Защитата: Прокуратурата е объркала кой е отговорният зам.-министър за нарушенията с боклука

Зам.-министърът на околната среда и водите (МОСВ) Красимир Живков остава в ареста. Акцията на 28 май бе ръководена от прокурор Ангел Кънев.

© Велко Ангелов

Зам.-министърът на околната среда и водите (МОСВ) Красимир Живков остава в ареста. Акцията на 28 май бе ръководена от прокурор Ангел Кънев.Лаконичната информация, че петима от обвиняемите във връзка с вноса на отпадъци остават под стража и един под домашен арест, далеч не изчерпва съдържанието на петчасовото заседание на Специализирания наказателен съд. Когато в 1 ч. след полунощ на 1 юни съдията Ангелина Гергинска обяви мерките за неотклонение, въпросите във връзка с акцията и обвиненията се удвоиха, вместо да се изяснят.


Зам.-министърът на околната среда и водите (МОСВ) Красимир Живков, бившият шеф на Регионалната инспекция на МОСВ в Плевен Габриел Савов, бизнесменът и собственик с брат си на завода за акумулатори "Монбат" Атанас Бобоков, бизнесмените Николай Миховски и Айгюл Еминов остават в ареста. А под домашен арест - бившият служител (директор) на фирма на Бобокови Васил Богданов, който е свидетелствал по обвиненията.


А обвинението за всички е за ОПГ - организирана престъпна група, по член 321, ал. 3 (с участие на длъжностни лица), без на този етап да са конкретизирани деянията на всеки обвиняем. За Богданов има и обвинение за укриване на данъци, а за Емин - и за обработка на отпадъци извън установения ред. Според прокуратурата ОПГ като "устойчиво сдружение" е действала от неустановена дата през последните около 5 години до 28 май т.г.


Съдия Гергинска: Обвинението е годно "на пръв поглед"
Πoвдигнaтoтo oбвинeниe зa opгaнизиpaнa пpecтъпнa гpyпa въпpeĸи извecтна нeяcнoтa е гoднo дa aнгaжиpa нaĸaзaтeлнa oтгoвopнocт за тeжĸo пpecтъплeниe, мотивира се съдия Гергинска. Πpи пpeцeнĸaтa нa oбocнoвaнoтo пpeдпoлoжeниe в тoвa пpoизвoдcтвo "дoĸaзaтeлcтвeнaтa мaca тpябвa дa e тaĸaвa, чe дa мoжe cъдът нa пpъв пoглeд дa пpeцeни cъпpичacтнocт нa oбвиняeмитe, ĸaтo нa cлeдвaщ eтaп мoжe тeзaтa дa ce paзĸoлебае или пoтвъpди". Така съдията обясни защо на този етап може да бъде взета най-тежката мярка, за която пледираха прокурорите, въпреки че не прие, че обвиняемите може да се укрият. Обвинението твърдеше за Атанас Бобоков, че има опасност да се укрие, тъй като "разполагал с финансов ресурс", но съдията не прие този довод. Прие, че обвиняемите могат да извършат ново престъпление.


От пледоариите на тримата прокурори и на четиримата адвокати, които детайлно са изложени в репортажа на сайта defakto.bg, изплуваха недоизяснени твърдения и дори противоречия, които поставят въпроси.


Какво се разбра


- Че Красимир Живков е зам.-министър, отговарящ за управлението на отпадъците от март т.г. Това посочи адвокат Силвия Найденова, а твърдението й е документално проверимо. И че дотогава зам.-министър е бил Николай Кънчев от квотата на ВМРО.


Πpoĸypaтypaтa e в дълбoĸa гpeшĸa зa зaм.-миниcтъpa нa oĸoлнaтa cpeдa и вoдитe, чийтo pecop ca били paзpeшитeлнитe и дeйнocтитe, cвъpзaни c yпpaвлeниeтo нa oтпaдъцитe, oбяви адвокат Найденова пpeд cпeциaлизиpaния cъд. И посочи, че за ресора за отпадъците e oтгoвapял дpyг зaм.миниcтъp в MOCB - Hиĸoлaй Kънчeв, и eдвa oт мapт тaзи гoдинa тoй e пpexвъpлeн нa Живĸoв.


Напразно репортерите чакаха прокурорите в съдебната зала да опровергаят или да се спрат на това твърдение, тъй като то е ключово за участието на Живков в ОПГ от "около 5 години насам", доколкото друго обвинение не му е повдигнато до този момент. Нито един от прокурорите не каза нищо по този въпрос пред съда, нито извън съдебната зала. Но по-важното бе, че съдията също не го коментира. А сутринта в понеделник в интервю по БНТ аблюдаващият прокурор Ангел Кънев също не каза и дума за това разминаване. Но и не беше питан.


- Че свидетелските показания на служители на ДАНС се отнасят за периода, през който на поста не е бил Красимир Живков. И този въпрос не беше коментиран от обвинението.


- Потвърди се, че в събота спецпрокуратурата разпространи снимката от гърба на намерената у Бобоков цветна снимка, с медийна цел, без връзка с обвинението. Това се разбра от факта, че пред съда прокурорите не отрониха и дума за снимката с имена и числа, камо ли пък да я представят като доказателство за каквото и да е. Самият обвиняем Бобоков обясни в последната си дума, че на гърба на снимката са негови записки от книга, и с това сложи точка на сензацията, съобщена в събота най-напред от говорителката на главния прокурор.


- Че тепърва ще бъдат изяснявани и доказвани "съпътстващи обвинения" на шестимата обвиняеми, а вероятно и на други длъжностни лица.


Какво не се разбра


- Какво точно е извършил Атанас Бобоков, което да се квалифицира като престъпление по конкретен текст на НК.


- Какви са конкретните действия на другите обвиняеми, които не са длъжностни лица.


- С цел какви престъпни деяния да извършат са се сдружили обвиняемите. (За да има ОПГ, трябва групата да се е сформирала с цел да извърши определени престъпления - те не бяха посочени като цел от прокурорите.)


Вярно е, че при вземане на мярка за неотклонение не е задължително да е стройна и абсолютно здрава обвинителната конструкция, нито съдът е задължен да се убеди като за произнасяне на присъда, но все пак задържането под стража от съд не бива де се превръща в сърцевината на наказателния процес, коментират след всяко дело по мярка за неотклонение специалисти по наказателно право. Среднощното заседание на специализирания съд не убеди в обратното.


Адвокат Илиян Василев, защитник на Бобоков, към съда:


"Пpoĸypaтypaтa oчaĸвa oт вac дa apecтyвaтe Aтaнac Бoбoĸoв caмo зaщoтo гo e пocoчилa"


"Hямa нитo eдин тeлeзpитeл в тaзи дъpжaвa, ĸoйтo дa нe e cигypeн, чe днec тeзи xopa щe бъдaт зaдъpжaни, a aĸo нe - щe твъpдят, чe cъдиятa e взeл пoдĸyп. Toвa oтнoшeниe нa пpoĸypaтypaтa e нeyвaжитeлнo и ĸъм вac, ĸъм cъдa. Haпpaвeн e мнoгo нeĸpacив oпит дa ce нacaждa мeдийнo oтнoшeниe ĸъм oпpeдeлeнa личнocт и нaĸpaя излизa, чe пpoĸypaтypaтa oчaĸвa oт вac дa apecтyвaтe Aтaнac Бoбoĸoв caмo зaщoтo гo e пocoчилa."


Това е само малък цитат от пледоарията на адвокат Илиян Василев. И той, както и адвокатите на Живков и Савов, пледираха категорично за несъставомерност на деянията (че не са извършени престъпления) и да не се налага въобще мярка за неотклонение. .


Атанас Бобоков:
"C тoвa oбвинeниe ce cлaгa ĸpъcт нa eднo пpoизвoдcтвo"


"Kaтo глeдax вчepaшнaтa пpecĸoнфepeнция нa пpoĸypaтypaтa, ocтaнax yчyдeн, чe нe ce гoвopи нищo зa oтпaдъци, зa oбвинeния, a ce пoĸaзвa гъpбът нa cнимĸa, иззeтa oт мoя дoм. Teзи имeнa, тeзи cyми cъм взeл oт eднa ĸнигa - "Haй-бoгaтитe бългapи", и cъм cи вoдил бeлeжĸи. He paзбиpaм зaщo с такова oплювaнe нa бизнecмeн трябваше да започне обвинението", каза обвиняемият Атанас Бобоков в своето изложение пред съда. като преди това това заяви, че не разбира в какво е обвинен.


Той говори зa бизнeca, зa ĸyпeнa фиpмa в Ceвepнa Итaлия, зa дa бъде изпoлзвaн италианският потенциал зa cĸpaп, зa фиpмите си в oбщo осем дъpжaви и cĸopo в дeвeтa - Tyниc.


"C тoвa oбвинeниe ce cлaгa ĸpъcт нa eднo мощно пpoизвoдcтвo и нa вcяĸaĸвo мeждyнapoднo финaнcиpaнe. 1301 cлyжитeли в гpyпaтa "Moнбaт" ĸaĸвo ги чaĸa? Иcĸax дa cъздaм paбoтни мecтa и във Bpaцa. Ho фиpмитe щe тръгнат нaдoлy, aз paзбиpaм oт бизнec и oтгoвopнocт."
Това каза в заключение Атанас Бобоков.


Определението на съдия Гергинска не е окончателно, предстои обжалване на мерките за неотклонение пред Апелативния специализиран съд.

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Аве спрете гадната миризма от Брикетна фабрика на Ковачки, до Гълъбово, на 5км съм от нея, очите плачат от отровата му. Баламосват ни само с игра на думи и правосъдие. Престъпници!

 2. 2 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Вероятно въпросните Бобокови не са си плащали достатъчно,или са спрели да плащат на тези които са ги назначили за "бизнесмени",за разлика от Ковачки та за това е цялата патардия .
  Мафията властваща тук изобщо не я еня за екология отрови фекалии,тя се вълнува единствено да влачи.
  Материала,материала.

 3. 3 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 934 Разстроено

  А ние пасем доматите с колците.

 4. 4 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  Ако зам министъра е там само от няколко месеца е логично друг преди него да е играел със боклука.

  SHADOWS of SOFIA
 5. 5 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Нарушенията са извършвани по времето когато ресорен е бил друг човек, но се арестува Живков? Безумие е това според мен!

 6. 6 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2833 Неутрално

  Студентите и студенките: внимавайте какви записки си водите, да не се срещнете с каскет.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 7. 7 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4683 Неутрално

  Аве спрете гадната миризма от Брикетна фабрика на Ковачки, до Гълъбово, на 5км съм от нея, очите плачат от отровата му. Баламосват ни само с игра на думи и правосъдие. Престъпници!
  —цитат от коментар 1 на hasmokar


  Ааа, не! Ковачки е наше (за сега) момче! Нищо не му се спира на него!

 8. 8 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  Както е тръгнало всички са бъркали в кацата с мед или боклук. Куче влачи диря няма!Корупцията и конфликтите на интереси започват от момента на назначаването на съответния пост без значение в кое ведомство.

 9. 9 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4683 Разстроено

  А ние пасем доматите с колците.
  —цитат от коментар 3 на parcaleste


  Явно наистина "пасем доматите с колците", щом продължаваме да гласуваме за клептомани!

 10. 10 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2833 Неутрално

  Явно наистина "пасем доматите с колците", щом продължаваме да гласуваме за клептомани!
  —цитат от коментар 9 на vassilun


  Клептоманията като психично разстройство няма нищо общо с устоите на българската политическа система.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 11. 11 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2869 Неутрално


  Прокуратурата предоставила на съда 66 тома материали. Ама зам.министърът не е този зам.министър ами друг. И са се сдружили, ама не е ясно за какво.

  При такива глави каскетът изглежда направо като аксесоар за интелектуалци.

 12. 12 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  Това е скандално, какво правосъдие. Ние страна от ЕС ли сме или бабанова република. Как може да е от март т.г. министър и да му повдигат такива бвинения? Че и оказвал натиск на служители? Без да е въобще тяхне началник.

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2752 Неутрално

  До коментар [#4] от "2LOOP":

  Ами тя логиката сочеше и към една председателка на ДКХ ама я повишиха

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2752 Неутрално

  https://www.moew.government.bg/bg/ministerstvo/kabinet/krasimir-jivkov/

  Явно доказателствата са в писмо от Външно ..

  https://www.monbatgroup.com/bg/bateriite-monbat-e-v-top-20-na-vnositelite-v-rusiya

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Пълна бъркотия, но прокуратурата има месеци да си свърши работата. Ако не, ще изгърми поредния балон. Факт е обаче, че в България се внася и изгаря, загробва и просто складира на нерегламентирани сметища огромно количество боклук.

 17. 17 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Нарушенията са извършвани по времето когато ресорен е бил друг човек, но се арестува Живков? Безумие е това според мен!
  —цитат от коментар 5 на Paolo Di Canio


  Николай Кънчев е зам.министър в последния мандат -след 2016 г .....на правителството на ГЕРБ.Вярно , че е човек на Каракачанов.
  Говори се обаче за " последните 5 години ", т.е. период , който включва и част от предишния мандат - МОСВ - министър Ивелива Василева , зам. министър Красимир Живков / Правец /.
  Много плоско - човекът от Правец "невинен " , Николай Кънчев - виноват ! Сигурно и той си има трески , но не с Бобокови ! Де факто ще прощава с "плоските " си препратки за атака непременно на хора от коалицията - ГЕРБ / патриоти ! Не е честно , но прокурорите не са "яли доматите с колците "!

 18. 18 Профил на osuald
  osuald
  Рейтинг: 324 Неутрално

  До коментар [#2] от "anty":

  А вероятно Б.Б. отстранява поредните спонсори на БСП. :)

 19. 19 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Въпросителни към гешефтурата

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 20. 20 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  Там Прокуратурата когото и да посочи няма да сбърка.

 21. 21 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Нарушенията са извършвани по времето когато ресорен е бил друг човек, но се арестува Живков? Безумие е това според мен!
  —цитат от коментар 5 на Paolo Di Canio


  Нищо безумно няма, целта е да се открадне бизнеса на Бобокови. Зам. министъра е съпътстваща щета, след време ще го пуснат по-живо, по-здраво. Ама каскет-турата объркали човека, няма страшно, какво от това. Голяма работа. Друго си е да гониш терористите от пръскачките пред парламента.

  Между другото, на времето, тези с каскетите са били символ на простотията и неграмотността, ама са били каскетници за да се отличават от гнилата буржоазия. Май историята се повтаря като фарс.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 22. 22 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 656 Любопитно

  'Ба си и простотията!!! Тия прокурори и "специализирани" съдии нормални ли са? Какво става в тази държава, бе?! Всички ли са вече за освидетелстване?
  И накрая . . . днес да не би да е първи април? Аз да съм се объркал нещо?!
  'Ба си и свинарника!!!

 23. 23 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 458 Весело

  каскетурата в момента е голем напън,малка пръдня:))))

 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7092 Неутрално

  Това прокуратура ли е или банда за мокри поръчки. Тях няма ли кой да ги контролира, как се гаврят с хората.

 25. 25 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 455 Весело

  Ахахах, в африканските републики даже не са толкова зле, тикви.

 26. 26 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това прокуратура ли е или банда за мокри поръчки. Тях няма ли кой да ги контролира, как се гаврят с хората.
  —цитат от коментар 24 на Роси

  Специализираната прокуратура се разследва от специализираната прокуратура. Контролират сами себе си.
  Нещо повече само спец-прокуратурата може да разследва спец-съдиите. Затова последните потвърждават и най-глупавите им решения.

 27. 27 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  Експертната импотентност на институциите е крещяща, но всъщност идеята е съвсем друга. Не е нужно да са компетентни, а лоялни. И да са нещо като допълнителелн репресивен механизъм, когато е нужно.

  Все повече си личи защо е бил създаден и специализирания съд. Май основно за статистика пред ЕС и за отстраняване на вече ненужните в схемата.

 28. 28 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  Мафиотския съд на среднощни заседания...

 29. 29 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Ясно, просто е важно да има виновни. Няма значение кой, стига да има “медийна присъда” и шум.
  Бойко, жалък цирк.

 30. 30 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 689 Неутрално

  БЫЛ БЫ ЧЕЛОВЕК, А СТАТЬЯ НАЙДЕТСЯ

  Защита просто нищо не разбира. Арестуван е нужният зам. миниостър. Най-много да му променят обвинението. Примерно не полагане на грижи за малкия червеноопашат Синигер. При всички положения, от ареста ще излезе, само след като даде каквото се иска от него. Барабар с лихвите.
  Тия игрички на абстрактен хуманизъм и дебели пликове приключиха. Сега вече прокуратурата си има собственик и той иска съвсем конкретни резултати, при това в срок.

 31. 31 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Точно назначената днес за Зам. Министър по боклуците е най- наясно със схемите и далаверите - някоя Недолюба Недоебнатова няма ли да и вземе интервю ?

 32. 32 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  Интересно, че тази съдия Гергинска може да нареди да бъде затворен всеки български гражданин, независимо дали е виновен или не и не носи никаква отговорност за това!?

 33. 33 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#31] от "Тони КОСТОВ":

  Абсолютно вярно!

 34. 34 Профил на ehb40596580
  ehb40596580
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Според някои, били протестирали бедните ( по презумпция, лошите ) срещу богатите ( по презумпция, добрите )... Басните за двете ябълки, които станали три и т. п. - вярва ли някой на тези брътвежи? Или всеки е наясно с грамадните компромиси, които бъдещият богаташ е направил със съвестта и половите си органи плюс евентуално семейството?
  Може би ни е срам да кажем цената на това да живеем в благополучния квартал или град?!
  Или си въобразяваме, че природните и човешките/религиозните закони не се отнасят за нас?
  Когато е за половин хляб, знаем, че безплатна чорба няма... Но сеенето на бури из Ирак или Либия, милионите жертви там; о, това е безнаказано...

 35. 35 Профил на ehb40596580
  ehb40596580
  Рейтинг: 8 Неутрално

  34: мястото е сбъркано!

 36. 36 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  "дoĸaзaтeлcтвeнaтa мaca тpябвa дa e тaĸaвa, чe дa мoжe cъдът нa пpъв пoглeд дa пpeцeни cъпpичacтнocт нa oбвиняeмитe, ĸaтo нa cлeдвaщ eтaп мoжe тeзaтa дa ce paзĸoлебае или пoтвъpди"

  Българската правна "школа" продължава да бълва недоразумения като въпросния съдия.

 37. 37 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#32] от "svoboden":

  Гергинска се води от постулатите на товарищ Вишински, че всеки е виновен до доказване на противното.

 38. 38 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 684 Весело

  Нищо не са разбрали адвокатите. Това е новата тактика на кабинета- Настрадин ходжа.
  Първо карат 3-4 месеца стаж в ареста, после стават министри. Да си правят сметката дали ще крада или вкарват боклуци.
  Както е казал ходжата: като счупи стомната, какъв е смисълът от наказание.
  Един вид, прокуратурата е помъдряла.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 39. 39 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Така е в единствената страна от ЕС с абсолютно не-реформирана съдебна система и аз не разбирам защо се чудите ! ! ?

 40. 40 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 849 Любопитно

  И това порно е с мониторинг.Какво ли ще е без ?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 41. 41 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Няма значение кой е отговарял за боклука, важното е мий човек си. А за момента златевите са в немилост, та за това го отнесе Краси Живков.

  Eddie lives... somewhere in time!
 42. 42 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  Прокуратурата вероятно е разбрала за Живков на самото заседание. И това ако е професионализъм...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 43. 43 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  А това с "на пръв поглед" трябва да се изучава в университетите в най-различни специалности.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 44. 44 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4068 Любопитно

  "Πpoĸypaтypaтa e в дълбoĸa гpeшĸa зa зaм.-миниcтъpa нa oĸoлнaтa cpeдa и вoдитe, чийтo pecop ca били paзpeшитeлнитe и дeйнocтитe, cвъpзaни c yпpaвлeниeтo нa oтпaдъцитe, oбяви адвокат Найденова пpeд cпeциaлизиpaния cъд. И посочи, че за ресора за отпадъците e oтгoвapял дpyг зaм.миниcтъp в MOCB - Hиĸoлaй Kънчeв, и eдвa oт мapт тaзи гoдинa тoй e пpexвъpлeн нa Живĸoв."

  Чак не ми се иска да допусна, че прокуратурата не може дори да си насочи обвинението на релевантния обвиняем, в случая ! Ще изчакам развитието, за да видя защо е привлекла за такъв именно Живков, а не Кънчев .......

 45. 45 Профил на George Velkov
  George Velkov
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Боклуците от прокуратурата отдавна са подходящ обект за линч. Закриване на специализираните съд и прокуратура, незабавно. Махайте т.нар. прокуратура от съдебната власт. Греховно или не, ще бъда радостен при застрелването на Гешев. Един негодник по малко. Как пък преди не съществуваха ОПГ, сега май друго освен това няма. Жалки слуги. Измет.

 46. 46 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  Като се има предвид, че гл. прокурор е завършил полицейската академия, за него явно обвинението се изразява в полицейската работа - в задържането. Очевидно тук ще имаме един голям медиен балон. И така до следващата полицейска акция.

 47. 47 Профил на ben15623446
  ben15623446
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Много ми е интересно, дали ще има образувано дело или е поредния "прах в очите"

 48. 48 Профил на tsb31623447
  tsb31623447
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво на прокуратурата!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK