Прокурорската колегия отвръща на удара с декларация срещу адвокат на Бобокови

Прокурорската колегия на ВСС прие единодушно с 9 гласа "за" декларация срещу адвокат Илиан Василев.

© Дневник

Прокурорската колегия на ВСС прие единодушно с 9 гласа "за" декларация срещу адвокат Илиан Василев.Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет поиска с декларация Висшият адвокатски съвет да вземе отношение по въпроса с поведението на адвокат Илиан Василев, тъй като нападал и обиждал магистрати и така уронвал престижа на съдбната власт. Повод за декларацията, която колегията прие единодушно с 9 гласа "за", бе отвореното писмо до всички медии на адвокат Василев, както и телевизионно интервю в предаването "120 минути" по БиТиВи, в което прави анализ и коментира критично действията на прокуратурата и съда по разследването срещу бизнесмена Атанас Бобоков, който е негов клиент.


Разследването се води срещу зам.-министъра на околната среда и водите Кирил Живков и бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови, както и още няколко души за участие в организирана престъпна група и данъчни престъпления във връзка с разследването за вноса и преработка на отпадъци.


Прокурорската колегия реши да сезира и Съвета за електронни медии заради участието на Василев в предаването "120 минути" заради "употребата на ефира на телевизионен оператор за отправянето на манипулативни твърдения, нарушаващи професионалните журналистически стандарти". Декларацията ще бъде изпратена и до Европейската комисия посолствата и представителствата на страните от ЕС, Великобритания и САЩ.
Според членовете на прокурорската колегия говорителят на главния прокурор Сийка Милева е станала обект на коментари, които са обидни, унизителни и дори сексистки.


"Мястото за решаване на определени правни спорове е съдебната зала и това не би следвало да се случва с лични нападки, а с юридически аргументи. В хода на съдебното производство няма личен момент и не би следвало да има личен момент", заяви главният прокурор Иван Гешев по време на заседанието и обяви, че подкрепя декларацията. (Пълния текст на документа четете в прикачения файл.)"Определенията и квалификациите, които преминават границата на нормалното и на мъжкото поведение, защото един мъж не би следвало да има такова поведение към една дама, без значение какво работят и двамата, и засягат сериозно не само устоите на съдебната власт, но в крайна сметка разклащат и общественото доверие в юридическата професия, независимо дали става въпрос за магистрати и адвокати", коментира Гешев.


Георги Кузманов също каза, че подкрепя декларацията, защото не бива да се допуска адвокати да "нападат магистрати с безпочвени обвинения" и без никакви факти.


В декларацията си от прокурорската колегия подчертават, че според етичните норми адвокатът не може да се опитва да влияе пряко или косвено на съда по начин, противоречащ на законите и етичните правила.


"Зрителите станаха свидетели как по недопустим начин говорителят на главния прокурор на РБ - Сийка Милева стана обект на унизителни и обидни нападки и сексистки внушения, с които пряко се уронва престижа на съдебната власт. Намираме за дълбоко неуместно да преповтаряме съдържанието на обидните квалификации по отношение на прокурор Милева, но изразеното от адвокат Илиан Василев по нейн адрес намираме, че е в много сериозен разрез, както с добрия тон, така и с Етичния кодекс на адвоката", заявяват в декларацията членовете на прокурорската колегия на ВСС.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на i2sail
  i2sail
  Рейтинг: 11 Неутрално
 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3036 Любопитно

  Значи българската прокуратура може да разпространява документи и доказателства за обвинени лица, а те и адвокатите им трябва като джентълмени да мълчат, така ли.
  Аз си мисля , че за да има честен процес, другата страна може и трябва да се държи толкова хулигански, колкото първата.

 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Весело

  Доло рацете от Сийката му!

 4. 4 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Весело

  Значи българската прокуратура може да разпространява документи и доказателства за обвинени лица, а те и адвокатите им трябва като джентълмени да мълчат, така ли.Аз си мисля , че за да има честен процес, другата страна може и трябва да се държи толкова хулигански, колкото първата.
  —цитат от коментар 2 на boevbisser


  Ама първом да турне поне един каскет, де!
  Н'ъл ша сме простаци ... таквозата ... хулигани, де ...

 5. 5 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 826 Весело

  Аууу, пуснах сълза, всичките невинни там, светците

 6. 6 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Значи държавното обвинение може да пуска в ефир всякакви "доказателства" за пролетариата, а защитниците нямали право да го правят и това било обида?
  Обида за всеки един мислещ човек е да слуша глупотевините на един милиционер и на цяла една прослойка, нарекла себе си магистрати и юристи.
  То, по голяма обида от това да кажеш, че някой е хакнал пръскачките пред НС, надали има.
  Но, не в това е проблема, а в почти неграмотното и унизително положение на прокурорската гилдия, която с нищо засега не е доказала, че си върши работата.
  На простия милиционерски електорат да кажа само, че задържането под стража не е лишаване от свобода с присъда.

 7. 7 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Радост след радост в гешефтурата. Иначе Сийчето е хубавелка.

 8. 8 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  Казват им истината в очите - те се обиждат.
  Не само са абсолютно безполезни, но са и изключително вредни в тази конфигурация - безотчетност и надинституционалност, комбинирани с желязна сталинистка пирамидална конструкция с един всевластен вожд начело, които, освен всичко друго, са пришити към съдебната власт и така влияят пряко и непосредствено върху съдиите и тяхната независимост.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 9. 9 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Добре, като приключи всичко, ще направите ли една декларация " Ние сме обслужващ персонал на Д(п)С", Сийке ?

 10. 10 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  ...реши да сезира и Съвета за електронни медии заради участието на Василев в предаването "120 минути" ...

  Цялата работа е заради мерака на Пеевски по ьтв. Да я взима!
  Няма да ми липсва, както не ми липсва и Нова.

 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Весело

  Казват им истината в очите - те се обиждат.
  —цитат от коментар 8 на BG Territory


  Обидното е не, че е нарекъл Сийчето куха.

  Обидното за българите е, че Сийчетата правят шеметна кариера до висшите нива на Прокуратура, Съд, Държавно управление!

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#2] от "boevbisser":

  " Значи българската прокуратура може да разпространява документи и доказателства за обвинени лица, а те и адвокатите им трябва като джентълмени да мълчат, така ли.
  Аз си мисля , че за да има честен процес, другата страна може и трябва да се държи толкова хулигански, колкото първата."

  Като висш орган за изпълнение на поръчки в големия бизнес, прокуратурата има право на всичко, а най - много на манипулация на общественото мнение ! Татовият не се бъркал в нейната работа.....

 13. 13 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 788 Гневно

  А от Жени Пръскачката що не се възмущавахте бе?

 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2603 Неутрално

  Абе тия нямат ли си съд да съдят престъпници бе,какво само се обясняват с PR пропаганда в медиите? Всичко за прилича на народния съд срещу капиталистите 1948г.!

  ПОРЪЧКОРАТУРА ...
  —цитат от коментар 1 на rva35590463


  +++

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на Боби свърши ли няква работа днес търтей
  Боби свърши ли няква работа днес търтей
  Рейтинг: Неутрално

  "Зрителите станаха свидетели как по недопустим начин говорителят на главния прокурор на РБ - Сийка Милева стана обект на унизителни и обидни нападки и сексистки внушения, с които пряко се уронва престижа на съдебната власт"

  Я, някой знае ли повече по въпроса? Какви сексистки внушения.

  Иначе, прокурорите големи "либерасти" станаха. А Радост като правеше расистки изказвания си мълчаха...

 16. 16 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Декларацията не е срещу адвоката....Целта е да се ЗАПУШИ УСТАТАТА НА БТВ , колкото и малка обективност да има в една национална телевизия ( на НОВА никой не вярва )

 17. 17 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Нещастна държава

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 18. 18 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2603 Неутрално

  Декларацията ще бъде изпратена и до Европейската комисия посолствата и представителствата на страните от ЕС, Великобритания и САЩ.
  ______________
  Абе защо ли си мисля,че страните от ЕС, Великобритания и САЩ имат ясни и подробни доклади как се назначават парашутисти които да дърпат конците в Прокурорската колегия?!?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 19. 19 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 536 Неутрално

  и аз съм поискал от всс да порицае
  гешев за уронване престижа на
  прокутрорската колегия с неговите
  инкриминиращи определени лица реплики.

 20. 20 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2603 Неутрално

  Декларацията не е срещу адвоката....Целта е да се ЗАПУШИ УСТАТАТА НА БТВ , колкото и малка обективност да има в една национална телевизия ( на НОВА никой не вярва )
  —цитат от коментар 16 на dejmos

  Ай са, късно в либе за китка, 20г. само пращат мисирките с микрофоните след Бойко, да снимат всеки показно арестуван, па сега станаха обективни за няколко месеца!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 21. 21 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 932 Любопитно

  "Прокурорската колегия отвръща на удара с декларация срещу адвокат на Бобокови"

  А народен съд? Кога?

  Адвокатете са "племе", дето от декларации не разбира. Най-много да вземе да осъди прокуратурата, поради... бе адвокат е, ще измисли нещо. Така като гледам- мат'рял има.
  Ама ха, ша подписват декларации, 'место обвинителен акт...

  Сега сериозно.
  Прав е boevbisser, нещата трябва да са равнопоставени. И, макар да не одобрявам простащината като държание и непрофесионализмът, демонстриран като практика в говорене и работа- що да може само едната страна да ги демонстрира? Нали са равни пред закона все пак.

  А това:

  "тъй като нападал и обиждал магистрати и така уронвал престижа на съдбната власт. " първо ще трябва да го докажат.

  Аз намирам адвоката за прав в много от неговите заключения, изказани през последната седмица. Даже смятам, че още не се е развихрил в защита на своя клиент. Ако така ще я кара държавното обвинение- този адвокат може да бъде лишен от възможност да хвърли всички свои знания, умения и възможностти в защита на своя клиент. А това не е само противоконституционно, нарушаващо закона за адвокатурата, международните договорки, морала, законите и добрите нрави, но и ще се превърне в опазен прецедент, оправдаващ бъдещо подобно поведение от страна на прокуратурата.

 22. 22 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Айде бе, тролчето, "Александър", "Рада", или както ти е днес името. Да не си в кома? Тази статия няма ли я в списъка за днес? Гледай как обсъждат Каскета Радост и кликата му миньони, пък коментарите отдолу единодушни.
  Пуснете едно коментарче, Лозан Панов, нещо, Сорос...

 23. 23 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#22] от "enterfornone":

  и иво прокопиев, приватизацията и т.н.

 24. 24 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2603 Неутрално

  До коментар [#21] от "Lilith":

  Каскетурата отслабва по всички фронтове! Адвокатите на VIP-а ще изкарат лесни пари покрай голи и неясни обвинения съчинявани по спешност за една нощ или най-много ден-два от бухалките на ощипаната власт!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 25. 25 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  ПОРЪЧКОРАТУРА ...
  —цитат от коментар 1 на rva35590463


  Ти само за да ИЗСТРЕЛЯШ думичката ли се намести ??? Личи по рейтинга ти "цели" 15 / петнадесет /!

 26. 26 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Не виждам защо поведението което прокуратурата си позволява, да не е позволено и на адвокатурата?!?

 27. 27 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Георги Кузманов също каза, че подкрепя декларацията, защото не бива да се допуска адвокати да "нападат магистрати с безпочвени обвинения" и без никакви факти."

  Те са "магистрати" дотолкова, доколкото носят червени тоги.
  Иначе са си бухалки на мутрите.

 28. 28 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 932 Любопитно

  До коментар [#24] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Лошото е, че все народът плаща тия грешки на прокуратурата....
  Пари за смислени неща няма и няма да има така, докато ги даваме поради факта, че някой първо действа или говори, а после мисли.

 29. 29 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2038 Весело

  Ми така е! Като как този адвокатин ще си позволява да се осъмнява в твърденията на прокурор?
  И на всичкото отгоре да го казва по телевизора?
  Да се затвори телевизора и да се промени закона. От утре адвокати ще се назначават от наблюдаващият прокурор. След като назначи съдия по делото.

 30. 30 Профил на 1mp
  1mp
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#7] от "helemong":

  Не ти пожелавам д я срещнеш по тъмна доба!
  Ще видиш тогава хубавелка!

 31. 31 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Плужеците ги задействаха.
  Нещастници.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 32. 32 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  "Прокурорската колегия реши да сезира и Съвета за електронни медии заради участието на Василев в предаването "120 минути" заради "употребата на ефира на телевизионен оператор за отправянето на манипулативни твърдения, нарушаващи професионалните журналистически стандарти".

  Тия от бТВ са за бесене! Как може да позволят на гост в студиото да каже какво мисли за прокуратурата! До къде я докарахме! Остава и да почнат да твърдят, че прокурор и адвокат са равнопоставени в съдебния процес. Или, да не дава господ, да твърдят, че баш прокурорът разпространява кофти квалификации за невинни за сега хора! Или, представете си, телевизията да установи, че Гешев и Цацаров неколкократно уронват престижа на съдебната власт с манипулативни и обидни изказвания...

 33. 33 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1617 Разстроено

  Ние можем отдавна , а вие не можете , толкова ли не сте го разбрали....сменете си професията , щом не ви отърва....

 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  "Прокурорската колегия реши да сезира и Съвета за електронни медии заради участието на Василев в предаването "120 минути"...
  Само Гешев и Борисов ли трябва да гледаме по телевизиите. Ами, ако искаме да гледаме и Илиан Василев, СВЕМ ли ще ни забрани или Сийка.

 35. 35 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Тези матросовци бранейки Сийка ,знаят ли под каква декларация са се подписали? Че и на европейската комисия , и представителствата на ЕС, САЩ и Великобритания щели да изпращат самозалъгвайки се че те "трева пасат" ! Същите тези представители не само видяха, но се осведомиха за милиционерския стил на българския прокурор номер едно при изслушването му в Съвета на Европа..

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 36. 36 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1783 Весело

  Каква Сийка? Адвокат Илиян Василев така хубаво похвали Пеевски и Борисов, те пак недоволни — Сийка бил обидил!

 37. 37 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  До коментар [#34] от "Роси":


  "Прокурорската колегия реши да сезира и Съвета за електронни медии заради участието на Василев в предаването "120 минути"...Само Гешев и Борисов ли трябва да гледаме по телевизиите. Ами, ако искаме да гледаме и Илиан Василев, СВЕМ ли ще ни забрани или Сийка.
  —цитат от коментар 34 на Роси


  Стар виц: По Първа програма Брежнев чете слово. По Втора програма Брежнев чете слово.По Трета програма Брежнев чете слово. На Четвърта програма надпис "Кой иска да гледа Четвърта програма, имената и адреса?"

 38. 38 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 811 Неутрално

  ХАХАХАХА, какъв престиж има съдебната власт или тая бухалка прокуратурата бе ненормалници!?!?!?!?

 39. 39 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ха, ха, ла.нари...
  Всички прокурори трябва да бъдат уволнени и изправени пред съд за престъпления срещу правосъдието. За главния каскет - дълъг престой в Центрания за гавра и издевателства над невинни хора...
  Прокуратурата се разпуска, вън от съдебната власт и назначаване на нови почтени и мотивирани хора, без старите курви...

 40. 40 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Щели да си пратят жалбите и воплите до ЕС?
  Не си ли спомнят вече как техния главатар с каскета бе унижен и изритан от Европейския парламент с пожелание да не се вясва повече там...
  Знаят му и кътните зъби там на гадината...

 41. 41 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  Значи българската прокуратура може да разпространява документи и доказателства за обвинени лица, а те и адвокатите им трябва като джентълмени да мълчат, така ли.Аз си мисля , че за да има честен процес, другата страна може и трябва да се държи толкова хулигански, колкото първата.
  —цитат от коментар 2 на boevbisser


  Точно такова възмущение мислех да изразя!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 42. 42 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#35] от "Чърчил":

  И щом започна изслушването на Гешев, Лаура Кьовеши стана от мястото си и демонстративно напусна залата. По този начин недвусмислено показа какво мнение има за него.

 43. 43 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#40] от "pyn":

  +++++++++++++++++++

 44. 44 Профил на svilstar
  svilstar
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Какъв престиж на съдебната власт. Това е оксиморон!

 45. 45 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Напъните на прокурорската колегия са класичеси "Смешен плач". Не знам дали разбират, как само привличат още внимание върху некадърните си полит-комисарски постановки.

  А ГешеФФФ трябва да бъде незабавно обвинен и съден за разпространение на СРС-та, което е престъпление по НК!

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 46. 46 Профил на Peter Stalev
  Peter Stalev
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Хайде сега обидили се !
  А малко замисляте ли се , че няма да остане бизнес в България , който да хрантучи Тези съдилища , този държавен апарат , няма да останат хора които да си плащат данъци , осигуровки и тн.
  Много добре го каза адвокат Василев (кристално бял бизнес ) , е Този господин един ден ще излезе и какво ще си каже за собствената си родина "Много Те обичам , ама ......, хайде .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK