Министерството на финансите пази в тайна ходил ли е Божков при Горанов

Министерството на финансите пази в тайна ходил ли е Божков при Горанов

© ДневникСрещали ли са се бизнесменът с интереси в хазарта Васил Божков и министърът на финансите Владислав Горанов в сградата на ведомството, колко пъти и на кои дати от началото на 2014 до края на 2019 г.* ? Имало ли е среща между двамата на 29 май 2018 г., за каквато се разбира от есемеси между тях, разпространени от Божков? Вписани ли са официално посещенията на Божков при Горанов в регистрите за посетители на ведомството?


С тези въпроси "Дневник" се обърна към Министерството на финансите в опит да потвърди или отхвърли информацията на обвиняемия бизнесмен, че многократно е провеждал срещи и комуникирал с министър Горанов за хазартния си бизнес.


Божков в коридорите на властта - няма връзка с правомощията на министъра
Въпросите бяха изпратени по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), а отговорът, получен точно след изтичане на 14-дневния срок, предизвиква още повече въпроси.


В него се казва, че с въпросите си "Дневник" не изисква обществена информация по смисъла на Закона за достъп до обществена информация, доколкото "никой от тях не засяга изпълнението на правомощията на министъра на финансите съгласно чл. 6 от Устройствения правилник на ведомството или друг нормативен акт, а се търси потвърждаване или отричане на твърдения за факти и обстоятелства".

С това лаконично становище от министерството отговарят на запитването и на практика отказват отговор на поставените въпроси. Вместо да посочат дали и колко пъти Божков се е срещал с министър Горанов в кабинета му, от министерството припомнят какво бил казал министърът на пресконференция.

"Припомняме Ви, че на 8 май 2020 г. на брифинг в Народното събрание министърът на финансите заяви: "Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Срещал съм се в моя кабинет и с Валентин Златев, и с Кирил Домусчиев, и с много хора, които са изградили успешен бизнес в България". Считаме, че това е достатъчно ясен отговор по отношение на медийния интерес, създаден от публикация в социалните мрежи", пише в отговора на министерството.


Божков публикува комуникация, за която твърди, че е провеждал с министър Владислав Горанов. В разговора се вижда и конкретна уговорка за среща - на 29 май 2018 г.

© Фейсбук/Васил Божков

Божков публикува комуникация, за която твърди, че е провеждал с министър Владислав Горанов. В разговора се вижда и конкретна уговорка за среща - на 29 май 2018 г.


Припомняне за публичните изявления на министъра едва ли е необходимо, още повече по въпрос, който медиите следят достатъчно отблизо. Така, вместо да предоставят поисканата информация за конкретни срещи - имало ли ги е или не, от министерството отклоняват отговорите с обяснението, с което и Горанов се опита да си спести пряк отговор - че се срещал и с много други бизнесмени в кабинета си.


Отговорите на ведомството предизвикват и въпроса - ако тези срещи не засягат правомощията на министъра (подробно описани в цитирания член 6), на какво основание са били.


А че Божков и преди е ходил в Министерството на финансите отново припомни тези дни и бившият зам.-министър Георги Кадиев - през 2006 г. в кабинета му го изпратил тогавашният финансов министър Пламен Орешарски (правителството е на тройната коалиция) - също по темата с облагането на хазартните игри.


Адвокат Александър Кашъмов: Законът е нарушен, а вниманието се отклонява


"Категорично смятам, че законът е нарушен. Не смятам, че това не е обществена информация, защото не били поставяни въпроси по чл. 6 от Устройствения правилник. Кой се интересува какво е чл. 6 от Устройствения правилник? Въпросът е какво прави министърът в качеството си на министър. Това е въпрос, който интересува гражданите, и във всяко демократично общество той е длъжен да отговори", коментира пред "Дневник" адвокат Александър Кашъмов, ръководител на програма "Достъп до информация" за прилагането на закона в конкретния казус.


По думите му, припомняне на изявление на брифинг не може да замести задължението на институциите за предоставяне на информация. Още повече че това, което се цитира, е съвсем различно от въпросите, които "Дневник" поставя.


"Това не е прав отговор на въпросите. Министрите дължат отговор на обществото по тези въпроси и освен това в случая се засяга една много важна тема, която най-сетне трябва да намери трайно решение. Моят въпрос е какво би направила държавата, за да разграничи естествения лобизъм, който може да се случва при подобни срещи, и конфликт на интереси от срещи, в които се обменят мнения", коментира юристът.


Разговорът продължава с обсъждане на работата на членове на Държавната комисия по хазарта.

© Фейсбук/Васил Божков

Разговорът продължава с обсъждане на работата на членове на Държавната комисия по хазарта.


Той подчерта, че като програма минимум трябва да има регламент или задължение да се записват тези срещи или да се водят бележки, тъй като в противен случай няма гаранции, че не се прекрачва границата на нормалната среща към лобиране.


"За да може да има реална борба с корупцията, за каквато непрекъснато се говори, би трябвало да има ограничение на възможностите за лобиране и корупционни практики и трябва да има възможност да се провери кой с кого се среща от лицата, заемащи висши длъжности и за какво говорят. Ако обществото не може да провери документално това, за какво говорим?", добави още адвокат Кашъмов.


За Пеевски може, а за Горанов


Той припомни решение на Върховния административен съд (ВАС) по аналогичен казус. През 2013 г. журналистът Росен Босев от "Капитал" поиска със заявление по Закона за достъп до обществена информация данни кога депутатът от ДПС Делян Пеевски се е срещал с министрите на вътрешните работи в сградата на ведомството. Със заявлението бе поискана информация и кого Пеевски е посещавал там в периода юли 2009 до юни 2013 г.


Административният съд София-град отмени отказа на МВР да даде информация, тъй като според магистратите тази информация е обществена. Решението бе потвърдено и от ВАС.


Съдът приема, че информацията трябва да бъде предоставена съгласно закона в случаите на "надделяващ обществен интерес". В случая съдът намира, че е налице надделяващ обществен интерес, тъй като с "предоставянето на исканата информация се цели повишаване на прозрачността и отчетността на задължения субект".


"Информацията касае публичен субект - народен представител, иска се информация относно посещенията му в МВР, както е записана по надлежния ред. Следователно исканата информация е създадена от орган на власт, не е свързана с лични данни относно народния представител, като разкриването на броя и целта на посещенията му в МВР не би довело до разкриване на лична информация", посочиха тогава магистратите.


Защо е важно имало ли е и какви срещи между Божков и Горанов


"Дневник" потърси потвърждение или отхвърляне по еднозначен начин и от достоверен публичен източник, какъвто е Министерството на финансите, на информацията за посещенията на Божков в опит да удостовери доколко твърденията на обвиняемия бизнесмен почиват на факти.


На 15 май той разпространи снимки от два разговора чрез текстови съобщения, за които твърди че са между него и финансовия министър от различни периоди през 2019 и 2020 година. С тях Божков искаше да докаже, че за хазартния бизнес е общувал само с Горанов, което обяви седмица по-рано. Досега автентичността на есемесите не е отречена категорично, а министърът последно каза, че "няма спомен за точно такава кореспонденция".


Ако съобщенията и хората, които се споменават в тях - "девойката" и "Сашо" (обяснени от Божков като двамата предишни председатели на комисията по хазарта Мария Филипова и Александър Георгиев), са верни, се подразбира, че Горанов им дава указания как да действат в полза на интереси на Божков и пряко се меси в работата на комисията. До момента финансовият министър твърди, че не е знаел, че 5 години компании на бизнесмена са плащали по по-ниската такса за хазартни игри и тази "грешка", която изчислява на "700 млн. лева по-малко в хазната", е открита едва сега.


Премиерът Бойко Борисов коментира темата, като каза, че не вижда нищо лошо в това финансовият министър да води комуникация с бизнесмен като Васил Божков. Това се разбра от негово изказване пред журналисти. "И аз съм говорил с Божков. Към този момент той не е бил обвиняем, за да не си водят разговори", беше позицията на премиера. На въпрос не трябва ли срещите да са официални, Борисов заяви, че комуникациите днес се променят бързо. "Нещо произлязло ли е от тези срещи, някаква промяна в закон или облагодетелстване на фирмите на Божков има ли след тези срещи", попита Борисов риторично.


Отговорът, поне според Божков, е положителен. И това личи в продължаващите и тази седмица публикации за контактите му с властта. В понеделник обвиняемият бизнесмен публикува карикатури, които нарече приказката за Али Баба в "История за рекета", а ден по-късно я обясни с истински герои - сред които и Владислав Горанов, който според Божков поискал 20% от печалбата на "Национална лотария", за да не променят в закона облагането на хазартните игри. Божков обяви, че е плащал в брой на конкретни лица, но отново не показа директни доказателства.


В банковите извлечения за теглене на големи суми в брой от личната си сметка, които бизнесменът разпространи - си личи, че напр. през месец май 2018 г. е теглил на 9 май - 500 000 лева, а на 30 май - 200 хил. лева и 366 хил. лева. Дали на 28 май се е срещал наистина с Владислав Горанов и къде - засега е тайна.


* Владислав Горанов е министър на финансите в периодите от 07 ноември 2014 г. до 27 януари 2017 г. и след това от 4 май 2017 г. и в момента.


Какво пише в есемесите между Божков и Горанов - четете тук
Как главният прокурор Иван Гешев коментира разговорите и защо няма да ги проверява - тук
Какъв бе коментарът на министър Горанов - четете тук
Защо според Борисов няма нищо лошо в подобни срещи - тук
Версията и твърденията на Божков в илюстрации, че е плащал на управляващите - четете тук
Как Божков "преведе" приказката за Али Баба и още обяснения - четете тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (238)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Студио Х
  Студио Х
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пълна подигравка. Министерствата Му, и целия държавен Му апарат, се държат с народа все едно е някакъв тъп досадник, който не само не е благодарен, че Тои и Кой го "управляват" ами и пита некви неща, да го ееа...няма такъв позор, никога, дори по времето на сициализъма, управляващата хунта не е била по нагла. Но се усещя и безконтролна паника в схайката, което значи че можем да очакваме всякакви комични ходове, предизвикани от страх в комбинация с лек умствен багаж.

 2. 2 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Весело

  ,,Въпросите бяха изпратени по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), а отговорът получен точно след изтичене на 14-дневния срок, предизвиква още повече въпроси.

  В него се казва, че с въпросите си "Дневник" не изисква обществена информация по смисъла на Закона за достъп до обществена информация, доколкото "никой от тях не засяга изпълнението на правомощията на министъра на финансите съгласно чл. 6 от Устройствения правилник на ведомството или друг нормативен акт, а се търси потвърждаване или отричане на твърдения за факти и обстоятелства".

  🤓...,,приказката” продължава,а?...

 3. 3 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  Всички министерства мълчат, като "партизанин на разпит" (извинете за старото клише), по такива важни въпроси. А и по всички питания. И гледат с възмутен лица, как може някакви си журналисти и избиратели, да се интересуват, кой и как работи. Трябва само да гледат от страни, да слушат хвалбите и да ръкопляскат.

 4. 4 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 790 Любопитно

  Много точен и конкретен отговор.Срещите НЕ СА по повод изпълнение на правомощията на министъра.Очевидно са за нещо друго.Например,кой да получи ценни напътствия.Или въобще нещо да получи.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 5. 5 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Весело

  ,,И аз съм говорил с Божков, Към този момент той не е бил обвиняем, за да не си водят разговори", беше позицията на премиера. На въпрос, не трябва ли срещите да са официални, Борисов заяви, че комуникациите днес се променят бързо. "Нещо произлязло ли е от тези срещи, някаква промяна в закон или облагодетелстване на фирмите на Божков има ли след тези срещи", попита Борисов риторично.”


  😂😂😂😂😂😂😂
  Към ,,онзи момент” не е бил ,,обвиняем”!...
  ,,Обвиняем” става към един ,,друг момент”... когато ние решим че трябва да е обвиняем😂😂😂😂😂😂👍👍👍

 6. 6 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Весело

  А бе ЕЙ КРАТУНИ! Божков 30 години е бил ЕДИН И СЪЩ!

 7. 7 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 832 Гневно

  Този защо още е министър?

  Това "правителство" защо още е на власт???

 8. 8 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Разстроено
 9. 9 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  Прави са от МФ. Това не е обществена информация. Това е ОМЕРТА.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 10. 10 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Любопитно

  Какво иска сега Горанов та не подава оставка?
  Иска да се проверят телефоните на Божков и да се УДОСТОВЕРИ ДОКУМЕНТАЛНО, че телефонния номер от ,,въпросния чат”е точно неговия ли?

 11. 11 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Много важно, дали е ходил, или не е ходил.
  За да си разделят 2 милиарда, може и да се разходил, някой друг път. Пък и държавата е взела няколко милиона за такси, тъй че всички са ( били) доволни.

 12. 12 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Весело

  Божков, пускай следващия компромат!
  Удри! Удри, докато някой се сети колко е прост!

 13. 13 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#10] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Каква оставка? Тоя с прангите в затвора и отнемане на всичко! И останалите от "правителството" също! Начело с Винету!

 14. 14 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4438 Весело

  С всеки един ден става все по забатачено 😂😂😂
  Стабилноста, стабилноста.....се оттече 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 15. 15 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  До коментар [#13] от "rincewind":

  Ей човек, ако това документално се докаже тея са за разстрел!
  Чаушеско ще е весела пиеска...

 16. 16 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 437 Неутрално

  На калъп да те хванат - ще отричаш... нъл тъй беше, а Влади?
  Гьонсуратлък до дупка! Срам и позор за матреала...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 17. 17 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Ха! Голямата тайна...
  И Божков се е пил кафето с Влади, и Шиши си е пил кафето!
  И не са обсъждали само дължината на краката на секретарките си!

  Защо ни занимават с тия глупости?

 18. 18 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Смърди отвсякъде!!!
  Бедни ми бездомни Горанов! Не стана ли вече милионер като "твоите колеги на твоите години", когато поиска от Борисов да не си вече народен представител с някакви си там 2000 лв. заплата? Толкова ли си пинтия, та един наем не можеш или не искаш да плащаш? И толкова ли е трудно да отговориш на едни най-обикновени въпроси - идвал ли е при теб Божков да ти носи торбички с подаръчета на пачки?
  Повръща ми се от всичко, което чуваме от тези олигофрени - Борисов, Горанов, Пеевски, Гешев, Стоянова, Цацаров . . . списъкът става все по-дълъг и дълъг!
  Повръща ми се от безкрайните им лъжи и евтини шикалкавения, които много скъпо ни излизат на всички нас!

 19. 19 Профил на Студио Х
  Студио Х
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Владко папка и слушка, финансовия гений от с. Долни Дъбник, завършил престижната Стопанска академия в Свищов, егати държавата щом това е финансовия ни министър. За участието му в ОПГ то Бойко - Влади - Менда и сие няма да питаме, има си прокуратура;)

 20. 20 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Чл. 1 от Конституцията отдавна е само на хартия. Властта е Бойо Бора, Пеевски и Доган. От скоро и Домис ага

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Весело

  "В него се казва, че с въпросите си "Дневник" не изисква обществена информация по смисъла на Закона за достъп до обществена информация, доколкото "никой от тях не засяга изпълнението на правомощията на министъра на финансите съгласно чл. 6 от Устройствения правилник на ведомството или друг нормативен акт, а се търси потвърждаване или отричане на твърдения за факти и обстоятелства"."

  Това ли само можахте да измислите ? Разбирам, омазани сте до ушите ! Всички знаем с какво !

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Весело

  До коментар [#14] от "padrino":

  "С всеки един ден става все по забатачено 😂😂😂
  Стабилноста, стабилноста.....се оттече 😂😂😂"

  ....във Варненското езеро ! А смрадта направо ни задушава, като ония риби в езерото ! Не е ли трагично калинките на ГЕРБ колко са жалки, като ги хванеш в йорупция на местопрестъплението ?

 23. 23 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Разстроено

  До коментар [#21] от "samoedin":

  С ЛАЙНА!
  Такива лайна дето никой не може да ги измие.

 24. 24 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Овцете в БГ си мислят, че Крадливите пастири сами ще напуснат. БСП-опозицията брои пачки, подхвърлени от Герб. "Демократичните" посланици правят баници
  Бастилията, завзета от Мутража няма да падне скоро. А, ако някога падне вътре ще има един гол х.й.
  Ай честито

 25. 25 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#21] от "samoedin":
  "Това ли само можахте да измислите ? Разбирам, омазани сте до ушите ! Всички знаем с какво ! "

  Малииииии . . . 'ма да не би да искаш да кажеш "с лайна"?
  Не ми се вярва! С лайна ни омазаха всички нас, а те - в бяло.

 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Весело

  До коментар [#16] от "Kamenarski":

  " На калъп да те хванат - ще отричаш... нъл тъй беше, а Влади?
  Гьонсуратлък до дупка! Срам и позор за матреала..."

  Всеки, за който има и най - малкото съмнение, щял да бъде уволнен, бодряшки ни уверява съдружника на Пашата ! И се кръсти суеверно, а от дясно на него стои икона ! Брей какъв " набожен човек" !!!
  А народът му вярва и си вика: всички са маскари, няма оправия и....пак гласува за същото !!!

 27. 27 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Ще бъда наистина изненадан, ако Божков няма документално потвърждение за вноската по данък "спокойствие".

  Все пак са много пари, а посредниците Владита толкова крадливи, че навярно е взел някакви елементарни рутинни мерки. Ще чакам с нетърпение следващият серия от комикса.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Весело

  " "Категорично смятам, че законът е нарушен. Не смятам, че това не е обществена информация, защото не били поставяни въпроси по чл. 6 от Устройствения правилник. Кой се интересува какво е чл. 6 от Устройствения правилник? Въпросът е какво прави министърът в качеството си на министър. Това е въпрос, който интересува гражданите и във всяко демократично общество той е длъжен да отговори", коментира пред "Дневник" адвокат Александър Кашъмов, ръководител на програма "Достъп до информация" за прилагането на закона в конкретния казус."

  Прави това, което виждаме вече 30 години.....преход у нас ! Да го назоваваме ли ? Ми то е ясно и за децата !

 29. 29 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2028 Весело

  Гешев ще го разконспирира.

 30. 30 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 80 Неутрално

  Характеристиката е с една дума - МАФИЯ!

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 31. 31 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Гласувайте за гепп за да не дойдат комунягите!
  Oh wait...
  Проект за Държавна петролна компания
  Проект за закон за "фалшивите новини" налагащ строга цензура
  Недосегаемост на министри и гешеффтура
  Произнасяне на присъди преди завършване на следствието
  Повишаване на данъците...
  Липсва ми само Кореком и чл. 1

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Разстроено

  ОСТАВКА И ОСВОБОЖДАВАЙТЕ МЕСТАТА!

 34. 34 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  ,,девойката” и тя се е скрила ... ни дума ни вопъл ни стон...???????

 35. 36 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Неутрално
 36. 37 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  МАФИЯТА КОЯТО Е ПРЕВЗЕЛА ВСИЧКИ ВАЖНИ ПОСТОВЕ В ДЪРЖАВАТА!

 37. 38 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  На мен пък по-интересно би ми било, КОЛКО пъти Горанов е ходил при Божков ???

 38. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  До коментар [#30] от "Котаракът в чизми":

  " Характеристиката е с една дума - МАФИЯ!"

  Айде като е така, башибозука във властта, който представлява настоящи ( а не минали) мутри и турци да се изправя на отговорност ! Сметката идва !

 39. 40 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Бездомното трябваше да го разкарат още като го гепиха на калъп с Пеевски. А след скандала в НАП, когато изтекоха личните данни на над 1.5 милиона българи, трябваше да бъде съден. Сега ще е по-трудно да го бастисат. Но този скандал неминуемо ще доведе до разместване на пластовете в ГЕРБ поне с магнитута на отстраняването на Цветанов.

 40. 41 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2535 Неутрално


  Борисов мълчи за уговорките, Горанов мълчи за срещите, Менда мълчи за закона, Гешев мълчи за ритона. Нормално.

  „Имате право да мълчите. Всичко, което кажете може и ще бъде използвано срещу Вас в съда."

  Обвиняемите се възползват от правото си да мълчат.

 41. 42 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  До коментар [#41] от "Един препатил":

  Точно!
  Научиха си урока...

 42. 43 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2535 Неутрално


  До коментар [#38] от "442":

  На мен пък по-интересно би ми било, КОЛКО пъти Горанов е ходил при Божков ???
  —цитат от коментар 38 на 442


  А още по-интересно е къде. И с какво. А най-паче - с кого.

 43. 44 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Любопитно

  До коментар [#43] от "Един препатил":


  Ами онея от ДКХ ? НЯКОЙ ОТ ТЯХ НЕЩО .... ТАКА.... КОМЕНТАР ПО СЛУЧАЯ?....

 44. 45 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Любопитно

  КФН..... така... някакъв коментар по случая?

 45. 46 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Весело

  КОМИСИИ ЛИ?
  Божеееееее

 46. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Весело

  До коментар [#25] от "Косьо Генчев":

  " "Това ли само можахте да измислите ? Разбирам, омазани сте до ушите ! Всички знаем с какво ! "

  Малииииии . . . 'ма да не би да искаш да кажеш "с лайна"?
  Не ми се вярва! С лайна ни омазаха всички нас, а те - в бяло."

  Някой чувал ли е нещо за/от " Божият инструмент" ? Или той се оказа инструмент, ама на някой друг ? Тия дни след посочените банкови преводи от Божков в полза на " стабилността" ни той, ни Цацаров, ни ДАНС, ни НСБОП.....всички са в ступор ? Някой има ли идея защо ?

 47. 48 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 845 Любопитно

  управляващите третират електората си като малоумен, и те имат всички основания за това

 48. 49 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Весело

  До коментар [#47] от "samoedin":

  ...,,мислАт”...

 49. 50 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 69 Любопитно

  Божков трябва вече да се нарича не "Черепа", а "Менгемето". Доста тегаво ще мачка shaikata.

 50. 51 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  Какво толкова? Влади е споделял проблемите си с плащането на наема. Откога това е обществена информация?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 51. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 53 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Весело

  До коментар [#47] от "samoedin":

  ... А те ,,мислАт бавно!....

 53. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 55 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2394 Весело

  До коментар [#22] от "samoedin":

  "Не тро́нь говно́, а то воня́ть"
  .
  https://www.reduta.bg/не-тронь-говно-а-то-вонять-будет/
  .
  "Прее*аха ме, Ваше Величество"
  .
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/redakcionni_komentari/2020/05/15/4068306_preeaha_me_vashe_velichestvo/

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 55. 56 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 663 Разстроено

  Дори да се появи видео, в което виждаме как Черепа или някой друг изсипват пачки на бюрото на Влади, нищо няма да стане. Влади ще се направи на ударен, Баце ще каже, че са глупости, а раята ще дращи по форумите.

 56. 57 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 663 Разстроено

  Божков трябва вече да се нарича не "Черепа", а "Менгемето". Доста тегаво ще мачка shaikata.
  —цитат от коментар 50 на Иво Желев


  Колко па да ги мачка - всички са си по местата и положението е бизнес ес южуал.

 57. 58 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 620 Неутрално

  OСТАВКА НА ШАЙКАТА ОЩЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЗА НОВ ПАРЛАМЕНТ ДОГОДИНА !
  А ДОТОГАВА НАЗНАЧАВАНЕ ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ПРЕЗИДЕНТА КАТО ПРИ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ! ! !

 58. 59 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Весело

  До коментар [#56] от "kapitan_laino":


  чакай чакай да поогладнеят ... още малко изчакай- месец два...

 59. 60 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  То винаги наесен се събуждаме...

 60. 61 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 390 Любопитно

  Божков - борец против корупцията!
  Осана!
  Няма нищо за триене; никакъв шанс, днес да се ровиш в казана за боклук, а утре да те показват като новия милионер!

  Трябваше да разрешат на уичиндолския да регистрира партия с името:
  "Няма такава държава".

  Защо тогава избирате Боко, бе? Защото ви излъга, че е борец за Демокрация?
  Той е само борец! Сега новия борец за Демокрация, Черепа, ви води за носа, и после ще ви изхвърли като използвана салфетка, а вие пак ще се чудите, коя страна да вземете, при следващата ежба между крадци!

 61. 62 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  Не стадиони, за да тичат! Затвори ,за да не бягат...!!!

 62. 63 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  "С тези въпроси "Дневник" се обърна към Министерството на финансите"
  Все едно Си ен ен пита.....

 63. 64 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 663 Неутрално

  ОСТАВКА И ОСВОБОЖДАВАЙТЕ МЕСТАТА!
  —цитат от коментар 33 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Оставки се искат на площадите, не по форумите.

 64. 65 Профил на sja11638525
  sja11638525
  Рейтинг: 74 Неутрално

  А бе тия за какво толкоз крадат? Все едно ще живеят вечно. След някоя друга година всичките тия ще са трупове по една или друга причина. За какво им е това? Да откраднат по малко, да са по-спокойни, да живеят в уважение и толкоз. Какво ще ги правят тези пари? Ще ги дадат на децата си? Ами те може да са наркомани, алкохолици и комарджии! Идиоти. Ей го на пресен пример - Домуса опита с пари да си купи уважение от хората чрез Лудогорец, а каква стана? Всички го намразиха, освен купените му слуги(може и те да го мразят)! И сега ходи като зомби по мачовете! За какво му беше тая да се прави на вся и всьо?
  Да му се невиди, сигурно аз не го разбирам тоя живот.

 65. 66 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 419 Неутрално

  OСТАВКА НА ШАЙКАТА ОЩЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЗА НОВ ПАРЛАМЕНТ ДОГОДИНА !А ДОТОГАВА НАЗНАЧАВАНЕ ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ПРЕЗИДЕНТА КАТО ПРИ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ! ! !
  —цитат от коментар 58 на deutscher._


  Черепа - президент! Лилана - шеф на парламента! Найденови в затвора! Али Баба - финансов министър! ББ - в Сибир! "Левски" - шампион! Горанов - без апартамент!

 66. 67 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Формалният отговор и позицията на Горанов са най-достоверното доказтелство, че работата не е чиста. За другото, как Божков е плащал, през кого са минавали парите (ако е вярно, а има основания да вярваме) е работа на прокуратура и МВР да разследват. Само че кой в МВРможе да разпореди разследване на баце? Въпроса е -риторичен.
  За Гешев и не питам, той е затънал в грижи да ни пази, и ни е станал нещо като лична охрана.
  Но се чудя, има ли поне някакъв остатък от опозиция, лед някой месец избори идват, а те мълчат като бити г.зове. Можеби част от тези 20% са отивали и там да се запуши някоя и друга уста.

 67. 68 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Години наред се чудя,какъв ще да е този формат,който ще накара бг-електоралната еденица да излезе от мазето си и да се позаинтересува кой,как и по колко го краде.И да спре да смята това за нормално.След като си нямаме Навални ще четем Божков.Г-н Череп, и ти сигурно четеш нас!!!!Доволни сме.И не само,защото гледаме ритане на атове.Лично аз мисля,че ще си отмъстиш за колекцията,там не трябваше да пипат!Имаш шанс да поизтриеш някои свои грехове(Рашо Рашев).Вярно ,тук са синът и внуците ти.Обаче,да нашокаш наглата физиономия владкова е просто прелест!!!Аз обичам историята(особено българската),но благодаря за това преживяване.

 68. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 71 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Този защо още е министър?Това "правителство" защо още е на власт???
  —цитат от коментар 7 на parcaleste
  Много актуален въпрос и не само спрямо конкретния казус. Въпрос с много по-широк обхват от конкретния министър и правителство. С "Този защо още е министър?" визирате Горанов, но я да сменим името с произволно избрана персона. Кой? Напосоки - Ананиев, Емил Димитров, Данаил Кирилов, Петя Аврамова, Ангелкова, Караниколов, Каракачанов, Симеонов. Кого да пропуснеш от тази некадърна компания? Какво правителство? Вижте за три години - подмяна на 1/3 от състава - Валентин Радев, Нанков, Бисер Петков, Цецка Цачева, Николай Петров, Румен Порожанов, Ивайло Московски. Та, какво правителство? Въпрос ви е много актуален, но със сравнително лесен отговор. Ако поопростим нещата, "Този" е още министър и "това" правителство още е на власт, защото разполагат с "ТОЗИ" народ.

 71. 72 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  Резилът за управлението ( на всички ! ) е факт , без да се гледат подробностите от " фактите " представени и от двете страни , защото всичко изнесено почива на внушения , вкл. и обвиненията срещу Божков , който може да е всякакъв , но преди това е редно да има преки доказателства за всяко обвинение срещу него. Обратно , какво се вижда - преки , поименни обвинения , говорещи потресаващи неща за управление на държава членка на ЕС и публично демонстриране на безразличие срещу показаното от Божков.....Този малък на пръв поглед факт говори особено много , защото едно управление да се държи по този начин , показва , че зад гърба му стои още по-значима сила с интереси в този случай , а това е допустимо и поради начина на изнесеното от Божков.....И ако е така , КОЙ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ < за да се прави и невъзможното " КИБИЦИТЕ " да повярват на ВНУШЕНИЯ ? И е повече от глупаво , защото ровенето по изби не е най-приемливото доказателство , когато от десетилетия се знае за заниманието на Божков......

 72. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 74 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  Гузни са завалийчетата.

  Отвътре им иде да отричат, ама си викат: Ами ако извади и снимки!!!

  Ха-хааааа, тиква да не си в тия мътни времена...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 76 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#12] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  “Божков, пускай следващия компромат!”

  Нека се позапържат от тази страна, после ще ги обърне и от другата.

  Черепа е майстор на съспенса като Хичкок. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 76. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 78 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Весело

  До коментар [#69] от "Nikolai Tsekov":


  Ти да не си един от бившите ,,съратници” на Божков ?

 78. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 80 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#66] от "Nikolai Tsekov":

  Притеснен ми изглеждаш нещо... 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 80. 81 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2120 Весело

  Интересно! Телекомуникационните компании май ги пазят тези съобщения и в този случай лесно може да се провери кой ги е изпращал и съдържанието им.
  Божков щом пази такива съобщения вероятно има и записи на разговорите.

 81. 82 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  До коментар [#80] от "Norman Granz":


  Ми нали е един от тях! Как да е спокоен като може би му се клати стола?

 82. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 84 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Божков - борец против корупцията! Осана!Няма нищо за триене; никакъв шанс, днес да се ровиш в казана за боклук, а утре да те показват като новия милионер!Трябваше да разрешат на уичиндолския да регистрира партия с името:"Няма такава държава".Защо тогава избирате Боко, бе? Защото ви излъга, че е борец за Демокрация?Той е само борец! Сега новия борец за Демокрация, Черепа, ви води за носа, и после ще ви изхвърли като използвана салфетка, а вие пак ще се чудите, коя страна да вземете, при следващата ежба между крадци!
  —цитат от коментар 61 на Tzar Vova Josei-ki

  Това какво общо има с общата картинка на поголовна и тотална КОРУПЦИЯ на всяко едно най-високо ниво в "държавата"?

 84. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 86 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#65] от "sja11638525":
  "За какво им е това? Да откраднат по малко, да са по-спокойни, да живеят в уважение и толкоз. "

  Аз не мога да разбера такава "логика"! Според теб да се открадне "умерено" си е съвсем в реда на нещата, така ли?
  То затова битува в съзнанието на народонаселението, доколкото има въобще съзнание де, че е хубаво да изберем пак тия, защото са се накрали достатъчно, а едни нови сигурно ще започнат да крадат на поразия! Това си е тъпа селяндурщина, която въобще не може да допусне, че може и да не се краде.
  Не ги разбирам аз тези работи и това си е!

 86. 87 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  Божков си вкара автогол с извлечението за кешово теглене. Изглежда е било около изборите, за да финансира Мая Манолова.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 87. 88 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Божков си вкара автогол с извлечението за кешово теглене. Изглежда е било около изборите, за да финансира Мая Манолова.
  —цитат от коментар 87 на Корки


  Не бе, по времето на Костов е било ! Него го е финансирал!
  Не си внимавал на Оперативката, ще режа от премиалните!

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 88. 89 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Весело

  До коментар [#31] от "Индивидуален паметник на културата":

  Кореком беше на вашия другар Божков, обърни се към него...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 89. 90 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Любопитно

  КОЛКО ПРОКУРОРИ СА СЕ ИЗРЕДИЛИ ПО ВРЕМЕТО НА ТРИТЕ УПРАВЛЕНИЯ НА БОРИСОВ? ЧАК СЕГА ЛИ РАЗБРАХА КОЙ Е ЧЕРЕПА, КАКВО БИЛ ПРАВИЛ И Т.Н.?
  ЗА КАКВО СА ПОЛУЧАВАЛИ НАРОДНИ ПАРИ?

 90. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 92 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#3] от "Vlado Nikolov":

  Чакат ценни указания.

 92. 93 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Разстроено

  УДРИ БОЖКОВ, ТА ИМ РАЗВАЛИ СЕДЯНКАТА!
  УДРИ!

 93. 94 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Колкото и да го крият няма да успеят да го опазят. Старите хора са казали: няма дим без огън. Черепа засега предлага само комикси и снимки без реална стойност, но това е по-скоро предупреждение, с какво реално разполага. А то явно е доста опасно щом всички са се снишили и изчакват бурята да отмине. Само че този път може и да не отмине. Змията хапе, когато е притисната в ъгъла, а Черепа в момента е точно в това положение.

 94. 95 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#94] от "zle_platen_trol":

  А къде са коалЕционните партньори?

 95. 96 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 873 Любопитно

  Ха! Голямата тайна...И Божков се е пил кафето с Влади, и Шиши си е пил кафето!И не са обсъждали само дължината на краката на секретарките си!Защо ни занимават с тия глупости?
  —цитат от коментар 17 на Tzar Vova Josei-ki


  А, дали не обсъждали жилищния проблем на Влатко?
  Сепак Черепа е бил на ти с хазяни му :)
  ----

 96. 97 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Разстроено

  До коментар [#95] от "Позорно събрание":

  ...,,мислАт”....

 97. 98 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#87] от "Корки":

  “Изглежда е било около изборите, за да финансира Мая Манолова.”

  ... или Бойкикев... 😁😁😁😁👿

  В отчаянието си ептен (съвсем - тур.) изгубихте козите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 98. 99 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#95] от "Позорно събрание":

  Дефинирай коалиционен партньор. Защото аз в този парламент опозиция не виждам. А специално пък за Васил Божков май всички са в коалицията. Джафкането е само за пред по-глуповатите, за да си въобразяват, че смяната на Боко с Корнела ще промени нещо. И за да си мечтаят за служебен кабинет назначен от пРезидента.

 99. 100 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#95] от "Позорно събрание":...,,мислАт”....
  —цитат от коментар 97 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Знам аС! Особено един от тЕх !
  Другия стрелЯ с картечницата Фчера

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK