На живо

Коронавирусът в България: Очаква се забавяне на делата, на стадионите ще има фенове (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Очаква се забавяне на делата, на стадионите ще има фенове (хронология)

© Георги Кожухаров
"Дневник следи на живо ситуацията с коронавируса в България.
Въпреки уверенията на управляващите, че по-ниският ДДС за ресторантьорския бранш ще бъде приет само при условие за по-високи заплати и осигуровки в сектора, това най-вероятно няма да се случи. Депутати от ГЕРБ са внесли предложения за промени между първо и второ четене на поправките в Закона за ДДС, с които на практика се дава възможност работодателите от сектор хотели и ресторанти да продължат да осигуряват служителите си на минимална работна заплата, която в момента е 610 лв.


В приетите на първо четене текстове беше определен минимален осигурителен праг от 800 лв. на работещите в бранша, като в тази графа не попадаха мениджърите. Сега депутатите предлагат тази икономическа дейност да се раздели на две, като за работещите в туроператори да останат старите по-ниски прагове, а за ресторанти и хотели праговете да са по-високи с изключение на "Професии, неизискващи специална квалификация". За този вид служители минималната заплата остава 610 лв. Такъв персонал например са хигиенистките в заведенията. Повече четете тук.

Още две банки отпускат безлихвени кредити

Още две банки започват да отпускат безлихвени кредити за хора, загубили доходите си заради извънредното положение заради COVID-19, съобщи Българската банка за развитие.


От 1 юни Обединена българска банка (ОББ) предоставя безлихвени кредити в размер до 4 500 лева (или на три транша от по 1 500 лева), а от 3 юни към програмата ще се присъедини и Банка ДСК. Към момента още седем търговски банки участват в програмата, която цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се, които временно не могат да полагат труд заради коронавируса. Още три кредитни институции са заявили интерес и се очаква да се присъединят към програмата. Повече четете тук.

Мярката за подпомагане на бизнеса за запазване на заетостта 60/40 ще съществува до септември. Ако се наложи, ще бъде удължена до края на годината. Това каза пред БНТ вицепремиерът Томислав Дончев. Той обаче не даде повече подробности за това дали мярката ще бъде променена. В средата на май социалният министър Деница Сачева обяви, че тя вероятно ще продължи да действа и след 30 юни, като се обмислят промени в нейната форма.

Литературният клуб "Перото" в НДК отново отваря врати. Всеки ден от 8 до 23 ч. ще се допускат посетители, като максималният им брой ще е 30% от капацитета на книжното пространство. Дезинфекция ще се извършва на влизане и излизане. Отново са предвидени четения, представяния на нови книги, презентации и корпоративни събития.

Мачовете ще се играят пред публика от 5 юни

Мачовете от българското футболно първенство ще се играят пред публика от 5 юни. Със заповед от днес здравният министър Кирил Ананиев разреши присъствието на феновете на стадионите, но те не могат да се запълват изцяло. Както и при театрите и кино салоните, и тук изискването е за заетост на местата до 30% от общия капацитет. Освен това зрителите трябва да бъдат най-малко през 2 седалки. Разрешават се и тренировките във фитнесите без ограничения за броя на спортуващите. Повече четете тук.


Коронавирусът в България: Очаква се забавяне на делата, на стадионите ще има фенове (хронология)

© levski.bg

Очаква се забавяне на съдебни дела заради коронавируса

Заради спирането на голяма част от дейностите на съдилищата в първите два месеца от обявяването на извънредното положение заради коронавируса, голяма част от съдебните дела ще се забавят. Това се посочва в решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от днес във връзка с мерките и правилата за работа на съдилищата в условията на пандемия. "Производствата по делата се движат с по-бавни темпове и ще приключват- голяма част от тях, извън тримесечните инструктивни срокове", се посочва в решението.


Колегията днес промени и правилата по отношение на тестването за коронавирус на съдебните служители, които работят с граждани - призовкарите или служителите на регистратура или "едно гише". Шефовете на съдилища вече няма да са задължени да тестват служителите с PCR тестове, а може да използват по-евтините бързи тестове, а само при положителна проба да се прави и PCR изследване.

Половината от учителите в страната не са получили договорените допълнителните плащания за дистанционното обучение, което бе въведено за периода на извънредното положение заради коронавируса. което беше и отпуски по колективното трудово договаряне. Това съобщи синдикатът "Образование" към КТ "Подкрепа" след проучване сред близо 5 хил. учители. Повече по темата четете тук.

Социалните услуги ще възстановят обичайната си дейност си в следващите дни, като до края на извънредната епидемична обстановка остават забранени посещенията и настаняванията в услугите с целодневна грижа за деца и възрастни. Това съобщи Агенцията за социално подпомагане, която изготви указания за превенция на разпространението на COVID-19 при възстановяването на дейностите.


Посещенията ще бъдат поетапно възстановени, като в началото ще се правят само индивидуални консултации. Ще продължи предоставянето на онлайн консултации от психолози, логопеди и социални работници, които бяха въведени по време на извънредното положение. В сградите трябва да се извършва често почистване, проветряване и дезинфекция, а контролът на входовете да е засилен и да не се допускат хора с повишена температура или грипоподобни симптоми. Доставчиците на социални услуги трябва да подсигурят предпазни средства – дезинфектант за ръце, маски, шлемове, ръкавици и др. за служителите. Потребителите, които посещават услугите, също трябва да носят маски.

Тази година Рилският манастир не е получил субсидията си от 597 хиляди лева, съобщи пред "Нова телевизия" игуменът му Евлогий. От манастира са кандидатствали по мярката 60/40, одобрени са и са получили облекчения за 13 работни дни от месец март. Но за да изпълнят изискванията по мярката, правят и немалки разходи. Засега в манастира се стремят да не съкращават от персонала. Всички възнаграждения до този момент са платени с пари, останали като резерв от миналата година.


Заради липсата на държавна субсидия ще бъдат замразени редица реставрационни дейности. А чрез дарителската сметка, която ще бъде открита, в манастира се надяват да се стабилизират финансово.


Малко по-късно премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо в манастира, където обеща, че на заседанието си утре правителството ще отпусне субсидия от 600 хил. лв. за манастира.


Подробности - тук.

Тъй като физическото шествие на София Прайд на 13 юни беше отменено от организаторите заради разпространението на коронавируса, на същата дата ще има онлайн концерт на живо, съобщи организационният комитет.


Концертът ще започне в 20 ч. и в него ще участват Рут Колева, Мила Робърт, Прея, Иво Димчев, както и няколко нови имена. Събитието ще бъде излъчено във фейсбук канала на София Прайд, както и на страниците на фондациите GLAS, "Билитис" и "Младежка ЛГБТ организация Действие", които са организациите зад прайда. София Прайд ще участва и в онлайн събитието Global Pride на 27 юни, в което ще се включат стотици прайдове от цял свят, отново под формата на онлайн концерти на живо.

Фонд "Обединени срещу COVID-19" обяви, че е приключил дейността си на 31 май 2020 г., а равносметката е: подпомогнати 700 000 души в нужда в близо 300 населени места в България. В рамките само на месец и половина бяха събрани, разпределени, а в голямата си част и усвоени 1 006 475 лв., дарени от 44 компании, фондации и физически лица. Това се казва в съобщението на фонда, създаден на 9 април по инициатива на Български дарителски форум, фондация "Америка за България", посолството на САЩ и Американската търговска камара в България, за да подкрепи местни общности в страната, пострадали от кризата с коронавируса.


Проведоха се два кръга за набиране на проекти за финансиране. Постъпиха 693 кандидатури. Най-много – 303, бяха от неправителствени организации, следвани от 110 общини и 100 читалища. Нужда от финансиране обявиха също 55 болници и 26 други лечебни заведения. Най-активни бяха кандидатите от малки градове.


Коронавирусът в България: Очаква се забавяне на делата, на стадионите ще има фенове (хронология)


Бяха одобрени проектите на 112 лечебни заведения, неправителствени организации, общини, читалища, училища, микро и малки фирми с идеи за социална подкрепа на засегнатите от кризата хора. Много от тях предложиха инициативи с регионален обхват, което разшири териториалното покритие на фонда до почти 300 селища в страната.


Отпуснатата максимална сума за един проект е 10 000 лв. С тези пари се осигуряват медицинска апаратура, оборудване и защитни средства, необходими за обслужване на пациенти с коронавирус, а също така хранителни продукти, лекарства и защитни средства за самотни възрастни хора, болни, деца, безработни, бедни и други уязвими групи.

От 1 юни плажовете по българското Черноморие са отворени за туристи – със спасители и с нови цени. Курортът "Слънчев бряг" обаче е абсолютно празен, съобщи Би Ти Ви. Само четири хотела са обявили, че започват работа. През уикенда те са били посетени от българи, но не и от чужденци.


Като противоепидемична мярка чадърите и шезлонгите в курорта, чиято цена беше намалена на 4 лева, ще се дезинфекцират всяка сутрин и вечер. "На всички ще ни е доста трудно, ако тази година не дойдат чуждестранните туристи. До последно правихме калкулации на какви условия да работим. Надявам се след отварянето на границите да започнат да пристигат и чуждестранни туристи", каза концесионерът на плажа Кирил Спасов. Медицинските екипи на плажа също са подготвени за извънредната ситуация.

Протест в "Студентски град"

Студенти от софийския "Студентски град" протестираха днес заради обявеното от "Топлофикация София" намерение да спре за два месеца топлата вода в района. Общинското дружество започва реконструкция като предвижда да лиши от услугата части от общо четири софийски квартала между 15 юни и 15 август. Къде ще останат без топла вода четете тук.


Пред "Нова телевизия" протестиращите изразиха възмущение, че в условия на ограничения заради заразата с коронавируса те са лишени от възможността да прилагат елементарни хигиенни практики. Ремонтът ще съвпадне със сесиите, отложени заради коронавируса. Протестиращите обявиха, че са готови и на гражданско неподчинение.


Представител на "Топлофикация" заяви пред телевизията, че се подготвя подмяна на магистрален водопровод с голям диаметър. Само изграждането на бетоновите опори технологично ще отнеме един месец. Дружеството е поискало да се разреши удължаване на работното време на строителите, така че планираният срок на ремонта да се съкрати.


Къде ще бъде спряна топлата вода четете тук.


Коронавирусът в България: Очаква се забавяне на делата, на стадионите ще има фенове (хронология)

© Юлия Лазарова, Архив

Карантината на заразата до днес, по данни на Националния оперативен щаб:


19 новозаразени, 33 излекувани

Коронавирусът в България: Очаква се забавяне на делата, на стадионите ще има фенове (хронология)

© Георги Кожухаров


Епидемията затихва, заяви на редовния брифинг тази сутрин проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб. 19 са новите доказани случаи за изминалото денонощие. От тях в болница са 9, 10 са на домашно лечение. 1220 PCR теста са направени вчера. Над 60 хиляди са изследванията с PCR тестове до моменти в България.


Общият брой на заболелите от началото на епидемията е 2538 - едно слабо увеличение с 0.8%, което поддържаме в последните седмици, отбеляза Кантарджиев. Излекуваните вчера са 33, в пъти повече от новозаразените, добави той.


Заразено е 14-годишно момиче от Сливен, както и бременна жена, но коронавирусът не е опасен за плода в утробата на майката, подчерта Кантарджиев. 259 души са общо заразените медици, а от вчера има нов случай на медицинска сестра от Сливен.


144 е общият брой на починалите. Вчера са починали четирима души - трима мъже в София, Сливен и Стара Загора, както и една жена от Пловдив. Средната възраст на починалите е 68 години.


Днес, на 2 юни се отбелязва Деня на Христо Ботев и се отдава почит на загиналите за свободата и независимостта на България. Тази година се навършват 144 години от гибелта на българския поет и революционер, а заради мерките срещу коронавируса на много места няма да има официални церемонии или те ще бъдат съвсем скромни. По традиция точно в 12 ч. сирените в цялата страна ще се включат за отдаване на почит към Ботев и загиналите за свободата. Със скромни церемонии заради коронавируса ще се чества деня, подробности можете да прочетете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  Тоя циркаджия що не го разкарат най- накрая... баси заядливия дразнител.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 2. 2 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  Този "циркаджия" е един от групата "циркаджиии", които ни удържаха над хаотичната смърт в развитите държави в Европа. Ти по-добри решения ли имаш?

 3. 3 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2045 Неутрално

  Този "циркаджия" е един от групата "циркаджиии", които ни удържаха над хаотичната смърт в развитите държави в Европа.
  —цитат от коментар 2 на Alexander97


  Ами високата смъртност бе точно в развитите държави.
  В Източна Европа като цяло нивата бяха на значително по-ниско ниво.
  В България не сме предприели нищо различно от това, което приложиха другите, при това при нас се прилагаше половинчато.

 4. 4 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Този НОЩ още ли не е вдигнал катуна. Слуша ли ги въобще някой, след глупостите които сътвориха. Всички разбрахме,че ЯКО ЩЕ ИЗМРАТ. Барба Г взе всички мерки, имаме фурми, имаме маски (дори изнасяме), имаме чували за труповете, имаме легла в залите из страната. Комиксите са много по-яки и интересни от НОЩ.

 5. 5 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  Този "циркаджия" е един от групата "циркаджиии", които ни удържаха над хаотичната смърт в развитите държави в Европа. Ти по-добри решения ли имаш?
  —цитат от коментар 2 на Alexander97


  Недей така ... Баце и само той ни удържа да не мрем яко :) Инак разбра ли как се изчислява средната продължителност на живот в една страна ... щото аз нищо не схванах от обяснението за съотношение стари/ млади ... което въобще не ми дава отговор защо живеем средно 5-6 години по- малко отколкото в повечето европейски държави.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 6. 6 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  да си купят бойлери. тази средновековна дивотия, с която всеки 'провинциалист' се сблъсква в София, още не си е заминала. все едно четеш вестник отпреди 40 г. очаквам сега да обявят и в кои квартали на кои дати.

 7. 7 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Колко умреха за три месеца, ама чисто от коронка, кАжи, Кантарион. От смъртоносна зараза. Колко? Къде беше епидемията, у главите тулупски или? По закон там, се обявява епидемия при 200 заразени на 10 хиляди. Дори не сме били близо до тия цифри. Обясни ги тия работи, Кантарион. И обясни, що си ср@хте на имена и титли, да лъжете простоватото зомбирано население. Да се омажете у лъжи. Лекар да лъже, това вие сте дъното с оня полковник... Срам, байно, позор за вас.

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 8. 8 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  До коментар [#6] от "owen":

  В държавите, в които съм живял или живея, всяка година се прсеи лятото профилактика на тръбопроводите, която има различна птодулжителност —от няколко дни та до месец. За това време се разполагат водоноски с вода за пиене и миене. Който иска си налива в кофа и носи в къщи, който не купува от магазина или отива отпуска. Нормална между народна практика.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt.
 9. 9 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1259 Любопитно

  Студентски, студентски, колко да е студентски тоя град?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 10. 10 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  [quote#3:"Virgin"][/quote]

  Другите приложиха същото, но доста късно.
  Затова там вирусът вилня!
  Странно усещане налагате, като че ли ви е яд на добрите резултати и опазеното население.
  Кои резултати си избирате – щведски, английски, испански???
  Нашите лекари от НОЩ били циркаджии!

 11. 11 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Спомням си студентските години - още тогава "Студентски град" беше като вертеп по Емил Зола! Сега освен това е и нарко депо.

 12. 12 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  До коментар [#5] от "ь":
  "Недей така ... Баце и само той ни удържа да не мрем яко :)"

  БАЦЕти направи едно добро, от като "упровлява" тази територия – подбра правилните хора в НОЩ!
  От там нататък раздава порции и обещава по-светло бъдеще!

  По въпроса за разбирането – проблемът е твой!!

 13. 13 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  [quote#3:"Virgin"][/quote]
  Ами високата смъртност бе точно в развитите държави.
  В Източна Европа като цяло нивата бяха на значително по-ниско ниво.

  Румъния, Сърбия, С Македония западни ли са? Илли са много развити?

 14. 14 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 684 Весело

  Преди да рапортува се е отбил в бръснарницата - заглади мустака. Поздравете бръснаря си, а "добър ден " се казва след 9,00 часа сутрин.

 15. 15 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 72 Неутрално

  Очаква се Бащицата да се намеси и в този казус. В държавата дори всяка чистачка или служителка, почувствала се ощетена за нещо или окрадена с две кокошки, пише отворено писмо до премиера. Той е Алфата и Омегата, той пуска и спира. Ще каже сега на аватарчето си в Столичната община стрина Юрдана да измънка някакво оправдание и да потуши напрежението, зер ТоплофЕкация София (все още) е общинско дружество и я източват за партийните каси. Дали ще имат топла вода студеннтитИ, зависи от Вожда у Банкя.

 16. 16 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Другите приложиха същото, но доста късно.!
  —цитат от коментар 10 на Alexander97

  Имаше страни които закъсняха, но въведоха мерките преди нас.
  При нас вируса дойде късно и имахме възможността да гледаме какво правят другите.
  Например това, само възрастни да пазаруват до 10:30 сутринта го видяхме от Чехия.
  Друг въпрос е, че в България се спазваше около 3-4 дни и след това никой не контролираше разпоредбата.

 17. 17 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Тоя циркаджия що не го разкарат най- накрая... баси заядливия дразнител.
  —цитат от коментар 1 на ь


  Не го гледай като те дразни!. И благодарение на него и другите от щаба можеш да коментираш тук на воля ! Не режи клона на който седиш и ти и такива като теб - претенциозни към хората , които 3 месеца успяха да ни опазят - със съвети и можене !

 18. 18 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  [quote#5:"ь"][/quote] Защо живеем 4 - 5 години по-малко от развитите европейски страни

  Защото наблягаме на моабета , сланнката , ракийката и псуването по всичко , що се движи. Тук Радев е прав - движението е здраве , а аз добавям - и позитивното мислене също ! Не пренебрегвайте профилактиката !

 19. 19 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#18] от "doroteus":

  Точно затова наричам мустакатия, заядлив индивид от НОЩ досаден циркаджия и по- точно правещ се понякога на тъжен клоун. А инак кого ще гледам си е мой избор и опазил ни Господ, ако свободата ми да коментирам в момента зависеше от такива индивиди. Та може ли поне един пример за позитивност при поднасяне на информация от страна на тоя тип, който освен да се ослушва кой къде и какво е казал различно друго май не върши.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 20. 20 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  [quote#3:"Virgin"]
  —цитат от коментар 13 на Alexander97
  Ами високата смъртност бе точно в развитите държави.В Източна Европа като цяло нивата бяха на значително по-ниско ниво.Румъния, Сърбия, С Македония западни ли са? Илли са много развити?[/quote]

  Пич, нещо много си се филмирал. Нотките на истерия в коментарите ти показват, че самоизолацията без необходимите лекарства не се отразява добре. Коя точно от "мерките" на щаба спря вируса, че не разбрах? Държавата ли затвориха, полетите ли спряха, маските ли ги осигуриха рано? Броят и пишат починали в болниците, на които никой не прави аутопсии за да се види от какво точно са умряли. И на децата им стана ясно, че това е пълен цирк.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 21. 21 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 994 Неутрално

  .Румъния, Сърбия, С Македония западни ли са? Илли са много развити?
  —цитат от коментар 13 на Alexander97

  В интерес на истината заразата в тези държави наистина е на много по-ниско ниво от тази в Западна Европа.
  Конкретно за Сърбия - много се коментираше каква зараза вилнее там, но като погледнеш статистиката установяваш, че при нас са направени 60 000 теста а при тях 250 000. При 4,2 пъти повече теста от нас, сърбите имат 4,5 пъти повече заразени, 6,2 повече излекувани и няма и 2 пъти повече починали.
  Сравни сега с развитите западноевропейски страни (може и със САЩ ако искаш).

 22. 22 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1145 Весело

  То нема туристи заради времето бе, не заради короната (вече). Не виждате ли, че е 15 градуса?
  Какви са тия абсурдизми.
  ....
  А за Щутгарт, сори, ама нали нема дискотеки, като си седите вкъщи на никого не пречи, че понамирисвате :)
  Залгайте над учебниците, ей, не се правете и вие на интересни, като хотелиерите на Слънчака...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5685 Неутрално

  До коментар [#20] от "Darcas":

  Просто е клакор на Шайката.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Много се изнежиха днешните студенти!Едно време - преди 20-тина години, никой не мрънкаше, ами всеки си имаше един нагревател и в кофи, легени и прочие посуда си топлихме вода.А като те домързи - и със студена вода се къпехме и се чуваше постоянно викове от баните, защото беше леденостудена водата.После - по терасите се напичахме и съхнехме, ама нали лято, а и млади - никой не мрънкаше.Веднъж донесох един нагревател - турски, който се монтираше на самия душ и се включваше в контакта, като веднага нагрява водата излизаща от душа, но как го монтирахме, какво правихме, на два пъти изгърмяхме инсталацията на етажа, та се спряхме.
  Това със спирането на водата си е традиция вече - няма за какво да протестират!

 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5685 Неутрално

  До коментар [#23] от "КМЕТ В СЯНКА":

  клакьор

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Прави са децата от студентски град. С какво ще се подмиват, там постоянно хвърчат полови секрети.
  😏🙄😉😊

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 27. 27 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2367 Весело

  До коментар [#6] от "owen":В държавите, в които съм живял или живея, всяка година се прсеи лятото профилактика на тръбопроводите, която има различна птодулжителност —от няколко дни та до месец. За това време се разполагат водоноски с вода за пиене и миене.
  —цитат от коментар 8 на DDR


  Продължавайте да търсите правилната държава :-)

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5685 Неутрално

  До коментар [#24] от "Капабланка":

  2 месеца е малко множко. Не мислиш ли ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5685 Неутрално

  До коментар [#26] от "PETZL":

  Така трябва да бъде. Сега им е времетоо. Не завиждай !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5685 Неутрално

  До коментар [#27] от "plamen_b":

  +++ И той е от клакьорите на ГЕРБ .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Остане си в България, млади хора, тук имате бъдеще и всичко е толкова прекрасно !

 32. 32 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Слушах сутринта говорителката на Топлофикация. По-безхаберен човек, отдавна не бях слушал. Нито емоция, заучени фрази, пълно с грешки, 7-метров диаметър на тръбопровода, трябвало да искат разрешение за удължено работно време.... безхаберие пълно. Приватизирайте я накрая, държавата/общината не е добър стопанин.

 33. 33 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2978 Весело

  "Общинското дружество започва реконструкция като предвижда да лиши от услугата части от общо четири софийски квартала между 15 юни и 15 август."

  Година: 2020
  Място: Столица на Европейска Държава
  Изпълнител: Общинско Дружество (Държавна Организация)

  Резултат: 2 месеца хиляди хора без ТОПЛА ВОДА

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Brevity is the soul of wit
 34. 34 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 1305 Неутрално


  За техническите специалности:
  Има едно уравнение на топлопроводността.
  Който може да реши задача с него, да му пуснат водата.
  Който не може - не учи а си губи времето по бардаците. Вода не му трябва!
  Ни я пие, ни се къпе..

 35. 35 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 869 Неутрално

  В студентски град е ебаси порното. Порнак пълен - там вода няма 3 месеца в годината, ВСЯКА ГОДИНА.
  На летищата в чужденция на гейтовете излитащи към София/България, трябва да сложат един табелки, каквито Софтианци агитират често "Довиждане, и не се връщайте, селяндурници".
  3 от 12 месеца без вода, профилактика всяка година по два МИНИМУМ месеца. Боже, госпАди, селяндури, изпаднали селяци, госпАди.

 36. 36 Профил на germina
  germina
  Рейтинг: 684 Гневно

  Как 2 месеца без топла вода! А вероятно сметките ще си вървят, както от топлофикация си знаят - големи и необосновано високи!

 37. 37 Профил на kotkaraka_iik
  kotkaraka_iik
  Рейтинг: 44 Любопитно

  На голям процент от пишещите тук ще е хубаво да им спрат интернета за 2 месеца. И да ходят да си умуват на селската седянка с техните глупости. Тази черна дупка която е топлофикация да вземе да я приватизират. Вземе да започне да предлага качествни услуги най-накрая. Пък след време ще четем нов комикс като тоя на Божков.

 38. 38 Профил на hashtag Нормална държава
  hashtag Нормална държава
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  АХАХАХА те щели да протестират?! Усетихте ли сега как е да се живее в Бойко Борисова България? Внимавайте за кого гласувате, че ше стоите и без вода, и без ток.

 39. 39 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  До коментар [#18] от "doroteus":Точно затова наричам мустакатия, заядлив индивид от НОЩ досаден циркаджия и по- точно правещ се понякога на тъжен клоун. А инак кого ще гледам си е мой избор и опазил ни Господ, ако свободата ми да коментирам в момента зависеше от такива индивиди. Та може ли поне един пример за позитивност при поднасяне на информация от страна на тоя тип, който освен да се ослушва кой къде и какво е казал различно друго май не върши.
  —цитат от коментар 19 на ь


  Този "досаден циркаджия " заедно с още няколко себеподобни досадници ни изведе за сега с минимални загуби от епидемията . Ако искаш позитивни циркаджии - гледай си пРезидента и прави под неговото мъдро ръководство упражнения за ЛЕТЧИЦИ на лост !

 40. 40 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 755 Любопитно

  Какво ще правят тези студенти в КокаГрад през лятото? Чух, че и чалготеки няма вече, пък коката поскъпна, защото за следващите 2 седмици ще бъде дефицитна стока (докато друго дилърче си напълни гардероба с пакети).

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 41. 41 Профил на opoziciq
  opoziciq
  Рейтинг: 916 Неутрално

  И пак го отнасят невинните хорица.

 42. 42 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1907 Весело

  До коментар [#6] от "owen":В държавите, в които съм живял или живея, всяка година се прсеи лятото профилактика на тръбопроводите, която има различна птодулжителност —от няколко дни та до месец. За това време се разполагат водоноски с вода за пиене и миене. Който иска си налива в кофа и носи в къщи, който не купува от магазина или отива отпуска. Нормална между народна практика.
  —цитат от коментар 8 на DDR

  Май си проспал падането на желязната завеса. 🤔
  📢 wake up! Днес сме 2.06.2020.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 43. 43 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  Студентският град и аз като бях студент нямаше вода точно по същото време, както и сега, по време на сесията! Както се казва нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 44. 44 Профил на Buba Ivanova
  Buba Ivanova
  Рейтинг: 127 Неутрално

  До коментар [#2] от "Alexander97":

  Напълно сте прав, искам да се извиня че вместо + натиснах - на коментара ви. Щабът е най-големият късмет, който ни е сполетявал в последно време и не виждам с какво българите сме го заслужили като чета коментари, като тези около Вашия. Членовете на щаба боравят с факти, логика и научни аргументи. Ако това не изнася на анонимните дрънкала в интернет - да се разкарат те! Тези хора спасиха животи, а безполезните неблагодарници, с ограничен интелект и големи претенции, вероятно не са свършили нищо полезно за обществото през целия си живот. Напротив - опитват се да вредят постоянно.

 45. 45 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Те от юли са ваканция, все ще изкарат 15 дни без топла вода, а после могат да се къпят по родните места.
  Може би по-добър вариант щеш да е, тези 2 месеца ремонт да са юли и август, а не от средата на юни.

 46. 46 Профил на zahariy
  zahariy
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Имам усещането, че от Топлофикация си отмъщават на хората, заради невъзможността да лапат и грабят с две шепи!

 47. 47 Профил на danitoledov
  danitoledov
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Дано протестът от Студентски град бъде чут най-сетне, защото не мисля че в 21ви век е нормална подобна профилактика всяка година от по месеци..

  danitoledov
 48. 48 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Много се изнежиха днешните студенти!Едно време - преди 20-тина години, никой не мрънкаше, ами всеки си имаше един нагревател и в кофи, легени и прочие посуда си топлихме вода.А като те домързи - и със студена вода се къпехме и се чуваше постоянно викове от баните, защото беше леденостудена водата.После - по терасите се напичахме и съхнехме, ама нали лято, а и млади - никой не мрънкаше.Веднъж донесох един нагревател - турски, който се монтираше на самия душ и се включваше в контакта, като веднага нагрява водата излизаща от душа, но как го монтирахме, какво правихме, на два пъти изгърмяхме инсталацията на етажа, та се спряхме. Това със спирането на водата си е традиция вече - няма за какво да протестират!
  —цитат от коментар 24 на Капабланка


  Прадедите ни са живели в пещери, що не се върнеш там след като няма проблем да живееш като скот.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 49. 49 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2667 Весело

  тия там данъци и осигуровки дали плащат...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 50. 50 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#32] от "babalyuga":

  От 01.03. до 09.03 бяхме на ски. От 10.03. заживяхме на вилата и още сме там.
  Тоест в апартамента от 1 до 31 март не е живял никой(доказуемо от записи на камери и съседи), радиаторите са спрени, отчитането е дистанционно - всеки месец(не „на база”). Получавам фактура от Топлофикация за изразходвана „топлинна енергия за период: 01-03-2020г.-31-03-2020г. на стойност 71.67лв, дялово разпределение за същия период 2.29лв., данъчна основа - 73.96лв.,ДДС - 14.79лв, дължима сума - 88.75лв.” Още чакам отговор от Топлофикация, възоснова на какво са съставили тази фатура. Поисках данни от топлинния счетоводител, който направи проверка на всички топломери и за този период потребената топлинна енегия е 0(НУЛА). Естествено тази фактура няма да бъде платена.

 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8138 Неутрално

  "Малко по-късно премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо в манастира, където обеща, че на заседанието си утре правителството ще отпусне субсидия от 600 хил. лв. за манастира."
  Появява се изненадващо и всичко се оправя. Просто изумителна държава.

 52. 52 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 757 Весело

  До коментар [#33] от "padrino":

  Народната власт е построила за нас ТЕЦ-ове , водопроводи , ла*нопроводи.. а ние негодуваме. Много сме неблагодарни...

 53. 53 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6757 Неутрално

  Добра новина - отново футбол

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 54. 54 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4064 Весело

  Може и през два реда...

  Скоростен индекс "Y"
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  На мачовете на Славия и още дузина отбори така и никой няма да разбере, че се допускат фенове по стадионите. Максимум имат по 13-15 фена на мач

 57. 57 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Барба Ганьос ще ни провали за пореден път.
  Учениците вместо да са на училище до 30 юни, те ща са по стадионите за по безопазно.

  Ще станем като Македония , които преди седмица имаха по 5 случая , а вчера и днес имат по 90.
  Заради Ганьо ще сме в карантина точно юли и август и ще замине и целия сезон.

 58. 58 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Какви биха били мотивите на човек да гледа български мачове на живо:

  1. За да подкрепи любимия си отбор и да се наслади на красив футбол, спортменски дух, като бъде съпричастен към спорта в услуга на хармоничното развитие на човека и насърчаване на мира в обществото.

  2. За да се срещне с маргинализраните си себеподобни отрепки, с които да сподели 3.

  3. За да може да вика, да псува и да се бие - неща, които са приемливи на стадионите и прилежащите им райони по време на мач.

  4. За да завърже нови познанства за някоя далаверка

  5. За да види на живо как ще изгуби сумата ххх, която е "сложил" на еди кой си отбор

 59. 59 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  Поредното толериране на лумпенизацията.
  Пуснаха мургавите гурбетчии да сноват напред назад, живееки на гета в бараки и палатки.
  Пуснаха заведенията и моловете.
  Сега пускат и гледнато на мачове. Най-съществената и изконна човешка дейност.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#50] от "subaru":

  Да не вземат да те съдят, май общият дял го дължиш при всички случаи?

 62. 62 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Много са се изнежили тези "студенти". Кълките могат да ги мият със студена вода за 60 дена.

 63. 63 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#57] от "001":

  По скоро ще станем като Швеция.

 64. 64 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 520 Весело

  До коментар [#51] от "Роси":

  А представяш ли си колко бързо ще тича, ако вместо Игумена, дядо Господ направи изявление? Едно министър-председателче....

 65. 65 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  До коментар [#6] от "owen":В държавите, в които съм живял или живея, всяка година се прсеи лятото профилактика на тръбопроводите, която има различна птодулжителност —от няколко дни та до месец. За това време се разполагат водоноски с вода за пиене и миене. Който иска си налива в кофа и носи в къщи, който не купува от магазина или отива отпуска. Нормална между народна практика.
  —цитат от коментар 8 на DDR


  Ами много оценяваме опита ти от близкия изток , ама ние сме все пак в Европейския съюз.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK