Прокуратурата обвини арестувания зам.-министър и Бобокови за участие в престъпна група, намеси и Божков (допълнена)

Зам.-министър Красимир Живков бе отведен от прокуратурата и служители на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) от сградата на министерството в четвъртък. Тогава той обясни пред журналисти, че не е задържан, а съдейства.

© Велко Ангелов

Зам.-министър Красимир Живков бе отведен от прокуратурата и служители на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) от сградата на министерството в четвъртък. Тогава той обясни пред журналисти, че не е задържан, а съдейства.Прокуратурата е повдигнала обвинения на десет души за участие в организирана престъпна група и данъчни престъпления във връзка с разследването за вноса и преработка на отпадъци. Засега прокуратурата не посочва кого смятат за лидер на групата.


В неделя се очаква съдът да реши дали четирима от задържаните ще останат в ареста. За други четирима прокуратурата ще поиска парична гаранция, като в един от случаите тя е един милион лева. За двама държавното обвинение ще иска домашен арест.


Още в началото на пресконференцията, за която се разбра снощи, говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че ще бъде предоставена "такъв обем от информация, с която считаме, че няма да се наруши хода на разследването". По думите ѝ са претърсени над 40 адреса в страната и са иззети "множество счетоводни документи, договори, пълномощни, ценни вещи и луксозни автомобили". (Повече за акцията през седмицата и арестите четете тук.)
От жилището на обвиняемия А. Б. (най-вероятно става дума за русенския бизнесмен Атанас Бобоков) е взета "цветна снимка, на гърба на която бяха изписани имената на публично известни личности в обществото, някои от които са убити през годините", каза Сийка Милева, като добави, че срещу имената са записани и "големи суми пари от порядъка на 70 млн. долара, 100 млн. лв., 120 млн. лв., 300 млн. лв.".


От жилище на обвиняемия П. Б. (най-вероятно става дума за Пламен Бобоков, който е брат на Атанас Бобоков) разследващите са взели "автобиографии със снимки на длъжностни лица" от Министерството на правосъдието и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В жилището е намерена и автобиография със снимка на магистрат, който е наблюдаващ прокурор по дело срещу Васил Божков. Говорителят на главния прокурор не посочи за чии автобиографии става дума. Прокурор Ангел Кънев каза, че "следва да изясним мотива това лице да ги има". Не стана ясно защо беше изрично споменато, че една от иззетите автобиографии със снимка е на магистрат, който е наблюдаващ по делото срещу Васил Божков.


Назовани с имената им


Днес за пръв път по време на пресконференцията името на зам.-министъра бе назовано, както и на двамата бизнесмени, досега информацията бе поднасяна само чрез инициали. Генка Брезашка, която е наблюдаващ прокурор по делото, обяви, че Красимир Живков е "бил в изключително близки взаимоотношения с братя Бобокови, което само по себе си не е престъпно, но той е извършвал неправомерни действия, с които е подпомагал противозаконната дейност на братя Бобокови, свързана с вноса и износа на отпадъци от чужбина". По думите на прокурор Ангел Кънев русенските бизнесмени "не са имали капацитет да извършват дейността, за която са имали издадени разрешителни", като посочи за пример, че на някои от обектите за преработване на отпадъци не е имало дори ток и вода. Кънев каза още, че целта на схемата е била да се изгради верига от дружества, с която дейността с отпадъците да изглежда законна.


Наблюдаващият прокурор Генка Брезашка добави, че зам.-министър Красимир Живков е оказвал натиск върху свои подчинени в Министерството на околната среда и водите и на директорите на инспекции по околна среда в страната. Държавното обвинение твърди, че Живков е "въздействал" със заплахи за уволнения и "дори е имало случаи на уволнени директори".


С обвинение за участие в организирана престъпна група е и директорът на Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) в Плевен (без да се назовава името му - бел. ред.), за когото прокуратурата твърди, че не е контролирал процеса по оползотворяването на отпадъци и "под негово покровителство фиктивно са били извършвани проверките от подчинените на него длъжности лица, които в протоколите за извършени проверки, са отразявали неверни обстоятелства".


Шестима души, сред които зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и бивш директор на екоинспекцията в Плевен, бяха задържани в четвъртък при мащабна акция в няколко града - София, Ботевград, Правец, Плевен, Монтана, Пловдив, Смолян и няколко кюстендилски села. Днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов каза, че "тази операция беше организирана в рамките само на няколко часа".


Още в четвъртък в медиите, неофициално и без позоваване на източници, изтече информация, че на разпит са извикани и русенските бизнесмени Пламен и Атанас Бобокови. Местни медии съобщиха, че офисите на фирмата им "Приста ойл" в града са претърсвани, както и жилищата им. В София униформени влязоха и в централата на компанията в квартал "Лозенец". Днес от пресконференцията стана известно, че за единия от братята прокуратурата ще бъде поискана мярка за неотклонение парична гаранция от 1 млн. лв., а за другия да бъде задържан под стража.


Томислав Дончев намекна за оставка на Красимир Живков


На 9 януари по подобен начин като Живокм бе задържан бившият министър на околната среда и водите Нено Димов след разследване заради водната криза в Перник и подаде оставката си от ареста. В момента Димов е под домашен арест.


"Не мога да му (на Красимир Живков - бел. ред.) искам оставка, той се назначава и уволнява от премиера, аз назначавам всички от зам.-министър надолу. Аз съм притеснен, защото ще трябва да работя сам и ще ми е трудно", коментира още в четвъртък пред "24 часа" министърът на околната среда и водите Емил Димитров.


В петък обаче вицепремиерът Томислав Дончев намекна, че няма как Живков да остане на поста си, а Емил Димитров обясни, че ще работи трудно сам. По думите на екоминистъра, от ведомството са иззети компютри, а служителите се притеснявали, че може да бъдат арестувани всеки момент.


"Предвид сериозността на коментираните нарушения и престъпления не виждам хипотеза въпросният зам.-министър да продължи да изпълнява задълженията си", посочи още Томислав Дончев.


Красимир Живков е зам.-министър на екологията в последните две правителства на Бойко Борисов. В неговия ресор е даването на разрешителни за вноса за отпадъци от други страни в България. През февруари - в разгара на първата прокурорска проверка за нелегалния внос на боклук от Италия, той отчете, че България има отлични резултати при рециклирането и оползотворяване на боклук, но закъснение при компостирането, а като задачи занапред посочи по-добър контрол на разрешителните и на съдържанието на внасяния боклук, който често се обявява за годен за горене.


В ресорите на Живков са още регионалните екоинспекции, управлението на водите и на националните паркове и Националната служба за защита на природата. Между 2009 г. и 2013 г. той е областен управител на Софийска област, а от 1999 г. до 2009 г. е последователно зам.-кмет и кмет на община Правец.


Името му се споменаваше и в скандала с полупразния язовир Бебреш, основен източник на питейна вода за Ботевград, който сблъска челно кмета на града Иван Гавалюгов и шефа на контролния съвет на "Лукойл - България" Валентин Златев. От партията на Гавалюгов - МИР, обвиниха за източването на язовира ВЕЦ "Бебреш", собственост на бащата на Златев, и попитаха каква е връзката на самия Валентин Златев със зам.-министъра на екологията Красимир Живков, който е дал разрешителното на ВЕЦ-а.


Живков е бил управител на дружеството "Ес Ер технолоджис" през 2014 г., което се занимава с отпадъци и се свързва със Златев, пише седмичникът "Капитал". Фирмата е оператор заедно с още една русенска фирма на две регионални депа за битови отпадъци - тези в Стара Загора и в Пазарджик, а сегашният управител на дружеството Антон Павлов е бил главен енергетик на "Лукойл България".


Как се издават нотификациите за отпадъци


В четвъртък говорителят на главния прокурор Сийка Милева обясни, че в основата на схемата стои задължението на всяко дружество, което генерира опасен отпадък, до една година или да го изнесе, или да го предаде на друго за преработка. За да го изнесе, трябва да получи нотификация от регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ).


Според описаната от прокуратурата схема, зам.-министър Живков е отказвал издаването на такива нотификации и по този начин е принуждавал производителите да предават опасния отпадък на определени, контролирани от него дружества, които имат разрешение за последваща преработка на територията на България. В други случаи отказвал нотификации, необходими на компаниите, създали опасни отпадъци, за да ги изнесат от страната.


Нотификацията е транспортен документ за трансгранично пренасяне на отпадъци. В нея са посочени параметри като количество, произход, състав, предназначение и т.н. Дейността по пренасянето на отпадъци не е незаконна и е регламентирана с международни конвенции.


При рециклирането се извличат полезните компоненти на отпадъците или самите те се преработват за повторна употреба.

© Надежда Чипева, Капитал

При рециклирането се извличат полезните компоненти на отпадъците или самите те се преработват за повторна употреба.


Всяка дейност, свързана с отпадъците, се извършва на базата на специално разрешително, издавано от Министерството на околната среда и водите, в което е отразен точният код на вида боклук, който ще бъде превозен, преработен, обезвреден, депониран или оползотворен, разказаха експерти пред "Дневник".


Отпадъците могат да бъдат преработвани по няколко различни начина.


При "повторна употреба" предмети от бита, детски играчки, мебели, домакински уреди и т.н. подлежат на обработка, поправка и привеждане в търговски вид , след което биват продавани, основно като вид социална дейност основно в страните от Западна Европа и Съединените щати.


При рециклирането се извличат полезните компоненти на отпадъците или самите те се преработват за повторна употреба - стъкло, хартия, някои пластмаси, метал и т.н. Изгарянето на предварително обработени отпадъци се нарича "извличане на енергия". Последният и най-нежелан начин за работа с отпадъци е депонирането.


В България се извършват основно последните три вида дейности с отпадъци, като за извличането на енергия е необходима специална технология - т.нар. пещи с кипящ слой. Такива пещи има в "Девня цимент", "Солвей - соди" в Девня и завода в Златна панега. При тази технология високата температура гарантира на практика безотпадно изгаряне или поне изгаряне до фракции, които могат да бъдат уловени във филтри, посочват още експертите.


Пътят на боклука и как се генерират незаконни печалби


Процедурите по оползотворяване на отпадъците са прекалено скъпи. По тази причина най-често извършваната криминална дейност е отпадъци да бъдат внасяни в страната с нотификация за рециклиране. Вместо това да се случи обаче, боклукът се изгаря или депонира без нужните за това разрешения. Така се печели един път от вноса и втори път от продажбата на боклук като гориво, разказаха пред "Дневник" експерти, пожелали анонимност.


Според специалисти друга прилагана практика е внесеният боклук да се товари на влакови композиции, които никога не пристигат на "последна гара". Тези композиции пътуват из страната, а в отделни случаи и на територията на няколко страни в продължение на години. Печалбата идва от разликата в цената за внос и ниските транспортни разходи. Това на практика е вид нерегламентирано депониране на отпадъци, допълват още специалисти.

Основните пратки с боклук, превозвани до пристанищата във Варна, са пристигали от Англия и Италия, като "графикът" е бил приблизително по един кораб на всеки 45 дни, разказа пред "Дневник" Илиян Илиев, председател на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) във Варна.

От пристанището на кораборемонтния завод "Одесос" и пристанище "Варна - Запад" боклукът е пътувал до циментовите заводи в Девня и Бели извор в Северна България. Пратките за южната част на страната са пристигали на пристанище Бургас.


Според придружаващите ги документи, пратките с отпадъци са били описани като RDF (solid recovered fuel, от англ. - бел.ред.) Става дума за гориво, произведено от различни видове отпадъци, като "твърди битови отпадъци" (MSW), промишлени сухи отпадъци и отпадъци от различни търговски обекти. Горивото представлява раздробена фракция на отпадъка, а по състав е смес от материали, отличаващи се с по-висока горимост като хартия и пластмаса.


Доколко пратките, пристигащи в България, обаче са съдържали само преработен RDF, а не и общ отпадък, може само да се гадае. Случаят с контейнерите, открити на пристанище Варна - Запад през есента на м.г. и върнати обратно в Италия в началото на тази ясно показа, че описанието на внасяния боклук често не отговаря на истинското му съдържание, коментира още Илиев.


За това колко точно боклук е внасян в страна може да се съди по факта, че според източници на "Дневник" от един кораб са били товарени по две влакови композиции с по 25 - 30 вагона. Членове на варненската неправителствена организация "Обществен център за околна среда и устойчиво развитие" са проследили внос на боклук през пристанищата по Северното Черноморие от 2015 насам. По неофициална информация от БДЖ обаче, боклук от пристанищата към вътрешността на страната е бил превозван и преди това.


Масови проверки след серия товари от Италия


Проверките заради вноса на италиански боклук текат от началото на годината в цялата страна. В средата на януари прокуратурата обяви, че в разследването е установено, че с решение от 6 декември 2019 г. зам.-министър на околната среда и водите е дал съгласие за трансграничен превоз на 25 хиляди тона отпадъци от Италия.


В съобщението тогава не се споменаваше никой от тримата заместници на Емил Димитров - Красимир Живков, Николай Кънчев или Атанаска Николова. Обяснения пред разследващите в края на март даде и министърът на околната среда Емил Димитров.


В началото на декември карабинерите в Милано задържаха незаконен товар от 815 тона боклук, предназначен за България. Открити бяха 582 бали отпадъци, натоварени в 17 вагона, а търговската им стойност на пазара се изчисляваше на 130 хил. евро. След първоначално отричане на проблема бяха установени нарушения в съхранението и преработката на отпадъци от Италия в Плевен и Враца. Последва проверка на прокуратурата.


Още през декември БСП поиска забрана за внос на боклук от страни извън ЕС, а през януари бе обявено, че се подготвя промяна в законодателството, с която да се забрани вносът на боклук в България за срок от една година. За евентуален мораториум в началото на годината заговори и премиерът Бойко Борисов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  Кой е организаторът на групата ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  Понеже Механизмът за сътрудничество и проверка остана и трябва някой да изгори.
  Иначе всички са от една шайка.

 4. 4 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Нищо няма да излезе от това. Напъни заради външен натиск.

 5. 5 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1406 Любопитно

  Гешев защо си причинява това?

 6. 6 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1406 Любопитно

  Нищо няма да излезе от това. Напъни заради външен натиск.
  —цитат от коментар 4 на Paolo Di Canio

  Според мен е за отвличане на вниманието.
  А и гербавите вече се зарадваха, че братя Бобокови били спонсори на БСП.
  Та с един куршум - два заека.
  А Горанов целият в бяло.

 7. 7 Профил на fma07648440
  fma07648440
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Прокуратурата вече достатъчно се дискредитира в очите на гражданите с репресивните си методи на работа и набеждаване, така че до доказване на противното всички тия лица за мен са невинни жертви на произвол.

 8. 8 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  България е Организирана Престъпна Държава, която се състои от безброй Организирани Престъпни Групи, всяка от които може да включва от 3 до 300 членове. Малките ОПГ-та може да се състоят от мама, татко и аз. Или от шефа, секретарката и хигиенистката. Кой е организаторът там, е трудно да се каже, зависи от зодиите им. Но и не е толкова важно — важен е организаторът на ОПД-то. А КОЙ е той, тайна.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Когато видя министри - бивши и настоящи, при бай Ставри, тогава ще пиша, че Бг вече не е страна на мафията. Все пак трябва да се отбележи, че никога не съм виждал толкова длъжностни лица и облагодетелствани от тях олигарси по арестите или побегнали в чужбина. Това е добър знак за ново начало - дано всичко не свърши до него. Но ББ няма избор освен да мачка - и чужди, и свои...

 11. 11 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Кой е организаторът на групата ?
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Нено Димов, разбира се....

 12. 12 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2858 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ще го търсят :))
  Митниците не знаят че се внася боклук, някой да вярва в това ? Министъра на енергетиката, и министъра на околната среда... не знаят че се гори боклук , някой вярва ли в това ? Вице премира с ресор околна среда не знае, някой вярва ли в това !? И накрая ...ТОЙ не знае !?? Всички вярваме в неговата.......духовна извратеност!

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  Мутра до мутра!
  Комунист до комунист!
  Крадец до крадец. Това е герб!
  Десет години вече България се влачи на опашката в ЕС!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 15. 15 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3028 Любопитно

  "От жилището на обвиняемия А. Б. (най-вероятно става дума за русенския бизнесмен Атанас Бобоков) е взета "цветна снимка, на гърба на която бяха изписани имената на публично известни личности в обществото, някои от които са убити през годините", каза Сийка Милева, като добави, че срещу имената са записани и "големи суми пари от порядъка на 70 млн. долара, 100 млн. лв., 120 млн. лв., 300 млн. лв."."

  Остава само да докажете че и почеркът е негов а не на някое ченге?! Този трябва да е по-голям идиот и от полковника от НСО да държи такава улика в касата си! Русенската журналистка да ни би и тя да е в списъка, а номера на телефона на циганският изнасилвач да е в контактите на телефона му?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 16. 16 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#6] от "Virgin":

  Да, така е, скандалът с Горанов трябва да се измести от друг. След като Златев е в немилост пред руснаците, неговите хора явно са подходяща жертва.

  Eddie lives... somewhere in time!
 17. 17 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  Когато подхванат Пеевски, Доган и Тиквата, тогава ще повервам, че вършат нещо. Засега само разчистват терена за свои хора.
  —цитат от коментар 9 на fma07648440


  Никой няма да подхване тиквата!
  Главна прокуратура е назначена от него!
  Хората сами трябва да се организират, независимо от политическите си пристрастия и да се отърват от тази мутра-комунист веднаж за винаги!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 18. 18 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Вероятно обвиненията са основателни, защото ако в това министерство хората си вършеха работата, нямаше да има стотици незаконни сметища и централите нямаше да горят нерегламентирано отпадъци, което замърсява атмосферата.

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  До коментар [#18] от "Voiko":

  А другарят Ковачки ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#14] от "Рим":

  Недореформираните комунисти отидоха в БСП, истинските - в ГЕРБ.

  Eddie lives... somewhere in time!
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3028 Гневно

  До коментар [#6] от "Virgin":Да, така е, скандалът с Горанов трябва да се измести от друг. След като Златев е в немилост пред руснаците, неговите хора явно са подходяща жертва.
  —цитат от коментар 16 на tigervi


  Какви руснаци? Турците създават обстановка за предсрочни избори които най-после да вкарат ДПС легално във властта след което да се викат турските войски законно да влязат в страната за да гарантират суверинета, теретириалната цялост, евроатлантическата ориентация, европейските цинности и още каквот им дойде на акъла!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 23. 23 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  До коментар [#18] от "Voiko":А другарят Ковачки ?
  —цитат от коментар 19 на КМЕТ В СЯНКА


  Той е с протекция свише!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 24. 24 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 92 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Партньора за белот на Златев.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#23] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  И другарят Ковачки е виновен и интересно защо до сега му се разминава.

 27. 27 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1235 Весело

  Пред фактите и в последствие действията на Гешев защо не си вземете "обедна почивка"?Не се мъчете на бяло да речете черно!Ясно е,че трябва да се "заработи",ама по нежно.
  Отнася се за погоре писалите!По минусите ще разберете точната бройка, много си личи!
  Гешев не спирай,народа се радва когато"недосигаемите"си получат заслуженото!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Solomon Goibali
  Solomon Goibali
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Тц,тц,тц!Бочко толкова се старае, а министрите му крадат.Кога ли ше се скрие от срам в барачката си в Барселона,и ше ни остави сами и беззащитни срещу превратностите на живота!?

  Мислех си, че имам орган полов,но ме убедиха,че съм третополов.
 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Неутрално

  До коментар [#29] от "Solomon Goibali":

  " Тц,тц,тц!Бочко толкова се старае, а министрите му крадат.Кога ли ше се скрие от срам в барачката си в Барселона,и ше ни остави сами и беззащитни срещу превратностите на живота!?"

  Че той кога е правил нещо друго ? Или си мислиш, че той те защитава от някого и от нещо ?

 31. 31 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 684 Любопитно

  А Ковачки? Или дружките на ДПС и сопола не се пипат? И да не би дебелото черво да се е огледало в Монбат или ПристаОйл?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 32. 32 Профил на Solomon Goibali
  Solomon Goibali
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#29] от "Solomon Goibali":" Тц,тц,тц!Бочко толкова се старае, а министрите му крадат.Кога ли ше се скрие от срам в барачката си в Барселона,и ше ни остави сами и беззащитни срещу превратностите на живота!?" Че той кога е правил нещо друго ? Или си мислиш, че той те защитава от някого и от нещо ?
  —цитат от коментар 30 на samoedin


  Единствено си мисля,че не можеш да осмисляш написан текст.

  Мислех си, че имам орган полов,но ме убедиха,че съм третополов.
 33. 33 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  В Булгаристан мирише, но не е само от миризмата на италианския боклук!
  —цитат от коментар 2 на Tzar Vova Josei-ki


  Прав си ! Мирише и на комунистически "герои " на "прехода" , за които може би трябва да страдаме , защото са " невинно " обвинени от Прокуратурата :
  "На прелюбопитни вещи се натъкнали разследващите при претърсванията в домовете на братята бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови.

  Двамата бяха задържани заедно с зам.-министъра на околната среда Красимир Живков за участие в престъпна група, занимавала се опасни отпадъци.

  В дома на Атанас Бобоков разследващите открили цветна снимка, на която имало публични личности, някои от тях убити, като отзад на гърба на снимката били написани имената на хората и срещу всяко име суми от типа на "70 млн. долара", "170 млн. лв", 300 млн.лв". В дома на брат му, Пламен Бобоков, разследващите открили автобиографии със снимки на служители от министерство на регионалното развитие, министерство на правосъдието, ГД "Охрана и изтърпяване на наказанията", включително и биография със снимка на един от наблюдаващите прокурори по делото срещу Васил Божков "
  СЕГА КВО ПРАЙМ ????

 34. 34 Профил на Solomon Goibali
  Solomon Goibali
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#33] от "doroteus":

  Сега се снишаваме и чакаме да отмине бурята.Тека както ни учеше другара Тодар Живков.

  Мислех си, че имам орган полов,но ме убедиха,че съм третополов.
 35. 35 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  В Булгаристан мирише, но не е само от миризмата на италианския боклук!
  —цитат от коментар 2 на Tzar Vova Josei-ki


  Така е!
  Смрад извира най-вече от политическата каста със странното име "граждани за европейско развитие на България"! От там извира заразата!

  Преди всичко останало, тази помийна яма трябва да бъде затворена и запечатана!
  Друго спасение няма.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 36. 36 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 65 Разстроено

  До коментар [#2] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Жалко, че има толкова много българи, които са нихилисти и мразят себе си. 😔

 37. 37 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Гневно

  А Ковачки? Или дружките на ДПС и сопола не се пипат? И да не би дебелото черво да се е огледало в Монбат или ПристаОйл?
  —цитат от коментар 31 на Индивидуален паметник на културата


  ".........Инж. Лукaш Вaгeнкнeхт, члeн нa Ceнaтa нa чeшкия пaрлaмeнт, пoдaдe вчeрa cигнaл дo Coфийcкa грaдcкa прoкурaтурa, cвързaн c нeблaгoприятнa cдeлкa нa чeшкaтa държaвнa кoмпaния ЧEЗ в Бългaрия, cъoбщaвa фoндaция Aнтикoрупциoнeн фoнд (AКФ).

  Cигнaлът e зa cъмнeния зa oбщи cтoпaнcки прecтъплeния (cъзнaтeлнo cключвaнe нa нeизгoднa cдeлкa и бeзcтoпaнcтвeнocт), прecтъплeния пo cлужбa (нaрушaвaнe нa cлужeбни зaдължeния и изпoлзвaнe нa cлужeбнo пoлoжeниe), кaктo и cъмнeния зa избягвaнe нa дaнъци в гoлeми рaзмeри.Cъмнeниятa oтнocнo извършeнитe cдeлки пo прoдaжбaтa нa „ТEЦ Вaрнa“ EAД в крaя нa 2017 г. нa фирмa „Cигдa“ OOД, бeз никaкъв oпит в eнeргeтикaтa, вeчe ca били излoжeни и прeд Прoкурaтурaтa нa Чeшкaтa рeпубликa.

  Мeceци cлeд прoдaжбaтa, cвързaнaтa c бившия трaнcпoртeн миниcтър и дългoгoдишeн шeф нa Приcтaнищe Вaрнa Дaнaил Пaпaзoв фирмa, e придoбитa oт пoчeтния прeдceдaтeл нa ДПC Aхмeд Дoгaн.Рaзглeждaнeтo нa фaктитe пo cдeлкaтa oт прoкурaтурaтa „e в интeрec нa утвърждaвaнe върхoвeнcтвoтo нa прaвoтo и oбщитe Eврoпeйcки цeннocти и e в интeрec, кaктo нa чeшкитe, тaкa и нa бългaрcкитe грaждaни и дaнъкoплaтци,“ пишe инж. Вaгeнкнeхт в cигнaлa cи."

  Няколко месеца вече минаха откакто беше подаден този сигнал!
  Какво става? До къде стигнахме?
  Има ли прокуратура в тази държава или само мутренски чиновници в прокурватурата?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 65 Неутрално

  До коментар [#7] от "fma07648440":

  В лицето на кое общество е дискредитирана прокуратурата? В лицето на прогресивнолибералната общност от няколко хиляди човека... на която опорките се спускат през медии, фондации и нов десен политически проект всяка година 🤭

 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Весело

  Пустите му господа от Брюксел!
  Като са заискали арестуван министър и това ти е!
  Измъчиха ги това нашите прокурори!
  Мъчат се, мъчат се и не става.
  Ми като няма ни един министър престъпник, като всичките до един са от честни, та по-честни!?
  Кво да правят сега?
  Няма бе!
  Всичките ни министри са все чисти и бели като лебеди!
  Най-много го докарваме до зам. министър.
  Друго по-нависоко нема и нема!
  И така!
  Арестуването на министър или друга по-голема и по-черна птица си остава недостижима за пустата му прокуратура.
  Като насрещен план си остава!
  Мъка!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2161 Неутрално
  До коментар [#11] от "Nikolai Tsekov":

  Кой е организаторът на групата ?

  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Нено Димов, разбира се....

  Имате хубаво чуство за хумор. Смятате ли , че Димов не е бил наясно за какво става дума?

 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  До коментар [#37] от "Рим":

  Този сигнал не трябваше ли да е до чехската прокуратура, следа като ЧЕЗ е държавно дружество на Чехия?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 43. 43 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 797 Любопитно

  Другарят Живков има ли нещо общо с друггия другар Живков?

 44. 44 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  БКП с решаващата помощ на руските другари.

 45. 45 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#43] от "До руските мекерета":

  Не чист съвпадение е че са от едно село.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  Сега поне разбирате ли от кого и А кого се направи прехода.

 48. 48 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 797 Весело

  До коментар [#43] от "До руските мекерета":Не чист съвпадение е че са от едно село.
  —цитат от коментар 45 на blondofil


  Без капчица родствена връзка?

 49. 49 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#45] от "blondofil":

  Както е съвпадение, че Бобокови са със същата фамилия и от същото село както последният комунистически гаулайтер на Русе Ангел Бобоков. И пак по съвпадение братовчеди на Димитър Барбуков от същото село. Той пък бивш шофьор на русенския гаулайтер.

 50. 50 Профил на Martin Ivanov
  Martin Ivanov
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Арестант-свидетел. Свидетел-арестант. Палачинката се обръща много лесно... Този убавец ще е поредният дребен бушон.

 51. 51 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Поредния балама наивник, поставен да върши далаверите на Бойко и след това пожертван.
  Колко прекрасен е живота в Тиквостан.

  Защо ако не да?!
 52. 52 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":България е Организирана Престъпна Държава, която се състои от безброй Организирани Престъпни Групи, всяка от които може да включва от 3 до 300 членове. Малките ОПГ-та може да се състоят от мама, татко и аз. Или от шефа, секретарката и хигиенистката. Кой е организаторът там, е трудно да се каже, зависи от зодиите им. Но и не е толкова важно — важен е организаторът на ОПД-то. А КОЙ е той, тайна.
  —цитат от коментар 8 на Fiji


  Не е тайна ! На първо място Мая Мя /седящата / , после Копейкин , който иска да ни "възроди " , следва Славиту / под сурдинка - нали е с вишЕ музикално/, има и един бабаит БОЕЦ - Гошо Георгиев , на ръка разстояние са "твърдите демократи " с меки ки...пардон - позиции , оглавявани от "вечния " Пти женерал и Бойкикев / суфлират Радан и Стефчо Тафров / . ДО ТУК - ДОБРЕ ! Ще има и още , когато "партията " Столетница си оправи "кривините " , т.е. "председателите " . За АБВ и Таня - цигуларката ще видим , но и те чакат ....

 53. 53 Профил на 100dollars
  100dollars
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ама господин министър, докога български заложни къши ще преследват хора и развиват незаконна лихварска и рекитьорска дейност в страни членки на европа?

 54. 54 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  До коментар [#33] от "doroteus":Сега се снишаваме и чакаме да отмине бурята.Тека както ни учеше другара Тодар Живков.
  —цитат от коментар 34 на Solomon Goibali


  КОИ "се снижаваме " , че не става ясно !

 55. 55 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Любопитно

  "Прокуратурата пусна “списъка на Бобоков”-Георги Гергов, Боневи, ВИС, ТИМ, Алексей Петров, Кюлев и много други"

  https://breaking.bg/wp-content/uploads/2020/05/бобокови.jpg

 56. 56 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  До коментар [#55] от "plebs":

  Потресаващ списък.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  До коментар [#55] от "plebs":

  Интересни имена има. Какво означават сумите срещу имената — получени или дължими? Има и„ние”. Дали са пари от така наречените „червени куфарчета”, или пък са дялово разпределение от някой твърде печеливш бизнес (има 2-3 такива, които носят бързи и големи печалби)?

 60. 60 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Весело

  До коментар [#55] от "plebs":

  Най-интересното е, че за първи път ТИМ излизат наяве, а супер интересното име е това на Маджо, реалния собственик на всичко, което притежава Пеевски.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 61. 61 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 496 Неутрално

  А тав. Ковашки що не е с белезници, или той ги гори правилно боклуците. Иначе от Сарая явно са хвърлили око и на бизнеса на довчерашните червени олигарси Бобокови, изгоряха и те като Черепахата. Накрая всичко годно да носи добри печалби в територията ще бъде собственост на Дебелян, с изключение на едрите бизнеси собственост на КГБ, там от Сарая и Банки не смеят да барат, щот батюшките много лошо шляпат. Жалка история.

 62. 62 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 850 Весело

  Ако се сумират числата на гърба на снимката каква ли сума ще се получи? Колкото до Живков този човек е едва от 3 месеца заместник-министър и тези глупости които ги говорят не може да се напишат за толкова кратко време, камо ли да се изпълнят. И е необичайно Цветан Василев да не е замесен в случая, някой от прокуратурата е спал. Божков естествено е замесен, няма как, пресен случай е и сигурно съхранява токсичните отпадъци в Комисията по хазарта, под леглото на "девойката".

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Че кой от министрите не участва в узаконения грабеж, обещаващ ни демократични права и пазарна економика.

 66. 66 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  Реализацията е със съдействието на властите в Италия!!!!!!!!!!!
  Ето кой и защо разбута този кошер! Да не мислите че Гешев се е разработил? Глейте ся, как всички доказателства от Италия ще се смачкат, разследванията ще се накъсат.... както при Бисеров, както при убиеца на Милен Цветков..... и след година всички са невинни! След 2 г ние ще плащаме обезщетения на Бобокови, на Живков..... както платихме на Бисеров!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 67. 67 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Прокуратурата най-обича да повдига обвинения за поръчки на убийства. Бобоковите ще са и с такова обвинение, а доказателството ще е снимка, на гърба на която … Въпросът е, като имат подозрения, че Бобоковите са поръчали някой, който не бил между живите и като са намерили някаква снимка, що първо не разследват, да установят някаква връзка, пък после да си развяват "доказателствата" пред медиите. Малоумни ли са, що ли? Въпросът бе риторичен - уточнение, специално за българската прокуратура.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 850 Весело

  Прокуратурата най-обича да повдига обвинения за поръчки на убийства. Бобоковите ще са и с такова обвинение, а доказателството ще е снимка, на гърба на която … Въпросът е, като имат подозрения, че Бобоковите са поръчали някой, който не бил между живите и като са намерили някаква снимка, що първо не разследват, да установят някаква връзка, пък после да си развяват "доказателствата" пред медиите. Малоумни ли са, що ли? Въпросът бе риторичен - уточнение, специално за българската прокуратура.
  —цитат от коментар 67 на zlo38528262


  Важното е да има пушилка, всичко друго е на заден план. Ама как звучи: с повдигнати 18 обвинения.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 850 Весело

  Реализацията е със съдействието на властите в Италия!!!!!!!!!!!Ето кой и защо разбута този кошер! Да не мислите че Гешев се е разработил? Глейте ся, как всички доказателства от Италия ще се смачкат, разследванията ще се накъсат.... както при Бисеров, както при убиеца на Милен Цветков..... и след година всички са невинни! След 2 г ние ще плащаме обезщетения на Бобокови, на Живков..... както платихме на Бисеров!
  —цитат от коментар 66 на chichka


  Бисеров е върха на кариерата на Цацаров, затова сега толкова го тачат и му предлагат високи постове. От толкова доказателства за престъпна дейност успя да оневини Бисерув.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Неутрално

  " От жилището на обвиняемия А. Б. (най-вероятно става дума за русенския бизнесмен Атанас Бобоков) е взета "цветна снимка, на гърба на която бяха изписани имената на публично известни личности в обществото, някои от които са убити през годините", каза Сийка Милева, като добави, че срещу имената са записани и "големи суми пари от порядъка на 70 млн. долара, 100 млн. лв., 120 млн. лв., 300 млн. лв."."

  Ей това се казват рушвети - най - ниският е от 100 милиона лева ! Представям си корупция в какъв порядък се случва в схемите на почетния ! Макар че, всъщност, именно това са и част от неговите схеми ! Схеми за милиарди ! Защо навремето се самоуби Ахмед Емин ? Или може би го самоубиха ? През него минаваха всички парични потоци на сараите........Как да остане жив ?

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Гледам пак лист с имена и суми. Аз за всеки случай съм написал Гешев, Бойко, Тръмп и Путин на един лист у нас с по няколко милиарда долара до всяко име. Да видим кой полицай ще се осмели да ми претърси дома.

 76. 76 Профил на Благовест Цветанов
  Благовест Цветанов
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Прави впечатление, че прокуратурата арестува само хора от квотата на ВМРО в МОСВ. Не посягат на хора от ГЕРБ...

  “Най-добрия начин да отмъстиш на врага си е да не приличаш на него.“ - М. Аврелий
 77. 77 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 405 Неутрално

  До коментар [#67] от "zlo38528262":

  Списъка съдържа и

  [ние - >60$ ]

  Това навежда към мисълта за наличие на друг дърпащ конците.

 78. 78 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 125 Гневно

  В езерата ни - л**на, във въздуха - воня - не държава, а бунище. Ония 13-15 милиарда от ЕС още ли ги чакаме? Тия в Брюксел сигурно са полудели - все едно финансират Камората и Коза Ностра с надеждата, че някоя троха може и да стигне до нас - простите роби, които плащаме сметката.
  Ема сами сме си виновни - седим, радваме им се и викаме "Браво Гешеф!" вместо да ги избесим до един. Те дори не се крият ебаси...

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  Продължава акцията по жертване на "пешки", за да не изгори някоя по-важна "шахматна фигура" :)

  Отделно трябва да се покаже нещо за пред Европата. Много интересно - за нула време след оповестяването на европейската позиция около мониторинга , се заредиха акции-хванаха триста кила наркотици, сега и арести на зам.министри и цяла престъпна група :)

  Пък и пандемията малко засенчи главния прокурор, та трябва отново да възвърне блясъка си :)

  Лошото е, че все по-трудно ще става с театър да се маскира импотентността на институциите и управлението. Ще трябва по-сериозни жертви ми се струва :)

 81. 81 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2277 Весело

  В модерния свят , канибализмът не се практикува отдавна , но този вид е специфичен и се изпълнява по план.....

 82. 82 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  До коментар [#73] от "samoedin":

  Доларите не са в милиони, само левовете. Сигурно списъкът е от преди деноминацията на лева. Но и 100 хиляди, 300 хиляди не са малки суми.

 83. 83 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Време е да изгърми бушон. Зер, Бойко има да печели избори. Не ми казвайте, че тая схема с боклуците сега я разбират.

 84. 84 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#22] от "Julian Mall":

  Не подценявайте руснаците, и турците разбира се. Всички са душмани на България

 85. 85 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  Ние пък остава да повярваме, че един зам. министър и няколко чиновници са могли да спретнат такава гигантска далавера. Може, ама надали.

 86. 86 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Тази боклучийска партия Герб е време да бъде изритана заедно с назначените си главни прокурори и да бъдат облечени в раирани дрехи и тогава България ще се оправи. Ето за това сме бунището и задния двор на Европа,защото събираме техните боклуци в истинския смисъл на думата. Ако продължаваме да търпим тази тази шайка разбойници,скоро ще станат още по- нагли и ще почнат да събират и радиоактивните отпадъци на Европа и ще продължават да тровят нас и нашите деца,а тези които ще ми сложат минуси са същите отрепки като тях щом за жълти стотинки им слугуват и тровят себе си и децата си. Тези които подкрепят тази ОПГ наречена Герб са също толкова отговорни престъпници,като продължават да гласуват за тях.

 87. 87 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1269 Неутрално
 88. 88 Профил на gorskiq1
  gorskiq1
  Рейтинг: 461 Весело

  До коментар [#11] от "Nikolai Tsekov":

  Дядка ,де намесваш Нено Димов ? Пак ли есемеси от далеч

 89. 89 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2736 Неутрално

  "В жилището е намерена и автобиография със снимка на магистрат, който е наблюдаващ прокурор по дело срещу Васил Божков."

  А лицето ДП съхранява автобиографията и снимката на Иван Гешев не в жилището си, а в библиотеката на сараите.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 398 Неутрално

  До коментар [#7] от "fma07648440":

  Нали призоваваше за разследване за италианския боклук, но когато то се реализира се оказа, че както винаги обвиняемите са невинни. Имам предложение до Дневник, така както има възможност да се изпраща новина до сайта, направете и възможност всички обвиняеми, които са готови да псуват ГЕРБ Да могат да уведомяват Дневник, че изпускате защитата на много обвиняеми.

 94. 94 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#14] от "Рим":

  +++++++++++++

  Така е в Мутростан, но Брюксел ни търпи, а понякога дори ръси хвалби

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 95. 95 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  Гледах част от брифинга на Сийка и на още една говорителка - горките по зле и от говорителки на централна гара - не могат да скалъпят и едно изречение, плетат се като пилета в кълчища, правната им терминология куца...взех да изпитвам носталгия по Румянка Арнаудова.

 96. 96 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  До коментар [#46] от "Александър"
  И от тези обвинения досега да има нещо реално ? Колкото от обвиненията на Цацаров.

 97. 97 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  В основата на целия скандал с Бобокови и зам. министъра е преразпределение в отрасъла с отпадъците. Това е адски сладък бизнес, който е функция от потреблението и ще става още по-апетитен. Освен това би могъл да върши и идеална работа за рекет над политици - да си върнем лентата Борисов-Станишев... Ако Бобокови са имали неблагоразумието да не се позиционират в лагера на ДПС, сега ще духат супата, както и всеки недалновиден по въпроса.
  За да се променят нещата, трябва да бъдат отстреляни няколко ченгета в тази страна - защо не и полоний в шкембе чорбата - важноот е да работи.

  I Want To Believe
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK