Номерът на прокуратурата и по делото срещу Бобокови

Атанас и Пламен Бобокови

© Надежда Чипева, Капитал

Атанас и Пламен БобоковиАпелативният специализиран съд ще разгледа днес (9 юни) жалбите на обвиняемите по делото за опасните отпадъци срещу задържането им под стража. На 1 юни спецсъдът остави в ареста петима от шестимата обвиняеми за участие в организирана престъпна група (ОПГ), сред тях зам.-министърът на МОСВ Красимир Живков, бившият шеф на РИОСВ в Плевен Габриел Савов, бизнесменът производител на акумулатори и моторни масла Атанас Бобоков. Само един от обвиняемите беше пуснат под домашен арест - бившият управител на фирма за рециклиране на отпадъци на братята Атанас и Пламен Бобокови - Васил Богданов.


Часове преди решаващото заседанието на съда


Специализираната прокуратура пусна до медиите протокол от разпит
пред съд на свидетел, който същевременно е и обвиняем. В понеделник (8 юни) привечер на пощите пристигна мейл (в бързината за изпращане първо не беше прикачен документът), в който това се обяснява с "тиражираните в медиите поредни неверни обстоятелства от защитници на обвиняеми и подсъдими лица". В съобщението се казва, че разпространяването на протокола, което е вече традиция на обвинението, е в интерес на обществото, което трябва да бъде информирано за дела с висок интерес. В него има твърдения и хипотези, които би следвало да се проверяват и тепърва доказват в съда.


Разпитът е на Васил Богданов (сочен в медиите за основен свидетел на прокуратурата) с присъствие на прокурори и адвокати, макар че това предположение го правим с гадаене и от контекста, тъй като в 30-страничния протокол името на разпитвания е посочено с една буква Б, а имена на фирми, длъжностни лица, маршрути са заличени Той е от 2 юни, тоест почти два дни след заседанието за първите мерки за неотклонение. Богданов е и с обвинение за данъчни престъпления,

Според "Капитал" Васил Богданов през последните месеци е станал мениджър бизнес-развитие в "Ел Бат" - едно от трите предприятия, които могат да преработят оловото от батериите и акумулаторите и да произведат оловен продукт. Преди това той е бил 10 години изпълнителен директор във фирмата на Бобокови "Монбат рисайклинг" (другата от трите фирми за преработка на олово) - позиция, която е заемал до август 2019 г. според профила му в LinkedIn. А в групата на Бобокови е от около 20 години.

От малкото неща, които се изясняват от този протокол, основното е, че предметът на това дело изобщо не е италианският боклук, за който ефирът гърмеше през януари и обществото е запознато от десетките телевизионни репортажи, а нарушения в депониране и обезопасяване на промишлени отпадъци. Затова и недоумение буди, че по време на разпита прокурорът задава въпрос, употребявайки израза "италианския боклук", което предизвиква въпрос за уточнение от страна на защитника. За тези нарушения основно говори свидетелят, като твърди, че една от фирмите, която не е имала технология за преработка е свързана с първа съпруга на Атанас Бобоков, а в разпита се споменава и син на зам.министър.От разпита на Богданов се разбира, че е напуснал директорския пост в дружеството на Бобокови през 2019г. по собствено желание, като основният мотив е позицията му на специалист, несъгласен да бъдат предавани за обработка опасни отпадъци на български фирми, които нямат технологичен ресурс да се справят с тази дейност, без да нанасят вреда на околната среда. От протокола се разбира, че той е на това мнение от около четири години, но извън вътрешните обсъждания не е направил нищо.


Докъм 2013-2014 г. опасните отпадъци се изнасяли за Германия и Богданов е настоявал това да продължи. Оловната шлака от производството на акумулаторите "Монбат" се депонирала там в специализирани депа, които представляват солни мини 700 метра под нивото на земната повърхност. С това се гарантира невъзможността да бъде замърсена околната среда. Другият отпадък, т.нар.полиетилен-сепаратор, отивал за обезвреждане в друга немска фирма, която разполага със специализиран инсинератор. Богданов бил изненадан и се усъмнил, когато фирми в България получили подобни разрешителни, защото инвестициите в такива съоръжения са за стотици милиони евро. С появата на тези фирми започнали затруднения в издаването на разрешителни от МОСВ за транспорт и депониране на отпадъци към Германия, казва бившият служител на Бобокови.


Каква е връзката с Бобокови?


Този е въпросът и той остава неизяснен и от тези обяснения на обивняемия /свидетел, които прокуратурата кредитира. Заличените имена на фирми, лица, места, сгъстяват мъглата и превръщат протокола в ребус.


"Тъй като депонирането не беше възможно да се случи навреме във фирмите в Германия поради всевъзможни откази от страна на МОСВ, ние не можехме да го извършим по установения ред. Тогава се появи директният съвет от страна на МОСВ или на РИОСВ, не си спомням точно, да се обърнем към фирмите в България, които имат възможности да ни освободят от този материал. Те взеха наличните количества, с които разполагахме, освободихме площадката и някъде в този момент г-н Б. (вероятно Атанас Бобоков - бел.ред.) ме уведоми, че ние ще създадем технология за преработката на този отпадък, ще инвестираме в подобни фирми, за да можем сами да си решаваме въпросите, свързани с депонирането на полиетиленовия сепаратор. Отново започнахме да задържаме части от отпадъка както в завода в България, така и в завода в Румъния", казва бившият управител на дружеството Богданов.


От обясненията на Богданов не се разбира еднозначно осъществил ли е намерението си Атанас Бобоков "ние да си създадем технология и фирми и сами да си решаваме проблемите, с наши инвестиции". Тоест на Бобокови ли са фирмите, които са депонирали отпадъци, но не са могли да ги обезопасят?


Чрез обясненията на Богданов прокуратурата прави връзка, че създадените фирми за обработка на промишлените отпадъци са на Бобокови и те са отговорни за натрупаните необработени отпадъци на площадките в Плевен, Лом и другаде.

Номерът на прокуратурата и по делото срещу Бобокови

В показанията си, Богданов говори за една фирма за преработка на отпадъци (името е заличено), в чийто капацитет той се усъмнил и затова питал каква е тази компания, на която плащат, и получил отговор, че сред съдружниците е първата съпруга на Б. (вероятно Атанас Бобоков) "и да не задава повече въпроси". Той твърди, че е отказвал да се плаща на това дружество, защото не вярвал в технологиите, с които то разполага.


Дори и с твърденията от протокола връзка към наказателна отговорност на братята Бобокови все още е трудно да се направи, тъй като самият Богданов, на когото прокуратурата очевидно разчита, на въпроса незаконно ли е да се предадат за обезопасяване отпадъци на лицензирани за тази цел български фирми, отговаря: "Няма нищо незаконно в това."


Неговите обяснения са, че отпадъците не се преработвали, а само се складирали или местели в различни депа (Лом, Плевен, а и Пловдив) без нужната инфраструктура и без да отговарят на изискванията.


На предстоящото заседание на Апелативния спецсъд тези въпроси може би ще се изяснят. Очаква се да се изясни и защо зам.-министърът Живков е подведен под отговорност за участие в ОПГ.


В разпита на Богданов от прокурор се замесва и "синът на зам.министър", наричан - "В. от Ботевград" - вероятно се има предвид синът на Живков. Свидетелят казва:

ОТГОВОР НА ОБВ. Б Това, което си спомням, лицето беше, по малко име го знам - В от Ботевград. В рамките на изслушването, предния път чух, че се говори за сина на зам. министър Ж доколкото знам, неговия прякор е бил синът на зам. министър Ж.
ВЪПРОС НА ПРОКУРОР 2: Според вас защо?
ОТГОВОР НА ОБВ. Б : Защото е бил в близки отношения със зам. министър Ж и всъщност с негова помощ е получавал тези разрешителни. Това е нещо, което се знаеше към онзи момент.
На първото заседание защитата на Живков твърдеше, че за времето за което е обвинен за участие в престъпна група (около 5 години назад) не е отговарял за отпадъците в МОСВ, а е поел този ресор през март 2020 и според тях са объркали зам.министъра. Защитата на Бобокови също пледира, че не е ясно защо ги обвиняват, а адвокатът Илиан Василев разпространи отворено писмо до медиите с постановлението за задържане на Атанас Бобоков с въпрос да се анализира от юристи "може ли човек да се задържа по такова обвинение, в което дори не е посочено какво конкретно е извършил, питайте ги може ли съдът да задържа някого под стража само защото прокуратурата го е посочила, да задържа защото само отгоре-отгоре на пръв поглед изглеждало, че някой бил извършил нещо".

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  Вече трябва да се повдигат обвинения срещу прокуратурата на незаконно изнасяне на информация по дела, които още дори не са влезли в съда.

 2. 2 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 619 Разстроено

  Прокуратурата номера е ясно, че ще върши. Не и работа.

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2196 Разстроено

  "Прокуратурата като реалити формат"!!!
  Много отдавна изобщо не е смешно...

 4. 4 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  Прокуратурата наново инсценира медийно правосъдие.

  SHADOWS of SOFIA
 5. 5 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2882 Весело

  Нещо са объркали "съпорта", а това, според (Ге)ШЕРИАТА е грях.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 6. 6 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  "Тъй като депонирането не беше възможно да се случи навреме във фирмите в Германия поради всевъзможни откази от страна на МОСВ, ние не можехме да го извършим по установения ред. Тогава се появи директният съвет от страна на МОСВ или на РИОСВ, не си спомням точно, да се обърнем към фирмите в България, "
  ......................

  от горното не излиза ли че това е поредната корупция в ГЕРБерското правителство - членове на правителството са саботирали износа на опасни отпадъци за сметка на съмнителна българска фирма?

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 7. 7 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Ще излезе че основното прегрешение на Бобокови е че не са работили с "правилната" фирма. А приказките за италианския боклук са само за украса.

 8. 8 Профил на true_original
  true_original
  Рейтинг: 460 Неутрално

  г-жа Владимирова е интелигентен човек и би трябвало и в този случай да прояви интелигентност и да види, че
  "всичко това беше благодарение на контактите на П Б вкл. и със заместник министъра"
  "нарежданията за плащания ... за били извършвани от А Б"
  и още десетки
  та питам г-жа Владимирова това ли е неизяснената връзка, смешен плач.

  тези хора ( и други) очевидно, че правят малък чернобил в България и дали това ще е с италиански боклук или с олово и и индустриален отпадък от пластмаса.

  проблемът е , че тези трябваше да са отдавна в панделата.

  Съпротивата замъглява обективността.

 9. 9 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Прокуратурата наново инсценира медийно правосъдие.
  —цитат от коментар 4 на 2LOOP


  То, това вече не трябва да се нарича прокуратура, може да се нарече "пиар"аратура.
  А както стана ясно наскоро пиар-ите /някои поне/ съвсем не са безимотни.

 10. 10 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1725 Разстроено

  Едно нещо е сигурно: Поръчкуратурата няма идея от право и е една шпиц команда за неудобни.

 11. 11 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Прокуратурата наново инсценира медийно правосъдие.
  —цитат от коментар 4 на 2LOOP


  Прокуратурата наново "мачка човешки съдби".

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 12. 12 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2639 Любопитно

  Скоро прокуратурата ще прави риалити шоу с разпити. На живо, с директна връзка. Добре, че вече имат опит за Сomedy club. Само участниците в риалитито да имат торби на главата си....

  "Чуждестранен агент"
 13. 13 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3115 Неутрално

  Българските комунисти са като българските цигани. Горят боклуци и се оправдават нагло

 14. 14 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 675 Неутрално

  По закон този, който генерира отпадъка, е отговорен за него до обезвреждането му. Защо след предаване на лицензирана фирма производителят, който си плаща, продължава да е отговорен? И какви права има той да разследва дейността на приемащата фирма, освен да изиска формален документ за пътя на отпадъка? Не е ли отговорност на институциите да контролират?

 15. 15 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  https://dariknews.bg/regioni/pleven/otkriha-novi-dva-tira-s-otpadyci-kraj-cherven-briag-video-2227841
  Очаквам "зелените" активисти да протестират срещу бухалката на прокуратурата в защита на двамата боклукопроизводителя. В странен свят живеем, хората, които ни грабят, тровят, лъжат и убиват биват изкарвани жертви.........

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 16. 16 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  По закон този, който генерира отпадъка, е отговорен за него до обезвреждането му. Защо след предаване на лицензирана фирма производителят, който си плаща, продължава да е отговорен? И какви права има той да разследва дейността на приемащата фирма, освен да изиска формален документ за пътя на отпадъка? Не е ли отговорност на институциите да контролират?
  —цитат от коментар 14 на velvoofell


  Чукча писател, не читател? Не видя ли, че "лицензираната" фирма е на бившата му и е създадена с цел да да се отърват от боклука, т.е. да го заровят някъде, за да трови природата.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 17. 17 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  До коментар [#15] от "proventuss":

  Нищо странно няма. Задачата е да се удря по властта.

 18. 18 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#16:"proventuss"][/quote]

  Моят въпрос е принципен, а твърдението ми е отвъд информацията в статията.
  Да, в случая съм писател, не читател - тук не дискутираме само "какво е искал да каже авторът"

 19. 19 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Преди няколко години един известен пловдивски боклукчия - Иван анес96-а си запали площадката с опасни отпадъци, защото много се бяха събрали, а пари не му се даваха за обезвреждане, обгази Царацово и половин Пловдив, от РИОСВ написаха едно протоколче и ТОЧКА ! Така се работи с боклуците в България и това е само един пример от ежедневието !

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#16] от "proventuss":

  Т.е. АКО тази фирма е на БИВШАТА и има законно издаден лиценз от Държавата, то Бобокови трябва да са в ареста и да не строят нови предприятия???

  Нещо не ти ли се губи тука?

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  В понеделник (8 юни) привечер на пощите пристигна мейл (в бързината за изпращане първо не беше прикачен документа), в който това се обяснява с "тиражираните в медиите поредни неверни обстоятелства от защитници на обвиняеми и подсъдими лица".
  —цитат от коментар 0 на Автора

  А някои ще ми говорят за грамотността на прокуратурата. Един мейл с прикачен файл не могат да пратят от първия път, а ще повдигат обвинения на бизнесмени. Само с бради не става (имам предвид, че при ареста на Живков, един брадат козел, досущ като джихадист, постоянно съпътстваше прокурора, което ме навежда на мисълта, че е някакво мутре, личен охранител.

 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3461 Любопитно

  " Дори и с твърденията на свидетеля връзка към наказателна отговорност на братята Бобокови все още е трудно да се направи, тъй като самият Богданов, на когото прокуратурата очевидно разчита, на въпроса незаконно ли е да се предадат за обезопасяване отпадъци на лицензирани за тази цел български фирми, отговаря: "Няма нищо незаконно в това.""

  Ако на този свидетел разчита прокуратурата, то и това обвинение ще завърши като всички останали.... .

 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Любопитно

  До коментар [#8] от "true_original":

  Бобокови ли са дали лиценз на български фирми без капацитет за оползотворяване на опасни отпадъци?

 26. 26 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2398 Любопитно

  Ясна е че няма никаква италианска връзка и всички димки как се работело съвместно с италианските магистрати по разкривани на грандиозни схеми за измами бяха дъвки за баламите! За Перник беше ясно имаше водна криза и се търсеха виновни, тук дори не става ясна каква екологична криза има от това че отпадъците не били изнасяни в чужбина а оставали в депата на фирмата или предавани на български фирми за утилизация и какви пари има откраднати от бюджета но затова пак има обвинени и задържани под стража!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Любопитно

  До коментар [#16] от "proventuss":

  "Не видя ли, че "лицензираната" фирма е на бившата му и е създадена с цел да да се отърват от боклука, т.е. да го заровят някъде, за да трови природата."

  Кой е дал лиценз на тази фирма?

 28. 28 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Любопитно

  До коментар [#15] от "proventuss":Нищо странно няма. Задачата е да се удря по властта.
  —цитат от коментар 17 на Alarmstufe: Rot


  Не е ли властта тази, която лицензира фирми за оползотворяване на опасни отпадъци?

 29. 29 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2398 Любопитно

  Преди няколко години един известен пловдивски боклукчия - Иван анес96-а си запали площадката с опасни отпадъци, защото много се бяха събрали, а пари не му се даваха за обезвреждане, обгази Царацово и половин Пловдив, от РИОСВ написаха едно протоколче и ТОЧКА ! Така се работи с боклуците в България и това е само един пример от ежедневието !
  —цитат от коментар 19 на Тони КОСТОВ


  Ами той и оня от Депница си беше натрупал отпадъците под моста като се запалиха ремонта на на моста струваше милиони и след това пак продължи да ги трупа и цялата полиция начело с министъра трябваше да го арестува но нито га зъдържаха под стража нито го осъдиха на затвор! А тук за обсолютно недоказани вреди задържат хора под стража!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 30. 30 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#16] от "proventuss":


  До коментар [#27] от "vassilun":

  Да се обсъждат доказателства, и едва ли не да се издават присъди по медиите (изключвам, членовете на ОПГ, маскирани като политически партии, ограбващи България, тях винаги трябва да ги осъждаме), отнема доста от полезната енергия, която трябва да е насочена другаде. Може би това е една от целите, които преследва гешефт и неговите 40 про.....разбойници

 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Неутрално

  До коментар [#20] от "Noal":

  "Братята Бобокови как са те ограбили и убили?"

  Богатите са чорбаджии - изедници! Това е разбирането на "десните" от ГЕРБ! А това, че техните зам министри са давали лицензи на фирми без технология за оползотворяване на опасни отпадъци не е проблем на герберастите, а на Бобокови!

 32. 32 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 731 Весело

  Закъсаха още едни комунистически отрочета - Бобокови.

  30+ години свободия и кражби и сега изведнъж другарите им решиха да ги връщат в 1 клас...

  Болезнено си е!

 33. 33 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1198 Гневно

  поредният платен "съпорт" от ОПГ ГЕРБ!!!

  какви ти калинки - това са кърлежи!

 34. 34 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 663 Весело

  "В съобщението се казва, че разпространяването на протокола, което е вече традиция на обвинението, е в интерес на обществото, което трябва да бъде информирано за дела с висок интерес."

  Прокуратурата разлика между дело и разпит прави ли? Щото има.

  "основният мотив е позицията му на специалист, несъгласен да бъдат предавани за обработка опасни отпадъци на български фирми, които нямат технологичен ресурс да се справят с тази дейност, без да нанасят вреда на околната среда. От протокола се разбира, че той е на това мнение от около четири години, но извън вътрешните обсъждания не е направил нищо."

  А какво трябва да направи, като контрол на дейността на тези фирми осъществява държавата? Да отиде на еко протест, та дано го чуят? А ако е вярно това:
  " български фирми, които нямат технологичен ресурс да се справят с тази дейност,"- някой държавен слюжител трябвада го отнесе, защото държавата им дава лицензи на тези фирми.

  П.П. Пак станахме за смях пред чужденците.

 35. 35 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Какво става с НАП? Осъдиха ли хакерите, запушиха ли пръскачките?

 36. 36 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 741 Неутрално

  МОФИЯТА ВОГЛАВЕ С ТИКВАТА ВНАСЯ КАНЦЕРОГЕННОСТИ ТУКА ТОВА НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ , КОЙ МОЖЕ ПРИ ТОВА НЕДОВОЛСТВО В НАРОДА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА НИ ЗАСИПВА С БОКЛУЦИ ОСВЕН НЕГО , ТО ТОЯ НЕ Е ЧОВЕК ВЕЧЕ НЕ ГО ЗНАМ В КВО СЕ Е ОБЪРНАЛ АМА ТОВА НЕ Е ЧОВЕШКО

 37. 37 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Всичко може да се опише с една дума - МРАКОБЕСИЕ.
  За нас, очевидците на девети септември, познато явление.
  Е, тогава разстрелваха без съд и присъда и бутаха в масови гробове, сега действат по-изтънчено.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: Неутрално

  Схемата със "кошаревския" свидетел - аналогична с предишните "произведения" на Другата ГешеФФФ . Едно си знае Милиционера, едно са го научили, едно си може.

  Ама е е още по -оплескано.

  Да предположим, че братя Бобокови са виновни - нито прокуратура нито свидетеля реално посочват какво е наказуемото деяние, извършено от тях по НК. Виновни са ама по принцип, конкретно не е ясно още на никой за какво. Важното е, че са виновни.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  Богатите са чорбаджии - изедници! Това е разбирането на "десните" от ГЕРБ! !
  —цитат от коментар 31 на vassilun


  Нее, чорбаджии - изедници са само Домусчиев и Пеевски.
  Останалите, начело с Черепа, са от добрите.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#32] от "pinoccio":

  Абе точно тия слободия и кражби....

  Ти наясно ли си с какво всъщност се занимават Бобокови?
  Какво са крали 30 години????

  Слушай, да не ти плащат да разпространяваш клевети?
  КОЙ? ;)

 46. 46 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#42] от "Alarmstufe: Rot":

  Тва ще да е някаква нова тролска опорка.

  Споко всички са боклуци, но твоята любов към наай-гнусните: Доган, Борисов и Пеевски ме кара да се замисля дали тая любов не е платена.

  Кажи Свинята колко ти плаща

 47. 47 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#16] от "proventuss":

  Преди да обвинявате някого в некомпетентност е добре сам да придобиете такава. Не фирмите, а държавните институции са тези, които издават Разрешения за дейности с отпадъци. И за да получи такова разрешение, дадено юридическо лице трябва да отговаря на редица условия. За да се издаде Разрешение за определен вид обезвреждане (а не "обезопасяване"), трябва да премине през процедура по ОВОС и да докаже на отговорните държавни институции, че технологията ти отговаря на съответните стандарти и норми за опазване на околната среда (емисии във въздуха, в отпадъчните води, почви, съдържание на опасни химични вещества и смеси в остатъчни продукти и отпадъци и д-р.). Ако не успее да убеди съответната институция, или по време на обществените консултации в хода на процедурата по ОВОС местната общност не е съгласна с технологията, РИОСВ/МОСВ няма да издаде Разрешение.
  От там нататък, (би трябвало да) се води строга отчетност на отпадъците и да се провежда контрол на инсталациите, които обезвреждат опасни отпадъци, както по документи, така и на място.
  В този ред на мисли, Държавата е тази, която позволява и контролира въпросните дейности. Мошеници и тарикати е имало винаги и с ареста на братя Бобокови няма да свършат. Но ако държавните институции са си на мястото и изпълняват ефективно функциите си, такива неща няма да се случват. Проблемът е, че все има едни "наши хора", за които законите са "врАта у пОле", но на територията на saika-та - толкова.

 48. 48 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Всичко може да се опише с една дума - МРАКОБЕСИЕ.За нас, очевидците на девети септември, познато явление.Е, тогава разстрелваха без съд и присъда и бутаха в масови гробове, сега действат по-изтънчено.
  —цитат от коментар 37 на ppopov_67


  Изтънчено?! Според Вас Каскета действа изтънчено? Действа безцеремонно, нагло, просташки - без да се съобразява със законите, но нали над него е само господ ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK