В атаката срещу Борисов Божков включи и пиара на премиера

В атаката срещу Борисов Божков включи и пиара на премиера

© Цветелина Белутова, КапиталПремиерът Бойко Борисов в петък вечер се кле три пъти пред медии, че от Васил Божков е взел само "една дълга пура" по повод сигнала на бизнесмена до прокуратурата за предадени 60 млн. лева към Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.


Часове след това Божков попита министър-председателя - защо пиарът на правителството Севделина Арнаудова е посещавала всеки месец офиса му. Тя реагира два часа и половина по-късно с публикация, която постави повече въпроси отколкото отговори и по-късно се включи с нов статус в социалната мрежа, в който разказва история като Шехерезада.


"Брифингът" на Божков
В събота сутрин, точно в 8 часа (когато обикновено прави публикации във Фейсбук) обвиняемият бизнесмен написа: "През последните години Севдалина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул."Московска"43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше".


Така Божков добави още един човек към кръга на хора, в историята "за рекет и грабеж", която разказва - той е от най-близкото обкръжение на премиера. Този път само с намек и въпрос - без конкретни твърдения и подробности.


Правителственият пиар: Не очаквах да превърнете личните отношения в защитна теза


Два часа и половина след публикацията на Божков Арнаудова му отговори в профила си във Фейсбук. "Дневник" я потърси за коментар и изпрати въпроси до правителствената пресслужба, но няма отговор на тях.


В публикацията си Арнаудова потвърждава, че познава Божков, че член на семейството й е работил при него и се е срещала с бизнесмена, но не отговаря пряко на въпросите - кога, колко често, по какви теми - лични или служебни. Но пък оставя впечатлението, че тези срещи са били записвани от Божков с камера и микрофон.


Арнаудова казва, че "от момента, в който работи за българското правителство, всичките й срещи с български бизнесмени са били в изпълнение на служебните ми задължения и са заснети от камера и микрофон не само от нея самата, а и от десетки медии".


"Познавам г-н Васил Божков отдавна и не само аз, а и членове на моето семейство, един от тях до скоро беше негов служител. Не очаквах такава манипулация на истината. Не очаквах, че ще превърне личните отношения в защитна теза", пише още пиарът на Борисов. Тя не уточнява за кой член на семейството й става въпрос и не отговаря ясно на въпросите.


После се обръща към Божков: "И да, когато съм се виждала с Вас, г-н Божков, съм била наясно, че Вие сте с камера и микрофон, а аз не съм. И не аз съм искала от Вас, Вие се предлагахте! Не е мъжко да спестявате тази част от истината, вярно е, че беше отдавна преди повече от 6-7 години. Съжалявам, че помните избирателно! Аз обаче помня добре, не само първите ни срещи, но и последната - в централата на ПП ГЕРБ Ви посрещнах с г-н Флориан Скала - главен изпълнителен директор на bTV! И Вие #БъдетеЗдрав."


За такава среща съобщи в петък вечер Борисов, когато коментираше твърденията на Божков, но не назова кой е шефът. Дори намекна, че ще си запази това за времето, в което той ще прави комикси (след като не е премиер).


В събота Севделина Арнаудова посочва, че това е настоящият изпълнителен директор на медиата, но също не казва кога е била срещата. Само че не е в офиса на Божков.


Арнаудова се обяви за Шехерезада


Няколко часа по-късно Севделина Арнаудова направи нова публикация във Фейсбук, в която се обяви за Шехерезада. С нея тя изясни, че баща й е бил служител на Васил Божков. Потвърждава, че е ходила при него, но с приятели и семейството си и говори за лични отношения и събития, които явно са известни между двамата или в тесен кръг. Не се разбира в кои период са били тези срещи. Арнаудова твърди, че през баща й бизнесменът се е опитвал да стигне до нея. Не се разбира обаче каква е била целта, но тя твърди, че той и е предлагал всичко, а тя не го е пожелала. Арнаудова посочва, че не е пренасяла чували с милиони нито за себе си, нито за друг и уточнява, че през нея бизнесменът не е пращал на никого пари.


"Здравейте, г-н Божков (Али Баба). Пише Ви Шехерезада. И аз умея да разказвам приказки. И ще започна преди Вас, защото като един старец не помните добре приказките и си ги съчинявате. Така правеше дядо ми, когато ми разказваше. Опитвате се през мен да атакувате друг. Лошо, Али Баба! Аз чували с милиони не съм пренасяла и не съм взимала нито за себе си, нито за друг! Не сте давал за никой. И нито ме е страх от лъжите Ви, нито от заплахите! Аз не съм Вашата цел, Али Баба! Целите се в друг през мен и бъркате, защото не казвате истината!", написа пиарът на Борисов.


"Но да сложим начало на приказката, а ще дойде време да й сложим и дебела червена точка, Али Баба... (това го помните, нали, Али Баба?) Но да се върнем на приказката. На Шехерезада баща й работеше за Вас. Още в далечната 1998 г., но Вие не забелязвахте тогава този свой служител. Спомнихте си за него, когато един ден давахте от натрупаното в пещерата. Осъзнахте, че той е Арнаудов, точно като Шехерезада Арнаудова, която тогава не познавахте и не работеше за правителството. И започнахте да я търсите. Имахте тактика! Предложихте на служителя си и официален договор, каляска и бонус - на стойността на една Ваша пура, пак тайно. Всичко това, за да стигнете Шехерезада, тя Ви трябваше... Намерихте я през робите си. Викахте я настоятелно, разказвахте й приказки, а баща й - него пращахте да Ви пази имотите! Но Шехерезада е полицейска щерка, Али Баба, и много внимаваше. Много! Тя идваше и със свитата си - приятели, съпруг, семейство. Вие започнахте да й предлагате всичко. Шехерезада така и не Ви пожела! Тогава Вие, Али Баба, много се ядосахте...", продължава още Арнаудова.


Публикацията й завършва с думите: "Шехерзада Ви каза - "не смей" и аз умея да разказвам. Не смейте да ме пипате! Вие се изплашихте, Али Баба. Вие сте страхлив човек, скочихте на дървото и се скрихте. Така, както и сега се криете. Не смейте да ме плашите, не я е страх Шехерезада! Тя не е разбойник. Семейството ми и приятелите ми - също! Спомнете си приказките и не ги разказвайте избирателно. А Вашата приказка е една! Оправете си сметките с хазната, ако искате да не останете в историята като разбойник! Или стойте на дървото, докато можете...Големите мъже не ги е страх от големи мъже, Али Баба. И не нападат жени. Явно нито сте голям, нито сте мъж".


Коя е Севдалина Арнаудова


Севдалина Арнаудова е пиар на ГЕРБ още от създаването на партията през 2006 г. Според съпартийци Борисов често се вслушва в съветите й. Арнаудова стана популярна и като "Севда ТВ", както я нарича дори самият премиер - защото снима и излъчва във Фейсбук на живо всичките негови посещения по пътища, заводи и села, както и пътуванията с джипа, в който Борисов вози министри по обекти. На няколко пъти премиерът е реагирал публично с остри забележки към нея, ако нещо в ситуацията с медиите го ядоса.Борисов е кум на Севделина Арнаудова и съпруга й Делян Димитров. Според публикация на в. "Сега" Димитров е член на Управителния съвет на "Булгартрансгаз" - държавното предприятие, което управлява транзитната газопреносна система на България. Според имуществена декларация, цитирана от вестника, семейство Димитров притежават апартамент в София с площ 198 кв. м., който е купен през 2015 г. за 300 хил. лв., както и три автомобила. Делян Димитров има и апартамент, купен през 2007 г. за 58 хил. лв.


За Би Ти Ви и Флориан Скала


В петък Бойко Борисов каза, че е получил пурата от Васил Божков при посещение в централата на ГЕРБ, където той дошъл с шефовете на Би Ти Ви. Премиерът обаче не назова за кого говори и в кой период. В последните дни атаките срещу медиата се засилиха, Борисов я нарече "Божков тв", след което отрече, няколко пъти реагира остро на въпроси на репортерите й, а вчера "Нова тв" подаде сигнал срещу нея по публикация на "Блиц".


Според Арнаудова тя е посрещнала в партийната централа Васил Божков заедно с Флориан Скала, който е главен изпълнителен директор на bTV Media Group и изпълнителен директор на bTV Radio Group от декември 2016 г. Преди да оглави медийната група в България, той заема длъжността директор "Продажби" на Markiza Group в Словакия, която е част от групата CMЕ - собственикът на Би Ти Ви. В момента тече одобрение за продажба на бизнеса на СМЕ и фондът на чеха Петр Келнер (на когото не беше позволено да купи "Нова тв") ще придобие и медиата в България, но финализиране на сделката се очаква в края на годината.


Вероятно Борисов и Арнаудова говорят за една и съща среща. Все още няма коментар от Флориан Скала или позиция на Би Ти Ви.


На 1 юни в интервю за вестник "24 часа" той обяви, че подобни атаки като тези на премиера към медия с въздействието на Би Ти Ви не са необичайни. И каза още, че са абсолютно неверни твърденията, че Васил Божков го е водил във френския курорт "Куршевел" (такива публикации имаше в жълти издания).


По-късно Би Ти Ви обяви, че в началото на 2017 г. телевизията е била в преговори със собственика на "Национална лотария" Васил Божков за покупка на рекламно време. Тогава Божков е предложил да запознае новодошлия главен изпълнителен директор на Флориан Скала с премиера Бойко Борисов, а Скала е приел "поканата на потенциален рекламодател за среща с уважавана публична фигура". Срещата е била в офиса на Борисов, който е в сградата на Би Ти Ви. В позицията на телевизията се посочва, че интерпретациите на тези факти извън описаната ситуация са абсолютно неоснователни. (Още по темата - тук)


Без коментар от Горанов


В сигнала си до прокуратурата Божков твърди, че е готов да свидетелства и има доказателства за искане и даване на подкуп, злоупотреба със служебно положение и други престъпления. Посочените в него са Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова.

В петък Борисов каза, че Горанов трябва да отговаря за себе си.


Засега Владислав Горанов не е коментирал темата. Той не отговаря на мобилния си телефон.


В предишни публикации Васил Божков обяви, че Горанов му е помагал с контакти в комисията по хазарта.


Тази сутрин пред Би Ти Ви бившият депутат от БСП Георги Кадиев, който също е герой от комиксите на Божков, каза, че няма и никога не е имал парични отношения с бизнесмена. Той обяви, че при предложения за законови поправки през 2014 г. е направил пропуск в полза на лотариите и не се оправдава.


Според Кадиев косвените доказателства показват, че истината е по-скоро на страната на Васил Божков, но не бива да се вярва на 100 процента на нито едната страна. Той предположи, че законовите промени, внесени от Менда Стоянова, са й донесени от Васил Божков.За сигнала на Васил Божков до прокуратурата четете тук.
За реакцията на премиера четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (447)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Може пък точно тя да е била изнасилената, за която го обвиняват.

 2. 2 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1962 Весело

  Не си го причинявайте!

 3. 3 Профил на Студио Х
  Студио Х
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Една от най-отвратителните, нагла и нискоинтелигентна калинка-куриер. Кажи са кво стана?

 4. 4 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  Ах, месечни вноски. Тц тц тц - никакво доверие в партньорите...

 5. 5 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Давай Мутро . . . закълни се пак, че не си изпращал Любовта (севда) при Черепа.
  Давай, прекръсти се, вярващ Безбожнико)!
  Чакаме те сам да хвърлиш кърпата!

 6. 6 Профил на Студио Х
  Студио Х
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "moreee":

  Обвинението е за започнато, но недовършено изнасилване...Севде, кажи си?

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Бай Васил не ги оставя и в почивните дни - кефи ме

 9. 9 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Весело

  До коментар [#1] от "moreee":
  "Може пък точно тя да е била изнасилената, за която го обвиняват. "

  Не, не е тя. Онова обвинение беше за неосъществено прекъснато изнасилване.

 10. 10 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 678 Весело

  До коментар [#6] от "Студио Х":

  "Обвинението е за започнато, но недовършено изнасилване...Севде, кажи си?"

  Може всеки месец да е ходила с надеждата да довършат изнасилването )))

 11. 11 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1555 Весело

  Номерът с "кажи си " сме го гледали вече...….оказва се , че мълчанието е злато !

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Не можа да не е пълен с камери тоя офис - изкарай някое филмче със Севдето

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  Сигурен съм, че Барба Ганьос вече се хапе, дето не може да се стигне, задето обяви война на далеч превъзхождащ го противник, при това без да му остави какво да губи.

  Не знам кой го посъветва, не знам какъв натиск му е бил оказан и откъде (макар да се досещам), но да нарушиш мафиотска завера с Черепа, да оплячкосаш колекцията му, да държиш жена му и сина му заложници - това е война.

  Война, която Барба Ганьос няма как да спечели.

  Цяла България знае, че Черепа е архимафиот, и то не от вчера.

  Но сега цяла България ще разбере за мафиотските връзки на Черепа с Барба Ганьовите велможи от ОПГ ГЕРБ ЕООД.

  Много глупав ход. Мноооого глупав.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Нещата загрубяват. Излизат и такива твърдения които са доказуеми.

  SHADOWS of SOFIA
 17. 17 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1716 Весело

  Не вярвам на входа на "Московска" 43 да няма камери.
  Божков май им знае ходовете отнапред и ги върти на бавен огън.

 18. 18 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1301 Весело

  Предлагам за главен прокурор на Територията г-н Васил Крумов Божков!
  Този човек върши работата на цялата гешефтура!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 19. 19 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2266 Весело

  100% Божков има видеозапис!:))
  Този пич определено ми харесва👍👏🏻

  "Чуждестранен агент"
 20. 20 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 856 Весело

  черепа е много голяма лъжица за ОПГ герп...и тепърва ще им го доказва...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 451 Весело

  Мисля, че някои хора си сложиха таралеж в гощите и сега, ако цитираме един популярен български политик, се опитват да го "мачкат с гол задник". Не знам дали това което казва Божков, но звучи правдоподобно...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на dzenlandia
  dzenlandia
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Единственото, което постига Божков в момента е да вдига рейтинга на Борисов като му дава възможност да обикаля студията и да се прави на герой, да се кръсти и кълне както снощи в БНТ. Борисов се е доказал като демагог и празни приказки срещу него няма да свършат работа. Ако Божков има доказателства, да ги дава, ако няма, да си стои в ОАЕ и да си гледа рахата. С приказки от 1001 нощ НЕ СТАВА. Същото беше и с Цветан Василев - интервюта, приказки, закон Магнитски, ала-бала портокала и накрая пак никакви доказателства.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  "Часове след това Божков попита министър-председателя - защо пиарът на правителството Севделина Арнаудова е посещавала всеки месец офиса му."

  Е туй вече е доказателство! Камерите няма как да не са заснели кучката!!?

 28. 28 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2433 Весело

  В ГРЕБ нищо не са запомнили от ДС методиките! Никаква конспиративност, никакви явочни, никакви дегизировки, само оправдания. А клетвите са научени от другаде, но са надминали първоизточниците. И на калъп да Я хвана, ще отрича.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 29. 29 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  До коментар [#17] от "Virgin":

  Минавам покрай тази сграда почти всеки ден. Поне 10 камери контролират само външната територия:)

  "Чуждестранен агент"
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Дали на старини ще се гушка до Мис Бикини или ще е под опеката на бай Ставри...

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#17] от "Virgin":Минавам покрай тази сграда почти всеки ден. Поне 10 камери контролират само външната територия:)
  —цитат от коментар 29 на putinxujlo


  Вероятно записите от камерите са извети от разследващите и затова Слънчо говори така убедено. Но може да има и копия пазени на друго място за които не знае.Ще видим освен записи вероятно има и свидетели .

  SHADOWS of SOFIA
 36. 36 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 819 Любопитно

  Хм, "Севдето" ли е носила милионите? Става все по-интересно.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 37. 37 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Божков лека-полека стяга менгемето, а баш тулупа не се сеща да хвърли кърпата.
  Или коалиционите партньори от Сараите не му разрешават?
  ----
  И досега има достатъчно докзателства за корупция и рекет на най-високо правителствено и парламентарно ниво, но Черепа вади още :)

 38. 38 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Тоя пак ще кара Баце да се кръсти.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 447 Неутрално

  След като му удариха любовницата, сега Божков отвръща със същото.

  over the under
 42. 42 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Др. Божков, новият лидер на синьо-червената мъгла!
  —цитат от коментар 39 на balkantourist


  Грешиш! Никой не оневинява Черепа. Той може да е всякакъв но за него никой не е гласувал и не ти решава живота. Друг е призван да го прави. Много ти е объркана ценностната система.

  SHADOWS of SOFIA
 43. 43 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1555 Весело

  Не се разбира нищо за пурата , а е повече от любопитно.....пурата върви ( поне по филмите....) с 25 годишно уиски ( може и с отлежал коняк , лек като Кур...возие...напр. ) , а това е пропуск в подметката …..и не е честно да се намесва и жена ( не било по мъжки...).

 44. 44 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 368 Неутрално

  До коментар [#15] от "Norman Granz":

  Единственото логично обяснение е, че не той е започнал тази война. Тиквата очевидно вече не е нужна. Явно е, че ще наблюдаваме някакво "обновление" или както се изразява един "незначителен" елемент от задкулисието - "рестарт".

  "Доган: Необходим е рестарт на политическия модел в странатa" Декември 2019.

 45. 45 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1905 Любопитно

  Как ги врътна черепуха.
  Каза, че им е дал 60 милиона, а барбас Ганьо се закле (в деца и внуци - но той май не вярва в господ) че "стотинка" не е взел от Божков.
  ...
  Разбира се.
  ...
  Севда му ги е носила, нали?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 923 Весело

  Севда е голяма жена, възрастна, пълнолетна, Той не може да й забранява къде да ходи и какво да прави, има си глава, да си мисли, Той не знае, не може да й се меша, какт - знаете си го - никъде и в нищо не се е мешал.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2406 Весело

  До коментар [#1] от "moreee":"Може пък точно тя да е била изнасилената, за която го обвиняват. "Не, не е тя. Онова обвинение беше за неосъществено прекъснато изнасилване.
  —цитат от коментар 9 на Косьо Генчев


  Тогава остава другото обвинение - подбуждана е към убийство. Всеки месец е ходила да отрепетира убийството Му.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на kokoto2
  kokoto2
  Рейтинг: 473 Любопитно

  13 юни наближава...

  Очаквам тогава да е кулминацията!

  Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝ
 53. 53 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2804 Весело

  До коментар [#38] от "lino_santino":

  Баба Ганьос е прав . Не е взимал пари , носили са му

 54. 54 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Заглавието е неправилно формулирано - пиарката на Борисов не я е включил Божков, а Борисов когато я е изпращал там. Най-вероятно има и снимки от камерите (Божков сигурно е очаквал такъв удар, нищо че и е давал пари), които не се знае кога ще бъдат пуснати. До този момент Божков не е публикувал снимки и записи на разговори, а само смс.
  п.п. сега вече ми стана ясно оня отчаян ход на прокуратурата, когато отидоха в Дубай и искаха да отвлекат Божков и да го върнат в България. Такъв ход досега не бяха предприемали за никой друг. Имаше и дезинформационна кампания включваща руското разузнаване като извършител, Имало е за какво. Тук нямаше да може да разкрива корупционните практики на управляващите.

 55. 55 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3123 Весело  Свири свири щурче

  Ах подлудявай Ги не спирай

 56. 56 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Свири свири щурчеАх подлудявай Ги не спирай
  —цитат от коментар 55 на Hawaii


  +

  SHADOWS of SOFIA
 57. 57 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1905 Весело

  Мисля си сега, че на бат Бойко не му трябваше да се заиграва с черепа.
  Оказа се "висока топка", а баце един такъв едър, че бие дузпа до'кат вкара.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 58. 58 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Весело

  "Севда ще те изгоня"
  -Ми аз пък няма да ти донеса парите от Божков.

  Мъжът ѝ също бил с висока експертиза

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Неутрално

  ""През последните години Севдалина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул."Московска"43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше"."


  Мъка за почти всички свестни хора е да се гледа, как се руши държавността, как се срива всичко у нас, защото е обсебено от една престъпна шайка, която ще го повлече след себе си ! Така завършва всяка лъжа и демагогия, но лошото е, че това неминуемо удря обществени процеси, които досега са били заложник на управлението на престъпната хунта !
  Пак да повторя - мъка !

 61. 61 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Севда е голяма жена, възрастна, пълнолетна, Той не може да й забранява къде да ходи и какво да прави, има си глава, да си мисли, Той не знае, не може да й се меша, какт - знаете си го - никъде и в нищо не се е мешал.
  —цитат от коментар 47 на Араламбене му е майката


  Аха, значи Севдето решила да рекетира най-богатия блгарин, известен още като черепа, Божков 60 милки и той се уплашил от нея и снасял пет години? Мммм....

 62. 62 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#42] от "2LOOP":

  Големи глупости. Нали точно такива като Божков назначени от ДС олигарси ти управляват живота вече 30 години.
  ЕС няма естествено да търпи вечно и започна да ги отстрелва. Това е положението и кражбата от обществото. И минималната пенсия вместо да е 600 лева и минималната заплата на държавен служител 1500 лева сега да много по-малки.
  И Да. Божков си е пионка. В неговият случай Георги Попов е важният човек. Очевидно.

 63. 63 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2315 Весело

  "Премиерът Бойко Борисов в петък вечер се кле три пъти пред медии, че от Васил Божков е взел само "една дълга пура"..."
  Тц, тц, тц, по Севдето ли е получил "дългата пура"?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 64. 64 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#39] от "balkantourist":

  Споко, сега ръчка в кошера и ще излязат още кандидати да пропеят срещу тиквата

 65. 65 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Мисля си сега, че на бат Бойко не му трябваше да се заиграва с черепа. Оказа се "висока топка", а баце един такъв едър, че бие дузпа до'кат вкара.
  —цитат от коментар 57 на д р Чарли Мишкин от ГРУ


  Не са имали избор! Черепа е искал да продаде лотарията защото не е можел вече да плаща непосилен рекет. На новия собственик няма как да му налагат още от същото. ЗАтова е разрива.

  SHADOWS of SOFIA
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  До коментар [#36] от "stein":

  "Хм, "Севдето" ли е носила милионите?"

  Не ги е "носела", изнасяла ги е .. з където трябва.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#57] от "д р Чарли Мишкин от ГРУ":

  Той не е искал със сигурност да се заиграва ама ЕС иска:)
  Както Миню го хакнаха англичаните. Иначе още щеше да си прави цигари без бандерол:)

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#42] от "2LOOP":Големи глупости. Нали точно такива като Божков назначени от ДС олигарси ти управляват живота вече 30 години.ЕС няма естествено да търпи вечно и започна да ги отстрелва. Това е положението и кражбата от обществото. И минималната пенсия вместо да е 600 лева и минималната заплата на държавен служител 1500 лева сега да много по-малки.И Да. Божков си е пионка. В неговият случай Георги Попов е важният човек. Очевидно.
  —цитат от коментар 62 на Да вярваме на истината


  Бе остави го Божков. Той е такъв какъвто е. Ако е виновен има съд да го съдят.
  Тези които са го рекитирали и са правили чадър са важни.Ти нали не си гласувал този който те управлява да прави това за което се кълне , че не е правил.

  SHADOWS of SOFIA
 72. 72 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  Баси...! Това е ритник в топките. Баце сега се присвива...! ;)

  Бивш tww09306483.
 73. 73 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  Как ви се четат всички писания на Черепа? И даже ги коментирате с настървение.

 74. 74 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Пурата май ще излезе не само дълга, но и и доста дебела.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 75. 75 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz73":

  " Не си го причинявайте!"

  Отдавна съм спрял да го правя ! Фекалиите се изливат не защото ние го искаме ! Просто такъв е съпорта на властта ! Защо им трябваше да си развалят престъпната завера с Божков, това наистина не мога да си обясня !

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#72] от "Petleshev":

  "Баси...! Това е ритник в топките. Баце сега се присвива...! ;)"

  Той нали е скопец, какви топки?
  Май е ритник на друго място, кофти място.

 78. 78 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  До коментар [#69] от "Да вярваме на истината":

  Та той и Бойко навремето правеше цигари ама май забравихте.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1769 Любопитно

  Абе, а Цв играе ли някаква роля в тази сага?

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Модераторът е безполезник
  Модераторът е безполезник
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Баси...! Това е ритник в топките. Баце сега се присвива...! ;)
  —цитат от коментар 72 на Petleshev


  Има нещо тлъсто в тая новина. ПИК-ливите вече втора статия вадят от сутринта да я опровергават. Едно прочувствено слово как била майка и т.н. и след това са хванали Цветомир Найденов да казва "не е вярно, не съм я виждал там", което е ясно, че е абсолютно абсурдно твърдение, извадено като от Параграф 22 ("кога не си го казвал"), и че Найденов в момента е мобилизиран по спешност да прави контрол по щетите.

 83. 83 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 672 Неутрално

  ГЕРБ толкова много поквари обществото и държавата, създаде такива схеми за ограбване на народа, че този народ нямаше никакъв полезен ход. Приемаше грабежите като даденост, което не може да се промени (последен пример е строежа на АЛЕПУ). И в цялата тази ступорна ситуация се появи Божков, за който всеки знае какъв е. Но в своята безизходица народа видя в него човека, който може да разклати шайката и да предизвика намесата на добрите сили. И сега герберята отричат, но малко с половин уста (не си спомням, той да каже, Гешефтеров носи бонбони и избягва журналистите, говорителката на телевизия Планета Сейка не си вдига телефона) и като че ли взеха да усещат прилива на народната любов.

 84. 84 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Тъжно, но бас ловя, че ще се договорят, Гешефта ще сервира специалитета си - недогледано, нескопосано обвинение, провал на делото и черепа ще млъкне като се прибере триумфално у дома.

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 85. 85 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2406 Весело

  аз се пак да си кажа, очаквам от Гешефт да разследва изборните фалшификации на ГЕРБ
  —цитат от коментар 79 на beastie


  Нищо чудно да наложи запор на ЦИК … и да няма избори докато приключи разследването. Едни 15-20 години - убийството на Кюлев от 2006 г. си седи в графа "разследване".

 86. 86 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  До коментар [#35] от "2LOOP":

  Цялата информация се съхранява във видео сървър. Твърдият диск може да съхранява обеми от една седмица до безкрайност. (Зависи от портфейла) И най-"интересните" записи се прехвърлят на друг диск, можете да го изпратите в облака.
  А съдейки по факта, че Божков съхранява цялата кореспонденция, това означава, че и видеото има.

  "Чуждестранен агент"
 87. 87 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 578 Неутрално

  ЧЕРЕПУХАТА ГИ РАЗПРА ТИЯ ХАК ДА ИМ Е , ЕХ СЕВДЕ СЕВДЕ

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz73":" Не си го причинявайте!" Отдавна съм спрял да го правя ! Фекалиите се изливат не защото ние го искаме ! Просто такъв е съпорта на властта ! Защо им трябваше да си развалят престъпната завера с Божков, това наистина не мога да си обясня !
  —цитат от коментар 75 на samoedin

  Може да се предполага за различни причини.
  1. Искат повече, но няма изгледи да го получат. С нов собственик ще да има нови договрки.
  2. Появява се инвеститор, който желае да закупи бизнеса и Божков е скланен да го продаде. Чуждестранен инвеститор. Но вероятно с този инвеститор договорки за "20%" са невъзможни.
  3. Съществува български инвеститор, желаещ да придобие бизнеса на Божков. Силен играч, способен да поставя условия на правителството.

 90. 90 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#35] от "2LOOP":

  Не е толкова сложно да се направи бекъп копие, кеф ти на даден период, например всеки ден в 12, или просто RAID през мрежата с второ индентично копие в някой дейта център на другия край на света. Само че тукашните милиционери, ДАНС-аджии, ГДБОП-аджии и прочие нямат капацитета дори да разберат какво е това, камо ли да "видят", че е направено. Така че не бих се учудил, ако коза е в ръцете на Божков, а един вярващ човек само да си мисли, че има добра ръка.

 91. 91 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Пурата май ще излезе не само дълга, но и и доста дебела.
  —цитат от коментар 74 на Един вампир броди из Европа


  И кожена.

 92. 92 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  Севда е голяма жена, възрастна, пълнолетна, Той не може да й забранява къде да ходи и какво да прави, има си глава, да си мисли, Той не знае, не може да й се меша, какт - знаете си го - никъде и в нищо не се е мешал.
  —цитат от коментар 47 на Араламбене му е майката


  За къв му е, човекът си имал харем. Няма как да е била повече от куриер. Пък най-вероятно камери има и по стаите.

 93. 93 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Казах ви вече: изкуството на стриптийза е възможно най-бавно да стигнеш до голата истина, непрекъснато поддържайки и засилвайки интереса на публиката.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 94. 94 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Неутрално

  До коментар [#13] от "pesho79":

  " Не можа да не е пълен с камери тоя офис - изкарай някое филмче със Севдето"

  За съжаление, тепърва ще излизат и клипчета от камерите с тази жена, и много други доказателства, документи, банкови извлечения, договори....., които ще доказват тезата за пълния съпорт на Божков и как тя е функционирала през тези вече 10 години у нас ! И няма да е нищо по - различно от това, което говорим за схемите и обръчите на сараите на този форум ! Всъщност, ще се окаже точно една от тях !

 95. 95 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#35] от "2LOOP":Цялата информация се съхранява във видео сървър. Твърдият диск може да съхранява обеми от една седмица до безкрайност. (Зависи от портфейла) И най-"интересните" записи се прехвърлят на друг диск, можете да го изпратите в облака.А съдейки по факта, че Божков съхранява цялата кореспонденция, това означава, че и видеото има.
  —цитат от коментар 86 на putinxujlo


  Вероятно е така.Но така или иначе си остава в областта на догадките.

  SHADOWS of SOFIA
 96. 96 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Айде и ПР - ПариРазнос - Севда влезна в обяснителен режим. Пропуснала е само да се закълне. Пури ли били или пари? Божков колкото повече рови в кафявото ОПГ ГЕРБ, толкова повече почва да смърди. Очаквам съвсем скоро да честити рождения ден на Борисов подобаващо...

  #ПуриИлиПари

  Sevdelina Arnaudova
  25 mins ·
  От момента, в който работя за българското правителство, всичките ми срещи с български бизнесмени са били в изпълние на служебните ми задължения и са заснети от камера и микрофон не само от мен самата, а и от десетки медии.
  Познавам г-н Васил Божков отдавна и не само аз, а и членове на моето семейство, един от тях до скоро беше негов служител. Не очаквах такава манипулация на истината. Не очаквах, че ще превърне личните отношения в защитна теза.

  И да, когато съм се виждала с Вас, г-н Божков, съм била наясно, че Вие сте с камера и микрофон, а аз не съм. И не аз съм искала от Вас, Вие се предлагахте! Не е мъжко да спестявате тази част от истината, вярно е, че беше отдавна преди повече от 6-7 години. Съжалявам, че помните избирателно! Аз обаче помня добре, не само първите ни срещи, но и последната - в централата на ПП ГЕРБ Ви посрещнах с г-н Флориан Скала - главен изпълнителен директор на bTV!

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5702 Неутрално

  Значи така, служителите на Божков бяха арестувани , а за нея дето цялото семейство се познават с него, дори назначил на работа някой от семейството (дори не е било необходимо да ходи тя при него, роднината може да е посредник). Същото като Горанов, безплатно апартамент и назначаване на работа при него сина на собственика на апартамента, колко ли още такива случаи има. Излиза, че Божков е по-лоялен към нейното семейство от самата нея, готова е да го предаде, за да оцелее.

 99. 99 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До колко има истина в обвиненията на Божков ще се разбере след време. Както преди години ми каза един разследващ, обикновенно около 40% е доказуемо в един сигнал. Интересно е че огромната част от "медиите" в България бълват само "опровержения" на думите на Божков, но не и твърденията му, което ми говори за страх. Поредните интересни времена предстоят.

 100. 100 Профил на 2leva
  2leva
  Рейтинг: 491 Весело

  В БГ се оказва, парадоксално, че няма нужда от съд. Опита на прехода показа, че всеки може да си дава интервюта в медийте колкото иска, а накрая идват я избори я вируси или нещо още и въпросите отпадат до следващия път.

  Току виж предложим това чудо на управлението на ЕС и на тях също им хареса. За това и посолството няма позиция, учат се на място.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK