Още длъжностни лица може да се окажат с обвинения заради вноса на отпадъци

Ангел Кънев

© Юлия Лазарова

Ангел КъневВ момента се събират доказателства за още длъжностни лица, които са замесени с вноса на отпадъци. На тях също ще бъдат повдигнати обвинения, ако се докаже тяхното участие в организираната престъпна група. Това каза наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев пред БНТ.


В края на миналата седмица прокуратурата повдигна обвинения на десет души за участие в престъпна група и данъчни престъпления във връзка с разследването за вноса и преработка на отпадъци. Засега прокуратурата не посочва кого смятат за лидер на групата. Сред задържаните е зам.-министърът на екологията Красимир Живков, който беше оставен за постоянно в ареста. Кънев уточни, че и директор от регионалната екоинспекция в Плевен също е сред задържаните.


По думите на прокурора откритите преди няколко дни опасни отпадъци край Червен бряг имат връзка с дейността на групата, която се разследва в момента. Той обясни, че от събраните до момента доказателства може да се твърди, че опасните отпадъци не са третирани правилно, част от тях не са били изобщо обработвани, а други са били изхвърляни неправомерно.


Ангел Кънев каза още, че в последните дни в прокуратурата са се обадили много хора от страната, които са поискали да бъдат разпитани, тъй като имали доказателства срещу Красимир Живков. Обвинителят обаче не даде повече подробности.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  Има много бушончета!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1393 Любопитно

  Ангел Кънев каза още, че в последните дни в прокуратурата са се обадили много хора от страната, които са поискали да бъдат разпитани, тъй като имали доказателства срещу Красимир Живков.

  Вълка и Ковачки сред тях ли са?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 3. 3 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 469 Весело

  Ако се броеше по повдгнати обвинения България щеше да е най-правовата държава в света. Пролемите започват когато се напише обвинителният акт... Резултатът обикновно е неустойки за "обвинения"....

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Весело

  До коментар [#2] от "BG Territory":

  " Вълка и Ковачки сред тях ли са?"

  Те не са длъжностни лица ! Търсят се само редови бушони, с не такива, които са гръбнака на стабилността у нас.....

 5. 5 Профил на Гошо Диша
  Гошо Диша
  Рейтинг: 225 Неутрално

  О чакай, тепърва ще изплуват разни хора.

 6. 6 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Каскет-турата поръчково разчиства терена. И удари хора със сериозен международен бизнес, който бизнес вече е пътник с всичките му последици за работещите в него. След няколко месеца ще се окаже, че всичко е въздух под налягане и ще стане като с Арабаджиеви. А каскета вместо да си плати, ще продължава да слушка и изпълнява ни лук ял, ни лук мерисал. Всъщност после масрафа ще го платим ние.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 7. 7 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  Колкото каже Гешев, толкова.

 8. 8 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Ангел Кънев каза още, че в последните дни в прокуратурата са се обадили много хора от страната, които са поискали да бъдат разпитани, тъй като имали доказателства срещу Красимир Живков. Вълка и Ковачки сред тях ли са?
  —цитат от коментар 2 на BG Territory

  Ваклинофф..?
  ----
  Некой верва ли на ПРИКАЗКАТА, че зам.министъра на екологията и още по-малко некви дребни чиновчески душици са вършили нещо такова без зелен сигнал от най-горе?!
  Какво стана с Нно Димов - изпраха го и го пуснаха тихомълком.
  Така ще стане и с този зам. министър: пушилка и дим 2-3 мессеца, после влачене на делата 2-3 години и накрая никой няма да си спомня.
  И е ясно защо: тези изобщо не са вършили нещо на своя глава, но им е обяснено че за да се потули случая требе да си изиграят своята роля от цирка..

 9. 9 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3138 Неутрално

  Поредното доказателство, че държавата ни е разграден двор...! Никой не знае, какво е внесено като отпадъци, къде отива, как се изгаря или къде се заравя. Тия отпадъци едва ли не, някак си сами прехвръкнали над границата и това се случва в продължение на дълги години! Сега арестували този и онзи и щели да разследват... Когато имаше сигнали и показваха как в ТЕЦ-овете на Ковачки се горят отпадъци, обясняваха как всичко било наред и нямало никакви проблеми...! Родните прокурори обикновено са потънали в дълбок сън и ги събуждат при необходимост, когато трябва да се отклонява вниманието от други скандали и проблеми. Предполагам, че тия дни пак ще има акции по селските казани...!

  Бивш tww09306483.
 10. 10 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Само идиот може да вярва, че зам министър ще подписва документи без знанието на шефовете му (министър, премиера Бойко М. Борисов)

 11. 11 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Когато започне да се разплита кълбото ще се окаже, че мнозина са забъркани в престъпни схеми. Оказва се, че е много доходно да си чиновник в екоминистерството.

 12. 12 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Колкото каже Гешев, толкова.
  —цитат от коментар 7 на Роси


  ми да
  откри топлата вода
  прокуратурата повдига обвинения
  тва й е работата

 13. 13 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Поредното доказателство, че държавата ни е разграден двор...! Никой не знае, какво е внесено като отпадъци, къде отива, как се изгаря или къде се заравя. Тия отпадъци едва ли не, някак си сами прехвръкнали над границата и това се случва в продължение на дълги години !
  —цитат от коментар 9 на Petleshev


  Знаят , разбира се !!

  ------------------
  Премиерът Бойко Борисов откри новоизградена инсталация за оползотворяване на отпадъци
  ”Радвам се, когато има такива заводи, защото това е икономиката и индустрията на България”. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на официалното откриване на новоизградена инсталация за оползотворяване на сортирани битови отпадъци в завода на Холсим (България) АД в с.Бели извор, Врачанска област.

  „Това е един добър пример и за това, как общините могат да си сътрудничат и в следствие – да се получи енергия, която да намалява себестойността на производството”, каза още г-н Борисов. Премиерът поздрави ръководството на завода, местната власт и правителството за усилията, които са положили за реализацията на проекта и призова и други български кметове да мултиплицират този процес.

  Общата инвестиция в новия проект възлиза на 6,5 милиона евро, като 1.7 млн.евро са получени по ОП „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика”, Приоритетна ос: „Повишаване ефективността на предприятията и развитие на благоприятна бизнес среда”.

  Новото съоръжение ще даде възможност за увеличаване обема на използваните горими отпадъци с над 35 000 т. годишно.
  --------------------------

 14. 14 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Интересно защо и как се прикрива зам министъра на екологията Николай Кънчев който до преди 2 месеца отговаряше за отпадъците а пробутаха сегашния? Интересно и как този Николай Кънчев е заместник на Каракачанов във ВМРО а боб окови са му кумове? Интересно, интересно в дивия мутристан

 15. 15 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  По - важното е КОЙ им е разрешил. И се е облажил от това. Но там не се пипа.

 16. 16 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 289 Неутрално

  По - важното е КОЙ им е разрешил. И се е облажил от това. Но там не се пипа.
  —цитат от коментар 15 на Vlado Nikolov


  Премиерът Бойко Борисов откри новоизградена инсталация за оползотворяване на отпадъци
  ”Радвам се, когато има такива заводи, защото това е икономиката и индустрията на България”.

 17. 17 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3226 Неутрално

  Стига с тези обвинения, някой осъден няма ли да има. Само пушилка, какво стана с Арабаджиева, Миню Стайков, Баневи, над година чакаме.

 18. 18 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Прокуратурката пак мята пиратки пред мат'ряла.

 19. 19 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Може, всичко може да се каже, малко по-трудно е да се докаже.
  Но имам чувството, че на Гешев и Ко не им пука много за доказателствата - разчитат и за съжаление не без право, на нашето плиткоумие и къса памет.
  Днес короната затъмнява какво се случва с Баневи, утре ще забравим за обвиненията към Василев, след някоя и друга година и Божков ще избледнее. Какво прави Дарина Павлова и как връзва двата края, къде е тежко болния Маджо, как живее другаря Бисеров, Пацо вдига ли друга тераса в Испания или е получил държавна такава...времето посипва всичко с пепел, а ние си пием ракията и чат-пат теглим по някоя.
  А и главните действащи лица в днешния ден, тогава ще са с преминал мандат и може да карат заслужена почивка по някои екзотични отрови.
  Панта реи...

 20. 20 Профил на zahariy
  zahariy
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Подкупни дребни душици!

 21. 21 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3857 Весело

  До коментар [#16] от "simChо":

  ТОЙ Е! 😀 👍

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK