Всичко е законно - прокуратурата приключи "Апартаментгейт" за Цветанов

Два месеца след началото на скандала Цветан Цветанов си тръгна от всички постове, които заемаше в ГЕРБ и в парламента

© Велко Ангелов

Два месеца след началото на скандала Цветан Цветанов си тръгна от всички постове, които заемаше в ГЕРБ и в парламентаПрокуратурата няма да разследва бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов заради имотите, които е купил от "Артекс", а причината е, че не са открили данни за корупционни и други престъпления от страна на Цветанов.


Това се вижда от постановление на специализираната прокуратура, с което се прави отказ да се образува досъдебно производство и се прекратява проверката по случая. Така повече от година след скандала, станал известен като "Апартаментгейт", равносметката е - никакви обвинения и нарушения от страна на Цветан Цветанов и раздяла с политическата му кариера с ГЕРБ.


Постановлението на прокуратурата е издадено още на 17 февруари, но за него съобщи едва днес сдружение БОЕЦ, по чийто сигнал започна проверката на имотите на Цветанов. Постановлението е подписано от прокурор Валентина Маджарова.
От БОЕЦ припомнят, че в сигнала си до прокуратурата и КПКОНПИ са алармирали за "съмнения за извършени престъпления - корупция, злоупотреба с власт, незаконно забогатяване, конфликт на интереси, търговия с власт, укриване на данъци, данъчни и финансови престъпления както и други престъпления по чл. 283 и 304 от НК, както и участие в организирана престъпна група за данъчни и финансови престъпления, извършени от Цветан Цветанов - депутат в 44-ото Народно събрание на Република България, и Мирянови - собственици фирма "Артекс Инженеринг 2000-5", както и други неустановени лица".


Цветанов твърдеше, че всичко е законно, няма корупция и злоупотреба с влияние, като това ще бъде доказано от компетентните органи. Той дори заяви, че няма кой да го накаже, защото не е извършил нищо нередно. Това предизвика острата реакция на премиера Бойко Борисов, който заяви, че "може да го накаже Господ, могат да го накажат хората, мога да го накажа и аз".


В преписката специализираната прокуратура посочва като установена цялата версия, която Цветанов изнесе публично за начина, по който е придобил имота.


Според документите, публикувани в разгара на скандала, данъчната оценка на имота, по която е извършена и замяната, е 386 654 лева за 315 кв. метра. Това включва апартамент от 240 квадрата, двоен гараж, преддверие и асансьорна шахта. При тази цена на придобиване на апартамента излиза, че квадратен метър струва 1227 лева (630 евро), а подобни имоти в други сгради на "Артекс" се продават на цени от 2400 евро до 3000 евро.


Тогава Цветанов обясни сделката с това, че заменените жилища са в същия район, а доплащането е направил с комбинация от кредит и спестявания и твърди, че трябва да се изчислява само това, което е платил за около 50 кв.м разлика в общите площи на имотите. На практика с постановлението за прекратяване на проверката специализираната прокуратура потвърждава тезата му. С едно изречение прокуратурата посочва, че Цветанов и Мирянови се познавали от 2017 г. и отношенията им били изцяло делови.


Цветан Цветанов не отговаря на мобилния си телефон, а от ГЕРБ отказаха да коментират.


Как започна скандалът с новите имоти на властта


Имотният скандал започна на 19 март м.г. след публикация за сделка на Цветан Цветанов в "Свободна Европа" за новия му апартамент в луксозната кооперация "Летера", известна като "Къщата на буквите", на ул. "Латинка" в столичния кв. "Изток". В публикациите се твърдеше, че за да придобие имота, той прехвърля на строителя "Артекс" две други свои жилища (общо 190 кв. метра), две паркоместа и доплаща 100 000 лева.


Два месеца след началото на скандала Цветанов си тръгна от всички постове, които заемаше в ГЕРБ и в парламента, а наскоро обяви в телевизионно интервю, че знае кой стои зад скандала с покупката на жилища на по-ниски от пазарните цени.


На 22 март Върховната касационна прокуратура възложи на антикорупционната комисия да започне проверка на сделката за апартамента Цветан Цветанов. Ревизията на неговите имоти бе по сигнал на гражданско сдружение "Боец".


На 19 юни 2019 г. комисията е приключила 11 производства, които бяха образувани след скандала. По 7 от тях комисията не е открила конфликт на интереси, а други 4 са прекратени. Така казусът с имотите е приключен за КПКОНПИ.


Цветан Цветанов притежава апартамент в новата кооперация "Летера", построена от "Артекс", на ул. "Латинка" 8

© Цветелина Белутова, Капитал

Цветан Цветанов притежава апартамент в новата кооперация "Летера", построена от "Артекс", на ул. "Латинка" 8


На сайта на комисията бяха публикувани няколко решения, според които при покупката на имотите си не са направили нарушения бившият шеф на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на туризма Николина Ангелкова, бившият зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившият зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, бившият министър на правосъдието Цецка Цачева, председателят на комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов и председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.


Всички те бяха разследвани от антикорупционната комисия по медийни публикации отпреди няколко месеца заради имоти, за които се твърдеше, че са купени на по-ниски цени от пазарните.


Антикорупционната комисия не намери данни за конфликт на интереси


Според заключението на антикорупционната комисия, щом няма участие в "Артекс", Цветанов не е в конфликт на интереси.


Бившият председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е дал обяснения пред комисията по повод проверката на имота му, става известно от публикуваните решения. От обясненията му "е видно, че е узнал за обявения за продажба процесен апартамент от приятелско семейство, след което се е срещнал с продавачите и са договорили условията по сделката".


Цветан Цветанов не е свързан със собствениците на "Артекс", защото няма участие във фирмата, посочват от комисия "Антикорупция" и така стигат до извода, че няма и конфликт на интереси.


Освен това никой от фирмата строител не е бил служебно подчинен на Цветанов и заради това се приема, че той не би могъл да им окаже влияние.


"По отношение на съмненията за евентуално влияние върху други органи и лица комисията приема, че за оказване на влияние е необходимо наличието на отношения на субординация и йерархическа подчиненост между този, който оказва влияние, и този, върху когото се оказва влиянието, което в конкретния случай не е налице", се казва в решението на антикорупционната комисия за Цветанов.


Отделно прокуратурата също започна проверки по публикациите за имотите, купени на по-ниски от пазарните цени. До момента не са оповестени никакви резултати от тях.


Имотният скандал беше определен от премиера Борисов като тежък удар върху ГЕРБ. За да минимализира щетите, министрите, замесени в скандала бързо напуснаха постовете си, а напускането на Цветанов като депутат трябваше да се разчете като безкомпромисно действие и спрямо най-близкото му партийно обкръжение.
Разкритията обаче продължиха и малко по-късно Борисов разпореди да спре строежът на сградата "Златен век" на фирма "Артекс", което доведе до серия от дела и съдебни процедури.


През април миналата година президентът Румен Радев свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) заради имотните сделки, или по темата с корупцията. На съвета нямаше представител на КПКОНПИ. Срещата при президента завърши без резултат и без подписана декларация, която бе подготвена от администрацията на Румен Радев.


Хронология на оставките в ГЕРБ - четете тук.
Коя е фирмата "Артекс" - четете тук.
Какво установи антикорупционната комисия - четете тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (114)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 488 Неутрално
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5662 Любопитно

  Сега Цветанов ще осъди държавата, за да си върне честното име !!?

  [email protected]
 3. 3 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Какъв Апартаментгейт,бе,другари. Човека партия ше прай тези дни,с двете ноги и ръки в яката политика се връща,а вие заради няколкостотин тухли осморки ше му спъвате полета...

 4. 4 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4663 Неутрално

  Кучетата лаят, а керванът си върви ... Няма управия 😈.

 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2693 Весело

  "Цветанов твърдеше, че всичко е законно, няма корупция и злоупотреба с влияние, като това ще бъде доказано от компетентните органи" - знае ЦвЦв, като стар наследник на апарти, а не като Влади, дето го извадиха от квартирата в защитения комплекс и сега го работят с един СМС. Доказано е - НЕвинен!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3386 Неутрално

  Барба Ганьос знае много добре, че ако с Цацата подгонят Цецо, онзи ще си отвори устата и тогава Барба Ганьос ще трябва да бяга посред нощ през границата, маскиран като сирийски бежанец...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4401 Любопитно

  "Всичко е законно - прокуратурата приключи "Апартаментгейт" за Цветанов"

  Е, много ясно. Някой очаквал ли е друг резултат от проверката на прокуратурата?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 8. 8 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  Сега се извинете на човека и го помолете да поеме отново партийните постове.

 9. 9 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  А защо не се споменава за разследване на другия подобен казус с жената на Панов, която си купи апартамент от същата фирма, на цена 1/4 от пазарната и то без да има официални доходи ? Врътката с плащането на наем на самата себе си няма нужда да я разследват, тя е неморална но не е незаконна.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 139 Весело

  Цветанов най-много ся да си купи още един апартамент.
  Напук на протестърите! Завистта е кофти чувство.

 12. 12 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 434 Весело

  корупция във България няма,не е имало и никога няма да има!!който твърди обратното е негодник и тулуп който иска да клати стабилността:)))))))))))))))))))))))

 13. 13 Профил на babameca
  babameca
  Рейтинг: 440 Весело

  Чист, пременен целият в бяло! Хахаха

 14. 14 Профил на sebulba
  sebulba
  Рейтинг: 387 Неутрално

  То изначално се знаеше че е законно, само че моралният елемент куца. Обяснението " всички така правят" може да се перефразира "гледат от нас и правят същото".

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3386 Неутрално

  До коментар [#8] от "razor":

  “Сега се извинете на човека и го помолете да поеме отново партийните постове.”

  Не бих се учудил и да го направят.

  Когато “Цецо” изпадна в немилост пред Вожда, сред герболяка почна едно разграничаване, едно морално осъждане...

  Сега, когато “Цецо” явно е намерил начин да намекне на Бай Х какво има скътано в папки, флашки и сейфове, изведнъж не само се оказа невинен, а вероятно и ценен за Партията с главно ББ.

  Горе-долу Стамболов...

  Описано е от гениалния Алеко, най-проницателния познавач на нашенската душевност.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 917 Неутрално

  В държавата на беззаконието, явната корупция, нагласените обществени поръчки и добрите и лошите олигарси - ВСИЧКО Е ЗАКОННО за някои, за други нищо.

  Евроатлантида
 17. 17 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 517 Весело
 18. 18 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 843 Неутрално

  Ма как, бе! Естествено, че е невинен! Целият е в бяло...
  Бурни възгласи "Да живей!", спорадични викове "Ура" и повтарящо се "Цецо, Цецо!"

  Мома, връщай 12 и 12А!
 19. 19 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Очеваден пример за корупция. Вижте цените на Артекс. Последните седмици се скъсаха да дават платени рекламни интервюта по вестниците как по време на криза техните апартаменти били спасение за парите ни. Цветанов има апартамент на последния етаж със собствен асансьор. Струва милиони. Нито цацаратурата нито на господ наместника не намират това за ненормално. Политическа корупция и лобизъм отвсякъде.

 20. 20 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3032 Неутрално

  А дали прокуратурата провери Артекс що продава 3 пъти под пазара. Иначе ако хване НАП некоя дребна фирмичка я прави луда. Отличници.

 21. 21 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5250 Неутрално
 22. 22 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  Що ли не съм изненадан от това решение?!

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 23. 23 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4401 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  Да не вземе да се върне като втори, а може и първи човек на Герб...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 24. 24 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1715 Неутрално


  Сделките на Цветанов и Цачева са класически схеми за пране на пари и укриване на данъци.

  Но според прокуратурата това не са престъпления - престъпления са само недовършените изнасилвания.

 25. 25 Профил на aa1830
  aa1830
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Цв. Цв. "А сега някой ще ми се извини ли... ? "

 26. 26 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Всъщност сделката е законна, но не е морална. Между другото 90% от българите си прехвърлят имотите на данъчна оценка и по този начин ОТКРОВЕНО ЛЪЖАТ пред нотариусите. Косвено се лъжем всички, защото това е една от причините за отвратителната инфраструктура около новите сгради. Вижте цените в Артекс и после вижте всички сделки на какви цени са сключвани. И това е в най-луксозния клас жилища, тоест за тези хора спестените 20-50000 лева са джобни пари. Просто манталитета на Андрешко ни е в кръвта.....

 27. 27 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1715 Неутрално


  "Постановлението на прокуратурата е издадено още на 17 февруари......"

  А кога ще научим кой и кога изнесе в чужбина ритона от колекцията на Божков, за който вече трети ден прокуратурата се ослушва като прасе в тикви?

 28. 28 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Ма много ясно. Ха сега да вдигнат данъците за балъците.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  У нас незаконен е Панов и Хр.Иванов - всички други, Бисеров, Пацо терасата, Каракачанов, Цветанов, Цачева, да не говорим за бедния-богат шиши и маса други понамазали са чиста вода ненапита.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Каквото сме си заслужили = това получаваме.

  А заглавието трябва да е:

  Прокуратурата приключи "Апартаментгейт" - ЗА СЕГА Всичко е законно.

  Щото ако на цецу много му знае плювалника, прокуратурата ще се задейства отново и резултатите могат да бъдат съвсем други. Но той ще е послушен и проблеми няма да има...

 33. 33 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  Ама разбира се!
  То беше ясно от самото начало, че Цветанов и Артекс са чисти като планинска вода!

  Точно както са чисти Пеевски и Доган, най-проверяваните хора в България.

 34. 34 Профил на Уволнете тъпото копеле позиращо за модератор
  Уволнете тъпото копеле позиращо за модератор
  Рейтинг: Неутрално

  Очеваден пример за корупция. Вижте цените на Артекс. Последните седмици се скъсаха да дават платени рекламни интервюта по вестниците как по време на криза техните апартаменти били спасение за парите ни. Цветанов има апартамент на последния етаж със собствен асансьор. Струва милиони. Нито цацаратурата нито на господ наместника не намират това за ненормално. Политическа корупция и лобизъм отвсякъде.
  —цитат от коментар 19 на djb95


  Българските политици си издействаха статус на богаташи, без населението това да го притеснява по никакъв начин. Стана като нещо естествено в главата на раята, че щом някой е в политиката, следователно няма проблеми да е заможен човек, нищо, че цял живот е бил на държавна заплата. Просто има един негласен консенсус в населението, че политическия елит няма проблеми да се обогатява. Едвва ли не тва им е наградата за тежката служба, видиш ли. И така се и влиза в политиката, разбира се: с идеята да използваш това за лично обогатяване. Защото ... човещинка.

 35. 35 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2494 Неутрално

  Честито! Поредният кристално-чист български политик!

 36. 36 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Сега ще го обезщетим за причинени неимуществени вреди с осми апартамент.

 37. 37 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Ако беше Иво Прокопиев на мястото на Цецо, веднага щяха да намерят 1000 данни за нарушения.

 38. 38 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 710 Неутрално
 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3687 Любопитно

  " с едно изречение прокуратурата посочва, че Цветанов и Мирянови се познавали от 2017 г. и отношенията им били изцяло делови"

  Че са делови - делови са ! Демек, става въпрос за пари и интереси ! За много пари и сериозни интереси ! За търговия с влияние, небостъргачи, за оплитане на власт и бизнес в едно неделимо цяло, но с едно изречение, бих резюмирал с " гарван гарвану...."
  Това е реалността, колкото и да не ни се иска !
  Но живеем от скандал в скандал, а промяна от всичко това - никаква !

 40. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3506 Неутрално

  На една пералня дали цаца ще и нарисуваш отпред, дали каскет ще и сложиш отгоре - все пералня си остава!

 41. 41 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Че кой е очаквал нещо друго?
  Цветанов не го отнесе навремето, когато ГЕРБ още не бяха хванали всичко, за онези шест апартамента, дето парите му дала тъщата, та сега ли, когато Гешев решава, какво да си причини, и какво - не...

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  До коментар [#9] от "m17":

  Щото нема причина за разследване.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 44. 44 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тотална корупция и от Запад им викат конгратюлейшънс за да крадат и те . Затова западаме.

 45. 45 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  До коментар [#42] от "lz2":

  Признаваме бе, признаваме всичко. Прокуратурата е страхотна!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 46. 46 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2641 Неутрално

  Да го върнат човека , щом всичко е наред ..:)

 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7384 Неутрално

  Нашата прокуратура няма време да разследва всички, затова действа избирателно.

 48. 48 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3687 Весело

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  " Барба Ганьос знае много добре, че ако с Цацата подгонят Цецо, онзи ще си отвори устата и тогава Барба Ганьос ще трябва да бяга посред нощ през границата, маскиран като сирийски бежанец..."

  Е да, така е ! Започне ли и Цецо да пее в хора и да вади факти относно съпорта във властта, падането и е въпрос на седмици ! Затова я по - добре да не го засягат лично, както направиха с черепа.....

 49. 49 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#19] от "djb95":

  Очеваден пример за корупция. Вижте цените на Артекс. Последните седмици се скъсаха да дават платени рекламни интервюта по вестниците как по време на криза техните апартаменти били спасение за парите ни. Цветанов има апартамент на последния етаж със собствен асансьор. Струва милиони. Нито цацаратурата нито на господ наместника не намират това за ненормално. Политическа корупция и лобизъм отвсякъде.
  —цитат от коментар 19 на djb95


  Грешите, друже. И да има евтини апартаменти това не е престъпление - "Артекс" е частна фирма, че даже и семейна - може да продава на когото по колкото си иска.

  Самата арх. Милянова - собственичка със съпруга и сина си на "Артекс" е казвала, че себейстоността на апартаментите им е около 600 евро/кв. м. А цените им са от 2 000 еро/кв.м. Само за по-добра етажност разликата е по 800 евро/кв. м. отгоре. Могат да си позволят не само да продават евтини апартаменти, а и направо да ги подарят.

  Ама не подарявт. Няма евтини апартаменти. Прибрали са си парите. Има пране на пари и укриване на данъци. Което вече е престъпление.

  Чрез апаратамента си с асансьор Цветанов избягна доказването произхода на около 240 хил. лв. А чрез закупуването "на груб строеж" Цачева си спести около 105 хил. лв.

  Отделно от това не е ясно дали Цветанов не си изкупи обратно двата апартамента, които участваха в размяната за този с асансьора (и които не са от тъща му, а от рушвети докато беше с Бойко Борисов в МВР и Столична община) и дали изпраната сума не се приближи към 1 млн. лв. А Цачева трудно би обяснила как за 10 години във властта е спестявала по 6 000 лв. на месец. Може би от закуски в "Тифани"?

 50. 50 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  До коментар [#43] от "Darth Plagueis":

  Т.е жената с която живее на семейни начала висш съдия си купува имоти за които няма доход на цена 1/4 от пазарната но няма причина за разследване ?!?

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на LS
  LS
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#3] от "log_on":

  Няма и да има, докато тези, които имат право да гласуват на избори пишат с ЕЛЕМЕНТАРНИ правописни грешки... Политиците са отражение на народа, а не обратното!!

 53. 53 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  А Цачева трудно би обяснила как за 10 години във властта е спестявала по 6 000 лв. на месец. Може би от закуски в "Тифани"?
  —цитат от коментар 49 на Един препатил


  Изключваш ли възможността да е теглила кредит,за да оправдае покупката?

 54. 54 Профил на LS
  LS
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#4] от "Peni Nikol":

  Няма и да има, докато тези, които имат право да гласуват на избори пишат с ЕЛЕМЕНТАРНИ правописни грешки... Политиците са отражение на народа, а не обратното!!

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3386 Неутрално

  До коментар [#50] от "m17":

  “Т.е жената с която живее на семейни начала висш съдия си купува имоти за които няма доход на цена 1/4 от пазарната но няма причина за разследване ?!?”

  Три лъжи в едно изречение.

  1. Лозан Панов и “жената, с която живее”, са женени от 2016 г.
  2. Апартаментът е придобит през 2013 г., когато не са се познавали.
  3. Ти няма как да знаеш какви доходи има тя.

  По-малко свински медии чети, вредни са за душевното здраве.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 57. 57 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 548 Неутрално

  КРАДЦИТЕ И ПОРЪЧИТЕЛИТЕ СА ЗАКОННИ ТУКА , СВЕСТНИТЕ СА НЕЗАКОННИ И ГИ ПРИБИРАТ ЗА НИЩО ПО ЗАНДАНИТЕ КАКТО И СЕМЕЙСТВАТА ИМ , КОКАЙН СЕ ЛЕЕ КАТО ИЗ ВЕДРО ,САМОВНАСЯ СИ ЩОТО БОС НА МАФИЯТА НЕМА ТУКА ИЛИ ИМА АМА Е ВИСОКОПОСТАВЕНА ФИГУРА БЛАГОДЕТЕЛ И НЕ ГО КАЗВАТ , МИНИСТЕРСТВОТО НА ЕКОЛОГИЯТА ЕКОЛОГИЧНО НИ ЗАРИ С КАНЦЕРОГЕННИ И ЗАРАЗНИ ПЛАНИНИ ОТ БОКЛУЦИ , МЕТАНА Е НА ЦЕНИ ПО СКЪПИ ОТПРЕДИ ШЕСТЕСЕТ ПРОЦЕНТНИЯТ ДИКАУНТ НА РУСНАЦИТЕ , ТОКА Е ЗА БАЛЪЦИ СВРЪХ СКЪП АМА ПА Е СОЛАРЕН АМА ДРУГ ПЪТ ЩОТО ГО ПРАВАТ НОЩЕМ , ЗА ДА ОТКРАДНАТ ТРИДЕСЕТ МИЛКИ ОТ СТЕНАТА НА СТУДЕНА НИ НАБУТАХА СТО И ТРИДЕСЕТ НИЕ ДА ПЛАЩАМЕ , ШЕ ГУШНАТ МИЛЯРДИ ОТ МЕРКИТЕ ЗА ВИРУСА И ЩЕ ВИ КУПАТ С НЕГО БЕЛО ЗА ДА ТРОВАТ ДЕЦАТА ВИ ЧОВЕКА ПРАСЕ ДЕТО ИЗРУПА ПОЛОВИНАТА ДЪРЖАВА ГЛЕДАМ ГО СА Е ПРИГОТВИЛ ДА ИЗРУПА И ДРУГАТА ПОЛОВИНА , ИДИИИЛ ЛИЯ

 58. 58 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 747 Любопитно

  „При тази цена на придобиване на апартамента излиза, че квадратен метър струва 1227 лева (630 евро), а подобни имоти в други сгради на "Артекс" се продават на цени от 2400 евро до 3000 евро.“

  Хммм... при такава фактология, на човек му остава само да се чуди и да си задава следните въпроси:
  1. Защо законодателите си губят времето и създават закони като така наречения ЗПУКИ, където (преимер) съгласно Чл.54 Облага е .... получаване на стоки или услуги безплатно или на цени, по-ниски от пазарните, получаване на привилегия или почести, помощ, глас, подкрепа или влияние... от лица, заемащи висши публични длъжности (съгл. чл.6) е конфликт на интереси.
  2. Само аз ли чета накриво този закон, защото предполагам, че и повечето българи имат като моя прочит и разбиране или прокуратурата има друг прочит и не „си го причинява“?
  3. До къде или на какво ниво е корумпирана българската прокуратура?

  Както винаги няма да споменавам за Влади Горанов, който по време на „Апартаментгейт“ официално заяви, че живее в жилище собственост на кръстника му, който го е предоставил за безплатно ползване от семейството му ... защото Влади в момента има малък проблем с мобилните оператори.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  Заб.: ЗПУКИ - ЗАКОН ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И УСТАНОВЯВАНЕ НА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ

  robin ot Crusoe
 59. 59 Профил на Тони Христова
  Тони Христова
  Рейтинг: 21 Неутрално

  аз друго и не очаквах

 60. 60 Профил на slaveyko
  slaveyko
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Някой да е очаквал нещо друго? При тези независими прокуратури, комисии, агенции и т.п.?

 61. 61 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3364 Весело

  Както в стария италиански филм :"Следствието е приключено. Моля, забравете!"
  Как беше писал Ботев: "Сега не убиват никого беззаконно, а законно."

 62. 62 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  На ул. "Латинка" БКП даде вече една свидна жертва, чието убийство великото наше следствие и прокуратура така и отказаха да разследват истински. Да не се повтори и с Цъки?

  CONTADOR GRATUITO!
 63. 63 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  ...Цецо - мъж с три дъщери и богати родители на жена му. Цецо даже е доплащал разликите в заменените апартаменти, а Прокопа просто е укривал незаконни доходи. И какво - запорирали му една яхта и той се продра да крещи, че това било нападение срещу свободата на словото...смешник!
  —цитат от коментар 51 на Nikolai Tsekov


  От което следва - какво? Продал е три апартамента и всички са се навряли в къщата на Артекс? Като еманация на партия ГЕРБ Цв. ЦВ. е пример за укриване на доходи и мошеничество през годините. Колкото до Прокопиев той има право да крещи. Дори и за колибката на кучето си, дето го убиха в Борисовата градина има право.

  CONTADOR GRATUITO!
 64. 64 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Чист, пременен целият в бяло! Хахаха
  —цитат от коментар 13 на babameca


  То на бг проКОРатурата това й е предназначението. Да оневинява(#КОЙ-то трябва)

  мурзилка
 65. 65 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Нищо. Като се въведе прогресивен данък върху доходите, справедливостта ще бъде възстановена! Така каза Плевнелиев.

 66. 66 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3920 Неутрално

  Някой да е очаквал нещо различно освен - невинен по всички показатели?

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#34] от "Уволнете тъпото копеле позиращо за модератор":

  Много точно наблюдение. Никой не запита: "Откъде Цветанов има тези над 300 хиляди лева за "разманата на жилища"? Колко е заплатата на Цветанов за да си посволи такива сделки?"

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#68] от "daskal1":

  хаха - само за работата му за фондация "Ханс Зайдел" от страшно корумпираната Германия ЦЦ е изкарал поне два пъти по 300 000. Отделно от парите на богатия си тъст.....

 71. 71 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 139 Неутрално

  До коментар [#67] от "Nikolai Tsekov":

  Виж ся.. Прокопий е добрия олигарх,а Пеев е лошия. Това трябва много добре да бъде запомнено! Обаче виждаме, че Прокопий има запорирано имущество за 500милиона лева докато реве в газетата си колко е репресиран. Като цяло всички милионери в България като почнат да им вадят кирливите ризи се превръщат в радетели за демокрация и права на човека.

 72. 72 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#67] от "Nikolai Tsekov":

  Що? Ти, как би реагирал на негово място? Издател си на популярни и независими медии през годините, не се кланяш на никой господар, разследващата ти журналистика клати "стабилността"... В крайна сметка държавата го приема лично и ти е.... майката. Нормално е и той даго приеме лично. Хайде да си припомним, как държавата закри Прокопиевата телевизия по времето на Тройната коалиция, т.е. най-голямата му инвестиция в медии и после да говорим, чий слуга е Прокопиев.

  CONTADOR GRATUITO!
 73. 73 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 646 Гневно

  Чист, изпран, готов за посланник. ГЕРБ е супер, гласувайте пак за тях!

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#74] от "Nikolai Tsekov":

  Напротив, четем и помним и критичните статии в "Капитал" срещу Муравей, Бакърджиев, Жотев и пр. Но, от времето на Костов минаха 19 г. Да не искаш да ми кажеш, че управлението на Костов за 4 г. е нанесло същите непоправими рани, каквито БКП нанесе на "Клета Майка България" за половин век? Надявам се - не. След като Прокопиев е източил ненам, кво си, но всъщност на негова основа стъпи една от най-големите фабрики в БГ, то не знам, кога държавата ще си поиска вересиите от Домусчиев, който създаде един смешен футболен отбор и купи една телевизия на кредит. Някакви идеи, защото едни 50 млн. се губят...

  CONTADOR GRATUITO!
 76. 76 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2674 Неутрално

  До коментар [#53] от "uvtest":

  Що пък да не изтегли кредит Цецка? Има заплата от 5000 хиляди лева като министър. Всяка една банка ще и отпусне кредит с месечна погасителна вноска от 10000 хиляди. Колко му е...?
  Само Горанов си остана бездомник и не можа да спести нищо. ;)

  Бивш tww09306483.
 77. 77 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  До коментар [#56] от "Norman Granz":

  Значи ако чета правилните медии на добрите олигарси ще знам точно кактово ми трябва ?. Но пък пях да пропусна как Панов и бъдещата му жена ходят заедно по софийски заведения т.е са си баш "живеещи на семейни начала". Цената на имота и данъчната и декларация ги знае всеки, бяха публикувани, разбира се не в партийните медии на умните притита.

 78. 78 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Всичко си е съвсем законно, казва Селяндурът с Каскета. Повече от законно е, казва плазмодият КОНПИр. Няма корупция, няма конфликт с интересите, няма закононарушение . . . чиииисти като сълзици са всичките уволнени от от Мутрата.
  Е 'що ги уволни тогава Мутрата? Те не му ли се сърдят. Правата не си ли търсят?
  Гнилоч, смръдня и пачаври! Това е днес страната ни. И стават все по- и по-нагли намърдалите се на властови позиции селяндури!

  П.п. Да не се бърка селяндур със селянин!

 79. 79 Профил на dondudat
  dondudat
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Сега Цвъки да заведе иск срещу Боко и да си върне постовете в ГРОБ.

 80. 80 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#53] от "uvtest":
  "Изключваш ли възможността да е теглила кредит,за да оправдае покупката?"

  А бе, ти нормален ли си???? И в дядо Мраз ли вярваш?

 81. 81 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 966 Неутрално

  И за момент не съм имал съмнение за изхода на този вид дела. Това е трагедията и безизходността в местното правосъдие. Но ни си ги избираме и ние ще сърбаме попарата. Даже днес като чета досегашните си "произведения" във форума и на други единомислещи ме напушва леко смях. Колко умни неща се казват и какво от това - керванът си върви! И шоуто също!

 82. 82 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 634 Неутрално

  "Прокуратурата няма да разследва бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов заради имотите, които е купил от "Артекс", а причината е, че не са открили данни за корупционни и други престъпления от страна на Цветанов."

  Има си хас да не е чист кат' сълза Цветанов!

  П.П. Чудя се дали някога прокуратурата ще намери нещо нередно в български политик.
  Напомням, че имунтет имат само някои хора в тази държава и то само при определени обстоятелства...

 83. 83 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Естествено, всичко е "законно" при ЦвЦв. Сега да го върнат и във властта, за да прави нови гейтове

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 84. 84 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 947 Любопитно

  До коментар [#69] от "Nikolai Tsekov":
  "ЦЦ беше чибосан от ББ, но мотивите не бяха корупционни, а свързани с морала в политиката! Това стана ли ясно?"

  Не, не става ясно! Искаш да кажеш, че Бойко Борисов има някакъв морал ли? Ти сериозно ли или Ковид'19 те е халосал по акъла?

 85. 85 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  ще тогава си беше ясно, че всичко е нагласено за да го махнат от ГЕРБ. Има ли тук някой, който да е купил/продал/заменил апартамент по пазарната му цена? ВСИЧКИ българи го правят по данъчната оценка за да спестят някой лев данъци.

  Това беше изкуствено раздухан скандал за да отстранят силният човек в ГЕРБ. Защото на задкулисието е пределно ясно, че опасният човек в ГЕРБ е Цветанов, Борисов е малодушна марионетка.

  Не случайно когато падна ГЕРБ от власт Цацата подгони Цветанов с обвиненията, не Тиквата. И му правеха редица прозрачни намеци, че ако им поднесе главата на Цветанов за него обвинения няма да има. Интересно за какво и колко сега Борисов е продал Цветанов? Може би да си довърши мандата?

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 86. 86 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2230 Неутрално

  Пътят към осмия апартамент е открит и свободен.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 87. 87 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Ташак, просто невероятно много материал са преглеждали две години. Тва му е и на Гешев проблема, шумно почва и незабелязано свършва ( по-често не може).

 88. 88 Профил на Теодоси Бялков
  Теодоси Бялков
  Рейтинг: 556 Разстроено

  Нещо друго някой очаквал ли е ?

  http://touchesofvarna.blogspot.com/
 89. 89 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Редно е Борисов да се извини на Цветанов и Цачева и да ги покани да се върнат в ГЕРБ.

 90. 90 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Щом е невинен, Б.Б. да го възстанови като втори в Герп и да го върне в парламента

  over the under
 91. 91 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Щом Цветанов е невинен, това трябва да важи и за несъстоялата се майката на нацията Цецка. Сега е моментът да я върнат като глава на парлемента. Все пак в сравенение със сегашната пекинска патица, Цецка е класа.

  over the under
 92. 92 Профил на
  Рейтинг: 243 Неутрално

  За пред закона може и да е чист, но пред обществото този вече няма лице. Ще си остане едно изцапано дупе което осмърдя целия герп, а при тях миазмите са много.

 93. 93 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Всичко може да е законно, но за мен цветанът си остава долнопробен корумпиран престъпник...

 94. 94 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Ма то беше абсолютно ясно, че е напълно законно. Все пак Цецко не е идиот. Това, което е направил се прави от абсолютно всички, които не искат да платят маса пари на държавата, за нещо, за което тя не си е мръднала пръста. Прост за политик от неговия ранг не е морално, но за какъв морал на политик говорим!

 95. 95 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 325 Гневно

  Тези престъпления ще получат Възмездие!

  Ще получат! Ще!

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 96. 96 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2674 Неутрално

  До коментар [#89] от "Ще върнем България в Европа":

  Няма как! Вождът е непогрешим и няма връщане назад. ;)

  Бивш tww09306483.
 97. 97 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Ай честито Цвъки! Да си се возиш с кеф в асансьора!
  Евалата Гешев, евалата Брендо!

 98. 98 Профил на Ivan Stefanov
  Ivan Stefanov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  „При тази цена на придобиване на апартамента излиза, че квадратен метър струва 1227 лева (630 евро), а подобни имоти в други сгради на "Артекс" се продават на цени от 2400 евро до 3000 евро.“
  Хммм... при такава фактология, на човек му остава само да се чуди и да си задава следните въпроси:1. Защо законодателите си губят времето и създават закони като така наречения ЗПУКИ, ...........
  —цитат от коментар 58 на робин от Крузо

  Тълкуване на фактите както дяволът чете евангелието.
  Защо "Дневник" пропуска факта, че тук има замяна на апартаменти. И апартаментите, с които се заменя новият апартамент също са оценени по данъчна оценка, което от своя страна е задължително при замяна. Т.е. имаме замяна "танту за кукуригу". Ти ако заменяш своя стар апартамент с нечий друг, ще се съгласиш ли досегашният ти апартамент да бъде оценен по данъчна оценка, а новият - по пазарни цени?

 99. 99 Профил на Puhon
  Puhon
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Ето това е проблема в България - напуснали постовете си набързо и това приключва въпроса. Половинчата работа! Логично е да се очаква че ако продаваш нещо под пазарната му цена сигурно са те компенсирали по друг начин. А има и данъчна страна на въпроса. Обаче, не - всички невинни и ще си запазят апартаментите.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK