На живо

Коронавирусът в България: открито е огнище в Самоков, настъпи объркване с данните (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: открито е огнище в Самоков, настъпи объркване с данните (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал
"Дневник" следи в реално време ситуацията. Данните по света следете тук.
Ново огнище в Самоков

Огнище на коронавирус е открито в Самоков, където заразата е тръгнала от местната болница, предаде Би Ти Ви.


В сряда пациент на отделението по вътрешни болести е дал положителна проба за COVID-19. Пациентът е бил приет със симптоми на пневмония в началото на юни, а след като е изписан PCR тест е дал положителен резултат за коронавирус. Ден по-късно положителна проба са дали още трима пациенти на отделението и един лекар, а в петък са потвърдени още четири случая – на две медицински сестри и още двама пациенти. Направени са общо 30 теста.


Приемът и изписването на пациенти са преустановени временно, а в болницата е започнала дезинфекция.

Актуални данни за разпределението на заразените с коронавирус в страната.


Близо 15 млн лева са изплатени за два месеца като допълнителни възнаграждения от по 1000 лева на лекарите и здравните работници на "първа линия" в борбата с коронавируса. Това отчете министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на парламентарния контрол.


За март са изплатени общо 5 297 702 лева на 3578 души. От тях на 1 718 работещи в 37 лечебни заведения са изплатени общо 2 556 196 млн. лева. На 1860 служители на регионалните здравни инспекции (РЗИ), Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) и Спешна помощ са изплатени 2 741 506 лева.


Допълнителни възнаграждения за април в размер на общо 9 454 607 лева са получили 6 626 души. От тях 3 950 души са медицински и немедицински персонал в 59 лечебни заведения и за тях са изплатени 5 510 140 лева. На 2 676 служители на РЗИ, НЦЗПБ и спешните центрове са изплатени 3 904 467 лева. Ананиев припомни, че за медиците, които не са на първа линия бе създадена възможност за получаване на компенсации заради намалелите обеми на медицинските дейности и изтъкна, че отмяната на ограниченията ще доведе до ръст на работата и съответно - на възнагражденията им.

"Уикеда" и Кольо Гилъна с концерт през юли

Почитателите на пънка ще могат да се върнат към музиката на живо след ограничителните мерки с концерта на "Уикеда" на 10 юли в Парк център "Юнак" (до Националния стадион "Васил Левски"). Специален гост на концерта е Кольо Гилъна, вокалист на една от най-популярните прези 80-те и 90-те години на миналия век български пънк банди - "Контрол". "Музикантите обещават много настроение и една запомняща се петък вечер в разгара на лятото", се казва в съобщението на организаторите "София Мюзик Ентерпрайсис". Те предупреждават, че капацитетът на залата е планиран за запълване до 30% и че ще бъдат взети всички задължителни мерки за дезинфекция и разстояние между зрителите.

Общо 73 млн. лв. са изплатени по мярката 60/40

До 4 юни по мярката за запазване на заетостта, известна като 60/40, са изплатени общо 73 млн. лева на близо 11 хил. работодатели и така са запазени над 170 хил. работни места, отчете министърът на труда Деница Сачева на парламентарния контрол. "В тези 170 хиляди няма повтарящи се хора", каза министърът.


Добави, че от началото на мярката са подадени 15 286 заявления за над 259 хиляди служители и работници. Разликата между заявените и реално подпомогнати се дължала на това, че някои компании са подали по повече от едно заявление за различен период, което е и тяхно право. Ако работодател получи отказ, няма пречка да подаде отново заявление, каза още Деница Сачева.

Актуалните данни за изминалото денонощие, съобщени от зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева, са:


Нови потвърдени случаи - 34, активни - 1 078
Хоспитализирани - 8
Излекувани - 68
Направени тестове - 1276, от които резултати има от 223
Починали - 0

Заразени медици - 0

Увеличеният брой отчетени жертви на COVID-19 в България, оповестен тази сутрин, се дължи на случаи от април и май, които досега не са били докладвани от болниците. Истинският брой на регистрираните смъртни случаи е 159, а не 147, колкото беше съобщено вчера на последния брифинг на Националния оперативен щаб. Това съобщи зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева, която говори пред медиите няколко часа след като на официалния информационен портал за коронавируса бяха изнесени сбъркани данни за новите заболели, починалите и направените тестове.


Още вчера от щаба уточниха, че има разминаване между ръчно събираната информация и тази, отчетена от автоматизираната информационна система, като според системата починалите са с двама повече - 149. Шефът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски уточни, че се проверяват два случая от април и ще бъде оповестена информация за тях. Днес Тодор Кантарджиев, член на щаба, уточни, че допълнително оповестените случаи са в софийски болници.


Жени Начева обясни огласения малък брой направени тестове за денонощие - 223, с това, че са отчетени само резултатите до 16 ч. вчера, а голямата част от лабораториите дават данни в по-късен час. Направените тестове, всъщност, са 1276, което е съотносимо с броя тестове от предходните дни, уточни Начева.


Начева и Кантарджиев изрично подчертаха, че подобни грешки са очаквани и нормални при пускането на автоматична система, както и при въвеждането на данни в реално време, и напомниха, че в други държави също се правят корекции на данните. Повече четете тук.


Детската градина в Сливен е затворена за дезинфекция до понеделник заради две деца, които са имали контакт с болни от COVID-19, съобщиха от общината. Децата са от различни групи на детска градина "Еделвайс" и са поставени под карантина, а всички родители са били уведомени още снощи.


На 3 юни за дезинфекция бе затворена детска градина "Детство", заради служителка със съмнение за коронавирус, припомня БТА. Тя е била в контакт с диагностицирани с коронавирус и ѝ е взета проба, която е отрицателна.

Омбудсманът Диана Ковачева поиска забрана на доставчиците на обществени услуги, които са монополисти, да прехвърлят вземанията си на колекторски фирми. В писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева и председателя на правната комисия Анна Александрова Ковачева предлага спешни мерки за защита на гражданите, сред които забрана колекторските фирми да начисляват такси, неустойки или санкции, които не са предвидени в договора със съответния клиент/потребител; работещите в тях да се проверяват за чисто съдебно минало; да се въведе забрана да се дават сведения за длъжника на трети лица и др.


Омбудсманът сигнализира, че по време на извънредното положение заради коронавируса е нараснал броят на оплакванията срещу фирми за бързи кредити, колектори и частни съдебни изпълнители. "Задълженията на гражданите нарастват вследствие на непосилни лихви и такси. Спрямо тях се използват неправомерни методи за събиране на вземанията, някои от тях на ръба на закона", заявява Ковачева.

Демократична България призова за оставка на здравния министър

"Демократична България" призова за оставка на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев заради работата на подчиненото му ведомство в условията на коронавируса.


"Поради проявеното управленско безсилие, водещо до хаос и възможни злоупотреби, смятаме, че оставката на министър Ананиев и неговия екип е не само крайно наложителна но и закъсняла", заявяват от формацията. От там посочват, че стоят зад справедливите искания на медиците за достойно заплащане и защитена работна среда."Обещаните допълнително 1000 лв. не стигнаха до всички, които са работили с пациенти, заразени от коронавирус, някои са получили значително по-малки суми, а други са получили суми, без да са били ангажирани непосредствено", заявяват от "Демократична България". Изтъкват, че в момента здравното министерство е спряло всички плащания на обещаните бонуси с обяснението, че липсват средства, но заявяват, че истинската причина е друга - "в управленската и интелектуална немощ на лекарския, икономическия и юридическия екип на министерството, воглаве с неговия министър Ананиев и особено на зам.-министър Начева". Пълната позиция четете тук.

Нови 34 заразени, хаос с данните

Първият ден без брифинги на Националния оперативен щаб, в който медиите и гражданите следва да научават новините за коронавируса от единния информационен портал, започна с проблеми при обявяването на данните. Малко след 8 часа сутринта информацията на портала беше за 33 нови случая на COVID-19 и общо 2 593 заразени. Сметката от вчера до днес обаче показа, че при тези числа новите заразени за денонощието са 8. Впоследствие информацията бе променена на 34 нови заразени и общо 2 627.


При данните за починалите обаче информацията е за 159 души и "0 за последното денонощие". Към 4 юни смъртните случаи вследствие на коронавирусна инфекция са 147.


За последния час се промениха и данните за оздравелите и сега порталът посочва 1 390 души, както и за броя на направените тестове за денонощието - общо 223. "Дневник" опита да се свърже с пресцентъра на Министерството на здравеопазването за уточнения, но телефоните към 9.20 часа даваха свободно.

Информацията на единния портал към 9 часа сутринта, след като веднъж е променена

Информацията на единния портал към 9 часа сутринта, след като веднъж е променена

Лекар ще подаде сигнал до Министерството на здравеопазването срещу сливенската болница "Хаджи Димитър", в която има огнище на коронавирус, предаде Би Ти Ви. В отделението по гастроентерология има 7 заразени медици, а днес от лечебното заведение признаха, че има и заразен педиатър. От думите на управителя д-р Пенко Пенков се разбра, че отделението, в което е работил педиатърът не е било затворено за дезинфекция, каквато е обичайната практика.


Според д-р Василева, която подава сигнала, заразени медици от болницата работят и на други места и тя изрази съмнение и в лабораторията на лечебното заведение. Василева иска затваряне на болницата за пълна дезинфекция. Кметът на сливен също настоява за временно затваряне на цялата болница. Такова е и становището на Регионалната здравна инспекция, но от ръководството на болницата казват, че "ще затворим поетапно, за да направим дезинфекцията за определени часове".

*Информацията по-късно беше променена на единния информационен портал за COVID-19


Нови осем души са установени с COVID-19 през изминалото денонощие, показва справка в единния информационен портал за коронавируса. С тях общият брой на заразените става 2 593 души. Направени са общо 179 теста.


За последното денонощие са починали още двама души и смъртните случаи вследствие на COVID-19 стават 149. Излекуваните са 1 322 души. Настанените в болници са 149, осем от тях са в интензивни отделения.


Общо 16 397 към момента са поставени под карантина в цялата страна. От началото на мерките в карантина са били общо 191 031 души.

Футболното първенство започва с два мача днес

След близо три месеца прекъсване заради коронавируса футболното първенство в България се подновява от днес, но при някои промени. Сезонът се възобновява с два мача от Първа лига - в 18.45 ч. "Локомотив" (Пловдив) приема "Етър", а в 21.00 часа е двубоят между "Левски" и "Лудогорец". Повече четете тук.

Институции в Сърница затвориха за дезинфекция

Община Сърница е затворена за дезинфекция до понеделник заради 8 случая на коронавирус на местни жители, съобщи областната администрация в Пазарджик. Три жени на възраст – 30, 54 и 64 г., двама мъже на 59 и 61 години и три деца на 2, 4 и 8 години са в карантина в домовете си в задоволително състояние.


Затворени за посещения са детската градина, пенсионерският клуб, местното читалище. МВР и здравните власти следят за спазването на наложена карантина и противоепидемичните мерки в търговските обекти, хотелите и религиозните храмове в град Сърница, се казва в съобщението.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  А защо се пропуска информацията, че броя на заразените тръгна нагоре - 35 за денонощието. Да не стане като в Северна Македония само.

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Алилуя!

  В събота сме на Базата!

 3. 3 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4351 Весело

  Интересно дали ще отворят и чалготеките. Всички знаем, че те са неразделна част от живота на "елитните" футболисти в България. 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4837 Неутрално

  До коментар [#1] от "EU defender":

  Защото така е наредено о баш леевскаря.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4837 Весело

  До коментар [#3] от "padrino":

  Първо в Студентски а после и в други градове !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Тези сериозно ли са направили 179 теста, при положение , че говореха, че щели да правят средно по хиляда дневно.
  Утре ако направят 17 теста, няма как да имаме повече от 17 заразени.

  В същото време в Македония спешно прекратиха футболното си първенство , а Барба Ганьос пуска публика да се помънгърчва.
  Днес в Бразиля близо 1400 починали и 30 хиляди заразени, а само преди месец отчитаха десет пъти по-малко.

 7. 7 Профил на Karera
  Karera
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всъщност вчера сутринта случаите бяха 2585, а днес 2627 т. е. 42 са общо новите (тръгваме по стъпките на Македония? ) , тези 8 са от Сърница добавени вечерта.

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4837 Неутрално

  До коментар [#7] от "Karera":

  и 12 нови починали за 24 часа !!! общо 159.
  Всичко е на ред 86
  https://www.worldometers.info/coronavirus/

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Нашите смело вървят по пътя на византийците и започват с хитрости, само и само да не лъсне истината.

  Аз мислех към края на месеца да правя един уикенд в Гърция, ама вчера разбрах, че уж само заради един случай били поставили под карантина бежански център от 1500 човека, без да тестват други.
  Всеки който се замисли, няма как да повярва, че при пренаселените бежански центрове с над 50 хиляди бежанци за които взеха милиони помощи от ЕС , няма заразени и всичко е ОК.

 10. 10 Профил на ench0
  ench0
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Нови осем души са установени с COVID-19 през изминалото денонощие, показва справка в единния информационен портал за коронавируса."
  На посочения сайт новозаразени са 33, а не 8!

 11. 11 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Тези сериозно ли са направили 179 теста, при положение , че говореха, че щели да правят средно по хиляда дневно.Утре ако направят 17 теста, няма как да имаме повече от 17 заразени.В същото време в Македония спешно прекратиха футболното си първенство , а Барба Ганьос пуска публика да се помънгърчва.Днес в Бразиля близо 1400 починали и 30 хиляди заразени, а само преди месец отчитаха десет пъти по-малко.
  —цитат от коментар 6 на 001


  Навсякъде из Европа се върви към постепенно премахване на ограниченията. Някъде по- бавно, другате както у нас, като страна незасегната сериозно от вируса по- бързо. Хубавото е, че никому у нас не се збранява да продължи да си спазва ограниченията. Относно Северна Македония, мисля че тук отреагирахме своевременно, връщайки 14 дневната карантина за пристигащите от там.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 12. 12 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2410 Весело

  А защо се пропуска информацията, че броя на заразените тръгна нагоре - 35 за денонощието. Да не стане като в Северна Македония само.
  —цитат от коментар 1 на EU defender  До коментар [#1] от "EU defender":

  Колега,знам че ти плащат да наливаш масло в истерията с коронавируса,но се питам няма поне малко нещо нормално в теб?! Зарежи статистиката и маската. Излез навън на чист въздух. Духа приятен южен вятър. Птичките пеят. Влюбени хора се държат за ръка в парка.
  Вместо това си се хванал рано сутрин да броиш труповете...

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4837 Неутрално

  До коментар [#10] от "ench0":

  Посети сайта на Джон Хопкинс.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  Смъртност в България за месец май по години:
  2018 г. - 2237
  2019 г. - 2499
  2020 г. - 2065

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 15. 15 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1055 Весело

  "Нови осем души са установени с COVID-19 през изминалото денонощие, показва справка в единния информационен портал за коронавируса."На посочения сайт новозаразени са 33, а не 8!
  —цитат от коментар 10 на ench0


  Гледайте си сайта а не Дневник... редактора и той е човек :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 16. 16 Профил на va1terego
  va1terego
  Рейтинг: 386 Гневно

  Да, няма ли кой да попита мутрата как така 12 нови поìнали за денонощие, 42 нови заразени, а той се хвали, че бил най-добре справилия се едва ли не !?
  То бива мутренска наглост, бива, ама.... не е ли време за реакция, опозицията къде е?

 17. 17 Профил на NamelessOne
  NamelessOne
  Рейтинг: 55 Неутрално

  И как така при 8 души в интензивно отделение починаха 12!?!?

 18. 18 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Барба Ганьос и щаба се хвалеха вчера, че умирали до 10 човека на седмица, а днес закриха щаба и бам 12 човека и барба ганьос пуска публика на стадионите , бундеслигата глупави, и вече месец играят без публика...

  До две седмици всички ще ни дават за лош пример и ще въведат карантина за влизащите в България , тоест заради Барба ганьо всички хотели по морето ще останат празни.

 19. 19 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Весело

  Цирк по български. В сайта на МЗ няма информация. Портала дава 34 заразени, но ако погледнем общия брой излизат 42. Медиите пишат за 8. При починалите е още по-голяма мистерия. В портала пише, че няма нови починали, но и там сметката не излиза. Явно вече ще е така. Няма информация, няма болест. Всеки да се спасява, както намери за добре. Едни ще си стоят вкъщи, други ще носят маски, шлемове и т.н. трети ще се държат сякаш няма нищо. Ще видим само колко ще изкараме по този начин.

 20. 20 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хубава работа, ама българска. Вчера случаите са били 33 а не 25. Сутринта не са докладва ли 8 от сърница или генерала не ги е споменал. Днес са 34, сигурно повечето пак от сърница. Тестовете са 87800 тоест 2000 за 24 часа. Този сайт за коронавируса не работи, но защо ли се учудвам - десет години не можем да въведем електронно правителство

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Пълно объркване колко са новите случаи и починалите също.

 23. 23 Профил на жорко
  жорко
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Да връщат сутрешните брифинги веднага, че още първия ден след спирането им настана хаос. Някакви числа се въртят и никой не знае кое е от вчера, кое от днес, 12 починали!!!!??? Кво става тука?? Пет минутен брифинг сутрин не пречи на никого, хем да питат генерала как изведнъж починаха 12 наведнъж.

 24. 24 Профил на NamelessOne
  NamelessOne
  Рейтинг: 55 Неутрално

  В тези 34 нови случая не би трябвало да има от Сърница, тъй като там досега има 13 открити - първо 5 и после 8-те от вчера, с които стават 42.

 25. 25 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2410 Весело

  До коментар [#12] от "deaf":Освен глух си и сляп.
  —цитат от коментар 21 на EU defender  До коментар [#21] от "EU defender":

  Слабо!

 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Весело

  До коментар [#23] от "жорко":

  Точно така, жорко!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 27. 27 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#25] от "deaf":

  Слаб си, да.

  The best way to predict the future is to invent it.
 28. 28 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3442 Неутрално

  За днешните два мача ще търся изненадата-Локомотив ПД-Етър-х и Левски - Лудогорец - 1

 29. 29 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Гневно

  Толкова ли е трудно да възложиш на някого, точно в осем да качи актуалните данни на сайта на МЗ? Заразени, починали, хоспитализирани, брой тестове, активни области и т.н. Ясно, че министъра е абсолютно недоразумение и трябва дс сме снизходителни, но тоталния хаос още от първия ден без брифинги е недопустим дори за некадърник, като него. Егати изумителното безхаберие, егати чудото.

 30. 30 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Докато не почне да се разграничава- починали СЪС / починали ОТ к.вирус, докато не се правят аутопсии и не се предоставят заключения на патолози за причина за смърт, всякакви статистики са стъкмистики.
  А тоя форум се е превърнал в свърталище на заклети изпърдели карантинолюбители, телевизионни зомбаци, опулени опенявени гербаляци и всякаква подобна сган. Но, оказва се, че Дневник харесва това.
  Съсипаха ви форума тия, да знаете.

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 31. 31 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Последно 42 нови случая и 12 починали ли е ?
  И ако е това как толкова много починали ?

 32. 32 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  34 co нeвитĸ cлyчoи нo ТОVІD-19 y нoc зo пecлĸднeтe дĸнeнeщиĸ.
  223 co нoпpoвĸнитĸ СТR тĸcтeвĸ.

  Такова чудо до сега не е имало, това май са няй-малкото тестове от както въобще ги правят и въпреки тове резултата е трагичен.
  Македония ни зове с пълна сила и понеже се правиведнага и всичко каквото и който поиска. Ще сме във втори пик тъкмо в средата на туристическото лято и направо ще прелее в есенно-зимния. За съжаление за две седмици затрихме всичко постигнато.
  Всъщоност нищо ново.

 33. 33 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3909 Гневно

  Дневник - как бихте коментирали разминаването между данните от НОЩ (8 заразени и 2 починали за денонощие, общо 2593 заразени, 149 починали, 1322 излекувани) и https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  където са посочени 42 заразени, 12 души починали - общо 2627 заразени и 159 починали!
  До вчера такова разминаване между данните нямаше!
  Или имаме портал за вътрешна употреба "да не се плаши населението" и съобщаване на реалните данни за международната статистика?
  42 заразени за денонощие не са откривани от 13 май, досега не е имало повече от 6 починали за денонощие!

 34. 34 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3909 Гневно

  До коментар [#19] от "zle_platen_trol":

  Вие не гледайте само данните за заразените, ами и за починалите 12 души за денонощие https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  Толкова не е имало никога - досега максималният брой е бил 6!
  Затуй бяха прекратени брифингите - да не се плаши населението! Парица е црица, печалбата преди всичко!

 35. 35 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3909 Гневно

  До коментар [#14] от "hamiltonf":
  Само бъдете така добър да обясните, че това е седмичната смъртност, защото при 108 000 починали годишно смъртността за месец няма как да бъде 2000 души.


 36. 36 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3909 Гневно

  До коментар [#12] от "deaf":

  Колега, птичките са пели и по време на Черната смърт, и на Антониновия мор, и на Киприяновия мор, и на Юстиниановата чума!

 37. 37 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Хайде стига паника! Младите и здрави хора го изкарват като грип - неприятно, но животът продължава!

 38. 38 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Класически ГЕРБерски калинки, сър

 39. 39 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  34 co нeвитĸ cлyчoи нo ТОVІD-19 y нoc зo пecлĸднeтe дĸнeнeщиĸ.223 co нoпpoвĸнитĸ СТR тĸcтeвĸ.Такова чудо до сега не е имало, това май са няй-малкото тестове от както въобще ги правят и въпреки тове резултата е трагичен.Македония ни зове с пълна сила и понеже се правиведнага и всичко каквото и който поиска. Ще сме във втори пик тъкмо в средата на туристическото лято и направо ще прелее в есенно-зимния. За съжаление за две седмици затрихме всичко постигнато.Всъщоност нищо ново.
  —цитат от коментар 32 на Anton Andonov


  Власите накрая на Дунава се давят.

  The best way to predict the future is to invent it.
 40. 40 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  Нали досега рипахте срещу ограниченията? Нали само плашели населението? Ако ги въведат отново пак ще сте недоволни.
  Сега е оставено на всеки да преценява и сам да се грижи за собственото си здраве.

 41. 41 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  До коментар [#35] от "Patsis":

  Така е

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 42. 42 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Весело

  ... Коронавирусът в България: проблеми с обявяването на данните в първия ден без брифинг на щаба ...

  Мисирките в абстиненция!


 43. 43 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3909 Разстроено

  До коментар [#37] от "vzt34526152":

  Да, но 28% от населението на България е над 60 години и нито е младо, нито здраво!

 44. 44 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  Аз отдавна ви говоря, че данните се разминават и човек трябва да ги следи с калкулатор в ръка.

  Пригответе се за втора вълна.

  Любовта ще спаси света!!!
 45. 45 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#34] от "Patsis":

  Не четеш внимателно. Точно това казвам, че не излиза сметката и за починалите. Те пишат 0, но излиза съвсем друго, което според мен също едва ли е реално, защото няма, откъде да дойдат тези 12 души. С две думи тотален хаос. А сайтовете в момента също не могат да дадат достоверна информация, защото самите те разчитат на базата данни, която предоставя портала, а тя в момента е некоректна.

 46. 46 Профил на mrslv
  mrslv
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Всъщност вчера сутринта случаите бяха 2585, а днес 2627 т. е. 42 са общо новите (тръгваме по стъпките на Македония? ) , тези 8 са от Сърница добавени вечерта.
  —цитат от коментар 7 на Karera


  Абсолютно! Вчера сутринта обявиха 2585 а днес 2627. Както и да го четеш и смяташ, това са си 42 нови случая!!!

  Няколко пъти съм се опитвал да ползвам този т.нар. портал и винаги съм се учудил как е възможно да е направен по този начин и информацията да е толкова зле представена. Освен това как пък никой не се научи, че трябва да има единен начин на оповестяване на данни. От известно време беше ясно всяка сутрин в 8 часа се казваха данните за денонощието. Преди това едни го сяматаха от 8 до 8 други от 17 до 17 а трети едно към гьотере. Е, т.нар. портал прави същото - 1 към гьотере. Прибавят, когато им дреме. Дори и така да го правят окончателното число, там където пише 34 в момента трябва да е 42 ако се спазва въведения ред от НОЩ. Ако има друг ред да го обявят за да е ясно!

 47. 47 Профил на mrslv
  mrslv
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Вчера пък повечето медии прочели някъде, че на седмична база най-голямото число е двеста и нещо... Ами и това не беше вярно. 433 е сумата за седвмицата 20-26 април. Имайте предвид, че в Понеделник сутринта се съобщават данните за Неделя и т.н.

 48. 48 Профил на mrslv
  mrslv
  Рейтинг: 389 Неутрално

  В графиките дори не намирам потвърдените случаи по области а само общо карантинираните... Може и аз да гледам криво... ама...

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2203 Весело

  Математиците си познават занаята.....( всичките....).

 51. 51 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 490 Неутрално

  До коментар [#43] от "Patsis":

  Е и? Аз два месеца не се срещах с моите близки в тази рискова група. А и на улицата ходя с маска и ръкавици, въпреки че съм млад и здрав. Защо трябва да се паникьосвам допълнително като вземам мерки дори над препоръчаните от властта. Не виждам друг човек с маска и ръкавици на улицата освен мен.

 52. 52 Профил на Libra
  Libra
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Ръст на заразени до 42-ма, една от най-високите стойности в цялата епидемия. Необясним е големият брой починали 12. Може би са корекция от предишни периоди. Но това можеше да се очаква - след като тарторът, стараейки се да печели рейтинг, практически отмени всички предпазни меки. А Щабът явно не смее да се противопостави. Или не иска. Дано не последваме примера на Македония и Армения, където след разпускане на мерките се отчита сериозен ръст на заразени и заболели, сравним с предишния период. В Армения здравната система е вече на предела на възможностите си.Не ми се мисли какво ще стане у нас след мачовете с публика. Босът явно не знае, или нехае, че един мач от шампионската лига се превърна в най-голямото огнище на зараза в двете страни.

 53. 53 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  34 co нeвитĸ cлyчoи нo ТОVІD-19 y нoc зo пecлĸднeтe дĸнeнeщиĸ.223 co нoпpoвĸнитĸ СТR тĸcтeвĸ.Такова чудо до сега не е имало, това май са няй-малкото тестове от както въобще ги правят и въпреки тове резултата е трагичен.Македония ни зове с пълна сила и понеже се правиведнага и всичко каквото и който поиска. Ще сме във втори пик тъкмо в средата на туристическото лято и направо ще прелее в есенно-зимния. За съжаление за две седмици затрихме всичко постигнато.Всъщоност нищо ново.
  —цитат от коментар 32 на Anton Andonov


  И всичко това установихте на база 223 теста , от които 34 положителни ????
  Гениално !!!!!

 54. 54 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  Аз отдавна ви говоря, че данните се разминават и човек трябва да ги следи с калкулатор в ръка.Пригответе се за втора вълна.
  —цитат от коментар 44 на hope  Не , благодаря !

 55. 55 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В България тече пълен информационен хаос. Ще поскъпва - няма да поскъва парното, 8 болни - 34 болни, ще ходим с маски - няма да ходим с маски, правим 1000 теста на ден - правим 200 теста на ден.......и т.н.

  Пълна дезинформация. Тази държава продължава се упрвлява на самотек.

 56. 56 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ръст на заразени до 42-ма, една от най-високите стойности в цялата епидемия. Необясним е големият брой починали 12. Може би са корекция от предишни периоди. Но това можеше да се очаква - след като тарторът, стараейки се да печели рейтинг, практически отмени всички предпазни меки. А Щабът явно не смее да се противопостави. Или не иска. Дано не последваме примера на Македония и Армения, където след разпускане на мерките се отчита сериозен ръст на заразени и заболели, сравним с предишния период. В Армения здравната система е вече на предела на възможностите си.Не ми се мисли какво ще стане у нас след мачовете с публика. Босът явно не знае, или нехае, че един мач от шампионската лига се превърна в най-голямото огнище на зараза в двете страни.
  —цитат от коментар 52 на antisoro


  ++++++++++++

 57. 57 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2180 Весело

  Ръст на заразени до 42-ма, една от най-високите стойности в цялата епидемия. Необясним е големият брой починали 12. Може би са корекция от предишни периоди. Но това можеше да се очаква - след като тарторът, стараейки се да печели рейтинг, практически отмени всички предпазни меки. А Щабът явно не смее да се противопостави. Или не иска. Дано не последваме примера на Македония и Армения, където след разпускане на мерките се отчита сериозен ръст на заразени и заболели, сравним с предишния период. В Армения здравната система е вече на предела на възможностите си.Не ми се мисли какво ще стане у нас след мачовете с публика. Босът явно не знае, или нехае, че един мач от шампионската лига се превърна в най-голямото огнище на зараза в двете страни.
  —цитат от коментар 52 на antisoro

  :::::::::::::::;
  Бъдете спокоен , има известна разлика в посещаемостта на нашите мачове от една страна , и на тези от ШЛ от друга !


 58. 58 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 481 Весело

  Тази *новинка* е копи-пейс на същото *творение*,изтипосано в опозиционната тролска *медиапул*!
  Нали мразихте до дъното на душата си Генерала?!?
  Е,сега го няма - пак недоволство!?!
  Дайте идея как да ви се угоди!
  За да ви помогна,ще цитиран един мой познат психиатър,за съжаление вече покойник:
  - Луд и е... нещастен няма!
  Та думата ми е да си изберете едно от състоянията и ще бъдете вечно СТАСЛИФИ!

 59. 59 Профил на Libra
  Libra
  Рейтинг: 20 Неутрално

  [quote#57:"stenlyaka"][/quote]

  И 5-6 000 да има на едно място може да се заразят стотици. Не са хиляди, вярно. Но пак не са малко. А те са основно млади хора, които ще го карат безсимптомно. И ще разпростаняват инфекцията навсякъде. Защото предпазни мерки няма да има.

 60. 60 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1705 Разстроено

  Трогателно е, че в държавната администрация има такава хубава социална програма за подпомагане на хора в неравностойно положение - предимно такива с различни степени на умствен дефицит. Още по-хубаво е, че тези хора са назначени на всякакви позиции - от министри, през експерти, директори, стажанти, та чак до портиери. Смятам, че е крайно време България да се похвали пред света с този невероятен успех в интегрирането на хората с подобни проблеми. Едва ли има друга държава, постигнала такива зашеметяващи резултати. И ги виждаме всеки ден.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 61. 61 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  А защо се пропуска информацията, че броя на заразените тръгна нагоре - 35 за денонощието. Да не стане като в Северна Македония само.
  —цитат от коментар 1 на EU defender


  Яко ще се мре, слагай каската, маската, намаже се с вазелин и се скрий под леглото.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 62. 62 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 191 Неутрално

  "Увеличеният брой отчетени жертви на COVID-19 в България, оповестен тази сутрин, се дължи на случаи от април и май..."

  Очакваше се подобен номер - след като се прекратят редовните оповестявания от щаба и вече е решено колко ще се заграби от ЕС, лека-полека под масата да поправят стъкмистиката.

 63. 63 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "Увеличеният брой отчетени жертви на COVID-19 в България, оповестен тази сутрин, се дължи на случаи от април и май, които досега не са били докладвани от болниците."

  Как умира някой преди два месеца от коронавирус, но го пишат чак сега? Да не се окаже, че сега ще намерим доста нови смъртни случаи със задна дата? Питам сериозно, не се заяждам. Каква е процедурата по обявяване на смъртен случай от коронавирус, че да е възможно да има два месеца разминаване?

 64. 64 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  А колко са случаите на заразени и починали, които не са потърсили лекарска помощ?
  Естествено, че няма как да разберем, но това много вероятно е една от причините за "добрите резултати".

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 65. 65 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 481 Весело

  До коментар [#56] от "Барба-Ганьос-Тулуп":

  Смени си *снимката*,нещастник,сложи *барцелонската къща* - не прочете ли,пак излиза на мода!

 66. 66 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 675 Неутрално

  А защо се пропуска информацията, че броя на заразените тръгна нагоре - 35 за денонощието. Да не стане като в Северна Македония само.
  —цитат от коментар 1 на EU defender


  КазАвисА!
  Пандемията свърши, всичко се отваря!
  Какви са тия нови случаи, какви са тия тенденции за повишаване ан заразените?!?
  Слушайте Добре!!!

 67. 67 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Микля, че е лекомислено да се спират брифингите. Нали постоянно заплашват, че идва втора, трета вълна? Необходимо е да се поддържа нащрек поне информационната среда. Идват туристите от чужбина - определено обстановката става несигурна.

 68. 68 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Тази *новинка* е копи-пейс на същото *творение*,изтипосано в опозиционната тролска *медиапул*!Нали мразихте до дъното на душата си Генерала?!?Е,сега го няма - пак недоволство!?!Дайте идея как да ви се угоди!За да ви помогна,ще цитиран един мой познат психиатър,за съжаление вече покойник:- Луд и е... нещастен няма!Та думата ми е да си изберете едно от състоянията и ще бъдете вечно СТАСЛИФИ!
  —цитат от коментар 58 на tedif


  Ами в такъв случай ви пожелавам лудите да ви е__т! Така ще си заформите едно щастливо парти! Поканете и генерала, и си сложете и маски!

 69. 69 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Истински притеснителното е, че тези 34 потвърдени случая от вчера са от 233 теста с готов резулат. Чакат се разултатите от още 1053 теста. Дано не се окаже, че без да се усетим при около хиляда теста на ден сме скочили от десетина случая на 100 за само няколко дни...

 70. 70 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2846 Разстроено

  Така ще бъде докато всичко не бъде обработвано и събирано на едно място - по електронен път - и за състояние на здравето, и за данни, които интересуват НАП и изобщо за всичко, отнасящо се до един човек. До създаването на т.нар. "електронно правителство".
  Да, ама ТЕ не искат да го направят, защото така им е удобно да си вършат мръсните дела.
  Ех, мръсотийо...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 71. 71 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 254 Неутрално

  До коментар [#1] от "EU defender":

  А защо се пропуска информацията, че броя на заразените тръгна нагоре - 35 за денонощието. Да не стане като в Северна Македония само.
  —цитат от коментар 1 на EU defender  Долу Мутафчиев, да живее Мангъров!

 72. 72 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  [quote#57:"stenlyaka"]
  —цитат от коментар 59 на antisoro
  И 5-6 000 да има на едно място може да се заразят стотици. Не са хиляди, вярно. Но пак не са малко. А те са основно млади хора, които ще го карат безсимптомно. И ще разпростаняват инфекцията навсякъде. Защото предпазни мерки няма да има. [/quote]

  Така е , трябва да се окопаем всеки в собствена землянка , докато остареем !

 73. 73 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 681 Неутрално

  "Лекар ще подаде сигнал до Министерството на здравеопазването срещу сливенската болница "Хаджи Димитър", в която има огнище на коронавирус, предаде Би Ти Ви. В отделението по гастроентерология има 7 заразени"

  На тази болница терка и е даден погрешно. Тя е направена не да лекува, а да взема пари от Здравната каса. Беше една от проблемните, когато се организираше лечението на КОВИД, правеха си оглушки и така не изпълниха заповедта на здравния министър да разкрият инфекциозно отделение. А отделението по гастроентерология от началото на кризата създава проблеми, веднъж дори и Мутафчийски бяха ядосали. Шеф на отделението е ГЕРБ актив от общинския съвет в Сливен. До каквото се докосне ГЕРБ всичкото става гнило и се разпада.

 74. 74 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2148 Любопитно

  Дневничето смята ли да ни уведоми, че "Lancet" махнаха любимата статия на умнокрасавитетът, според която ант-маларийните лекарства убивали пациентите с коронавирус, която широко се цитираше по повод колко бил зле "Оранжевия"? Защо я махнаха? Щото се оказа, че няма нищо общо с науката.

  https://www.nytimes.com/2020/06/04/world/coronavirus-us-update.html?fbclid=IwAR2PGmclDnAIVjYNb1vYZbuk4hDn9Ww-XjJzljeLFSfk1drbRli7K0Hdtr8

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 75. 75 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Микля, че е лекомислено да се спират брифингите. Нали постоянно заплашват, че идва втора, трета вълна? Необходимо е да се поддържа нащрек поне информационната среда. Идват туристите от чужбина - определено обстановката става несигурна.
  —цитат от коментар 67 на waterfall


  Брифингите се превърнаха в трибуна на черногледци, а НОЩ няма прессекретар като Красимир Райдовски, за да отговори в стил ЕПМ.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 76. 76 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Докато не почне да се разграничава- починали СЪС / починали ОТ к.вирус, докато не се правят аутопсии и не се предоставят заключения на патолози за причина за смърт, всякакви статистики са стъкмистики. А тоя форум се е превърнал в свърталище на заклети изпърдели карантинолюбители, телевизионни зомбаци, опулени опенявени гербаляци и всякаква подобна сган. Но, оказва се, че Дневник харесва това. Съсипаха ви форума тия, да знаете.
  —цитат от коментар 30 на Bob


  Чакаме 107000 аутопсии от САЩ!

 77. 77 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Днес неотчетени жертви, утре неотчетени заразени и така всеки ден по една дяволия. Така и телефоните на МЗ дават свободно , журналистите няма кого да попитат и брифингите спряха но след два дни може да има извънреден брифинг. На Б.Б като усети да му идва яйцето и свиква брифинг.

 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Ами, статистика. Винаги сме нагаждали цифрите.

 79. 79 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Всичко е наред. За заплати по хиляда лева в държавната администрация компютърни специалисти е малко вероятно да са супер. Ще се помотаят една седмица и ще намерят кой да я оправи системата. Това да ни е кахъра

 80. 80 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Ново огнище в Самоков

  Ново , старо - на коронавируса вече му мина модата .. Дето се вика , всяко чудо за три месеца . На самото правителство му додея да се бори не с вируса , а с граждани , които много 0много не си поплюваха и нарушаваха упорито заповедите за ограничения в общуването между граждани те и спазване на санитарните правила . От своя страна и призваните да борят вируса се носеха след събитията като скъсан вестник по стърнище , и току променяха издадени само преди ден , че и за по - малко , заповеди на министър Ананиев , Главния създател и организатор на ИЗВЪНРЕДНОТО положение . Криво ляво , стигнахме до плануваното охлабване на мерките , правителството насъбра точки за предстоящите избори , сега прехвърля усилията да направи същото и с новия проблем - икономиката . Която започна да се описва като огромнен срив в резултат на Вируса . И , естествено , ще се проведе нова спасителна национална акция . Със същата цел раздаване на пари у пари и пак пари . В очакване на подобаващи благодарности .

 81. 81 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  До коментар [#74] от "Тюфлекчия":
  Мани, мани!
  Да стане за смях "научното" списание Лансет с "доказана репутация" от няква кака - еротичен модел с тоя хлорхинин или там как му казват, само и само да ударят рамо на единия от кандидатите в предизборните времена в Щатите?
  Кво стана са "науката"?
  Ами нищо - оттече в канала заради някви си избори. Забравете за ретупацията на Лансет.
  Да се готвят от Джонс Хопкинс, защото и там е пълно с фалшивки, ама яко.
  Тия тепърва има да се чепкат.
  А, бе цирк си беше...

 82. 82 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#77] от "Uprsport":Днес неотчетени жертви, утре неотчетени заразени и така всеки ден по една дяволия.

  И какво от това . Голямата дяволия ще настане , когато тези малките започнат да се използват като върхови постижение , спасителни за "много животи " на нещастните опитни зайчета . Целта оправдава всякакви средства . Даже и пандемия .

 83. 83 Профил на Willi
  Willi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ще ми се да вярва, наистина съществува вируса Коронавирус, който умъртвява най-вече възрастните пациенти. Вчера купих 50 маски за лицето за 24 лв. днес ги получих и веднага си смених старата, от която като я нося само се закашлях. Все още не са отменили задължителното носене на маска в хранителните магазини, трябваше да е още на 29 май, но изглежда са преместили датата назад. Във всеки случай днес, 05.06.2020 г. трябваше да нося маска на лицето, аз не исках да бъда единственото изключение в 800 кв. м площ за продажба хранителен магазин. Както деосега се наредих на опашката, на пода има залепено с тиксо разделител от преди мен клиента, 1,50 метра разстояние между мен и него, всеки носи маска на лицето. Приличаме на зомбита

 84. 84 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  До коментар [#83] от "Willi":
  За последно влязох в Лидл някъде в края на март. Имаше опашка, отвън но заради жената.
  От тогава се снабдяваме само в кварталните магазинчета - там маски няма.
  Днес да първи път ползвах метрото в София до центъра. Имам маска в джоба и шалче.
  Четох за вилнеещите ковид ченгета в градския транспорт в София, но нямах личен опит.
  Та, в метрото се преминава през въртележките без маска. В крайната спирка имаше млада жена, която се разхождаше по перона и пръскаше през 2-3м тук там от няква тубичка, изглеждаше малко секси и очевидно се забавляваше.
  Идва влака и при качването наблюдавах дали хората са с маски или шалчета. Малко бяха около 9 и половина сутринта, но всички с маски.
  Слагам и аз моята. Не искам все пак да дразня ковид ченегетата, ако има такива.
  Във вагона всички са с маски, освен едно младо момиче, което си човъркаше в телефона.
  На връщане в час пик на Сердика в 6 и половина вечерта, до въртележките стои младок с бадж "инспектор" или нещо такова си човърка телефона.
  Минавам без проблем и по ескалатора надолу.
  Перона за това време (час пик за София) е празен. Идва влакчето, слагам маската и човъркам телефона. Има места и за сядане, дори.
  Та, в момента в София метрото е празно, дори в час пик.
  Аз повече няма да го ползвам докато не махнат тая маскова простотия.
  Или с колата или с такси.
  Между другото, понеже ползвах повече таксита през последните няколко месеца, да светна управниците, че таксидижиите в София считат Бойко, Щаб-а Му и цялата тая щуротия за поредната далавера, която ги удря в кесията.
  Не знам какво им дуднат "социолозите", но ако някой политик в България си позволи да пренебрегне, игнорира мнението на софийските таксиджии пиши го бегал.
  За другите дето точат "политическите калъчки" - Льотчика, Корнелия, Джендър-СО2 коалицията в идеологическа коалиция в момента с патрЕотарските нацита по темата ковид, също нямат кой знай какъв шанс според софийските таксиджии.
  Не претендирам за представителност, но да внимават политиците ...

 85. 85 Профил на Willi
  Willi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#83] от "Willi":За последно влязох в Лидл някъде в края на март. Имаше опашка, отвън но заради жената.От тогава се снабдяваме само в кварталните магазинчета - там маски няма.Днес да първи път ползвах метрото в София до центъра. Имам маска в джоба и шалче.Четох за вилнеещите ковид ченгета в градския транспорт в София, но нямах личен опит.Та, в метрото се преминава през въртележките без маска. В крайната спирка имаше млада жена, която се разхождаше по перона и пръскаше през 2-3м тук там от няква тубичка, изглеждаше малко секси и очевидно се забавляваше.Идва влака и при качването наблюдавах дали хората са с маски или шалчета. Малко бяха около 9 и половина сутринта, но всички с маски.Слагам и аз моята. Не искам все пак да дразня ковид ченегетата, ако има такива.Във вагона всички са с маски, освен едно младо момиче, което си човъркаше в телефона.На връщане в час пик на Сердика в 6 и половина вечерта, до въртележките стои младок с бадж "инспектор" или нещо такова си човърка телефона.Минавам без проблем и по ескалатора надолу.Перона за това време (час пик за София) е празен. Идва влакчето, слагам маската и човъркам телефона. Има места и за сядане, дори.Та, в момента в София метрото е празно, дори в час пик.Аз повече няма да го ползвам докато не махнат тая маскова простотия.Или с колата или с такси.Между другото, понеже ползвах повече таксита през последните няколко месеца, да светна управниците, че таксидижиите в София считат Бойко, Щаб-а Му и цялата тая щуротия за поредната далавера, която ги удря в кесията.Не знам какво им дуднат "социолозите", но ако някой политик в България си позволи да пренебрегне, игнорира мнението на софийските таксиджии пиши го бегал. За другите дето точат "политическите калъчки" - Льотчика, Корнелия, Джендър-СО2 коалицията в идеологическа коалиция в момента с патрЕотарските нацита по темата ковид, също нямат кой знай какъв шанс според софийските таксиджии.Не претендирам за представителност, но да внимават политиците ...
  —цитат от коментар 84 на k_


  Прочетох внимателно мнението ми, май наистина ще си дойда в България в началото на Септември 2020. Полета ми от Франкфурт ще кацне на летище София, ще ми струва, ако до седмица го купя, с 15 кг багаж към 90€ или 180 лв. Много в далечно бъдеще планиране, но си заслужава един поглед.

  Аз самият не вярвам на съществуване на грипната болест Ковид-19. Хора почиват всеки ден от естествени причини, и сега се опитват тяхната смъртност да я пребутат на някаква непозната грипна епидемия?

  Дори ако предположим, че я има, едно лекарство срещу нея ще има най-рано след 3 години след избухване на епидемията, тоест към януари 2023 година. Вложили са 7,8 милиарда евро в откриване на ваксина срещу Коронавируса.

 86. 86 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  До коментар [#85] от "Willi":
  Грипа тая година си беше лют. С повече кашлица, по-бавно минава но си беше грип.
  Той всяка година е различен.
  Повече хора умират всяка година през есенно-зимния сезон когато пада имунитета на популацията.
  Това което го спретнаха тая година покрай поредния грип си беше пар екселанс политика, икономика и идеология.
  Още в средата на март-началото на април банкерите в т.н. "развит свят" се уредиха с десетина трилиона евра/доларе/йени (САЩ, Европа, Япония) и могат да спат на "пухени възглавнички" според Кристалина.
  В най-динамичната икономика в Света десетки милиони загубиха работа, но ги удариха с "четворки от тотото" чекове, нещо като допълнителна платена отпуска, ама без много да шават - да си седят по къщята.
  Те малко почнаха да изтрещяват щото не са свикнали на толкоз много свободно време и се чудят каква щуротия да направят, пък и усетиха че властта май е разколебана и решха да се уредят с по някой телевизор без пари.
  Изперкали кжмплексирани политици от местно и глобално ниво взеха да си играят на "маски горе - маски доле" и пр. символни игрички да разберат колко ги обича и им се подчинява народа.
  Леваци троцкисти, пишман "революционери" заспиващи в мокрите си сънища за "световната революция", когато безделниците и безхаберниците най-сетне ще бъдат забелязани и ще имат шанс да изплуват от собствената си некадърност и безсмислен животец надушиха, че може би е настъпил тяхния миг.
  Всшчко мина и отмина.
  Пазарите реагират и това нещо оттича в канала на историята.
  https://finance.yahoo.com/
  Т.н. съвременна "наука" е тотално компроментирана, медии, институции им се срина репутацията за няколко месеца.
  И това е добре.
  Света стана скептичен, порасна интелектуално и вярвам, че Света стана различен и по-добър след тая щуротия.
  Само си представи колко нелепо би изглеждала Гретето, ако изобщо посмее де се появи на публичната сцена след Ковид-а.
 87. 87 Профил на Willi
  Willi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#85] от "Willi":Грипа тая година си беше лют. С повече кашлица, по-бавно минава но си беше грип.Той всяка година е различен.Повече хора умират всяка година през есенно-зимния сезон когато пада имунитета на популацията.Това което го спретнаха тая година покрай поредния грип си беше пар екселанс политика, икономика и идеология. Още в средата на март-началото на април банкерите в т.н. "развит свят" се уредиха с десетина трилиона евра/доларе/йени (САЩ, Европа, Япония) и могат да спат на "пухени възглавнички" според Кристалина.В най-динамичната икономика в Света десетки милиони загубиха работа, но ги удариха с "четворки от тотото" чекове, нещо като допълнителна платена отпуска, ама без много да шават - да си седят по къщята.Те малко почнаха да изтрещяват щото не са свикнали на толкоз много свободно време и се чудят каква щуротия да направят, пък и усетиха че властта май е разколебана и решха да се уредят с по някой телевизор без пари.Изперкали кжмплексирани политици от местно и глобално ниво взеха да си играят на "маски горе - маски доле" и пр. символни игрички да разберат колко ги обича и им се подчинява народа.Леваци троцкисти, пишман "революционери" заспиващи в мокрите си сънища за "световната революция", когато безделниците и безхаберниците най-сетне ще бъдат забелязани и ще имат шанс да изплуват от собствената си некадърност и безсмислен животец надушиха, че може би е настъпил тяхния миг.Всшчко мина и отмина.Пазарите реагират и това нещо оттича в канала на историята.https://finance.yahoo.com/ Т.н. съвременна "наука" е тотално компроментирана, медии, институции им се срина репутацията за няколко месеца.И това е добре.Света стана скептичен, порасна интелектуално и вярвам, че Света стана различен и по-добър след тая щуротия.Само си представи колко нелепо би изглеждала Гретето, ако изобщо посмее де се появи на публичната сцена след Ковид-а.
  —цитат от коментар 86 на k_


  Един истински "съперник", ще трябва да го убедя нещо в друго в което вярва. Коронавируса като опасност беше заради идващите избори, да гласуваме пак за тях. Аз съм за ГЕРБ и съм пак за тях.

  Нямам абсолютно никаква полза ГЕРБ да е на власт, мое лично решение да гласувам за тях.

 88. 88 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  До коментар [#87] от "Willi":
  Е щом ще "нарушаваме тайната на гласуването" аз почти винаги когато мога гласувам.
  Винги за БЗНС от десетки години.
  Някога влизат, някога не.
  Когат влязат с някоя коалиция и им дадат пост не са се посрамили.
  Умерени националисти, клонят към консреватори, няма "блеснали погледи", твърдо прозападни, но скептични към "модерните леви".
  Обаче трябва да си даваме сметка, че нашият индивидуален глас не означава кой знай какво.
  Важно е как гласува мнозинството от хората с които живеем.
  Например аз от години гласувам срешу жена си в събранието на съкооператорите. Не съм сам - събираме около 20-30% но повечето са против нас и приемаме решението на мнозинството.
  Не сме се развели с половинката и нямаме намерение.

 89. 89 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#88] от "k_":

  Хубаво си давате сметка, че като сте малцинство , не печелите в избори, ама пък ,че БЗНС било безгрешно...
  Както и да е .
  Относно коронки и вируси, и бактерии, и маски, и целия цирк по медии - СЗО счупи тъпомера - маските не пазели, ама требвало да се носят!!!
  И това , което ме отвращава в цялата истерия с маските е - "не пазиш себе си, пазиш другите"!
  По-манипулативна идиотщина не бях чувал май досега...
  Некой го е страх , обаче напира да ходи по вънка. И зарад него целия народ требе се маскира. Ми то е същото и с колите - мен ме е страх да не катастрофирам, да не ме сгази некой луд на пешеходна пътека - дай да спрем всички коли , та да си живея спокойно....
  Има толкова ЛИЦЕМЕРИЕ в това послание (пазите другите...) , че чак не се трае!
  Значи аз , ко мразя Пешо и свалям маската кат го срещна, и го ликвидирам, нали :)
  Изобщо , човек без маска -жив терорист и убиец на невинни деца...
  Демагогия без граници.
  И в същото време е ресторанта не мога да ям с маска, нали , и там не е задължителен парцала.
  Казвам парцал, щото си е такава заповедтта на МЗ = "....шалове, кърпи и други ..." , демек секви парцали на устата, само да има :)
  Ама що?
  Да пазим другите, щот те сами не могат се пазат.
  Добре, ама как ме пазят мен другите с нещо , от което нема никакъв смисъл???
  Или мен кучета ме яли - важно е всички да се маскираме и да играем в карнавала Коронка, а?

 90. 90 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Мисла си - утре, след седмица , ще паднат всички мерки и кво ?
  Ще заживеем като едно щастливо семейство?
  Всички идиоти , дето сега реват , че идвала втора ,трета , пета вълна че запеят в един глас как сме победили короната???
  Всички маскирани ще ме пазят , да не ме уцели коронката и аз вечно трябва да съм им благодарен???
  Или тези, които продължават с маските са просто изтерясали и пазят предимно себе си?
  Ама за да не изглеждат като страхливи паникьори , накараха цел народ да се маскира?
  И преди коронката част от хората по време на зимния период си ходеха с маски зарад грипа, други откачалници пък и през лятото се маскираха, че им бил мръсен въздуха(що не ходеха с противогази ми е чудно), та поводи за маскиране много.
  Само че, изглеждаха като идиоти.
  Сега, обаче си паднаха на оная работа - аре всички с маски и който не е с маска е изрод , дето яде малки деца за закуска и трепе хората с дъха си ...
  Дойде и тяхното време - да направят нормалните хора луди, за да се почувстват и те
  велики .
  Тъжна история, по-горе ставаше дума за малцинства и че не е печеливша стратегия , ама тези сега удариха джакпота - мнозинството да им играе по свирката...
  Е, надявам се не за дълго е тва извращение!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK