на 24 май занимаващи се с танци, музика и творчество излязоха на протест пред Министерския съвет с искане за отваряне на залите.


"Ще коментираме правилата и мерките, под които можем да започнем да работим, и то така да бъдат подредени и структурирани, че тези мерки да не се окажат толкова рестриктивни, че всъщност да няма смисъл от отварянето на залите ни", каза пред държавното радио Милена Налбантова, посланик за България на Световната артистична танцова федерация.

Управителният съвет на Българския лекарски съюз е поръчал социологическо проучване за работата на лекарите в условията на COVID-19, съобщи в интервю за БНТ Гергана Николова, общопрактикуващ лекар и член на Управителния съвет на съюза.


На какви въпроси ще отговорят лекарите и каква е целта на анкетата четете тук

Плажовете с безплатни шезлонги стигнаха 23

Коронавирусът в България: от 1 юни ресторантите приемат на закрито, отварят и детските центрове (хронология)

© Анна Христова


Общо 23 от 132-та плажа с договори за наеми или концесии по българското Черноморие ще бъдат с безплатни шезлонги и чадър, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред Би Ти Ви, след като вчера всички стопани на ивици обявиха с колко ще намалят цените си. "Ние ще следим стриктно за това, както и за спазването на 50% платена и 50% свободна зона", предупреди Ангелкова.


Срокът, в който концесионерите трябваше да заявят цените на плажните принадлежности, изтече на 25 май. До снощи информацията сочеше, че няма да се плаща на 17 плажа.


Кои плажове ще предоставят безплатни чадъри и шезлонги четете тук.

Градините и яслите - с нормални групи цяло лято

Заради мерките срещу коронавируса през това лято няма да има сливане на групи в детските градини, нито дежурни заведения, които за определен период да приемат деца от съседните затворени за почивка градини. Това се разбра от думите на зам.-кмета на София Тодор Чобанов пред Би Ти Ви. "Няма да се преминава към такова смесване, ще имаме през цялото лято нормални групи", каза Чобанов.


От днес близо 12 хиляди деца се връщат в общо 200 детски градини и ясли в столицата. "Очакваме този брой да се увеличи чувствително в следващите дни, особено от 1 юни нататък. Истината е, че част от родителите се колебаят, те ще изчакат в следващите дни да видят какво се случва", каза Тодор Чобанов.


В Пловдив са запълнени между 30 и 40% от местата в градините и яслите, съобщи БНТ.

За да предпазват наистина, маските трябва да бъдат сваляни и поставяни, като се хващат само за връзките, закрепващи ги към ушите, но


не и за предната част, която покрива устата и носа -


това напомни в интервю за "Нова телевизия" пулмологът София Ангелова. Тя обясни, че при пипане на предната част на маската коронавирусът попада върху ръцете и оттам пренасянето му до лигавицата става много лесно.
Д-р Ангелова припомни също, че преди слагане или сваляне на маската човек трябва да измие или дезинфекцира ръцете. Според действащите в извънредната епидемична обстановка правила носенето на предпазни маски е задължително на закрити обществени места.


Още по темата вижте във видеото тук.

Министерството на туризма изготвя заедно със здравния министър и Националния оперативен щаб правилата, по които и закритите части на ресторантите да заработят след седмица, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред Би Ти Ви. Тя увери, че заведенията на закрито ще отворят от 1 юни.


Пълното отваряне на заведенията беше анонсирано от премиера Бойко Борисов преди седмица като "поредна стъпка от политиката на кабинета към връщане на приходите и нормалността".

Какво показват обобщените данни за броя заразени, починали и оздравели в България от началото на кризата с коронавируса досега:


Стрес тестът показал кои са работещите болници

Кризата около коронавируса беше стрес тест за здравната система и показа кои болници са гръбнакът на здравната система и на кои може да се разчита, заяви на брифинга на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса главният здравен инспектор Ангел Кунчев.

В условията на екстремно натоварване се подчертават както слабости, така и силните страни на болничната система


Ангел Кунчев,

главен държавен здравен инспектор


Той обяви, че на базата на събраната информация за изминалите два месеца ще бъдат направени анализи, които ще позволят на властите да организират работата на здравната система по по-ефикасен начин. По думите на Кунчев кризата е показала


"интересни изводи" за реалната и измислената заболеваемост


и за истинската дейност на болниците, която ще помогне да се установи на кои от тях може да се разчита.


Кунчев добави, че COVID-19 заразата е показала необходимост и от укрепване на системата за опазване на общественото здраве, най-вече на регионалните здравни инспекции и на националните центрове за опазване на здравето. Тази малка система - под 25 000 души, пое първия удар и вече два месеца вършат всичко, свързано с противоепидемичната дейност - от обслужването на граничните пунктове, през издирването на контактни лица до организирането на карантина, обясни Кунчев, на чието подчинение са регионалните инспекции.

Коронавирусът в България: от 1 юни ресторантите приемат на закрито, отварят и детските центрове (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Десет нови случая, но от 295 теста

За изминалото денонощие установените в България нови случаи на заразени с COVID-19 са 10 при направени 295 изследвания, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Той


нарече данните "оптимистични", макар че


изследваните в вчерашния неработен ден са по-малко дори от неделя, когато по традиция има най-малко проби, а обяснението на щаба е, че част от лабораториите не работят.


Кунчев уточни, че четирима души от вчера са в болница. Продължава тенденцията броят на излекуваните да надвишава броя на новозаболелите.


В последните 24 часа


няма починали, няма и нови случаи


на заразени сред медицинския персонал.


Общият брой на заразените от COVID-19 от началото на март досега достигна 2443 души, а излекуваните са 880. От всички инфектирани 49% са мъже, а 51 на сто - жени. Най-младият заразен е на 2 месеца, а най.възрастният - на 95 г.

Актуалните данни за ситуацията в България вижте от брифинга на Националния оперативен щаб:


Втора вълна на зараза с COVID-19 в България е много вероятна - дори да изчезне през лятото, коронавирусът най-вероятно ще бъде "внесен" отново от пътуващи


Проф. Ива Христова, зам.-директор на Националния център за заразни и паразитни болести


Какво още каза проф. Христова вижте във видеото.

Коронавирусът в България: от 1 юни ресторантите приемат на закрито, отварят и детските центрове (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Около 1 млн. лв. месечно са загубите от неплатените такси в детските градини и ясли в София, съобщи тази сутрин в интервю за БНТ столичният зам.-кмет по финанси Дончо Барбалов. Детските заведения бяха затворени от 13 март до днес.


В София работа започват общо 200 детски заведения - 176 градини и 24 самостоятелни ясли. Родителите на общо 11 849 деца са заявили желание да изпратят децата си в тях.

Детските градини и ясли отварят

След двумесечна принудителна ваканция от днес детските градини и яслите отново приемат деца. По заповед на здравния министър в групите трябва да има не повече от 20 деца, а в помещенията ще се прави дезинфекция. Учителите, възпитателите и медицинските специалисти в заведенията предварително трябва да са тествани за коронавирус, а по време на работа ще носят предпазни шлемове или маски, както и ръкавици.


Очакват ли се проблеми и какви - четете тук.

Данните за изминалата седмица показват тенденция за намаляване на заразените с COVID-19. Вчера Националният оперативен щаб обяви, че за първи път от началото на разпространението на заразата в България броят на излекуваните от коронавирус надвишава броя на новоконстатираните случаи на седмична база

По официални данни от началото на март досега 2433 души в България са били заразени с COVID-19 . Починалите са 130, а 862 са оздравелите.

Ключови думи към статията:

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1438 Весело

  До коментар [#1] от "lz2": Къде видя Гроб в статията е??? Или по задължение плонжираш??? )))))))

 3. 3 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 681 Неутрално
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  Коментирай признанието на барбалов за таксите в детските градини !!!
  И тоя удави рибата !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Бавният темп на заразените в България хора с този смъртоносен вирус и малкото починали, се дължи само и единствено на факта, че българското правителство и всички институции , свързани с борбата срещу коронавируса предприеха навременни, бързи и адекватни мерки!

  България е пример за това в цяла Европа и света !

  Българи, бъдете десциплинирани !

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#3] от "sbaleev":

  За вярващите. Ти нали си от тях? Или си от клакьорите.
  Ако така продължавате с жалката СЕЗОННА пропаганда скоро ще почнете и да въскресявате починлите.
  ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  Бавният темп на заразените в България хора с този смъртоносен вирус и малкото починали, се дължи само и единствено на факта, че българското правителство и всички институции , свързани с борбата срещу коронавируса предприеха навременни, бързи и адекватни мерки! !
  —цитат от коментар 5 на sbaleev

  И други взеха навременни а и по-смислени мерки.
  Но никой не си приписва заслугите на хората.

 8. 8 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 45 Разстроено

  Като гледам как са облечени сестрите и даскалиците направо им изкарват акъла на децата......................

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Ако се намали броя на тестовете, заразените съвсем ще изчезнат.

 12. 12 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  [quote#7:"Virgin"][/quote]

  Кои са тези с по-смислените и навременни мерки , че не се сещам???

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 14. 14 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":
  Да живей вожда и учителя!

 15. 15 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  До коментар [#10] от "bruno__dante":

  Така е, ама не ни оставиха. Газиха с полицейски ботуш и милиционерско мислене

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#14] от "uq":

  И Чл. 1 -ви !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3801 Весело

  Слушах го сутринта. Ей тъй, за забавление.

  Не е истина просто!
  И на мен ми се е налагало да пиша кухи, но достатъчно дълги доклади, та ми е позхата схемата. Понеже няма данни, а не бива и да си признаваме, се дрънка пространно и напоително за международното положение, за ползата от идиотската "инициатива" за бъдещото подобрение на нещо си ... Технологията си е от време оно!

  Но не мога да не отбележа "творческият принос" на Кунчев с щабни дрогаре да включи и огромният принос на идиотията-"страхотията" за ... нанотехнологиите. И как нанотехнолозите ще слагали накрайници по шипчетата на вируса ... Направи ми деня, напра'о!

 18. 18 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  До коментар [#17] от "xm...":

  Абе вие продължавате да не усещате на къде духа вятъра. Това е анонс че някои болници ще бъдат обявени за неефективни и ще им бъде орязано финансирането, а може би и закрити.

 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3801 Весело

  ве требеше а ви остаат да Умрете кат слободни демократимаааа
  —цитат от коментар 10 на bruno__dante


  От к'во? От стрес тест?

  Щото са оказа, според щабните дрогаре, на които е говорител сега Кунчев, че "Страхотията" не била страхотия, а "стрес тест".

  Нейсе, давайте! То все пак някой трябва и да ни забавлява в тез тъпи времена ...

 20. 20 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2919 Неутрално

  Нещо не виждам списък на болниците! Май го отнесе най-вече Пирогов, която дори не е пригодена за инфекциозна. Браво на Балтов!

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#20] от "ivanpopov":

  Май не помниш как се случиха нещата в Пирогов ? А Балтов търпи много сериозни критики за заразяването на медиците от инфекциозното и особено на тези от ХИРУРГИЯТА !
  Хайде малко по-умно !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  До коментар [#20] от "ivanpopov":

  Така си говориш, щото не работиш в Пирогов. Че го отнесе е така, но Балтов и цялото ръководство беше абсолютно неадекватно. И до ден днешен лекарите и сестрите там нямат ясни инструкции как да работят, а малоумията не спират, особено в останалите отделения, които не са COVID, но приемат спешни случаи с хирургични проблеми, вкл. и такива, които имат и COVID. На това отгоре ще получат и по-малки заплати, поради спрените планови операции и липса на достатъчно приходи. Браво на Балтов !!!! На път е да остане без персонал

 23. 23 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#17] от "xm...":Абе вие продължавате да не усещате на къде духа вятъра. Това е анонс че някои болници ще бъдат обявени за неефективни и ще им бъде орязано финансирането, а може би и закрити.
  —цитат от коментар 18 на uq


  Сорри, но не мисля ...

  Пръво на пръво - това на Кунчев е дрънканици, за да се оправдава идиотията, на която беше подложен мат'ряла.
  Второ на второ - какви болници?
  Частните не могат да ги пипнат. Остават държавните и общинските.
  Ама тях Начева беше посегнала съвсем да ги разчисти. Та ако има "заявка" и "подгряване" - то би трябвало да се разглежда в посока "незатваряне".
  Трето - и мисля, че това беше идеята зад изявлението Кунчево - с това за "важността" се търси пътечка към възхваляване на Военно-медицинска, та да се спасява доколкото може имиджа на Генерал Годжи.
  Четвърто - чисто политическо "придърпване на килимчето", защото БСП, а вече и масово Опозицията говори за неадекватността на Здравната система и нуждата от преоценка и премоделиране. Сега байряка ще го изземат и понесат из придворните медии управляващите, без съмнение даже сам Баце.

  И пето - ама по принцип си ги знаем що за стока са ни управленците и че между "благите намерения" и резултатите накрая разликата е огромна.

 24. 24 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 762 Весело

  Току след края на извънредната емидемилогична обстановка сложите часовник отброяващ края на извънредната епидемилогична ситуация. А, ако въобще не се правят тестове, можем да кажем,че нямаме хора с вируса. Вчера бяха 6, днес 10, а в четвъртък, когато генералът се покаже, вземат че станат към 40 - 50 новозаразени.

 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#24] от "Petia Nikolova":

  Трябва да привличаме туристи. Гърция пак ни изпреварва според статистиката в последните дни.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 45 Разстроено

  Като гледам как са облечени сестрите и даскалиците направо им изкарват акъла на децата......................
  —цитат от коментар 8 на NIKE


  И да слагате минуси и да не слагате все тая...........
  Сътринта гледах по телевизията как директорка ги посреща на врата и ги прегръща , преди всякаква проверка та температурата ....
  В допълнение сестрата ги гали по лицата с ръкавици докато им мери температурата....
  ПЪЛНА НЕГРАМОТНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 27. 27 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4107 Неутрално

  В Бомбай температурата е около 30С, а случаите растат прогресивно. Кунчев или някой друг имат ли обяснение за това, или при нас УВ-лъчите са специални? Няма климатици, като в ОАЕ, където също се увеличават.

  Някой пита ли ги такива неща?
  Ако, искат хората да излизат и да пълнят хазната, ще трябва да обяснят.

  Любовта ще спаси света!!!
 28. 28 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Корона вирусът доказа, че поне 50% от болниците в България са излишни.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 29. 29 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4107 Неутрално

  Току след края на извънредната емидемилогична обстановка сложите часовник отброяващ края на извънредната епидемилогична ситуация. А, ако въобще не се правят тестове, можем да кажем,че нямаме хора с вируса. Вчера бяха 6, днес 10, а в четвъртък, когато генералът се покаже, вземат че станат към 40 - 50 новозаразени.
  —цитат от коментар 24 на Petia Nikolova


  —-

  Това е броят на тестовете, но на някои хора се правят за 3-4 път, броят и тестовете на излекуваните.


  Любовта ще спаси света!!!
 30. 30 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4107 Неутрално

  Корона вирусът доказа, че поне 50% от болниците в България са излишни.
  —цитат от коментар 28 на haq30626233


  Коронавирусът показа, че у лекарите в провинцията е останало нещо човешко, за разлика от бруталните търговци в София!
  Допускам изключения!

  Любовта ще спаси света!!!
 31. 31 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Кунчев каза дословно, че това е бил "типичен безпрецедентен стрес тест", което само по себе си е сериозен словесен принос към българския език.

 32. 32 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2691 Неутрално

  Политическата класа показа зрелост и успя да запази народа от апокалипсис. Неадекватни призиви идваха от новоформиращите се партии. Няма такава партия, Изправи се да седна, Възраждане на комунизма и Резидентската партия. Трите последни партии получиха подъл удар от руското посолство, че дори пРезидента забрави езика на омразата.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4400 Любопитно

  Важи ли още ограничението за възрастните хора до 10:30 ч.?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 34. 34 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2919 Неутрално

  До коментар [#21] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Прав си, за това, което написа. Обаче в коя болница успяха да се справят по-добре? Неправилното беше изобщо Пирогов да лекува инфекциозно болни. Особено при наличие на специализирана инфекциозна болница в МА и на инфекциозни отделения в две известни ведомствени болници.

  До коментар [#22] от "uq":

  И ти си прав. Обаче не ръководството на болницата трябваше да разработи процедурите и да се погрижи за логистиката по снабдяването с предпазни средства. Особено след като са определени за "чумна барака" не по свое желание. Ако работиш в Пирогов, би било много ценно да споделиш опита си за това какво би могло да се направи по-добре, както от страна на медицинския персонал, така и от към пациентите.

 35. 35 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  До коментар [#30] от "hope":

  Ами то точно в София бъка от болници.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 36. 36 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 841 Весело

  Че то останаха ли хора, които да ходят на българското бетономорие? В Гърция на места е по-евтино и по-хубаво..

 37. 37 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  А, ако въобще не се правят тестове, можем да кажем,че нямаме хора с вируса. Вчера бяха 6, днес 10, а в четвъртък, когато генералът се покаже, вземат че станат към 40 - 50 новозаразени.
  —цитат от коментар 24 на Petia Nikolova


  Правилно отбелязвате, че "ако въобще не се правят тестове, можем да кажем,че нямаме хора с вируса." А бройките 6 и 10 се дължат единствено на факта, че завчера и вчера бяха празнични дни, в които много от лабораториите не са работили и фактически са били изследвани общо за двата дена около 700 проби.

  Просто новите случаи заразени представляват процент от броя на проведените изследвания. И когато този процент започне да пада, ще имаме повод за ликуване.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 38. 38 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5156 Неутрално

  До коментар [#5] от "sbaleev":

  "десциплинирани" - майтапиш ли се?!

 39. 39 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 377 Неутрално

  Кои са тези с по-смислените и навременни мерки , че не се сещам???
  —цитат от коментар 12 на doroteus


  Какви мерки взехме ние, които не бяха въведени от други?
  Слагате маските, махате маските.
  Ще пътувате, няма да пътувате.
  Ще затворим църквите, няма да затворим църквите.
  Няма да има балове, но ще има "изпращания" с кючеци, прегръдки и целувки.
  Няма да ходите в парковете и планините. Не, ще ходите, но няма да сядате на пейките. Ще сядате в ресторантите, които ще отворим най-напред.
  В гетата има зараза, но няма страшно, тя е в определени семейства....
  Реално навсякъде освен Швеция карантината бе по-сериозна.
  И се правеха много повече тестове.

 40. 40 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5156 Неутрално

  До коментар [#39] от "Panda":

  Църквите не затворихме, само ние. То и нашият Синод е единственият, който официално е излязъл с писмена декларация в защита на евреите, другите се скатали, дори католическите свещеници говорели на несъгласните, че това е дълг към държавата.

 41. 41 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4400 Неутрално

  Да отбележим:
  Днес се навършват 1️⃣0️⃣4️⃣ години от създаването на Българския подводен флот!
  На 25 май 1916 г. България полага основите на подводния си флот. Това ни прави 10-та държава в света притежаваща собствени подводници. За сравнение, по това време държави като Китай, САЩ, Испания, Канада и Австралия все още са нямали собствен подводен флот.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 42. 42 Профил на boyanv
  boyanv
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Само на мен ли ми се струва, че говоренето за безплатни чадъри/шезлонги е избягване на разговор по темата. Накратко - не ходя на нашето море, защото обслужването е лошо, храната е лоша, алкохолът е менте, не ми се плува в лайна, не ми се боледува, заради лошата хигиена, не искам да ме дерат мутри за всичко. Безплатните чадъри/шезлонги не променят горенаписаното от мен и няма начин да бъдат причината, поради която ще отида на море в България.

  Μπόικο δεύτερη βουλγαρική δολοφόνος
 43. 43 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 878 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":Коментирай признанието на барбалов за таксите в детските градини !!!И тоя удави рибата !!!
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  -,,Моного признания ще се съберат:,,Борисов: Пипането на данъци е абсолютна грешка ... - Сегаwww.segabg.com › hot › category-economy › borisov-...
  Преди 2 дни - Намаляването на ДДС е абсолютна грешка, то може да доведе до ... "Намаленото ДДС евентуално ще помогне при сегашните цени ...''
  https://www.segabg.com/hot/category-economy/borisov-nakara-goranov-da-pohvali-niskoto-dds-za-knigite

  ,,Борисов: Ще поема политическия риск за едно неправилно ...www.investor.bg › ikonomika-i-politika › borisov-shte-...
  Преди 2 дни - Премиерът призна, че намалената ставка по ДДС за ресторантите и книгите е грешка, но затова пък ще се въведе временно.''
  https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/borisov-shte-poema-politicheskiia-risk-za-edno-nepravilno-reshenie-304925/

 44. 44 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  В Швейцария на 3700 дневно теста заразените са 63 или 1.7 %. Тук на 295 теста 10 заразени или малко повече от 3%. Ето пример как се прави стъкмистика.

 45. 45 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 878 Весело

  Корона вирусът доказа, че поне 50% от болниците в България са излишни.
  —цитат от коментар 28 на haq30626233


  =Най-излишното нещо в България са простотията и глупоста, те се раждат ежедневно и ежечасно и даже се увеличават в широки слоеве. Ако наред и заедно с борбата срещу болестите се подхванат и преодоляването на простотията и глупоста, България ще възвърне древното си величие. Само тогава!

 46. 46 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 878 Весело

  Да отбележим:Днес се навършват 1️⃣0️⃣4️⃣ години от създаването на Българския подводен флот!На 25 май 1916 г. България полага основите на подводния си флот. Това ни прави 10-та държава в света притежаваща собствени подводници. За сравнение, по това време държави като Китай, САЩ, Испания, Канада и Австралия все още са нямали собствен подводен флот.
  —цитат от коментар 41 на hamiltonf


  -Сега е обратното у нас и в тези страни, а инак Честит юбилей на подводничарите, доколкото все още ги има.

 47. 47 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Летвата май е много ниски, ако предоставянето на шезлонг на плажа ви е value proposition-a. Такива и клиенти ще ви дойдат - бедни, дето нямат пари за хубаво.

  Идилия - вие ще ги лъжете, че им предоставяте услуга, те ще се стискат, че 3.5 евро са много за салата с пресни домати, краставици, сирене, маслини, печени чушки, зехтин и балсамико, ама синия парламент за 6,50 е в реда на нещата.

  Ама така е като "бизнеса" приключва с вземането на плажа на концесия и строежа на сгради с морски пясък..

 48. 48 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4400 Неутрално

  За последната седмица над 8 хиляди безработни са постъпили на работа. Това е най-много откакто започна кризата, дори е повече в сравнение с периода преди кризата. В същото време, само 7.2 хиляди души са загубили работата си.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 49. 49 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2691 Неутрално

  Важи ли още ограничението за възрастните хора до 10:30 ч.?
  —цитат от коментар 33 на hamiltonf


  Ограничението не е за възрастните, а за младите хора и да още важи.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 50. 50 Профил на hifi_hifi
  hifi_hifi
  Рейтинг: 348 Неутрално

  За последната седмица над 8 хиляди безработни са постъпили на работа. Това е най-много откакто започна кризата, дори е повече в сравнение с периода преди кризата. В същото време, само 7.2 хиляди души са загубили работата си.
  —цитат от коментар 48 на hamiltonf


  Икономическата криза тепърва започва. Доста фирми устискаха 2-3 месеца, но вече няма накъде..поръчките от Европа са с 20 до 50% надолу

 51. 51 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5156 Неутрално

  До коментар [#49] от "Корки":

  Не разбирам защо са то сложили минуси като е така, буквално - забранено е да се обслужват хора под 60 години от 8.30 до 10.30 часа. В Кауфланд не ги пускат.

 52. 52 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3124 Любопитно

  До коментар [#24] от "Petia Nikolova":Трябва да привличаме туристи. Гърция пак ни изпреварва според статистиката в последните дни.
  —цитат от коментар 25 на КМЕТ В СЯНКА

  ????????????????????

  Как точно ще ги привличаш, като сайтът, в който пишеш, работи откровено против това. Приета е логиката - колкото по-зле, толкова по добре.
  Непрекъснато се говори за бетон и фъшкии и се повтаря, че гръцката салата е по-вкусна от шопската.
  Дай ми линк към сайт, който се отнася положително към българското. Възможно е да стана фен.

  Еретик
 53. 53 Профил на hifi_hifi
  hifi_hifi
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#51] от "Тsonkooo":

  И в Лидл вчера не ме пуснаха в 9:30

 54. 54 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  До коментар [#27] от "hope":

  Мумбай е известен като най-пренаселния и мръсен град в цяла Индия а може би дори в целия свят. По замърсени са само езерцата около Норилск и ядрените сметища около Маяк но там короната е най-малкия им проблем.

 55. 55 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 45 Разстроено

  До коментар [#49] от "Корки":Не разбирам защо са то сложили минуси като е така, буквално - забранено е да се обслужват хора под 60 години от 8.30 до 10.30 часа. В Кауфланд не ги пускат.
  —цитат от коментар 51 на Тsonkooo


  Но пък влез след 10.30 да видиш каква орда от пенсионери се мотка>>>>>>>>>>

 56. 56 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5156 Неутрално

  До коментар [#55] от "NIKE":

  Ами не е забранено, но аз обикновено ходя след 11 и възрастни не виждам.

 57. 57 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  В Бомбай температурата е около 30С, а случаите растат прогресивно. Кунчев или някой друг имат ли обяснение за това, или при нас УВ-лъчите са специални? Няма климатици, като в ОАЕ, където също се увеличават.Някой пита ли ги такива неща? Ако, искат хората да излизат и да пълнят хазната, ще трябва да обяснят.
  —цитат от коментар 27 на hope


  понеже миналата година бях в Мумбай (с М не с Б) , мога да ти кажа че там е ебаси гъчканицата и е пълно с работници които спят по 10 души в малка стая. Отделно сега там започва влажният сезон и освен че е горещо е и адски влажно и облачно и задушно и въобще климата няма нищо общо със хубавото лято което имаме тук. Не случайно се ходи зимно време там на море.

  Pure Chewing Satisfaction
 58. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8160 Неутрално

  Значи ще се играят представления пред почти празни зали. И как ще се издържат тези театри и зали?

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#48] от "hamiltonf":

  По-кротко, че ...

  В Щатите току-що започнаха големите фалити. А ние сме дребни и назад по веригата. Общо взето лагът ни е поне половин година при големите лавини.

  Да ти припомням ли последнат криза след Лемън?
  Тогава СерГеят ги рЕдеше същите ...

 61. 61 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 8109 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  Добра новина, но чак браво на Борисов?

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 62. 62 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Поначало, никога не е трябвало да ги затварят, защото, според науката, пандемия никога не е имало.

 63. 63 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4400 Неутрално

  До коментар [#60] от "xm...":

  чиста статистика, никой нищо не реди.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 64. 64 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Обикалям страната и всичките ми разговори с хора на възраст от 32 до 52 завършват така: Ами аз го изкарах януари февруари... иначе не боледувам. Мъгла е цялата работа....

 65. 65 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 2576 Неутрално
 66. 66 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2936 Весело

  До коментар [#12] от "doroteus":

  "Кои са тези с по-смислените и навременни мерки , че не се сещам???"

  Не говори добре за състоянието ти. Дистанционно мога да предложа една от трите диагнози:
  -напреднала възраст (деменция по народному);
  -прекомерна употреба на стандартна ваксина;
  -умнокреслив синдром.
  Само втората подлежи на лечение при достатъчно воля. Останалите са с негативна прогноза.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#52] от "Костадин Иванов":

  сайтът на Ангелкова е точно за вас - водата е чиста, мутрите не са мутри, вижда се бреговата ивица (о, Боже), а даже като дойде човекО от екипа на ИТ-калинката, ще нарисува и зеленина с фотошоп-а :)

  ако можеше днешното поколение да види през очите на преднита само преди някакви си 20-30 години колко зелено беше нашето Черноморие - жалко, че така лесно се разграби това национално богатство!

  дано поне да дойдат чуждестранните туристи (заради многото работещи по морето), че да не им замине съвсем сезона.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  До коментар [#52] от "Костадин Иванов":сайтът на Ангелкова е точно за вас - водата е чиста, мутрите не са мутри"

  Не е необходимо да чета нещо, направено с определена цел. Но, в същия "Дневник" имаше изнесени резултати от международна класация на плажове с положителни отзиви за много от нашите. Реакцията беше - Това не може да е вярно!
  Аз съм планински турист, печенето не ми е страст и плажовете не ме интересуват. Говоря за начина на мислене.

  Еретик
 73. 73 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#72] от "Костадин Иванов":

  на мен пък плуването ми е страст.

  да можеше доволните от българските плажове да видят какво би било без блокове по пясъка и канализационни тръби в морето - щяха да се влюбят в България, но уви.

  Градина - този земен рай, просто се превърна в едно срамно петно заради застроения (или по-скоро "наторения") с БЛОКОВЕ хълм, който изсипва отпадъчните си води директно в морето :(

  безброй са тези примери - държавата чрез продажните политически отрепки раздаде на приближени мутри/олигарси морския бряг в ущърб на гражданите си. :(

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK