На живо

Коронавирусът в България: Борисов и щабът ще обсъдят удължаване на мерките (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Борисов и щабът ще обсъдят удължаване на мерките (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба"Дневник" следи в реално време ситуацията. Събитията от света следете тук.
Чуждестранни работници по "Балкански поток" са заразени

Трима граждани на Беларус, пристигнали в Монтана, за да работят по изграждането на газопровода "Балкански поток", са с положителни проби COVID-19, предаде БТА. Те са без симптоми и се чувстват добре, настанени са в хотел в Монтана, където ще останат под 28-дневна карантина. Хотелът е дезинфекциран и достъпът до него е ограничен.


От няколко месеца в Монтана периодично пристигат специалисти от Русия и Беларус, които работят по изграждането на компресорната станция на газопровода край близкото село Расово. Те преминават през задължителна 14-дневна карантина в хотел в областния град, правят им се PCR тестове и тогава отиват на обектите. Досега сред работниците не е имало заразени.

Инфекционистът и отявлен критик на затегнатите мерки срещу COVID-19 доц. Атанас Мангъров не очаква коронавирусната инфекция да се активира през есента. В интервю за БНР той отново изтъкна, че начинът, по който се прави тестването сега, не дава широк и обективен поглед върху особеностите на разпространението на коронавируса.


Ако продължаваме да го търсим по този начин, ние на всеки няколко седмици ще откриваме огнища като в Доспат, Сърница и Сливен, ще се плашим много, ще се затваряме, ще се скриваме и ако ни харесва да живеем така, нека да продължаваме.


Атанас Мангъров,

началник на детското отделение на Инфекциозна болница в София


По думите му е важно това, че броят на болните намалява, а в интензивните отделения има не повече от 10-15 души. Мангъров подчерта и че при откриването на огнищата на коронавирус става въпрос за хора, които са заразени, но това не означава болни.
"Ще посъветвам хората да живеят по най-нормалния начин, както са си живели досега, просто да си мият ръцете и доколкото е възможно да избягват да се тикат там, където има много хора, събрани на едно място в затворено помещение. Нищо повече", добави той.

България планира законодателни промени, така че да улесни и разшири възможностите за дистанционен труд и гъвкаво работно време, както и за повишаване на квалификацията на работещите с акцент върху цифровите умения. Това заяви министърът на труда Деница Сачева във видеоконферентна връзка на ресорните министри от ЕС, на която са обсъдени приетите на национално и европейско ниво мерки за преодоляване на последиците от кризата заради коронавируса.


Убедени сме, че увеличеното използване на тези гъвкави форми на работа ще имат важна роля, когато се върнем към устойчивия икономически растеж, заяви Сачева, цитирана от пресцентъра на социалното министерство. Тя изтъкна, че гъвкавите форми на труд следва да се прилагат така, че да се зачитат правата и интересите на работниците. За целта е необходимо прилагането на Европейския стълб на социалните права и бързо транспониране на Директивата за прозрачните и предвидими условия на труд, посочи министърът.

Президентът Румен Радев критикува управляващите, че все още няма ясни критерии за действията, които се предприемат в борбата с коронавируса. Държавният глава направи коментара във връзка с възможността за удължаване на извънредната епидемиологична обстановка.


"Влязохме в това извънредно положение без някакви ясни критерии и излизаме от него рязко също без ясни критерии. Тук за е мен големият риск", заяви Радев пред журналисти в Генерал Тошево. Какви още критики отправи държавният глава към управляващите вижте тук.

Ограничения в шуменско село заради заразени

След трима души с положителни тестове за COVID-19, един от които е в тежко състояние в болница, в шуменското село Изгрев, община Венец, се налагат допълнителни ограничителни мерки, съобщиха от областната администрация. Очакват се и пробите на 16 души, които са били в контакт със заболелите и които вече са поставени под 14-дневна карантина.


Ще бъдат затворени за посещения детската градина и читалището в селото, както и всички пазари на територията на община Венец. По четири пъти дневно ще се извършва дезинфекция в обществените сгради.Жителите на селото са призовани да ограничат до минимум пътуванията, срещите и събиранията с близки и познати. Местният кризисен щаб напомня, че носенето на предпазни маски на закритите обществени места е задължително, както и спазването на дистанция от 1.5 метра между хората.


На този етап е трудно да бъде установено откъде е проникнала заразата, тъй като местните жители често пътуват из страната. Проверява са информация, че хора от селото са били преди седмица на семейно тържество в разградското село Ясеновец, се посочва в съобщение на областната управа на Шумен.

Борисов и щабът ще обсъдят удължаване на мерките и след 15 юни

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на националния оперативен щаб ще обсъдят утре дали да бъде удължена извънредната епидемична обстановка. Това съобщи БНР като се позова на източници от правителството. По-рано днес държавният здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че ще предложи удължаване на епидемичната обстановка, така че и занапред да може да се налагат ограничителни мерки за влизащите в България от страни с високо ниво на заболелите от COVID-19.


Платформа в подкрепа на хотелиерите и ресторантьорите започва да действа от сряда под името "Преоткрий България" обявиха създателите й от "Метро България". В нея ще могат да се правят онлайн резервации за хотели и ресторанти, които спазват определени хигиенни изисквания и предлагат в менютата си качествени традиционни за България продукти. През май платформата бе представена от трима министри и остави впечатлението, че държавата е инициатор на проекта.


Повече по темата четете тук.

"Райънер" възобнови 25 маршрута от България

Нискобюджетният превозвач "Райънер" (Ryanair) съобщи, че ще възобнови 25 маршрута от България от 1 юли след като България е възобновила някои международни полети, за да посрещне чужденци. Превозвачът обяви, че насърчава туристите да започнат да планират лятото и да отпразнувата това, че Европа успешно преодолява едно от най-големите предизвикателства.


Някои маршрути се възобновяват от последната седмица на юни.

МОН обмисля 20% от часовете в училище да са дистанционни

Всяко училище, което пожелае, да може да въвежда дистанционно обучение в до 20% от учебните си часове. Това е една от идеите за промени в училищния закон, обсъдени вчера на Отраслов съвет в просветното министерство от синдикати, работодатели и ръководството на МОН, съобщи вестник "Сега", като цитира председателя на Съюза на работодателите в системата на народната просвета Диян Стаматов.


Според него 20-те процента от часовете в електронна среда могат да се приложат само за един учебен предмет, или за всички предмети, в зависимост от желанието и спецификата на училището. Става въпрос само за възможност, която няма да има задължителен характер, пояснява той, като според него реалистичният срок за въвеждането й в закона е ноември - декември. Наскоро министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че една от промените в закона за предучилищното и училищното образование ще е свързана с ясно дефиниране на това какво е дистанционно обучение, както и с прилагането на тази форма при грипни ваканции.

Срив в продажбите на книги с над 50%

С между 50% и 70% е спадът на продажбите на книги за периода март - май 2020 година в сравнение със същия период за 2019 г. - това показват резултатите от проучване, проведено от браншовата организация асоциация "Българска книга" сред книгоиздатели и книготърговци. За същия период близо 30% от анкетираните не отчитат ръст в онлайн продажбите.


Според над 40% от респондентите в анкетата ключова причина за спада в продажбите е затварянето на книжарниците и печатниците, които преустановиха дейност за над 30 дни. В допълнение, 60% от участниците в проучването посочват, че са имали просрочени плащания със съответните контрагенти.

Заради пандемията от COVID-19 сезонът на летните лагери за деца се забави с близо месец. След разхлабването на мерките в много от тях вече започна подготовка. Детският лагер в Албена очаква първите групи в края на юни. Тази година те ще са само от България, защото не се знае кола ще бъдат отворени границите за гостите от Русия, Беларус, Молдова и Украйна. За да се гарантира безопасността на децата, в лагера ще бъдат въведени строги санитарни мерки. Дезинфекция на помещенията ще се извършва ежедневно, а за здравето на децата денонощно ще се грижи медицински екип. Броят на учениците, настанени в една стая, също ще бъде намален, каза управителят на лагера Надя Вълковапред БНТ.

Ангел Кунчев Налага се удължаване на извънредната обстановка

Заради усложнената ситуация в Доспат, Сърница и Сливен се налага удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната. Това обяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев от Пловдив, където събра на среща епидемиолозите от Смолян, Пазарджик и Благоевград и кметовете от региона заради огнището на заразата в Доспат. Според него това не е втора вълна на вируса, защото разпространението не е дифузно, а по огнища.


Подробности - тук.

Спад при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия със 72.0% през април тази година, в сравнение с миналата, отчита Националният статистически институт. Според данните с малко над 40% е намаляло и търсенето на автомобилни горива и смазочни материали. През април, в сравнение с март, има 1.4% по-нисък оборот в търговията на дребно. Спрямо април 2019 г. свиването е с почти 20%.


Повече по темата можете да прочетете тук.

За трета поредна седмица по-малко безработни

За трета поредна седмица новорегистрираните безработни в Бюрата по труда са по-малко от започналите работа. За периода 1 - 7 юни те са съответно 7 394 и 10 963 души, сочат данните на Агенцията по заетостта. Наблюдението на пазара на труда заради пандемията от COVID-19 се извършва от 3 февруари насам. Данните сочат, че за целия наблюдаван период до момента новорегистрираните безработни са малко над 187 500 души, а постъпилите на работа от регистрираните в Бюрата по труда - 83 950 души.


Въпреки че в първата седмица на юни се запазва тенденцията за превес на започналите работа, има сериозен ръст - с около 2 700 души, на новорегистрираните безработни в сравнение с последната седмица на май. Пикът на безработицата беше отчетен в периода 6-12 април, когато в Бюрата по труда са се регистрирали 31 500 души, а започналите работа са малко под 3 хиляди, отчита агенцията по заетостта.

Кметът на Сърница Неби Бозов осъди твърдението на колегите си от Доспат, че коронавирусът в общината е бил привнесен от Сърница. В ефира на БНТ той отрече информацията, че работничките от Сърница в цеха за играчки в Доспат са преодолявали проверките за повишена температура с вземането на аналгин. "Мерките в Сърница са почти същите като в Доспат, единствено ние не сме задължили хората да носят маски, но това е съгласувано с Националния кризисен щаб", каза кметът на Сърница.

Извънредни мерки в Доспат

С 51 положителни проби Община Доспат се превръща в последното огнище на заразата в страната. До късно снощи представители на Регионалната здравна инспекция в Смолян са правили тестове на контактните хора в града, съобщи БНТ. Днес ще продължат изследванията за коронавирус в селата от общината.


Най-засегнато сред тях е село Барутин, където има 16 заразени работници от завода за играчки в Доспат. Общо 173 теста са направени в през изминалото денонощие във фабриката. Предприятието остава затворено.


В града няма въведени КПП-та, но със заповед на кмета Красимир Горов носенето на маски на открито и закрито става задължително, забраняват се и събиранията на повече от двама души. Детските градини, училищата и спортните площадки се затварят. Масовите мероприятия се отлагат. На този етап няма промени в автобусния транспорт между населените места е решил Общинският кризисен щаб на извънредно заседание вчера.

От днес театърът на Армията в София отваря и на закрито, съобщи "Нова телевизия". Това е първата трупа, която възстановява постановките в залата. Началото на новия сезон е с комедията "Да разлаем кучетата". COVID-19 е вплетен в сюжета, а актьорите ще играят с маски.

Нови 83 доказани случая

Коронавирусът в България: Борисов и щабът ще обсъдят удължаване на мерките (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


От изследваните за изминалото денонощие 1406 проби 83 са дали положителен резултат, сочат данните в Националната информационна система. Новите случаи включват обявените вчера през деня 51 положителни проби от цеха за играчки в Доспат, в който работят хора от три области - Благоевград, Пазарджик и Смолян.


Разпределението по области на заразените:

Благоевград – 2


Ловеч – 1


Пазарджик – 3


Плевен – 1


Разград – 3


Сливен – 1


Смолян – 52


София област – 4


София – 14


Стара Загора – 1


Шумен – 1


Към момента са потвърдени 2810 случая на новия коронавирус, 1059 от тях са активни. 1587 са излекуваните, 39 от които са регистрирани през последните 24 часа.


Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в болници, са 152, 15 от тях са в интензивни отделения.


Регистрираните медицински служители с потвърден COVID-19 са 297. През изминалото денонощие са установени 3 нови случая в София.


Починалите са 164, като за последните 24 часа са регистрирани 4 нови смъртни случая - жена на 60 години с пневмония и с придружаващо заболяване диабет; мъж на 76 години без придружаващи заболявания; мъж на 61 години с пневмония и с придружаващи заболявания, сред които диабет; жена на 73 години със сърдечно заболяване.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (178)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Познах, че ще избухнем. Всички се държат все едно вирусът вече е отминал и всичко е приключило. А то нищо такова не се е случило.

 2. 2 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Между другото Северна Македония вчера пак е със близо 130 случая.

 3. 3 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Е нали вчера ПРЕЗ ДЕНЯ откриха 48 нови случая в Сърница.
  Те къде са в сметката?
  Всичките са били жители на Смолян ли?
  И вземете да казвате къде са концентрирани случаите, когато са повече...
  14 нови в София, ама от болница, във Филиповци, или къде?

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  Според сайта на Джон Хопкинс в 02. 00 часа новите случаи бяха 99.
  Някой пак дезинформира обществото.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#3] от "pariah":

  Това всъщност е донякъде успокояващо, че повечето случаи са от област Смолян, тоест Доспат и сърница, все пак става въпрос за огнище на определено място, а не че цялата страна е пламнала.

 6. 6 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Ако всяка година при грип спазвахме дистанция и си миехме ръцете.
  Много хора щяха да са живи.
  Нормален грип малко по агресивен и нищо повече.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 7. 7 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  В Уърдометър вчера бяха махнали 41-те случаи от 5-ти, които никой не обяви официално, днес гледам са ги добавили кум вчерашните случаи. Явно без тях не се връзва общия брой заболели.
  Нашите власти няма ли да обяснят положението, че вече е дразнещо.

  Някой виждал ли е статистика за София? Не мога да ги вадя ден по ден, пък ме интересува има ли спад/ръст.

  Любовта ще спаси света!!!
 8. 8 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#1] от "ygo11542256": Лягай и се завивай през глава! От 5 коментара,3 твой! Споко ,яко..няма да мрете!

 9. 9 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Връщайте щаба и мерките за дистанция!!!! Какво чакате ???

 10. 10 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 714 Гневно

  Хайде, отваряйте шампанското и почвате да се радвате! В София има 14 случая - пълна блокада и домашен арест за гражданите.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Ами ще се затваряме пак.Това упражнение май често ще го играем оттук нататък.

 12. 12 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#6] от "dedoliben": Тая година,грип по света мяма!!!! От грип починали няма. Ай сиктер,съсипаха икономиката,вече доста познати го минаха!

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  И за няколко дена, леко - полеко, случаите растат. Къде го Мутафчийски да каже, че ще има яко умиране? Къде ги премиериннът наш да рапортува, че зала "Армеец" е готова да приема болни, а хладилни камиони чакат да обират камарите трупове? Защо няма пълна карантина и блокиране на градове и села? Май се крият в миша дупка, а и джипчето не се юрка по пътищата на България. Страааах, Страааах, ги тресе.

 15. 15 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Видя се че няма как ще се живее с него и край.
  Москва отменя мерките а ние да затягаме нема начин баш сега.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 16. 16 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#9] от "Yana Derevyanchenko": За вас пенсионерите,няма значение!

 17. 17 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2061 Весело

  Познах, че ще избухнем. Всички се държат все едно вирусът вече е отминал и всичко е приключило. А то нищо такова не се е случило.
  —цитат от коментар 1 на ygo11542256


  Предполагам , че това Ви прави познавач., експерт или нещо от сорта !
  Само не е ясно какво точно сте познал и какво е избухнало !
  Познахте , че след като София ходи на мачове и парковете са пълни в Доспат и Сърница ще пламнат вирусни огнища ??

 18. 18 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Явно е че с тая децентрализация на поднасяне на данните, ще има дублиране.
  Въпросът е защо се стигна дотук! На кого пак иска да угоди Боко?
  Не се ли усеща, че започна непрекъснато да настъпва мотиката?

  Боко беше казал че ако броя на новозаразените за ден превиши 100 случая, ще има затягане отново! Дали си го спомня?

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  Предишните най-много заразени за едно денонощие са отчетени на 24-ти април- 91.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Още е доста раничко да разпъваме чадърите и шезлонгите......

 21. 21 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Случаите установени днес са станали преди 7 - 10 дни. Колко са случаите в момента никой не знае - картината ще се покаже след седмица.
  За да спре епидемията трябва всеки заразен, който е без симптоми няколко дни, но разнася инфекцията да зарази най-много един човек. При това поведение на хората смята ли някой че това е възможно?

 22. 22 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Ай сиктер,съсипаха икономиката
  —цитат от коментар 12 на angeles


  Икономика може да се възстанови, но умрял човек не може да се възкреси.

 23. 23 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Неутрално

  Тези помакини в Сърница, които с температура и други симптоми на коронавирус, са пили аналгин преди работа, за да не ги фани термометъра, са пръснали заразата из цялото село. Утре - още по-сериозни числа на новозаразени.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 24. 24 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#20] от "samoedin":

  Още е доста раничко да разпъваме чадърите и шезлонгите......
  —цитат от коментар 20 на samoedin


  Лобито на хотелиерите е доста силно!
  Все пак да не забравяме, че бума на бетона по Черноморието съвпада по време с влизането на Боко в Политиката!

  Дружки по две направления!
  По принадлежност към Ъндърграунда и приятелство със Крадлив Симо - Мадридски!

 25. 25 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Според сайта на Джон Хопкинс в 02. 00 часа новите случаи бяха 99.Някой пак дезинформира обществото.
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  Ти сега на някакъв си институт, от другата страна на земята ли ще вярваш или на министъра си на здравеопазването?

 26. 26 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 913 Неутрално

  В района на Смолян за съжаление изпуснаха здраво положението...

 27. 27 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Още е доста раничко да разпъваме чадърите и шезлонгите......
  —цитат от коментар 20 на samoedin


  А палатката, поне нея може ли?

 28. 28 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Интересното е, че увеличаването на случаите дойде не като последствие от ходенето на църква по Цветница и Великден (помним увещанията и заплахите да не се ходи на църква), а като последствие на празнуването на Рамазан Байрама.

 29. 29 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#6] от "dedoliben": Тая година,грип по света мяма!!!! От грип починали няма. Ай сиктер,съсипаха икономиката,вече доста познати го минаха!
  —цитат от коментар 12 на angeles

  Грип няма, защото коефициента на репродукция при грипа е много по-малък отколкото при ковит19. Много по-малки противоепидемични мерки са достатъчни да спрат грипа, но не са достатъчни за новия вирус. Например грипна епидемия спира дори ако само част от хората на публични места носят маски но за съжаление при новата болест това не е достатъчно.

 30. 30 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  До коментар [#6] от "dedoliben": Тая година,грип по света мяма!!!! От грип починали няма. Ай сиктер,съсипаха икономиката,вече доста познати го минаха!
  —цитат от коментар 12 на angeles


  Чакай, удва мутация v.20, при която ще трябва да се мият и краката и да се изключва и интернета.

 31. 31 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Място за паника няма. Гледайте си живота, мийте ръцете, проветрявайте и стойте повече на слънце. Огнища ще има. Не сме на остров и трябва да свикнем с този вирус.

 32. 32 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#3] от "pariah":

  Абе умен, това е по области. Доспат да не би да е областен град... мале мале.. география 2.

 33. 33 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Чакай, удва мутация v.20, при която ще трябва да се мият и краката и да се изключва и интернета.
  —цитат от коментар 30 на ivanpopov

  Това пак би било добре.
  Аз очаквам национализация и на медиите и по цял ден да гледаме заклинанията на Мутафчийски и репортажите на Шехерезада от джипката.

 34. 34 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  Няма смисъл да иронизираме ситуацията. Всеки си знае какво е здравето на близките му и дали ще издържат Ковид19.
  Тези забележки за “завиването през глава”, са груби и неуместни.
  И не е въпрос на “смелост и мъжество”, да не носиш маска поне, а на отговорност към хронично болните, възрастните и докторите.

  Любовта ще спаси света!!!
 35. 35 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  "От изследваните за изминалото денонощие 1406 проби 83 са дали положителен резултат"

  Ето как се потвърждава, че ако са повече тестовете, то и броят на откритите заразени ще скочи.
  А я сега си представете например да се правят по 14 хил. теста на ден... Нали се сещате, че това значи по 800 новооткрити заразени на ден...
  А ако се правят по 28 хил. теста на ден броят на новооткритите заразени ще скочи на 1600...
  Ето затова тази шашма с ниският брой тестове не работи, или работи само временно.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 36. 36 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Според сайта на Джон Хопкинс в 02. 00 часа новите случаи бяха 99.Някой пак дезинформира обществото.
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Откъде според теб черпят информация от Джон Хопкинс?

 37. 37 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1130 Неутрално
  До коментар [#30] от "ivanpopov": Да бе, ще спим с лампата в задника и с белината на нощното шкафче!😂😂😂 Fuck it,както казах по-горе,ако трябва ще се мре и от грип! Бъдете здрави!

 38. 38 Профил на B-dot
  B-dot
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#23] от "hamiltonf":

  Защо някой би отишъл болен на работа, прикривайки, че не е добре и то в това положение с вируса в страната и по света?
  Явно си получават парите на ръка - нямат договори, осигуровки... или в най-добрия случай ги осигуряват на минимум и им дават някакви бонуси за извършена работа. Така че, не е лошо работодателят да се провери какви ги е вършил, защото това ще се случи и на много други места, ако всеки се надява, че ще му се размине и в неговия склад/цех/фабрика няма да се случи.

  Успех е колко на високо ще отскочиш след като удариш дъното.
 39. 39 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#34] от "hope":

  Да не смесваме нещата. Едно е отговорно поведение, съвсем друго - блокиране на цялата икономика и оствяне на милиони хора без препитание. Всеки може да реши как да се пази и как да пази близките си. Ако някой смята, че държавата е по-умна от него и трябва тя да му каже какво да прави - негово право.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 40. 40 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#35] от "anonim440":
  Не е точно така - увеличаването на тестовете няма да доведе до пропорционално увеличаване на случаите, макар че си напълно прав че ще се открият още заразени. Някакъв критерий са пациентите в болниците - засега са малко, но е видно че епидемията се разраства.

 41. 41 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 274 Весело

  Още 83-ма "самоваксинирали се". (ツ)
  Много от тех у завода са знаели, че са коронясани, но взели доста аналгинче, че да минат през детекторите (казаха в новините)- подличко, но ефективно. Действайте все така по изграждане на стадния имунитет, бравосъ .

 42. 42 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  Според сайта на Джон Хопкинс в 02. 00 часа новите случаи бяха 99.Някой пак дезинформира обществото.
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  —-

  Джон Хопкинс и Уърдометър дават еднакви данни.
  Вчера случаите бяха 48. Добавили са 41-те случая от 5-ти за които говоря и които нашите власти не обявиха официално, но не им излязоха статистиките.

  Любовта ще спаси света!!!
 43. 43 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 356 Весело

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Абе кмете, колко пъти трябва да ти се обяснява на теб.
  На позитано не ви ли искат поне със средно.

  Уърлд метър занулява бройките си към 3.00 ам българско време.
  Ако в България обявят данните преди това, той веднага ги регистрира и ги събира с тези за предните 24 часа
  16 случая плюс 83 случая са 99 случая

  Мислете с тези червени кратуни бе другари, мислете

 44. 44 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1130 Весело
  До коментар [#35] от "anonim440": Абе,с една дума 16% заразени! Доста има да се заразява стадото!)

 45. 45 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#34] от "hope":


  Няма смисъл да иронизираме ситуацията.
  —цитат от коментар 34 на hope


  Прав/а сте! Та нали 90% от постовете са от типа: "Ама как им го казах/начуках..."
  А по същество - "юзлес дата трафик"!

  А още Волтер го е казал: "A witty saying proves nothing!"

 46. 46 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#29] от "blagoj": Ок,съгласявам се! Дай починалите от грип за първите четири месеца! Не ми се търси!

 47. 47 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  До коментар [#34] от "hope":Да не смесваме нещата. Едно е отговорно поведение, съвсем друго - блокиране на цялата икономика и оствяне на милиони хора без препитание. Всеки може да реши как да се пази и как да пази близките си. Ако някой смята, че държавата е по-умна от него и трябва тя да му каже какво да прави - негово право.
  —цитат от коментар 39 на Nil satis nisi optimum


  ———

  Ами не е баш така. Сзо обявиха, че маските не ни предпазват, а пазят околните, ако сме болни. Така, че всички сме в кюпа.
  Представи си, че всеки под 50 откаже да спазва рестрикции, колко ще се разболеят? Колко от тях ще имат нужда от болнично лечение?


  Любовта ще спаси света!!!
 48. 48 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 274 Весело

  Можете си купи болница изгодно и да лекувате коронясани ( пращам веднага левче по дарителски СВС (ツ) ):

  https://pik.bg/продават-на-търг-фалиралата-болница-в-елена-news934841.html

 49. 49 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Започва се! Мангъров ликува! Съчките на кладата!

 50. 50 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#3] от "pariah":

  В Смолян няма нито един. Всички са в Доспат и около Доспат!
  Информацията им е доста объркваща

 51. 51 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#47] от "hope":
  Ми то като гледам и над 50 и под 50 накой спазва ли рестрикции по територията! Май само вие във форума сте най-стриктно спазващите,но и най-шубелиите! Всичко ще проличи до месец,два. Ще видим колко е як тоя грип,и дали ако ще се мре?

 52. 52 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#47] от "hope":

  Риска го гнам от личен опит - аз съм в рисковата група при заразяване по два фактора. Но въпреки това не смятам, че трябва да се прекалява с паниката и "мерките", които разбиват живота на младите... Маски на закрито - да, но блокада на държавата - твърдо не!

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 53. 53 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 274 Неутрално
 54. 54 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  До коментар [#1] от "ygo11542256":

  И? Сега кеф ли ти е? Избухнал ти е г*за, 4 смъртни случая, 15 настанени в болница

 55. 55 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#26] от "selqnin":


  Недей бърка Смолян с Доспат!
  Правиш груба грешка!!!😄

 56. 56 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#50] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Области бе хора. Обявяват се активните области. Поне 50 пъти казаха, че във фабриката в Доспат работят хора от три области и затова огнището ги обхваща и трите. Смолян, Пазарджик и Благоевград. Впрочем, ако извадим от общия брой заразените в тези три области положението изглежда по съвсем различен начин. За цялата страна 26 случая в осем области.

 57. 57 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#46] от "angeles":
  Нямаше грип, а ти искаш да знаеш колко са починалите от грип.
  Аз съм възрастен, имам спомени от петдесетина години, но не познавам никой който да е починал от грип. Смъртността от обикновен грип (изключвам птичия грип) е около 0.1%. Смъртността от тази болест е 5% (Германия).
  Познавам жена на 29 години преболедувала ковит 19 - моя близка в Германия. Жени на тази възраст не умират, но това е била най-тежката болест, която някога е боледувала - могла е да направи само няколко крачки и се задъхвала. Тази болест е много по тежка от грипа, а и много по-заразна.

 58. 58 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  там е и туристически регион. и при разхлабени мерки...

 59. 59 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#57] от "blagoj":

  Аз не съм, чак толкова възрастен, но познавам човек починал от грип. Млада жена бременна в петия месец. Трагедия. Свинския грип уби стотици хиляди и за разлика от короната убиваше все млади хора. Само че тогава никой не броеше болни и умрели.

 60. 60 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#56] от "zle_platen_trol":


  Да. Области. Но е хубаво да се знае къде точно(населено място!!!) са съсредоточени съответният брой на заразените и болни от вируса.

 61. 61 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  До коментар [#47] от "hope":Риска го гнам от личен опит - аз съм в рисковата група при заразяване по два фактора. Но въпреки това не смятам, че трябва да се прекалява с паниката и "мерките", които разбиват живота на младите... Маски на закрито - да, но блокада на държавата - твърдо не!
  —цитат от коментар 52 на Nil satis nisi optimum


  ——

  Между маслите на закрито и блокадата на държавата, има мерки като публика на спортни състезания, детски градини, кина.

  Любовта ще спаси света!!!
 62. 62 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#59] от "zle_platen_trol":
  Съгласен съм, но грип има всяка година и в Китай. Китайците не блокират многомилионни градове и провинции заради грипа. Не строят за 10 дни огромни болници заради грипа. Заради тази болест го направиха - защо ли?
  Защото са идиоти? Не вярвам да е затова - заради друго е.

 63. 63 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#61] от "hope":

  Единственото от разхлабването на мерките, кото не одобрявам е публиката по състезания... Животът трябва да продъжи.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 64. 64 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Любопитно

  До коментар [#5] от "ygo11542256":

  Без област Смолян имаме 31 случая.
  През последната седмица на май имахме 12,3 случая средно дневно в цялата страна (вкл. в обл. Смолян).
  Т.е. в момента числото на заразените дневно е 2,5 пъти по-голямо.

 65. 65 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  До коментар [#36] от "zle_platen_trol":

  Точно това е въпросът. Кой дезинформира. Както оня ден с 12-те починали.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 66. 66 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#6] от "dedoliben":

  https://www.worldometers.info/coronavirus/

  Не го знам кой е този ваш грип, но 10% смъртност няма нищо общо с 0.2%...

 67. 67 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 695 Неутрално

  До коментар [#12] от "angeles":

  Поради естеството на познатите ми, познавам няколко случая на заразени с вируса. Само един младеж го изкара без симптоми. Останалите тежко, двама починаха на средна възраст. Медицински служители. Колкото повече бяха облъчени, толкова по тежко. При голяма доза жените не оцеляват.

 68. 68 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Весело

  До коментар [#27] от "ivanpopov":

  А палатката, поне нея може ли?

  Не може - построили са за вас клетки за птици, вградени в подпорно съоръжение, което си търси камериерки, пък вие палатки ще ми разпъвате!
  Не оценявате голямата грижа на ГЕРБ и лично на Бока за благото на народа!

 69. 69 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#62] от "blagoj":

  Свинския грип беше опасен и доста смъртоносен, но въпреки всичко си беше грип. Познато заболяване. Ковид-19 е ново заболяване, за което не знаем все още почти нищо. И по тази причина почти навсякъде по света предпочетоха по-крайните мерки. Сега, месеци по-късно вече знаем, че някои от тях са излишни, други наложителни. Каква е смъртността и изобщо, доколко опасен ще се окаже новия вирус ще можем да обобщим едва, когато епидемията затихне. Сега все още е твърде рано и всякакви твърдения са малко спекулативни.

 70. 70 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Грешка, починали са трима. Една докторка и две сестри.

 71. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  До коментар [#43] от "001":

  Мутафчийски каза да четем данните в 02.00. Аз слушам него. Кой си ти троле та да слушам теб. И оня ден отричахте така за 12-те умрели !!!
  ПОМНИШ ЛИ ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 72. 72 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Разстроено

  До коментар [#41] от "balgariez":

  В концлагерите са работили до температура 38,5 градуса - как искаш нашите работодатели да се откажат от евтината работна ръка!

 73. 73 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#57] от "blagoj":
  И аз не съм първа младост! Грип е имало и ще има,но за сега,грип няма! А починали от грип естествено че няма,както няма и починали от Ковид. Смъртността за сега не може да се определи по простата причина че не се знае колко заразени е имало,при положение че почти половината го минават без симптоми. За твоята позната съжалявам,вече имам поне няколко познати (мъже и жени) и са на повече от 29,минаха го.Най-интересното е че само един от четиримата го предаде на друг член от семейството! Нищо още не е известно,с изключение че се раздадоха трилиони заеми,а какъв ще е резултата,никой не се наема да каже! Бъдете здрав!

 74. 74 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Весело

  До коментар [#53] от "balgariez":
  Втората вълна....

  А какво ще стане, когато дойде деветият вал!

 75. 75 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2664 Весело

  До коментар [#37] от "angeles":

  Ама купи хладилни ремаркета нали

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 76. 76 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#71] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Всъщност ти никой не слушаш. Търсиш под вола теле, както обикновено.

 77. 77 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Весело

  До коментар [#31] от "Tod":

  Тъй де - свиквали сме с чумата 490 години - ще свикнем и с ковид-19!

 78. 78 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Весело

  До коментар [#27] от "ivanpopov":

  Не! Само надуваемия дюшек. И без плацикане в морето.

 79. 79 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  До коментар [#76] от "zle_platen_trol":

  Напротив. Слушам много ВНИМАТЕЛНО !!! Искаш ли линк?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 80. 80 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  На един му е направило впечатление,че броят на заразените рязко се увеличава след всяко включване от Дубай.Сега си блъска главата да види каква е връзката!!!


  :

 81. 81 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Любопитно

  До коментар [#29] от "blagoj":

  САЩ обявиха 20 млн грипави този сезон. Колко от тях са писани с коронавируса?

 82. 82 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#79] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не кмете, благодаря. За разлика от теб аз съм наясно, защо се получиха разминаванията. Ти продължавай да търсиш телето, може и да си първия успял да го намери.

 83. 83 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Неутрално

  До коментар [#56] от "zle_platen_trol":

  За цялата страна без областите Смолян, Пазарджик и Благоевград 26 случая - а в последната седмица на май бяха по 12,3 случая средно за цялата страна, включително тези три области.
  Увеличението е двойно.

 84. 84 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2427 Любопитно

  Интересно, дали някои страни при това развитие на нещата ще затворят за български граждани или ще им въведът карантина?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 85. 85 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Неутрално

  До коментар [#57] от "blagoj":

  Интересно как тъй било нямало грип при две грипни ваканции. Спомням си, че през последната седмица на Януари имаше към 470 болни от грип в област Бургас, а в област София - 1230 - всеки осми!

 86. 86 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1130 Весело

  До коментар [#75] от "дерибеев": Никога не съм ползвал хладилни ремаркета😉,плащат повече,но предпочитам да не прекарват камьоните ми трупове!))))

 87. 87 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Неутрално

  Към коментар 85 - последната седмица на ФЕВРУАРИ!

 88. 88 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#83] от "Patsis":

  Факт. Но при това тотално разхлабване все още нещата изглеждат под контрол. Следващите десетина дни ще покажат дали сме избързали с разхлабването. Лично моето мнение, че можехме да изчакаме с публиката по стадионите, закритите части на заведенията, театрите и кината, но ще видим, надявам се да греша.

 89. 89 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Сега ако затворят пак икономиката ще е тотално идиотия. От тия 80 като махнем 50 от огнището остават реални 30.
  Наред с това, щаба трябваше да предвиди и превантивно да ограничи празненствата за Байряма, от където са генерирани повечето от тези случаи поначало.
  А уж ми говориха за превенция и тн по телевизията... дрън-дрън!

 90. 90 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1130 Весело

  До коментар [#81] от "Vlado Nikolov":


  Със сигурност поне половината! Някак си не виждам яко увеличение! При жена ми в университетската болница на LA, от началото на “пандемията” до сега винаги е имало около 30-50 в интензивното! Интересното е че не спадат, но и не се качват “яко”! От персонала имаше около 200 заразени ,сега не знам колко са,двама починаха! Не смеят нещо да казват за миналогодишната грипна епидемия...беше леж,тая година грипна епидемия няма,но пък имаме Ковид!

 91. 91 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Любопитно

  До коментар [#57] от "blagoj":

  Умира се от усложненията, предизвикани от грипа. Мой набор си отиде от обикновена настинка, преминала в двойна бронхопневмония. Не обърна внимание, а после стана късно.

 92. 92 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  [quote#36:"zle_platen_trol"][/quote]

  ——

  Джон Хопкинс не мога да ги отворя, защото ми иска регистрация!
  Колко са заразените според тях последните 5 дни? По дни?

  Любовта ще спаси света!!!
 93. 93 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  До коментар [#82] от "zle_platen_trol":

  Съъщите ги бърбореше и за 12-те починали онзи ден.
  После "грешката" се оказа вярна !
  Никога не си измислям и затова прогнозирам успешно.
  ФАКТИТЕ СА НЕОБОРИМИ от троловете на властта !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Не се ли хване навреме и хората стоят ли дълго заедно в затворено пространство поемат голяма критична доза от вируса, след което е трудно да оцелеят. Затова са и толкова много жертвите по домовете за стари хора и сред медицински служители. Интересно как Китай се размина с толкова малко жертви и заразени при положение че там трябва най много хора да се заразят и то с големи дози преди да бъде открит вируса.

 96. 96 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  До коментар [#92] от "hope":

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/
  Има ги и по дни от самото начало.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 97. 97 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  До коментар [#92] от "hope":

  26,41,41,43,99 !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 98. 98 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 695 Неутрално

  До коментар [#89] от "maddrum":

  И в Македония тръгна от Байрям новата им вълна

 99. 99 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Доспат и Сърница трябва да бъдат 100% тествани да се затворят за 14 дни.

 100. 100 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#22] от "Vorknkx":
  То много повече се мре от съсипана икономика, а особено докато я възстановявате. И не ни трябват още възстановители Боковци, Прасета, Кировци, Божковци, Хидроинженери, Царе и прочие.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK