Танева казала репликата за измамите в друг контекст, видя политическа атака

Заседание на Министерски съвет, Десислава Танева

© Анелия Николова

Заседание на Министерски съвет, Десислава ТаневаМинистърът на земеделието и храните Десислава Танева отчете най-високо ниво на проверки на кандидатстващите за европейско финансиране производители и видя политическа атака в разпространения запис, в който предлага на хора от сектора "да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред".


Танева и директорът на Държавния фонд "Земеделие" ДФЗ Васил Грудев дадоха брифинг часове след като сайтът "Биволъ" разпространи видео от онлайн разговор с производители на зеленчуци и плодове, проведен в края на март. Изявлението им обаче не сложи край на въпросите крие ли България измами с европейско финансиране за земеделски производители, а представител на бранша заяви, че "всеки втори" мами, а министърът е заплашвала да не говорят по темата.


В разпространеното тази сутрин видео министърът заявява "да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред" в отговор на председателя на асоциация "Български пипер" Георги Василев, който иска официално обяснение защо членове на сдружението са получили повече пари, отколкото са очаквали по схемата за обвързана подкрепа. Става дума за установеното при проверки миналата година разминаване между декларираните и реално съществуващите насаждения. Повече за опитите за измами по тази схема и разкритите нарушения четете статията на "Капитал" тук. Малко след като подчиненото й министерство разпространи позиция, че записът е изваден от контекста, Десислава Танева заяви и че не е била разбрана правилно.


Било съвет към производителите
"Репликата ми е в посока на това, че ако даден бранш, който е в сектора на чувствителните - те са "Плодове", "Зеленчуци", "Оранжерийно производство" и "Животновъдство", постоянно говори и темата за дадено производство е само "измама", той няма как да получи обществена подкрепа, най-малкото затова, че пари от данъкоплатците трябва да се дават за подкрепа на това производство, при условие че самите те смятат, че в тяхното производство има само измама", обясни какво е искала да каже Танева.


"Аз съм го направила, за да дам съвет как самите производители трябва да направят общата селскостопанска политика приемлива. Това не може да стане, като казват "измамници сме". Аз съм го дала като съвет във връзка с исканията, които браншът има за новия селскостопански период", обясни още тя. Министърът каза, че разговорът с производителите се е провел точно преди България да предложи пред ЕК хоризонтална мярка за компенсация на земеделските производители, пострадали от пандемията от COVID-19. По думите ѝ видеото се публикува точно в момента, в който страната е напът предложението ѝ да се приеме с подкрепата на всички страни членки и в момент, в който се води "битка" със старите членки на ЕС за запазване на подпомагането във вида, в който е.


България се самопроверява най-много, не лъже ЕС


"Всичко се докладва на Европейската комисия, защото ние не можем да платим, без да има доклад от установените проверки и оторизация на тези бенефициенти", увери Десислава Танева. Тя отчете, че "няма друг мандат освен сегашния", в който нивото на проверки, които държавата прави, да е толкова високо - проверяват се 50% от заявилите подпомагане при препоръка на ЕК да се проверяват на случаен принцип 5% от кандидатствалите. По думите на министъра досега не се е хвалила с големия брой проверки, "за да не уронваме престижа на добросъвестните български производители".


Директорът на ДФЗ отчете и резултати от тези проверки: през миналата година от 20 120 бенефициента на 4453 не е изплатена субсидия, след като инспекциите на място са установили празни полета. От тях 90 производители са дадени на прокуратурата, защото впоследствие са представили фактури за продадена продукция. "Най-често в този тип случаи нашият анализ показва, че става дума за фактури, които са от порядъка на стотинка-две-три на килограм, което за нас е много съмнително. Освен това от миналата година ние за пръв път направихме автоматична връзка с НАП за проверка на всички фактури. Контролът е на много високо ниво", увери Васил Грудев.


По думите му в резултат на тези мащабни проверки останалите производители са получили средно с 15% повече пари. Десислава Танева обясни, че проверките били завишени по искане на браншовите организации и по анализ на министерството на земеделието, който показал, че средно при около 10% от площите заявеното производство не отговаря на истинското.


"Ние сме взели това решение доброволно - да приложим тази голяма извадка, за да защитим европейския национален бюджет и който получава средства, да е наистина този бенефициент, който заслужава това и който наистина е произвел, както трябва. Но ако някое производство смята, че е само измама, той на практика не би следвало и няма как да получи първо обществена подкрепа и после всички основания за това", заяви тя.
Министърът на земеделието заподозря, че в основата на скандала може да са хора, останали без финансиране, а производителите "не заслужават да бъдат разменната монета на политически битки, примесени с лични интереси".


Танева видя атака преди избори


Тя заговори и за политическа атака, без да конкретизира откъде идва, но посочи, че от сутринта се правят твърдения, обратни на фактите и цифрите за свършеното от подчиненото ѝ ведомство, и "освен като политическа няма как да я характеризирам по друг начин".


"От политически атаката явно вече се влиза в предизборен период и всеки търси как да си направи пиар", заяви Десислава Танева, без да отговори на въпрос откъде идва атаката, а изрази надежди от скандала да не бъдат засегнати производителите.


"Не мога да си обясня тази атака освен последствията за риска това да наруши интереса на земеделските производители, които имат най-голяма нужда", изтъкна Танева и посочи, че е в постоянна комуникация с бранша, който е изразявал подкрепата си и дори сам е настоявал за високо ниво на контрол.


Производител: Министърът ни заплашваше


Брифингът на земеделския министър днес обаче не сложи точка на въпросите крият ли се измами и как се разпределя европейското финансиране в България. Председателя на асоциация "Български пипер" Георги Василев коментира пред Би Ти Ви, че в страната се разпределят милиарди европейски средства без контрол и отчетност, а земеделският министър е заплашила производители да не говорят.


"Милиарди в България се разпределят, без някой да те пита: "Какво произведе, къде го произведе, на кого го продаде", защото се краде, както се е крадяло от началото на тази подкрепа. Схемата е получаваш пари за нещо, което не си произвел", заяви Василев, който е участник в разпространеното тази сутрин видео.


"Измамата е, че ти си казал, че ще засадиш картофи, а нищо не си засадил", обясни той и добави, че "всеки втори човек в България прави това нещо, те са между 40-60% от всички производители".


"Много добре са наясно, много хора в министерството правят същото", продължи земеделецът и добави, че "тя ни заплашваше да не си отваряме устата", като имаше предвид министър Десислава Танева.


По-късно през деня Съюзът на Дунавските овощари подкрепи министъра с писмо до медиите. "Недоброжелателни производители е имало и ще има, но нашата цел е да пресечем порочните практики още преди да са се зародили. Показаното видео с изказването на министър Танева е извадено от контекста и не показва реалността. На практика стореното от министерството през последните години позволи ставките да се запазят на същите нива, въпреки увеличение на площите, при константен бюджет", уточняват от браншовата организация.


Сигнал до европейския прокурор


Междувременно гражданското сдружение БОЕЦ съобщи, че изпраща публикуваната от "Биволъ" информация до ръководителя на европейската прокуратура Лаура Кьовеши. От сдружението заявяват, че във видеото ясно се вижда, че Танева е смутена от въпроса на производителите за изплатените средства за декар площ. "На практика Танева казва на Василев и на всички участници в Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, че България е в тежки нарушения, които трябва да останат тайна и да бъдат укрити от европейските ни партньори", заявяват от БОЕЦ.


"БОЕЦ сезираме Европейската комисия, ресорните еврокомисари и г-жа Лаура Кьовеши, ръководител на европейската прокуратура, за установените престъпления, нарушения и злоупотреби с европейски средства и фондове и изискваме бърз отговор и реакция", посочват от сдружението.


По-рано днес за оставката на Танева настояха от "Демократична България". За оставката на земеделския министър призова и телевизионния водещ Слави Трифонов, който основа все още нерегистрираната партия "Има такъв народ".

Коментари (148)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2683 Неутрално

  Канибалът-педофил ще пази децата!
  Ще стане веган!

 3. 3 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 588 Неутрално

  За тия пък всичко е политическо...
  Ами какво да е, като се отнася до управлението на държавата?

 4. 4 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 761 Разстроено
 5. 5 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Тая ГЕРБерска калинка не може две изречения да върже... А човека, дето говореше с нея и той даде интервю:
  „Схемата е - получаваш пари за нещо, което не си произвел, без да произвеждаш, само чертаеш и си получаваш паричките в джоба. Парите са примерно 35 млн. лв. Делиш 35 млн. лв. на декарите и получаваш колко се пада на декар. Ние мислехме, че трябва да вземем 129 лева на декар, пък взехме 198 лв.“.„Казва после - "Недейте много да вдигате шум, защото това ще отиде до ЕС". Тя ни плаши, разбирате ли? Тя ни заплашва да не си отваряме устата."

  „Аз съм ядосан, защото виждам как се наливат пари от пусто в празно“, допълни секретарят на Асоциация „Български пипер“.

  А за това дали думите на министъра са извън контекста, Василев каза: „Ами, друг контекст нямаше. Това беше контекстът“.

  ОСТАВКА!

 6. 6 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  И от този храст няма да изскочи заек.
  Българинът няма енергия за промени.
  Бих казал, че Фейсбук му я изпива, но си спомням, че предния път
  трябваха 500години, емигранти и чужденци.

 7. 7 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Значи видеото с изречени от нея думи е "политическа атака". Уникално!

 8. 8 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#6] от "yavooor":

  Промянат идва от индивидите. Ти какво чакаш? Образувай революционен комитет и почвай са търсиш членове.

 9. 9 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#5] от "Ksharp":

  Кой да управлява страната се определя на избори, а не по форумите с безсилни лозунги.

 10. 10 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#6] от "yavooor":Промянат идва от индивидите. Ти какво чакаш? Образувай революционен комитет и почвай са търсиш членове.
  —цитат от коментар 8 на Александър


  С удоволствие, но не съм лидер. Обикновен главорез съм.

 11. 11 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#7] от "Doge":

  Редовен журналистически и пропаганден приом е да се изкарват думи и кадри от контекста и всичко тва да се сглобява. Търси се сензация и зрелища за пошлата публика

 12. 12 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Министър Танева доказва , че и най- добронамереното желание се превръща в огромен проблем , и то благодарение на глупави брътвежи!
  Вместо сега да обяснявате , какво е искал да каже автора , да бяхте внимавали какво говорите.
  Вие сте министър , а не продавачка на плод-зеленчук!

 13. 13 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Това си прилича на евтина постановка. Да всички знаем, че агробизнесмените се заливат с пари, както в Бг, така и в ЕС (Друг е въпроса дали е правилно). И да основните пари са на дка, независимо какво произвеждаш. За първи път имаме агробизнесмен, който се възмути колко много пар взема.

 14. 14 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ksharp":Кой да управлява страната се определя на избори, а не по форумите с безсилни лозунги.
  —цитат от коментар 9 на Александър


  Това, разбира се, не е вярно.
  Кой да управлява страната се определя извън страната.
  Изборите не променят нищо. Можете ли да изберете мен, примерно?
  Не!

 15. 15 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4494 Весело

  Тези всичките са като фурнаджийски лопати 😂😂😂

  Винаги другите не разбрали

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 16. 16 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 638 Неутрално

  А ти каква атака очакваш бе, кукло?
  И това ще се случи. Ако продължавате да ни баламосвате, лъжете и крадете.

 17. 17 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#7] от "Doge":Редовен журналистически и пропаганден приом е да се изкарват думи и кадри от контекста и всичко тва да се сглобява. Търси се сензация и зрелища за пошлата публика
  —цитат от коментар 11 на Александър


  Никакъв монтаж. Гледахме целия диалог.
  Тази опорка не е добра.

 18. 18 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Това си прилича на евтина постановка. Да всички знаем, че агробизнесмените се заливат с пари, както в Бг, така и в ЕС (Друг е въпроса дали е правилно). И да основните пари са на дка, независимо какво произвеждаш. За първи път имаме агробизнесмен, който се възмути колко много пар взема.
  —цитат от коментар 13 на svoboden  Ами и страх го е човека....гледай на Божков как му скроиха капата , та и той сега го хвана шубето , да не каже властта ч че дължи.
  Нищо ,че сега му дава...
  😂😂

 19. 19 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#14] от "yavooor":

  Това са драги приятели "демократите" в тази страна.
  Те не вярват в свободнте избори, а вярват, че все нещо се
  случва отвън, тъй като цялата им група е финансирана
  от една чуждестранна фондация.
  Те са готови да спретнат метеж и да се прегърнат
  с МаЯма, Копейкин, Божков и всеки един дегенерат в
  страната, който желае да организира преврат срещу
  демократично избраното правителство.

 20. 20 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1740 Любопитно

  Какво ли е ГЕРБ в контекст...…( Контекст , може би ще се окаже най-употребяваната дума по партийните въпроси …..Какъв би бил контекста , на казваното от лидера им.....)

 21. 21 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Еми кво друго да каже.. Квото и да направят ако някой каже нещо, за Герб винаги е атака и клатене

 22. 22 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Бялата ромка лъже като дърта ромка. Къв контекст, бе?

 23. 23 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1025 Весело

  ""Репликата ми е в посока на това, че ако даден бранш, който е в сектора на чувствителните - те са "Плодове", "Зеленчуци", "Оранжерийно производство" и "Животновъдство", постоянно говори и темата за дадено производство е само "измама", той няма как да получи обществена подкрепа, най-малкото затова, че пари от данъкоплатците трябва да се дават за подкрепа на това производство, при условие че самите те смятат, че в тяхното производство има само измама", обясни какво е искала да каже Танева."


  Така го е обяснила, че еша си няма! По-добре нищо да не обяснява!

  П.П. Бе само на мен ли ми се струва, или в ГЕРБ параноята избуява?

 24. 24 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2473 Весело

  "Репликата ми е в посока на това, че ако даден бранш, ...постоянно говори и темата за дадено производство е само "измама", той няма как да получи обществена подкрепа, най-малкото затова, че пари от данъкоплатците трябва да се дават за подкрепа на това производство, при условие че самите те смятат, че в тяхното производство има само измама"
  Амммммм, няма измама, няма измама, няма измама...
  Какооо, дай пари...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 25. 25 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#14] от "yavooor":Това са драги приятели "демократите" в тази страна. Те не вярват в свободнте избори, а вярват, че все нещо сеслучва отвън, тъй като цялата им група е финансирана от една чуждестранна фондация. Те са готови да спретнат метеж и да се прегърнатс МаЯма, Копейкин, Божков и всеки един дегенерат встраната, който желае да организира преврат срещудемократично избраното правителство.
  —цитат от коментар 19 на Александър  До коментар [#19] от "Александър":

  В едно си абсолютно прав - народът толкова е изпростял, че ще продължи да си гласува свободно и демократично за полуграмотните герберски тарикати ...

 26. 26 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 1002 Весело

  Оф, то пък бива наглост и безочие, ама тея прекаляват!

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3049 Весело

  До коментар [#12] от "Strymski":

  И за продавачка не става. Трудно говори .Сигурно е роднина на Карадайъ

 29. 29 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Неутрално

  "Брифингът на земеделския министър днес обаче не сложи точка на въпросите крият ли се измами и как се разпределя европейското финансиране в България. Председателя на асоциация "Български пипер" Георги Василев коментира пред Би Ти Ви, че в страната се разпределят милиарди европейски средства без контрол..."

  Първо: "пиперджията" плаче за съд с това твърдение. Доказателства, или да се поти пред съда.
  Второ: сега попаднах на това за АБП/да не се бърка с БКП/, вижте кой е
  председателят на тази асоциация. Данчо ве...от бьесьепето...ша ма уморите от смях, честно!

  "Според журналистическо разследване на пловдивския сайт „Под тепето“, по врме на заседание в началото на септември тази година, нарушавайки собствените си наредби, осем от присъствалите 12 съветници гласуват „за“ опрощаването на 4/5 от просрочени близо 73 хил. лв. от такса „Битова смет“ на дружеството „Натура фит“. Справка в търговския регистър показва, че негов собственик и управител е Мария Кощилакова, дъщерята на дългогодишния член на БСП Данчо Кощилаков. Останалата една четвърт от дълга се разсрочва, за да може дружеството да кандидатства с чисто данъчно досие за получаване на безвъзмездно финансиране по програми на Европейския съюз."

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 30. 30 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Председател на УС: Данчо Кощилаков – гр. Хисаря
  Орг. Секретар: Георги Василев - гр. Ямбол
  Ревиз. Комисия – Предс.: Динко Янев – гр. Димитровград

  За великата асоциация на пиперджиите иде реч начи.
  Комунизмът/социализмът не е идеология а наръчник как да прецакаме другарчето си и останалите "агънцета" от народа си.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 31. 31 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 72 Неутрално

  Божков, време е за комикс с нейно участие.

 32. 32 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Весело

  До коментар [#27] от "Александър":

  Добре си го разяснил......на "стените". На кой тук му пука за истината. Трол до трола и някак не щат да схванат, че номерът им се изтърка.
  А иначе надеждата умирала последна. Затова и е по-скоро немотивираното плюене по управляващите. Може пък да е съвременно "водно-слузесто" оръдие, подкрепено с протести от по 20-30 активисти.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 33. 33 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2762 Разстроено

  "видя политическа атака" - действията и са тарикатско-политически, но при ГРЕБ е така. Надписване и усвояване, по ДОКУМЕНТИ, е начин на работа на всеки уважаващ политическите директиви на партията. Понеже и в ЕС са полутарикати, получават се пая, парите се разпределят и само непослушните не стигат до тях. Толкова е отвратително, че и обясненията им, т.е. лъжите, че нито ЕС, ЕК или който и да е няма да повярва. Ако стигне където трябва всичко де, но понеже потупванията по рамото, цАлУФките и сервилните усмивки са стил в Брюксел, спасение няма. Затова и ЕС губи почва под краката си. Тъжна история, на безсилни хора...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 34. 34 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  Да контекст , това го знаехме . Колко контекст има в КОНТЕКСТА , това е въпрос ?

 35. 35 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  Не може да се придържаш към някаква опорка "няма такива измами". Ако има измами - трябва да има осъдени. Те, хем искат вълкът да е сит, хем агнето цяло. Няма как да стане това. Черните овци трябва да ги вадят на яве и да ги дават на прокурор. А не да прикриват всичко и кой излъгал, излъгал, останалите - и те да били излъгали. Егати политиката. Цял подпорен хотел.

 36. 36 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Това са драги приятели "демократите" в тази страна. Те не вярват в свободнте избори, а вярват, че все нещо сеслучва отвън, тъй като цялата им група е финансирана от една чуждестранна фондация.
  —цитат от коментар 19 на Александър


  В България политическата система е клептокрация, само се опитват да ни убедят, че е демокрация!

  Sapere aude
 37. 37 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Те са готови да спретнат метеж и да се прегърнатс МаЯма, Копейкин, Божков и всеки един дегенерат встраната, който желае да организира преврат срещудемократично избраното правителство.
  —цитат от коментар 19 на Александър


  След като видяхме как Барба Ганьос пърхаше като пеперудка около Путин и с какъв комсомолски плам строи с български пари Турски поток, по-горе изброените могат да минат за русофоби. За атомната централка в Белене изобщо да не става на въпрос. А бе каква алтернатива на бившите комунистите от БСП, могат да бъдат бившите комунисти и милицьонери от ГЕРБ.

 38. 38 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Ятото калинки се увеличи с още една.

 39. 39 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#36] от "Neal Oliver":

  Къде е истинска демокрация? В САЩ ли? Или във Великобритания, където с малки изключения управлява Консервативната партия вече около 200години. Спомням си в House of commons как един депутат критикува Дейвид Камерън, че не разбира проблемите на хората, защото бил роден със сребърна лъжица в устата. Той стана да се защити и каза " беше златна, а не сребърна лъжица". 😏 После ми говори за клептокрация...

 40. 40 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 415 Гневно

  Поредната тъпа пунта Мара! Некомпетентна чалгаджийка, хайде няма нужда да ни обяснява какво искала да ни обясни...

 41. 41 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#36] от "Neal Oliver":Къде е истинска демокрация? В САЩ ли? Или във Великобритания, където с малки изключения управлява Консервативната партия вече около 200години. Спомням си в House of commons как един депутат критикува Дейвид Камерън, че не разбира проблемите на хората, защото бил роден със сребърна лъжица в устата. Той стана да се защити и каза " беше златна, а не сребърна лъжица". 😏 После ми говори за клептокрация...
  —цитат от коментар 39 на Александър


  Освен Швейцария, не се сещам друга държава да се доближава до определението „демокрация“.

  Sapere aude
 42. 42 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 201 Неутрално

  Това си прилича на евтина постановка. Да всички знаем, че агробизнесмените се заливат с пари, както в Бг, така и в ЕС (Друг е въпроса дали е правилно). И да основните пари са на дка, независимо какво произвеждаш. За първи път имаме агробизнесмен, който се възмути колко много пар взема.
  —цитат от коментар 13 на svoboden


  Човека се възмущава, защото той произвежда, а други са милионерите с джиповете и лимузините, които като ги питаш какво работят казват нещо от сорта на "в строителството съм" или "със земеделие се занимава", само дето никой земеделец нито го знае, нито някой му знае стоката, нито нищо. И човека не се възмущава на това, че взима повече пари, възмущава се на социалната неправда, как той и колцина нормални хора се мъчат да работят и произвеждат и как някакви абсолютни безделници трупат милиони без една чушка да са засяли през живота си.

 43. 43 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Ама разбира се, че е "политическа инсинуация", как иначе :)
  То и премиера "само една пура" е взел от Божков. Горанов не си спомня да е чатил с Божков, а Шехерезада с една чиновническа заплата и един кредит е вдигнала палат за 1 милион :)

  Хотелът на Алепу е "брегоукрепително съоръжение" на 4 етажа със стаи и асансьори.
  Мдам..
  Така е :)

 44. 44 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4182 Любопитно

  "Гузен- негонен бяга" мъдро е казал Народът!!!!!

 45. 45 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4182 Неутрално

  До коментар [#12] от "Strymski":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Тотална излагация на една "парашутистка"

 46. 46 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 294 Неутрално
 47. 47 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Пускаш ги на запис и пак обясняват как черното е бяло...

 48. 48 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  До коментар [#42] от "Are de":

  Напротив, човека се оплаква че е получил повече пари! Ако според вас той произвежда и получава много пари. Ако според вас тези, които не произвеждат получават също пари, откъде идват многото пари за производителите!? Друг е въпроса, че според мен не е правилно да раздаваме пари на нито един бизнесмен.

 49. 49 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Не атакувайте пъпчивата безхаберница, защото тя е шеф на министър-председателя! Все пак отговаря за тиквите....

 50. 50 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Караниколов сгази лука, сложиха го под карантина.
  Танева сгази лука, пак карантина.
  https://www.mediapool.bg/zemedelskoto-ministerstvo-zatvarya-zaradi-zam-ministar-s-covid-19-news308361.html
  Севда се е изчерпала яко.
  Бойче, хайде на избори,а?

 51. 51 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2836 Неутрално

  Всички знаем, че това е истина. Всички знаем, че от еврофондовете се краде като за световно.

  Няма да забравя преди години, как за някаква екопътечка май беше, с финансиране от ЕС, една камера, струваща около 400-500 долара, по фактура беше вкарана за, забележете - ..... почти 30 000 лева. Ето така се краде тук - нагло, с цели шепи.

 52. 52 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#7] от "Doge":Редовен журналистически и пропаганден приом е да се изкарват думи и кадри от контекста и всичко тва да се сглобява. Търси се сензация и зрелища за пошлата публика
  —цитат от коментар 11 на Александър


  Ъхъ! А понякога изобщо не се налага да се търси! Някои толкова са се самозабравили в управлението, че изобщо не си дават сметка какво изговарят. После не били разбрани правилно!
  Да използвм сентенцията на Дани Барни - Тука липсва непропорционална диспропорция!

 53. 53 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Викаш трайте си, вожда има грижата. И тази като оня мушморок министъра на икономиката - "щом държавата подслушва нека да подслушва" :)
  Кабинета на тъпите и крадливи калинки, с това ще ви запомним. С Евро парите които окрадохте бг щеше да светне за тези десет години.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 54. 54 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Важното е Гешев да хване двама роми как крадат 3 буркана краставици...

 55. 55 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Ятото калинки се увеличи с още една.
  —цитат от коментар 38 на До руските мекерета

  Десенцето се е утвърдила отдавна. Горкото, не само другите не го разбират. И то не може да разбере какво иска да каже. Но говори и твори. Смело, убединелно. Наговорила е, натворила е ...

 56. 56 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 892 Неутрално

  До коментар [#7] от "Doge":Редовен журналистически и пропаганден приом е да се изкарват думи и кадри от контекста и всичко тва да се сглобява. Търси се сензация и зрелища за пошлата публика
  —цитат от коментар 11 на Александър


  Нищо не се "вади от контекста". Клипчето е две минути и целия контекст си е там с нейната реплика към края.
  Ама това в спуснатите опорни точки не са го написали...

 57. 57 Профил на Dimitar Ivanov
  Dimitar Ivanov
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Тактиката не се е променила, не е "По-добре танковете да дойдат", а е "По-добре Станко да дойде".

 58. 58 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Весело

  До коментар [#14] от "yavooor":Това са драги приятели "демократите" в тази страна. Те не вярват в свободнте избори, а вярват, че все нещо сеслучва отвън, тъй като цялата им група е финансирана от една чуждестранна фондация. Те са готови да спретнат метеж и да се прегърнатс МаЯма, Копейкин, Божков и всеки един дегенерат встраната, който желае да организира преврат срещудемократично избраното правителство.
  —цитат от коментар 19 на Александър


  Хахха...за какъв преврат говориш друже. Те един протест с поне 1000 човека не могат да спретнат.
  Айде сите на протест, времето е хубаво, забраните паднаха. Кво чакате??
  До изборите има шанс да стигнете барабар с Копейкин, Маямата, Корни и разбира се с активната подкрепа на Василев и Черепа до някъде 10%. Еех и ако Ристьо се включи с неговите 2% ще настане една революционна еуфория....

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 59. 59 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Весело

  До коментар [#27] от "Александър":Добре си го разяснил......на "стените". На кой тук му пука за истината. Трол до трола и някак не щат да схванат, че номерът им се изтърка.А иначе надеждата умирала последна. Затова и е по-скоро немотивираното плюене по управляващите. Може пък да е съвременно "водно-слузесто" оръдие, подкрепено с протести от по 20-30 активисти.
  —цитат от коментар 32 на Реми


  Упс! Без да си искам. Сивото ме заблуди,помислих, че съм пуснала празен коментар.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 60. 60 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2473 Неутрално

  Кой издаде кУперацията за фалшивите каймета?
  Контекст, контекст, колко да е:
  =
  Георги Василев – организационен секретар на асоциацията „Български пипер”. Той обяснява, че в асоциацията са постъпили 22 запитвания от нейни членове, които са били финансирани с повече пари, отколкото са очаквали от обвързаната подкрепа от ЕС за Кампания 2019.
  „Ние се досещаме откъде може да са тези пари, които са в повече. Аз предполагам, че не е само при нас, а при всички зеленчуци. Бихме искали, ако може с цифри, официално как става така, че получихме тези пари, които получихме?“, пита Василев.

  ДеситУ:

  "Ние защо така се въздържаме от много информация? Всички знаят, че ставките се увеличиха заради високия интензитет на проверки. Само че, колеги, ако в това се задълбочат европейските служби и се компрометираме. Защото такова ниво на грешки показва, че такава подкрепа не трябва да има. Тъй че ако искате сами да си го причините, защото искате да си разберете изчисленията… Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което бранша искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ!“
  =
  Пак Василев:
  „60% от хората, които кандидатстват по тази програма, лъжат държавата с помощта на Министерството на земеделието и храните. Това много добре го знаят в Държавен фонд „Земеделие“ и в министерството. Откакто я има тази помощ, ние всяка година им го казваме“
  =
  Ромската десница лайк дис.  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 61. 61 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1054 Весело

  [quote#58:"Реми"][/quote]

  А, не, моме.

  Брат'чедите, по съвместителство явяващи се и опозиция, мълчат оглуштелно и не смеят да мръднат.

  Кръвта вода не става.

 62. 62 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1054 Весело

  [quote#59:"Реми"][/quote]

  Празен е, не се плаши.

 63. 63 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  И в тоя контекст да го е казала, абсолютно е права жената. Всички краднат с гъза си, ние дай да сме по-католици от папата и да се прецакаме сами.

 64. 64 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  И много удобно зам. министър се разболя от коронавирис и затвориха министерството.

 65. 65 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#16] от "ppopov_67":

  ИСТИНСКИТЕ кражби в това Министерство са далече ПРЕДИ нея:
  - Кой създаде АГРОМИЛИОНЕРИТЕ - не е Танева, НЕ е и ГЕРБ. Разораваха и пътищата, само и само да получат евросубсидии "за единица площ". НЕ ПЛАЩАХА РЕНТА на собствениците на земеделски земи.
  - Разширяване на кръга на субсидираните извън "зърнарите"- Танева.
  - За многото проверки, които в момента се правят също е права.

 66. 66 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Любопитно

  Ти още ли си тука, ма?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 67. 67 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Атанас Чобанов
  3 hrs ·
  Танева и Грудев да обърнат внимание на този член от НК, ал. 4 и 5 и да си съберат арестантската торбичка.

  Чл. 248а. (Нов - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който, за да получи кредит, представи неверни сведения, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.
  (2) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 101 от 2017 г.) Същото наказание се налага и на онзи, който представи неверни сведения или затаи сведения в нарушение на задължение да предостави такива, за да бъдат получени средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз или предоставени от Европейския съюз на българската държава, както и средства, принадлежащи на българската държава, с които се съфинансират проекти, финансирани със средства от тези фондове.
  (3) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 101 от 2017 г.) Ако деянието по ал. 1 и 2 е извършено от лице, което управлява или представлява юридическо лице или гражданско дружество, или от търговец, наказанието е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от две хиляди до десет хиляди лева.
  (4) С наказанието по ал. 3 се наказва и длъжностното лице, разрешило кредита или отпуснало средствата по ал. 2, ако е знаело, че представените сведения са неверни.
  (5) (Нова - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 101 от 2017 г.) Ако в резултат на деянието по ал. 2 са получени средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз или предоставени от Европейския съюз на българската държава, както и средства, принадлежащи на българската държава, с които се съфинансират проекти, финансирани със средства от тези фондове, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години.

 68. 68 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Я да ги преброим сега колко министри стигнаха до критичната точка за оставка:
  Кирил Ананиев
  Данаил Кирилов
  Влади Горанов
  Десислава Танева
  Емил Караниколов
  Николина Ангелкова
  Някого да съм пропуснала?
  А, Бойко Борисов!

 69. 69 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#68] от "Fiji":

  РаданЪ и Женерал Атанасоф

 70. 70 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1025 Весело

  До коментар [#68] от "Fiji":

  Пропуснахте останалите 11 министри:

  Пълен списък:

  Министър на външните работи
  Екатерина Спасова Гечева-Захариева

  Министър на вътрешните работи
  Младен Найденов Маринов

  Министър на енергетиката
  Теменужка Петрова Петкова

  Министър на здравеопазването
  Кирил Миланов Ананиев

  Министър на земеделието, храните и горите
  Десислава Жекова Танева

  Министър на икономиката
  Емил Любенов Караниколов

  Министър на културата
  Боил Василев Банов

  Министър на младежта и спорта
  Красен Кирилов Кралев

  Министър на образованието и науката
  Красимир Георгиев Вълчев

  Министър на околната среда и водите
  Емил Димитров Симеонов

  Министър на отбраната
  Красимир Дончев Каракачанов

  Министър на правосъдието
  Данаил Димитров Кирилов

  Министър на регионалното развитие и благоустройството
  Петя Цветанова Аврамова

  Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията
  Росен Димитров Желязков

  Министър на труда и социалната политика
  Деница Евгениева Сачева-Атанасова

  Министър на туризма
  Николина Панайотова Ангелкова

  Министър на финансите
  Владислав Иванов Горанов

  Общо: 17

  Всички са "Достойни"! И всички минаа критичната точка, вкл. Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

  Росен Димитров Желязков

  Който аз лично за първи път виждам, а е министър от 2 години. Сигурно е претрупан от работа тоя човек, та очите му не можеш да видиш...

 71. 71 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 219 Гневно

  Ми политическа атака е, бе, главанаци.. нали сте политици, каква друга да е?!
  Тъпи като бордюр, майка ви непоръбена, крадлива..

 72. 72 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 219 Гневно

  До коментар [#68] от "Fiji":

  Банов и Ревизоро

 73. 73 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Междувременно удобно се появи корона вирус в това министерство - утре затварят и шредерите ще бачкат на макс. 🤬

 74. 74 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  Танева казала репликата за измамите в друг контекст
  *********************

  "Друг", в смисъл на "просташки"? Ако е така, звучи приемливо!

  Мараба, С-ДС доносници!
 75. 75 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  До коментар [#70] от "Lilith":

  Извинявам се на Боил Банов, че го пропуснах. Не че и другите не заслужават оставки, но винаги има сред заслужилите по-заслужили.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Репликата й идва след 2 минути запис, много добре се разбира контекстът.

 86. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3506 Неутрално

  До коментар [#68] от "Fiji":

  За всеки един от споменатите е в сила стихотворението на Радой Ралин, от което обикновено цитираме последните два стиха. Но то цялото е написано като че за днешните управляващи:
  https://5gmedia.bg/2083/prostakt-e-demon-bez-lik-vesdesshch-po-strashen-ot-spina-po-zhilav-ot-raka

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1025 Весело

  До коментар [#79] от "qgk40651096":

  Да ви е хрумвало, че "честността е най добрата политика"?

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Какви емигранти..
  —цитат от коментар 91 на Селянка


  Е как какви?
  През 40-те години на XIX век се поставя началото и на българския периодичен печат. Първите стъпки са направени от Константин Фотинов със списание „Любословие“ (Смирна, 1842 и 1844 г.). През 1846 г. в Лайпциг започва да излиза първият български вестник „Български орел“ на Иван Богоров. От 1848 г. в Цариград излиза „Цариградски вестник“. Общо до Освобождението броят на българските вестници и списания достига над 90, а вестникарската професия се упражнява от около 133-ма души. В годините след Кримската война периодиката се разнообразява, появяват се специализирани издания за просвета, наука, политика, търговия и занаяти. Подобрява се външното оформление, нараства общественият интерес към пресата.

  Възрожденските вестници и списания се печатат в 16 селища, като най-голям дял се пада на Цариград – „Македония“ и „Гайда“ на Петко Славейков, „Право“ и „Век“ на Марко Балабанов, униатският вестник „България“ на Драган Цанков, протурският вестник „Турция“, пробританският „Източно време“ и други. Сред емигрантските вестници се открояват букурещките издания „Свобода“ и „Независимост“ на Любен Каравелов, „Бъдущност“ и „Бранител“ на Георги Раковски, „Знаме“ на Христо Ботев, „Народност“ на ТЦБК, „Отечество“ на Добродетелната дружина и други. Отделни издания се печатат в Белград – „Дунавски лебед“ на Раковски, в Браила – „Дунавска зора“ на Добри Войников и „Дума на българските емигранти“ на Христо Ботев.

  Калинки, четете бе!

 99. 99 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 352 Весело

  Измамите у нас са винаги "в друг контекст" и хората не ги разбират правилно.

 100. 100 Профил на xui41651o96
  xui41651o96
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#94] от "Lilith":

  И къде тука виждаш обратното на честност?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK