Следващата карта на Божков: Горанов поиска да прехвърля лотарията на избран от тях

Следващата карта на Божков: Горанов поиска да прехвърля лотарията на избран от тях

© Фейсбук/Васил БожковФинансовият министър Владислав Горанов е поискал Васил Божков да прехвърли дяловете си от "Национална лотария" на избран от управляващите, а след като бизнесменът отказва, в парламента са внесени и приети промените в Закона за хазарта, с които се национализират всички частни лотарийни игри. Първото "предложение" от Горанов било през ноември 2019 г. А следващото на 23 януари тази година - на фона на публични изказвания за лотарийния му бизнес от премиера Бойко Борисов и редактиране на Закона за хазарта в движение - въпросът бил "Сега вече готов ли си да си прехвърлиш дяловете".


Това твърди обвиняемият бизнесмен в нова част от историята, която публикува в петък (5 юни) сутринта като инфографика във Фейсбук. Към нея няма преки доказателства, но е с уточнението, че в сигнала до главния прокурор "рекетът от управляващата хунта" бил обяснен хронологично и доказуемо. В четвъртък от изказване на Иван Гешев се разбра, че той е получил по имейл сигнал от Божков, който вече се проверявал.


В рамките на няколко дни през тази седмица обвиняемият бизнесмен обвини управляващите, че първо няколко години е плащал поисканите му 20% от печалбата от лотарийни игри в брой на конкретни лица, за да не променят закона към по-неизгодно облагане, а сега, че през финансовия министър директно е поискан мажоритарният дял от бизнеса му.


"От рекет към грабеж"
Така е озаглавена този път историята и това изглежда финалната й част. Тя започна с комикси като приказката за Али Баба и инфографика "История на рекета", която преведе разказаното в карикатури. Последната част е концентрирана върху Закона за хазарта и промените, които бяха направени в него и с които се забраниха частните лотарии в началото на тази година. В публикацията в петък Божков обяснява как се преминава "от рекет към грабеж".


"Анимациите, комиксите и другите забавни неща" са за социалните мрежи и за тези, които ги разбират. Сигналът, който подадох до Прокуратурата от друга страна, е съвсем сериозен. В него хронологично и доказуемо е обяснено как рекетът от управляващата хунта се превърна в противоконституционен грабеж на частен бизнес", написа Божков като обяснение към публикацията във Фейсбук - основният му канал за комуникация, откакто се укрива в Обединените арабски емирства.


Според Божков на 23 септември 2019 г. SAZKA Group предлага над 1 млрд. лв., за да придобие 51% от "Националната лотария" (според представянето в сайта й тя един от най-големите лотарийни оператор с бизнес в Чехия, Гърция, Кипър, Австралия и Италия - бел. ред.). През ноември според версията на бизнесмена Горанов му заявил, че трябва да прехвърли безвъзмездно мажоритарния дял на лотарията на избран от тях субект.


Чешката компания потвърди в петък следобед, че е искала да купи дял от "Национална лотария" - повече тук.


Кой е избрал субекта и кой е самият субект Божков не споменава и от публикацията и схемата не се разбира конкретен човек, но се подразбира, че ще бъде посочен от управляващите. Ултиматумът на Горанов бил, ако Божков се съгласи, законът да остане в сила и да не бъде променен, а ако откаже - бизнесът му бил заплашен от унищожение. В интервю пред Би Ти Ви в началото на май, с което наруши мълчанието си, откакто е в ОАЕ, Божков сравни управляващите с мутрите от 90-те, като каза, че сега използвали за бухалки институциите. Тогава той каза "общото между мутрите днес и преди години е Борисов. И тогава беше, и сега. Различното е Пеевски. Тогава го нямаше, а сега го има. Ролята му е да седи в сянка като паяк и да дърпа конците".


Божков припомня, че на 16 декември Горанов е възложил на Агенция "Държавна финансова инспекция" да направи проверка на Държавната комисия по хазарта. В хронологията на събитията се припомня и че на 16 януари Валери Симеонов и депутати от НФСБ внасят в парламента предложения за промени в Закона за хазарта.


На 22 януари излизат резултатите от проверката на АДФИ и според Божков не са открити никакви нарушения. Въпреки това обаче на 23 януари сутринта премиерът Бойко Борисов твърди, че нарушения има. Около обяд финансовият министър внася ново предложение за единно облагане на хазартните игри с 25% такса върху комисионите. Според обяснението на Божков таксата е почти същата, която "Националната лотария" плаща към онзи момент.


"Сега вече готов ли си да прехвърлиш дяловете", пита Горанов в същия ден, а Божков отказва. Вечерта на 23 януари Горанов оттегля предложението за 25% върху комисионната и внася ново предложение - за 25% от оборота, а според обясненията на Божков проектозаконът от сутринта е забравен.


На 29 януари прокуратурата започва мащабна спецакция, в която влиза в офисите на Божков, по думите на самия бизнесмен "без установено нарушение са запечатани и обискирани всички офиси и домове на фирми и хора, свързани с Божков".


Финалът на историята, представена от бизнесмена, е, че на 18 февруари в Държавен вестник бе обнародвано и влезе в сила решението, с което парламентът прие промените в закона, с които частният лотариен бизнес вече не е легален и право на него има само държавата.

"Дневник" потърси за коментар изпълнителния директор на "Национална лотария" Димитър Ганев, който заяви, че категорично не е бил запознат с изнесените от Божков през последните дни твърдения и обясни, че в "Национална лотария" не са знаели за договорки с представители на правителството, плащани суми на ръка под формата на такса "спокойствие". "За тези неща питайте Божков. Не искам да коментирам нещо, което съм разбрал от медиите", заяви Ганев.

Публичните събития от картинката на Божков напълно съвпадат със случилото се (вижте хронологията надолу). Така въпросите остават в личните срещи и разговори.


Следващата карта на Божков: Горанов поиска да прехвърля лотарията на избран от тях

© Фейсбук/Васил Божков


Какви са публично известните факти около споменатите дати
23 септември 2019: Датата се споменава за пръв път.


От изявления и подадения от братята Цветомир и Боян Найденови и баща им сигнал през декември миналата година се разбира, че в средата на септември те са имали поредица срещи с Божков за уреждане на общите им бизнеси и за прекратяване на някои от съдружията. Бившите партньори (почти 30 години в "Еврофутбол") на хазартния бизнесмен твърдят, че той е поискал да му прехвърлят дялове от фирмата, която оперира игрите под марката "Ефбет", и ги е заплашвал (Божков е притежавал 60% от дружеството преди години). Според тях този натиск започнал още през юни 2019, но те подават сигнала през декември.

Официална информация за интерес за покупка на дялове от фирмите, опериращи лотарийните игри, досега не е имало. "Дневник" изпрати въпроси до SAZKA Group.


Ноември 2019г:


В онлайн издания започват да се появяват първите публикации, които показват, че има напрежение между Найденови и Божков. Те атакуват братята и бизнеса им и по-късно за тази медийна атака разказва в интервюта Цветомир Найденов. В този период обаче никоя от страните не коментира публично случващото се.


Сред неофициалните информации е, че разривът между партньорите настъпва, защото те са искали да направят лотариен бизнес с друг (спряган е собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев) - като конкуренция на "Национална лотария". Когато Божков научава за това започват и проблемите между тях. Тези събития се свързват обаче с първата половина на годината - вероятно пролетта. Потвърждения за тях могат частично да бъдат намерени и в записите от разговори между Найденови и Божков, разпространени от прокуратурата.


Сега Божков внася друг нюанс, че в края на годината - вместо да има конкуренция, е поискано отнемане на бизнеса му.


В началото на седмицата, Божков разпространи и банкови извлечения от лична сметка с намек, че големите суми, които е теглил в брой са били плащанията за такса "помагане", както нарича поисканата според него от Горанов сума, за да не променят закона. Едната от справките е за ноември 2019г. Тогава почти всяка седмица той тегли на каса суми от порядъка на 250 хил. лева до почти 1,7 млн. лева. Общо през месеца е изтеглил над 3 и половина милиона лева.


16 декември 2019 г.: Проверката на комисията по хазарта

Проверката на АДФИ в комисията по хазарта започна на 16 декември. Тя бе разпоредена от министъра на финансите Владислав Горанов след получен сигнал за това, че комисията по хазарта е облагодетелствала една от регулираните от нея компании с неплатени милиони левове към държавата - "Национална лотария" на Божков. От изявления пред медиите след това се разбра, че този сигнал също е подаден от братята Найденови.


16 януари 2020 г.: "Патриотите" поискаха национализация на частните лотарии


На 15 януари според кореспонденция показана от Божков, за която той твърди, че е с Горанов - двамата обсъждат с есемеси проблем с работата на комисията по хазарта. Финансовият министър поема ангажимент да говори с председателя да не смесва проверката на инспекцията с рутинната работа.


Валери Симеонов и депутати от НФСБ внесоха предложение за промяна на Закона за хазарта, с което поискаха лотарии с билетчета за търкане да могат да се организират само от държавния тотализатор. На практика Симеонов и останалите вносители поискаха вид национализация на частния бизнес и преминаването на тази дейност само към държавата. Лицензите на частните компании, които притежават такъв, да бъдат прекратени три месеца след като законът бъде променен, предложиха тогава "Патриотите".


Само ден по-късно - на 17 януари, след среща в Министерския съвет Симеонов обяви, че премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев подкрепят предложението му лотарийните игри да могат да се извършват само от държавния тотализатор, а не и от частни фирми, както е в момента. До 22 януари парламентарно представените партии отказваха да коментират предложението.


22 януари 2020 г.: Резултатите от проверката - държавата не е събрала поне 210 млн. лв.


Резултатите от проверката на АДФИ в комисията по хазарта бяха оповестени на брифинг пред медии, но с уговорката, че проверката не била приключила и нямат пълни данни, а изявления се правят само заради медийния интерес по темата. Тогава бе оповестено, че единствено Българският спортен тотализатор е плащал на Държавната комисия по хазарта такси по по-високата тарифа, предвидена в Закона за хазарта. Всички останали организатори на моментни игри са плащали по по-ниската, която също допуска законът, обяви тогава директорът на АДФИ Георги Начев (видео от брифинга гледайте тук). Той отказа да се ангажира с коментар дали това е законно или не. Начев изчете текста от Закона за хазарта, който позволява плащане по двете тарифи, и посъветва медиите сами да правят изводи.


Пресконференцията на финансовата инспекция беше обявена по обяд, часове след като Васил Божков даде интервю (за него четете тук) за "Свободна Европа", в което коментира законопроекта, който предвижда тази хазартна дейност да стане само държавен монопол, а частните лотарии - закрити. В разговора Божков обясни положението като "заграбване" на бизнеса.


Всичко това се случва на фона на обиски и претърсвания - същата сутрин представители на Специализираната прокуратура влязоха в Държавната комисия по хазарта, но след като прекараха няколко часа там, отказаха каквато и да е информация за медиите.


23 януари 2020 г.: Борисов с първи коментар по темата, Горанов поиска контрол над хазарта


В изявление пред министрите и медиите преди началото на заседанието на Министерския съвет в четвъртък (23 януари) Борисов отговори индиректно на обвиненията на бизнесмена Васил Божков, който контролира частните "Национална лотария" и "Лотария България", че се опитват да му вземат бизнеса, и на напомнянето, че ако това стане, няма да продължи да издържа футболния клуб "Левски". Името на Божков не беше споменато. Борисов го назова само по повод своите пристрастия към "Левски" и че клубът ще остане и след него, и след Божков. (Повече - тук). В изказването си премиерът обяви, че ГЕРБ може да подкрепи проекта, но при гаранции, че само държавата ще организира хазартни игри и тази дейност няма да се преотдава (видео от изявлението на Борисов - тук).

По-късно през деня финансовият министър Владислав Горанов предложи свой проект. В него Държавната комисия по хазарта се предвижда да се превърне в Национална агенция по хазарта и се променят таксите, които дължат организаторите на лотарии и спортни залагания. С тях на практика се утвърждава като единна по-ниската тарифа, която в момента плащат мастните оператори.


Ден след това Министерството на финансите се отказа от тази идея и обяви, че ще запази действащия модел на облагане на традиционния хазарт, защото "облагането на хазартната дейност винаги е във фокуса на общественото внимание и всяка промяна в модела на облагане подлежи на различни интерпретации дали това е най-подходящият и справедлив модел".


Според неофициалната информация на 25 януари Божков напуска България. Той твърди, че е заминал по работа.


На 28 януари Горанов обясни, че е променил мнението си в рамките на 24 часа, защото медии написали, че е облекчил облагането на лотариите.

29 януари 2020 г.: Гешев обяви първите обвинения и арестите


На 29 януари бизнесменът Васил Божков бе задочно обвинен по седем обвинения, сред които за ръководител на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство за престъпление по служба. Той бе обявен за общодържавно и международно издирване, обяви тогава главният прокурор Иван Гешев пред журналисти. При акции на прокуратурата в сряда (28 януари) в офиси на фирми, свързани Божков и в Държавната комисия по хазарта бяха задържани общо 16 души, включително председателят на Държавната комисията по хазарта Александър Георгиев.


18 февруари 2020 г.: Промените в Закона за хазарта влизат в сила


От тази дата лотарийните игри с билети за търкане вече могат да бъдат само държавни. Това стана след влизането в сила на инициираните от "Обединените патриоти" и прокарани с решаващата подкрепа на ГЕРБ поправки в Закона за хазарта, които бяха обнародвани в "Държавен вестник" на 18 февруари. От момента на влизането в сила на закона се отнемат лицензите на единствените частни компании за моментните игри - "Национална лотария" и "Лотария България", мажоритарен дял в които има обвиненият (вече за 11 престъпления) Васил Божков.


В предишните епизоди на историята


В понеделник (1 юни) обвиняемият бизнесмен Васил Божков публикува карикатури, които нарече приказката за Али Баба в "История за рекета", а ден по-късно я обясни с истински герои - сред които и Владислав Горанов, който според Божков поискал 20% от печалбата на "Национална лотария", за да не променят в закона облагането на хазартните игри. Божков обяви, че е плащал в брой на конкретни лица, но отново не показа директни доказателства.


Малко по-късно, за да докаже твърденията си, той публикува и извлечения от банкови сметки, от които личи, че е теглил огромни суми и по думите му ги е предавал на ръка като такса "спокойствие".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (375)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  В тази кална игра няма нито добри, нито чисти...!

 2. 2 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  Много се радвам, че мафиотите в България и масови убийци изведнъж станаха изобличители...
  Но не е ли по-добре да дойдат да бъдат осъдени за престъпленията си и да си излежат? Няма ли съвестта им така да е по-спокойна?

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3704 Весело

  Ще прехвърли бизнеса си - на КОЙ, то е ясно.....

 4. 4 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  Дори 10% от това да е вярно......хммммм.....

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  “В тази кална игра няма нито добри, нито чисти...!”

  Има сблъсък на две МАФИИ, от които едната е облечена в държавна власт.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3704 Весело

  " Малко по-късно, за да докаже твърденията си, той публикува и извлечения от банкови сметки, от които личи, че е теглил огромни суми и по думите му ги е предавал на ръка като такса "спокойствие"."

  Кой каза, че имало бивши мутри ? Съдружникът на пашата си е все същия !!!

 7. 7 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2163 Неутрално

  Някой хора в момента са в прединфарктно състояние.

 8. 8 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 908 Неутрално
 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  До коментар [#6] от "samoedin":

  “Съдружникът на пашата си е все същия !!!”

  Размахът е различен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Цветан Василев е добре да се свърже с този, който прави графиките на Божков и да започва и той да пуска такива. Там щетите за народа са в пъти по-големи

 11. 11 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Божков не е за жалене, той е като тях. Не е за жалене и българският народ който на избори масово гласува за мутри.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3704 Любопитно

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  " Има сблъсък на две МАФИИ, от които едната е облечена в държавна власт."

  Трудно ми е да определя броя на мафиотските групировки у нас, но си мисля, че са повече от две.....

 13. 13 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Звучи съвсем логично и се подтвърждава от хронологията. Ако е добре документирано, може и да не се размине на тиквите и калинките. Да видим каква ще е реакцията на прокуратурата.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 14. 14 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Не разбирам защо "невинният " Божков не остана в България и вместо с "картинки" да си изложи тезите персонално и там където трябва. Него никой не го зплашва . В Дубай му е удобно , защото там има сериозен бизнес , но не ми се струва достоверно с "комикси " да градиш тези , на които явно се кефят и вярват от "антигерберастката " група на социалистите и едновременно с тях - "жълтопаветните демократи "! Не е сериозно и за нормалните хора , както от страната така и от чужбина !

 15. 15 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Лъснаха отвсякъде белите ви пост комунистически задници!

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 16. 16 Профил на deacon
  deacon
  Рейтинг: 369 Разстроено

  Тъпо е и НИЕ сме тъпите!Щото искаме една престъпна фигура да събори едни престъпници!Ама си го ЗАСЛУЖАВАМЕ!

 17. 17 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2023 Разстроено

  ОСТАВКА БЕ!!!
  УДРИ БОЖКОВ ДОКАТО ПАДНАТ!
  УДРИ!!!!!

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3704 Весело

  " На финала на 18 февруари народното събрание прие промените в закона, с които частният лотариен бизнес вече не е легален и право на него има само държавата."

  Е,винаги така свършват уговорките за пълен съпорт, факт !

 19. 19 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2968 Весело

  Божков успява да се опъне на Пеевски, прасето за първи път ще трябва да се поизпоти за да заграби.

 20. 20 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2023 Разстроено

  До коментар [#5] от "Norman Granz":


  ЗА ТОВА СА СТАНАЛИ ТОЛКОВА НАГЛИ!
  Никога не са живяли с 600 лева
  Маргинали!

 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  До коментар [#11] от "gripen":

  “Божков не е за жалене, той е като тях.”

  Никой не твърди друго.

  Още отпреди 10.ХI.89 Черепа е един от най-безскрупулните мафиоти в България. Всички партии от сегашния политически картел са го обгрижвали в един или друг период, срещу което са яли от ръката му.

  Просто в един момент прасето-паяк се почувства по-силно и обслужващият персонал бързо смени ориентацията...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на ART
  ART
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Отврат! Повръща ми се!

 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3704 Любопитно

  До коментар [#4] от "Манчо":

  " Дори 10% от това да е вярно......хммммм'

  Защо, кое до тук ти се струва невярно или неточно ?

 24. 24 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Не разбирам защо "невинният " Божков не остана в България и вместо с "картинки" да си изложи тезите персонално и там където трябва.
  —цитат от коментар 14 на doroteus


  Ми как да разбираш като е празно между ушите? Кое точно не ти е ясно - че шайката си назначи глав прокурор, че си направиха незаконен специализиран съд, че съдебната система в България не работи и е корумпирана?

 25. 25 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2023 Разстроено

  КАКВО СА МОТАТЕ ТА НЕ ОСВОБОЖДАВАТЕ МЕСТАТА БЕ?
  КАКВО ЧАКАТЕ? ДА ВИ ИЗПРАСКА ОЩЕ МНОГО ПЪТИ ЛИ?

 26. 26 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 45 Неутрално

  Сутрешното кафе няма да е пълноценно без сутрешната емисия от Божков ТВ.

 27. 27 Профил на ART
  ART
  Рейтинг: 404 Неутрално

  СМЪРТТА НА БЪЛГАРИЯ

  Умира България, изтича кръвта ѝ!
  Обрули я вятърът, съхне земята.
  Все още бие сърце във гръдта ѝ,
  но тъжно затихва. Приижда бедата.

  Не ражда бъдеще, вече снагата ѝ.
  Троскот и гниди убиват пшеницата.
  Не ражда ни Ботев ни Караджата,
  и все по-малко стават дечицата.

  Умира България, пируват хиените.
  Боричкат се, късат кости и плът.
  Кърлежи тлъсти смучат от вените,
  и лешояди горе кръжат.

  Дъвчат овцете тревата суха.
  Скърцат по зъбите пясък и глина.
  Проблейват тихо на тоз дето духа
  и чакат незнайно какво да отмине.

  Щом някоя блейне по-силно, горката,
  пастирите - вълци освирепели,
  разкъсват я бързо встрани от стадата.
  Пасат си другите - главите навели.

  Умира България, вият хиените.
  Изтича кръвта ѝ нейде навън.
  И все по-малко остава във вените,
  и все по-близо е вечният сън.

  А пък овцете, пасат в буренака.
  Доят ги, колят ги, до кожа стрижат.
  Децата им бягат нейде далеко,
  а те примирено, търпят ли, търпят.

  Не помнят овцете, своето минало.
  Забравиха Крум, Симеон и Кубрат!
  Убиват България, убиват най-свидното,
  а те все така в буренака пасат!

  Да, прав е Славейков така да попържа,
  във стих да излее мъка и гняв.
  Не е туй народ, туй овча е мърша!
  И ето наистина - поетът бил прав.

  ПИ

 28. 28 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  Ти да видиш! Да прехвърли. Е ,получиха нарушена омерта.

  SHADOWS of SOFIA
 29. 29 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Така или иначе Божков гори. Целта му е, да не е сам, а някой да му прави компания в горенето.

 30. 30 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2968 Неутрално

  До коментар [#21] от "Norman Granz":

  Свинския кърлеж Е по-силен - смуче много повече и от много повече места, на някои е първия посмял.

 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3704 Весело

  До коментар [#2] от "anonim440":

  " Много се радвам, че мафиотите в България и масови убийци изведнъж станаха изобличители.......'


  Ми като работи прокуратурата за тях, няма кой друг да го прави, освен ......самите мафиоти ! И го правят по - добре от тях !

 32. 32 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  Не разбирам защо "невинният " Божков не остана в България и вместо с "картинки" да си изложи тезите персонално и там където трябва. Него никой не го зплашва . В Дубай му е удобно , защото там има сериозен бизнес , но не ми се струва достоверно с "комикси " да градиш тези , на които явно се кефят и вярват от "антигерберастката " група на социалистите и едновременно с тях - "жълтопаветните демократи "! Не е сериозно и за нормалните хора , както от страната така и от чужбина !
  —цитат от коментар 14 на doroteus


  Ако твърденията на г-н Божков бъдат потвърдени в съдебна зала, то евентуалното му оставане в България при огласените от него обстоятелства би могло да се оцени единствено като проява на фамозна глупост. А Божков може да е всякакъв, но не и идиот....

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 33. 33 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Всички знаем, че е истина, но няма как да се докаже.
  България се управлява от нагли мутри! Къде е ЕС???

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2023 Разстроено

  Само стойте и гледайте ,,ЛОШИЯ МАТЕРИЯЛ” и ,,ТЪРТЕИТЕ” как ще ви ометат....

 36. 36 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Не разбирам защо "невинният " Божков не остана в България и вместо с "картинки" да си изложи тезите персонално и там където трябва. Него никой не го зплашва . В Дубай му е удобно , защото там има сериозен бизнес , но не ми се струва достоверно с "комикси " да градиш тези , на които явно се кефят и вярват от "антигерберастката " група на социалистите и едновременно с тях - "жълтопаветните демократи "! Не е сериозно и за нормалните хора , както от страната така и от чужбина !
  —цитат от коментар 14 на doroteus


  Щом не разбираш защо, значи изобщо няма никой на твоя втори етаж. Макар че на всички ни е известно, че вие - "симпатизантите" на комунетата от ГЕРБ, "разбирате" само това, което ви кажат. Безмозъчните тролове и разбирането не са приятели, така че не е страшно - и вчера си беше прост трол, и утре ще си, никой не очаква повече от теб.

 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3704 Весело

  До коментар [#7] от "Doge":

  Други се радват - нов бизнес ще им дойде " дюшеш" !!!

 38. 38 Профил на golemi_qica
  golemi_qica
  Рейтинг: 230 Неутрално

  До коментар [#14] от "doroteus":

  Ти сериозно ли питаш?

  “Комунистът е като крокодил – когато си отвори устата, не можеш да кажеш дали се усмихва или се кани да те изяде.”
 39. 39 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4178 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Всичко е ясно.
  Ортак ортака прогони в Дубай ;)
  за да превземе палат на бул. Московска

 40. 40 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#2] от "anonim440":
  А не е ли по-добре първо да се разправим с хунтата?!

 41. 41 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3740 Гневно

  " СТРАННА " власт , " демократична " от самото си зачатие , расла и развиваща се в условия на непремирима борба с капиталистическият свят , " взела и приложила най-доброто " от него , къде по съвет , къде по нужда ( нека се подразбира по каква....) , къде по придобито възпитание и обучение , къде " ПОДКРЕПЕНО " от фактори имащи очевиден интерес да е точно така с нея....да присъства , гледа и " бездейства " рушащата до невъзвращаемост държавност.....и с " най-голяма вероятност " се кефи и потрива доволно ръце от добре свършената работа.....ВЕЧЕ НЕ ПРИЛИЧА НА ВЛАСТ ! В добавка и " мълчанието " на " опозициите й " и на водачите им.....Наистина странна власт.....а , какво прави още тук …..е може би чака да си я приберат някъде за добре свършената задача , може би.....ще се разбере със сигурност , защото това не власт !

 42. 42 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2023 Весело

  ..., четвъртък от изказване на Иван Гешев се разбра, че той е получил по имейл сигнал от Божков, който вече се проверявал”

  😂😂😂Най накрая ,,инструментът на Господ” и той ,,да си го причини”🤣😂🤣😂🤣😂🤣

 43. 43 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Любопитен факт е, че дори да вкарат Борисов, Горанов, Стоянова, Цветанов и т.н. в затвора, те могат да продължат да строят пътища и тунели.
  Само че буквално.

 44. 44 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  До коментар [#4] от "Манчо":" Дори 10% от това да е вярно......хммммм' Защо, кое до тук ти се струва невярно или неточно ?
  —цитат от коментар 23 на samoedin


  Оценката за верността на едно твърдение не се изгражда върху "струване", а върху доказателства, признати за кредибилни в съдебна зала. Непознаваема истина за политически коректните врачки.

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 45. 45 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#19] от "Deaddark":
  На Доган!!!

 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3704 Весело

  До коментар [#13] от "stein":

  Не я ли видя вече ? Не иска да си го причинява.....

 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  Много се радвам, че мафиотите в България и масови убийци изведнъж станаха изобличители...Но не е ли по-добре да дойдат да бъдат осъдени за престъпленията си и да си излежат? Няма ли съвестта им така да е по-спокойна?
  —цитат от коментар 2 на anonim440  Използваш с лекота изразът « масови убийци «, сякаш разказваш виц за Иванчо и Марийка . Можеш ли да докажеш/назовеш поименно ПОНЕ ЕДНО име на човек, убит от или по заповед на Божков .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1381 Весело

  Ха, това хрисимо момче! И от кога си играе с акулите? Тц тц тц. Дали само тази акула се навърта около него?

 49. 49 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Бизнесите в България трябва да се запитат: добре, щом дори с такса "спокойствие", "пълен съппорт" и приятелски отношения с властта, няма никакви гаранции - тогава?
  Днес пращам суджуци и съм спокоен, ами утре ако някой си хареса бизнеса ми? При прокурора ли да отида, смешна работа?

  ГЕРБ няма да го свали нито сегашната опозиция (БСП и ДПС са същите), нито съдебната система, на ЕС не му пука, докато България не създава проблеми, но по собствен, мъчителен път може да стигнем до идеята за предимствата на правовата държава.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 50. 50 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2023 Разстроено

  ,,Така е озаглавена този път историята и това изглежда финалната й част.”


  Ооооо не не! Не е финалната част. Финалната ще е в съда с доказателствата. Тея затова са се наакали и се правят че работят...
  ОСТАВКА!

 51. 51 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  Не разбирам защо "невинният " Божков не остана в България и вместо с "картинки" да си изложи тезите персонално и там където трябва.
  —цитат от коментар 14 на doroteus


  Защото държавата се управлява от престъпна комунистическа държавна мафия изградена от мутри, които между другото вече овладяха не само прокуратурата, но и по-голямата част съдебната система като цяло!

  Тук не може да се разчита на правораздаване!
  Поне докато хората не се осъзнаят, че върхушката на герб по същество представлява един престъпен клан от бандити оформени като такива още в началото на прехода!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 52. 52 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2341 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":" Има сблъсък на две МАФИИ, от които едната е облечена в държавна власт."Трудно ми е да определя броя на мафиотските групировки у нас, но си мисля, че са повече от две.....
  —цитат от коментар 12 на samoedin


  Имам чувството, че сблъсъкът е между мафиотите от ГЕРБ и холдинг Нове. Леко е засегната е групата на ДПС ООД, групата на Химимпорт (ТИМ) нещо се спотайва. БСП е към ТИМ, патрЕотите гравитират към ДПС, ГЕРБ, ГИМ. Другите са дребни..

 53. 53 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това е най-големият корупционен скандал, за последните 30 години.
  Това е най-големият скандал в ЕС, може би от създаването му.
  Това не е държава. В страна с утвърдени държавни институции, министърът на финансите не може да си позволи, да се държи като квартален мухльо.

  ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ВЕДНАГА !

  (Слава богу, всички тези неща, са на бюрата на прокурорите в Испания, Чехия, на бюрото на Доналд Туск, фон дер Лайен, Кьовеши. Сведено е до знанието на Европейския парламент.)

 54. 54 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3403 Неутрално

  В тази кална игра няма нито добри, нито чисти...!
  —цитат от коментар 1 на selqnin

  Държавата НЯМА право да действа с кални и нечисти методи. Така не се въздава справедливост. Тя трябва да осъди престъпниците с годни и законни доказателства. Иначе следват или дела в Страсбург, които плащаме ние, или ги пускат и си продължаваме по старому.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 55. 55 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  Хунтата искала Черепа да прехвърли лотарията на избран човек,той отказал.Какво прави тогава мафията-приема закон в който пише,че само държавата може да развива такава хазартна дейност.Като краен резултат,избраният човек не получава нищо,хунтата се лишава от многомилионния рекет,някои нейни представители са в прединфарктно състояние от неопровержимите разкрития в картинки и комикси.

 56. 56 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  Ако Божков е плаща последните 10 години рушвети, за да съществува необезпокоявано, като монополист, щеше/трябва да има доказателства за това, и на база тези доказателства, никой нямаше и да си помисли да го пипне, бизнеса щеше да си върви, щяха да си вървят и рушветите. Отделно, крайния резултат от тази битка за НЛ не приключи в сметката на няКОЙ, а в сметката на държавния тотализатор. Божков трябва да играе ва банк, да покаже доказателства за корупция, в противен случай само слушаме празни приказки, които хващат дикиш само при смартбютитата в Форума...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2341 Неутрално

  До коментар [#52] от "historama": ...към ДПС, ГЕРБ, ГИМ.

  Имах предвид ТИМ

 58. 58 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3484 Неутрално

  До коментар [#3] от "samoedin":

  Абсолютно ясна е ... борбата с Пеевски

  ""Киро каза, че като уредиш нещата с тях, ние с Делян ще купим бизнеса. Делян няма интерес към този бизнес. Киро има мерак да влезе, Делян казва..."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 59. 59 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7565 Неутрално

  Преди 30 години се стреляха и убиваха по улиците. Сега мафиотите променят тактиката. Вместо да си цапат ръцете, пускат НАП, прокуратурата и... Валери Симеонов.

 60. 60 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Нищо ново под слънцето, тая схема си върви от началото на 90-те. Ако не вярвате питайте Гечев, Р.Овч., фена на мотоспорта, Монката Йорданов, Бонев, Костов, Батков...

 61. 61 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Рибата става все по-вмирисана. И вече изглежда, че Божков казва истината, защото всичко описано в инфографиката е публично доказуемо.

 62. 62 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Шайката го е ударила на пладнешки грабеж и дори не се мъчи да се прикрива. Сега си помислете, колко подобни случаи има с бизнеси, които не смеят да си отворят устата, Не само големи, а и на местно ниво. С присъединяването към ЕС, България стана свидетел на най-голямото наливане на пари в икономиката и за цялата си история, и същевременно трагично на най-голямата кражба. Периода на управлението на ГЕРБ ще остане в историята с тоя факт.

 63. 63 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Герботроловете се спотайват, явно чакат инструкции.
  А по-умните от тях търсят нови господари.

  А дали мат'ряла ще стопли какво му струва "Новият човек от народа"?

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 64. 64 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  Всички знаем, че е истина, но няма как да се докаже. България се управлява от нагли мутри! Къде е ЕС???
  —цитат от коментар 33 на Ksharp


  Моля, говорете от собствено име. Аз, например, не знам "че е истина". Твърденията на двете страни / държавното обвинение и тези на Божков/ са просто твърдения. Коя е истината решава единствено и само Съдът.

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 65. 65 Профил на Нормален
  Нормален
  Рейтинг: 298 Разстроено

  Божков не е за жалене, той е като тях. Не е за жалене и българският народ който на избори масово гласува за мутри.
  —цитат от коментар 11 на gripen

  --------------------------------
  Всичките ни политици, така наречени политици, са или мутри, или мутрозависими, което си е едно и също. Когато дойдат избори и на изборната сергия се подредят само политически фъш кии, коя трябва да избереш? По-малко миризливата или как да е? Аз, лично, към този момент, не мога да определя не само коя партия е най-добрата, но дори коя е най-малкото зло. Не знаем вие как сте и как ги определяте.

 66. 66 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#56] от "hamiltonf":

  Ми нали сагата с Левски доказа. че няма никакво значение кой е формалния собственик. Какво от това, че лотарията и тотото се водят държавни?

 67. 67 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#28] от "2LOOP":

  Дори не можем да си представим, колко бизнеси са откраднати по този начин.
  Скандалът е международен, предвид членството на България в ЕС и НАТО.
  Ето защо, вчера заговориха ни в клин, ни в ръкав, за закупуването на още 8 самолета F 16...

  Сори, но този път ще си платите за всичко...

 68. 68 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2023 Разстроено

  ПРОТЕСТ!!!
  ОСТАВКА!!!
  И СЪД ЗА МАФИЯТА!!!

 69. 69 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Пладнешки крадци, това е бг-правителството + прокуратура + съд. Държава = Мафия!!!

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 70. 70 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2341 Неутрално

  До коментар [#53] от "vhv":..."В страна с утвърдени държавни институции, министърът на финансите не може да си позволи, да се държи като квартален мухльо."

  Не мухльо, а като квартален хулиган.

  Защо пропусна и оная перхидролената хулиганка от Перник? Петя АВРАМОВА?
  Не било хотел, а подпорна стена..., с асансьори, стълбища, и стаи. Дано поне хората да са разбрали, че оси.ането на плажовете ни се извършва донякъде с помощта на общинската администрация, но най-вече от висши държавни служители от жълтите павета, издигнато е в ранг на държавна политика!

 71. 71 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1937 Любопитно

  До коментар [#44] от "Манчо":

  "За българския съд няма легитимни доказателства..." - изказване на френски съдия по случая Борилски, при който в началото в България убийците не само не бяха осъдени, но единият беше назначен за следовател, а другият - за прокурор...

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 72. 72 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2023 Разстроено

  УДРИ ГИ БОЖКОВ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО ЧЕ 240-те ОЩЕ СЕ ЗАПЪВАТ!!!
  УДРИ!

 73. 73 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2023 Любопитно

  Гешев да не е в някоя изба и да е намерил още културни ценности?

 74. 74 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Ще прехвърли бизнеса си - на КОЙ, то е ясно.....
  —цитат от коментар 3 на samoedin


  " Дипломатическа грама на Държавния департамент на САЩ от 2005 г., публикувана от Уикилийкс (публикувана в цялост първо от Биволъ), предоставя шокиращо описание на дейносттите на Божков: “пране на пари, приватизационни измами, заплахи, изнудване и рекет”, както и тесни връзки с други организирани престъпни групи"

 75. 75 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2091 Весело

  Ако Божков е плаща последните 10 години рушвети, за да съществува необезпокоявано, като монополист, щеше/трябва да има доказателства за това, и на база тези доказателства, никой нямаше и да си помисли да го пипне, бизнеса щеше да си върви, щяха да си вървят и рушветите.
  —цитат от коментар 56 на hamiltonf


  Знаеш каква карта има в ръкава си Божков? Убеден си, че Гешев, Горанов и сие също са знаели?
  Симпатични халюцинации ;)

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 76. 76 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2023 Разстроено

  Със стар комарджия тръгнали комар да играя!
  ДА ВИДИШ ТИ!!!
  НАПРАВО СИ ГО ПРИЧИНИХА тоя път...

 77. 77 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2341 Неутрално

  Коя е истината решава единствено и само Съдът.
  —цитат от коментар 64 на Манчо


  ++++
  Само че преди да реши Съдът, трябва да има обвинение, а обвинението у нас е в ръцете на "касктетите" на "шайката".

 78. 78 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  Някой от съфорумците беше написал: Свири , свири Щурче! Подлудявай ги не спирай....

  SHADOWS of SOFIA
 79. 79 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5704 Любопитно

  Интересно е, Черепът сам ли си рисува карикатурите, или му помагат от нечия медия?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 80. 80 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2023 Разстроено

  До коментар [#78] от "2LOOP":

  Къде е ония заради когото ме баннаха че съм била праскала лоши коментари?
  Що не излезе да пише и да обясни , картинката”?
  ВОНИ ЛИ,А? ЯКО СА СЕ Н___ЛИ!!!

 81. 81 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2023 Весело

  До коментар [#79] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Рисуват му ги цветно!

 82. 82 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Божков научи поговорката "Храни куче, да те лае!" по трудния начин.

 83. 83 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  До коментар [#51] от "Рим":

  “...върхушката на герб по същество представлява един престъпен клан от бандити оформени като такива още в началото на прехода!”

  https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2007/03/08/317270_boiko_borisov_e_svurzan_s_bulgarskata_mafiia_sochi/

  Без коментар.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 84. 84 Профил на Th Henry
  Th Henry
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Не разбирам защо "невинният " Божков не остана в България и вместо с "картинки" да си изложи тезите персонално и там където трябва. Него никой не го зплашва . В Дубай му е удобно , защото там има сериозен бизнес , но не ми се струва достоверно с "комикси " да градиш тези , на които явно се кефят и вярват от "антигерберастката " група на социалистите и едновременно с тях - "жълтопаветните демократи "! Не е сериозно и за нормалните хора , както от страната така и от чужбина !
  —цитат от коментар 14 на doroteus


  Кой идиот ще остане да лежи по арести при положение, че има млрд и може да си живее на плажа?

 85. 85 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  [quote#32:"Манчо"][/quote]


  Обвиненията към Божков няма да стигнат до съдебна зала, защото ще светнат като коледни елхи маса истини . Същото стана и с Василев - от 6 години все разпитват и съдят хора от низините на КТБ и в резултат - едно НИЩО ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 86. 86 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  Някой има ли обяснение,защо Черепа ,освен комикси и мултфилми не е показал до сега ни е дно доказателство за твърденията си?

 87. 87 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  До коментар [#78] от "2LOOP":Къде е ония заради когото ме баннаха че съм била праскала лоши коментари? Що не излезе да пише и да обясни , картинката”?ВОНИ ЛИ,А? ЯКО СА СЕ Н___ЛИ!!!
  —цитат от коментар 80 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Всички са наказвани от модератора. Да не ти пука. Има хора във форума любители на чуденката и редовно а натискат.

  SHADOWS of SOFIA
 88. 88 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4148 Любопитно

  Картинката вече се изясни. Сега всичко е в ръцете на прокуратурата и каскета Гешев. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 89. 89 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3484 Весело

  До коментар [#64] от "Манчо":

  Като съдът може добър или лош (зависи от присъда и доколко добър е някой олигарх), докато прокуратурата е единствено лоша

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 90. 90 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 225 Гневно
 91. 91 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2023 Весело

  До коментар [#86] от "uvtest":


  ЗА ГИ ВИДИШ ТИ КОЛКО СА НАГЛИ БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА.
  Та когато ги изпраска при Кьовеши ПАК ДА НАТИСКАШ ЧУДЕНКАТА🤣

 92. 92 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4148 Любопитно

  Между другото тази вечер Боко гостува на Панорама по БНТ1. Сигурно тази тема (национална лотария гейт) ще бъде основна.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 93. 93 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Гнусна работа. ГЕРБ малко по малко се превръщат в по-гнусна партия от БСП и ДПС взети заедно. Строители на мутринския комунизъм.

 94. 94 Профил на Divaka
  Divaka
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Докато всички спят или се зомбират от медиите в България, нищо няма да се промени. Действия трябват ...

  一期一会
 95. 95 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1998 Неутрално

  Абе ако това е вярно, Горанов за да си спаси кожата трябва да иде в Брюксел да даде пълни самопризнания и да свидетелства кой му е наредил да изпълнява тази програмна схема. Кьовеши ще му даде нов апартамент на аванта за защитен свидетел иначе гърми като 63А бушон !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 96. 96 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Много се радвам, че мафиотите в България и масови убийци изведнъж станаха изобличители...Но не е ли по-добре да дойдат да бъдат осъдени за престъпленията си и да си излежат? Няма ли съвестта им така да е по-спокойна?
  —цитат от коментар 2 на anonim440


  Така е, но заедно с Божков в затвора трябва да са Борисов, Пеевски, Горанов, Гешев и всичките, които ти смяташ за чисти и спретнати!

 97. 97 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Защо Божков ще праща сигнал на главния прокурор при положение, че му е пределно ясно, че той е избран от същата тази мафия?

  Ако искаше да форсира ръката на прокурора щеше да изпрати копие от сигнала си и до медиите, а защо не и до Кьовеши и навсякъде другаде по света.

  Единственото обяснение, което аз намирам е, че се опитва да настрои Гешев срещу Борисов като му дава коз в ръката да се отърве от него.
  Защото е повече от ясно, че Гешев нямаше да заема тази позиция без някаква каишка.
  Което едва ли му е приятно.

  И ако разбие самия министър председател и мафията му ще стане национален герой, ще бъдат запушени всички критични усти, а и Брюксел също ще отдъхне.

  Възможно ли е Божков да цели това?

  Ако не....защо все пак е изпратил сигнал до главния прокурор?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 98. 98 Профил на gsh47306343
  gsh47306343
  Рейтинг: 250 Неутрално

  до 2ри: много удобно забравяш за хората, които са били опънали чадъра над бизнеса на Божков - те викаш са си вършили съвестно работата. От всичките статии досега не съм забелязал някой от коментиращите да твърди, че черепа е честен бизнесмен. Въпросът е, че не се разследват неговите помагачи от властта. Това не е обективно разследване, а разчистване на сметки, като се използва държавната репресивна машина.

 99. 99 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3720 Весело

  До коментар [#7] от "Doge":

  Ами! Прединфарктно състояние!
  Те са от породата гьонсурати! Ти ги плюеш, те си викат "това е росица!"

 100. 100 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Толкова опозиция имаме в Европарламента, а никой не повдига въпроса там.
  Явно корупцията си е наша, вътрешна работа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK