Хотелът на плажа край Алепу ще е на три етажа и с височина от 10 метра

Хотелът на плажа край Алепу ще е на три етажа и с височина от 10 метра

© DronBurgasХотелът, който ще се издига върху изграденото в момента съоръжение на плажа край местността Алепу, ще е висок 10 метра и ще е на три етажа, единият от които ще е подпокривно пространство. Това обясни в сутрешния блок на Би Ти Ви съдружникът в архитектурното бюро "А и А архитекти" Ангел Захариев. Компанията е автор на проекта за ваканционен комплекс.


Строежът в местността Алепу вдигна вълна от гражданско недоволство, след като се оказа, че строителното разрешение, издадено за укрепване на свлачище над т.нар. Шофьорски плаж до н. Хумата, е било обезсилено от инвеститора "Алепу вилидж" с нотариално заверена декларация. Веднага след това е издадено второ разрешение за строеж, което е направило възможно укрепителното съоръжение да се превърне в част от сградите на бъдещото ваканционно селище.


Вчера архитектурното бюро само си зададе 25 въпроса за проекта, на които пак само си отговори. Както въпросите, така и отговорите бяха публикувани на страницата на компанията във "Фейсбук". Днес Захариев повтори голяма част от нещата, написани в позицията на компанията.
Той уточни, че на мястото може да се построи ваканционно селище, което да се разпростира на 8900 кв.м. Позволената височина за хотелите е 10 метра над земята. По думите му вече построената конструкция, която той определи като противосвлачищно съоръжение, стига до нивото на земята и от нея ще се мерят въпросните 10 метра.


Захариев, който е съпруг на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, каза още, че сегашната конструкция ще бъде използвана само за обследване при корозия и затова има асансьорна шахта. По думите му виждащите се кухи пространства ще си останат такива и няма да се превръщат в помещения на бъдещия комплекс.


Той добави, че свлачището вече е овладяно и не е активно. То обаче тръгнало към съседния ваканционен комплекс и затова се наложило да се постави предпазна стена, която след време трябвало да се премахне.


"Природа няма, тя е унищожена. Или трябваше да оставим кратер, или да създадем продукт с добавена стойност", каза Захариев, докато гледа снимка на свлачището от 2016 г., която той самият направил.


Как на плажа в Алепу се появи "подпорна стена, която си търси камериерки" - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK