Божков до прокуратурата: Предал съм на Борисов и Горанов директно над 60 млн. лева

Божков до прокуратурата: Предал съм на Борисов и Горанов директно над 60 млн. лева

© Дневник"За по-малко от три години съм предал директно на министър Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов над 60 млн. лева. по тяхно директно искане и разпореждане."


Това е написал обвиняемият бизнесмен Васил Божков в сигнал до прокуратурата, твърди сайтът "Биволъ" като публикува основната част от него в петък (5 юни) привечер.


Според изданието то е получило документа и е попитало бизнесмена в съобщение, в което прилага извадка от него, дали е автентичен. Божков е отговорил само, че вчера и днес сигналът е изпратен до много български и чужди институции. Той не потвърждава директно, но и не отрича. Размяната на съобщенията е в Messеnger. В четвъртък от изказване на главния прокурор Иван Гешев се разбра, че той е получил по имейл сигнал от Божков, който вече се проверявал. "Свободна Европа" цитира Божков, че е потвърдил съдържанието на разпространявания сигнал.
Ако документът е автентичен, това е най-сериозното твърдение от всички, направени досега от бизнесмена, който се укрива в Обединените арабски емирства (ОАЕ) от края на януари. В него той още по-директно атакува премиера и финансовия министър с конкретна сума, която обявява, че е платил като "рекет" за последните три години и обвинения за "заплахи" и искане да превземат бизнеса му. Част от тях по различен начин Божков отправя още от тв интервю, което даде в началото на май и после започна всяка седмица да пуска по част от своята версия за атаката срещу него и случилото се, а тази седмица обобщи в комикс и две истории - "рекета" и "грабежа".


"Дневник" потърси говорителя на главния прокурор Сийка Милева за потвърждение дали това е сигналът, но тя се извини, че е в среща и да позвъним по-късно. След това тя каза, че не следи какви сигнали, публикуват медиите и посъветва да се информираме от изявленията на главния прокурор и каквото е казал в четвъртък по темата. Владислав Горанов и неговия ПР също не вдигаха телефона си, а от пресцентъра на ГЕРБ отговориха на "Дневник" с традиционното вече обяснение, че "не коментираме защитни тези на обвиняеми лица". Пред "Свободна Евпопа" от ГЕРБ са потвърдили, че са получили сигнала.


Реакцията на Борисов: Абсолютни измислици


"Абсолютни измислици. Ето казвам - дал съм ти на теб 100 млн. лева - това означава ли нещо. Не съм взел нито един стотинка нито аз, нито партията от него. Заклевам се във внуците си и в живота си". Това каза пред "Дневник" два часа след публикуването на информацията за сигнала премиерът Бойко Борисов и отказа да отговаря на повече въпроси с репликата с репликата "какво ме занимавате с какво е казал един изнасилвач". Борисов не коментира нищо за Горанов. Повече - тук.


Какво е най-важното в сигнала


Освен, че твърди че е платил 60 млн. лева към Горанов и Борисов, Божков заявява, че е готов да свидетелства и да покаже доказателства:

"Имам готовност да предоставя на прокуратурата пълни свидетелски показания за споменатите събития, подкрепени от веществени доказателства, включително документи, банкови извлечения, записи от охранителни камери, снимки и свидетелски показания"

В резюмето, публикувано от "Биволъ", той твърди, че дружествата оперирали бизнеса с лотарийни билети и той като акционер в тях са били "подложени на системна злоупотреба с власт, изнудване и директни заплахи за промяна на нормативната уредба от страна на висшепоставени държавни служители и от членове на българското правителство".


Божков заявява още, че се е стигнало до директна "заплаха" (в сигнала думата е в кавички) за прекратяване на дейността на тези фирми и е тя се осъществила, когато през януари 2020 г. е отказал да плаща повече на финансовия министър. Божков го определя като "категоричен отказ да продължавам да задоволявам нарастващите финансови претенции и амбиции за придобиване на мажоритарни дялове от моите дружества от страна на министъра на финансите".


В сигнала изредени събитията от последните пет години - повечето от които Божков вече описа в различните форми на разказване на тази история, които използва през последните седмици в социалните мрежи. (Вижте хронологията едно към едно в края на текста).


За първи път обаче Божков съобщава, че е бил "призован" от премиера Борисов да стане собственик на "Левски". Той твърди, че е отказал и е предложил да бъде генерален спонсор на отбора, "но това не беше прието". Според Божков заради "сериозен натиск и множество заплахи" с партньорите му решили да поемат клуба. Тази версия неофициално се коментираше в спортните среди при сделката за "Левски", но нямаше официално потвърждение.


На финала му той казва, че сезира прокуратурата "за злоупотреба с политическо влияние, злоупотреба със служебно положение, престъпен сговор, искане и получаване на подкуп, сплашване и престъпление по служба" от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. По неофициална информация на "Дневник" сигналът, освен до прокуратурата, е изпратен и до други институции в България, до партиите и до чужди посолства. Според "Свободна Европа".


Реакции на юристи и колко уязвим е Божков


Според двама юристи, пожелали анонимност, с които "Дневник" разговаря (единият от които прокурор) след публикуването на сигнала - той е достатъчно конкретен, за да бъде образувано веднага наказателно производство. Още повече, че той е заявил, че може да представи в подкрепа на твърдението си свидетелски показания и други доказателства.


В същото време с тази конкретика, според тях Божков се самоуличава в престъпление - даване на подкуп. В тази хипотеза пред един действащ принципно прокурор има два варианта - единият е бизнесменът да бъде разпитан в качеството му на свидетел и да се тръгне в посока на доказване на изнудване за плащане. Другият вариант е, след като той твърди, че е плащал тези пари, да бъдат квалифицирани всички като участници в престъпен сговор и да бъдат подведени всички под отговорност.


Но при всички случаи няма как по такъв сигнал да не започне досъдебно производство. "Спомнете си как започна напр. разследването срещу бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева - бизнесмен подаде сигнал срещу нея", припомни прокурорът.


От посочените от Божков, висши представители на властта, пречка за разследването би бил имунитетът на Менда Стоянова като депутат - ако главният прокурор го поиска, той трябва да бъде гласуван от парламента. Министрите и премиерът могат да бъдат разследвани.


Хронологията на събитията, описани в сигнала (едно към едно)


Това са събитията, описани в сигнала, публикуван от "Биволъ" и версията за тях на Васил Божков:


"На 29.10.2014 г., депутатът от опозицията Георги Кадиев (БСП) внася законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, с което предлага всички форми на хазарт, с изключение на покер турнирите, да бъдат обложени с държавна такса равна на 15% от оборота. Непосредствено след това получих обаждане от министър-председателя Бойко Борисов, с което той ме покани на среща. Той беше наясно, че при тези условия хазартния сектор в България нямаше как да продължи да съществува. Уведоми ме, че е разпоредил на Менда Стоянова, председател на Бюджетната комисия към Парламента, да намери разрешение на този проблем. Каза ми да се срещна и с нея. Направих го и тя ме увери, че ще разрешат проблема без да се вдига прекалено много шум в обществото. Имам доказателства за тази среща.


На 19.11.2014 г. предложението на Георги Кадиев е отхвърлено посредством гласовете на членовете на ПП ГЕРБ.


На 26.11.2014 г., ново предложение за допълнение на Закона за хазарта е внесено в Парламента от Менда Стоянова. Предложението гласи, че се дава възможност за облагане на всички турнири и хазарт с държавна такса равна на 20% от събраните такси и комисионни за участие. С други думи, новото предложение е идентично с направеното от Георги Кадиев, но с една малка разлика - освен турнирите, включени са и всички форми на хазарт.


На 05.12.2014 г., предложението е гласувано и одобрено посредством гласовете на депутатите от ПП ГЕРБ. Непосредствено след това, министър-председателят Бойко Борисов ми се обади и каза, че всичко е направено както сме се разбрали и аз трябва да се срещна с министъра на финансите Горанов. По време на срещата с Горанов, той ме уведоми, че аз съм длъжен да му давам 20% от печалбата на дружествата си за министър-председателя Бойко Борисов.

Регулярни плащания на обща стойност от над 30 милиона евро към Владислав Горанов и/или представители на министър-председателя Борисов бяха направени само за последните три години.

През пролетта на 2018 г., получих предложение от една от най-големите Италиански компании, SISAL, за закупуване на дялове от моите хазартни дружества. Това видимо щеше да има негативни последствия за министъра на финансите Горнаов, министър-председателя Борисов и тяхната група.


На 11.05.2018 г. предложение за допълнение на Закона за хазарта е внесено от група депутати от НФСБ. Предложена е пълната забрана за реклама на лотарийни игри и продукти, както и драстично ограничаване на възможностите за тяхната дистрибуция. Управляващата партия ГЕРБ своевременно декларира подкрепата си за това предложение, което принуди инвеститорите от Италия да се откажат от намеренията си. В последствие, бях извикан за среща с министър- председателя Бойко Борисов. След като анализира ситуацията, той разпореди на Данаил Кирилов (тогава Председател на Правната комисия към Парламента, сега действащ министър на правосъдието), на Менда Стоянова (Председател на Бюджетната комисия), на министъра на финансите Владислав Горанов и на Цветан Цветанов (заместник-председател на ПП ГЕРБ тогава и председател на парламентарната им група), да отложат гласуването на закона в Парламента.


В резултат на това, законът не получи одобрението на Комисиите в Парламента. В последствие, бях призован от министър-председателя Бойко Борисов да стана новият собственик на най-големия професионален футболен клуб в България - ПФК Левски София. Нямах такова желание и му предложих да стана генерален спонсор на отбора, но това не беше прието. В следствие на сериозен натиск и множество заплахи към бизнеса си, аз и моите партньори взехме решение да поемем собствеността на клуба.


През м. март 2019 г, придобихме 87% от акциите на клуба, който по това време имаше задължения в размер на около 32 милиона лева и никакви приходи, които да покриват разходите му. Издръжката на "Левски" беше в размер на около 2 милиона лева месечно, освен първоначалните разплащания към кредиторите на отбора, които бяха в размер на около 12 милиона лева.


Междувременно, една от двете най-големи български телевизии, НОВА ТВ, беше придобита от Кирил Домусчиев.


На 10.06.2019 г, се срещнах с Кирил Домусчиев. Преди това бях получил ултиматум от страна на министъра на финансите Горанов, че съм длъжен да подкрепям въпросната телевизия като приема да подпиша договора за реклама, който ще ми предложат от НОВА. Бях принуден да подпиша договора без търговски условия за 2 милиона лева месечно за срок от 10 години, на обща стойност от 240 милиона лева.


През м. септември 2019 г., ме посети в офиса ми в София главният акционер на SAZKA Group, г-н Карел Комарек. Споразумяхме се той да закупи 51% от моят хазартен бизнес, който по това време имаше пазарна оценка за над 1 милиард Евро. Срещата ми със SAZKA Group, както и намеренията ми за продажба на дяловете станаха достояние на министър-председателя Борисов, министъра на финансите Горанов и тяхната група.


През м. ноември 2019 г., министъра на финансите Горанов ме извика на среща, по време на която той ми каза, че трябва да прехвърля мажоритарните дялове от хазартните си дружества на посочен от него субект. Трябваше ми време, за да осмисля това послание.


На 16.12.2019 г., министъра на финансите Владислав Горанов постановява официална финансова проверка на Държавната комисия по хазарта.


На 16.01.2020 г., ново предложение за допълнение на Закона за хазарта е внесено от същата група депутати от НФСБ, което постановява, че лотарии могат да бъдат организирани единствено и само от Държавата. Това само по себе си представлява национализация на частен бизнес при условие, че лицензите за организиране на лотарийни игри на моите компании бяха валидни за още 9 години.


На 23.01.2020 г., министъра на финансите Горанов внася в Парламента ново предложение за допълнение на Закона за хазарта, което постановява, че облагането на всички видове хазарт следва да бъде формирано на една методология. Тази, по която лотариите са заплащали държавна такса през последните 5 години, с одобрението на Държавната комисия по хазарта.


На същия ден, получих обаждане от министъра на финансите Горанов, с което той ме попита за окончателното ми решение за прехвърлянето на дяловете от компаниите ми. Отказах да прехвърля каквито и да било дялове. Обясних му, че съм планирал пътуване с жена си и още едно семейство и когато се върна, ще обсъдим въпроса отново.


На 29.01.2020 г., беше разпоредена най-мащабната до сега прокурорска акция в България, която включваше неправомерно нахлуване, обискиране и конфискации едновременно на 14 адреса - всичките офиси и домове на моите партньори и мен."


Кореспонденцията между "Биволъ" и профила на Божков във Фейсбук.

© Биволъ

Кореспонденцията между "Биволъ" и профила на Божков във Фейсбук.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Коментари (297)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 516 Неутрално

  А така. Нека не говорим само за Горанов. Тук изнудвачът е Борисов. Освен корупция имаме категорично и изнудване. Колко години щеше да лежи в нормална държава?

 2. 2 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Един дава суджуци, друг - милиони. Кой каквото има.

 3. 3 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  По-бързо да идват изборите, че да си преизбираме шайката.

 4. 4 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Ейййй, не ги е взел всичките баце все пак! Трябва да се нахранят и гарджетата! А иначе,нищо ново под слънцето,не е само черепухин,който е плащал такса спокойствие!

 5. 5 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 857 Весело

  До коментар [#2] от "john_3volta":


  А който няма нищо,какво дава,ду..е?)))))

 6. 6 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Няма страшно Гешев ще дезинфекцира...

  Pure Chewing Satisfaction
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Лека-полека Черепа ги сварява герберските рекетьорчета. Капо ди тулупи капи Борисов и шайка включително Гешински нямат полезен ход. А тепърва ще се разсмърди държавния рекет и в Европа...

  "Между 2017 и 2019 съм предал лично на В. Горанов и Б. Борисов над 60 милиона лева по тяхто искане и разпореждане. Готов съм да предоставя документи, други доказателства, вкл. записи от виедокамери и снимки"
  В. Божков пред Биволъ

  https://bivol.bg/сигналът-на-васил-божков-имам-снимки-з.html

 9. 9 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да си идва и да ги доказва тия твърдения и всички, които са евентуално виновни да бъдат осъдени.
  Божков също е виновен като даващ подкуп според своята теза.

  П.С Само да не стане като с КТБ...

 10. 10 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 446 Весело
 11. 11 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Божков ще разкрие и как прокуратурата е слуга на премиера и освен да рекетира, друго не прави,

 12. 12 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 279 Весело

  Конграчулейшънс, Борисов

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  “Божков заявява, че е готов да свидетелства и да покаже доказателства.”

  Няма никакво съмнение, че ги има.

  Ако някой от тия бухалкаджии си е въобразявал, че е по-печен мафиот от бащата на българската мафия, който от 30 години държи всички правителства в джоба си - ФАТАЛНО се е надценил.

  Черепа не е Мишо Бирата, с него ще си строшат зъбите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 394 Неутрално

  "Имам готовност да предоставя на прокуратурата пълни свидетелски показания за споменатите събития, подкрепени от веществени доказателства, включително документи, банкови извлечения, записи от охранителни камери, снимки и свидетелски показания."
  "Habeo documenta", както са казали древните римляни. Или представяш документи, които доказват вината на Горанов и Борисов, или няма какво да пишеш Туитъри и да шикалкавиш. Никой не може да вярва на никого без доказателства и документи.

 15. 15 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 376 Весело

  На Божков май му писна да рисува комикси...и да прави намеци. Ще ги занулява, май.

 16. 16 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2577 Неутрално

  Тежък ден за...... :) Документи, банкови извлечения, записи от охранителни камери, снимки и свидетелски показания.".Каквито и да са мотивите, а те са само свързани с достойнство и чест съгласно техните разбирания..,това са неща които НИКОГА не са ставали. Винаги обичахме да говорим за КОЙ.

 17. 17 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Очаквам Кьовеши да се включи.

 18. 18 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 446 Весело

  До коментар [#3] от "yavooor":

  Моля Ви, кликвайте на "весело", преди да публикувате, че герберските тролове могат да се заблудят и да Ви дадат плюс.

 19. 19 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Толкова пари, а Горанов не може да си плати наем за апартамента? Да рече човек, че ги пръска по жени, но после го поглеждаш и ти става ясно, че няма как да е това.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#8] от "SaveBG":

  От БиволЪ от 10 години вече всяка седмица вадят сензации и правят "големи" разкрития.
  Ама първо,че никой не им чете скалъпените истории.
  Второ, че нито едно от становищата си не доказаха в съда.
  Само алабализми.

 22. 22 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1936 Любопитно

  Мисля си, че Жлади не е взел и стотинка, а барба Ганьос даже е дал от себе си. Нали гербери?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Сега разбирам, че са поискали бизнеса му от вродена деликатност и за негово удобство -- да не се разкарва да носи.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 25. 25 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 944 Любопитно

  Сега предстои да видим дали ръката дясна божия ще си причини едно прочитане.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 857 Неутрално

  До коментар [#17] от "442": Не че имам нещо против кката,но какво общо има тя с нашите мутри в случая,ако не е отклоняване на европейски средства?

 28. 28 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Да си идва и да ги доказва тия твърдения и всички, които са евентуално виновни да бъдат осъдени. Божков също е виновен като даващ подкуп според своята теза. П.С Само да не стане като с КТБ...
  —цитат от коментар 9 на Александър


  Тъкмо си мислех дали няма да се намери някой гербер да попита защо не е тук.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на димитър димитров
  димитър димитров
  Рейтинг: 295 Любопитно

  Ахахах да не скочат мъртвите и заразените с Коронавирус от утре.
  Днес пък се поминал собственика на Агромах, коментирал преди време едни нещица и с намерени сакове с милиончета.

 31. 31 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Виждам как Севда Арнаудова е покрила Бойко с бял чаршаф и бавно го води към бунището.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на adamweishaupt
  adamweishaupt
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Правно разгледано, Божков е жертва, а не съучастник, след като премиерът и бирник#1 го изнудват. На кого е могъл да се оплаче?

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  Божков яко разклати ....
  и като нищо ще събори Шайката!

  https://www.facebook.com/bivolnews/posts/3194880753897018

 36. 36 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Обзалагам се, че някой е платил повече от Божков и сега се ядосва.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1859 Весело

  Божков прасни им записите Божков.
  Какво се лигавиш?
  😄

 39. 39 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Любопитно

  Без съмнение това е най-големият скандал, откакто ГЕРБ е на власт.
  И предполагам, че сериозен човек като Божков наистина има доказателства.
  Той може и да е бандит, но 30 години е оцелял сред какви ли не, едва ли не си е вързал гащите.
  Аааа, и съм сигурен, че посолствата и европейските институции гледат, колкото и на премиера да не му се ще.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Както обикновено, най-подробно и ясно е изложен казусът с 60-те милиона във “вражеската” Свободна Европа.

  Извинявам се на дежурните по РУ на Народната милиция, че отново прибягвам до тази клеветническа централа, но се надявам да ми простят:
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30655065.html

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1899 Весело

  Да помолим г-жа Херо да се откъсне от телевизора и личните си терзания и да прасне едно коментарче. 😁😁😁

 45. 45 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1859 Весело

  До коментар [#44] от "ju.li":


  Може да се приготвя за черешовата задушница и да прави житото😄

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#29:"beastie: ]https://bivol.bg/сигналът-на-васил-божков-имам-снимки-з.html Error 522 Ray ID: 59eaf1dffa53d6b1 • 2020-06-05 15:32:11 UTCConnection timed out[/quote]

  И при мен не се зарежда. Бах този коронавирус, след Методи Бачев и сайтове взе да събаря. Съвсем озверя като затвориха щаба.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Божков яко разклати .... и като нищо ще събори Шайката!https://www.facebook.com/bivolnews/posts/3194880753897018
  —цитат от коментар 35 на Наблюдател

  Корупция в брутално големи размери. МАФИЯ!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Който има нерви, да слуша довечера в Панорама Бойко как ще се хвали като пръв строител на пътища и мостове, каквито никога не сме имали, като спасител на жалкия ни животец от световния корона-мор и как ще ни се кара за нашата неблагодарност. Аз няма да си го причиня.

 52. 52 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  Затъват все по-дълбоко... Вече не искат и да дават коментари, изключват си телефоните. Само че това няма да ги спаси – всяко нещо си има граници. И Гешев няма да успее да ги отърве. Черепа е костелив орех. Ще си строшат зъбите с него. Тиквата дали си стяга сака с дрехи за затвора? Пък може да дойде щастливото време, когато Каскета ще му бъде съсед по килия.

 53. 53 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1859 Весело

  До коментар [#49] от "virtual brain":


  Иванчева може само да им завиди😄

 54. 54 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 727 Неутрално

  За ГЕРБ и разбойническата шайка няма закони. Гешефт няма да си го причини, той затова е сложен да отбива ударите. Така като хотела бил стена (До нос св. Тома) така и тези милиони няма да ги видят като милиони. Само се чудя Херо дали може да криптира грами или ги изпраща с явен текст. И дали има кой да ги чете, че вече "изтърваме" света.

 55. 55 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#8] от "SaveBG":От БиволЪ от 10 години вече всяка седмица вадят сензации и правят "големи" разкрития. Ама първо,че никой не им чете скалъпените истории. Второ, че нито едно от становищата си не доказаха в съда. Само алабализми.
  —цитат от коментар 21 на Александър


  Бивол имат неопровержими доказателства за почти всичко, което постват. Това, че нашата прокуратура предпочита да арестува журналистите им, вместо да прави каквото и да е по техните сигнали, е друг въпрос.

 56. 56 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1421 Любопитно

  БоШкоФ, чакаме с нетърпение „пълни свидетелски показания за споменатите събития, подкрепени от веществени доказателства, включително документи, банкови извлечения, записи от охранителни камери, снимки и свидетелски показания“! Давай, какво чакаш, една армия да мине Дунава ли? Не знаеш ли, че има и Интерпол, Европол, ФБР, ЦРУ, Лаура Кьовеши, международен съд в Хага (на руски Гага), че и арменски поп, давай, какво те спира, БоШкоФ?

 57. 57 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Да си идва и да ги доказва тия твърдения и всички, които са евентуално виновни да бъдат осъдени. Божков също е виновен като даващ подкуп според своята теза. П.С Само да не стане като с КТБ...
  —цитат от коментар 9 на Александър


  Ами Домусчиев вече му потвърди тезата, както и чешката фирма. Колкото и да си затваряте очите, имаме доказателства.

 58. 58 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#55] от "kazushi":

  Това е доказателство за липсата на правосъдие у нас!

 59. 59 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Който има нерви, да слуша довечера в Панорама Бойко как ще се хвали като пръв строител на пътища и мостове, каквито никога не сме имали, като спасител на жалкия ни животец от световния корона-мор и как ще ни се кара за нашата неблагодарност. Аз няма да си го причиня.
  —цитат от коментар 51 на Fiji


  Аз пък ще го гледам - най-малкото да видя дали Бойко Василев, като опитен човек, е надушил кръв или още крепи стабилността.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 60. 60 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 261 Весело

  Хммм .... опалаааа или както е казал народа - приемането на “сухо” под масата, може да ви държи влага за цял живот.
  Но няма страшно господин Горанов и господин Борисов, спокойно, докато мача се играе (защото имаше и закачка за футболен клуб Левски) в България, съдията ще свири толкова дузпи срещу Васил Божков колкото му наредят. Ако пък някой съотборник се опита да помага в дрибъла на Васко срещу сборния отбор на управляващите, веднага ще получи червен картон.
  Божков, да си наясно младеж, че ние тук в страната ни, както и на острова на робин, не си оставяме козите в калта.
  Преди няколко дни коментирах, че както е написал началото на приказката за Али Баба, разказвача Васил Божков (изглежда доста умно и интелигентно момче, за разлика от някои други) знае много добре и края. Поради късогледство и не само, героите от приказката въобще не могат да си представят или да се сетят, как тя ще завърши.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 61. 61 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#59] от "espresso":

  Ооооо ама как няма да го гледаме! То ще е толкова интересно...

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1460 Весело

  Пази си главните козове и все още се надява, че ще се споразумее с ОПГ ГЕРП?
  —цитат от коментар 48 на ysy30649588


  и за какво ще се споразумява... какво могат да му дадат Герб при положение, че с публикуването на този сигнал дедко приключи... а да - дедко :)... ъъъъ, с кой казваше, че щял да се споразумява Божков хахахах

 64. 64 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Хайде тоя път организирайте един протест поне.
  Не ви ли стигнаха "неопровержимите" доказателства за 10 години вече?
  Ако Борисов оцелее след Божков, значе наистина няма какво да се изправи срещу неговото управление.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 565 Неутрално

  А така , сега я втасахме вече и от тук нататък май няма отърваване за тез двамата ! Какъв резил!
  Това са първите двама управленци на нещастната ни държавица !
  Всички знаехме , че този момент рано или късно ще дойде , само дето никой не е предполагал един от тяхната шайка така да ги подреди !
  Ми те нормалните гласоподаватели щом не могат от страх и подмазване , ще ги ликвидира някой техен от тяхната си ОПГ ! !

 67. 67 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#8] от "SaveBG":От БиволЪ от 10 години вече всяка седмица вадят сензации и правят "големи" разкрития. Ама първо,че никой не им чете скалъпените истории. Второ, че нито едно от становищата си не доказаха в съда. Само алабализми.
  —цитат от коментар 21 на Александър


  Какъв "съд" кви доказателства бе ждрольо? Пълно с абсолютни идиоти!

 68. 68 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1492 Весело

  Абе що никой не смее да пита Баце????
  Явно няма мераклйи за Пулицър.

  Тишина, тишина ... Само тя ми остава след теб. Тишина, тишина ...

  Още на: https://textove.com/vasil-naydenov-tishina-tekst
  Благодариние на textove.com

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 888 Любопитно

  най вероятно Божков казва истината ,но "мъдрият, буден и смел" български народ си харесва шайката, и това е

 71. 71 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Айде още едно обвинение.
  До сега черепчето е укривало данни за престъпление.
  Циркът продължава.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 72. 72 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Божеееее и всичко това става зад гръб на хората. Живеем в пълно информационно затъмнение и бачкаме като хамали за да ни управляват едни пе—ли!
  Ужас!

 73. 73 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  До коментар [#1] от "kazushi":А така. Нека не говорим само за Горанов. Тук изнудвачът е Борисов. Освен корупция имаме категорично и изнудване. Колко години щеше да лежи в нормална държава?"

  Искате да кажете, че освен изнудване е имало и склоняване към изнудване, което горановия е извършил с отвращение? Да?

 74. 74 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Една от опорките на герберастите беше, че Сазка нямало как да даде и един лев за нашата лотария, при положение, че не е плащала никакви данъци.
  Оказва се, че е пълна лъжа и наистина е имало предложение. Божков каза истината, платените тролове излъгаха.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  До коментар [#59] от "espresso":

  После ще разкажеш. Мисля, че всички, свързани по някакъв начин с властта, усещат, че този гейт е разрушителен, но се надяват Борисов да се отърве от Горанов и някак да се потуши напрежението, така че и на Бойко, а и на тях покрай него, да им се размине.

 77. 77 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1657 Весело

  Е , с времето идва и апетита с...яденето , както се знае - уста се кучешки разяжда....а , може би " строителите на съвременна България " са имали лоши учители - строители ...при това дълголетници !

 78. 78 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#56] от "Santos":

  Естествено, че нищо няма да стане веднага. България е независима страна и прокуратурата законно изпълнява поръчки.

  Но Бойко Борисов е вече политическа мърша извън България, на електората вътре му омръзна и става излишен.
  Любопитно дали ще има нов проект "ГЕРБ с чисти ръце или къпаното Влади", или нещо друго - но Бойко Борисов приключи. Ще порита още няколко месеца, докато Кой не му посочи вратата.

  Най-голямата ирония ще бъде, ако кажат на Гешев "дръж" - да те изяде собственият ти кокершпаньол, това ще е достоен финал...

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 79. 79 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#52] от "murry":

  “Затъват все по-дълбоко...”

  Такъв мегаскандал аз не помня, а съм свидетел на целия т.нар. преход.

  От тук нататък правителството може да оцелее само с някаква форма на мека или по-твърда диктатура: смачкване на медии, увалнения на журналисти, “профилактиране” на блогъри и т.н., по Путински образец.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 80. 80 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  60 милиона не са малко пари. Трябва да има някаква следа къде, кога, как са преведени. Няма как 6О милиона да се закопаят в градоната в Банкя или Барцелона. Въпросът е дали някой ще се осмели да проследи парите, да намери парите. Кой?

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1900 Весело

  "Според изданието то е получило документа и е попитало бизнесмена в съобщение, в което прилага извадка от него, дали е автентичен. Божков е отговорил само, че вчера и днес сигналът е изпратен до много български и чужди институции. Той не потвърждава директно, но и не отрича."

  За да обърне някой сериозно внимание на този перко, той трябваше досега да представи поне едно доказателство или нещо, което да прилича на такова, за поне едно от своите обвинения.
  Но, както виждаме, той дори не смее да потвърди, че това, което е из.рал (пак без всякакви доказателства), е негово творение.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1859 Весело

  До коментар [#83] от "Дон Кихот":

  Чакай чакай... 🤓

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Любопитно

  На мен ми мирише на избори, какви са тези безобразия и циркове в държава от ЕС.
  Не знам дали ако по-рано Горанов си беше подал оставката скандалът щеше да утихне.
  Сега ми се струва, че вече е късно и залогът е цялото правителство.
  Да видим, който си е мислил, че Божков ще се даде без бой, много, ама много се е объркал.

 88. 88 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#66] от "deutscher._":@deutscher._, ти си прав, че „май няма отърваване за тез двамата“! И Борисов-4 ще ги осъдят да изкарат, пък тогава Баце ще предаде щафетата! Ма ти не унивай, може да ви построят някаква колибка под опашката на коня, барем зимно време да не студувате! Стопли ли?
  —цитат от коментар 75 на Santos


  Конярю, кой те пита за коне?

  За бандити става дума.

 89. 89 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  С узурпирането на властта от мутро-дс-шапкарите толкова! Челен опит и милиционерски подход от кремъл москва!

  Имало едно време ссср...
 90. 90 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 439 Весело

  Леле, как се разсмърдя на лайна.

 91. 91 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Май все пак до изборите ще се наложи на някои хора да коментират обвиняеми :)

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Просто денег нет
  Просто денег нет
  Рейтинг: 505 Весело

  Леле, как се разсмърдя на лайна.
  —цитат от коментар 90 на danubian.whale


  Ама на миризливи герберастки л@йна!

 94. 94 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 279 Весело

  Мда-а-а-а-а-а, цвърченето на лилавите мишлета се усилва! Ама нека си цвърчат, завалийките!
  —цитат от коментар 82 на Santos


  Чак обвиняемият Блумбърг се включи със защитна теза от Ню Йорк.

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/06/05/4075919_blumburg_bulgariia_vuzstanoviava_durjavniia_kontrol/?ref=home_NaiNovoto

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 95. 95 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Когато обвинява някого, трябва да представи доказателства или част от тях, за да покаже, че има такива, а не само да повтаря като папагал: "Имам доказателства! Имам доказателства! Имам доказателства!"
  Възможно е да има доказателства. Възможно е да е истина казаното от него. Но по тоя начин, всичко казано от Божков, може да бъде приемано единствено като лъжи на човек, който прави всичко възможно да си спаси кожата.
  Припомням това на тия във форума, които съвсем първосигнално се превъзбудиха, без изобщо да помислят. Разбира се, тук не включвам троловете на БСП, ГЕРБ и други, те са ясни.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#87] от "boevbisser":

  Включвайки Борисов в сиганала си, Божков всъщност бетонира Горанов. Ако сигналът беше само срещу Горанов, сигурно щяхме да му видим оставката до дни, но вече наистина е твърде късно. Ще има или предсрочни избори или нищо. По-скоро нищо.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 516 Неутрално

  "Според изданието то е получило документа и е попитало бизнесмена в съобщение, в което прилага извадка от него, дали е автентичен. Божков е отговорил само, че вчера и днес сигналът е изпратен до много български и чужди институции. Той не потвърждава директно, но и не отрича."За да обърне някой сериозно внимание на този перко, той трябваше досега да представи поне едно доказателство или нещо, което да прилича на такова, за поне едно от своите обвинения. Но, както виждаме, той дори не смее да потвърди, че това, което е из.рал (пак без всякакви доказателства), е негово творение.
  —цитат от коментар 83 на Дон Кихот


  Представи. Бележка с подписи, на която е документирано изнудването. Това се потвърди и Домусчиев. Доказателство има.

 100. 100 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Между 2017 и 2019 съм предал лично на В. Горанов и Б. Борисов над 60 милиона лева по тяхто искане и разпореждане. Готов съм да предоставя документи, други доказателства, вкл. записи от виедокамери и снимки"..

  Ако това е вярно, яко ще се мре, както каза генерал Годжи :)
  Само че не от коронавирус :):)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK