Божков получи нови обвинения за 7 тежки престъпления

Божков получи нови обвинения за 7 тежки престъпления

© Цветелина Белутова, КапиталТрансконтиненталното "размятане" на обвинения, факти, паметни записки и доказателства между бизнесмена с 11 обвинения Васил Божков от Обединените арабски емирства и прокуратурата и властите в България продължава.


След серията от документи, есемеси и изявления, които Божков публикува на страницата си във Фейсбук през последните седмици, прокуратурата реагира в сряда (27 май) с нови обвинения за още 7 престъпления. Държавното обвинение анонсира, че работи по тях още в началото на февруари.


Новите обвинения за 7 престъпления


Специализираната прокуратура съобщи, че му е повдигнала обвинение за това, че е ръководил престъпна група с участието на още трима души, а според събраните до момента доказателства тя е действала от 2012 г. Целта била да се извършват "съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления".
Освен това Божков е обвинени за подбудителство към убийството на четирима души, които прокуратурата сочи само с инициали - Й. Д., М. В., А. П. и Б. С.


За заплахи с убийство първо заговориха доскорошните партньори на Божков от 25 години - семейство Найденови от "Ефбет" (Стефан и синовете му Боян и Цветомир). В началото на януари тази година беше официално потвърдено, че през декември 2019 г. те са подали сигнали до прокуратурата срещу Божков за заплахи и изнудване, а тя образува проверка по тях. Цветомир Найденов е и основен свидетел на прокуратурата.


Тогава Найденови твърдяха, че по време на среща Божков е заплашил тях тримата и Кирил Домусчиев с убийство като е казал, че и те ще свършат "като Динов, Манол Велев и Тони Наумов". Инициалите на Динов и Велев съвпадат с посочените от прокуратурата, но нито едно от имената на Найденови обаче не може да бъде разпознато зад споменатите в съобщението на държавното обвинение инициали.


Йордан Динов бе застрелян през април 2012 г. в центъра на София. Манол Велев, съпруг на Весела Лечева, беше прострелян в главата през 2007 г. и оттогава е в кома, а Тони Наумов е бивш съдружник на Божков, който почина през 2018 г. на 63 г.


В началото на март прокуратурата публикува аудиозаписи на разговори и текст към тях с грешки и смислови разминавания, в които се споменават имената на Йодан Динов, Манол Велев и Тони Наумов.


Цветомир Найденов (М.Г.4): И затова ни заплаши с убийство?
Васил Божков (М.Г.3): Не съм ви заплашил с убийство.
Цветомир Найденов (М.Г.4): е не бяхме ли...
Боян Найденов (М.Г.2): Заплаши не е точната дума.
Цветомир Найденов (М.Г.4): Динов, не знам си кой си, не знам си кво си.
Боян Найденов (М.Г.2): Е тука Динов, Манол Велев и Тони Наумов. Така ще свършиме и ние.
Васил Божков (М.Г.3): Които предават - умират, аз не съм бил така (бел.ред. - в записа се чува, че Божков казва - "аз не съм ги убил). Такава ви е съдбата бе, приятелю (репликата, която се чува всъщност е " Може би такава е съдбата на предателя" - бел.ред.)
Боян Найденов (М.Г.2): Ми добре, ок. Тогава ни сравни с тях и каза, че ще ни се случи, каквото се случи с тях. (бел.ред. - в записа не се чува "каза че" и репликата е "ще ни се случи, каквото се случи с тях")


Повече за записите четете тук.


Освен за подбудителство за убийство днес Божков е получил обвинение и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот (какъв и чия собственост прокуратурата не съобщава), както и за "опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини".


Лаконичното съобщение на държавното обвинение не посочва кои са съучастниците в групата, създадена с цел убийства и други тежки престъпления. Не се споменава и дали те са установени, задържани и какви обвинения са повдигнати срещу тях.


От съобщението се разбира само, че новите обвинения са повдигнати в отделно досъдебно производство. До момента Божков вече има 11 обвинения, а прокуратурата е изпратила чрез министерството на правосъдието искане до Обединените арабски емирства той да бъде екстрадиран и предаден на съд в България.


Божков реагира с ирония


Реакцията от страна на Божков не закъсня, като той отговори в каналите си в социалните мрежи.


"След току-що обявените поредни седем обвинения от спецпрокуратурата, ще направя официално признание, което може да доведе и до ново обвинение. Признавам се за виновен за разкриване на безчинствата и грабежите на хунтата. Възнамерявам да продължа да го правя", написа той в профила си в отговор на обвиненията.


Божков нарече "хунта" управляващите в първата си медийна изява след задържането му в ОАЕ. Тогава той обясни, че се намира в правова държава за разлика от България, която се "управлява от хунта" и обясни, че държавата се ползва като бухалка.


В началото на деня Божков се оплака от възбрана на Телефонната палата


Часове преди съобщението на специализираната прокуратура, сутринта (27 май) Божков публикува във Фейсбук части от постановление за налагане на предварителни обезпечителни мерки на фирма "НГ Пропърти" ЕАД. С него той отново насочи вниманието към финансовия министър, който е споменат в съобщението.


През май 2017 г. телефонната палата в София стана собственост на "НГ Пропърти"ЕАД, а Божков е член на Съвета на директорите на дружеството. Идеята му бе помещението да се превърне в музей, в който бизнесменът да изложи колекциите си, които в момента са конфискувани.


В публикацията от 27 май той твърди, че възбраната е наложена заради невнесен ДДС "от евентуалните бъдещи приходи от продажба на билети от все още несъществуващия и вече запориран музей".


Постановлението е с дата 14 февруари и е наложено от държавен съдебен изпълнител по искане на Националната агенция по приходите (НАП). От публикуваните части на постановление не се разбира еднозначно защо е наложена възбрана върху сградата. НАП претендира вземане от 135 000 лева, от което главницата е 115 000 лева и са начислени лихви за просрочие в размер на 20 000 лева.


"Не можем да коментираме нищо конкретно по темата заради законовите ограничения, защото има данъчна тайна, която ни забранява да обсъждаме текущи ревизии. Ревизията на дружеството собственик на Телефонната палата е започнала в началото на годината. Не мога да кажа на какво основание е започнала, нито пък кога се очаква да приключи", заяви пред "Дневник" говорителят на НАП Росен Бъчваров.


Така на практика той потвърди, че ревизия има, но все още няма отговор на въпросите на какво основание е започнала тя, с какви мотиви е наложена предварителната възбрана, нито пък дали тя е обжалвана по административен или съдебен ред.


Адвокат, специалист по ДДС, пожелал анонимност, коментира пред "Дневник", че "от изложената в медиите информация не става ясно за каква данъчна претенция е наложена "обезпечителна мярка" - възбрана (не запор, запорират се движими вещи и банкови влогове). Считам, че НАП трябва да излезе с ясно обяснение за действията на публичния изпълнител. От представените извадки от Постановлението за налагане на възбрана може само да се предполага за какво става въпрос", коментира юристът.


Той обясни, че билетите за музеи са освободени от ДДС или както се наричат по закон са "освободени доставки". "Вероятно обаче, не става въпрос за дължим ДДС, а за неправомерно приспаднат данъчен кредит при покупката на сградата, или при нейни последващи ремонти и/или подобрения за целите на "музейното дело". Според юриста когато става дума за покупка на стоки и услуги, свързани с"освободени доставки" няма право за приспадане на данъчен кредит за извършените покупки с начислен и платен ДДС.


"Ако обаче, при покупката, или при последващи ремонти и подобрения на една сграда е бил приспаднат данъчен кредит, то това е неправомерно приспадане и приспаднатият данъчен кредит трябва да се "върне" на бюджета", обяснява адвокатът каква би могла да е хипотезата за постановлението.


"Капитал" цитира данъчни адвокати, според които издаването на постановление за предварителни обезпечителни мерки по време на ревизия, ако се очаква да се установят задължения, съществува като опция в ДОПК и НАП понякога прибягва към нея.


Медията пише още, че за да се отмени постановление като това, обикновено се изисква предоставянето на банкова гаранция, но в случая всички банкови сметки на дружествата, свързани с Божков, са запорирани.


"Според данъчните консултанти, адвокатите на Божков теоретично могат да оспорят ревизионния акт, ако докажат, че сградата ще се ползва и за събития (където доставките вече не са освободени от ДДС). Според тях в този случай данъчните "малко са прекалили", обяснява "Капитал". Изданието допълва, че по негова информация проектът за палатата е за "мултифункционална зала" и данъчният акт се обжалва.


Кога и какви обвинения бяха повдигнати до момента на Божков - четете тук и тук
За разследването срещу него за убийства, принуди и изнасилвания - тук
Заплашвал ли е Божков семейство Найденови и публикуваните от прокуратурата записи - четете тук
Какво пише в есемесите между Божков и Горанов - четете тук
Защо и как Божков и Домусчиев се замерят с договори за реклама - четете тук
Къде е сребърният ритон на Божков за 600 000 долара - четете тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (193)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Весело

  Получил е...дръжки! Пародията на прокурор Г. си е изсмукал от пръстите седем "обвинения" и ги е прибрал в чекмеджето...

 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2613 Весело

  Уф, ще надебелея здравата от тия пуканки!

  Пук - оттука, пук - оттам.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Че той бившия на червената баронеса нали е жив? Нали го беше дала в някакъв приют преди да отседне при друг. Значи черепа не го е убивал.

 4. 4 Профил на draxter
  draxter
  Рейтинг: 278 Весело

  Мястото на този помияр е в затвора, ако може в една килия с Шиши, Тиквата и народната радост.

 5. 5 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  Бизнесмени от рода на г-н Божков се създават с благословията на политиците. Те им режат главите ако не слушкат. Това става в нашата мила Родина. За това сме и на този хал.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 6. 6 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  Явно и Телефонната палата им трябва!

  Цял ден един ритон не могат да намерят в НИМ?
  Той ги обвинява в кражба на предмет за 600 000$, а държавата даже не реагира.
  Утре може да сме ние на местото на Божков, журналисти, политици.

  Любовта ще спаси света!!!
 7. 7 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 849 Любопитно

  трудно е да се вземе страна, в кавга между мутри

 8. 8 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3155 Весело

  Що го изтървахте и този?!Като му чета обвиненията отива на доживотен затвор обаче го пуснахте да си ходи.

 9. 9 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 426 Весело

  утре явно ще има друга паметна бележка:)))

 10. 10 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 720 Любопитно

  Аз пак не разбрах . . . още ли не са го обвинили за днешното земетресение в Смолян . . . което го нямало, де?
  А за замърсяването на Варненското езеро? Още ли не са?

 11. 11 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1642 Весело

  Коя ли се е оплакала от недовършеното изнасилване?

 12. 12 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3084 Любопитно

  Целодневен цирк, явно акциите на Левски не са достатъчни за сдобряване с властта.
  Явно Божков ще се наложи да покаже още нещо, и то по- сериозно.

 13. 13 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#11] от "Fiji":

  във блица нали излезна неква статия,как си сложил ръка на нейното коляно и предложил да станат любовници:))

 14. 14 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  “Направена е възбрана върху Телефонната палата за невнесено ДДС. От евентуалните бъдещи приходи от продажба на билети от все още несъществуващия и вече запориран музей“,

  казва в изявлението си още бизнесменът.

  Любовта ще спаси света!!!
 15. 15 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1290 Весело

  "бизнесмена с 11 обвинения Васил Божков"
  11+7=18 бе госпожа

  както я подкарала каскетурата, Божков скоро ще се запише в Гинес, м

 16. 16 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2835 Весело

  "прокуратурата реагира в сряда (27 май) с нови обвинения за още 7 престъпления." - значи четат и СМС, но пък намаляват откритията нещо - 11; 7; 3...?!? Трупат се неща, които са били във времето, когато Васил Божков е не само в публичното пространство, но и пръв радетел за историчност. Спец. прокуратурата знае и твори история.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 17. 17 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2770 Весело

  На сцената нов декор- вместо мрачната мъглива Дания , палми , пясъци и камили : Гешевт държи Череп и мълви - ту би ор нот ту би ...

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  Божков може и да е бандит, но Гешев ще трябва да го докаже. А това никак няма да му е лесно, предвид това, че повечето престъпления, в които го обвинява, са отпреди 10-15 години.

 19. 19 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Пък много висока тарифа извади Главният Каскет! За един изчезнал ритон днес - цели седем нови обвинения!? А като си помисля още колко ритона му конфискуваха, сигурно ще ги докарат до 50 обвинения.

 20. 20 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  А последно спи ли със сестра си или няма сестра?

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Любопитно

  И още 100 обвинения да има спрямо Божков, за повечето хора в това общество той е пределно ясен и самия му прякор говори достатъчно за всичко, което има нужда да се каже ! Въпросът е 20 години преди управлението на ГЕРБ какво направиха и прокуратурата, и съда, и ДАНС, и НСБОП...... срещу него, а вече и от 10 години власт на ГЕРБ какво се случи с този " бизнесмен" ? Защо липсват 700 000 000 лева в бюджета, само за един отрязък от време и само заради част от неговия бизнес у нас, а виновни няма ? Ни премиер, ни министър...само едни паметни записки и смс - и се разнасят из публичното пространство !!!!!

 22. 22 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#8] от "chicago514":

  "Като му чета обвиненията отива на доживотен затвор обаче го пуснахте да си ходи."
  ============
  Платил си е. Ветко затова го друсат тука. Като не бяга при Галевите.

  Еретик
 23. 23 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Не мога да си обясня защо, но май моите симпатии са на страната на Божков, а не на прокурватурата.

  vesela
 24. 24 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Допускам, че тези обвинения може да са верни. Ще видим. Но не си мислете, че Божков може да стане това което е, без да се е изцапал. Да почва да приказва и да представя доказателства, иначе сам ще изпере пешкира.

 25. 25 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  М.В. трябва да е Манол Велев. За другите сещате ли се?

 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  До коментар [#9] от "свети георги груп от последните дни на герп":

  " утре явно ще има друга паметна бележка:)))"

  На която от прокуратурата ще реаргират както и със старата т.е нищо няма да направят, защото не искат " да си го причиняват", но няма проблем ние да си го при1иняваме като сме свидетели на поредното фекално изливане в обществото ни на пумия и мръсотия, много по - обилни от тези във Варненското езеро.......

 27. 27 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  трудно е да се вземе страна, в кавга между мутри
  —цитат от коментар 7 на Stewie  До коментар [#7] от "Stewie":

  Хич не е трудно! Всеки само може да прецени от собствената си камбанария кой е по-опасен за него - Борисов или Божков.

 28. 28 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Подбудителство към убийство на 4 инициала. 4. Подбудителство за имотното престъпление. 1. Опит за изнасилване.1. Общо = 6.
  Защо 7?
  Гешев май си е глътнал аритметиката.🎃😄😂

 29. 29 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 720 Весело

  До коментар [#11] от "Fiji":
  "Коя ли се е оплакала от недовършеното изнасилване?"

  Някоя Петрова беше от онзи виц за разказващите спомени антифашистки:
  - "А помните ли, др. Иванова германците . . . какви дълги бели пишки имаха? Когато всички бяхме изнасилени, само Петрова не пожела."

 30. 30 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 374 Неутрално

  всичко знаем кой е божков и с какво се занимаваше толкова години и всички знаем къде му е мястото.

 31. 31 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Тоя човек го изкараха с фул набор престъпления по НК и досега никой за нищо не го е разследвал или проверявал!?! Това прокуратура и МВР ачик-ачик ни показват какво вършат по високите етажи на бизнеса и политиката, докато няма команда "Дръж". Накратко нищо, тоя гнусар в това отношение явно е прав - абсолютни бухалки...

 32. 32 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 481 Неутрално

  До коментар [#30] от "bkstoja":
  То всички знаем, кой е Гешев, кой е наставника му, Шиши, кой е Доган и каква п-ка е Бойко Борисов. И....?🎃

 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Любопитно

  Ситуацията с Божков е същото, което става и с Варненското езеро: тонове фекалии ни заливат в момента:

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/05/27/4071892_tainite_za_ekokatastrofata_vuv_varnenskoto_ezero/?ref=home_layer2


  Но прокуратурата не "иска да си го причинява"! Това, с есемесите и паметните записки за пълен съпорт ! Тогава защо да си го причиняваме всички ние - въвличането ни в поредния мегаскандал, зад който лъха неприкрита корупция за милиарди ?

 34. 34 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#28] от "zegi":

  Пропускате "създаване на престъпна група" - 7

 35. 35 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 642 Весело

  "опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини".

  Това е особено силно обвинение.
  Обаче изпитвам известни затруднения с това да си го представя.

  Значи ли, че Божков е шибнал 2 шамара на жертвата, проснал я е на спалнята и тамън да свърши работа, и му е звъннал Горанов, примерно, за да го пита как е минало в ДКХ?
  Следствие от което Божков се е заприказвал, а жертвата се е измъкнала???

  Объркана съм. :))))))

 36. 36 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Бизнесмени от рода на г-н Божков се създават с благословията на политиците. Те им режат главите ако не слушкат. Това става в нашата мила Родина. За това сме и на този хал.
  —цитат от коментар 5 на haq30626233


  Има една такава работа...

  Хора- Божков може и да е такъв, какъвто го представя Прокуратурата.

  Но е маса дразнещо- ако наистина е създавал групи, бил, изнасилвал, убивал, натрупал милиарди, крал милиони- сега ли се усетиха от Прокуратурата?

  Всички тези простотии- ако ги е правил- не ги е направил в последните 2-3 дни (в статията говорят чак за 2012г!).

  Къде бляха десетки години, та ий ся на му разкриха всички тези престъпления?

  Бойко има снимки- с Черепа- с къс ръкав- здрависват се свойски! С Горанов си били контактували- да обсъждат данъчни закони разни... И ся изведнъж- дУбро утро Гиргино- ма той бил по- черен от дявола бре! Ей ся разбрахме!

  Да приемем ли, че прокурори разни- досега са били тъповати, ма на ся рЕзко поумняха, и го разкриха, или има нещо друго?

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на iradev
  iradev
  Рейтинг: 227 Неутрално

  М.В. трябва да е Манол Велев. За другите сещате ли се?
  —цитат от коментар 25 на taratanki


  Й.Д. най-вероятно е Йордан Динов, беше разстрелян преди 7-8 години.
  Занимаваше се с хазартен бизнес, не помня точно какъв, май нещо свързано с онлайн залагания

 39. 39 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 961 Неутрално

  След девети е било същото спрямо богатите. Само че тогава е имало съд.
  Народен, ама съд.

 40. 40 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 481 Неутрално

  До коментар [#34] от "daskal1":
  Създаване? Нещо като...раждане, демек. И това нещо го има в Наказателния кодекс?

 41. 41 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Винаги идва Видовден...

 42. 42 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 642 Весело

  До коментар [#31] от "Ruse_Island":

  Ами още няма обвинение за шпионаж, обида, фалшифициране, бракониерство, жестокост към гръбначно животно и още някои.
  Освен това май трябва да се допише НК, щото има възможност за повдигане на обвинение за " съвкупление" и "полово сношение" макар да няма принципна разлика между тях, а няма зоофилия, некрофилия и още някои обвинения, които може да се актуални, знае ли какво е откриля прокуратурата... :)))

 43. 43 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 282 Неутрално

  В кавото и да обвинят Божков, съучастници колкото искаш от властта.

  vesela
 44. 44 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  До коментар [#39] от "yavooor":

  Е то и сега имаа. Викат му "специализиран".

 45. 45 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 444 Любопитно

  Хммм ... 18 обвинения, като невнесени 700 милиона в държавната хазна, подбуди за четри убийства, насилствено разпореждане с недвижим имот, основаване на престъпна група за изнудвания и други тежки престъпления, опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила (повечето известни на прокуратурата изнасилвания, са без употреба на сила – моя забележка) и .... и....
  Леле, само като си помисля с какво лошо другарче си е дружал Влади Горанов, а Бойко Борисов приятелски го е тупал по рамото, тръпки ме побиват. Ама и тоя Божков голям хитрец, голям престъпник, голям интелект.... толкова години никой да не се усети, ни бившия главен Цацаров, ни цитираните по-горе и нищо не подозиращи Горанов и Борисов! Добре, че избраха (е то само двама от тях) и дойде на власт умния главен Гешев, та да сложи нещата в ред..
  Жалко, но така им се пада, след като са толкова наивни и доверчиви, да си сърбат попарата (е той престъпника Божков още я готви, но ще я сготви, сигурен съм).
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 46. 46 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  До коментар [#35] от "Lilith":

  Нещо такова, ама явно на девойката (обект на изнасилването) не са и били дадени "ценни указания".

 47. 47 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#11] от "Fiji":

  "Коя ли се е оплакала от недовършеното изнасилване?"
  ===========
  Почитателка на изнасилените от дядо Харви Холивудски.
  Важното е да се обявиш за изнасилена в подходящия момент.

  Еретик
 48. 48 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Нали ви казАх -- освен да му повдигнат нови обвинения. И ето. . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 49. 49 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#12] от "boevbisser":

  "Целодневен цирк, явно акциите на Левски не са достатъчни за сдобряване с властта."
  ============
  Ациите на Левски не са подарък. Те дават право на друг да хрантути безполезни татуирани милионери.

  Еретик
 50. 50 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  Да ги закръглят на 20, за късмет!
  Ще им трябва, като гледам колко са некадърни!

  Тези хора са убити преди години. Някой рязко се е сетил да стане свидетел /веднага се сещам за Ваклин/ или е имало разследване? На милицията!

  Любовта ще спаси света!!!
 51. 51 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Що го изтървахте и този?!Като му чета обвиненията отива на доживотен затвор обаче го пуснахте да си ходи.
  —цитат от коментар 8 на chicago514  Ами така е по сценарии . Нека изчезне в чужбина и ние като се нахвърлим с обвиненията, рийш’ли, че да замирише на изгоряло, така както стана с Таки, Галеви, Цветан Василев и още много, много други « герои « .
  Почеркът и сценаристите са едни и същи, без значение дали слугите се казват Цацаров, Гешев, или Филан-Кешията .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 52. 52 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  [quote#36:"Дедов'та Колюуа Унукя!"][/quote]

  Ми досега са били убийства, поръчани от наш правилен другар, докато сега конюнктурата се обърна. Какво чудно?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 53. 53 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Става банална история това....
  Очевидно е , че Борисов и групата около него са бесни на Черепа заради случилите се напоследък разкрития за неговите контакти с министъра на финансите , човек на Доган .

  Сега каквото и обвинение да му повдигнат , няма да успеят да замаскират факта , че досега са го покровителствали и удобно са си затваряли очите за золумите му.

  Главния прокурор странно не пожела да предприеме никакви действия към Горанов , нещо което буди много силно недоумение!
  Това ,според мен , ще му коства и малкото авторитет който беше придобил след като погна един силен мултимилионер , но очевидно той не държи на това....

  За мен всичко идва от сараите , там е властта , но защо по дяволите се позволява? Защо и как Доган и водената от него ДПС-която отдавна вече не е никакво движение за права и свободи , имат толкова огромна власт над всички политически формирования , без изключение?

 54. 54 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 481 Неутрално

  До коментар [#11] от "Fiji":
  Коя се е оплакала от изнасилването?
  Е, стана въпрос за една девойка.....по есемесите.

 55. 55 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#17] от "SS":

  "Гешевт държи Череп и мълви - ту би ор нот ту би ..."
  ============
  Става. Ако Прокопиев купи и телевизия, ще го филмират.

  Еретик
 56. 56 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  А последно спи ли със сестра си или няма сестра?
  —цитат от коментар 20 на Viva la Evolution


  И двете, дедо попе, и двете.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 57. 57 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Аз пак не разбрах . . . още ли не са го обвинили за днешното земетресение в Смолян . . . което го нямало, де?А за замърсяването на Варненското езеро? Още ли не са?
  —цитат от коментар 10 на Косьо Генчев  Моля те, не ги подсещай !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 58. 58 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Божков знае много. Ако се разприказва ще стане интересно. Борисов си създаде много силни врагове. Мисля, че нещата вървят към гангстерски сцени.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 59. 59 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Признавам се за виновен за разкриване на безчинствата и грабежите на хунтата. Възнамерявам да продължа да го правя
  __________________
  Според мен цялата схема е сложна и дълго ще продължи, ако има още разследващи журналисти, трябва да проучат кой кукловод подкара правителството към тази самоубийствена мисия срещу Черепа?
  Божков дори и да загуби половината си богатство и свободата си , няма да пощади никого от управляващите. Знае се само ,че при свитата никой няма интелектуалния капацитет да изиграе такъв гамбит.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 60. 60 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Целодневен цирк, явно акциите на Левски не са достатъчни за сдобряване с властта. Явно Божков ще се наложи да покаже още нещо, и то по- сериозно.
  —цитат от коментар 12 на boevbisser  Може и да покаже, ама може и да попита :
  « Къде ми е ритона ? И другите предмети на изкуството от колекцията ми ще се появят на свободния пазар « ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 61. 61 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2800 Весело


  От два дни чуваме, че прокуратурата нещо шумоли..... Викаме си "Аха, развиват от намачканите вестници този прословут ритон!"

  А то те пишели нови обвинения!

 62. 62 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#15] от "extraCACA":


  « ... каскетурата ... «


  Баси точното определение, баси !
  Колега, с твое разрешение бих желал в бъдеще да използвам този бисер .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 63. 63 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1097 Любопитно

  Нека да позная, и по новите седем обвинения единствен свитедел е Цеката, нали?
  Този човек е машина, на Божков тези близо 20 обвинения са му достатъчно, да минава нататък.

 64. 64 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2800 Весело

  До коментар [#35] от "Lilith":

  "опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини"......
  —цитат от коментар 35 на Lilith


  Очакваме следващото обвинение да бъде за "изнасилване на лице от мъжки пол без използване на сила" като имаме обосновани предположения за самоличността на тъжителя

 65. 65 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Явно силните на деня смятат, че Божков няма нищо сериозно срещу тях или пък ще си трае, понеже иска да се договори. Най-вероятно ще му повдигнат още обвинения.

 66. 66 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  Този щом има толкова много престъпления, как е оцелявал досега? Що е спала прокуратурата? Ами другите като него? Ами Шайката?

 67. 67 Профил на барези
  барези
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#25] от "taratanki":

  Й. Д. е Йордан Динов, за другите мисля още

 68. 68 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Пък много висока тарифа извади Главният Каскет! За един изчезнал ритон днес - цели седем нови обвинения!? А като си помисля още колко ритона му конфискуваха, сигурно ще ги докарат до 50 обвинения.
  —цитат от коментар 19 на Косьо Генчев  Ритон на стойност $ 600 000, ли ?
  Не занимавай каскета с такова дребнотемие - той не се кахъри и не търси 700 милиона, ти го занимаваш с някакви си кирливи 600 000 пък макар и долари .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 69. 69 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Общото между гешевите и божковите обвинения е, че са недоказани. При това едните най-много да доведат до падане на нечий рейтинг, а другите твърдо до запориране и открадване на имущество и бизнеси за милиард лева.

 70. 70 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Божков докато си е плащал рекета, е можел да прави каквото си иска. Сега стана от черен по-черен.

 71. 71 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#21] от "samoedin":


  « Защо липсват 700 000 000 лева в бюджета ? «


  Айде, холан ...
  Цацата и Каскета не ги боли за изгърмяните 4,3 милиарда от КТБ, за изчезналите милиарди от гьола в Белене, а ти ги занимаваш с дреболии .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 72. 72 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 742 Неутрално

  "Престъпна група от 2012 год"...8 години поработили в прокуратурата, бавни и уверени!Айде бе, може ли по-нелепо да стане.

  Прокуратурата, като част от заграбената държава се използва за разчистване на мутренски сметки. Беси ми се някого, но няма да стигне въжето!

 73. 73 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Струва ни се Божков "нехае" за двете близки жени в ареста.

 74. 74 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Божков получи нови обвинения за 7 тежки престъпления

  Божков няма как да получи нито едно обвинение , без да се потърси сметка на "родителите " не само на Божков , а и на всички взели участие в прословутата ДЕМОКРАТИЧНА ПРОМЯНА . Тази промяна създаде хранителна среда за всичко престъпно , гнусно , античовешко и какви ли не още деяния , несъществуващи н в никаква степен до 89- та . Отприщиха се единствените приемливи за новоизпечените престъпни злодей и бандюги начини за печелена на пари начини . Безмилостви престъпления . Живота за тях стана стока с нищожна цена . Пари - много и веднага , тук и сега . И Божковците Тиквите , Картофите Крушите , Маджовци , Кюлевци ... безброй са . Обсебиха държавата , стигнаха и до министър председатели . И започнаха да си гризат кокалите . Е сега част от тези , окопали се във властта , започнаха да си маркират териториите . Като животните - с препикавана . На Закона . Спомнете си плача на Простия - Поръча ме Доган И ще разберета кой е прапикал България като собствена територия и защо жертвите ще се множат . Ако посмеят да оспорват територията Му .

 75. 75 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  М.В. трябва да е Манол Велев. За другите сещате ли се?
  —цитат от коментар 25 на taratanki  А може и да е Милен Велчев, юпито на « царя « и най-върл перач на руските олигарси, посредством ВТБ, макар, че много силно се съмнявам .
  Впрочем, много силно се съмнявам ВЪОБЩЕ за всичките обвинения .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 76. 76 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Че черепа използва убийства за "регулация" на хазартния бизнес в България, беше тайна до момента само за полицията. Само дето не е ясно, какви доказателства ще извади прокуратурата, за разговори, които са се провеждали преди 10-15 години. Дали могат да осъдят някой, само по показания на НЕ ПРЕКИ свидетели? Дали могат да осъдят поръчителя, без да намерят извършителя? А дали черепа е сключвал нотариално заверени договори за тия "услуги", а сигурно и фактури не са издавани.
  Тъй че, най-сериозното обвинение е за недоивършеното изнасилване.
  Сигурно жертвата е очаквала да я изнасилят, ама черепа нещо е запецнал и работата е пропаднала.

 77. 77 Профил на vlq37647807
  vlq37647807
  Рейтинг: 8 Неутрално

  кой кукловод подкара правителството
  —цитат от коментар 59 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  Този кукловод е Путин, защото той мрази Иван Костов!
  А Б. Борисов е протеже на Иван Костов.
  Да напомня, че Б.Б. беше избран за първото си премиерство с гласа на Ив.Костов и всички депутати от ДСБ, които така продадоха избирателите си.

 78. 78 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1107 Весело

  Готов е Божката за Човек на Годината!!!

  БХК - на ход сте!

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 79. 79 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 891 Весело  Дневник са готови да героизират Божков, за да очернят прокуратурата, подгонила прокопиевото им шефче за далаверите му.
  Независима и безпристрастна медия, за пример на всички останали! Т.е. като всички останали.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 80. 80 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 481 Неутрално

  До коментар [#78] от "dgd":
  Мафиоти си разменят обвинения. Да ти прави впечатление, че единият от мафиотите е държавата България. Представлявана от нейните завладени институции.

 81. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Този щом има толкова много престъпления, как е оцелявал досега? Що е спала прокуратурата? Ами другите като него? Ами Шайката?
  —цитат от коментар 66 на Judjuk  Вероятно, защото си е плащал, но апетитът на властимащите е нарастнал слонски, на Божков му е писнало и им е теглил майната, лешоядите са побеснели и са насъскали плешивото куче от каскетурата .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 82. 82 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 299 Весело

  Божков може да влезе в книгата на рекордите на Гинес, с най-голям брой обвинения. А Гешев, като прокурор с най-безхаберните обвинения...

 83. 83 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Божков знае много. Ако се разприказва ще стане интересно. Борисов си създаде много силни врагове. Мисля, че нещата вървят към гангстерски сцени.
  —цитат от коментар 58 на б_еко - върнете стария Дневник


  Бе той и Цветан Василев знаеше много, пък раздал и папки и записи по нотариуси разни, пък интервюта дава, пък накрая... нищо.

  Или нищо нямат (независимо кво знаят), или са им направени някви "реверанси"- за да мълчат.

  Но независимо кое от двете- резултатът е една голяма нула.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 84. 84 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  До коментар [#67] от "барези":

  До коментар [#25] от "taratanki":

  АП - Алексей Петров?

 85. 85 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Дневник са готови да героизират Божков, за да очернят прокуратурата, подгонила прокопиевото им шефче за далаверите му. Независима и безпристрастна медия, за пример на всички останали! Т.е. като всички останали.
  —цитат от коментар 79 на quatro_4x3


  +++++++++++
  Само като им прочетеш гальовните статии към всеки обвиняем, който е казал нещо срещу власта. Мед им капе по дребните душички.
  Свърши се с обективноста в тази 'независима и демократична' медия.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 86. 86 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Жалко, че няма смъртна присъда.

 87. 87 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  До коментар [#22] от "Костадин Иванов":

  Ветко е глупав. А няма и топки да се опъне на Каскета. С Черепа си взеха белята. Когато тръгнеш срещу някого, трябва да си добре подготвен, защото сега станаха за смях. Мислеха, че ще е като с Цветан Василев, но Божков не е рожба на КОЙ като него, той сам се е изградил и е кален във всякакви битки.

 88. 88 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Божко доста ги щади, сипи им, стига вече с тоя Борисов, поверва си много мутрата

 89. 89 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1041 Любопитно

  [quote#27:"deaf"][/quote]

  А защо не и двамата?

 90. 90 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  До коментар [#76] от "1107":

  Прокуратурата разчита само на свидетелските показания на Цеките. И от сериен изнасилвач на стотици жени сега Черепа се оказа с едно нвдовършено изнасилване.

 91. 91 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  Защо не се коментират тримата участници в групата за поръчкови убийства? Не може всички да са в Дубай. Все някой е заловен.Ако не и тримата. Това променя качествено нещата. Няма вече размяна на есеемеси с дубайския беглец. А спявки на живо, така да се каже. Иначе някои се питат - как досега не са го закопчали. Така. Весела Лечева разказваше, че първата работа на разследващите атентата срещу мъжа й Манол Велев била да я питат имал ли конфликти с подчинени и пр. Тя им казала, че не става дума за такива конфликти, а за съперничество в хазартния бизнес, намеквайки за Божков. Малко, след като се прибрала и се обадил Божков, казвайки, че се нуждае от психиатър, заради глупостите които говорила в МВР. И можел да й прати. След това Весела Лечева е оттеглила показанията си. Сега разследващите се чудят къде са изчезнали показанията на жената, пряк свидетел на атентата, както и записите от камерите. Та, така.

 92. 92 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  Впрочем, в нашата демократична държава, може да се запорира имущество за 17,6 млн. евро, за дължими 115 000 лева.

  Ще откраднат и телефонната палата, която трябваше да е Музей.
  Според мен тече подмяна на всички големи български бизнесмени /не включвам тези с наркотиците и проституцуята/, говоря за тези, които плащат милиони такси и данъци на месец.

  Сещам се за Гриша Ганчев, който се опита да произвежда коли, а държавата продължи фа купува немски.

  Само след няколко години, най-богатия български бизнесмен, ще е продавач на семки.

  Любовта ще спаси света!!!
 93. 93 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 642 Весело

  До коментар [#64] от "Един препатил":

  А уводните думи в пледоарията на прокурора ще бъдат " Няма страшно, това е просто любов"... :))))

  П.П. Само да не ревне кметът на Симитли за нещо и той, че знае ли ги човек македонците (визирам Пиринска Македония) колко точно са ревниви, и как го преживяват?

  П.П.С. Не знам защот точно за кмета на Симитли се сетих... :))))

 94. 94 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  По Канал 1, отново не опровергаха версията за липсващия предмет на изкуството.

  Прокурорът, с интереси в Тракийското изкуство, също не се е за имал със случая.

  Божков, да вземе да финансира Слави Трифонов, и без това едвам кретат финансово.

  Любовта ще спаси света!!!
 95. 95 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#87] от "Fiji":

  "но Божков не е рожба на КОЙ като него, той сам се е изградил и е кален във всякакви битки."
  ===============
  Възхищение ли усещам?
  Бих праснал едни опулени емотикончета, но в този сайт не знам къде са.

  Еретик
 96. 96 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  До коментар [#63] от "Yotce":

  И срещу Иванчева Гешев разчиташе само на показанията на Ваклин. Но когато делото се гледа в специализирания съд, може да те осъдят като нищо само върху едни свидетелски показания. Затова и Малката Цека е толкова важен за Каскета. Без него Гешев увисва.

 97. 97 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  Защо "hope" се прави на ударен? Виждал ли е бившата пощенска палата. Поне на снимка? Една от най-големите , ако не най-голямата сграда в центъра на София. Колекцията на Божков би заела една по-голяма стая от нея. А сградата иначе? Музей на какво, по точно?

 98. 98 Профил на sweeper
  sweeper
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Винаги идва Видовден...
  —цитат от коментар 41 на НеКой


  Тъй, тъй - за всички си има Видовден! И за тия като вас...

 99. 99 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2800 Весело

  До коментар [#93] от "Lilith":

  До коментар [#64] от "Един препатил":
  ........................................
  П.П.С. Не знам защот точно за кмета на Симитли се сетих... :))))
  —цитат от коментар 93 на Lilith


  Ще трябва да попитаме Моди. Онзи ден и аз се бях присетил за него и Моди взе та ме изтри.

  Ама ако сега ни изтрие и двамата може и да не го питаме.

 100. 100 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 158 Неутрално

  Бат Божи е в дъното на всяко престъпление в България, според прокурватурата...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK