На живо

Коронавирусът в България: ограничителните мерки падат, спортът се завръща (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: ограничителните мерки падат, спортът се завръща (хронология)

© Юлия Лазарова
"Дневник" следи в реално време ситуацията. Какво се случва по света можете да следите тук.
Шестима депутати от БСП са внесли за обсъждане в Народното събрание предложение за промяна в закона за бюджета на здравната каса, според което, ако се приеме, медиците няма да връщат парите, които са получили по време на извънредното положение. В този период лечението беше ограничено до пациентите с коронавирус и спешните случаи. В проектозакона депутатите изрично са написали, че "изплатените суми са безвъзмездни и не се връщат или отработват от изпълнителите на болнична или доболнична помощ".


Повече по темата можете да прочетете тук.

Спортните мероприятия са разрешени от 10 юни

Със заповед министърът на здравеопазването Кирил Ананиев резреши провеждането на колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на открито, считано от 10 юни. От 15 юни пък се допуска провеждане на спортните прояви на закрито.провеждане на спортните прояви на закрито. Ще се допуска публика до 30% от капацитета на местата, като зрителите трябва да разположени най-малко две седалки или да спазват 1.5 м дистанция.


Повече по темата тук.


Коронавирусът в България: ограничителните мерки падат, спортът се завръща (хронология)

© Кристиян Кирилов

Министърът на икономиката Емил Караниколов съобщи пред журналисти, че депутатите от икономическата комисия са поискали редовно (през 14 дни) да получават информация за кредитите, отпускани от Българската банка за развитие във връзка с пандемията, съобщи БТА. По думите му в момента "параметрите" на банакта са "отлични". Министърът направи този коментар след участието си в закрито заседание на комисията, на което беше представено ръководството на банката.


В отговор на въпрос министърът каза, че не знае дали Делян Пеевски има кредит от банката и допълни, че в регистъра на банката се оповестява кой е взел кредит. Посочи, че не е в неговите правомощия преди да бъде одобрен един кредит да пита какъв е той или да казва на кого да бъде одобрен.

Дарения от защитни облекла, очила и шлемове, които България изпраща като помощ в борбата с коронавируса, бяха предадени в Армения и Грузия, съобщи Министерството на външните работи. Уточнява, че помощта е по инициатива на вицепремиера Екатерина Захариева и се финансира по линия на официалната помощ за развитие, предвидена в бюджета на Министерството на външните работи за 2020 г. Тя е част от подкрепата, която страната оказва на 12 държави от Западните Балкани, Източното партньорство и Южното съседство, на обща стойност 636 150 лв.

Депутати от ГЕРБ са внесли предложения между първо и второ четене на промените в Закона за ДДС, с които се дава възможност ниските осигуровки за заетите в заведенията ад останат, въпреки уверенията на властта, че по-ниският ДДС за ресторанти и заведения ще бъде приет само при осигуряване върху по-високи заплати. Така работодателите в сектора може да продължат да осигуряват персонала на минималната заплата от 610 лв.- вместо на 800 лв., каквото беше първоначалното предложение, съобщава "Капитал" . Предложенията ще се обсъждат в четвъртък на заседанието на бюджетната комисия.

Потвърдените случаи на COVID-19 по седмици


Кабинетът прие мерки в подкрепа на авиацията

Правителството одобри доклад с мерки за подпомагане на въздушния транспорт, заради ефекта върху сектора от пандемията от COVID-19. Сред тях са намаляване на летищната такса за паркиране на летище "София" със 70% за 6 месеца за всички въздушни превозвачи и отлагане на плащането на таксите за аеронавигационно обслужване в зоните и районите на летищата за 8 месеца.


Освен това се отлагане плащането на концесионно възнаграждение, дължимо за 2020 г. и отлагане на извършването на оперативни и капиталови разходи. Намаляването на оперативните и капиталови разходи е мярка, приложима за "Летище София" ЕАД. Отлагането на плащането на концесионно възнаграждение е приложимо за концесионера на гражданско летище за обществено ползване Бургас и гражданско летище за обществено ползване Варна.

Банките започнали да предлагат услуги от бъдещето

Кризата с COVID-19 ускори дигитализацията в банковия сектор и наложи на клиентите да бъдат предоставени продукти, планирани за бъдеще. Това коментираха водещи експерти от сектора по време на второто специално бизнес студио от новата онлайн поредица на Investor.bg, което се проведе на 2 юни, съобщиха организаторите.


"Това, което клиентите очакваха от нас и щяхме да го предложим след 3 години, сега направихме за няколко седмици. Платформите улесниха банковите операции и обслужването на клиентите стана дистанционно при мерки за сигурност", заяви главният изпълнителен директор на "Алианц Банк България" Георги Заманов.


Той допълни, че през последните 2 месеца банките са преосмислили какво предоставят като платформа, за да могат клиентите да извършват избраната от тях операция без да посещават офиса на банката. Като проблем се посочва достъпът до електронния подпис.

След 15 юни от мерките остават само социалните

На 15 юни трябва да паднат всички ограничителни мерки, остават само социалните, които подпомагат различни социални групи и бизнеси. Това каза премиерът Борисов по време на първото присъствено заседание на Министерския съвет от много време насам.


Подробности тук

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че е получила обещание от ръководството на общинското дружество "Топлофикация" да се скъси с 20 дни ремонтът на централен топлопровод, планиран между 15 юни и 15 август. Заради него жители на 4 квартала - "Дървеница", "Студентски град", "Малинова долина" и "Витоша", трябва да останат без топла вода в двата летни месеца. Срещу начинанието протестират граждани и студенти, живеещи в Студентски град.


Според тях в условията на разпространение на коронавируса липсата на топла вода ще им попречи да прилагат елементарните хигиенни практики, а ремонтът съвпада по време и с изпитната сесия, отложена заради ограничителните мерки.


На среща със студентите и с компанията вчера е постигнато съгласие ремонтът да се съкрати с 20 дни, а предстои двете страни да уточнят и началната дата, каза Фандъкова. Студентите предлагат той да започне в средата на лятото.

Затворено е отделение в болницата в Сливен

Затворено е отделението в болницата в Сливен, откъдето са новите случаи на заразени с коронавирус от медицинския персонал, казаха от Националния оперативен щаб. Там ще се прави дезинфекция и ще се проучат контактните лица.


Седем от заразените работят в едно и също отделение на болницата, която не приема пациенти с Covid-19, уточниха от щаба.


Според доц. Димо Димов от щаба тези факти потвърждават огнищния характер на разпространение на коронавирусната инфекция. "Таргетните групи, които са медицинският персонал в лечебните заведения, и допускането на възникването на такива случаи при неглижирането или недокрай спазване на хигиенните
противоепидемични мерки", подчерта той.

Излекувани са 83 души

Рекордните 83-ма души са излекувани от коронавирус в рамките на последното денонощие, съобщиха от Националния оперативен щаб. Излекуваните пациенти общо са 1206.


22 са новите случаи на заразени с коронавирус, Изследвани са 1347 проби.


Общият брой на лабораторно потвърдените случаи достигна 2560.


Има девет нови случая на заразен медицински персонал - двама лекари, пет медицински сестри и двама санитари.


Коронавирусът в България: ограничителните мерки падат, спортът се завръща (хронология)

© Капитал


За денонощие има двама починали - мъж лекар на 77 години в столичната болница "Св. Анна" с придружаващи заболявания - исхемична болест на сърцето, диабет и артериална хипертония, и жена на 67 години от Пловдив.


До момента починалите са 146, като средната възраст е 68.7 години.


Към този момент бройката на настанените в болница е рекордно ниска в сравнение с предходната седмица - 132, и само 9 от тях се нуждаят от интензивно лечение.


Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Дано всичко скоро стане минало!

 2. 2 Профил на kpenkov
  kpenkov
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Не е ли по-правилно да се пише оздравяли, защото излекувани предполага използване на лекарства, ваксини и т.н.

 3. 3 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#2] от "kpenkov":

  Не е ли по-правилно да се пише оздравяли, защото излекувани предполага използване на лекарства, ваксини и т.н.
  —цитат от коментар 2 на kpenkov


  По правилно е, разбира се. Но както писах наскоро думите все повече губят смисъла си често ми се налага като кажа или напиша някоя да обяснявам в какъв смисъл я използвам... Това с думите започва да ми напомня за новговор по Оруел.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 4. 4 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Политиката, разрешеваме всичко бързо, веднаге и на всеки стига да поиска скоро ще ни върне на нива от 50-тина и повече на ден, както стана вече в Македония. И най-вероятно ще влезем с летящ старт в есенния пик. Но ако накрая не се изходим на метеното, няма да сме ние.
  Кака беше притчата , какво наказание избираш да изядеш десет торби сол или сто камшика. Изядохме девет, на десетата спряхме, сега ще чакаме камшиците.

 5. 5 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Не е ли по-правилно да се пише оздравяли, защото излекувани предполага използване на лекарства, ваксини и т.н.
  —цитат от коментар 2 на kpenkov


  Ако предположим, че тежките случай имат по-голям шанс в болницата, а не вкъщи - тогава защо да не са излекувани? Тоест те в болницата не просто лежат и гледат тавана, там им се дават препарати според състоянието и другите им заболявания, следят ги изцяло/а не само дали имат температура/ и се вземат мерки веднага. Това нещо в домашни условия 'оздравял', може и да е трагично НЕоздравял... понеже вкъщи какво - пиеш чай от лайка и парацетамол?

 6. 6 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  До коментар [#2] от "kpenkov":
  —цитат от коментар 3 на Nil satis nisi optimum


  Дали по Оруел или по-скоро по простотия и неграмотност, но е вярно.

 7. 7 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1742 Любопитно

  До коментар [#4] от "Anton Andonov":

  Вие с какво си изхранвате семейстото? Ако вечерята на децата Ви зависеше от това да ходите всеки ден на работа - същото ли щяхте да пишете?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 8. 8 Профил на Seaborn
  Seaborn
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Имате правописна грешка, не се пише "исхимична", а "исфизична" болест на сърцето...

 9. 9 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 185 Неутрално

  До коментар [#4] от "Anton Andonov":Вие с какво си изхранвате семейстото? Ако вечерята на децата Ви зависеше от това да ходите всеки ден на работа - същото ли щяхте да пишете?
  —цитат от коментар 7 на Nil satis nisi optimum


  Човекът не пише тотална карантина, а по внимателно отпускане на режима.
  Цяло чудо е, че засега вирусът минава много леко през България.
  С това просто население, са нужни и по-строги мерки.
  Сега, заради ресторантьорите, цяла България ли да запалим?

 10. 10 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#9] от "Destino":

  Понеже знам сирахомилствот във този форум не се застъпих за хората, които създват работни места. Попитах за работниците, които изхранват децата си с работа. Вие колко сервитьори сте готов да осъдите на смърт чрез глад? И Вас ще попитам - на държавна заплата ли сте, или си изкарвате парите с туд?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 11. 11 Профил на StandBy
  StandBy
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Не е ли по-правилно да се пише оздравяли, защото излекувани предполага използване на лекарства, ваксини и т.н.
  —цитат от коментар 2 на kpenkov


  Оздравяли са всички дето са минали през това и са се възстановили, но като изключим тотално безсимптомните случаи, повечето са имали някакво лечение - било хапченца от личен лекар или системи и в болница. И под лечение не се разбира само третиране с медикаменти които конкретно са правени за тоя вирус. Проста кислородна маска например или системни вливания също лекуват поражения от него. А към това се добавят и превенциите (антибиотици за съпътстваща бактериална инфекция например) и третиране на усложнения (вливания, маската по горе или не дай боже интубация). А ваксините изобщо не влизат в такова лечение - те са превенция и се прилагат много преди да си вече втасал.

 12. 12 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 2135 Весело

  Преди цунами океана първо тихичко се дръпвал от брега, разправят... (ツ)

 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3839 Любопитно

  И аз си мисля, че е рано за празници. Може да има места в болниците, може лекарите да се понаучиха, може да отминаха паниката и страхът, но вирусът е още тук.
  Твърде бързо всичко се разреши, особено хотелите, кръчмите и моловете можеха да почакат още 1-2 седмици.
  Дано да не съм прав.

 14. 14 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Първо връщането на нещата ще струва много повече вечери и на моного повече хора. Уви и много повече тежко преболедували, в много слулаи с трайни увредения или направо отишли си. Ние доказахме, че тежко болни не можем да лекуваме. От интубираните 90% си отидоха. Единствения ни шанс до тук са ранните мерки и вероятно ваксината, заради която 1 от над 100 са наистина тежки. Защото мисля, че и на децата е ясно, че реалния брой срещнали вируса е над 100 хил. Направени са само 70 хил теста, понеже на доста са правени и повече от един, на положетелните задължително. То реално тествани са под 50 хил души.
  И второ, като отмениш изведнъж 10, а в нашия случай почти всички ограничения, няма никакъв начин да разбереш кое е издънило нещата при проблем.

 15. 15 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Ще отпадне ли карантината за българите които работят в Испания.

  Инсталатор на оптика в Мадрид и в свободното време - компютри мрежи сайтове.
 16. 16 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  До коментар [#14] от "Anton Andonov":

  Притесненията са обясними, но по-скоро неоснователни. Абсолютни никакви мерки не се спазват от поне 20 дни и нищо притеснително не се случва. Явно тук заразата по една или друга причина не намери добра почва за развитие. Единствената реална опасност е да не си внесем зараза от чужбина. С туристи. Ако не прежалим сезона, колкото и да е тежка цената, и допуснем англичани и руснаци до курортите ни, омазването ни е гарантирано.

 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  Какво означава "само социалните"? Разстояние от 2 метра? Невъзможно в градски условия и на работа в производството. Постоянно с маски? Глупаво и вредно според СЗО.

 18. 18 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  е кво стана с 'очаквам много хора да измрат,яко да измрат"?

 19. 19 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 406 Весело

  готина снимка, къде е короната?

 20. 20 Профил на niki7
  niki7
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Отменете носенето на маски! Веднага!

 21. 21 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4371 Неутрално

  Толкова е просто....да се отмени носенето на маски и посочат огнищата , където ако се наложи да ходиш да си носиш и предпазните средства ! А , казано по горния начин , излиза , че ти прави благоволение , защото си малоумен......всъщност , поначало е така ….

 22. 22 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#14] от "Anton Andonov":Притесненията са обясними, но по-скоро неоснователни. Абсолютни никакви мерки не се спазват от поне 20 дни и нищо притеснително не се случва. Явно тук заразата по една или друга причина не намери добра почва за развитие. Единствената реална опасност е да не си внесем зараза от чужбина. С туристи. Ако не прежалим сезона, колкото и да е тежка цената, и допуснем англичани и руснаци до курортите ни, омазването ни е гарантирано.
  —цитат от коментар 16 на zle_platen_trol


  В градския транспорт и големите вериги магазини се ходи с маски, нямаме никакви данни за по-леки щамове, които доминират в България, а и изобщо някъде по света. Най-вероятната причина за ниския брой случаи е карантината и това, че хората в началото се уплашиха, ограничаваха контактите си и заразявания се случваха предимно в семейството, сред близки приятели, понякога сред медицински работници. Със или без туристи, ако не се поддържат задължителни мерки като носене на маски и социално дистанциране на обществени места наистина ще влезем с летящ старт в есента и ще омажем всичко.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  Значи,
  Продължават огнищата сред господата цигани, както и разпространението в досежните им болници.
  Това ще си тлее вовеки.
  Защото господин циганин и хигиена са две несъвместими понятия.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 25. 25 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  Бързо и безгрижно се олаби всичко, само да не стане накрая като при комшиите от Македония

 26. 26 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 1110 Весело

  Ти баща, ти майка! Благодарим ти, спасителю наш, че с мъдрите си действия ти спаси живота наш! ... То не че имаше някаква заплаха де.

  Важното е, че има аргументация за милиардите, раздадени на "наши" хора. И удобно оправдание за всички проблеми.

  Затова (за имитация на наличие на заплаха) трябва да продължаваме да ходим с маски! И цялата държава да дезинфектира и да прережда маси, чадъри, чинове. За пред камера де, не постоянно.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#2] от "kpenkov":

  Няма угодия за вас. Тези на домашно лечение много ясно, че за оздравели. Може и антибиотици да са пили за вторична бактериална инфекция, ама айде оздравели ще ги пишем. А в болница според теб какво ги правят ? Гледат ги как лежат на леглото ли ? Там се употребяват доста повече лекарства в зависимост от симптомите. За съжаление няма лекарство, което да влияе директно на вируса, но поне има лекарства, които облекчават другите симтоми и дават време на организма да изработи антитела.

  http://www.youtube.com/watch?v=QuBy3BzCXwg
 29. 29 Профил на Λllαν Νeemore
  Λllαν Νeemore
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  „О, милосърдие…

  Двойна благодат

  за който взема и за който дава,

  по-силно у по-силните в света,

  то повече от златната корона

  приляга на монарха.“

  Шекспир

  "Венецианският търговец'

  ...flavum, flavum!
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#28] от "Симо":

  Лекувани и излекувани са две различни неща. Ама много различни.
  За да се каже, че някой е излекуван, трябва да има ясна поредица от действия (алгоритъм), които водят до излекуването му. Никой в света до момента няма такъв алгоритъм. На какво основание тогава онзи генерал бай гол х.й говори за излекувани?

 32. 32 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 664 Неутрално
  До коментар [#2] от "kpenkov":Няма угодия за вас. Тези на домашно лечение много ясно, че за оздравели. Може и антибиотици да са пили за вторична бактериална инфекция, ама айде оздравели ще ги пишем. А в болница според теб какво ги правят ? Гледат ги как лежат на леглото ли ? .
  —цитат от коментар 28 на Симо


  Нищо не ги правят - просто, когато някой умре го пишат умрял от корона - даваха при Генка Шикерова интервю с един човек, на който така са направили с баща му - най-вероятно и другите стотина умрели от корона са същите - умрял при неуспешна операция ама го писали корона и дори не казали на близките му, а те го разпознали по лъжите на щабаджийте от телевизията

 33. 33 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Вече има предостатъчно информация, подкрепяща премахването на всички т.н. мерки.
  Но явно има доста хора, които не умеят или не искат да разсъждават рационално и се чувстват уютно някой да им спуска команди, които често са или напълно безсмислени или противоречиви една на друга.

  Do or do not. There is no try. Yoda
 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8615 Неутрално

  От щаба знаят ли, какво обещава Борисов?

 35. 35 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: Неутрално

  Една от големите лъжи на Барба Ганьос и НОЩ-а е да си приписват заслугите за случилото се с коронавируса в България.

  Като се погледне кривата в България от края на март до края на май се вижда, че при всякакви мерки, по-строги или по-слаби - ПОЛОЖЕНИЕТО Е ПОЧТИ ЕДНО И СЪЩО.

  Няма НИКАКВА ВИДИМА ВРЪЗКА И ЗАКОНОМЕРНОСТ според наличните данни между ограничителнтие мерки наложени от това правителство и разпространението на епидемията във времето.

  Причините за епидимиологичната картина в България са някъде другаде (може да е БЦЖ, може да е ниският среден брой на населението на кв. км, вероятно няма да разберем скоро), но не и в шизофреничното налагане и отмяна на всякакви смислени и преобладаващо БЕЗмислени мерки, копирани от случващото се в други държави и неадекватни на нашата ситуация.

  Просто се "преписваше" дословно това, което се прави в Западна Европа, Италия, Испания, Франция, Австрия - но там мерките следваха конкретната ситуация във всяка държава, а тук - нуждите на ПиАр-а на Баш Главатаря и рейтинга му.

  Насаждане на масова психоза, страх, заплахи, чували, трупове за сметка на НАЙ-НИСКИЯ процент тествани на 1 млн. в ЕС. Откровена манипулация на данните за тестове поне два месеца - март и април, под предлог, че "нямаме тестове" "бързите тестове не стават" но за сметка на това тихомълком ги включиха в статистиката за да натъкмят данните.

  Пускане на фалшива пропаганда като тази за производство на "милиони маски", инспектирани лично от Барба Ганьос с Жипката, които и до днес обаче не са сертифицирани и не се ползват от никой. Важното е да се обработва Матр'яла.

  И най-важното - един от най-високите проценти на заразени медици в Европа, което показва пълната неадекватност и негодност на управлението на здравеопазването и разпределението на предпазни средства.

  Горе-долу това бяха "заслугите" на Барба Ганьос и НОЩ-а. И неадекватното поведение на Мутафчийски, зает да си бръсне главата и да отбягва адекватните въпроси, зададени примерно от Бенатова, придържайки се към поведенченските модели на Вожда и Учителя - брутална естествена байганьовска простотия и гьобелсова демагогия - като те питат за компютри, ти им говориш за компоти и ги наричаш мисирки.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 36. 36 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1669 Любопитно

  До коментар [#22] от "Коки":

  Цитираните мерки не се спазват от поне 20 дни. Какво е обяснението, че без абсолютно никакви мерки положението е нормално? И защо, ако продължаваме в същия дух ще се влоши? Откъде ще дойде разликата? Освен разбира се масов внос на заразени за да угодим на интересите на туристическия бизнес.

 37. 37 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#10] от "Nil satis nisi optimum":

  Не всички на "държавна заплата" си изкарват парите без труд. Ако не се досещате (и на цъкащите минус) мога да дам примери :)

 38. 38 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#32] от "pesho79":

  Кой е този човек? Име? Диагноза?
  Стига плямпаници!

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#36] от "zle_platen_trol":

  По мои наблюдения като цяло се спазваше ходенето с маски в затворени помещения. Кристиан Дростен, немският вирусолог в основата на политиката за спавяне с коронавируса в Германия, в един от подкастите си подробно обясни как се развила втората вълна при испанския грип. В България именно втората вълна е била опустошителна. През лятото заразата се разпространявала бавно из страната, случаите са били малко, но до есента във всички обалсти вече е имало заразени. Когато идва есента, вероятността за заразяване изведнъж се покачва. Ако вероятността се покачи с малко, да речем с 30%, това не значи, че броят на заразени ще се покачи с 30%. Значи, че коефициентът R0 става от около 1 на 1.3 и имае експоненциален растеж. Но за разлика от пътвата вълна, когато това се наблюдава само в някои огнища, да речем Милано, Мадрид или Ню Йорк, то при втората вълна процесът се случва паралелно в цялата страна и става почти невъзможно да бъде контролиран. Ние вече заразата си я имаме и сега ще се разпространи из цялата страна със или без туристи. Ако няма готовност за масово тестване и проследяване на случаи през есента, прогнозите са много мрачни...

 44. 44 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  Ай честито:
  "Общо 29 милиарда евро за България от 2021 до 2027 година по всички европейски програми, фондове и бюджети. 692 милиона евро ще са налични още тази година."

  Скоростен индекс "Y"
 45. 45 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#43] от "Коки":
  Немския вирусолог е обикновен шарлатанин със спекулативни каканижения от сектата на панкикьорите-мародери.
  Защото ако имаше нещо общо с епдимиологията би трябвало да обясни като как вируса е в Европа е Америка доказано още от ноември-декември 2019та и си спинка през всичките тарапани по "черни петъци", Коледни и новогодишни фестивали и пътувания в целия западен Свят и изведнъж се събужда на 24ти февруари след една плоска фалшификация на СЗО и тръгва да "коси" трупове, ама само там където местинте власти успяха да организират паниката - Сев. Италия, Мадрид, Ню Йоррк?
  След стотици милиони проди на глобално ниво се доказа, че след половин година се намира в 5% от населението от които само стари, онкоболни и някои буквално убити в болниците с "вентилаторите" умират.
  Единствения им шанс да поддържат паниката е да продължат да "тестват" като обезумели. Колкото и да тестват - пак толкова ще намерят - 5%.
  В България ако направят 70000 теста за СПИН сигурно повече ще намерят.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7178 Неутрално

  Мерките (всички) на практика отпаднаха

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  На здравният мминистър му заповядаха да разреши спортните мероприятия!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  Коронавирусът в България: здравният министър разреши спортните мероприятия

  Здравния министър през цялото време на "страшната криза " причинена от зловещата Корона , , играеше ролята на смокинов лист . Призван да прикрива тъпотиите на Простия и простите около него . Изпълнявайки ролята на гръмоотвод за присмеха за неадекватните заповеди под давлението на криещия се в сянка действителен Началник на уж Националния щаб за борба с Ковид- 19 . Днес е поредната издънка на министъра , за когото последната заповед за условията за ползване на ресторантите е причина Простия да го кълца на кайма пред минсъвета . Жалък човечец , без досойнство и чест .

 54. 54 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  Шестима депутати от БСП са внесли за обсъждане в Народното събрание предложение за промяна в закона за бюджета на здравната каса, според което, ако се приеме, медиците няма да връщат парите, които са получили по време на извънредното положение

  Даржавата е ПОПРЕЧИЛА НА МЕДИЦИНСКИТЕ РАБОТНИЦИ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ И ИМ Е ВМЕНИЛА В ДЛЪЖНОСТТА да имат готовност да приемат болни от Вируса . До голяма стапан се повтаря казуса с ресторантьорите и туристическия бранш . Така че медиците не трябва да връщат парите и сигурно няма да ги върнат .. Едва ли ще посмеят да го направят .

  .

 55. 55 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  Със заповед министърът на здравеопазването Кирил Ананиев резреши провеждането на колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на открито, считано от 10 юни

  Този нещастен човечец все още се мисли за някакъв Фактор в пъзела Коронавирус . Простия вече обяви , че от 15 Юни всички задръжки падат . Освен 60 : 40 и някои дреги дребни социални въпроси , по които се дава по някой и друг лев на народонаселението . Което може да доведе до нежелани вълнения в тозе неподходящ момент .

 56. 56 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  По думите му в момента "параметрите" на банакта са "отлични".

  Вионаги ,по време на природни катаклизми и бедствия , има институции които стигат до Пир и пируване . А за банките никога няма криза , освен ако сами не я предизвикат . По някакни свои интереси .

 57. 57 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  Посочи, че не е в неговите правомощия преди да бъде одобрен един кредит да пита какъв е той или да казва на кого да бъде одобрен.

  Сигурно това не е в неговите прерогативи у но в тях влиза задължението да има поглед върху това кой е теглил кредити от банка , която е под негово наблюдение .

 58. 58 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  Имате правописна грешка, не се пише "исхимична", а "исфизична" болест на сърцето...
  —цитат от коментар 8 на Seaborn


  Без химия, няма физика! (девиз на батките)

 59. 59 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  Със заповед министърът на здравеопазването Кирил Ананиев резреши провеждането на колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на открито, считано от 10 юни Този нещастен човечец все още се мисли за някакъв Фактор в пъзела Коронавирус . Простия вече обяви , че от 15 Юни всички задръжки падат . Освен 60 : 40 и някои дреги дребни социални въпроси , по които се дава по някой и друг лев на народонаселението . Което може да доведе до нежелани вълнения в тозе неподходящ момент .
  —цитат от коментар 55 на papуre


  А банката за облажване и личностно развитие ще връща ли парите?

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK