Божков разказва в комикс, че плащал част от печалбата от хазарт на управляващите

Божков разказва в комикс, че плащал част от печалбата от хазарт на управляващите


Обвиняемият бизнесмен Васил Божков твърди, че му е поискано да плаща 20% от печалбата на Национална лотария на управляващите и в замяна на това да не облагат бизнеса му с 15% такса върху оборота.


Договорката за тази своеобразна такса спокойствие била направена между него премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и с помощта на шефа на комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова, с която са обсъждани промените в Закона за хазарта и облагането на хазартните игри.


Това разказва Божков в неговата версия за случилото се през последните години, която нарича "истинската приказка" и която публикува в понеделник (1 юни) в социалните мрежи - негов основен канал за комуникация, откакто се укрива в Обединените арабски емирства. Историята е представена под формата на комикс с описание към него в стил приказката за Али Баба и 40-те разбойници. Героите са нарисувани, но ясно могат да бъдат свързани с реални лица с изключение на един, определен от Божков като приятел, който е показан в гръб. Прокуратурата обяви, че ще провери истинността на информацията в комикса.
Той отбелязва, че всички прилики и събития са "доказуеми".


Божков няколко пъти намекваше в публичните си изяви за приемането на промените в Закона по хазарта в края на 2014 г. "Може ли лидер на политическа сила (Борисов, ГЕРБ, б.р.) да не знае кога неговата политическа сила приема закон? Може ли финансовият министър да не знае? Всичките ми контакти по този закон са били с Владислав Горанов, за което имам доказателства. Не с комисията по хазарт. Законът не се тълкува, законът се изпълнява", заяви той в интервю по Би Ти Ви на 8 май. Тогава той сравни управлението с хунта, както и със съвременните мутри, които казвали "ще решим проблема, трябва да плащаш" и използвали институциите като бухалки.


Ако разказаното в комикса за поисканото "помагане" срещу удобен закон и договорки по него наистина може да бъде потвърдено с доказателства - три от ключовите фигури във властта би трябвало да бъдат разследвани - премиерът, финансовият министър и председателят на бюджетната комисия в парламента.


След като в началото на май Божков започна да говори, Бойко Борисов избягва да темата с обяснението, че не коментира обвиняеми. Владислав Горанов беше принуден да отговаря на въпроси за есемес кореспонденция с хазартния бизнесмен - заяви, че няма спомен за "точно такава комуникация" - но потвърди за срещи с него. Менда Стоянова в началото на май обясни, че Божков действа с най-добрата защита - атаката, според нея хвърлял необосновани твърдения, законът бил ясен за плащането и ако неговите адвокати са го заблудили за тълкуванието - да си търсел от тях парите за неплатените такси и също че финансовият министър го няма в историята.


Едно от разследванията срещу Божков е за спестени около 700 млн. лева, заради различен тип облагане, по което фирмите, опериращи лотариите, са подавали декларации в продължение на 5 години. Финансовият министър твърди, че не е знаел за това и било грешка на служителите на комисията по хазарта. Божков представя сам себе си като Али Баба, а разбойници нарича управляващите и разказва за началото на бизнеса си за моментни лотарийни билети - "Национална лотария" през 2013 г.


Според твърденията на Божков след приемането на промените в Закона за хазарта премиерът Бойко Борисов го изпратил при финансовия министър Владислав Горанов, който му обяснил, че трябва да плаща 20% от печалбата си на управляващите.


"Това е първата част от обещаната ви Истинска приказка. Всяка прилика с действителни лица, събития и #хунта e доказуема", пише Божков в анонса към 7-те картинки и обещава продължение.


"Истинската приказка" в 7 картинки


Васил Божков публикува своята версия за случилото се между него и управляващите през последните години под формата на комикс и обещава продължение.

© Фейсбук/Васил Божков

Васил Божков публикува своята версия за случилото се между него и управляващите през последните години под формата на комикс и обещава продължение.


"Имало едно време държава, която се управлявала от 240-те разбойници. Те били разделени на различни shaiki (изписването на шайки на латиница е на Васил Божков - бел. ред.), а най-голямата избирала Главатаря. Там живеел и Али Баба."


"През 2013 г. той открил нова пещера - "Национална лотария". Пещерата била малка и затова разбойниците не я забелязали и не я обложили със специален данък. Една година Али Баба плащал 10% данък, като всички останали."


Божков разказва в комикс, че плащал част от печалбата от хазарт на управляващите

© Фейсбук/Васил Божков


"Пещерата се развила и напълнила с богатства. Разбойниците я забелязали. През 2014 г. разбойник от Опозиционната shaika внесъл закон, за да обложи Пещерата с 15% данък върху оборота. Това значело Пещерата да се затвори. Вдигнал се медиен шум."


Божков разказва в комикс, че плащал част от печалбата от хазарт на управляващите

© Фейсбук/Васил Божков


"Тогава Главатаря извикал Али Баба и му казал:
- "Аз ще оправя нещата, но после ще помагаш."
- " Какво разбираш под това?"
- " Ще разбереш после"
- "Сега отиди при Разбойничката, която прави Данъчните закони, за да ти обясни."


Божков разказва в комикс, че плащал част от печалбата от хазарт на управляващите

© Фейсбук/Васил Божков


"Али Баба отишъл, като взел със себе си и приятел.
Разбойничката казала:
- Ще отменим този закон изцяло, а после ще гласуваме същия, като ще променим само една точка. Вместо "само покер игри и турнири" ще напишем, че "всички хазартни игри плащат 20% такса върху комисионите, които събират.
- Защо направо не отмените предложението за 15% върху оборота?
- Не може. Другите разбойници не трябва да разбират."


Божков разказва в комикс, че плащал част от печалбата от хазарт на управляващите

© Фейсбук/Васил Божков


"Така и станало. С гласовете на голямата shaika ГЕРБ отхвърлили единия и приели друг - същият закон с това малко изменение. Другите разбойници така и не разбрали какво се случва."


Божков разказва в комикс, че плащал част от печалбата от хазарт на управляващите

© Фейсбук/Васил Божков


"Веднага след това Главатаря се обадил на Али Баба и казал:
- Отивай при Заместник-главатаря по финансите, който ще ти каже какво да правиш."


"Заместник-главатарят по финансите казал:
- Ние ти помогнахме. Ще работиш по този закон и ще ни даваш 20% от печалбата си, иначе ще отменим закона."


"Не приел никакви възражения и Али Баба се съгласил да плаща на шайката/shaikata."


Божков разказва в комикс, че плащал част от печалбата от хазарт на управляващите

© Фейсбук/Васил Божков


"Като през цялото това време Али Баба платил и 500 млн. данъци на държавната хазна."


Прокуратурата ще проверява информацията в карикатурите


В интервю пред БНТ прокурорът от специализираната прокуратура Ангел Кънев заяви, че ще се провери информацията в карикатурите, но не даде повече подробности. На практика, ако държавното обвинение провери и установи, че всички факти и обстоятелства, описани от Божков, са верни, то прокуратурата трябва да разследва както самия Божков за корупционни практики, така и описаните представители на властта - за престъпления по служба, корупция и евентуално за търговия с влияние.

"Дневник" потърси Менда Стоянова и министъра на финансите Владислав Горанов за коментар и въпроси, но и двамата не отговарят на мобилните си телефони. "Г-жа Стоянова изясни всичко по темата. Няма да коментира защитни тези на обвиняеми лица", заявиха лаконично от пресцентъра на ГЕРБ.Георги Кадиев, който също е описан в комикса, реагира с публикация във фейсбук, в която посочва, че тази "приказка" няма как да остане без край и продължение трябва да има. "Приказката е без завършек. Не разбираме защо се разваля тази чудна схема. Разбира се, докато няма доказателства, това е просто приказка за лека нощ. Алъш-веришът очевидно продължава. Божков търси сделка с Борисов. Горанов и Менда са без значение.

1 юни е. Ден на детето. Тази приказка не може да остане без продължение", пише Кадиев.

Ако Божков е плащал 20% за "помагане"


Васил Божков разказва, че финансовият министър му е поискал 20% от печалбата на Национална лотария.
Повече подробности по темата няма - дали подобни суми са плащани, на какъв период, по какъв начин (през преводи или предаване в кеш) и към кого.


Ако са изчислявани върху печалбата на фирмата - "Ню геймс" АД, която имаше лиценз за лотарийните игри с билети е декларирала през годините следните приходи, изплатени печалби, разходи към комисията по хазарта и оперативна печалба:Данните станаха ясни едва в началото на тази година, след атаката по хазартния бизнес, защото преди това числата не си личаха в подадените отчети. Повече - тук.


Изчислено по 20% означава суми между 10 и 20 млн. лева в периода 2015 - 2018 година.


Няма информация или намек дали тези средства, ако са били заплащани, са превеждани от Национална лотария или през други сметки или фирми на Божков.


В неделя (31 май) Божков обяви, че ще разкаже истинската история на Али Баба - като обясни, че преди това в "Дойче веле" е публикувана приказка за него (анализът на Даниел Смилов - тук).


В средата на май Божков, който твърди, че е плащал по буквата на закона, и припомня, че този закон е предложен и приет от ГЕРБ, няколко пъти намекваше, че трябва да се гледа кой стои над комисията по хазарта, първо обяви в интервю, че за хазартния бизнес е разговарял само с финансовия министър, а след това показа и снимки от есемес кореспонденция, за която твърди че е с "Влади Горанов" (както го нарича).


От тях остава впечатление, че финансовият министър е поемал ангажименти и давал указания към двама председатели на комисията по хазарта, включително и през януари тази година - малко преди прокуратурата да обяви разследването срещу Божков (още - тук).


След няколко опита да избегне коментар по темата Горанов заяви, че няма спомен за точно такава кореспонденция. През последните месеци по тази тема той обяснява, че спестените такси са заради "грешка" на служители на комисията, които са приемали подаваните месечни декларации от хазартните фирми.


В събота прокуратурата обяви, че е разпитвала Горанов, както и други министри, зам.-министри, председатели на комисии и агенции. От изявлението на прокуратурата се разбра, че разпитът е бил по други теми, но не и за кореспонденцията и разговорите между Горанов и Божков, за които съобщи обвиняемият бизнесмен.


Как беше променен Законът за хазарта през 2014 г.


Политическото решение за промените в Закона за хазарта от 2014 г., заради които не са платени около 700 млн. лева по-малко такси през последните 5 години, е на ГЕРБ. Това припомни бившият зам.-министър на финансите по време на тройната коалиция и бивш депутат от БСП Георги Кадиев в интервю по Би Ти Ви на 11 май.


На 29 октомври 2014 г. Георги Кадиев внесе Закон за изменение и допълнение на Закона за хазарта, а на 19 ноември 2014 г. предложенията му са отхвърлени. В текста, предложен от Кадиев, се съдържа разпоредба, която гласи, че с държавна такса 20% се облагат игрите на покер - 20% от събирането на такси и комисиони за участие.
На 26 ноември 2014 г. Менда Стоянова внася същия закон, като разрешават с 20% такси и комисиони за участие да се облагат всички хазартни игри, а на 5 декември 2014 г. законопроектът е приет.


Поправката от 2014 г. гласи следното:

(3) (Нова - ДВ, бр. 1 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г., доп. - ДВ, бр. 105 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) За поддържане на лиценз за организиране на хазартни игри - традиционна лотария, томбола, моментна лотария, тото, лото, бинго, кено и техните разновидности игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти, с изключение на онлайн залаганията, се събира държавна такса в размер на 15 на сто върху стойността на направените залози за всяка игра, а за хазартни игри, за които се събират такси и комисиони за участие - в размер на 20 на сто върху стойността на получените такси и комисиони.


Тезата на Кадиев е, че текстът, който тогава вносителите от ГЕРБ са предложили, е "двусмислен" и това е позволило на частните национални лотарии да плащат по различна ставка. Той каза още, че е възможно обвиняемият бизнесмен да извади записи, които да докажат, че вероятно е плащал на политиците, с които е контактувал през годините.


Според Кадиев не е възможно финансовият министър да не забележи, че "му липсват по 120 млн. лева на година" приходи. Самият той е внесъл преди това текст, според който по-ниската ставка е "за хазартни игри, организирани в игрални зали", но той не е приет, а ГЕРБ са предложили (сред вносителите е бил и Владислав Горанов, припомни Кадиев) и приели да остане само "за хазартни игри". Кадиев е на мнение, че е имало "политически чадър" над Васил Божков от ГЕРБ.


За промени в закона се заговори още през октомври 2013 г. Тогава обявената цел бе да се намалят данъците за интернет сайтовете за залагания, но те да се лицензират и да плащат данъците си в България.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (475)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1831 Гневно
 2. 2 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Сигурен съм, че Гешев няма да си причини да чете комикси.

  ПП Иначе яка фанелка, Филип Плейн ли е?

 3. 3 Профил на димитър димитров
  димитър димитров
  Рейтинг: 324 Весело

  Ахахх Али Баба и няколкото разбойника:)))

 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3195 Любопитно

  Без доказателства това си остава приказка от 1001 нощ. Не че не звучи автентично. Черепа е сериозен човек и предполагам, че има някой и друг запис. Циркът продължава.

 5. 5 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Интересна история, ако успее да я подкрепи с факти, е тогава ще стане страшно.

 6. 6 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 181 Весело

  След "всеки може да си прави списъци" ще минем на "всеки може да си рисува карикатури".

 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  За разлика от оригиналните приказки от 1001 нощ, тази звучи твърде реалистично... 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  Разказаното само по себе си няма голям смисъл , 20% данък в/у печалба + 20% подкуп са почти равни с 15% данък в/у приходите.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 924 Любопитно

  ок, но доколко едни изпечени разбойници ще се трогнат от едни комикси

 10. 10 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Без доказателства това си остава приказка от 1001 нощ. Не че не звучи автентично. Черепа е сериозен човек и предполагам, че има някой и друг запис. Циркът продължава.
  —цитат от коментар 4 на boevbisser


  100% има. Ако нямаше, досега щяха да са го уличили в лъжа и всичките му бъдещи твърдения щяха да бъдат подминавани.

 11. 11 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2479 Неутрално  Божков много як физкултурник се е изкарал на комикса - широк в раменете и тънък в тталията.

 12. 12 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2822 Неутрално

  Приятелски съветвам Божков да спре с критиката тип пърформанс,защото нормалните хора я възприемат като лигава.

 13. 13 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 905 Неутрално

  20% от печалбата директно в джобовете на шайката от ГЕРБ са доста пари. Интересно, как точно е документирана аферата? Идеята за комикс е оригинална, но няма да мине пред съда.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  " "Али Баба отишъл, като взел със себе си и приятел.
  Разбойничката казала:
  - "Ще отменим този закон изцяло, а после ще гласуваме същия, като ще променим само една точка. Вместо "само покер игри и турнири", ще напишем, че "всички хазартни игри плащат 20% такса, върху комисионните, които събират".
  - " Защо направо не отмените предложението за 15% върху оборота?"
  - " Не може. Другите разбойници не трябва да разбират.""

  Вече се появи и разбойничка, другото е ясно на всеки, мисля !

 16. 16 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Доста лесно може да се провери дали действително е гласуван нов закон само с една променена точка.

  И разбира се, няма причина Гешев да не прояви интерес към това, ако промяната не е била придружена със сериозни мотиви от вносителя.

  Ако липсват официално внесени мотиви за промяната в закона, остава версията на Божков - освен ако ГЕРБ не дадат някакво убедително обяснение.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 17. 17 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2611 Гневно

  "и 40-те разбойника" - когато нЕкои от разбойниците не разбират, но следват Баш Башията, той после ще разбере защо не е искал повече! Васил Божков има и приятел, който едва ли ББ и питарестото лице са осъзнали, че разбойничката е пропуснала при разпределянето. Въобще и изобщо % никога не стигат, да МУ мислят малките разбойничета, че все повече ще искат. Карикатури на управници, оправящи само себе си.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 18. 18 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Аз му вярвам.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  " "Тогава Главатарят извикал Али Баба и му казал:
  - "Аз ще оправя нещата, но после ще помагаш."
  - " Какво разбираш под това?"
  - " Ще разбереш после""

  " Ало, Ваньо" или как се управлява държава от един разбойник у нас !

 20. 20 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  По хубава приказка от тази на Смилов! Има интрига , вътрешен драматизъм и поуки ..

 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  До коментар [#8] от "дерибеев":

  Дерибеев, неспособността ти да разбереш разликата между оборот, приходи и печалба придава особена оригиналност на приноса ти към дискусията.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на vlq37647807
  vlq37647807
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Без доказателства това си остава приказка
  —цитат от коментар 4 на boevbisser


  Ами доказателства има - закона е приет, отменен и пременен точно по този начин.

 23. 23 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4373 Весело

  Забавно е как Черепа от ОАЕ се гъбарка с управляващите Боко и Влади. :-) Сега и комикс си е направил оформен в Близкоизточен стил. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 24. 24 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  Не става ясно,защо управляващите изведнъж решават да се откажат от тия 20%.

 25. 25 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2479 Неутрално  След като е казал А, сега трябва да каже Б и да покаже с доказателства как точно са текли паричните потоци към управляващите.

 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  " "Имало едно време държава, която се управлявала от 240-те разбойници. Те били разделени на различни shaiki (изписването на шайки на латиница е на Васил Божков - бел. ред.), а най-голямата избирала Главатаря. Там живеел и Али-Баба"."


  Е това е рецептата за успеха - да живееш и се държиш с най - голямата шайка, тази, дето избира главатаря, който пък ще ти подскаже как да се отчиташ за стореното от него добро.....

 27. 27 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Али Баба отишъл, като взел със себе си и приятел

  ---

  Това е важна част от комикса.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 28. 28 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  До коментар [#4] от "boevbisser":

  300 млн приходи - 100 млн печалба, в единия (законния) случай 45 млн дължим данък, във втория(договорения) случай дължими 40 млн?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 29. 29 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  Сега остава и за братя Илиеви и за сикаджиите да понапишете малко.
  То си стана мутро барок...

 30. 30 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1450 Любопитно

  Интересно от новата (одържавена) лотария колко ще лапат разбойниците?

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  " "Не приел никакви възражения и Али Баба се съгласил да плаща на шайката/shaikata""

  Ще падна от смях ! Та какъв е смисъла да възразяваш на шайката ?

 32. 32 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  Комиксите са измежду четивата с най-много продължения.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  До коментар [#21] от "Norman Granz":

  Успех другарю

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  До коментар [#3] от "димитър димитров":

  " Ахахх Али Баба и няколкото разбойника:)))"

  Абе цели 240 са били според Али Баба, но, какво да се прави, далаверата прави силата......

 35. 35 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1963 Любопитно

  Гешев няма ли да си причини да разследва случая? Борисов,Горанов и Мента имат ли нещо да коментират по темата?

 36. 36 Профил на vlq37647807
  vlq37647807
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не става ясно,защо управляващите изведнъж решават да се откажат от тия 20%.
  —цитат от коментар 24 на uvtest


  Получили са нареждане отвън, на което не могат да откажат


  До коментар [#24] от "uvtest":

 37. 37 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#14] от "Да вярваме на истината":

  Отговарям само на последната част от поста ти - защо се отказват от 20% недекларирани ли? Защото искат да вземат 100% и да ги декларират /изперат до блясък/ - по-изгодно им е, защото какво да ги правят по 100 млн. годишно - къщи в Барцилоната, къщи в полите на Витоша и ... Трудно се крият такива суми, по-добре да се "изсветлят" :):):) А кукувиците-фенове на ГРОБ кълват на гола кукичка, без червей, години наред, ще защитават и сега шайката, начело с Барба Ганьос :););)

 38. 38 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 948 Неутрално

  В картинките присъства герой, за когото засега нищо не се казва. Изглежда многокракото прасе ще бъде разгърнато в продължението.

 39. 39 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2790 Весело

  Шах топ - Божков взема сериозен превес.

 40. 40 Профил на димитър димитров
  димитър димитров
  Рейтинг: 324 Весело

  Тъкмо се чудех, кой е изплезеният паяк- прасенце:))))

 41. 41 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 275 Весело

  Абе в Брюксел дали четат комикси? 13-15 милиарда грандове нещо?

 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  До коментар [#5] от "deymus":

  " Интересна история, ако успее да я подкрепи с факти, е тогава ще стане страшно."

  Той е решил да вади нещата на порции, за да е по - интересно на публиката ! Нали така прави и прокуратурата - " заради високия обществен интерес"......

 43. 43 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 681 Весело

  Хубаво си е! В картинки като за инфантилни. 'Ма нали днес е 1-ви юни, Денят на детенцето. Дечицата (инфантилните**, де) обичат картинките и така по-добре осмислят текстовете от приказките.
  ** инфантилен — Речник на българския език 1. В медицината — който е недоразвит, с детски признаци и поведение.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  Очевидно тактиката на Черепа е да вари Барба Ганьовците на тих огън, добавяйки все по-остри подправки към яхнията.

  Междувременно никоя от парламентарно представените сили не смее да шукне, защото за всекиго има по нещичко на флашките...

  В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ЗАЩИТАВАМ ПРЕСТЪПНИК КАТО ЧЕРЕПА, просто виждам колко неравностоен е мачът.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Божков да пуска ДОКАЗАТЕЛСТВАТА и да не ни ги дава на час по лъжичка.,, Играта” доста загрубява!

 47. 47 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 289 Весело

  Сега остава и за братя Илиеви и за сикаджиите да понапишете малко.То си стана мутро барок...
  —цитат от коментар 29 на НеКой


  За парламента пишат, за законите, по-увлекателно е от сикаджиите и пак в жанра мутробарок.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 48. 48 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Хубава приказка, но що все като им свърши далаверата ни ги разказват. Не ще да е от любов към правдата.

 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  До коментар [#35] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  " Гешев няма ли да си причини да разследва случая? Борисов,Горанов и Мента имат ли нещо да коментират по темата?"

  Те версиите на обвиняеми не коментирали......Мента е нова в тая приказка ! Честно казано, доста ме изненада, макар че защо ли.....

 50. 50 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  До коментар [#49] от "samoedin":


  Изобщо нищо не ме изненада след като видях паметната записка.

 51. 51 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2790 Весело

  До коментар [#8] от "дерибеев":

  Глупости - двете не са свързани; току що каза че 20 процента от 10 плюс двадесет процента от десет е равно на 15 процента от 1 000. Математика за 4-ти клас.

 52. 52 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 580 Неутрално

  След като е казал А, сега трябва да каже Б и да покаже с доказателства как точно са текли паричните потоци към управляващите.
  —цитат от коментар 25 на Нинов


  Засега просто им прави намеци. Да видим после.

 53. 53 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  ПРИЗОВАВАМ БОЖКОВ ДА ХВЪРЛЯ ВЕЧЕ КАРТИТЕ!
  ОСТАВКА НА МУТРИТЕ!
  ОСТАВКА!!!!!!!!

 54. 54 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  Г-н Божков е изградибл по такъв начин бизнеса си. Дълго време си е живял така, не се е възмущавал, а сега като му духнаха под опашката стана първи принципар в републиката.
  Напомня ми на съдбата на нукои руски олигарси. Което е старшно за нашата държава.
  Дано да има натиск отвън върху нашите политици от нормалните държави, защото иначе няма дая прокопсаме.
  Явно американците действат на принципа - негодник , но наш нигодник. /Бяха го казали преди време за диктатора на Никарагуа Сомоса/

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Страшен купон е да се живее тук

 57. 57 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Самата реакция на всеки един от ,,приказката” потвърждава и ролята му в нея!
  МАФИЯТА СИ ИГРАЕ ХАЗАРТ СЪС СЪДБАТА НА БЪЛГАРИТЕ!
  ОСТАВКА!!!

 58. 58 Профил на доктор Арнó Ебé
  доктор Арнó Ебé
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Съд за Владко и неговия Батко.

 59. 59 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1363 Любопитно

  Приятела в гръб Цветанов ли е?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 60. 60 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  Кредитните милионери ряпа да ядат...
  Не е зле Божков да каже и как ги е давал тия проценти - в брой, по офшорки, в диаманти и антики, барселонски къщи...????

  Сандъците на Сидеров по делото срещу ББ май въобще не са химера....

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2920 Весело

  И защо чак сега се сети да си изчисти съвестта?

 63. 63 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1003 Весело

  E, сега вече прокуратурата ще реагира. Даже като ужилена ще реагира. Има и заподозрени - не повече от трима са в България - карикатуристите, способни на това.

 64. 64 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  До коментар [#37] от "dedo_goshko":

  " ..,...А кукувиците-фенове на ГРОБ кълват на гола кукичка, без червей, години наред, ще защитават и сега шайката, начело с Барба Ганьос :););) "

  А, много от тях са на хранилката на ОПГ - то - вземат от лептата, която такива като Али Баба си плащат в историята ! Малко са идеалистите в тая история ! Абе какво става с троловете на ГЕРБ ! Нещо не ги виждам....

 65. 65 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  “Али Баба отишъл, като взел със себе си и приятел.”

  Мента изгоре!
  Божков има и свидетел!
  Сам ли е в ОАЕ?

  Любовта ще спаси света!!!
 66. 66 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Герб и Шиши поискаха цялата баница, да им е сладко.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2790 Весело

  До коментар [#24] от "uvtest":

  Защото искат сто процента - мафията не създава бизнес, тя чака такъв да бъде създаден, развит и стабилизиран и после го краде. Затова и само 20 процента - да може да развие лотарията, и затова не му слагат 15 процента оборот, за да не залезе. Тоест законово са си опекли работата, Божков са го чакали да опече и като бизнес, за да го вземат и целия келепир да остава у тях.

 69. 69 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Инструмента на Господ дали се наспа..
  Те тия пари не са носени кеш в чували. Да проследят преводите и ще стигнат до шайката.. ако им се занимава.

 70. 70 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2584 Весело

  "Прее*аха ме, Ваше Величество"
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/redakcionni_komentari/2020/05/15/4068306_preeaha_me_vashe_velichestvo/

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 71. 71 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Тоест разказал е че България е олигархия. Нищо ново.

  А той не е света вода ненапита а е бил и още е част от системата.

 72. 72 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Г-н Божков е изградибл по такъв начин бизнеса си. ..
  —цитат от коментар 54 на haq30626233


  Проблемът ти не е с Божков, а с господин премиера, бе овца..!

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на vlq37647807
  vlq37647807
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо ти е субсидия от 11 лева за партията като си на 20% от печалбата на лотарията?

 75. 75 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 892 Неутрално

  като говорят след събитията, в роля на обвиняеми и от друга държава, малко са ми далеч от "борци за правда и свобода" такива хора.

  иначе дали вярва или не на Божков всеки сам решава, аз без да се напрягам дори мога да си го представя, особено за 240те разбойника и тяхната вечна война против природата и хората, нагло съпортвайки поредната мутра.

 76. 76 Профил на Boky
  Boky
  Рейтинг: 447 Неутрално

  В този форум има сериозни фенове (ако разбира се, това са реални хора) на Пожарникаря, т.нар. Главен прокурор и цялата шайка крадци . Няма как да се тълкува по друг начин публикуваните вопли за доказателства, съмнения и др. подобни. Това са опорни точки на Пожарникаря и неговата крадлива команда. Дори Божков да затрупа Прокуратурата с тонове доказателства, онова гологлаво недоразумение, изживяващо се като квартален милиционер, ще говори, че дъжд вали. Откакто Пожарникарят е на власт, ситуацията в Бг е едно към едно копирана от Путинова Русия. Единственото правилно решение е избори, с активното участие на мнозинството българи, за да се омаловажи циганския и турския вот. Това е начинът, да се изберат нормални хора, които да сложат ред в държавата. Голям фен съм на Божков, но няма изгледи за успех в днешната държава. Това не означава, че трябва да спира, точно обратното.

 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Ахахх Али Баба и няколкото разбойника:)))
  —цитат от коментар 3 на димитър димитров  Не са няколко, а много повече от 40, както е според приказката .
  Съвсем правилно вчера колегата « Хавай « се базира на една песен на Лили Иванова и с чувство за хумор написа :

  « Свири, свири щурче
  ах, подлудявай ГИ не спирай ... .

  Божков луди ги направи Боко, Каскета и шайката около тях .
  Браво Божков !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Предупрежденията на Божков започват да набират инерция. Бяха лекинки оправдания, после бяха лекинки смс-чета, сега са ленки обвинения. Ако до другия пшонеделник не му свалят обвиненията ще продължи с лекинки доказателства. Хитра сврака е Черепа, след всяко изказване им дава по седмица да задействат нещата за да отпадне обвинението.

 79. 79 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  До коментар [#37] от "dedo_goshko":

  И как точно ще ги изперат ?. Да предположим че "шайката" е взимала 20 милиона годишно, сега хазарта е държавен и прекосили би генерирал 10% от този оборот. Т.е по тази схема за "шайката" остават 2 милиона обаче разлика с преди е че сега всичко е с документи и е публично. Т.е на практика се получава че "шайката" е жертвала 20 милиона лична пара за добруването на държавата. Това хич ама хич не ми се вързва.

 80. 80 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#45] от "Norman Granz":

  Нали Държавата му лапна 700 милиона с актове на НАП, които не се точат с години и върна заграбеното от стотиците РМД-а може да пуска колкото си иска комикси
  А ако извади доказателства за политик управляващ или опозиция супер.
  Но така и не ми отговори защо Иван Костов е подарил стотици РМД-а на Божков. Що не ги е дал на тебе например.
  И още един въпрос ме мъчи, защо Цветан Василев е дал 500 милиона кредити на Лили - Доган, а не на мене например дето се познаваме?! Сложни въпроси.

 81. 81 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Весело

  Този път Черепа е изкарал неопровержимо доказателство,комикс,за далаверите на шайката.Ако и сега каскетът не се намеси,бизнесменът с интереси в хазарта ще пусне рокопера.

 82. 82 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 449 Весело

  В следващ комикс ще се разбере , че главатаря му се е обадил и към 20% е прибавил и издръжка на любимия му отбор от Герена.
  Само някакви си 25 милиона за една година

 83. 83 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2584 Весело

  Бърже да се назначи експертиза и да се установи КОЙ е рисувачЪТ.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 84. 84 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1658 Любопитно

  Нищо ново......за такива проценти се говори за всичко от години...за схемата - също , може би и затова на г-н Гешев няма да му е интересно.....все пак не са слухове , а казано от жив персонаж и като комикс е направо поучително ! Възникват въпроси , например - всички депутати на ГЕРБ са ли със смели сърца …...каква ще е съдбата на управляващата партия изобщо , защото тези обвинения говорят за мафия …..какво ще каже или не Президентът , като държавен глава или ще си замълчи невинно....БСП като " опозиция " си е мълчала като свинкс , защо ли.....за останалите в " ОПГ "- то се подразбира , че са били само на яслата …...изобщо , би било интересно ,какво би казал посланикът на САЩ у нас за насадената " демокрация " и защо са си траели досега....Всъщност , се извинявам за въпросите , но те сами се натискат за отговор …..

 85. 85 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  До коментар [#37] от "dedo_goshko":" ..,...А кукувиците-фенове на ГРОБ кълват на гола кукичка, без червей, години наред, ще защитават и сега шайката, начело с Барба Ганьос :););) "А, много от тях са на хранилката на ОПГ - то - вземат от лептата, която такива като Али Баба си плащат в историята ! Малко са идеалистите в тая история ! Абе какво става с троловете на ГЕРБ ! Нещо не ги виждам....
  —цитат от коментар 64 на samoedin


  Барба Ганьос и Али Баба се събраха на едно място, в една приказка

 86. 86 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#4] от "boevbisser":


  « Циркът продължава . «


  А билетите са на стойност 700 милиона .
  Да са ни честити Боко, Владко и Менда, опс ... и голият охльов с каскета .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 87. 87 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Целия бизнес в БГ е така. Той е само на ченгета от ДС и те се отчитат където трябва. Колкото е по-голям бизнеса толкова повече се отчита, но явно е малко, защото им остават едни милирди да отидат до Дубай, че и да ги пазат. Много са ги развързали олигарсите. Я ги стрите малко.

  BG e мини империя на злото.
 88. 88 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  За разлика от оригиналните приказки от 1001 нощ, тази звучи твърде реалистично... 😎
  —цитат от коментар 7 на Norman Granz  И твърде скъпо .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 89. 89 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Изобщо не се и съмнявам, че нещата са точно така, както ги е описал Божков. Съмнявам се обаче, че нещо ще последва от това. Най-много да отстранят Горанов от правителството и да му намерят някоя сгодна службичка.

 90. 90 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2584 Весело

  Агенция как' Сийка:
  "Хубави комикси. Всеки може да рисува комикси. Това е свобода на словото"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 91. 91 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 443 Неутрално

  И защо чак сега се сети да си изчисти съвестта?
  —цитат от коментар 62 на pamela


  Никой не се съмнява, че Божков е престъпник. Просто има много по-големи от него. И те ни управляват.

 92. 92 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 948 Весело

  Божков прецака книгоиздателите. Сега ДДС-то за книгите отново ще стане 20%.

 93. 93 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Божков айде хвърляй доказателствата и стига си ни мъчил!
  Стига с тоя цирк!
  Давай свидетелствата срещу тях и Гешев да започва да си го причинява!

 94. 94 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  Вчера Гечев каза, че са му затворили бизнеса заради, заради натиск отвън, което ми се стори логично, предвид стотиците милиони месечно, които хората биха могли да харчат в Кауфланд, вместо за билетчета.

  Сега се чудя, как ще изкара на светло толкова пари Борисов, това са стотици милиони левове. В чужбина ли ще ги харчат?

  Единствено могат да ги дават на ръка, около изборите.

  На този фон, НАП затваря заведения за месец, ако не пуснат бон за 1лв.

  Баси наглите типове!!!

  Любовта ще спаси света!!!
 95. 95 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#89] от "thenomad":

  Ама тук не става дума само за Vladi Goranov, тука имаме башбаканин.

 96. 96 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 449 Любопитно

  Защо на една от снимките главатаря от Банкя е с анцунг на Леевски

 97. 97 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  И какво друго му остава на Божков освен да лъже?! Те всички престъпници като ги окошарят това правят! А и всички избягали! Ама само лъжат и нищо не могат да докажат, защото лъжи няма как да се документират! Отвратително, но и смешно! След катого преберат пък ще се разболее! Толкова елементарно действат всички клиенти на прокуратурата, без грам фантазия!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 98. 98 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Интересно ми е кой е нарисувал комикса.....да се покрие ,че ще погнат и него ....народната милиция не прощава на помагачите....

 99. 99 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  До коментар [#75] от "хм":

  “...като говорят след събитията, в роля на обвиняеми и от друга държава, малко са ми далеч от "борци за правда и свобода" такива хора.”

  Черепа е всичко друго, но не и “борец за свобода и справедливост”.

  Той е архимафиот, който е сключил криминална завера с други архимафиоти, а те са го измамили и се опитаха да го унищожат.

  В момента наблюдаваме разчистване на сметки между мафиоти. Играта е cage fight, правила няма, печели не по-силният, а по-умният.

  Ти на кого залагаш?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 100. 100 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Др. Божков, 600 млн ли сте раздал на управляващите!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK