"Демократична България" предлага преговори за възстановяване на икономиката

Националният план не може да бъде решение само на едно отиващо си правителство и неговото изработване не бива да става залог на предизборната кампания, която реално е в ход у нас, заявяват от "Демократична България".

© Надежда Чипева

Националният план не може да бъде решение само на едно отиващо си правителство и неговото изработване не бива да става залог на предизборната кампания, която реално е в ход у нас, заявяват от "Демократична България"."Дневник" препубликува позицията на обединението "Демократична България" от страницата му.


Европейската комисия предложи безпрецедентен финансов план за възстановяване и трансформация на европейската икономика. Този план предвижда възможност в България да бъдат съсредоточени над 20 милиарда лв. публични инвестиции от фондове на ЕС и значителни частни преки инвестиции. Тази възможност обаче е обвързана със строги условия:


- България да предложи Национален план за възстановяване и модернизация на икономиката си, съобразен с целите на Зелената сделка и цифровия преход;
- България да гарантира строго спазване на върховенството на закона и предотвратяване на корупцията с възстановителните фондове.


Приветстваме това предложение, защото то води до задълбочаване на европейската интеграция и до ускорено преодоляване на различията в социално-икономическото развитие на държавите членки. Призоваваме България да подкрепи предложението на Европейската комисия при предстоящите преговори, включително и становището й, че


важен критерий за отпускането на средства трябва да бъде върховенството на правото във всяка страна


Предложението на ЕК е не просто възможност за преодоляване на последиците от кризата, но и шанс за извършване на радикална модернизация на страната както в икономически, така и в институционален план. От успеха ни да се възползваме като нация от днешните възможности за инвестиции зависи просперитетът на поне две поколения българи - на днешните младежи, родени в края на ХХ век, и на тези, които още не са навършили пълнолетие. Нужна ни е нова, насочена към интереса на тези поколения, национална икономическа стратегия - стратегия, която да направи България лидер във важни отрасли на трансформиращата се европейска икономика и да остави ниските доходи, бедността и замърсяването на околната среда в миналото.


Днес България не е готова да посрещне изискванията, поставени във връзка с тази възможност. Необходимо е общо усилие и постигане на съгласие за дългосрочен бюджет и план за възстановяване. Наред с това ясно е, че обосноваването и прилагането на подобен план, както и общественото доверие в него не биха били възможни без много ясна политическа рамка, гарантираща върховенството на закона, капацитета на институциите и превенцията на корупцията у нас.


Националният план не може да бъде решение само на едно отиващо си правителство


и неговото изработване не бива да става залог на предизборната кампания, която реално е в ход у нас. Той ще бъде реализиран в рамките на следващия парламентарен мандат, а последиците му ще определят икономическите реалности за следващите две десетилетия.


Обръщаме се с покана до всички политически сили, представени в Народното събрание и Европейския парламент, да започнат консултации за изготвяне на Национален план за възстановяване и модернизация и Стратегия за институционални гаранции за върховенство на правото и срещу злоупотреби, които


да завършат с консенсусна визия по следните въпроси:


1. Национална програма за Зелена икономика и привличане на инвестиции в рамките на Зелената сделка на ЕС


2. Национална програма за дигитализация на администрацията и икономиката


3. Нова политика в сферата на образованието, научните изследвания, социалната закрила и здравето на гражданите


4. Нова стратегия за национална сигурност, в това число здравна и енергийна сигурност на гражданите


5. Бюджетна рамка за мандат 2021-2025 г.


6. Политическа позиция на България в преговорите по Европейския възстановителен план.


В рамките на тези консултации следва да бъде изработена и конкретна стратегия за постигането от България на европейските стандарти за върховенство на закона, съдържаща


гаранции срещу корупция и злоупотреби със средствата


от Националния възстановителен план - европейски фондове и национално финансиране.


"Демократична България" е в готовност и ще направи конкретни предложения по всяка от точките на настоящото предложение. Важно е за България обаче предложенията на отделните партии да се правят в рамките на общо усилие за намиране на съгласие. Това важи особено за болната за обществото ни тема: как ще гарантираме, че възможностите, свързани с Плана за възстановяване, няма да бъдат присвоени от малцина, а ще създадат дългосрочно благосъстояние за всеки български гражданин при равни правила и европейски стандарт за законност.


Сега, повече от всякога, ни е нужно съгласие и обща позиция в интерес на следващите поколения българи.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  Милиционерите не искат акъл.
  Пари , власт и усвояване им стигат !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  ГЕРБ бяха милиционери!
  Вече са милионери !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на gwe49620445
  gwe49620445
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А защо "Дневник" препубликува позицията на обединението "Демократична България" от страницата й ? С какво тази позиция е привлякла вниманието на "Дневник" ? Оригиналност, интелигентност, икономическа обоснованост ? Друго ?

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#3] от "gwe49620445":

  Недей да хапеш протегната за помощ ръка(шумерски надпис).
  Да не се бърка с шумкарски !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  "България да предложи Национален план за възстановяване и модернизация на икономиката си, съобразен с целите на Зелената сделка и цифровия преход;"

  "Сега, повече от всякога, ни е нужно съгласие и обща позиция в интерес на следващите поколения българи."

  Ако планът не проработи, следващите поколения българи кой да псуват че ги е набутал? Питам за един приател тука. :)

 6. 6 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 970 Неутрално

  "Демократична България" е в готовност и ще направи конкретни предложения по всяка една от точките на настоящото предложение"

  И що не го правят?
  Щото ДеБъ имат една единствена цел - някак да се намърдат в преговори/разговори/дискусии, че да се лезят по медиите, да се представят като "фактор" в политиката и да си намерят трибуна за предизборната агитация.

  Знанието е сила, информацията - власт
 7. 7 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  Начи ...

  1. Той Баце да не е луд сам да ги легитимира баш преди изборите?
  2. Ами другите? БСП, ДПС, Патреоте?
  3.. Гледам, че "броят" само партиите. Ами работодателските организации, браншовите, синдикати ... м?
  4. Аман от Кръгли маси! А те искат пак същото!

 8. 8 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 970 Неутрално

  А защо "Дневник" препубликува позицията на обединението "Демократична България" от страницата й ? С какво тази позиция е привлякла вниманието на "Дневник" ? Оригиналност, интелигентност, икономическа обоснованост ? Друго ?
  —цитат от коментар 3 на gwe49620445


  Редакционна политика......

  Знанието е сила, информацията - власт
 9. 9 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 972 Неутрално
 10. 10 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 664 Весело

  Стана дума за пари и ДБ-илите, които единствено могат да плюят, изведнъж почнаха да искат преговори. :-) Как да не им се зарадва човек!?

 11. 11 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  - България да предложи Национален план за възстановяване .... България да гарантира строго спазване на върховенството на закона.....
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Докато държавата е в плен на една комунистическа мутра от началото на прехода, изпълнението на тези задачи е невъзможно!
  Десет годишния режим на Борисов и нивото на корупция и бедност, доказват по недвусмислен начин този извод!

  Преди да се прави каквото и да било, режимът на Борисов трябва да бъде свален!
  Ако в герб не могат да намерят по свестен човек от една комунистическа мутра, то тази партия е напълно безсмислена, както беше случая с партията на "царя"!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 12. 12 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  До коментар [#3] от "gwe49620445":

  Хората предлагат всички политически сили да участват, за да имат бъдеще решенията.
  На теб какво не ти харесва в това?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 13. 13 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  До коментар [#3] от "gwe49620445":

  Не виждам нищо оригинално в идеите, но последователността в позицията им против корупцията е похвална.

 14. 14 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4034 Неутрално

  Пък колегата от Габрово де ли ни убеждава, как икономиката ни цъфти. И а-ха да върже. А, ЕС, отново пробутват зеленото. Явно, вирусът Грета ги тресе повече от ковида. Да не се опитват да ни учат, как се живее на фотосинтеза? А?

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Весело

  До коментар [#12] от "Храбър":

  Когато някой е по-умен значи има друг - по-НЕумен и на последния това хич не му харесва !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  "Демократична България" е в готовност и ще направи конкретни предложения по всяка една от точките на настоящото предложение"И що не го правят?Щото ДеБъ имат една единствена цел - някак да се намърдат в преговори/разговори/дискусии, че да се лезят по медиите, да се представят като "фактор" в политиката и да си намерят трибуна за предизборната агитация.
  —цитат от коментар 6 на pag


  Не е важно кой какво иска. Важно е България да не пострада от лакомията на олигарсите . Това може да стане само с реформиране и осъвраменяване на секторните политики.

  SHADOWS of SOFIA
 18. 18 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  ГЕРБ бяха милиционери!Вече са милионери !!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Ей сега да си гербер или да имаш такъв в къщата си ще си изпълниш всички ''мокри''фантазии свързани с пари.

 19. 19 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  То така е лесно, копираш точките от доклада на Урсула Гертруд фон дер Лайен и питаш "какво правиме". Така едно време след конгрес на КПСС искачаха кариеристите да искат промени.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 20. 20 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2520 Разстроено

  До коментар [#11] от "Рим":

  Какво говорите, ГЕРБ _е_ партия на Борисов. Без популизма на Борисов няма партия и партията няма смисъл да съществува ако не подкрепя имиджа на Борисов.

 21. 21 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Гарантирано от теб

 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  Абе гербери!
  Вашето отношение отдавна е известно.
  Няма смисъл да го преповтаряте.
  На всички е ясно че....как го каза един ваш трол по-горе....."Той Баце да не е луд сам да ги легитимира баш преди изборите?"
  Хората предлагат, защото търсят по-добро бъдеще за родината ни, а на герберята проблемът им е как да са пак на власт, как да останат на върха на хранителната верига!
  Бедна, бедна Българио!
  Само сравнете физиономиите на сегашните министри с тези на възрожденците и обединителите на България!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А когато някой са мисли най умен сички му са смеят

 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Любопитно

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":А когато някой са мисли най умен сички му са смеят
  —цитат от коментар 23 на сидер


  Кой се мисли за най-умен?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  До коментар [#15] от "extraCACA":

  Не вее, с ДБ да приговарат, тва искат от ДБ

 26. 26 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1774 Любопитно

  [quote#11:"Рим"][/quote]

  както е казано- пилците се броят наесен а пък партиите- след изборите. Или и на вас народът ви е крив ммм? Като на дебил 80 процентов?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  До коментар [#23] от "сидер":

  Между другото "сички" се пише с "в" отпред. Да не ти обяснявам как се пишат сравнителна и превъзходна степен.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  До коментар [#12] от "Храбър":

  До коментар [#3] от "gwe49620445":Хората предлагат всички политически сили да участват, за да имат бъдеще решенията. На теб какво не ти харесва в това?
  —цитат от коментар 12 на Храбър

  ===========
  Ааааа, аз помня "кръглата маса от 1990". Искаш да има такава 30 г. по-късно !?
  Няма да стане. В България има демокрация! Изборите решават кой ще управлява, кой ще взема решения и кой ще носи отговорност.
  Вие, умно красивите, естествено не можете да влезете в парламента и затова разни такива кръгли маси ви влекат. Все търсите начин да влезете през задния вход (да ви припомням ли как плюехте по Борисов, а след това се намърдахте в правителството му.) Плюете и сега, ама като става въпрос за пари и сте готови да седнете на една "кръгла софра" с него.
  Палячовци.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  ....както е казано- пилците се броят наесен а пък партиите- след изборите. Или и на вас народът ви е крив ммм? Като на дебил 80 процентов?
  —цитат от коментар 26 на Папайа с коронавирус


  Хайде преди да "броим пилците" да подсигурим електронното гласуване, за което вече няколко мандата в ГЕРБ се правят на утрепани.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  До коментар [#12] от "Храбър":

  Кои са теа сички полтически сили. Например теа:

  Алтернативна социаллиберална партия
  Алтернативно социалистическо обединение (независими)
  Атака
  Алтернатива за българско възраждане

  Б

  Български демократичен център
  Балканска демократична лига
  Бирена партия на България
  Българска евролевица
  Българска комунистическа партия (Владимир Спасов)
  Българска комунистическа партия Родина
  Българска национално-патриотична партия
  Българска национално-радикална партия
  Българска нова демокрация
  Български национален съюз – Нова демокрация
  Българска партия на справедливостта
  Българска работническо-селска партия
  Български социалдемократи
  Българска социалдемократическа партия
  Българска социалдемократическа партия (1891)
  Българска социалдемокрация
  Българска социалистическа партия
  Българска средна класа
  Българска християнска коалиция
  Български бизнес блок
  Български демократически форум
  Български земеделски народен съюз (Георги Пинчев)
  Български съюз за директна демокрация
  БЗНС – Народен съюз
  Български народен пенсионерски съюз
  Български социалдемократически съюз
  Български демократичен съюз ″Радикали″
  Българска партия либерали
  Баста

  В

  ВМРО – Българско национално движение
  Възраждане
  Волт
  Воля (партия)

  Г

  Гвардия
  ГЕРБ
  Граждански съюз за Нова България
  ГОР
  ГОРД
  Глас Народен

  Д

  Движение „Да, България!“
  Движение за радикална промяна "Българската пролет"
  Движение Гергьовден
  Движение за права и свободи
  Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ)
  Движение за равноправен обществен модел
  Движение за социален диалог
  Движение за социален хуманизъм
  Движение Кредитор на доверие
  Движение Напред България
  Движение Свободен избор
  Демократи за силна България
  Демократическа партия
  ДЕОС
  Другата България
  Движение ″Обединена България″
  Движение ″България на гражданите″
  Демократична алтернатива за национално обединение
  Движение нашият град
  Движение 21
  Движение Демократично Действие – Д3

  Е

  Евророма
  Европейска сигурност и интеграция
  Единна България
  Единна народна партия

  З

  Зелена партия
  Зелените
  Земеделски съюз Александър Стамболийски
  Земеделски народен съюз

  К

  Камара на експертите
  Комунистическа партия на България
  Кауза България

  Л

  Либертас България

  Н

  Национален съюз Победа
  Нова България
  Национален фронт за спасение на България
  Национална републиканска партия
  Национално движение Единство
  Национално движение за права и свободи
  Национално движение за свобода и демокрация
  Национално движение за спасение на Отечеството
  Национално движение за стабилност и възход
  Национален идеал за единство
  Националистическа партия на България
  Никола Петков
  Нова зора
  Новото време
  Национал−демократична партия
  Нова Алтернатива
  Нова България
  Нова сила
  Народна партия ″Свобода и достойнство″
  Национално патриотично движение

  О

  Обединен блок на труда
  Обединена социалдемократическа алтернатива
  Обединена социалдемокрация
  Обединение Достойна България
  Обединение на българските националисти Целокупна България
  Обединение на българските патриоти
  Обединение, прогрес и справедливост
  Общество за Нова България
  Общински съвет за Стара Загора
  Общонароден комитет за защита на националните интереси
  Организация Обединени националисти
  Отечествена партия
  Отечествена партия на труда
  Обединени земеделци
  ОДС-общност на демократичните сили

  П

  Партия за възход и равенство
  Партия на българските жени
  Партия на българските комунисти
  Партия на Зелените
  Пиратска партия
  Политически клуб Екогласност
  Политически клуб Тракия
  Политическо движение заедно за Сливен
  Презареди БГ
  Прогрес и благоденствие
  Партия за хората от народа

  Р

  Радикалдемократическа партия
  Ред, законност и справедливост
  Република БГ
  Рома
  Роден край
  Реформа

  С

  Социалистически младежки съюз
  Съюз България
  Съюз на демократичните сили
  Съюз на патриотичните сили Защита
  Съюз на свободните демократи
  Синьо единство
  Солидарност
  Социалдемократическа партия
  Средна европейска класа
  Съюз на комунистите в България

  Ф

  Федерация на анархистите в България

  Х

  Християнсоциален съюз
  Християндемократическа партия на България
  Християнреформистка партия

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  До коментар [#28] от "clarkv622":

  Какъв заден вход те гони бе глупчо?
  Предлагат ти решение което да постави следващите (след идващите избори) управляващи в най-изгодна позиция за развитие на страната.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  ,,;;;Днес България не е готова да посрещне изискванията, поставени във връзка с тази възможност. ;;;,,
  Ееех ако вие бехте на власт

 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  До коментар [#30] от "сидер":

  Нека всички, които излязат със смислени предложения и програма да имат представител.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#30] от "сидер":

  Напомняш на папагал който възпява кафеза си. Успокой се. Винаги е добре да се чуят повече предложения.

  SHADOWS of SOFIA
 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  Стана дума за пари и ДБ-илите, които единствено могат да плюят, изведнъж почнаха да искат преговори. :-) Как да не им се зарадва човек!?
  —цитат от коментар 10 на Stoyan Kostov


  А вие се уплашихте, че ще ви ги отмъкнат изпод крадливите ви лапи. Затова ли пищите?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 709 Неутрално

  И тези почнаха с дивия соц! Каква Зелена сделка ви гони, бе другари? Трябва да се намалят данъците и регулациите.

 37. 37 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2685 Неутрално

  Когатостава дума за пари , много пари , шиковците не искат акъл и контрол ....Ама защо ли ми се струва ,че този път ЕК ще бие през крадливите ръчички

 38. 38 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#30] от "сидер":

  А,не са сите,че има още.До изборите време коджа.

  Ръй! Ръй!
 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  До коментар [#37] от "hodounski":

  Само да не стане така, че заради меркантилните номера на управляващите България да загуби голяма част от тази иначе много ценна подкрепа.
  В тази връзка предложението на ДБ е много съществено и навременно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#12] от "Храбър":

  Не ми харесва частните "политически сили" джобен формат на един конкретен олигарх и медиен собственик да участват в изработването на каквото и да е. Има си избори, на тях НАРОДА решава кой ще участва в управлението и кой ще седи под опашката на коня. И като "политическите сили" спечелят доверието на поне 3% от българите, ще могат да участват във политическата дискусия.

 41. 41 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#33] от "Храбър":

  Смислената програма я преценяваме гласоподавателите на избори. За щастие скоро ще има такива та ще може да преценим качествата на предложенията на ДБ-арките.

 42. 42 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2195 Любопитно

  ДеБе да си стоят на тъча и да чакат.
  Току виж им излязъл късмета и н следващите избори влезли самостоятелно - с конституционно мнозинство!

  I Want To Believe
 43. 43 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#42] от "2.5":

  Аз пък виждам друга аналогия - седят пред курника и се пуичат. Но идва коледа (избори) и пак ще им теглим ножа и айде във фурната.

 44. 44 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Това не е лоша идея, НО мафията мрази прозрачността и ще отхвърли предложението почти със сигурно. Крадливите гербераси точат ножовете в момента за голямото плюскане, що богатита/ролс-ройси ще се появят по пътищата, а мутрата пак ще се чуди колко много пари имал бизнеса :).

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 45. 45 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Бас държа че в махалата на следващите избори ще преброят 200% подкрепа за герберасите.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  Подкрепата за ГЕРБ на последните избори е 31%.
  Иначе казано герберите не са подкрепени от пповече от 2/3 (две трети) от избирателите в страната.
  Драги ми гербери!
  Нямате правото нито да говорите от името на народа, нито да решавате вместо него...
  Още повече след като достатъчно се насрахте (от Варна мирише та се не трае) и след тези избори.
  Нищо чудно подкрепата ви да е паднала и под 1/4 (една четвърт)...

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#35:"Храбър"][/quote]

  Кой пищи, ве? Какъв фактор сте точно, че някой да се страхува от ДБ? Просто сте за смях. Как от тролене изведнъж тръгнахте да преговаряте.
  Кметовете на ДБ държат сигурно половин София и едиственият резултат от това е, че спряхте да публикувате снимки на всяка обърната плочка във ФБ. Като откриха парк Възраждане, Тома Белев пак намери начин да оплюе Фандъкова, че й било отнело 13 години. Къде са ви новите велоалеи бе, тролове? Поне една да бяхте открили. Май да управляваш се оказа малко по-трудно от да дращиш по социалните мрежи.

 48. 48 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  До коментар [#28] от "clarkv622":Какъв заден вход те гони бе глупчо?Предлагат ти решение което да постави следващите (след идващите избори) управляващи в най-изгодна позиция за развитие на страната.
  —цитат от коментар 31 на Храбър


  Демек, комунистите ще поставят в най-изгодна позиция следващите управляващи (ГЕРБ).
  Глупчо е този на аватара ти.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  Драги ми гербери!
  Стига се офлянквахте!
  Пуснете електронната система за изборите!
  Прочистете изборните списъци от мъртви души.
  Едва тогава можем да се надяваме, че ще имаме сравнително честни избори.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  До коментар [#30] от "сидер":Нека всички, които излязат със смислени предложения и програма да имат представител.
  —цитат от коментар 33 на Храбър


  Ти ли ще определяш кои предложения са смислени !? Опазил Бог.
  До коментар [#33] от "Храбър":

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 51. 51 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 65 Неутрално

  Хора,които събират по 3 процента на избори
  биват канени по телевизионните студиа
  и тиражирани по медиите все едно са
  първа политическа сила в страната.
  Истината, е че всъщност ДеБъ е група от
  кариеристчета. Под гръмките им слова
  за реформа не прозира нищо друго освен жажда за
  власт и постове.
  Като цяло са с лъскава обвивка са, но
  изчерпани откъм съдържание.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  А защо "Дневник" препубликува позицията на обединението "Демократична България" от страницата й ? С какво тази позиция е привлякла вниманието на "Дневник" ? Оригиналност, интелигентност, икономическа обоснованост ? Друго ?
  —цитат от коментар 3 на gwe49620445


  "Демократите " само предлагат и искат , особено като са се задали едни пари .......И БСП е нащрек , предлага "реки от мед " ако дойде на власт /хи хи хи /. А и на други "формации " им почервеня гребена ".
  Демократите с МОЩНА подкрепа от евродепутата Радан и от "експерта " Тафров. Троицата по средата си е същата ! !!!! На "добър час ", другари !

 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  [quote#35:"Храбър"]
  —цитат от коментар 47 на Stoyan Kostov
  Кой пищи, ве? Какъв фактор сте точно, че някой да се страхува от ДБ? Просто сте за смях. Как от тролене изведнъж тръгнахте да преговаряте.Кметовете на ДБ държат сигурно половин София и едиственият резултат от това е, че спряхте да публикувате снимки на всяка обърната плочка във ФБ. Като откриха парк Възраждане, Тома Белев пак намери начин да оплюе Фандъкова, че й било отнело 13 години. Къде са ви новите велоалеи бе, тролове? Поне една да бяхте открили. Май да управляваш се оказа малко по-трудно от да дращиш по социалните мрежи. [/quote]

  Ма кой говори за страхуване бе мило!?
  Преди да плюеш по районните кметове на ДБ, отговоди защо Фандъчката не желае да отпусне един фандък от парите за София! После вземи се върни във онзиденшната тема и си преговори.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#46] от "Храбър":

  Ако вие от ДБ скъсате връзките си с Костов, престанете да приемате финансиране от чужди държави и спрете да се занимавате с плюене срещу Русия на следващите избори ще вкарате най-малко 15-20 депутата.

 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  Ти ли ще определяш кои предложения са смислени !? Опазил Бог.
  —цитат от коментар 50 на clarkv622


  Имам две висши, работил съм в Атомния център (ако нещо ти говори това) като инженер дизейнер, работил съм в Дженерал Електрик.....
  Ти що за стока си, та ще определяш?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  До коментар [#30] от "сидер": *бало си мамата и партиен живот

  Тиква под наем.
 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  До коментар [#46] от "Храбър":Ако вие от ДБ скъсате връзките си с Костов, престанете да приемате финансиране от чужди държави и спрете да се занимавате с плюене срещу Русия на следващите избори ще вкарате най-малко 15-20 депутата.
  —цитат от коментар 55 на moreee


  Русия какво общо има с България, та и нея я навираш тук?
  Защо трябва да скъсаме връзките си с Костов? Защото не харесва на Русия ли....или заради изсмуканите из пръстите обвинения. Как пък един път не се сетихте да подгоните този който обра всички по времето на Виденов?
  Какво стана с онзи вашичкитя дето беше предлагал планова на руснаците кои предприятия да купят, та да заробят родината ни?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 732 Неутрално

  тИЯ СИ МИСЛАТ, ЧЕ ОЩЕ СА НА КРЪГЛАТА МАСА - 1989-ТА.
  Бидехте употребени и изличени. Рамазан Кънев нещо се пени, тез си мислат, че некой ше ги слуша?
  Борисов ше ги делка тез пари. А Вие дори не сте блюдолизци на трапезата му. Е не е ли трагедия?

 60. 60 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 593 Весело

  Тези некадърници сумарно имат мозък, колкото една кокошка. Какви преговори с кокошка?!

 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  Демек, комунистите ще поставят в най-изгодна позиция следващите управляващи (ГЕРБ).
  —цитат от коментар 48 на clarkv622


  Защо не?
  И едните са комунисти, и другите са комунисти.
  И едните болеят за дружба с СССР/Русия, и другите...
  Едните започнаха да строят АЕЦ БелЯне, а другите искат да о довършат (а заедно с него да довършат и България).
  Едните уреждаха газопровод за Русия, а другите вече го строят.
  Едните продадоха българска земя около устието на Камчия на руснаците, а другите не смеят да си я вземат.
  И едните, и другите не обелиха нито една дума срещу станалите ежегодни руски провокации около азбуката ни......

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  Имам две висши, работил съм в Атомния център (ако нещо ти говори това) като инженер дизейнер, работил съм в Дженерал Електрик.....
  Ти що за стока си, та ще определяш?
  —цитат от коментар 56 на Храбър

  ====
  Ми то си личи, че си работил в атомния център. Високите дози радиация са си казали тежката дума. И от чисто любопитство, как се стигна от инженер дизайнер в Дженерал електрик, до трол в Дневник

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 63. 63 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Нещата, които ги говорят, са непостижими за капацитета на министрите на Борисов

 64. 64 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#58] от "Храбър":

  "Русия какво общо има с България, та и нея я навираш тук?"

  Политиката е изкуството да балансираш. Русия е 140 млн. пазар на 1500 км от България. Плюенето срещу нея ви е малко в повече. Виждаш, Меркел открива завод на Мерцедес в Москва, втора тръба строят. Хората си гледат бизнеса а вие седнете, станете, и все Русия попържате. Така не става. Един ден руснаците сами ще изритат Путин, но дотогава трябва да бъдем диалогични с тях и да търсим изгода от отношенията ни. Например на мен много ми се иска да гласувам за вас, но доходите ми идват от руските туристи и говоренето ви против Русия ме плаши. Такива, като мен са почти цялото Черноморие. Ето едни 200-300 хил. гласа загубени за вас. А Костов .... него хората просто го мразят. Ама защо, как ..той...ми мразят го. И ще ти кажа защо. Дадохме му пълно мнозинство, което той използва да стане милионер. Такова нещо не се прощава. Поради същата причина изгоря и Царя.

 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  До коментар [#63] от "Ksharp":

  Само сравни лицата на тези...хм...министри с лицата на възрожденците ни или на обединителите на България и ще ти се доплаче!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  До коментар [#47] от "Stoyan Kostov":

  Момче, проблемите в управлението на ГЕРБ не са велоалеите, а злоупотребата с влияние и корупцията!

 67. 67 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Весело

  До коментар [#62] от "clarkv622":

  Явно и хабер си нямаш какво представляваше Атомния център.
  Знаеш ли колко института имаше в него бе глупако?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Весело

  До коментар [#64] от "moreee":

  И що толкова бързо забрави Гечев?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 970 Весело

  [quote#56:"Храбър"][/quote]

  Изобщо не ти личи.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 70. 70 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#68] от "Храбър":

  "И що толкова бързо забрави Гечев?"

  Гечев е една реликва от миналото. Въпросът е защо хората мразят Костов а не мразят Виденов. Ами много просто. Виденов се върна в двустайния си апартамент и продължи да работи а Костов стана милионер и не е работил от 20 години. Да не гововорим за Бъдеще за България, Славчо Христов, консултантските на Мина и пр. тъмни афери.

 71. 71 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 970 Весело

  До коментар [#63] от "Ksharp": Само сравни лицата на тези...хм...министри с лицата на възрожденците ни или на обединителите на България и ще ти се доплаче!
  —цитат от коментар 65 на Храбър


  Само сравни лицата на тези..... хм..... политици под заглавието с лицата на възрожденците ни или на обединителите на България и на теб би трябвало да ти се доплаче.
  Ние отдавна сме на етапа шеги и закачки с тези неуспели лапачи.

  Знанието е сила, информацията - власт
 72. 72 Профил на almladenov
  almladenov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тук вече на троловете им плащат за минуси на неудобните коментари. Нали така, товарищи?

 73. 73 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 379 Неутрално

  "Европейски зелен пакт: повишаване на ефективното използване на ресурсите чрез преминаване към чиста, кръгова икономика
  възстановяване на биологичното разнообразие и намаляване на замърсяването. Действия: инвестиране в екологосъобразни технологии
  подкрепа на иновациите в промишлеността; въвеждане на по-чисти, по-евтини и по-здравословни форми на частен и обществен транспорт; декарбонизация на енергийния сектор; подобряване на енергийната ефективност на сградите; работа с международни партньори за подобряване на екологичните стандарти в световен мащаб." С други думи - когато се правят предложения, първо трябва да се прочетат внимателно целите и задачите, а не избощо да се предлага това-онова. Когато започна санирането на сградите, опозицията не спря да плаче, а ето, че това е една от траекториите на зелената сделка.

 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Герберите си мислят, че България и българските граждани са им собственост. Всичко, което губим е заради тях. Единствено за себе си се грижат и акъл не вземат от никого, макар да нямат. Години наред усвояваме по 40% от европейските пари. Даже и когато ни дават, ние нямаме капацитет да ги вземем. Сега ще стане същото. Абе тъпаци, използвайте целия капацитет на нацията, има способни хора, за разлика от вас.

 75. 75 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1013 Весело

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А когато някой са мисли най умен сички му са смеят
  —цитат от коментар 23 на сидер


  Виж ся- малко толерантност няма да навреди.

  Кметя под тази статия не е във форма, щото под съседната статия е намерил слабите места на скафандрите на американските астронавти.

  Статията е сериозна, хората го питат- кви са тези слаби места, той ги праща да гледали видео и да си правели мозъчна гимнастика.

  Ще повторя- кметя праща някого- да си правел мозъчна гимнастика! 😂😂😂

  А за слабите места така и не каза. Предполагам- за слабо място брои липсата на картинка- сърп и чук, червено знаме и красная звезда. Ма на- не казва, дъртия му астронавт! 😂😂😂😂

  Та- не го дави толкова- пусни му малко гювеч- той бай ни Тотьо толкова си може... 😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 76. 76 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Тези некадърници сумарно имат мозък, колкото една кокошка.
  —цитат от коментар 60 на валентин николов


  Пак е значително повече от твоя.

 77. 77 Профил на glaxo11
  glaxo11
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#11] от "Рим":

  Напълно заставам зад вашия призив , ББ да бъде свален и на негово място да застане не по -малко умната, смела партийна активистка др. Нинова. Така двете крила на бившето БКП отново ще се консолидират. И заедно с "Демократична България и сие", да поведат Родината към светли бъднини! Не съм сигурен дали да не поканят ДПС, Р.Радев, Йоло Денев, Волен Сидеров, Кольо Колев -Босия и Хелзинкския комитет, за да разширят социалната и идеологическа основа на тази перспективна формация?

 78. 78 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  И това за Зелената икономика да го забравите ако искате отново да влезете в парламента. Хората много добре знаят, че "Зеленото" струва скъпо и те ще платят сметката. Трябва да си богат за да си позволиш да си зелен. Няма случай в историята някоя държава първо да е позеленяла а после да е забогатяла. Винаги цикъла е обратен.

 79. 79 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 342 Неутрално

  До коментар [#28] от "clarkv622":

  аз само едно искам. тоест две неща.
  1. данс и конпи да разследва пеевски за пране на пари, купуване на цигански гласове и контрабанда
  2.данс и конпи да разследва големите транспортни проекти и отклоняването на до 40% от парите към трезори на баойко борисов.
  нищо друго не искам.

 80. 80 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#54:"Храбър"][/quote]

  "35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3590
  14:09, 29 май 20
  Неутрално
  Стана дума за пари и ДБ-илите, които единствено могат да плюят, изведнъж почнаха да искат преговори. :-) Как да не им се зарадва човек!?
  —цитат от коментар 10 на Stoyan Kostov


  А вие се уплашихте, че ще ви ги отмъкнат изпод крадливите ви лапи. Затова ли пищите?"

  Ти четеш ли поне това, което пишеш? Я дай линк, който доказва, че Фандъкова е спряла парите на ДБ кметовете и горките за това не могат да свършат нищо.

 81. 81 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  До коментар [#62] от "clarkv622":Явно и хабер си нямаш какво представляваше Атомния център.Знаеш ли колко института имаше в него бе глупако?
  —цитат от коментар 67 на Храбър


  ===
  Защо ме наричаш глупак, за втори път? Трудничко ти е да излагаш мислите си разумно, поради което компенсираш с обиди, или просто си с лошо възпитание? Ако е второто, знай, че няма нищо по-трагично от зле възпитани, умни и красиви хора.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 82. 82 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 342 Неутрално

  До коментар [#78] от "moreee":

  тебе цикълът ти е обратен.
  я прочети тука и не ми втъпявай.
  https://www.theguardian.com/environment/2020/may/24/britains-largest-solar-farm-poised-to-begin-development-in-kent

 83. 83 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Да не са решили да се саморазпуснат ?!?
  Не че има значèние................

 84. 84 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#82] от "mihail_p":

  Нали точно това казвам бе Михале. Само ако си богат, можеш да си позволиш да пръскаш пари за зелените глупости. Няма случай държава да е позеленяла и после да е забогатяла.

 85. 85 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  До коментар [#28] от "clarkv622":аз само едно искам. тоест две неща.1. данс и конпи да разследва пеевски за пране на пари, купуване на цигански гласове и контрабанда2.данс и конпи да разследва големите транспортни проекти и отклоняването на до 40% от парите към трезори на баойко борисов.нищо друго не искам.
  —цитат от коментар 79 на mihail_p


  ===
  Навих са за двете неща, ама и аз искам едно. Да отпадне давността за престъпленията свързани с приватизацията. Имаме ли сделка ?
  До коментар [#79] от "mihail_p":

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 86. 86 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#23] от "сидер":

  Защо така с лошо за бойко ти бе миме ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 87. 87 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1526 Любопитно

  Странно, затоплизъма и #прокурорнаш (а.к.а "върховенство на закона") са само 2 от Ценностите на др Сорос. Нема ли да има некой милярд и за гендерите?
  И туй с "дигиталната икономика" вече постоянно го папагалят в комплект със затоплизъма. Явно и там се готви яко крадене.

 88. 88 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 342 Неутрално

  До коментар [#85] от "clarkv622":

  имаме.
  ти си като 6тия нео от матрицата
  на любен гоцев. предишните 5 не намериха
  нищо.
  ама няма проблеми. обади са на антон тодоров
  и ще стане пиеската. пусни и някаолко книги във фантастико
  и се обади на гешев.

 89. 89 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 342 Неутрално

  До коментар [#85] от "clarkv622":

  аа сега се сетих.
  имаш право на две сделки да провериш.

 90. 90 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#84] от "moreee":

  "Само ако си богат, можеш да си позволиш да пръскаш пари за зелените глупости.""

  Нали имаш спестени пари, правиш геотермална инсталация. Тя ти дава целогодишно 14-15С при нищожна енергоемкост. Ето как за три месеца нама курортистите руснаци да ти жулят климатиците на 18С. Боядисваш в черно 4-5 двеста литрови варела и им правиш слънчева баня за стотинки. Какво толкова, бълха те ухапала.
  😂😁

 91. 91 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#46] от "Храбър":

  На последните избори подкрепата за ДБ беше 1.2% т.е 97.9% от българите са ПРОТИВ десебарките. Та какво право имате да говорите от името на народа ?

 92. 92 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#12] от "Храбър":

  “ Хората предлагат всички политически сили да участват, за да имат бъдеще решенията.”
  ——
  Ма не ги изключвай, де! ... не само “сили” трябва да участват в политическия процес, може и “формирования” всякакви ... секи, който не го е срам да са види на снимка като горната

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 93. 93 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#74] от "Роси":

  Айде способните хора да се явят на изборите и да ги преценим дали струват. Но ако визирате Бойкикиев и сие, ние ги знаем тия стари к*рви и с тях нов бардак няма да стане.

 94. 94 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3327 Весело

  До коментар [#30] от "сидер":

  Ако този списък на партиите беше римуван, як рап щеше да стане.

  Еретик
 95. 95 Профил на Модераторът е безполезник
  Модераторът е безполезник
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Все повече се убеждавам, че този форум се използва предимно за анти-ДБ платформа.

  Но с този безполезен модератор, толкова.

 96. 96 Профил на Модераторът е безполезник
  Модераторът е безполезник
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#74] от "Роси":Айде способните хора да се явят на изборите и да ги преценим дали струват..
  —цитат от коментар 93 на m17


  Ти пък що реши, че твоята преценка струва нещо?

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4186 Весело

  Не може да се възстанови нещо което го няма!
  Трийсе години отидоха на вятъра, в България можеше отдавна да има здрава средна класа а не шайка крадци, огромна армия лемури държавни чиновници и нищожна прослойка опитваща се да прави някакъв бизнес!

  klimentm
 99. 99 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#58] от "Храбър":"Русия какво общо има с България, та и нея я навираш тук?"Политиката е изкуството да балансираш. Русия е 140 млн. пазар на 1500 км от България. Плюенето срещу нея ви е малко в повече.
  —цитат от коментар 64 на moreee


  Да, но ЕС е 520 млн. пазар с ежегодни обороти от над 600 млрд. €. И не е на 1500 км от България, а самата България е вътре в ЕС. В същото време Русия води необявена хибридна война срещу България (един от нейните редници сте очевидно и вие) с цел да ни откъсне от ЕС и отново да ни постави под свое владичество. Струва ли си да се отказваме от рахатлъка си и да гоним Михаля на 1500 км. от границата си? Русия никога не е била добър пазар за България - дори и по времето на соц-а. А през 90-те и нулевите години тотално ни беше низвергнала и външнотърговското салдо беше отрицателно за България. И изобщо: кога Русия ни е била приятел, че да и спестяваме истината която наричате "плюене". Руснаците имат уникалното нахалство да се наричат наши благодетели, след като са ни причинявали само злини и вие искате да си траем. А?

 100. 100 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  До коментар [#23] от "сидер":Между другото "сички" се пише с "в" отпред. Да не ти обяснявам как се пишат сравнителна и превъзходна степен.
  —цитат от коментар 27 на Храбър


  Безсмислено е да учим мутри или техни симпатизанти на четмо и писмо!
  Тези екземпляри са пълна катастрофа!
  По-добре е всички партии да си помислят, как България да се отърве от мутрата Борисов!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK