На живо

Коронавирусът в България: Масово се отменят полети до Бургас (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Масово се отменят полети до Бургас (хронология)

© Надежда Чипева, КапиталУдължава се с 15 дни епидемичната обстановка, маските остават задължителни само в публичния транспорт. По данни на информационната система 79 са новите случаи на заразени, реалният им брой обаче е над 100, , защото не били включени 35-те нови случая от област Смолян. Две нови огнища - в Нова Закора и в шуменското село Изгрев.


"Дневник" проследи в реално време ситуацията.
Предвижда се продължаване на програмата"Топъл обяд", на програмите, свързани с раздаване на хранителни пакети. До края на годината ще продължи подкрепата за хората с увреждания, които в момента са освободени от такси за социални услуги до 31 август, предстои и процедура за предприемачи с увреждания, които ще могат да кандидатстват за субсидии до 20 хил. лв. Това обяви министърът на труда Деница Сачева в интервю за БНТ.


Днес 1058 души са се регистрирали в бюрата по труда, като едва 282 от тях са казали, че се регистрират поради кризата с коронавируса, основно са от по-големите градове, допълни социалният министър.

На заседанието на Министерския съвет днес беше обсъждан случаят с учителките в столичната детска градина №50 в район "Възраждане", чиито бързи тестова за коронавирус се оказаха положителни, а по-късно направените PCR тестове - отрицателни. Учителките казали, че се пошегували, че са били на посещение в Сърница, където има огнище на коронавирус.


Според премиера Бойко Борисов обаче "тези шеги, ако са шеги и ако са такива шегаджийки, не са хубави".


Накрая ще ви пратим сметката - толкова усилия, лаборанти и тестове. Това ме влуди, че има хора, които с тази тема могат да се шегуват по този начин


Бойко Борисов, премиер


Кметът на София Йорданка Фандъкова.му отговори, че тя не е разследващ орган, но всички институции са действали правилно.

Започва масово тестване за коронавирус в шуменското село Изгрев, съобщи БТА. Ще бъдат взети проби на 300 души, които са над 30% от населението в селото. След днешното извънредно заседание на Областния кризисен щаб във връзка с регистрираните 12 новооткрити случая на заразени в селото, директорът на Регионалната здравна инспекция в Шумен Пепа Калоянова съобщи, че щабът предлага да бъдат въведени строги противоепидемични мерки и да се ограничи движението на хора от и до селото, като ще бъдат изградени КПП-та.


Кметовете на всички общини в област Шумен пък трябва да преустановят провеждането на тържества, включително сватби, както и пазари, без тези със селскостопанска продукция. Останалите мерки предвиждат задължително носене на маски и ръкавици на закрити обществени места, недопускане струпването на повече от двама души на открити и закрити обществени места, както и задължително спазване на дистанция от минимум два метра в селото.

За масово отказване и отлагане на полети на чужди авиокомпании до Бургас съобщи кметът на града Димитър Николов на брифинг днес. Той допусна, че до решенията се е стигнало "може би повлияни от последните три дни на завишени данни за броя на заболелите от коронавирус в страната".


"Днес се канселираха 150 полета за месец юли. Един от най-големите оператори, с които работим - английска авиокомпания и туристическа компания, отложи старта си за сезона от 1 юли за 15 юли. Немски и полски чартърни компании също отложиха с 10-15 дни старта на полетите си за Летище Бургас", отчете кметът. Той заяви, че опасността все още не е отминала и призова: "Нека всички да си помогнем, спазвайки мерките".

Всички PCR тестове на персонала на столичната детска градина №50 са отрицателни, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Днес две групи на градината в район "Възраждане" бяха затворени, след като три учителки дадоха положителни резултати от бързи тестове след сигнал, че са били на посещение в Сърница, където има огнище на коронавирус. От утре детската градина ще работи в нормален режим, съобщи Фандъкова.


Коронавирусът в България: Масово се отменят полети до Бургас (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Общо 20 работници от две предприятия в Стара Загора са с положителни проби за коронавирус, съобщиха от Областния противоепидемичен щаб. Част от тях са от Нова Загора, закъдето вече бе изнесена информация за осем заразени от един квартал. Общо 11 от работниците живеят в Стара Загора, като четирима са в болница, един от тях - жена на 55 години, е в тежко състояние.


Затваряне на двете предприятия не се налага, заяви шефът на регионалната здравна инспекция Станимир Станков, цитиран от БНТ. Тази вечер се очакват резултатите от 100 PCR теста, предаде БТА. Двете предприятия са минали през дезинфекция, а по желание на собственика на едното ще бъдат изследвани всички работници. По данни на РЗИ над 600 души в цялата област към днешна дата са под домашна карантина.

Мангъров кани щаба на диспут за COVID-19

Лекари, известни с критичните си позиции за работата на Националния оперативен щаб, поканиха членовете на щаба на диспут за опасността от COVID-19, резултатите в борбата с него и мерките, които да се вземат занапред. Писмото е подписано от петима лекари, сред които инфекционистът Атанас Мангъров, който отдавна поставя под съмнение ефективността от силните ограничения, и русенският лабораторен лекар Георги Тодоров, който в началото на заразата остро критикува начина, по който се прави тестването.


"В страната ни се наблюдава разминаване в аргументите, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено COVID-19 и обявено за пандемия, което не е и никога не било обявявано за особено опасна инфекция. От една страна Националният оперативен щаб, на който Вие сте членове, има пълен достъп до целия медиен ресурс на държавата, за да информира гражданите. От друга, все повече стават критиците на решенията на Министерския съвет, взети по препоръка на НОЩ", изтъкват лекарите. Поканата към щаба е за дебати след седмица - на 17 юни, от 14 часа в БТА. "Предлагаме да дебатираме като лекари , а не като служители в дадена Институция", призовават организаторите.

Огнище в Нова Загора

Огнище на коронавирус е регистрирано в Нова Загора, съобщиха от общината. Епицентърът е свързан с голямо предприятие в Стара Загора, където работят осем жители на кв. "Шести", които са с положителни проби за COVID-19. Заразени са и лекар от вътрешното отделение на болницата в Нова Загора и съпругата му, която има лаборатория в града, предаде Би Ти Ви.


Започва масова дезинфекция на квартала, МБАЛ "Св. Петка Българска" спира приема на пациенти за следващите 24 часа и ще се извърши дезинфекция, а медиците във вътрешното отделение ще бъдат тествани за коронавирус. Градската градина на Нова Загора затваря за 7 дни. Местната власт препоръчва на гражданите да избягват събирания и да спазват стриктно разпоредбите за носене на маски и дезинфекция на закритите места.


Коронавирусът в България: Масово се отменят полети до Бургас (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Кабинетът отпусна още 5 млн. лв. за творците на свободна професия

На днешното си заседание кабинетът одобри отпускането на допълнителни 5 млн. лв. по бюджета на Министерството на културата. Средствата са предназначени за проекти на частни културни организации и на дейци и творци, упражняващи свободни професии в областта на културата и изкуствата. 2.2 млн. лв. ще бъдат предоставени на Национален фонд "Култура", като 1.5 млн. от тях са за подпомогне на малки авторски кина, цирк, пространства за изкуства и др. Останалите 700 хил. лв. са малки грантове, свързани с отделни артисти за изработка на културен продукт чрез интернет. По програмите за създаване на нови сценични театрални, музикални и танцови проекти ще бъдат отпуснати по 500 хил. лв. за всяка една от тях, като същият размер средства са предвидени и за съвсем нова програма в областта на визуалните изкуства. По програмата за разпространение на вече готов музикален, танцов или театрален продукт е предвиден бюджет от 800 хил. лева.

Ситуацията с коронавируса стимулира творчеството в социалните мрежи.


Страхът за доходите измества този за зараза

Страховете от зараза с коронавирус постепенно утихват, но за сметка на притесненията за личните финанси и икономиката на страната, показва проучване на "Галъп интернешенъл". То е извършено по телефона между 4 и 7 юни, като е използвана национална извадка от 850 души на възраст над 18 години.


Към този период 51% се боят или даже много се боят, че те или член на тяхното семейство може да заболее от коронавируса, месец по-рано на това мнение са подкрепяли 18 на сто повече от анкетираните. Сега 48% по-скоро не се боят или съвсем не се боят (при 27% преди месец).


В същото време намалява дела на тези, които смятат, че заплахата от коронавируса е преувеличена, сега те са 58 на сто от запитаните, при 72% преди два месеца. Днес 39% са на обратното мнение. Останалите се колебаят.

Подробности тук.

Затворени са били 75% от хотелите

Очаквано през април дейността на хотелите се срива, а 75% от работилите през същия месец на 2019 г., са били затворени. Това показват данните на НСИ за дейността им. Заетостта е била едноцифрена, а приходите и нощувките се сриват с над 90%.


Подробности тук.

Очаквано в условията на извънредно положение в страната през април се вижда, че нараства песимизмът в оценките и очакванията на потребителите в сравнение с януари, показва изследването на НСИ, което се прави на 3 месеца.


Общият показател на доверие на потребителите се понижава със 17.4 пункта спрямо равнището си от преди три месеца, което се дължи на пониженото доверие сред населението както в селата - 18.5 пункта, и в градовете - със 17 пункта.


Още по темата тук.

Депутатите намалиха ДДС за някои сектори

Без дебати депутатите приеха промени в Закона за ДДС, като намалиха на 9% ставката за ресторантите и кетъринга, настаняването в хотели и къмпинги, доставката на книги, учебни помагала дори и в електронен вид. Одобрено бе и предложеното от ДПС намаление на данъка за храните за деца и пелените за тях. "За" текста гласуваха 150 народни представители, "против" - 2, и "въздържали се" - 1, с което той бе приет.


До тях се стигна след среща на премиера Бойко Борисов с представители на ресторантския бранш, на който му бе забранено да работи с въвеждането на извънредното положение. До тях се стигна след среща на премиера Бойко Борисов с представители на ресторантския бранш, на който му бе забранено да работи с въвеждането на извънредното положение.


Повече по темата четете тук.

Агенцията по заетостта обяви, че поетапно се възстановяват част от формите на обслужване, сред които присъствените срещи с трудовите посредници, мобилните бюра по труда и груповите мероприятия с търсещи и предлагащи работа. Приемът в бюрата по труда ще продължи да се извършва при спазване на всички ограничителни мерки за социална дистанция.

Установените заразени се оказаха над 100

Реалният брой на заразените през последното денонощие е над 100, а не 79, както показват данните на информационната система. В сметката не са включени 35-те нови случая от област Смолян, повечето от които в Доспат, каза днес по време на пресконференция членът на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев. Той поясни, че случаите от област Смолян, ще се отразят в данните по-късно днес, защото са излезли късно снощи.
До момента най-големият официално обявен брой установени заразени за денонощие беше 91. На същата пресконференция главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев повтори тезата си, че връщане на отпаднали ограничения може да има, ако в продължение на няколко дни има по над 100 установени заразени. Кунчев уточни, че генералната политика на щаба и управляващите е да се държи под контрол инфекцията до степен тя да не застрашава здравната система, но и да не пречи на нормалния социален и икономически живот.

Остават ограниченията за влизане в страната

Остават забраните за влизане в България на граждани, които не са от държави, членки на Европейския съюз, каза днес здравният министър Кирил Ананиев. Изключение се допуска за граждани на Сърбия, Черна гора и Босна Херцеговина. Министърът обясни, че на 15 юни се очаква общоевропейско решение по въпроса, като тогава ще има дебат между министрите на вътрешните и външните работи на страните-членки. "По наше мнение, ако се отворят границите за трети страни, това ще стане най-рано от 1 юли", прогнозира Ананиев. В отговор на въпрос, той каза, че очаква след 15 юни да се пътува свободно до Гърция, каквито са плановете към момента.

Маските ще са задължителни само в публичния транспорт

Носенето на маски ще е задължително само в публичния транспорт, а на закрити обществени места то ще е силно препоръчително, каза днес здравният министър Кирил Ананиев. Той уточни, че това се налага, защото в транспорта няма как да се осигури дистанция между хората.


Остава ограничението за запълване на капацитета на залите за спортни и културни мероприятия, но там вече може да се използва до 50% от местата, при 30 на сто сега.

Коронавирусът в България: Масово се отменят полети до Бургас (хронология)

© Юлия Лазарова


На въпрос защо маските не са задължителни в моловете, Ананиев каза, че там има организация на движението и поведението. За момента остава часовият коридор, в който да пазаруват само хората на видима възраст над 60 години.


Предстои издаване на заповеди на министъра, които да посочат от кога влизат в сила новите мерки.


Още по темата тук.

Брифинг на здравния министър

Удължава се с 15 дни епидемичната обстановка

Удължава се с 15 дни епидемичната обстановка, съобщи премиерът Бойко Борисов. Той допълни, че това не значи, че ще има нови ограничения. "Напротив, пускаме театрите и кината на 50%", каза още премиерът.
Коронавирусът в България: Масово се отменят полети до Бургас (хронология)

Според него сега е най-важно да се спазва дистанция и да се прави дезинфекция. "Смело напред, тестване... Облекла, дезинфектанти, стотици тонове сме осигурили", каза още Бойко Борисов. Решението за удължаване на епидемичната обстановка до 30 юни беше взето от правителството малко по-късно днес.


Още по темата тук


Премиерът обявява кои мерки остават след 15 юни

"Търкиш еърлайнз" възобновява полетите си до България

От днес турският национален авиопревозвач "Търкиш еърлайнз" възобновява полетите си до България, Гърция, Бахрейн и Катар. Международните полети бяха временно преустановени на 27 март. Компанията е сред основните превозвачи, с които се осъществяват междуконтинентални полети от България.

Кантарджиев: Надценихме съзнанието на хората

Последните 10 дни ми се струва, че надценихме съзнанието на хората, каза днес пред БНТ членът на Националния оперативен щаб Тодор Кантарджиев. Неговите наблюдения са, че хората "се държат като отвързани", като се събират на големи групи дори и на закрито. "Нямаше нужда чак толкова да се скъсява дистанцията изведнъж", допълни експертът.
Още по темата тук

Затваря се част от детска градина в София

Част от детска градина в София ще бъде затворена заради три заразени учителки, съобщи снощи в профила си във "Фейсбук" кметът на града Йорданка Фандъкова. Тя се намира в район "Възраждане" и е с номер 50. Фандъкова отправя и апел към родителите на останалите деца, посещаващи детската градина, при възможност да ги оставят вкъщи през следващите няколко дни. Заразените учители са били на посещение в района на Сърница, където има огнище на коронавирус.
Коронавирусът в България: Масово се отменят полети до Бургас (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Днес директорът на Регионалната здравна инспекция в София д-р Данчо Пенчев каза, че няма да се затвори цялата градина, а само двете групи, в които са работили заразените учителки. В едната група е имало 10 деца, а в другата 15. Предстои изследване за зараза на целия персонал, при нови положителни проби сред тях градината ще бъде затворена.


Според члена на Националния оперативен щаб проф. д-р Тодор Кантарджиев родителите, контактували с учителите, трябва да се тестват.

Починалите за денонощие са трима

79 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас за последното денонощие, сочат данните от Единния информационен портал. Те са в областите Бургас – 2; Враца– 1; Кърджали– 1; Пазарджик– 16; Плевен– 4; Пловдив– 1; Разград– 2; Сливен– 16; София област – 5; София град – 18; Шумен– 12; Ямбол– 1.


Така общият брой на заразените е 2889. От тях в болница са 161 души, като 13 са в интензивни отделения.


За последното денонощие са починали са трима души, като общият брой на жертвите на вируса е 167. Починалите са жена на 76 години с пневмония и придружаващо сърдечно заболяване, мъж на 53 години с придружаващо сърдечно заболяване и хронично белодробно заболяване и мъж на 76 години с пневмония и с други придружаващи заболявания.


За последното денонощие са излекувани 36 души и те вече са 1623. Според Националната информационна система заразени с коронавирус са 302 лица-медицински служители. Пет са общо новите случаи, установени в областите София, Сливен и Ямбол.

Нови 15 случая на заразени в Сърница

Още 15 души, заразени с коронавирус, са открити в Сърница през последното денонощие. Така общият им брой става 48, съобщи пред БНТ директорът на Регионалната здравна инспекция в Пазарджик д-р Фани Петрова. Според нея увеличаването на заразените е факт заради изследването на по-широк кръг хора около вече установените. Днес се събира областният оперативен щаб, който ще реши дали са нужни нови ограничителни мерки.


В Доспат новите случаи са два, а общият брой на заразените достигна 53.

Борисов казва кои ограничения остават

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на националния оперативен щаб ще обсъдят днес дали да удължат извънредната епидемична обстановка, която е в сила до 14 юни. Очаква се днес, преди заседанието на Министерски съвет, Борисов да обяви и какви още ограничения ще отпаднат от 15 юни, каквито намерения бяха заявени наскоро.


Удължаването на извънредната епидемичната обстановка не би довело до затягане на вече разхлабени мерки, но така правителството ще продължава да може да въвежда и/или връща ограничения, ако има скок на заразени в много нови огнища.


Още по темата тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Народа се разпущú ("кви маски, кво дистанциране, къв вирус") и Втората Вълнá дойде- с кавали, гъдулки, кабагайди и пайдушко хоро.
  И първите вълнáри от неколко дни геройски хъркат у интензивното с маркуч у трахеята.

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  " 79 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас за последното денонощие, сочат данните от Единния информационен портал. Така общият брой е 2889. От тях в болница са 161 души, като 13 са в интензивни отделения"

  Дано очакваната втора вълна не е вече факт ! Моловете и хотелите отвориха, ресторантите и заведенията - също ! Броят на заразените стабилно се върти около 80 на денонощие ! Дори в отдалечените родопски градчета Сърница и Доспат пламна заразата ! А това няма да са изолирани случаи......

 3. 3 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 21 Весело

  с оглед на мега-корупционите скандали, които тресат стабилностЪ мислам, че Баце требе да обяви извънредно палажение 2. малко да понсплаши оФцити и да отклони вниманието от себе си.

 4. 4 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Всичко започва отначало. Три учителки в детска градина означава и деца, които са се заразили, респективно техни родители и пр. А тези родители имат приятели, колеги ....

 5. 5 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2902 Неутрално

  79 случая на ден не е страшно, страшното е сигналът, който подаваме към света в началото на туристическият сезон, който и без това ще е много труден.
  трябваше да издържим още 2 седмици с по-тежки мерки, това е.

 6. 6 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Твърдо сме си по 80 случая на ден. И ще растат, много рано се разхлабиха мерките. Днес ще удължат извънредното положение...

  The best way to predict the future is to invent it.
 7. 7 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5710 Неутрално

  И отново - шаш и паника!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 8. 8 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Очаквано - когато случаите са малко, заслугата е на НОЩ и лично на Бойко Борисов.
  Когато има повече случаи - виновни са хората, които се оказаха с надценено съзнание.

 9. 9 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Детската градина се намира в зона Б5, зад Mall of Sofia. Общо взето на пъпа на София.

  The best way to predict the future is to invent it.
 10. 10 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 149 Неутрално

  Щабът и ББ отчетоха успех. Казаха, че сме най-добрите в Европа. Тези нови случаи са политическа атака срещу правителството. Време е да се създадат нови щабове, които да отчитат болни и починали онкоболни, диабетици ... и психясали от простотиите на управляващите.

 11. 11 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Сега се отчитат заразените преди 1-2 седмици. А в момента какво е положението....

  The best way to predict the future is to invent it.
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#15] от "Martin Banevski":

  Новите случаи се увеличиха също и в Македония, Гърция, Израел и изобщо навсякъде, където се разхлабиха мерките. Там, какви са причините според виден многознайко, като теб?

 17. 17 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 383 Гневно

  79 случая на ден не е страшно, страшното е сигналът, който подаваме към света в началото на туристическият сезон, който и без това ще е много труден.трябваше да издържим още 2 седмици с по-тежки мерки, това е.
  —цитат от коментар 5 на boevbisser


  Какъв свят бе човек? Аз не съм съгласен тук да идват туристи от целия свят или цяла Европа, при положение че по света заразата си върви с пълна сила. Ще ме извинявате хотелиерчетата и кръчмарите, обаче не сте прави!

 18. 18 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 832 Неутрално

  До коментар [#12] от "Martin Banevski":

  Вие с малка буква е в множествено число. Бегом марш в четвърти клас!

  The best way to predict the future is to invent it.
 19. 19 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  Божков, спри се, че ще стигнем до 200 на ден.

 20. 20 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Пази се сам да те пази и Господ!

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 21. 21 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2577 Любопитно

  Отиде сезона в Северна Гърция ... При това развитие в Бг, или ще затворят границата, или ще правят тестове на место пък и сигурно много от местните хотелиери ще се уплашат да не им докарат ”зараза от север” и затворят хотелчето.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 22. 22 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Весело

  Ей, форумните паникьори пак прави се оказали :)
  Кантарион, хората си се държат нормално. 3000 положителни, 170 починали ЗА ТРИ МЕСЕЦА, не е епидемия. Това ти, гъбарко, какво те карат да внушаваш, върви само пред телезомбите.
  Не хващате вече дикиш.

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 23. 23 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4455 Неутрално

  До коментар [#11] от "EU defender":Братчед, ко стаа. по кой канал ще дават ТрубиналЪ срещу жълтите?
  —цитат от коментар 13 на Nick


  😂😂😂 😂😂😂 😂😂😂 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  До коментар [#9] от "EU defender":

  А учителките са били през уикенда в Сърница с мизерните си доходи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  Малоумните напъни да спасяваме туризма вече дават плодове. Днес вече имаме в една камара области. Детските градини и мачовете още повече.
  А заразата по света се увеличава, не намаля. Имунитетът след заразата трае два месеца и може пак да се заразиш. Логично. Вирусът мутира.

 26. 26 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  В София бяха по 10, после 14, сега 18..
  Страшно неприятно, защото идва време за море!

  Да вземат мерки до края на юни, иначе ще се простим с морето!!

  Любовта ще спаси света!!!
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  До коментар [#25] от "Да вярваме на истината":

  Това в Габрово не може да се случи. Вие сте бамбашка !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на Vicente Tsvetkov
  Vicente Tsvetkov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Agenda 21 в пълно действие ... после ще има хубава пауза и следва Agenda 30.

 29. 29 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  До коментар [#27] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ще се случи и още как.
  Още на първият уйкенд Боженци се напълни. Узана си пускат хотелите и градът и той се напълни с коли със всякаква регистрация. Че една камара културтрегери си накупили къщи покрай Габрово и всякакви и те се преселиха.
  Ще пламне и още как. Въпреки, че имаме някаква дисциплина и нямаме футбол.

 30. 30 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2566 Неутрално

  Кантарджиев: Надценихме съзнанието на хората
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

  На 100% съм съгласен!
  Когато гледам на хора, имам усещане че това е някакви стада от овци и магарета 😡😡

  "Чуждестранен агент"
 31. 31 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 364 Неутрално

  Дано това не е втора вълна на заразата.

 32. 32 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 832 Неутрално

  както сме я подкарали, тази седмица много вероятно ще бъде седмицата с най-голям брой заразени от началото на епидемията. И връзката с мерките е очебийна.

  The best way to predict the future is to invent it.
 33. 33 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#16] от "zle_platen_trol":

  Рапределянето на едни милиарди? Защо не се увеличават случаите в Австрия, Швейцария и Германия? Там мерките са като тук, ако изключим футбола.

 34. 34 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  Прибързано снемане на мерките. А и българинът след първия уплах се показа анархистичен и безотговорен. Една втора вълна излегда много вероятна и дори логична, но за съжаление няма да засегне само онези, които вярват, че епидемия няма и че ни лъжат и плашат, които не носят маски в транспорта и магазините и които много отдавна напълниха кръчмите и си започнаха купоните.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Boriana Gecheva
  Boriana Gecheva
  Рейтинг: 43 Неутрално

  До коментар [#8] от "Virgin":

  Ами кой да е виновен? Нали искахме свобода от ограничения, псуваха ЩАБА по медиите, наричаха Мутафчийски убиец, доктор Смърт, гавриха се, че няма такъв вирус, Борисов бил мръсен диктатор, пък сега ...защо ни оставиха да отговаряме сами за себе си? Ами ето го резултата от 10 дни лична отговорност!

 37. 37 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Народът съвсем се разпусна. Гледам ги в Борисовата градина на тумби, никаква дистанция, даже се прегръщат. А онези три патки как са отишли в Сърница при положение, че е огнище на зараза, акълът не ми го побира. Лумпенът разбира само от тояга.

 38. 38 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Е добре де... стига паника. С 15 души в интензивното сме точно наравно с Гърция и доста други страни. Няма нужда от никакви допълнителни рестрикции. Мийте си ръцете, не се завирайте сред много хора и си гледайте живота. Пазете възрастните. Колко да е сложно...

 39. 39 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Официални данни
  Потвърдени случая:2889
  Активни:1099
  Излекувани:1623
  Починали:167
  Процент смъртност:10,29%
  Данни на базата на проучвания в други държави за наличието на антитела и прекарали на вируса смъртността варира между 0,5% до към 1,14% то за нашата страна следва да е картината такава:
  Неофициалнни данни грубо
  Случая(активни и оздравели не се знае колко са затова ги пиша общо) между 14 800ако(1,14%смъртност)) до 33500 ако
  (0,5%смъртност)
  Това е ако официално починалите са всички и няма други които не са потвърдени.
  На базата ако приемем, че за да има стаден имунитет трябва да са го прекарали 75 % от население то следва,че между 0,28 % до 0.64% имат имунитет.

 40. 40 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#21] от "DDR":

  Нищо няма да затворят. Гърците си имат точно колкото и ние заразени и болни. 15 души в интензивно са нищо. Айде стига паника... ако нямаше интернет нямаше и да разберете за този вирус.

 41. 41 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  И пак не казват колко са хоспитализираните.

  Любовта ще спаси света!!!
 42. 42 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  До коментар [#2] от "samoedin":

  Е, нали нямаше корона вирус и всичко беше измишльотина на Бойко Борисов и генерал Мутафчийски с цел да прецакат будните, автентичнодесни граждани и селяни?

 43. 43 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Време е за затваряне на детските градини отново!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 44. 44 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  И пак не казват колко са хоспитализираните.
  —цитат от коментар 41 на hope


  По стар навик ги водят в болница а те си гледат сериалите в къщи.
  В интензивно отделение са по 20-30 човека най-много!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 45. 45 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Кантарджиев: Надценихме съзнанието на хората▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️На 100% съм съгласен!Когато гледам на хора, имам усещане че това е някакви стада от овци и магарета 😡😡
  —цитат от коментар 30 на putinxujlo


  Ти при помаците недей да търсиш много разум.

 46. 46 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  До коментар [#15] от "Martin Banevski":

  Тавариш, нещо си объркал форума май.

 47. 47 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  Божков, спри се, че ще стигнем до 200 на ден.
  —цитат от коментар 19 на Тsonkooo


  Най-неадекватния коментар до момента.

 48. 48 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  От цяла България работят в София и после най-много заразени в София. Щом се появи някъде огнище, първо в София се прехвърля.

 49. 49 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  Премиерът без маска, а ние трябвало да спазваме мерките.

 50. 50 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 105 Неутрално

  Циркът продължава! След 15 дни ще намерим ново "огнище" и така до края на света... Услади им се безграничната власт "облечена в заповеди".

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  Добре че е само с 15 дни, макар че такава мярка можеше да се вземе само там, където са огнищата на заразата. Те са само три, но тя все пак тлее и в София.

 53. 53 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 980 Неутрално

  То цялата им компетенция да броят заразените. И в зависимост от резултата дажвикст отворено-затворено. Че то това може да го прави всеки с второкласни образование, който може да смята до 100. Нито някакъв анализ, нито някаква идея как да се реагира превантивно. Нищичко.

 54. 54 Профил на ХонГилДон
  ХонГилДон
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Барон Мюнхаузен ряпа да яде...

 55. 55 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Сега се отчитат заразените преди 1-2 седмици. А в момента какво е положението....
  —цитат от коментар 11 на EU defender


  Онзи ден ми се наложи да пътувам по маршрут Пазарджик - Самоков. В едната посока през язовир Искър, в обратната през Боровец и Костенец. Около язовир Искър имаше населено място с каравани и кемпери - гъ.з до гъ.з..... На Боровец - фраш..... В Костенец има една отсечка в която се пресичат пътищата от Самоков, с. Костенец, Магистрала Тракия и Белово..... По посока на с.Костенец/Костенски водопад беше керван....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 56. 56 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3509 Весело

  Божков, спри се, че ще стигнем до 200 на ден.
  —цитат от коментар 19 на Тsonkooo


  Мдам.

  Ма не е сал Черепухин!
  Тиа самички творат скандали и безобразия нон стоп, та нЕма отърванье, начи!
  При това като за минимум по 2 000 на ден!

 57. 57 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#55] от "the_flea":

  Е и? Според Айнщайн интелектът е способността да се оцелява. Ще си ходим където си искаме и ще се пазим както можем. Кога да живеем? Да се оставим на диктатура?

  ПАЗЕТЕ ВЪЗРАСТНИТЕ! МИЙТЕ СИ РЪЦЕТЕ! ТОВА Е!

 58. 58 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1695 Гневно

  Аз не мога да разбера едно нещо: това е вирус, който САМ си ги причиняваш. Толкова ли па не можеш да носиш маска, да си миеш ръцете и да пазиш дистанция?
  Ей много отворени се навъдиха, стойте сега в каранина. И като минем през втора вълна, фалирайте да ви дойде акъла!

 59. 59 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Всички тези ограничения са безсмислени, ако не се следи и налага спазването им.

  Вчера гледам по телевизията Локо-Левски, на кого му пука, че са пуснали на стадиона разрешените 30% от капацитета, след като зрителите са се наблъскали един до друг?

  Да не говорим за огнищата в разни фабрики, където се правят на луди, работейки до последно, та да се зарази и последния работник?

 60. 60 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  До коментар [#55] от "the_flea":Е и? Според Айнщайн интелектът е способността да се оцелява. Ще си ходим където си искаме и ще се пазим както можем. Кога да живеем? Да се оставим на диктатура?ПАЗЕТЕ ВЪЗРАСТНИТЕ! МИЙТЕ СИ РЪЦЕТЕ! ТОВА Е!
  —цитат от коментар 57 на Tod


  Фитнес ли държиш или кръчме?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 61. 61 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3509 Неутрално

  Онзи ден ми се наложи да пътувам по маршрут Пазарджик - Самоков. В едната посока през язовир Искър, в обратната през Боровец и Костенец. Около язовир Искър имаше населено място с каравани и кемпери - гъ.з до гъ.з..... На Боровец - фраш..... В Костенец има една отсечка в която се пресичат пътищата от Самоков, с. Костенец, Магистрала Тракия и Белово..... По посока на с.Костенец/Костенски водопад беше керван....
  —цитат от коментар 55 на the_flea


  Емчи точно това е и доказателството!

  При такова "разпасване" отдавна болниците трябваше да са препълнени, ако беше вярно това, което ни рЕдат тия. Ама не са!

  Вчера СЗО официално обяви, че вече е медицински доказано, че безсимптомните НЕ разпространяват вируса.

  Сега в Доспат и Сърница ПАК се повтаря картинката, която се открои още в началото в Италия и Испания - че тръгва от болниците.

  Но тия ще "стягат" мат'ряла! Вместо да затегнат контрола в болниците и ударно да гонят огнищата и САМО огнищата!
  И защо?
  Ами защото, както и сам Кантарджиев си го каза - решението е политическо!
  Не медицинско, а политическо!

  Защо - мисля, че е ясно.
  Скапана здравна система, некадърност за реални управленски мерки и не на последно място - чисто политически перфидни сметки ...

 62. 62 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 105 Неутрално

  Доста трол(и тук таме някой хипохондрик) се е нароил ударно да защитава мерките. Трябвало повече да ги държим, да не отваряме това, да затворим другото. И какво? Ще спрете вируса с мерки? Смях в залата! Колко имунолози и вирусолози трябва да ви обяснят, че вирусът ще продължи да циркулира докато ни обиколи. С мерки или без. Нищо не може да го спре. Затегнете ли мерките, той ще почака докато ги разхлабите отново. Всичко останало е политически цирк!

 63. 63 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Любопитно

  До коментар [#61] от "xm...":

  В Доспат и Сърница не бяха ли фабрики? За какви болници говориш?

 64. 64 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Тия не си ли знаят данните от последните дни? Защо отменят сега, само за да ги въвеждат пак след седмица?

 65. 65 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1194 Весело

  Щабът и ББ отчетоха успех. Казаха, че сме най-добрите в Европа. Тези нови случаи са политическа атака срещу правителството.
  —цитат от коментар 10 на helemong


  Агенти на Черепа кихат в лицата на добросъвестните граждани за да бутнат най-доброто правителство в Европа.

 66. 66 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4223 Весело

  До коментар [#6] от "EU defender":

  Интересно е, че огнището на заразата е в помашките райони на Гърция (Ксанти) и България (Гоцеделчевско, Сърница, Доспат). Защо това не се коментира - не е ли политкоректно?

 67. 67 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4223 Весело

  До коментар [#45] от "Tod":

  Ти при помаците недей да търсиш много разум.

  Чакай сега, че нали помаците бяха най-чистите българи!
  Чак им забраниха да се регистрират като помаци приминалото преброяване!
  Ще рече при българите разумът идва от небългарските примеси!
  Остава да установите от кои - от турските или от циганските, от влашките или от македонските!

 68. 68 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  И какво - в магазините без маски, включително продавачите без маски, така че да могат да кихат и кашлят на воля върху храната. Фризьорките също ще кръжат около нас без маски. Недомислена, тъпа работа. Бойко, карантинното ми търпение към тебе приключи.

 69. 69 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2803 Неутрално

  тия сливен и пазарджик си висят постоянно и никакво подобрение, ясно колко са се справили щабарите

 70. 70 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Значи , мисленето на българина е пълна трагедия. Помаците горе лъжат като ненормални и всички за се заразили, понеже те живеят заедно и ходят по джамии и по гости заедно. После трите учителки, които им се казва , че там има огнище от дни. Те сега са за уволнение. Новата реалност е, че който не внимава - съсипва бизнеса на другите. Сега ще трябва да си гледат децата, заради три патици. После с тези цифри, туристическият сезон отиде по дяволите. Оня ден чакам за документи за самоличност. Тика се едно семейство в гърба ми. Българи , бате. Дистанция не спазват, маски не носят.
  Влизаш в едно от групите във Фб. Пътуване в Родопите. Една такава , като учителките, пише, че са наели стаи в Доспат за почивка, какво да прави и пет местни и пишат идвай спокойно, тук всичко си е наред. Всичко си е наред- всички са болни. Ония прост кмет във Варна ......... не можел да уведоми и да вземе мерки осем месеца...........и сега във Варна туристите ще са нула, а тия в Доспат и Сърница убиха туризма в Родопите.

 71. 71 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 105 Неутрално

  До коментар [#68] от "Мондиана":

  Ти си кръжи с маска и шлемче, никой не те спира. За по-сигурно не излизай от вас. Имам обаче и лоша новина за теб. Каквито и мерки да вземеш, най-вероятно само ще отложиш срещата си с вируса.

 72. 72 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 105 Неутрално

  До коментар [#58] от "Ksharp":

  "Аз не мога да разбера едно нещо: това е вирус, който САМ си ги причиняваш."

  Така е, не можеш да разбереш. Тежко е да си "вирусолог" без елементарни познания...

 73. 73 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Борисов: Минем ли 100 заболели на ден, веднага затваряме всичко
  May 6, 2020

 74. 74 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2134 Весело

  с оглед на мега-корупционите скандали, които тресат стабилностЪ мислам, че Баце требе да обяви извънредно палажение 2. малко да понсплаши оФцити и да отклони вниманието от себе си.
  —цитат от коментар 3 на Nick  До коментар [#3] от "Nick":

  Напротив,ако комуниста Борисов беше продължил да налага ненужната карантина,народа щеше да се вдигне. Не си измислям. Когато постави идиотските КПП-та по пътищата,хората до такава степен се бяха изнервили,че бяха на косъм да организират кървища. Поне на пътя Перник - София напрежението във въздуха можеше да се реже с нож и на перничани им оставаше още малко да побеснеят! Изглежда той усети това и би отбой.

 75. 75 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 24 Неутрално

  ЗАПОЧНАХА ДА КРИЯТ БРОЙКАТА НА ЗАРАЗЕНИТЕ.ДА НЕ БИ ДА НАВРЕДИМ НА МУТРИТЕ ПРИТЕЯТЕЛИ НА ХОТЕЛИ ПО КУРОРТИТЕ

 76. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7462 Неутрално

  В Шумен два месеца нямаше нито един, сега откъде се взеха 12.

 77. 77 Профил на dlh48570945
  dlh48570945
  Рейтинг: 299 Неутрално

  оф пълно с овце и тука - толкова ли не разбрахте, че колкото повече тестове правят, толкова повече откриват? Допреди няколко дни правеха по 200 теста, откриваха по 10-15, от 2 дни правят по 2000 теста и о чудо - откриват 100. И овцете почват да блеят по форумите, а то няма и 15 болни общо за страната - смешен щаб дето управлява тъпи говеда

 78. 78 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Който го в страх, да не излиза. Аз ще полудея съвсем, ако не излизам да се рязходя веднъж дневно. Не виждам какъв е проблемът като съм с маска и на открито. Налага ми се да ходя и до супермаркета и веднъж седмично набързо до мола за 15-20 мин. Не виждам какъв е проблемът. Макар че аз все още не съм ходил на вечеря/обед в ресторант, а поне допреди няколко дни преливаха от клиенти.

 79. 79 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#77] от "dlh48570945":

  100 положителни от 2000 теста са 5%. Максималните показатели в пика бяха в диапазона 3.5-4%. След това имаше спад, като стойността падна под 3%, след това под 2%, а накрая в няколко дни гравитираше около 1%. Последните три дни данните сочат за константни резултати над 5%.
  Така, че не е съвсем ясно кой е овца и кой не е.

 80. 80 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Никаква втора вълна няма, просто сега се сетиха да тестват, схемата Trace and isolate contact individuals сега започна. Реално чак сега почнаха масово да изследват контактни лица, масово от които са или с леки грипни симптоми или асимптоматични.

 81. 81 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  79 случая на ден не е страшно, страшното е сигналът, който подаваме към света в началото на туристическият сезон, който и без това ще е много труден.трябваше да издържим още 2 седмици с по-тежки мерки, това е.
  —цитат от коментар 5 на boevbisser


  Що е страшно? Нали хотели и кръчми ревяха да ги отворят, ако бяха устискали още 2-3 седмици.... бързаха, сега да си броят столовете!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 82. 82 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  До коментар [#78] от "vzt34526152":

  " поне допреди няколко дни преливаха от клиенти."
  сега няма да преливат!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 83. 83 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  Между приятелки:
  - Какво се е случило, защо си така изплашена?
  - Тестът ми е положителен!
  Отдръпва се:
  - Коронавирус!?
  - Не, ма! Тестът за бременност.
  - Ужас... И кой е бащата?
  - Знам ли, беше с маска.
  - Не се паникьосвай, може той да те потърси.
  - НЯМА! И аз бях с маска!

 84. 84 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Истинска красота е този вирус. Къде и да чопнеш - я клъстер, я огнище, я дремеща ярост. Могат да ги докарат заразените колкото диктува интересът им - на хунтата и главанакът й.

 85. 85 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4221 Неутрално

  Рязко и притеснително покачване на заразените у нас!

 86. 86 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Квартал 6ти, Нова Загора, освен Ковид има купчина други вируси, като гледам кварталната хигиена https://clubz.bg/ckfinder/userfiles/images/ПОЛИТИКА/нова-загора-3_cr.jpg

 87. 87 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 712 Любопитно

  "Коронавирусът в България: заразените за деня се оказаха над 100"

  Баце, ко прайм ся? Ще връщаме ли извънредното положение?

 88. 89 Профил на danitoledov
  danitoledov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  То и да бъдат затворени само двете групи, в които са работели заразенитев учителки - няма особена полза...

  danitoledov
 89. 90 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Между приятелки:- Какво се е случило, защо си така изплашена?- Тестът ми е положителен!Отдръпва се:- Коронавирус!?- Не, ма! Тестът за бременност.- Ужас... И кой е бащата?- Знам ли, беше с маска.- Не се паникьосвай, може той да те потърси.- НЯМА! И аз бях с маска!
  —цитат от коментар 83 на ivanpopov


  много добро!

 90. 91 Профил на Студио Х
  Студио Х
  Рейтинг: 21 Неутрално

  Явно ще гледаме втора чат : Коронавирусът срещу Черепа. #Blagodaria

 91. 92 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Много хора ще измрат заради този вирус .На бизнесмените не им пука колко хора ще измрат .На мен не ми пука че бизнесмените губят пари

 92. 93 Профил на Студио Х
  Студио Х
  Рейтинг: 21 Неутрално

  От началото на пандемията, тестовете за COVID-19, у нас, на глава от населението, са едни от най-ниските в света:https://www.worldometers.info/coronavirus/ />Така, че не е съвсем ясно доколко официалните числа отговарят на действителността и преди и сега. А когато нямаме ясна представа за цялостната картина, едва ли и мерките ще са действени?
  —цитат от коментар 88 на Борис


  Първо са за съд с толкова малко тестове, второ с тестовете могат да си правят каквото искат с данните за заразени. Ловко. #Blagodaria

 93. 94 Профил на Студио Х
  Студио Х
  Рейтинг: 21 Неутрално

  До коментар [#84] от "Араламбене му е майката":

  Този модел няма кирилица. #Blagodaria

 94. 95 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#81] от "chichka":

  То в Сърница да не мислиш, че в кръчмата са се заразили... я помисли кой празник мина и какви хора има там.. както и да го мислим-има си значение начин на живот и хигиенни навици.

 95. 96 Профил на Студио Х
  Студио Х
  Рейтинг: 21 Неутрално

  По всички сайтове, фейсбук и тн, масова инвазия на платени герберски ролове. Баце е развързал кесията да спасява шкембето. Сега е момента и да си купи едни по-ново телефонче. С кирилица.

 96. 97 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  До коментар [#81] от "chichka":То в Сърница да не мислиш, че в кръчмата са се заразили... я помисли кой празник мина и какви хора има там.. както и да го мислим-има си значение начин на живот и хигиенни навици.
  —цитат от коментар 95 на Tod


  Нали от 3 дена пиша "Рамазана!"!!!! Рамазана с ритуалите целувка на ръка, чело.... у нас, в Сърбия, СМ....
  Ама тези даскалки от София ходили в Сърница на Рамазана, качили снимките във Фейсаи.... пред Фандъчка отричат да са ходили.... прости ханъми, прости!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 97. 98 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Както писъх преди три седмици Македония ни зове, както писъх вчера другата седмица ще имаме повече случаи от там, попоравям се преди края на тази ще е.
  Тепърва ще избухват огнища и при никаквите ограничания за напускането им скоро всичко ще се слее в едно голямо огнище. Точно за активното туристическо лято, честито осрахме се, вече сте спокойни.

 98. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 100 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  От началото на пандемията, тестовете за COVID-19, у нас, на глава от населението, са едни от най-ниските в света
  —цитат от коментар 88 на Борис


  За сметка на това па правим най-много тестове за да открием 1 заразен. :)

  Примерно, Германия дето тества уж страшно много на 15 теста има 1 положителен.

  Ние на 30 теста имаме един положителен.

  Та погледнато от тази гледна точка ние тестваме 2 пъти повече от Германия.

  Но това малко хора го разбират, щото са скарани със статистика, логика, причина и следствие. :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK