Божков "преведе" приказката за рекета и обяви, че го е плащал в брой

Финалната част от инфографиката "История на рекета", разпространена от Васил Божков.

© Фейсбук на Васил Божков

Финалната част от инфографиката "История на рекета", разпространена от Васил Божков.Обвиняемият бизнесмен Васил Божков "преведе" приказката за Али Баба в "История за рекета" с истински герои и обяви, че го е плащал в брой на конкретни лица, но отново не показа директни доказателства.


Това стана с две нови публикации в социалните мрежи във вторник (2 юни) сутрин в обичайния вече час, в който той разпространява информацията си - 8 часа.


Едната от тях е с бележка "за тези, които не са разбрали приказката" и представлява инфографика (вижте в края на текста), която описва накратко историята около промените в Закона за хазарта (от 2013-2014) и разговори, за които Божков твърди, че са с премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и председателя на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Инфографиката е със заглавие "История на рекета" и в нея той определя като такса "подпомагане" 20-те процента от печалбата (на Национална лотария). Според Божков те са му поискани от Горанов срещу това да не отменят закона, по който моментните хазартни игри (билетите за търкане) плащат таксите си към бюджета.


"Изплащани в брой на конкретни лица"
Така обвиняемият бизнесмен твърди, че е плащал таксата. Той не посочва на кого.


В понеделник бизнесменът разказа същата история, но под формата на комикс. Това предизвика реакции и критики като несериозно - но посланието беше, че управляващите са му поискали част от печалбата от хазартните игри, за да плаща към бюджета по по-изгодния за него начин (в момента това е едно от разследванията срещу него - за спестени 700 млн. лева от такси). Към комикса в понеделник Божков беше написал, че всички прилики с лица и събития са "доказуеми".


В новата публикацияпосочва същите лица - Борисов, Горанов, Стоянова - но вече със снимки и думите им са сложени в кавички. Не се разбира дали това е намек, че може да покаже, че наистина са казали точно това. Според твърденията му, таксата, наричана "подпомагане" (вероятно заради думите на Борисов "ти после ще помагаш"), е плащана от 2015 година насам.


Къде са големите суми в брой


Във втора публикация Божков публикува снимки, показващи банкови извлечения, за които твърди, че са от неговите сметки.

"Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка. Всичките ми останали разходи са плащани по банков път. Тези пари не са налични в брой. Къде са?" Това е текстът към снимките, с който бизнесменът явно намеква, че сумите по някакъв начин са свързани с таксата "подпомагане".От извлеченията си личат тегления през 2018 и 2019 година, като сумите варират от 200 хил. лева до почти 1.9 млн. лева. Последните са от ноември миналата година. Има седмици в този период, в които той тегли редовно по половин милион на каса. Само веднъж в документите се вижда основание, но то е заличено.


В тях се вижда, че напр. през месец май 2018 г. Божков е теглил на 9 май - 500 000 лева, а на 30 май - 200 хил. лева и 366 хил. лева.


От разпространените преди време есемеси се разбираше, че на 28 май същата година Горанов предлага среща на Божков - ако му е удобно - в 17 часа.


Новите публикации добавят детайли към предишните, но все още не доказват дали, на кого и как точно е плащано към управляващите, както твърди Божков.


В понеделник замесените от властта отказаха да коментират темата, но наблюдаващият прокурор Ангел Кънев заяви в интервю за БНТ, че ще проверят информацията в карикатурите.


Мълчание от институциите


И във вторник посочените от Божков запазиха мълчание или повториха тезите си защо няма да говорят по темата.


Би Ти Ви цитира писмени отговори на премиера Бойко Борисов, който и този път отклонява въпросите с познато вече обяснение, че "от времето, в което изпълнявах длъжността главен секретар на МВР, не влизам в обяснителен режим с обвиняеми и не коментирам техните защитни тези". Той допълва още, че "темата с неверните твърдения на обвиняемия Божков приключи с коментарите на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова."


Досега Горанов е коментирал само срещите (потвърди, че се е срещал с него) и кореспонденцията с Божков (последно избегна ясен отговор с обяснението че "нямам спомен за точно такава комуникация". А Менда Стоянова в началото на май обясни, че обвиняемият бизнесмен действа с най-добрата защита - атаката, според нея хвърлял необосновани твърдения, законът бил ясен за плащането и ако неговите адвокати са го заблудили за тълкуванието - да си търсел от тях парите за неплатените такси и също че финансовият министър го няма в историята.


"Свободна Европа" цитира главния прокурор Иван Гешев в опита си за въпроси по темата: "Знам, че разговорът най-вероятно се записва и затова ще бъда максимално коректен към Вас - аз съм главен прокурор, а не съм наблюдаващ прокурор. Обърнете се към безбройните интервюта, в които съм дал подробни разяснения каква е разликата между главен прокурор и наблюдаващ прокурор. Ако не - може да се образовате от Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и от Конституцията. Приятен ден".


Докато говорителят на Специализираната прокуратура преносочва медиата да задава въпроси по друг ред: "Аз съм запознат с публикациите, защото чета медиите. Дали има самосезиране, трябва да си поискате информацията по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), защото така стоят нещата. Дали има самосезиране - аз не мога да следя преписките на всички колеги и административния ръководител дали се е самосезирал. Поискайте си по официален ред и ще си получите информация".


Божков "преведе" приказката за рекета и обяви, че го е плащал в брой

© Фейсбук на Васил Божков

Коментари (439)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Божков, председател на съюза на "преводачите" в България!

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Ако думите са "иначе отменяме закона", значи законът е да плаща толкова, колкото е плащал. Но Божков се инкриминира с тези разкрития, защото признава, че е плащал подкуп. Само "Магнитски акт" може да го спаси, но едва ли ще стане.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 3. 3 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 2969 Неутрално  РЕКЕТА НОСИТЕЛ

  Гарантирано от ББаитите

 4. 4 Профил на fillipova
  fillipova
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Очакваме списъка на Божков с цифри, ще е много по интересен от списъка на А. Бобоков!!!

 5. 5 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  Божков, председател на съюза на "преводачите" в България!
  —цитат от коментар 1 на proventuss


  За тия СУМИ ДЕТО Е ПРЕВЕЖДАЛ на ББаитите

  нема начин да не стане председател

 6. 6 Профил на yyz20376113
  yyz20376113
  Рейтинг: 46 Неутрално

  До коментар [#2] от "Николай Колев":

  Кого е трябвало да сезира според теб?

 7. 7 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Божлаф

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 8. 8 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Не се и съмняваме, сигурен съм, че има и сериозни доказателства. Интересното предстои. Матряла много се кефи на такива неща. Очаквам и Кьовеши да се включи по някое време.

 9. 9 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  Черепа със сигурност не си вярва, че ще убеди някого в собствената си - защитна версия!
  В тази история няма добри и невинни...!!!

 10. 10 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Дали в конфликта между Черепа и Боце, няма да се намесят Брат Пит и Анджелина Джоли?

 11. 11 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Ако думите са "иначе отменяме закона", значи законът е да плаща толкова, колкото е плащал. Но Божков се инкриминира с тези разкрития, защото признава, че е плащал подкуп. Само "Магнитски акт" може да го спаси, но едва ли ще стане.
  —цитат от коментар 2 на Николай Колев


  Намекна им на няколко пъти, че може да стане лошо, те се направиха на ни чули, ни видяли.
  Явно е решил да им прави наистина мръсно, което всъщност не е чак толкова лошо :)

 12. 12 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Е, това вече е убийствено доказателство. Сега де видим Гешев. А защо до сега не са проверени движенията на парите в личната банкова сметка на Горанов. НАП, Гаде си-и-и-и-и!!!

 13. 13 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Леле-леле!
  Не ми пука за Божков, 500млн са прилична сума ( това е само бонуса:)) и той явно има план Б, та да и преживее останалата част от живота, без да бърка в кофите за боклук.
  Но за да разправя тези приказки, а не е използвал възможноста да сключи предварително споразумение и никой да не го закача, все ми се струва, че тези приказки всяват сериозен страх в душите на хората от картинките. Мисля че ще се опре и до доказателства, при това, може да ги гледа Кьовеши, а не нашата радост.

 14. 14 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5609 Любопитно

  Банково извлечение за теглене в брой, доказва само и единствено, колко пачки е сложил в куфарчето си собственикът на сметката, но не и колко пари и на кого е дал. Странно ми е, какво правят управляващите с толкова много кеш?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 15. 15 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Ако след превода последват и доказателства ще стане интересно.
  Вероятно тогава на някой ще се наложи да си го причини.....четенето.

  SHADOWS of SOFIA
 16. 16 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 540 Неутрално
 17. 17 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Всички тук, които пишат, че Бошков не зане какво прави. Той зане, че е вътре и чист няма да излезе. Но ще повлече сле себе си и хунтата. Това трабваше да направи и Цветан Василев.

 18. 18 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#14] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Купуват къщи в Барселона

 19. 19 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#14] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Купуват къщи в Барселона

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Черепа със сигурност не си вярва, че ще убеди някого в собствената си - защитна версия!В тази история няма добри и невинни...!!!
  —цитат от коментар 9 на selqnin


  Не няма добри! Има преструващи се на добри.

  SHADOWS of SOFIA
 22. 22 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Плащал пари в брой на конкретни лица. И аз съм плащал. Познайте по колко, на кого и защо!?

 23. 23 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2464 Любопитно

  "Тези пари не са налични в брой. Къде са?" - щом продължават да мълчат сигурно още ги броят?! Наглата хайка така ще извърти нещата, че Васил Божков ще плаща още. Например теглил е пари в брой в нарушение на закона за да купува ритони. Мълчим, търпим, но ниКОЙ не може да върне взетите рушвети, напротив ще завишат процентите към новите Аладиновци.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 24. 24 Профил на Весела Анчева
  Весела Анчева
  Рейтинг: 299 Неутрално

  До коментар [#16] от "гарата":
  И по БТВ също.

 25. 25 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Ало-о-о-о!!! Булбанк, я дай информация, информирали ли сте службите за тези суми? Има ли декларации, които трябва да изискате?

 26. 26 Профил на kpenkov
  kpenkov
  Рейтинг: 543 Весело

  Какъв групов "симилийски"... ъъъъ номер за цялото политбюро тече в момента.

 27. 27 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1019 Весело

  Божков спри се вече! Баце доказа, че е некорумпиран и честен човек. Десетилетие вече я кара на една гола премиерска заплата. Няма пари да си напълни резревоара, камо ли да си купи някаква нова, по- читава кола... и затова е принуден да кара служебна джипка дори когато ходи по партийни дела из страната ... да си четка пиара :)
  Инак схемата описана от Божков не е нова ... единствено процентите през годините са се удвоили :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 28. 28 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Любопитно

  До коментар [#7] от "Любов Шейсе":
  "Божлаф"

  Защо ли ми се струва, че не е "Божлаф" тази приказка? И какво ли трябва да стане, за да се "разклати" непонятната ви любов към Мутрата?

 29. 29 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 64 Весело

  Чакаме да видим още джиросвания хехе

 30. 30 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Хей, Гешев! Вземи паспорта на Горанов! Забрани му да излиза в чужбина. НСО веднага да го охраняват. Виждам го като най-ценния свидетел. Пазете го!!!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Ако думите са "иначе отменяме закона", значи законът е да плаща толкова, колкото е плащал. Но Божков се инкриминира с тези разкрития, защото признава, че е плащал подкуп. Само "Магнитски акт" може да го спаси, но едва ли ще стане.
  —цитат от коментар 2 на Николай Колев


  Божков не е плащал подкуп, а рекет /такса спокойствие/....

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 33. 33 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Любопитно

  До коментар [#9] от "selqnin":
  "Матряла много се кефи на такива неща. Очаквам и Кьовеши да се включи по някое време."

  А аз очаквам да чуя някое и друго изречение от г-жа Херо Мустафа. Някак си странно си мълчи госпожата. Хвърли някакъв пасквил за някакъв съдия и обеща много повече. Е те сега вече чакам "повечето".
  Четете ли понякога коментарите ни тук, г-жо Мустафа?

 34. 34 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  До коментар [#25] от "evtimvz":

  Това ми беше на езика ...банката информирала ли е службите? Не чете няма система за контрол.

 35. 35 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Това което Божков пише надали достига до материала, но потърпевшите го очакват и четат всеки божи ден !
  Черепа им развали настроението за много време напред ! !

 36. 36 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1823 Весело

  "Божков "преведе" приказката за рекета и обяви, че го е плащал в брой"

  Това е аргумент , от който прокуратурата ще падне в несвяст, щото й дават доказателствата направо в ръцете, особено като видят разписките. А виновните направо ги виждам в затвора!
  Тоя бил много елементарен, имах грешното мнение, че върти далаверите си и се ориентира в ситуацията по-интелигентно. А той се оказа на нивото на умнокресливците.

 37. 37 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Става все по-интересно и гнусно. Рекета от 90-те въобще не си е отивал, той е бил наследен от Бойко и компания. Всичко, което казва Божков, може да се провери по парите. Тези пари си имат път, има си доказателства за плащанията. Все пак става въпрос за милиони. И най-готиното е, че в тая гротеска са замесени и БСП.

 38. 38 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Какво бил правил с парите в брой ли?А с какви пари живее сега - преведени по банков път ли? Ако да - що не публикува платежните, ама без да трие основанията за преводите?Забавно е как смартбютитата отново размахват знаме, напълно омазано в кафява субстанция........
  —цитат от коментар 31 на pag


  Всички в кафява субстанция само БУДАлите в бяло! Феномен

  SHADOWS of SOFIA
 39. 39 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Любопитно

  Съжалявам . . . До коментар [#9] от "selqnin" да се чете

  До коментар [#8] от "442":

 40. 40 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Божков явно бави имената, за да могат бившите му приятели да се сетят нещо.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 41. 41 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Това което Божков пише надали достига до материала, но потърпевшите го очакват и четат всеки божи ден !Черепа им развали настроението за много време напред ! !
  —цитат от коментар 35 на deutscher._


  Ооооо, достига, достига... Черепа има дотук един много добър ход - с фейсбук и туитър успя да заобиколи цялата държавна медийна машина.
  Послушните медии си траят, но какво от това, като телектората тотално ги заобикаля :D

 42. 42 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Едно време 10% на Александър Божков изглеждаха скандални, днес щавените предприемачи навярно гледат на онова време като на загубения рай.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 43. 43 Профил на Модераторът е безполезник
  Модераторът е безполезник
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Във всяка една нормална държава прокуратурата щеше да предлага сделка на Божков за свидетелстване срещу хорта на най-високите етажи на властта. Вторите са много по-важни да бъдат хванати. Но в България няма как да стане - прокуратурата не е независима. Затова и Недялко поведе армията кафеви, някои от които разпознаваме и тук, на отчаяна борба за избирането на точно този Главен.

 44. 44 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 821 Неутрално

  На герберастките тролове тук искам да кажа - парите свършиха. Пренасочвайте се към БСП. Същото е.

 45. 45 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1264 Весело

  До коментар [#31] от "pag":
  "Забавно е как смартбютитата отново размахват знаме, напълно омазано в кафява субстанция..."

  Не е знаме. Това са о$р@ните гащи на Баце........

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 46. 46 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  До коментар [#40] от "stein":

  Вече не вярвам в тази версия. Той постъпва като момче от улицата " зъб за зъб и око за око". Вероятно има бъдеща стратегия , но сега важното е "зъб за зъб и око за око". Той просто показва колко измислени са всички в СОФИЯ!

 47. 47 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  Това е ! МАФИЯТА НЕ Е БЕЗРАБОТНА!...

 48. 48 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  Рекетьорите бяха с бухалки, сега пишат закони и управляват държавата!
  За всички държавни поръчки в България, управляващите взимат такса.

  Прокуратурата и цялата съдебна система са превзети отдавна от същата мафия.

  Любовта ще спаси света!!!
 49. 49 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Хазартът е най- отвратителния, в много държави и престъпен бизнес, поради обстоятелството, че води до тежка болестна зависимост към него. Хазартът е довел до огромни беди, пълно разоряване и гибел на цели фамилии. От "Кръстникът": "Дон Корлеоне ти ни донесе добри печалби от над 1 милион долара, чрез парите които инвестирахме в твоите казина, но сега настояваме да споделиш с нас политиците, магистратите и полицаите, с които разполагаш..." Казано точно и ясно! Нищо ново под небето. Господ ще накаже всички онези, които не искат да приемат закон за пълна забрана на хазарта във всичките му форми, за вечни времена. Господ отлага, но не забравя. Ако не ТЯХ директно, то ще е чрез децата и внуците им!

 50. 50 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Фактът, че е оставена такава фирма да генерира огромни печалби буди огромни съмнения. Оттам нататък пъзелът се нарежда, не че не беше ясен.

  Наистина трябва да има КРУТИ МЕРКИ срещу тия хора, а не оставки.

  ОСТАВКА НА ЦЕЛИЯ ПАРЛАМЕНТ

 51. 51 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Любопитно

  Прокуратурата продължава да изземва колекцията на Божков, тоест сделка с властта няма да има. Ако той не покаже някакви доказателства за твърденията си, мачът свършва. Не че се съмнявам в това, което казва, но всеки може да говори всичко.

 52. 52 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  мълчанието на агнетата от централната власт е красноречиво

 53. 53 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 765 Весело

  Е за по-бедните,не са такива цифри! Има и нормални тарифи!!))))

 54. 54 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Любопитно

  До коментар [#37] от "4u4o":
  "Тези пари си имат път, има си доказателства за плащанията. Все пак става въпрос за милиони. И най-готиното е, че в тая гротеска са замесени и БСП."

  Защо се чудиш? Ти виждаш ли някаква съществена разлика между БСП и ГЕРБ . . . 'щото аз досега разлика не съм видял. А разлика между ДПС и ГЕРБ виждаш ли? 'Щото и такава не виждам!

 55. 55 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Разстроено

  Дневник защо така плахо с тази статия? Тя е за първа страница! Защо сте я сврели с малко каренце?! Страх ви е от каскета ли?

  България трябва да бъде прекръстена на Агнеландия. Българите са агнета участващи във филма "Мълчанието на агнеатата".
  Независимо дали е лош или добър герой, Божков показва нагледно как работи схмета за рекет и корупция. Тази схме задължително трябва да бъде мултиплицирана по 100% защото тя се прилага навсякъде в България. Обзалагм се, че с тия поставените нови хора в бългрският тотализатор ще се краде още повече. На Божков му взеха бизнеса защото вероятно не е искал повече да им плаща рекета на мутрата Борисов. Българина наместо да се изсипе пред Мин. съвет, потресаващо мълчи. Дори вече и не блее.

 56. 56 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  само некви герберастки тролове се мъчат да докажат нещо,незнайно какво:))

  ма нали не смятате че няма още неща,горките вие,онеправданите:)))

 57. 57 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Весело

  До коментар [#30] от "evtimvz":


  Ша го охраняват.... както тея дето избягаха, нали

 58. 58 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#37] от "4u4o":"Тези пари си имат път, има си доказателства за плащанията. Все пак става въпрос за милиони. И най-готиното е, че в тая гротеска са замесени и БСП."Защо се чудиш? Ти виждаш ли някаква съществена разлика между БСП и ГЕРБ . . . 'щото аз досега разлика не съм видял. А разлика между ДПС и ГЕРБ виждаш ли? 'Щото и такава не виждам!
  —цитат от коментар 54 на Косьо Генчев


  Шайка срещу шайка от една майка.

  SHADOWS of SOFIA
 59. 59 Профил на Димитър Нанев
  Димитър Нанев
  Рейтинг: 377 Неутрално

  Банките са задължени докладват кешови транзакции над 30 хил. лв. на ДАНС:
  1) Подавала ли е УниКредит информация към ДАНС за тези регулярни тегления на кеш?
  2) Ако ДАНС е получавала информация, предприели ли са проверки за произхода на парите и целите на транзакциите?

 60. 60 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  Парите вероятно биха могли да се проследят до някой куриер, но оттам насетне - куче влачи...
  Засега Божков гърми само с някакви пиратки, за опустошителен ефект му трябва по-сериозен тротилов еквивалент.

  I Want To Believe
 61. 61 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Ами според мен Божков знае че бизнеса му е оттекъл но май иска да им го върне на тези юнаци.......разчита да стане такъв международен отзвук и скандал че да почнат раследване от ЕС и Кьовеши! Щото малко ли е сума ти "висши" чиновници воглаве с председател на държва са обвинени в корупция и рекет!

 62. 62 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#49] от "bobhunter":

  хазарта е толкова древен ,почти колкото проституцията/не съм проверявал/

 63. 63 Профил на dj_tiesto
  dj_tiesto
  Рейтинг: 256 Неутрално

  Това извлечение от Булбанк е малко странно. Не се вижда такса за теглене на суми в брой. Няма такава банка където на 500 000 лева да не вземе и един лев такса. Или е бил някакъв ВИП клиент на Хрпацуммннн. Ама чак толкова ВИП едва ли. Сякаш е собственик на банката ама тук аналогиите с друг укриващ се появяват.

 64. 64 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Едно е сигурно: В публичното пространство се изнасят конкретни факти за конкретни лица, че са извършили престъпления: Бойко Борисов, Менда Стоянова, Владислав Горанов, Васил Божков (за последния - самопризнания). При това положение покуратурата е ДЛЪЖНА да се самосезира, за да провери изнесените данни за престъпления. При наличие на факти, потвърждаващи данните, е длъжна да образува досъдебно производство.
  Впрочем такива доказателства са налицеот януари месец, но прокуратурата перманентно се прави, че не вижда неща, които са в състояние да избодат очите на всеки юрист:
  1. Не е вярно, че 700-те милиона, които "Ню Геймс" АД не е внесло в бюджета, са просто "липса" - невнесени такси. Всеки, който си има и минимален хабер от държавно бюджетиране - особено Менда и Влади - знаят, че по закон бюджетът е ПЛАНИРАНЕ. Тоест, МФ, познавайки действащите закони, е длъжно да ПРЕДВИДИ какви ще са бюджетните ПРИХОДИ. Тоест, незалагането на действителните такси на НЛ в проекта на държавния бюджет означава, че МФ предварително, т.е. СЪЗНАТЕЛНО Е ЗАЛОЖИЛО ОГРАБВАНЕТО НА БЮДЖЕТА от страна на Божков. В наказателното право това е самостоятелно престъпление, както и помагачество в престъпленията на Божков.
  2. Пропускането в продължение на пет години от страна на МФ да забележи, че НЛ плаща по начин, по който няма право, а не плаща в размера, в която лотарията е длъжна, е абсолютно невъзможно да остане незабелязано от самия министър на финансите. По закон той упражнява КОНТРПОЛ над ДКХ. Тоест, дори и да не го е "забелязал" (както елементарно се опитва да се изплъзне), това не е оправдателно, а е престъпление. Неизпълнението на задължението е факт, а причината се свежда до позоваване на собственото си нарушение - неупражнен контрол.
  (да дам пример: също като циганите - когато ги обвинят за нанесени средни телесни повреди, те "умно" се оправдават с това, че се били напили. Което впрочем е утежняващо обстоятелство, а не оправдателно...)...

 65. 65 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  Този път виждаме преводи на суми по банков път, виждаме как е действала цялата схема с рекета върху Али Баба, виждаме, че цялата история е смразяващо истинска, а мълчанието от разбойниците е оглушително ! Всъщност, те са в ступор......

 66. 66 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Весело

  До коментар [#40] от "stein":


  Ама от бившите му приятели ,,ни дума ни вопъл ни стон”...😂
  Заби ги като пирон в кисело мляко!
  Хеле Мента дето врякаше.. сега гласа не и се чуе

 67. 67 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Разстроено

  Черепа със сигурност не си вярва, че ще убеди някого в собствената си - защитна версия!В тази история няма добри и невинни...!!!
  —цитат от коментар 9 на selqnin


  Уважаеми г-н герберски трол. Късметлии сте начело с мутрата, че управлявате прост и инертен народ. Отдавна в нормална държава щяхте да чуакте камъни по канарите с раирани дрехи.

 68. 68 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#63] от "dj_tiesto":

  Е щом мислиш, че най-богатия българин не е VIP клиент... По-VIP от него едва ли ще намериш.

 69. 69 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#59] от "Димитър Нанев":

  той произхода на парите е ясен,адресата после е неясен ама герберастите си мълчат и не казват кой колко е получавал,ни бездомният влади,ни останалите

 70. 70 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Ивайло Мирчев
  46 mins
  Ето го "Моделът ГЕРБ". Това е по самопризнание на участник в корупционната схема, самият Божков. Какво трябва да се случи:
  1. Оставка на всички замесени - Борисов, Горанов, Менда по "Стандарта на ГЕРБ"...и цялата останала хунта...
  2. Разследване на прокуратурата(редно е прокурорът на пеевските измами и финанси Гешински да си го причини това разследване).
  3. Стартиране на широко разследване кои други бизнеси съществуват в подобен порочен танц с управляващите.

  Ilian Vassilev
  34 mins ·
  Докато има хора, които предпочитат да подминават информацията за една корупция която разяжда държавата, и да се фокусират върху информатора, ще си остане слепи и бедни.
  Да ви напомня - няма човек, който да не вярва, че изнесеното е вярно. Прекалено ясно е описано. Забележете това не оневинява Божков, но колчем тази информация трябва да се осъзнае и да роди реакция у обществото, тук настъпва късото.
  Два факта са безспорни - че това е легитимен бизнес измислен от предприемчив човек /друг въпрос е морал/ и второ, че неморалните и незаконните действия са от страна на Борисов, Горанов и сие.
  Дали съзнаваме, че с това овчедушие и примиреност все едно казваме на тези "горе" - крадете, повече, всичко ще ви се размине!?
  Не мисля.

 71. 71 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Любопитно

  " От извлеченията си личат тегления през 2018 и 2019 година, като сумите варират от 200 хил. лева до почти 1,9 млн. лева. Последните са от ноември миналата година. Има седмици, в които той тегли по половин милион. Само веднъж в документите има основание, което е заличено.


  Новите публикации добавят детайли към предишните, но все още не доказват дали, на кого и как точно е плащано към управляващите както твърди Божков."


  Вярно е, че не доказват, но примката се затяга все повече около главния разбойник...

 72. 72 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "История за рекета"

  Цялата работа да не се окаже още по-дълбока и тримцата: Мента, Влади и ББ да са само гара разпределителна на черепните порции към библиотекари, сараи и за тяхна си партийна употреба.
  Ах, Кьовеши ..... какво ти трябваше на такъв баир лозе.

 73. 73 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1823 Весело

  "Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка.

  Всичките ми останали разходи са плащани по банков път.

  Тези пари не са налични в брой. Къде са?... See More"

  Не вярвам на очите си! Как това нещо може да го напише човек с претенции, че мисли нормално!
  Да вземем най-долнопробния гангстерски филм- и там ще видим, че пари кеш се крият къде ли не, въпреки, че основните места са скрити сейфове и замаскирени дупки в тавана, пода или стените. Дори и пещери, когато возят авоарите с камиони.
  Но този дори това не е съобразил, когато е изтъпанил тази невероятна глупост.
  За такива случаи има поговорка : "Кой ми с.а в гащите?".
  Съвсем е сдал багажа, не е лесно да паднеш от пиедестала на всесилен недосегаем мафиот до преследван от закона заподозрян в десетки престъпления.

 74. 74 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Ако Черепа вярва, че с тези компромати, които отдавна са документирани във всички служби и посолства ще срине БайХ, много се лъже. Вероятно главните герои на комикса се забавляват с него повече, отколкото с карикатурите на Комарницки в Сега.

 75. 75 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Неутрално

  не смеят да се обадят,така са се снишили:))))
  мента стоянова първа зачезна,дали не подозира че ще е първото жертвено агънце на башка премиера:))))

 76. 76 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Любопитно

  До коментар [#42] от "gripen":
  "Едно време 10% на Александър Божков изглеждаха скандални, днес щавените предприемачи навярно гледат на онова време като на загубения рай."

  Не зная наясно ли си кой измисли онези 10% на Сашо Божков? Няма да ти разказвам "в ефир", но Бог да го прости Сашо . . . не остави нищо на наследниците си от тези "проценти". Но мълвата за 10-те % е още жива, както гледам вече 11 години след него!

 77. 77 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  До коментар [#59] от "Димитър Нанев":

  Пробита банкова система . пробита данъчна система..и системи за сигурност. Пожарът става все по ГОЛЯМ....Тия неща , и след 5-10 години ще стоят същите. Не говоря за вчерашните пробити системи : законодателна, изпълнителна...

 78. 78 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#73] от "Дон Кихот":

  троле,дано поне ти плащат от герп,да не е било всичко нахалост

 79. 79 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#64] от "inn":

  ЕВАЛА ТИ ЗА КОМЕНТАРА!
  Това е истинското обяснение на случилото се!

 80. 80 Профил на ScorpioH
  ScorpioH
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Това вече обяснява защо всичките ни политици драпат за власта. Мотивацията за работа в обществен интерес отдавна е заменена с едно голяяяяяямо лапане на пайове от печеливши бизнеси (и неизбежно тяхната закрила, защото като добър стопанин трябва да си пазят собствения дял в тях). Май нищо от 90те год. не е изчезнало, само се е видоизменила.

  Добър пример е и (не)печелившата частната компания Лукойл и показателно е липсата на реална нейна конкуренция. Кога ли и те ще рисуват комикси за да ни разкажат истината?

  Ако съборят всички бараки в Слънчев Бряг и на тяхно място посадят по едно дърво, то той ще стане най-зеленият курорт в Европа.
 81. 81 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  разчита да стане такъв международен отзвук и скандал че да почнат раследване от ЕС и Кьовеши!
  —цитат от коментар 61 на bobbyperu


  Наистина ли е толкова сложно за някои хора да разберат,че Кьовеши се занимава САМО С КОРУПЦИЯ С ЕВРОСРЕДСТВА?В хазарта няма и един евроцент такива.

 82. 82 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#67] от "Rocketman":


  Те пак ще ги чукат... Стой и гледай

 83. 83 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#80] от "ScorpioH":

  вальо златев може да е записвал с камера га са играли белот с башка бабаит боко,кво са делили и как:)))

 84. 84 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#80] от "ScorpioH":

  вальо златев може да е записвал с камера га са играли белот с башка бабаит боко,кво са делили и как:)))

 85. 85 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Любопитно

  Щом се стига до банкови преводи на подобни думи и посочени детайлни трансфери, от тук нататък шайката вече много трудно ще може да продължава да се прави, че нищо не става и да отговаря : не коментираме твърденията на обвиняеми ! Вече самите те са на път да се превърнат в такива....

 86. 86 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  "Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка.Всичките ми останали разходи са плащани по банков път.Тези пари не са налични в брой. Къде са?... See More"Не вярвам на очите си! Как това нещо може да го напише човек с претенции, че мисли нормално!Да вземем най-долнопробния гангстерски филм- и там ще видим, че пари кеш се крият къде ли не, въпреки, че основните места са скрити сейфове и замаскирени дупки в тавана, пода или стените. Дори и пещери, когато возят авоарите с камиони.Но този дори това не е съобразил, когато е изтъпанил тази невероятна глупост.За такива случаи има поговорка : "Кой ми с.а в гащите?". Съвсем е сдал багажа, не е лесно да паднеш от пиедестала на всесилен недосегаем мафиот до преследван от закона заподозрян в десетки престъпления.
  —цитат от коментар 73 на Дон Кихот


  ГРОБ-аджийски троле, къде са парите е ясно за всеки с капка мозък в главата. И със сигурност не са му трябвали на Божков в брой. Троле, парите са заминали за гроб-арската шайка.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 87. 87 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Този път виждаме преводи на суми по банков път
  —цитат от коментар 65 на samoedin

  Сигурен ли си ,че виждаме ПРЕВОДИ НА СУМИ?Не виждаме ли ТЕГЛЕНЕ?

 88. 88 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 800 Неутрално

  нужно е разследване на законодателната дейност на едни 240 платени жрици!

 89. 89 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Весело

  До коментар [#87] от "uvtest":


  Чакай чакай... едва ли това е краят на ,,приказката”!...

 90. 90 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 264 Неутрално  Наистина ли е толкова сложно за някои хора да разберат,че Кьовеши се занимава САМО С КОРУПЦИЯ С ЕВРОСРЕДСТВА?В хазарта няма и един евроцент такива.
  —цитат от коментар 81 на uvtest


  От сдружение БОЕЦ твърдят, че имат документи за преводи на европари към близки на Боко фирми - суми общо към 1 милиард

 91. 91 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#85] от "samoedin":

  при независима прокуратура но ние имаме каскетура

 92. 92 Профил на димитър димитров
  димитър димитров
  Рейтинг: 283 Весело
 93. 93 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  До коментар [#81] от "uvtest":

  Това е много добра идея . Нека да се внесе и гласува в парламента, и тогава да се види КОЙ за КАКВО е !?

 94. 94 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  До коментар [#63] от "dj_tiesto":

  Стандартните такси за теглене са за обикновения човек. Всички с много пари като Божков се обслужват от банките по договаряне.

 95. 95 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#81] от "uvtest":

  "Наистина ли е толкова сложно за някои хора да разберат,че Кьовеши се занимава САМО С КОРУПЦИЯ С ЕВРОСРЕДСТВА?В хазарта няма и един евроцент такива."

  При установяване на дълбоко корумпирано управление няма как да не се проследи усвояването на европейски средства.
  Или трябва да се очаква, че при разходването на тези средства да е чисто като пометено у нас?

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  .Щом се стига до банкови преводи на подобни думи и посочени детайлни трансфери
  —цитат от коментар 85 на samoedin

  Сапри се вече!Няма банкови ПРЕВОДИ,няма трансфери,детайлни пък хич.

 98. 98 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  Скъпата МенТичка е вече осветена и ще й бъде трудно да мишкува.

 99. 99 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Любопитно

  До коментар [#11] от "Killing Joke":

  " Намекна им на няколко пъти, че може да стане лошо, те се направиха на ни чули, ни видяли.
  Явно е решил да им прави наистина мръсно, което всъщност не е чак толкова лошо :)"

  Битката между Али Баба и главният разбойник е на живот и смърт ! За който още не му е ясно и си мисли, че Божков просто търси сделка с цел някаква реабилитация !

 100. 100 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  От сдружение БОЕЦ твърдят, че имат документи за преводи на европари към близки на Боко фирми - суми общо към 1 милиард
  —цитат от коментар 90 на pesho79


  Чудесно,да ги показват и да ги пращат в Брюксел.Щото,нали разбираш,само с твърдене....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK